- Milyen videókártyát?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Williamgrant #388 üzenetére
A káva és a talp dizájnja, illetve a csatlakozók elrendezése. Pár Media Marktban talán még van akciós 55B7.
-
törölt tag
válasz
idegen lény #188 üzenetére
Nem kell a feltételes mód. Volt OLED-em (B6), sötét részeknél egyszerűen más világ mint a Samsung SUHD (KS8000), pedig az utóbbi egy elég jól sikerült LCD (jobb, mint a tavalyi QLED-ek).
A kérdést megelőzve, az OLED-et azért nem tartottam meg, mert monitornak akartam használni, és ebben a 2016-os modellben számomra elviselhetetlen volt a backlight limiter (ABL) és képvisszamaradás (IR).
szerk: Bocsánat, fáradt vagyok, nem fogtam fel a "ha maximumra tolnád a fényerősséget" részt. Ez lehet, így van, őszintén szólva eszembe nem jutott így kipróbálni őket.
-
törölt tag
válasz
idegen lény #185 üzenetére
Otthon látszik nagyon, áruházakban kiállítva én se látok lényegi különbséget a képük közt.
-
törölt tag
válasz
bandi0000 #153 üzenetére
Sok pénzért sem fogsz tökéletes tévét kapni, olyan nincs.
Sőt, általában véve a drága cuccokban lehet igazán nagyot csalódni. Nem mindegyikben nyilván, nekem mindenesetre egy különösen szerencsétlen streakem van velük az utóbbi időben.
(#160) idegen lény: Ezek messze vannak ám egy OLED képétől, a Samsungok még csak nem is olcsóbbak. Van, amelyik TCL-t dicsérték a tesztoldalakon, én személy szerint még nem mernék olyan tévét venni.
-
törölt tag
válasz
bandi0000 #145 üzenetére
A QLED-et se biztos, hogy el kéne vetned. Az idei Samsung Q9FN (nem a tavalyi Q9F) egy eltalált tévé, meglepően jól működik benne a sok zónás local dimming. Nem OLED szint, de rendben vannak rajta a sötét részek is, főleg az LCD-khez képest. Világosban, illetve HDR tartalommal pedig elemében van az a tévé.
Csak ez is milliós kategória most (a 65"-os a legkisebb, később hallottam, hogy lesz 55"-os is), de év végén érdemes lehet vetned rá egy pillantást, hátha.
-
törölt tag
válasz
Williamgrant #98 üzenetére
Ez nem úgy működik, hogy a tulajoknál soha semmi gond, aki meg fél tőle, az csak ideologizálja, hogy miért rossz az a tech, amire neki nem telik. Sok példa van ezekre is, de a beégés ettől még létező probléma, lehet és volt is gond belőle. Az AVSForumon egy egész hosszú thread megy róla.
Felfújni is kár persze. Emellett viszont az olyan bocs, de szemellenzős kommentek is károsak, mint amilyeneket te írsz ebbe a topikba.
(#103) kolopele: Hú, most elvesztettelek, ez nem esik le.
-
törölt tag
válasz
flashpointer #101 üzenetére
Úgy sem, mert beégéskor maga az anyag meg tönkre. Ezzel csak súlyosabb lenne a helyzet.
Tudom, hogy nem írtad komolyan, csak nehogy valaki mégis azt gondolja, hogy ez így működhet.
-
törölt tag
válasz
Hunpriest #60 üzenetére
Beégés tekintetében igazad lehet, hogy érzékenyebb rá, mint a plazma volt a végén. Én ettől nem félek, és ez egy régebbi modell. Engem az image retention és a backlight limiter zavart inkább a 2016-os modellben, de ezeken közben sokat javítottak.
Az áruházakban demó módban mennek a tévék, ráadásul áramtalanítanak éjjelre, így a kompenzációs ciklusok nem tudnak lefutni. Az OLED-eket ez hamar tönkreteszi. Ezektől a példáktól szerintem tekints el, az otthoni használat teljesen más. (De látom, ez közben szinte szó szerint volt már.
)
Előnynek ugyanakkor ott a 4K felbontás, a HDR, és maga a kép minősége, a szinte azonnali válaszidő.
Plazmát én az 1080p és impulzusos megjelenítés miatt (villog, engem zavar) biztos nem használnék monitornak, számomra semmiképpen sem lenne alkalmas erre. Az OLED inkább, de ha lehet választani, akkor a fentiek miatt inkább LCD.
Nappaliban játszani és filmezni viszont jöhet majd az OLED. Ha beég a Barátok közt logó, az mondjuk ciki lesz.
-
törölt tag
válasz
idegen lény #55 üzenetére
Játszani speciel baromi jó az OLED-en. Én arra simán megvenném, sőt, veszek is majd újra a tervek szerint. Sokat dobott rajta, hogy a sötét részek tényleg sötétek, volt egyfajta "mélysége" az egész képnek.
2-300 órám sincs még a kedvenc játékaimban se, így én a beégéstől egyáltalán nem tartok.
Újabb Samsung tévék, tudtommal a QLED-ek is, egyébként lekapcsolják a háttérvilágítást, ha teljesen fekete a kép. Ezért játékoknál az átvezetők közt, vagy filmeknél pl. stáblista közben, ha PC van rákötve akkor boot közben konkrétan villog a kép. Ez valami eszméletlen zavaró, "global dimming" kifejezésre keresve kaptam anno találatokat rá. Nem lehet tiltani se, by design ilyen.
Engem ez játéknál pl. totál kizökkent, de filmnél is.
-
törölt tag
válasz
noPublicFG #51 üzenetére
Tudni kéne a pontos típust és hogy mennyi idő után jelentkezik a probléma, illetve milyen képbeállításokkal, bár ez nem tudom, mennyire számít.
És is Samsung tévéket használtam monitornak, és egyiken sem maradt vissza az Excel vagy más statikus tartalom soha. Pedig bőven volt, hogy órákon át az ment rajtuk:
-LE32A550
-UE40H5000
-UE43KS7500
-UE49KS800(#52) Hunpriest: Már nem azért, de egy új OLED tévé PC kijelzőnek (is) sokkal jobb, mint a plazma volt.
-
törölt tag
válasz
idegen lény #47 üzenetére
Otthoni körülmények közt gyakorlatilag kizárt, de 10 év beégés elleni garancia is van rájuk - ami valójában nem egy QLED melletti, hanem egy OLED elleni üzenet. LCD-nél a beégés fel se kéne, hogy merüljön. Az OLED más, és erre a hátrányra irányítják ezzel a figyelmet. Dörzsölt.
(Be lehet égetni az LCD-t is, de ahhoz a tokiban írt szélsőséges esetek kellenek.)
-
törölt tag
Nekem azért van kinn álandón a tálca, mert sok programot onnét indítok, és jó egyből látni, hova kell kattintanom. Esetenként az értesítési területen is van kinn olyan infó, amit szeretek állandóan látni.
Az nekem semmit nem számít, hogy 2160 sorból lefoglal-e valamennyi minimálisat a tálca.
(#6) Béééla: OLED-et semennyire, ott ilyenkor maga az anyag degradálódik. Talán épp az Rtingsen voltak makró képek ilyen pixelekről.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Motion F5te Tablet - Intel i7-3667U I 4GB I 128GB SSD I 10,4" XGA Touch I Cam I W10 I Gar!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest