Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lenox

veterán

válasz Abu85 #123 üzenetére

Természetesen képes az OpenCL több GPU kihasználására.

Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem valoszinuleg nem csak az a kerdes, hogy az OpenCL kezel-e tobb gpu-t, mert nyilvan ugy lett kitalalva, hogy kezel, hanem az a kerdes, hogy az implementaciok kezelnek-e. Szoval az nvidiat meg nem neztem, mert eleg, hogy a cuda kezel, az amd-t neztem, tavaly voltak gondok, most megneztem a forumokban, a dual gpu-s kartyak hivatalosan meg mindig csak egy gpu-val supportaljak az opencl-t, bar azt irtak, hogy sokminden megy rajtuk, a 2.4-es sdk-ban javitottak par dolgon, ha jol ertem, a single-gpu-s kartyak meg elvileg mukodnek.
    Errol az jut meg eszembe, hogy az amd-nek is van cuda driver api jellegu api-ja cal neven, bar ezt nem szoktatok fikazni ugy, mint a cuda-t (pedig ahogy en latom tok hasonloan van kezelve, cuda/cal mindent tud, opencl meg mindig hatrebb van feature-okben), mindenesetre azzal pl. nem voltak ilyen gondok, meg tobb feature-t is supportalt, pl. a dma-s kommunikacio mindig is mukodott rajta, mig az opencl-nel tavaly ev vegeig nem mukodott.

#124: Csak azt szerettem volna elérni, hogy korrekt válaszokat adjál, de úgy látszik, képtelen vagy erre.

Bocs, de a kerdeseid es a szandekod sem korrekt, a kotozkodesen tuli celjuk nem hinnem, hogy van, ugyhogy nem latom ertelmet foglalkozni veluk.

Ha belenéznél abba a bizonyos tükörbe, meglátnád a gerendát a saját szemedben...

Bagoly mondja...

• dabadab

titán

válasz Abu85 #123 üzenetére

"Az AMD számára is totál mindegy, hogy C++ AMP vagy OpenCL. Mindkettőhöz ugyanúgy szükséges platformszintű driver támogatás"

Mondjuk az AMP-hez önmagában nem kell külön támogatás, mert az DirectCompute-ot használ backendnek (ha meg megcsinálnák Linux alá, ott meg minden bizonnyal OpenCL-t használna). Igazából az AMP csak egy absztrakciós réteg a DC / OCL felett (és amit reakciókat láttam, az alapján kétséges, hogy mennyire használható ez az absztrakció, mert ha az ember normális teljesítményt akar, akkor kénytelen kézzel optimalizálni dolgokat.)

Új hozzászólás Aktív témák