- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Watchdog #296 üzenetére
hajajj, valahogy így, igen.
Az IGP-s részen harsányan felröhögtem (Az Intel IGP-i akkortájt nem voltak acélosak, core CPU-k és előtte egyenesen vicc kategória volt - "3D-s lassító") , a mostaniak és javarészt azért jobbak (na, nem az AMD-IGP-nél), mert végre pár éve felsimerték, hogy jó lenne normálisan megtámogatni driver és szolgáltatás szinten is őket, már csak azért is mert %-ban kifejezve az Intel IGP-k mindig is jelentősek voltak, az eladott darabszámok tekintetében persze.
Ám a használt piaci árak Intel CPU-nál még ma is ordenáré magasak, azért egy core i5 2400-ért biztosan nem adnék 10x ezer forintot, egy erősebb i7-2600k meg horror 25k magassága, nem beszélve a 4.gen használt árairól...
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
Bő 4 év távlatából újra elolvasva a cikket, csak mosolyogtam és mosolyogtam.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Doner
aktív tag
Ha jön a dekstop Carizzo sztem az elég bika lesz.
Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
Dr. Akula
félisten
Ideje lenne már egy korrekt Intel GPU-nak, mert hiába létezik AMD alternatíva, az leginkább csak papíron van, egyes gagyinotikban, ami anélkül is több sebből vérzik. Ezért csak abban lehet reménykedni hogy egyszer majd az Intel is utoléri az AMD-t, és akkor nekünk is lesz.
-
Ezekiel Ston
senior tag
Nyugtával a napot...pár évvel, és még a 486-os időszakokra is visszanyúlva, én emlékszem még arra, mikor az intel verte a nyálát a dx2-vel és dx4-el...aztán jött az AMD féle DX4 dupla akkor hatással, és tudással, igaz kellett várni rá fél-1 évet, de odavert neki...szerintem most is ilyesmi van a háttérben...hagyják a kékeket kicsit hogy élvezzék a fényt mielőtt visszanyomják őket a földre...
-
BITBOYS
addikt
Korábban próbálkoztak valami ilyesmivel Glaze3d
-
tamikomac
senior tag
De legalább még vannak.
Gondold el ha nem lennének és az Intel egyedül lenne.
Celeron - 15k
Pentium - 25k
i3 - 45k
i5 - 60k
és ezek az induló árak lennének.
Ja, és nem lenne bennük IGP.
Divat szidni az AMD-t, de csak van valami hatása az árakra, hogy ketten vannak a desktop piacon.Amit birtokolsz, az birtokba vesz.
-
-
SirCsimbók
tag
ki mit tud? lesz ma még mesterversenyezés? -
Dilikutya
félisten
válasz SirCsimbók #280 üzenetére
Nem csak a korai LCD-k. A régi 15 colosoknak valóban 4:3-as volt, 1024*768, de én 17-19 colosban csak 1280*1024-et láttam, nem olyan rég koptak ki azok a boltokból végleg. Netezni, irodába dolgozni amúgy sokkal jobb ez a felbontás. Grafikus munkákhoz, programozáshoz már nem feltétlenül.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
SirCsimbók
tag
válasz Dilikutya #277 üzenetére
"19-es CRT-m nem volt, lehet, hogy azon más volt a legelterjedtebben használt, valóban 4:3-as felbontás, ami nyilván nem az 1600*1200. "
ezt jól látod, mert annak ellenére, hogy az én 19"-os CRT-m tudja az 1600x1200-at, nem érdemes ezen futtatni. 2 okból sem:
1.) 1600x1200-on ez a monitor 60 Hz-nél nem tud többet, 60Hz meg CRT-n gáz tud lenni (ez egy LG, és megvásárlása után a CRT meg a 4:3 még évekig jól elvolt, szal lehet hogy vannak újabb 19"-os modellek, amik 1600x1200-ban is tudnak 100Hz-et, ami viszont teljesen jó)
2.) 4:3-as 19"-os monitoron egész egyszerűen olyan kicsik lesznek az alapértelmezett betűk (szerk.) 1600x1200-ban (mondjuk Win Asztalon az ikonok alá írtak), hogy az szintén gáz. ezen is lehet javítani, ha nagyobb betű-/ikonméretet állítunk be Windowsban, de akkor meg a végén kábé ugyanoda lyukadunk ki, ahonnan elindultunk: nem lesz több a szabadon felhasználható képterület, de legalább így már nem bírja a monitor a 100Hz-et, csak a 60-at"De az LCD-ből nem engedek."
ezzel sem vitatkoznék, mert amennyire így jobban utánagondolok, a korai TFT/LCD monitorok, amiket láttam és ideiglenesen használtam (azaz 1-2 perc erejéig, mert másé voltak), közelebb voltak a "négyzethez" (5:4), mint a "téglalaphoz" (4:3)[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
Na, ha most még ehhez társulna egy jó kis IGP driver akkor szuper volna az egész. Már most is vannak javulások, nemrég ugye megkaptuk végre az DX11/11.1 + OGL4.0 illetve OGL4.2 támogatást az integrált kártyákhoz de azért van hova fejlődni. Pont mire sikerül majd írniuk végre egy normális shader compilert megjelenik az OpenGL NG és közös compiler lesz.
[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
veterán
Ajaj szegény Amd,mi lesz velük.Sosom gondoltam volna,hogy IGP-ben az Intel egyszer nyerö lehet az AMD-vel szemben.Sajnos az AMD nagyon nagy fékje a Global Foundries.
duree54
-
Dilikutya
félisten
válasz SirCsimbók #263 üzenetére
Abban igazad van, hogy a CRT-knek nincs natív felbontása. Az LCD-nek meg van, ha nem muszáj, nem érdemes változtatni. De a 17-19 colos nem WS LCD-k akkor is 1280*1024-ek natívan. 19-es CRT-m nem volt, lehet, hogy azon más volt a legelterjedtebben használt, valóban 4:3-as felbontás, ami nyilván nem az 1600*1200.
De az LCD-ből nem engedek.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
stratova
veterán
válasz VaniliásRönk #275 üzenetére
Ez tény, de szerintem valamennyit változatlanul lehetne nyerni az IGP visszafogásán:
A10 Pro 7350B: CPU: 2/4 2.1/3.3 GHz, GPU: 553 MHz
Prime 95 Blend = Avg. 1.5 GHz CPU, Max 573 MHz GPU
Prime 95 Blend + FurMark = Avg. 1.1 GHz CPU, Max 292 MHz GPUUndervolted = CPU P-states, Northbridge P-states
Prime 95 Blend = Avg. 1.5 GHz CPU, Max 560.9 MHz GPU, CPU Temperature Max 60*C (vs 66.8*C)
Prime 95 Blend + FurMark = Avg. 1.1 GHz CPU, Max 291.7 MHz GPU, CPU/GPU Temperature Max 60.5*C (vs 69.3*C)Az teljesen rendben van, ha a rendszer a szituációt helyesen megítélve (esetleg játék alatt) inkább csökkenti a CPU órajelet, hogy tartsa a GPU-t, de amikor tényleg nincs rá igazán szükség elmehetne az a GPU szundikálni, vagy beállhatna a lehető legalacsonyabb órajelre (~ 290 MHz).
-
-
stratova
veterán
Az IGP vélhetően az egyik ok. A másik az általad írt, fogyasztás illetve, hogy Fujitsu nem nagyon engedte a gép külső hőmérsékletét 42 °C fölé, míg a Surface Pro helyenként túllépi a 46-ot is.
Egyébként párhuzamos CPU + GPU stressztesztnél a CPU 800 a GPU 500 MHz-re áll be az utóbbi gépen, míg ha csak az egyiket terhelték 1.9 GHz ill. 450-600 MHz-en jártak.VaniliásRönk: Számomra eleve az volt érdekes, hogy míg az asztali Kaveri CPU órajelei csökkentek, a mobil verzióé kis mértékben még emelkedtek is. Minimálisan egyébként mobil Kaveri is enged egy kis CPU feszültségcsökkentést, de inkább a legalsó és legmagasabb p-state-nél.
[ Szerkesztve ]
-
-
LordX
veterán
válasz SirCsimbók #268 üzenetére
Steam HW survey (kattints a "Primary Display Resolution (Windows)"-ra) szerint az 5 leggyakoribb felbontás az 1920x1080 (33%) - 1366x768 (26.3%) - 1600x900 (8.1%) - 1280x1024 (6.6%) - 1680x1050 (5.8%)
-
lenox
veterán
válasz SirCsimbók #268 üzenetére
Ez nem tudom miert erdekes, 1280x1024-et tobbet hasznalnak, mint pl. 1280x720-at, 1280x960-at, 1600x900-at, 1680x1050-et, 1920x1200-at, 2560x1440-et, szoval ez egy elterjedt felbontas.
-
félisten
Hát, én úgy emlékszem, hogy inkább az 1280*1024 volt a standard, legalábbis az átlag régebbi 17"-os, 19"-os LCD monitorokon én mindig ezzel találkozom.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
SirCsimbók
tag
válasz #06658560 #267 üzenetére
na, sikerült "művelődnöm", de ma már nincs túl sok kedvem írni/vitatkozni, ezért csak annyit mégis, hogy az általad linkelt oldal jobb felső sarkában lévő képre ráklikkelve megtudhatjuk, hogy míg 4:3-as felbontásból (piros téglalapok) 12-féle is van, addig 5:4-ből csak 2
-
törölt tag
Javaslom kicsit elmélyedni a témában, az 5:4 régi, jól bevált formátum az 1280*1024 pedig egy igen kellemes eleme ennek, sokat használt egy időben! Művelődj!
-
félisten
válasz csabaizoli #264 üzenetére
A6 6400k nálam tökéletesen teszi a dolgát egy netes gépben.
Én is multimédiára használom, és semmi baja nincs.A cikk a jövő IGP-iről szól. Jelenleg semmi baj nincs az AMD IGP-ivel, és szerintem később is megtartják elsőbbségüket.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
Egyáltalán nem volt értelmetlen, akkor még sehol nem volt a szélesvászon mánia, ez pedig az 1024x768 után felüdülés volt. Az 5:4 pedig a PAL 720x576 amit a mai napig tolnak a TV-k. Gondolom emlékszel a CRT TVkre mind majdnem négyzet. Mert az 5:4 is az. Tehát a képarány se volt értelmetlen és légből kapott marhaság. Akkor ez volt.
-
csabaizoli
tag
Üdv!
Akkor most milyen procit vegyek, G3220 vagy A6 APU?
Netes gépbe lenne, youtube, online HD sportközvetítés, flash tartalmak főleg...
Laikusként nem tudok dönteni.... -
SirCsimbók
tag
válasz #06658560 #233 üzenetére
"Az eszed retardált."
ööö...ja.
bocs, de nem emlékszem rá, hogy őriztünk volna együtt disznót, elsősorban persze azért, mert én életemben nem őriztemaz 1280x1024-es felbontás az 1280x960-os standard 4:3-as felbontáshoz képest plusz 64 képsort ad, százalékosan plusz 6,666...7%-ot. felhasználóként nézve kábé semmi értelme. minek kellett egy ilyen értelmetlen felbontást bevezetni? egy 16:9/16:10 azért már komoly előrelépés. végülis ennek szólt a "retardált" meg az "idióta" szöveg.
(#242) Dilikutya
"...meg a 19-es CRT-k ezt a felbontást használják."
amikkel CRT-kkel találkoztam, azok mind 4:3-asok voltak. nekem is van egy 19"-os CRT-m, és biztos hogy 4:3-as.
a CRT-knek meg amúgy sincs natív felbontásuk, többféle felbontást képesek normálisan lekezelni, ahol minőségromlás csak a felbontás csökkentéséből illetve a túl alacsony képfrissítési frekvenciából keletkezik. ez az LCD, amin írok, például ha leveszem itt 2D-s módban a natív felbontását, a közvetlenül a felbontáscsökkenésből eredő minőségromlás mellett még homályos is lesz a kép (szinte mintha kettőslátásom lenne). a játékok valahogy azonban nem lesznek homályosak[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz jacint78 #227 üzenetére
Részben. De az Intel szerint sokkal többet nyom latban, hogy a grafikus API nincs felkészítve erre az eDRAM-ozásra, illetve amikor ezt kitalálták, akkor még úgy volt, hogy nem jönnek olyan komplex motorok, mint amilyenek jöttek. Ez látszik is, hogy az eDRAM sokat segít a 2010-es játékokon, de azóta megváltozott a szoftveres igénybevétel. Tehát leginkább a 2010-es szimulációból indulhattak ki, és mire megjelent addigra a szoftveres terhelés más lett.
Direkt támogatást pedig senki sem akar csak az eDRAM-ra írni. Nincs kedvük ezzel tökölni úgy, hogy még az API sem támogatja direkten ezt a hardverelemet. Az Intel demója viszont mutatta anno, hogy van benne lehetőség, ha nem gyorsítótárként van használva.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
sb
veterán
válasz t72killer #216 üzenetére
Én nem látom azt amit leírtál. A Bay Trail kb. ugyanolyan erős, mint a Jaguar, sőt utóbbi kicsit erősebb a tesztek alapján. (igazából egyik integer, másik float-ban erősebb). Függetlenül attól, hogy most épp Atomnak, Celeronnak vagy Pentiumnak keresztelték el.
Magának a Jaguar magnak tehát nem igazán van hátránya, csak egy a fogyasztása.
Desktopon viszont ezzel nincs gáz szerintem. Egyrészt nem számít igazán, másrészt idle/light load alig van különbség, harmadrészt vannak más különbségek is, AMD előnyére: driver, lapok felszereltsége, bővíthetőség, stb...Mobil oldalon van lemaradás a fogyasztás miatt. Ott vagy nehezebb (nagyobb akksi), kisebb üzemidőt vagy gyengébb cpu-t kapsz AMD oldalon. 2 Jaguar/Puma+ vs 4 Bay Trail magnál nyilván egyértelmű lesz mi a gyorsabb, de így nem is igazán jó az összehasonlítás.
Puma+ -nál a 15W már igencsak Bay Trail közeli, szvsz ott a magfelezést el lehet felejteni és kb. azonos a teljesítmény is.
szerk: Egyébként a régi Atomok, E350/450-ekhez képest a mostani Bay Trail/Jaguar/Puma+ 3-4-5x erősebb kb. Szóval semmiképp nem azonos kategória. Még 2 maggal is jobbak. 4 maggal, magasabb órajellel pedig hozzák a 4-5x teljesítményt, ami a jelenlegi Core magos megoldások alja (2GHz alatti Core magos Celeronok) Azért ez egy más világ. És akkor az IGP-t még nem is néztük, ami Atomnál használhatatlan volt, 720p-t se bírt. Most BD3D-t visz lazán. AMD oldalon meg sokkal erősebb ennél is.
a cikkhez pedig:
Már megjegyezték páran talán, azért driver oldalról Intelnél meredek dolgok akadnak. Teljesítményre hiába jön ki belőle hasonló erő, ha itt-ott villog, hibás a kurzor, összeesik a kép, stb...
Ill. nekem ugyan nincs széleskörű tapasztalatom vele (csak pár játék/program kapcsán a fenti kompatibilitási problémák), mert nem játszom rajta, de amit olvasni az alapján a sebesség is igen ingadozó a driver optimalizációtól függőn. Szóval korántsem olyan általánosan jól használható az IGP, mint AMD oldalon.
Bár 1366 felett jellemzően laptop vonalon nem lehet és az ereje miatt nem is érdemes használni az IGP-ket, de ha jól tudom nagyobb felbontáson szintén nagyobb az Intel lemaradása. Azért erősebb IGP-kkel 1600 és/vagy desktopon ez is szempont lehet.Mindezt úgy írom, hogy használok/használtam desktop/mobil vonalon Intel IGP-t, AMD APU-t is és korábban, most is úgy látom: a többségnek tökéletesen elég egy Intel IGP is, tudásban, sebességben is felnőttek.
Az egyenlőségjelet viszont egyelőre még túlzásnak ítélem az AMD IGP-kkel a fentiek miatt.[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz stratova #258 üzenetére
Az honnan derul ki, hogy az elso gepnel az igp miatt van lethrottlezva? Nekem inkabb ugy tunik, hogy a cpu van visszafogva 10 watt korulire, legalabbis load alatt az egesz fogyaszt 16 wattot. Persze ez lehet thermal throttling is, de az tuti, hogy a masodik hw joval nagyobb fogyasztast enged, szoval innen van a kulonbseg.
-
stratova
veterán
válasz VaniliásRönk #257 üzenetére
Nem véletlenül irtam, ha az IGP minimális órajelét értékelhető szintre lövik be, akkor ott a CPU is komolyabb csorbát szenved, ettől még az a CPU teljesítmény, amit Intel 15 W TDP-ből hoz emberes.
Emiatt is érdekel mit tudna AMD ha a GPU TDP-je lejebb van szorítva. Kíváncsi vagyok AMD tényleg tudja-e most tartani a 30%-os teljesítménynövekedést 15 W-os CPU TDP keretben, igencsak jó lenne.
Core i5 4300U
Stylistic Q704 IGP 600-800 MHz
Surface Pro 3 IGP 200-1100 MHz
A különbséget zongorázni lehetne. Normális GPU szintet Intel is 25/28 W-os modellekkel ütött meg.[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz stratova #256 üzenetére
Az Intel szándékosan irreális fogyasztási keretet szab meg a teljes chipnek, hogy még jobbnak tűnjön a fogyasztásuk (annyira azért nem jó), mindemellett mutogatják, hogy mire képes az IGP ill. a CPU, ha a másik épp nem dolgozik, csak a valóságban ilyen ideális körülmények nem mindig állnak fenn. Pláne játékok alatt, nem véletlenül volt itt hír, hogy az Intel szerint a fejlesztők "rosszul használják" a hardware-üket.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
stratova
veterán
válasz MZperX75 #255 üzenetére
Volt CX60 tulaj aki 4 GHz-re hajtotta Richlandet. Csak ahhoz zármentes ES peldányt kellett leakasztani ebayről. De ilyen A8-5550M is ment 3.6 GHz-et pár tesztben (ami egyébként az alacsonyabb órajel ellenére verte A10-4600M-et vélhetően a kisebb GPU-rész miatt).
Amit nehéz lesz elérni vagy überelni az az i5-4310 féle fogy-telj. viszony.
15W 2-3.0 GHz. Ha Carrizo elér egy Sandy/Ivy szintet etéren Intelnél olcsóbban, már nem lenne rossz. A 19 W-os FX-7500 kb. i3 U szinten van, de Intel keményebben bánik a GPU órajelekkel, ezért érdeklődtem, AMD-nél mennyire visszaszorítható, ha nincs rá szükség. Sok múlik persze a köntösön is. Core i5-4200U CPU teljesítménye a felére is eshet ha a GPU nem 300-1000 hanem 600-800 MHz-re van konfigurálva és egy tablat-hibrid testben lakik.[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
Ráadásul az Intel Timna projektjéről szinte mindenki elfeledkezett (vagy nem is hallott sosem). Ott nem csak a memóriavezérlő, hanem a GPU is integrálásra került volna. Végül 2000-ben leállították a fejlesztést, mivel egyrészt gond volt a memóriavezérlővel (eredetileg RD ramot akartak, később átálltak SD-re, de az nem működött), másrészt az akkori gyártástechnológia (180nm-re tervezték) nem volt alkalmas egy ilyen komplex chip legyártására.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Reggie0
félisten
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz vinibali #248 üzenetére
"tisztán látszik a Trinity mobil lapkák esetében, hogy sokkal komolyabban vették a lapkákból kisajtolható teljesítményt vagy csak..."
...tisztában voltak az alacsonyabb IPC-vel és a szokásosnál is fontosabb volt az órajelek maximalizálása.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
vinibali
őstag
válasz stratova #202 üzenetére
Desktop 100W-os kategóriában engedtem őket össze, A8-3850 A10-5800K
volt Llanos laptopom is, tényleg jól vette a lapot és a tuningot is, nagyon sokat hagyott benne az AMD, nem is értem miért. tisztán látszik a Trinity mobil lapkák esetében, hogy sokkal komolyabban vették a lapkákból kisajtolható teljesítményt vagy csak a kezdeti lapkák jobban sikerültek és ezekből állapították meg a tömeggyártásból kikerülők válogatását. meg tudjuk, milyen gyártási nehézségek voltak nagyjából az egész Llano éra alatt, a Trinity kezdésére sokat javult a GloFo 32nm.[ Szerkesztve ]
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
Reggie0
félisten
-
7time
senior tag
Ja es integralva volt a memoriavezerlo.Szoval inkabb az AMD lopott a Sonytol...
Be kellene fejezni a terítést, ha bármit lopott volna az AMD bárkitől már rég a bíróságon lenne, hogy ugyanazt megoldotta de teljesen más módon az nem lopás, ezen az elven az első autó után senki sem csinálhatott volna semmit mert lopás lett volna azon az alapon hogy 4 kereke van és motor hajtja, viszont sok dolgot az AMD kezdett el átültetni a szerver gépekből az asztali PC -be, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz t72killer #241 üzenetére
A kozos cimter sem az AMD nagy talalmanya, pl. Sony Emotion Engine is hasznalta mar 1999-ben. Igaz ott a GPU funkciot nem igazi GPU, hanem egy VPU latta el. Sot GPGPU-ra is hasznalhato volt, igazabol ez jelolte ki az iranyt a GPGPU kialakulasa fele, Megjegyzem a Sony Emotion Engine nem csak a kozos cimter es computing fele mutatott, mert mar akkor egy lapkan kapott helyett a VPU es CPU, szoval az elso APU-knak (vagy IGP-s procinak) az eloszele. Ja es integralva volt a memoriavezerlo.Szoval inkabb az AMD lopott a Sonytol...
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
-
Dilikutya
félisten
válasz SirCsimbók #201 üzenetére
Az összes 17 és 19 colos TFT, meg a 19-es CRT-k ezt a felbontást használják. Tényleg nem kimondottan 4:3-as képarány, mivel 5:4-es.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
t72killer
titán
Olvasom, olvasom: Integrált memvezérlő - DEC Alpha 21066, HP PA-7300LC, '90-es évek.
Több mag - IBM Power4
64 bit: a fentebb említett Power4 is tudta.#240: az egy dolog, hogy mikor mit dobtak a PC-piacra - a másik, hogy ki találta fel. Pl volt értelme a 64bitnek, amikor a gépek 99%-ában max 2GB RAM volt?
Amúgy igazatok van, az AMD nagyon innovatív - aminek sajna az a következménye, h extrakésőn jön ki a késztermékkel.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
jacint78
addikt
Az AMD 754-es tokozásánál már integrált volt a memória vezérlő, de egy csatornás, majd a 939-ben lett két csatornás, amikor az intel 775-ben még bőven északi hídban volt..
És az AMD s939-ben jelent meg először valódi, egybeintegrált többmagos processzor, a pentium D csak szimplán két prescott mag volt egy tokra rakva, ennek megfelelő fogyasztással...Én rühellem az AMD-t, de ezek tények. Legalább informálódj, mielőtt hülyeséget beszélsz.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
t72killer
titán
válasz Cannabis7 #234 üzenetére
Ha akarnák, be tudnák érni ár/érték arányban az AMD-t, ehhez olcsóbban kéne adni azokat az i3-i5-ös modelleket .
IGP fronton nagyon nehéz jósolni, mert 2évente kb 3x-ozódik a teljesítmény, mind2 gyártónál. AMD-nél elég egy csúszás és máris lemaradtak. Intelék pedig jönnek felfelé mint a talajvíz (csak hasonlítsd össze a 23.976 Hz-et sem ismerő Sandy grafikát a mostani Haswell/Baytrail cuccokkal).
Másik kérdés, hogy kik versenyeznek egymással? Ez asztali fronton nem olyan vészes, lévén ami a tesztekben szerepel proci, az ember simán rendelheti, de laptopfronton nem vagyok kisegítve azzal, hogy a szaksajtó már millióx tesztelte az új APU-k alaplapra hegesztett/prototípus termékbe épített példányait. Mindeközben örülünk, ha az előző generáció kapható. Azaz a gyakorlatban E1-2500-as és A4-1200as Jaguar-ok versenyeznek 4magos Baytrail atomokkal és pentiumokkal a boltok polcain.
[ Szerkesztve ]
-
Cannabis7
senior tag
hát erre azért kíváncsi lennék...
ha valami csoda folytán teljesítményben mégis beéri az AMD-t, ár-érték arányban kizárt, hogy felvegye a versenyt vele ( ha szimplán az igp-s teljesítmébnyt nézzük)
-
törölt tag
válasz SirCsimbók #201 üzenetére
Az eszed retardált. Az 1280*1024 teljesen szabványos felbontás volt korábban is, rengeteg monitor létezett ilyen.
-
t72killer
titán
Ebből a tesztből a "CPU front" a Cinebench és a PCMark - itt az elsőben a 6700T nyert, másodikban meg a Z3740 (ami nem a csúcs atom, az a 3795 lenne). Itt van még egy kis adalék (fizika) - ezekszerint is kb az Atomok ligájában játszik, egyértelműen erősebbnek nem mondanám. Valós tesztekre lennék kíváncsi winrar-ral, audiorippeléssel, photoshoppal.
#228, stratova: Nekem most 10" a cél, szigorúan. Ehhez kényelmesen a 10W alatti egységek passzolnak, azaz ideális lenne egy 6700T - a 6400T már lényegesen soványabb, 1.2 helyett 1GHz-ről indul és 2.2 helyett 1.6-on áll meg. Ha intel, akkor nem atom, hanem N3520/30.
Amúgy fura, ha az ember csak az AMD promókat nézi, akkor az a benyomása, hogy el van árasztva a világ a csúcsegységekkel - erreföl az a néhány noti/netbook/hibrid, ami meg is jelent, az a vödör aljából válogat. A csúcs Brazosokat is nyomták anno nagyon, mégis csak extra keresés és kb 1 év várakozás után találtam E450-nel szerelt netbookot.
#231, Psych0: nekem egyelőre ez az egyetlen visszatartó erő az intellel szemben... Főleg, h fentebb említette egy kolléga a DirectX 12-t - amit gondolom a mai GCN IGP-k simán támogatnak majd, intelből meg kb csak a 2015 végi generáció.
-
Psych0
őstag
Ahhoz, hogy lenyomja az AMD-t, Drivert is meg kéne tanulniuk írni, valamint támogatni kéne a terméket két hónapnál tovább. Egyszerüen vicc, hogy pl a poulsbohoz még mindig nincs rendes driver(és már nem is lesz).
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
csongi
veterán
Hanyszor temetjuk meg ezt a szegeny ceget? Csak a kozelmultbol!
Temetes mikor az intel kijott a core i sorozattal( elotte levo idoszakot elfelejtuk? az intel keresett fogast a ketmagos megoldason)
Ati felvasarlasa, mindenki temette, mert ebbe belehjlik az amd, es lam Apu es multimedias fronton intel megint csak kullogot az amd utan.
Nem a gyartas vagy az uber brutal sebesseg ami miatt piacot vesz el az intel az amd tol, hanem a marketing gepezet es a penzugyi kis mahinalasok. Atlagos felhasznalasra egy amd gep boven eleg, tobb mint amire valojaban szuksege lenne. A kis penzugyi akciok amik a hatterben futnak de a kozonsegnek nem kell tudni errol, pl a fejelsztesek befolyasolasa, nem kell ugy programozni hogy a igp is dolgozzon eleg a cpu, abba erosek vagyunk, ezzel is hatraltatva a konkurenciat. Halvany fogalmunk sincs milyen uzleti mocskossagok mennek a hatterbe.A userek meg mennek a gepezet utan es a tesztek utan, meg sem nezik mit vesznek es miert! Tegnap hivtak hogy laptopot vennenek de amd cucc van benne, hogy nem lesz gyenge es azt mondjak hogy melegszik nagyon! Internet youtube skype meg talan talan filmnezesre. Felsirtam, meg itt tartunk! Mondtam neki vegyel tabletet 80 K ert es sporoltal 50 et amire neked kell meg a tablet is tul eros es sokat tud!
Szoval van fejbe rendesen baj. Nekem csak amd gepem van volt jatekos idoszakom azX6 al ma is tologatom 6950 el parositva es nem erzem hogy huuu de cserelnem kellene. Piacon van az ssd nevu talalmany es erdekes modon minden gep megtaltosodik, jaaa hogy szamitasi teljesitmenyben nincs hiany, csak kiszolgalni nehez ezeket. -
stratova
veterán
válasz t72killer #210 üzenetére
Bay Trail és Jaguar c2c kb. egy szinten van. A4-5000 1.5 GHz Pentium N3530 2.16/2.58 GHz, Pentium N3520 2.16/2.41 GHz, . Amiben Bay Trail elméletben parádézik az az ehhez társuló 7.5 W-os (mobil) ill. 10 W-os (asztali) fogyasztás, bár számomra még így is szimpatikusabb a 15 W-os A6-6310 ill. A8-6410 (2.0/2.4 GHz) a GCN GPU miatt s az integrált FCH is többet tud.
Ütősebb minőségi kis méretű gépből egyenlőre csak Elitebook 725 van Kaverivel (max. A10 pro-7350B ~= FX-7500 + TPM).Mahrenburg: Nem csalódtam az Igazgató Úrban.
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
A régi motorokkal is működik az eDRAM, de az új generációs rendszerekkel valamiért nem jó. Plusz 5-10%-okat ad max.
Nem lehet, hogy azért, mert annyira kicsi (128MB?), hogy nincs mit belerakni? Az is ezt támasztja alá, hogy a felbontás és a részletesség csökkentésével egyre inkább gyorsít.
type your text here..
-
-
Televan74
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz pakriksz #223 üzenetére
Azért mert azt ütik akinek nem fáj, az Intel negyedévente többet keres mint ezek a bírságok. Ha azokat kezdenék el csapkodni, akiket megkentek, rögtön lennének változások is.
-
pakriksz
őstag
Ez sajnos semmi. Az athlon64-core2 időszakban elkövetett mutyiért is csak 1 milliárdos birságot kapott az intel, valószínűleg jó nagyot röhögtek rajta.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
7time
senior tag
válasz pakriksz #220 üzenetére
Szóval ide egyszerűen erős hatóságok kellenek, ami nem évekkel később reagál egy mutyira, és nem jelképes birságokat oszt, hanem gigabirságokat.
Most kaptak az EU bíróságtól 1,6 Milliárd euró rekordbüntit és megfellebbezhetetlenül, mondjuk az amerikai "pártatlan" bíróság csak 200 milliót $ adott nekik.
-
pakriksz
őstag
válasz t72killer #198 üzenetére
milyen kínai gyártót? Nem nagyon van ilyen. És amúgy is mit érnének vele ha egy ismeretlen gyártótól senki sem akarna gépet venni? De ha érnének valamit, az intel ott teremne, és megadná nekik is a "visszautasíthatatlan ajánlatot". Szóval ide egyszerűen erős hatóságok kellenek, ami nem évekkel később reagál egy mutyira, és nem jelképes birságokat oszt, hanem gigabirságokkal jutalmazza a versenykorlátozó, monopóliumra törekvő magatartást.
Az AMD-nek nincs számítógép gyártó ágazata, mert csak chipgyártó, szóval nincs házon belül semmi.Na meg ott van a képletben a támogatási idő megkövetelése is, amit a gyártók nem szeretnek.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Mákosmetélt
tag
Hűha micsoda irónia Nem azt mondtam hogy szar, csak hogy erős gépen is simán vannak akadások, akkor egy E450-től miért várunk csodát? Mellesleg 20 böngészőalblak telefosva flashes meg javascriptes genyókkal, mindegy mint fut, zabál rendesen CPU-t is és memóriát is.
Éljenek a nyulak!
-
pakriksz
őstag
pedig kéne mert ezért tudják a nagyvállatok sajátmaguknak befolyásolni a piacot, és megvenni a hatóságokat, ahogy az intel is teszi. Max néha kapnak egy nevetséges birságot, hogy úgy tűnjön mintha lenne törvény. A vadkapitalizmus nem működik hosszútávon, ez már többször bebizonyosodott.
-
7time
senior tag
-
t72killer
titán
Alapdolgokra (film, böngészés, office) nekünk is jó volt az e450 (win 8.1 alatt), sajna a noti széthullott, úgyhogy hamarosan kell egy utód - és ha már lúd, legyen kövér
Teljesítményben a szokásos a kép: a 4magos puma+ csúcsproci (Micro-6700T) kb annyit tud CPU-fronton, mint egy közepes 4magos Atom pl Z3740. Intelből ennél vannak jóval erősebbek, pl az atom-vonal csúcsa vagy a Bay Trail pentiumok.
GPU vonalon viszont a helyzet megfordul, az összes puma grafika gyorsabb a leggyorsabb Bay Trailnél is. Szóval mérlegelni kell.
-
tdk.112
aktív tag
válasz Mákosmetélt #212 üzenetére
Ott valami más gond lesz (háttértár). (De legalább mutattál rá példát, hogy mekkora fos az Intel, még az Excelt sem tudja futtatni...)
[ Szerkesztve ]
"... és ebben hordtátok a tabletet?"
-
félisten
válasz t72killer #210 üzenetére
Igen, ezért gyúrtak rá a puma+ esetében a teljesítmény/fogyasztás arányra, mert az intel beelőzött.
Nem tudom, hogy a puma+ magos procik utolérik-e az inteles megoldásokat azonos kategóriában, de az biztos, hogy nem jelentős a lemaradás, már ha van egyáltalán.
Igaz, a puma magos procik nem sietnek az elterjedéssel, sajnos.mod: Egyébként nekem kb. két évig volt E-350-es procim, és chakra linux alatt olyan szépen ment, hogy csak a jobb GPU miatt váltottam A4-4000-re. Persze, azért örülök, hogy a proci is erősebb lett.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Mákosmetélt #212 üzenetére
Ott valami nincs rendben a szoftverkörnyezettel. Azért e450 alatt is megy a 15-20 böngészőablak, csak érezhetően komótosabb a rendszer.
-
Mákosmetélt
tag
válasz t72killer #206 üzenetére
"Mondjuk tömöríts be egy párezerfájlos pakkot (párom melójában minden nap előfordul mérési adatokkal),
indíts be egy komolyabb progit (Matlab, Photoshop), nézz meg egy nagyobb bitrátájú webes videót"
...
Erre csak annyit tudok mondani, hogy a céges dell laptopban, core5i proci van, 4GB ram , Win7, és outlook+ ffox (5 - max 10 lap), néhány putty + excel kombónál van hogy beakad az excel 5 mp-re ha mondjuk egy oszlop hátterét meg akarom változtatni. Outlookban a helyesírásellenörző mindig gondolkodik pár másodpercet ha átváltom az ellenőrzés nyelvét.. Pedig egy core5i procinál már nem kellene hogy agyvérzést kapjak napi 3-4x ...
20 lapot meg sem merek nyitni ff-ben vagy crome-ban. Te megy egy E450 procival akarsz ilyeneket csinálni Jóhogy nem az Avatarhoz rendereled vele a képkockákat[ Szerkesztve ]
Éljenek a nyulak!
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Értem. A Bay Trail pentium azért erősebbnek tűnik az a4-5000-nél. - Ergo egy akármilyen 2magos puma/jaguár már komoly hátrányban van.
-
félisten
válasz t72killer #206 üzenetére
Már a JAguar is sokkal erősebb a Bobcatnél, nem is kevéssel.
A Puma pedig a jaguar jobb teljesítmény/fogyasztás aránnyal.Volt asztali E-350-em, és a munkahelyi kétmagos Jaguar-os noti sokkal gyorsabb nála azonos felhasználással.
[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
Most gyártótól függetlenül, ahol jól tapasztalhatod, hogy milyen kínlódás a gyenge cpu, ha játszol mondjuk a farmerama nevű netes játékkal. Ha nem ismernéd ez ilyen böngészős flash-es játék.
Ha sok elem van kihelyezve, akkor amíg betölt, vagy míg ablakot vált, úgy belassul, hogy elunod az életed, néha még a flash is összeomlik. Kínlódás a játék, nem élmény.
Tudom, röhejes, de ilyen helyen is előjöhet a nem kívánt belassulás, akadozás, ahol az átlag felhasználó nem is gondolná.
-
t72killer
titán
#205: "a cpu nem képes feldolgozni ahogy gépelsz?
Ezen besírtam." ++1Hogy a puma elvérzik-e, nem tudom, a Brazossal voltak gondok.
Mondjuk tömöríts be egy párezerfájlos pakkot (párom melójában minden nap előfordul mérési adatokkal),
indíts be egy komolyabb progit (Matlab, Photoshop), nézz meg egy nagyobb bitrátájú webes videót, vagy csak böngéssz chromeban 15-20 ablakkal (ezutóbbi is akadozott az e450-en).Semmi "rasszizmus" nincs bennem az AMD-vel szemben, mint írtam, ha kijönnek egy használható micro-6700T-s netbookkal/hibriddel, akkor az meg van véve. Egy új néven futó e450-et viszont nem veszek.
-
Sanya
nagyúr
válasz t72killer #192 üzenetére
Ez a simán elvérzik miben nyilvánul meg?
Office alatt nem tudsz times new romant kiválasztani? Vagy a cpu nem képes feldolgozni ahogy gépelsz?
Az excel rosszul adja össze a sorokat?
A facebook nem tölt be?
8k youtube video szaggat?Miben vérzik el? Zip tömörítésben? Photoshop? Cinebencs? Konvertálás?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
stratova
veterán
válasz vinibali #184 üzenetére
Az a Skybridge projekt 20 nm-re tervezve, de én az azt követő x86-ra céloztam.
35 W-os Llanoval eresztetted össze azonos TDP limittel? Csak azért kérdem, mert ha nem is számottevő, de mérhető sebességnövekedést mutatott egy szálon A10-4600M is A8-3520M-hez képest, gyári allapotban.
De ha 45 W-os A6 vagy A8-at kergettél meg 2.2-2.4 GHz-en akkor nem szóltam. Tény, hogy Trinityt már nem lehetett annyira húzni mint Llanot (már nem volt zármentes, mindössze egy p-state-et lehetett letiltani, hogy a p0 órajel helyett pb1 szinten menjen mind a 2 modul).[ Szerkesztve ]
-
SirCsimbók
tag
válasz Dilikutya #152 üzenetére
mielőtt elkezdeném, leírom, hogy (#154) SirCsimbók HSZ-em nem neked ment (igazából volt annak jelentése, de lényegében csak úgy az éterbe küldtem bele)
"Megnyugtatlak, egy ilyen IGP pont akkora, és annyiba is kerül akkora tételben, ahogy készül."
a méret vonatkozásában hiszek neked, de azt nem hiszem el, hogy egy ilyen őskori alapfokú technológián alapuló videovezérlőt ne lehetne lényegesen olcsóbban kihozni, mint a mai 3D-gyorsítós IGP-ket" Én láttam olyan 2002-2003 környéki Fujitsu Siemens gépet, amiben a nem-Intel IGP egész egyszerűen nem bírt az 1280*1024-es felbontással, vibrált a kép."
lehet hogy a hiba nálatok volt, azaz szerintem az 1280x1024 nem kimondottan 4:3-as, 16:9-es, 16:10-es felbontás. talán 1280x960-nal (1280/4*3=960) kellett volna próbálkozni (ez egyébként csak egy tipp). lehet hogy az a 2D-s kártya ilyen retardált felbontásra nem volt felkészítve/optimalizálva. (a "retardált" -- mielőtt magadra vennéd -- nem neked szólt. egyszerűen nem értem, hogy ki a fene találta ki ezt az idióta 1280x1024-et [meg főleg minek], ami egyszerűen semmilyen általam ismert standard képaránynak nem felel meg)."És a full HD videót, flash-t, Youtube videókat illik elbírnia egy IGP-nek ma már."
az én tapasztalataim azt mutatják, hogy a YT-videók a CPU-t dolgoztatják. tehát egy megfelelő CPU (azaz nem muszáj annak bivalyerősnek lenni méregdrágán) plusz egy 2D-s kari, és a jutubis videó jól fut
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan Ryzen 5 3600 hűtőjével dobozában
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7600X - 6 mag/12 szál - Új, bontatlan- Eladó! 75.000.-
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest