- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Akciókamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"@Balika911, #258:
Köszönjük Emese."A válaszom volt téves, először neked küldtem el amit Viktornak akartam írni.
-
törölt tag
Így már értem, de köszi a többieknek is. Az idézett mondatrésszel nem tudtam mit kezdeni.
Nem akarok arról vitatkozni hogy melyik lett volna a jobb választás. Én csak azzal nem értek egyet hogy az LCD-k (vagy bármilyen TV) színeit/képét meg lehet ítélni úgy, hogy nincs beállítva. Legalább nagyjából.
-
törölt tag
Felőlem mindenki olyan TV-t vesz amilyet akar, de ne irkálj természetellenes színekről amikor nem is láttad hogy normális beállításokkal milyen az adott készülék képe. Az LCD-k általában szörnyűek az üzletekben (le is írtad hogy miért), de sokszor a dobozból kivéve is inkább csak máshogy rossz a képük, az olcsóbbaké főleg. Érdemes bekalibráltatni őket, vagy legalább utánanézni hogy általában melyikek a kalibrálthoz közeli beállítások.
"st50 kalibrálva volt a True Cinema"
Ez magyar nyelven azt jelenti, hogy az ST50-en gyárilag kalibrált a True Cinema mód? Lehet, hogy egy viszonylag használható beállításról van szó, azt viszont kötve hiszem hogy gyárilag koloriméterrel bekalibrálták volna a TV-ket. Valaki erősítse/cáfolja meg legyen szíves.
-
törölt tag
Úgy látom hogy a plazmának inkább a híre volt rossz, ami nagyon sokat jelent, akár meghatározó is lehet a konkurens technológiával szemben.
"Egyébként most már egyre inkább azt látom, hogy a marketing ölte meg a plazmát, mert azt nem lehetett volna hajlítani, meg a 4k-t sem tudta volna és így a panasonic úgy gondolta, hogy elkaszálja a dolgot."
Tegnap hasonlót írtam, szerintem is ez volt az utolsó szög a koporsóban.
-
törölt tag
A hátrányok közül más is kimaradt, például a line bleeding, ghosting, durvább esetben a beégés. Az utóbbi olyan mint AMD processzoroknál a melegedés. Sokkal jobb a helyzet mint régen, de a konkurenshez képest még mindig nem túl rózsás, illetve elég riasztóan hangzik ahhoz, hogy ne kopjon ki a köztudatból.
-
törölt tag
válasz
Tippmix46 #692 üzenetére
Nekem tavalyról nagyon tetszett például az Imitation Game, a Nightcrawler és a Whiplash is. Említed de Nirót - nekem az ő klasszikusait is sikerült 1080p-ben, többcsatornás hanggal, eredeti nyelven, reklám nélkül, vágatlanul megnézni a netről.
A kereskedelmi csatornák mikor nyújtanak ilyet?
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #680 üzenetére
Tényleg rakd föl ha lesz időd, kíváncsi vagyok rá. Én annak idején CRT-ből láttam nagyon csúnyán beégetteket; bankban sok-sok éven át gyakorlatilag folyamatosan ugyanazt mutatták.
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #673 üzenetére
Akkor nekem az LE-32A550-be úgy beleégett volna a Windows tálca mint a fene, ehhez képest semmi hasonló nem jött elő. Az RTL Klubon elég gyakran elég hosszú reklámblokkokat adnak (leveszik a logót), otthon viszont volt olyan időszak amikor napi 10 órában ott figyelt a statikus tartalom.
Ez amúgy teljesen rendeltetésszerű használat. Ezek a TV-k monitornak is jók, ilyen célra még külön profil is szokott lenni bennük.
-
törölt tag
Két típus a csúcskategóriába tényleg nem lett volna elég (én legalábbis úgy gondolom). A középkategóriába kellett volna lehozni, de ott nem (sem?) csengett jól az a szó hogy 'plazma', illetve az olyan dolgokat mint például a 4K vagy a hajlított design képtelen volt lekövetni a technológia.
Enélkül sajnos vége, hiába a mélyebb fekete és a jobb mozgásmegjelenítés.
-
törölt tag
"Rengeteg pénzt öltek a fejlesztésekbe, amit tökéletesen bizonyít az utolsó évben piacra dobott szériák minősége."
Ez semmit nem ér ha hasznot meg nem látnak belőle. Egyszerűen úgy ítélték, hogy az LCD fejlődésével, az OLED és a 4K terjedésével 2018-ban már nem tudott volna versenyezni a plazma: [link]
Piaci szempontból ráadásul egy folyamatos bukta volt, én azt csodálom, hogy idáig kitartottak mellette, sőt, fejlesztették.
"Ezzel azért várjuk meg a jövőt, jelenleg úgy tűnik, hogy a Panasonic kitart a tévék mellett, sőt a közeljövőben beszállnak az OLED tv bizniszbe is még egyszer."
Nagyon durva veszteséget termel az üzletág. Ha pár év alatt nem találnak ki valamit, akkor én is arra tippelek, hogy a plazma csak a kezdet volt.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Ren Hoek #262 üzenetére
Illetve nemcsak az UHD, hanem a HDR is. Írják, hogy erre egyelőre csak demóanyagok léteznek, de az előny könnyen valóssá válhat ha a Netflix és társai beszállnak a buliba. Arról nem is beszélve hogy mekkora szörnyetegek már ezek, a 9500-asok közül 65" a legkisebb. Jövőre remélem, pár kategóriával lejjebb is elérhetővé teszik az itt debütált technikát.
Lehet hogy a HDR-ből és a 4K streamingből sem lesz semmi, de ha igen (és ez tűnik valószínűnek), akkor a jelenlegi plazmák hamar korszerűtlenné fognak válni.
(#264) kokobe:
"So powerful was this onslaught of resolution, contrast and detail to our visual senses that we weren’t even aware of the UE-65JS9000′s on-paper weaker blacks versus the plasma."
Esélyes hogy még külön-külön sem fogok ilyen TV-ket otthoni körülmények között látni, nemhogy egymás mellett, így csak a leírtakra tudok hagyatkozni. Én nagyon meglépődtem hogy milyen jókat írtak erről a TV-ről.
-
törölt tag
válasz
Viktor81 #242 üzenetére
"Mi erdekli oket ?"
Felénk a személyes kapcsolatok minősége az első, aztán anyagi síkon jön a lakás, autó, nagygépek és ruházat. A szórakoztatóelektronika túl gyorsan avul, és egyébként sem egy fontos dolog. Én vagyok a kibic, számomra az. Ez az egyik hobbim.
Amúgy időközben a HDTVTest szerint az egyelőre jóval drágább JS9500 túllépett a ZT60 szintjén - emlékeim szerint a múltor éppen az ő tesztjeiket hoztad fel referenciaként egy másik topicban. Nagyon úgy néz ki hogy fölösleges siránkozni, mert az LCD-k pár év alatt átveszik a stafétát, alternatív technológiaként meg továbbra is ott az OLED.
Persze, a plazma kiesésével keletkezett egy űr, de az ember éli az életét és mire észbekap, ez az űr már el is tűnik. A Pioneer Kuro is pótolhatatlannak tűnt, aztán rövid idő alatt kiderült hogy korántsem volt az.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
ph A válasz nem is lehet kérdés! Az már más tészta, hogy mit nézett be a vállalat.
- Új! 2025-ÖS 10 Magos DDR7 DLSS 4.0 RTX 5060 TI 8GB Gamer PC 14. Gen I5-14400 16x4.7Ghz 1TB SSD 32GB
- Nikon D5100 + kit obi 18-105mm 3.5-5.6G
- Lenovo Legion go
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Vadiúj SSD-k!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest