- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Asztrofotózás
- Melyik tápegységet vegyem?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
fsb_essex #902 üzenetére
Egyébként szerintem pont a természetfilmek azok, amik LCD-n sem rosszak.
Engem egyetlen egy dolog zavar az LCD-ben, ha egy filmnél olyan jelenet van, aminek a nagyon nagy része sötét, pl egy pince jelenet. Na itt rettentően kijön, hogy világít a fekete. Főleg, ha ez szükséges a hangulat átéléséhez. Természetfilmeknél valahogy soha nem éreztem ezt, pedig elég sokat néztem utóbbi időben. Akár Nat Geo Wild HD meg Spektrumon is vannak néha jók... Szóval ott nekem az átéléshez egy LCD is jó, nem nagyon zavar, hogy a hangyák háttere szürkés
de egy mozinál/sorozatnál már karcosabb...
Amúgy tényleg befejeztem, jelenleg LCD-nk van, ezt a döntést hoztuk akkor 2011-ben az itteni fórum segítségét is kérve. Ez van, lehet ma már kicsit rádobnék egy 180 ezres kategóriára, de akkor csak egy 120K-s LCD-t tudtunk megengedni családilag. Plazmát ilyen áron csak HD Ready-t tudtunk volna újonnan, ez biztos, mert mérlegeltem. Most meg már lekéstünk a plazma vonatról... ha esetleg látok aprón egy ST50-et, talán rá tudnám beszélni a családot... vagy az út mentén kidobva
akkor... Csak ők is mikor bementünk a boltba "Ó ezt a vibrálós izét nem vesszük meg, marad az LCD"... hát ennyit erről. Ez a vonat elment
-
BaLee
addikt
válasz
fsb_essex #855 üzenetére
HD readykkel az volt a probléma, hogy azokba nem pakoltak extra feature-öket azt belépő modellnek szánták mindig is (2010-től kezdve biztosan). Hülyén hangzik de én első vásárlás előtt az X20 szériát nézegettem (HD ready) meg a G20-at, mert nézési távolság miatt elég lett volna a HD ready is de a G20ban voltak az extra feature-ök (NeoPDP panel miatti mély fekete, gyors mozgóképfelbontás, HDD rögzítés stb) ami miatt még is az lett.
Ez a FullHD dolog is olyan amit ráerőltetnek az emberre ha kell ha nem. Így sokan vettek inkább 42" fullHD-t a nappaliba amit 4-5 méterre néznek, ahelyett, hogy vettek volna 50" HD readyt ami olyan nézési távolságban még bőven jó. Ilyen lett később a 3D (az is már van mindenben, kivétel belépő szint ha kell ha nem) majd lassan ilyen lesz a 4k is).
-
Ijk
nagyúr
válasz
fsb_essex #855 üzenetére
Sok sikert és szerencsét hozzá, ugyanis nincs az a hülye aki eladja az utolsó szériás plazmáját (50-60), korábbit meg nem vállalnék be. Ha van is hirdetés, lazán elkérnek használt plazmákért akár a kifutó árnál is magasabbat. Megtehetik, mert még úgy is megvesznek egy hibátlan készüléket a mostani piaci viszonyok között.
-
BaLee
addikt
válasz
fsb_essex #765 üzenetére
Nehéz kérdések ezek.
Milyen típusú készüléket vettél? Mert 2013 előtt is voltak már nagyon jó darabok! G széria pl. 2010-es, de az S széria is nagyon jó volt szüleimnek az lett véve tvzésre.A 2013-as darabokat is el fogják adni sokan, hogy miért? Mert sokan úgy állnak hozzá mint telefonoknál. Hiába van egy jó, megbízható telefonja valakinek, 1.5-2 évesen cserélni kell, mert hiányzik majd az embernek az újdonság varázsa. Jön majd a 4k + hajlított kijelző hullám.
Az áruk kereslet/kínálat alapján alakul majd ki, drágább nem hiszem hogy lesz, mint új korukban, mivel műszaki cikkekről beszélünk, de majd kiderül. Az utolsó szériás KURO tv-k pl. nagyon drágán mentek a gyártás megszüntetése után pár évvel.
Élettartam megint nehéz kérdés, a gyártók 50-60ezer órában határozták meg, ami elég sok (7 év folyamatos üzemelés) de ha nem lesz valami elektronikai hibája ami miatt (felépítésből adódóan) panelt kell cserélni, akkor pár év múlva már lehet, hogy nem lesz alkatrészellátás.
2 éves garival mentek ezek a tv-k, sokkal tovább nem hiszem, hogy a Panasonic gondoskodna alkatrészellátásról.Van egy samsung lcd tv-nk, több, mint 10 éve vettem, egy hibája volt (baromi gyenge képe mellett) amikor szervizben kicseréltek benne valami panelt (~10k) azóta is üzemel, az első G20-as plazmámon 1.5 év után megjelent egy függőleges csík a panelen, így kaptam egy új G30-at azzal semmi gond nem volt eladásáig, a GT60-am pedig most lett 1 éves eddig ezzel sem volt probléma.
Én biztos, hogy nem fogom lecserélni az elkövetkező 5 évben, esetleg majd valami Oled tv-re ami szintén legalább ekkora lesz méretben és megfizethető áron. De ez még odébb van.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A válasz nem is lehet kérdés! Az már más tészta, hogy mit nézett be a vállalat.
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Cyberpunk 2077
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Windows 11
- Parfüm topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest