Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
válasz
Csabroncka #945 üzenetére
Munkahelyemen 2013-s Dell monitorokon a tálca égett be, illetve a gyakran használt programnak két csíkja. Semmi különleges nincs ebben sem, csak hogy jóval több idő kell hozzá mint plazma esetén.
Amúgy meg az utolsó szériásoknál elég volt az elején odafigyelni, később már mindegy volt. Szerintem TV-ben mai napig ár-érték arányban a legjobb a plazma, és igen, mindenképpen hiba hogy nem jön vissza a Panasonic, mivel nem lenne konkurenciája. -
törölt tag
válasz
Csabroncka #947 üzenetére
Bizony el. Egy fecske.... tudod.
Kevés, mint a brummogás.
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #945 üzenetére
Hát meg is érdemli aki a Barátok köztet nézi Éjjel nappal Budapesten.
Honnan kukáztad? Nem mérvadó ez az egy darab kb.10 éves öreg modell sőt, inkább a kivétel erősíti a szabályt. -
Dave567
addikt
Nem rossz..
Mik azok a frontok?
Pumma: Ezt tényleg nem kéne erőltetni, fogadj már el úgy valamit, hogy másnak igaza is van, soha de soha, nem lesz jobb azonos ár kategóriában egyenlő egy Led, mint a Plazma, nem tudták lenyomni eddig, nem is fogják, itt az OLED-ről most ne beszéljünk.
-
Ren Hoek
veterán
Naja csak ST50-et nem lehet kapni már
(#931) Ispy
G20/30, S30 ezek mennek 100 alatt... Gondolom ezeknek sem olyan pro a szűrője.
Lehet majd ha még ekébb árak lesznek, veszek egyet hálóba monitor mellé. Ott mindig sötét van... Dell IPS "feketéjétől" is hülyét kapok már.Fogyasztás tényleg nem szempont, ha az ember 1-2 órát néz naponta valamit esténként. -
Ispy
veterán
válasz
Ren Hoek #929 üzenetére
Az UT a belépő szint volt, azért tükröződik, mert ezen nincsen jó minőségű szűrő. A legjobb nyilván a VT szűrője, a GT-ST kb. egykutya. Ettől még persze minden plazma tükröződik valamelyest.
Illetve öko módot kell használni, mert az automatikusan állítja a fényerők a környezethez képest, szóval ha nagyon világos van, akkor megemeli. Nekem a tévé oldalról kap egy dupla szárnyú erkélyajtót, de még soha nem volt olyan érzésem, hogy kevés lenne a tévé fényereje.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Ren Hoek #929 üzenetére
Melyik szakértő írta ezt? A világos részek annyira vakítóak amennyire be van állítva a képernyő fényereje. Sötét szobában 80-90cd/m2 a kényelmes.
Engem a szappanopera hatásuk zavar de nagyon az lcd-knek, és azon leginkább a BFI segít.
Az UT50-en nincs semmiféle tükröződésgátló bevonat, egy belépő szintű fullHD-s készülék. Először olyat akartam venni, de még a viszonylag sötét házimozi szaküzletben is ég és föld volt a különbség az ST javára. Természetesen sötétben nincs különbség a kettő között, de így az UT50 használhatósága valóban bekorlátozódik. Egy tele ablakos nappaliba azonban nem feltétlen a plazma a jó választás, de a kép alapján nálad ez nem áll fenn, olyasmi vényviszonyok vannak mint nálam, ide pedig tökéletesen jó az ST50.
Ráadásul egy tetőablakot nem nagy kunszt berolózni. -
Ren Hoek
veterán
Ezt nem én mondtam, hanem review-ekben videofil szakértőktől olvastam
Egyrészt, hogy nagyon vakítóak lehetnek a világos részek (de ez persze relatív... ) másrészt pedig a fekete és a szürkeskála feketéhez közeli részeinél veszít kicsit a kép a részletgazdagságából... (Na ez lehet plazmán nincsen mondjuk)
Mozgás: Igen akkor jól sejtettem, nem lehet BFI-t alkalmazni ilyenkor. LG LCD TV-in úgy megy ez, hogy 120 Hz-en megy a panel elvileg, és a 24 framet jeleníti meg ismételgetve. Ezáltal nincsen akadozás, mint 100 Hz-en, vagy 60 Hz-en lenne. Elméletben ha a panel gépről tudna alapon 120 Hz-en üzemelni, akkor lehetne MPC-vel BFI-t alkalmazni. A legjobb lenne ki-be kapcsolható funkció. Sőt a 144 Hz is tökéletesen jó lenne 24p-re...
Mondjuk engem nem zavar az alacsony mozgásmegjelenítés - a vibrálás viszont igen.Amúgy zárójelben, kiderítettem kb 42 colos Pana UT50-ek vannak kirakva a folyosókra promónak... Hát azon kívül, hogy azért látszik a vibrálás, kicsit világosabb folyosón már nem a legjobb a képük. Ráadásul nagyon tükröződik is. Ha ez a középkategóriás plazma, akkor ilyet biztos nem tennék világosabb nappaliba.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Ren Hoek #925 üzenetére
Az hogy a 300k-s lcd-knek sem jó a mozgókép megjelenítésük, motion blur jelentkezik. Nem fogsz tudni lejátszóról szoftveresen fekete képkockákat betenni, mert akkor bukod a 24p módot, 60hz-en működhet, csak akkor a 48->60hz-re igazítás miatt akadni fog az egész. Akit nem zavar a vibrálás annak mindenképp BFI-s LCD érdemes szerintem vásárolni.
Ilyen hülyeséget pedig még nem hallottam hogy bántó a nagy kontraszt, meg hogy túl fekete a fekete, jesszus. Ami a celluloidon nem fekete, azt jó esetben nem feketeként digitalizálják be, és nem feketeként jelenik meg a kijelzőn.Ispy. Hát nyilván otthon be kell állítani rendesen, esetleg kalibráltatni.
-
-
Ren Hoek
veterán
... és a mozgásmegjelenítésről mi a véleményed plazmásként?
Egyesek arról is írnak, hogy olyan nagy a kontraszt, hogy már bántó sötétben + kicsit színházi előadás filinggé teszi a klasszikus celluloid filmeket (Mint mondjuk egy Pulp fiction, stb...)
Egyebek mellett ezen szerintem MPC-HC-ből lehetne javítani nem? Meg akkor a legutóbbi plazmákon is ilyen hatásokkal kellene szembenézni, mármint, hogy a fekete túl fekete - pedig a celluloid filmnél eleve nincs 100%-os fekete. Sőt gyakran sötét jeleneteknél direkt nincs akkora hatalmas gigakontraszt.
Másik a mozgás, szerintem MPC-HC-re lehetne írni olyan plugint, ami bepakol fekete képkockákat, ha már a vezérlés nem teszi.
-
törölt tag
Na, ez a másik.
-
Ijk
nagyúr
Múltkor láttam a MM-ban 55"-os LG 55EC930V-t. A rövid benyomás alapján egyértelműen ezt gondolom a jövő technológiájának, de most a fene se ad ki érte 800k-t.
2-3 éven belül remélhetőleg beesik szépen a 200-300k-s szintre is, addig jó lett volna futtatni a plazmákat. -
Ispy
veterán
Semmi gond azzal, hogy valaki nézi a fogyasztást, tegye azt. De valakinek ez meg nem olyan fontos szempont, nekem se az, és inkább legyen nagy és kényelmes autóm 150 lóval és 10 literes fogyasztással, mint egy kisebb, lassabb, 6 literes fogyasztással. Mégsem hallom minden honnan, hogy szüntessék be a sokat fogyasztó autókat, mert úr isten mennyit fogyaszt. Akkor tévénél ez miért akkora baj? Ráadásul egy tévénél éves szinten 10-20k a többletfogyasztás költsége, egy autónál meg simán lehet ennek a 10x is. Szóval részemről ez az érv teljesen indifferens.
Egyébként meg tényleg vegye meg mindenki azt, ami neki tetszik, már amíg még megteheti
és nem a kukában landol a kedvenc technológiája.
-
Ijk
nagyúr
Butaságok a felvetéseid ne is haragudj.
Azért veszek egy eszközt hogy a funkcióját kihasználjam, ha egy évben egyszer veszem le a fényképezőt a polcról akkor is lesz fényképezőm, mert arra az egy alkalomra szükségem van rá. Engem nem érdekel ha valaki háttértévézni szeret, magyarul megveszi a méregdrága tv-t és hallgatja mint a rádiót. De akkor ne számolgassa itt a forintokat a fogyasztás miatt.
A tv-csatornákkal kapcsolatban meg nem mondtam soha olyat hogy az csak szar lehet, ezt megint csak beleképzeltétek. Azon vagyok fennakadva hogy valahol 10-12 órát megy naponta, ami körülbelül azt jelenti hogy a tv-zés öleli fel a család teljes szabadidős tevékenységét. -
sb
veterán
Filozófiai... és erősen szubjektív.
Épp ezért felesleges rajta vitatkoznod. Te úgy látod, más meg nem úgy látja. Neked sem lehet abszolút mértékben igazad.Írtam a háttértv-zésről is. Ha úgy tetszik nagyobb a kihasználtság. Ennyi erővel megfordíthatnám és azt mondhatnám, hogy te minek veszel drága TV-t 1-2db film megnézésre. A tartalomba is belemehetnénk, filmek között is rengeteg van, ami zérónulla... (HPTC-ről nyomom, kb. 4-500 filmem biztos van, néha én magam is megkérdőjelezem az értelmét.) De mehetnénk tovább... A TV műsorokat szapultad... nagyrészt igazad van, de abból is van nem annyira gagyi. Vagy pl. én szoktam sportot nézni. Annak mi értelme van? Nem mozogsz, nem tanulsz belőle. Nulla értelem.
De épp azért írtam a többi példát, ugyanígy lehetne végigzongorázni... minek 300e-es bicaj ha nem éjjel-nappal azzal megyek? Mert nyilván nem a postára menni használja az ember aki ilyet vesz hanem szabadidős céllal. Az meg ha van munka/család alig van...
Autót minek vesz sok ember? Ha nem vagy taxis nem használod ki... stb...
A lényeg, hogy ezek mind RELATÍV és KOMPROMISSZUMOS megoldások.
Továbbra is tartom, hogy egy TV-nél ugyanúgy számít a fogyasztás, egyéb, amúgy nem érdekes paramétere, sőt, még a dizájn is, ahogy minden más használati terméknél. Autót se veszünk ezek nélkül meg vasalót se.
Ahogy a fogyasztási szokások is befolyásolnak, másfelől viszont nem 100%-ban determinálnak.De továbbra is gondolhatod, hogy autónál nézni kell a fogyasztást/árat/dizájnt... egy TV-nél meg nem.
Egy autóval lehet autókázni... egy TV-vel háttértv-zni nem.
...De szerintem adja magát az ellentmondás, ha így gondolkodsz. -
törölt tag
"@Balika911, #258:
Köszönjük Emese."A válaszom volt téves, először neked küldtem el amit Viktornak akartam írni.
-
Ijk
nagyúr
Ez már nem technológia kérdés hanem filozófiai.
Szerintem elég ironikus már eleve az a tény hogy valaki megvesz egy 300k-s tv-t és a havi 1000 Ft-os villanyszámla különbségen izzad. És akkor még jön a háttértévézés. Komolyan nálatok megy 50-65"-on a tv adás naponta órákon át hogy a kutya nem nézi? Erre a célra megfelel egy 20"-os konyhai LCD is.
Borzasztó nagy luxusnak tartok televíziózásra ilyen készüléket venni. Nyilván semmi közöm ki mennyiért és mire vesz tv-t, de számomra minden racionalitáson túlmutat. Főleg amikor képbe kerül a fogyasztás mizéria is.
-
sb
veterán
A TV is csak egy eszköz, mint minden. Van pozitív és negatív felhasználása is.
Ez a sok TV-zés egyenlő a butulással ugyanaz pont mint a PC játék = tömeggyilkosság meg antiszociális gyerek.Van igazságtartalma és simán lehet az a végkimenetel, de ennyi erővel az összes dolog az életben ugyanúgy ártalmas nagy mennyiségben vagy kontroll nélkül.
Nálam is megy "háttérben" a TV. Egyszerűen azért mert így több kényelmesebb több infót gyűjteni. Megy egy Híradó pl. (nem a bulvár féle)... közben viszont más értelmeset is csinál az ember mégis megtud ezt-azt.
De ugyanígy mehet (és szokott menni) a háttérben ismeretterjesztő műsor, sport, stb...
Nem hinném, hogy ettől pl. kevesebb lesz az ember, akár tájékozottabb is lehet bár ezen most biztos felszisszennek itt páran.A fogyasztás-szokások ellentmondást megint nem érzem. Tök normális dolog. Vagy ha vmit csinál az ember akkor az a normális, hogy határok, kontroll nélkül csinálja és leszar minden más tényezőt?
Ha háttértévézés mellett nem érdekelhet a fogyasztás? Vagy a képminősége (azért nézi is néha az ember)?
Ilyen alapon akár a családot is el lehetne hajtani ha nagyon jó minőségű plazmát veszünk és mozizni akarunk. Más különben minek vettük ha a gyerekkel csak a Pumuklit nézzük rajta fél napot... nem? -
sb
veterán
"Talán annyiban sántít a bringás hasonlat, hogy nemcsak 300e-ért kapsz élhető bringát. 300e-ért már kvázi célgépet kapsz, ami nem egyenlő az igényessel."
Nem sántít. Pont ugyanaz a téma.
Te azt mondod kapsz alatta is élhetőt én meg azt, hogy az nem élhető hanem ócskavas.
Pont ugyanott tartunk mint a "nincs élet 0.003 plazmafekete felett" vitáknál.@Balika911, #258:
Köszönjük Emese.@judzsin, #256:
"Erre mondtam a gyertyás példát, hogy ennek mindig ez lesz a vége.
Vagy szórakozol és élvezed vagy ökomatyi vagy."
10W standby ha mondjuk csak alvásidővel számolsz, napi 8 óra, 365 nap: éves 1300Ft.
Szarozol miatta? Én se. Aztán ha összeszámolod a házban, hogy van mondjuk 10-15db ilyen eszközöd... plussz nem napi 8 órát megy standby-ban hanem 16-ot... 15-30k évente.
"Szarozol" vele? Én igen... és onnantól nem hívom szarozásnak. Persze attól függ mit tesztel: arra se teszem fel az életem én sem, hogy csökkentsem, de ha mondjuk kényelmesen megoldható vagy legközelebb az egyik eszközt cserélem akkor megnézem a standby fogyasztását és ha van jobb azt veszem. Innentől mondjuk tudatosság.Szóval az eredeti kérdésedre visszatérve:
Van középút, úgy hívják kompromisszum: Nyilván annyit kell vele foglalkozni amennyire időd, energiád engedi. Ha többet feccölsz bele mint amennyit hoz akkor rég rossz.
Ezért nem kell gyertyával világítani...
Meg ezért nem jár mindenki 300k-s bicajjal.
Ezért felel meg autóból is bevásárolni meg oviba járni a Suzuki és nem kell az AMG Merci.
És épp ezért van az, hogy plazmafekete nélkül is élnek emberek.Tök egyszerű amúgy ez a kompromisszumosdi... olyan emberi.
-
Ispy
veterán
válasz
#94529552 #901 üzenetére
Múltkor néztem a Jupiter felemelkedése című filmet IMAX 3D-ben, ahol elég sok fekete jelenet volt, és egész film alatt azon járt az eszem, hogy meg kell néznem ezt a filmet otthon is, mert amikor az űr konkrétan szürke, az elég lelombozó. Persze ez a moziban ülők 99%-nak gondolom fel se tűnt.
Ettől függetlenül már azon agyalok, hogy hogyan kéne az asszonynak beadni egy projektort, mert azért a méret az jó dolog
-
fsb_essex
tag
válasz
Ren Hoek #903 üzenetére
Szerintem nem a fekete a lényeg, meg a többi műszaki mérhető dolog sem az, hanem az amikor a látvány annyira lenyűgöz, hogy elfelejted egy megjelenítőt nézel.
Amikor a mozikban megszűnt a celluloidról való vetítés, talán 6-8 évig szinte nem is jártam moziba. Lehet más nem volt érzékeny az új technológiára, nem zavarta. Mostanra vagy megszoktam, vagy annyit javult, hogy a legtöbb moziban végig lehet nézni egy jobb filmet, de valahogy nem jön az a vizuális élmény vissza.
Most hogy újra el kezdtem a csere miatt nézegetni a TV-ket, hasonló érzésem van. -
Ren Hoek
veterán
válasz
fsb_essex #902 üzenetére
Egyébként szerintem pont a természetfilmek azok, amik LCD-n sem rosszak.
Engem egyetlen egy dolog zavar az LCD-ben, ha egy filmnél olyan jelenet van, aminek a nagyon nagy része sötét, pl egy pince jelenet. Na itt rettentően kijön, hogy világít a fekete. Főleg, ha ez szükséges a hangulat átéléséhez. Természetfilmeknél valahogy soha nem éreztem ezt, pedig elég sokat néztem utóbbi időben. Akár Nat Geo Wild HD meg Spektrumon is vannak néha jók... Szóval ott nekem az átéléshez egy LCD is jó, nem nagyon zavar, hogy a hangyák háttere szürkés
de egy mozinál/sorozatnál már karcosabb...
Amúgy tényleg befejeztem, jelenleg LCD-nk van, ezt a döntést hoztuk akkor 2011-ben az itteni fórum segítségét is kérve. Ez van, lehet ma már kicsit rádobnék egy 180 ezres kategóriára, de akkor csak egy 120K-s LCD-t tudtunk megengedni családilag. Plazmát ilyen áron csak HD Ready-t tudtunk volna újonnan, ez biztos, mert mérlegeltem. Most meg már lekéstünk a plazma vonatról... ha esetleg látok aprón egy ST50-et, talán rá tudnám beszélni a családot... vagy az út mentén kidobva
akkor... Csak ők is mikor bementünk a boltba "Ó ezt a vibrálós izét nem vesszük meg, marad az LCD"... hát ennyit erről. Ez a vonat elment
-
fsb_essex
tag
válasz
Ren Hoek #896 üzenetére
Teljesen igazad van, egy jó film elvarázsolja az embert. A sztori, a színészi játék... a katarzis.
Aztán véletlenül megnézel egy jó természetfilmet, vagy egy Baraka-t egy Koyaanisqatsi-t vagy akár egy Samsarát és máris abba a helyzetbe kerültél, hogy új élmény egy új fajta katarzis részese lehetsz. Vagy lehetnél.
Lehet sosem fogod sajnálni, lehet sosem fogod hiányolni, de az is lehet mégis gondolsz rá, hogy itt a látvány is adott volna valami pluszt.
Nem vagyunk audiofilek, gondolom se te, se én. Mégis hibátlanul el tudjuk különíteni ha egy közepes vagy egy jó hangrendszeren szólal meg a zenénk. Fontos, hogy jól szóljon. A látvány is lehet épp ilyen fontos és az eszköz is amely lehetővé teszi, hogy ugyanaz a képi információ más, esetenként meghatározóan nagyobb élményt nyújtson
Új hozzászólás Aktív témák
ph A válasz nem is lehet kérdés! Az már más tészta, hogy mit nézett be a vállalat.
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest