Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Valahogy nekem is a DRM jutott eszembe... lehet, hogy valóban ez van inkább a háttérben, mert a reklámozott érvek nagyon erőltetettnek tűnnek.
gyulank: Jah, vagy aztán mégsem megy a töltés mellette... van direkt ilyenre gyártott kábelem a tabhoz, a MicroUSB csatiból csinál egy újabbat a töltéshez ( még meg is van jelölve, hogy az a töltésre szolgál ), és két normál USB-t... ezzel is vagy töltök, vagy mást kötök rá, egyszerre a kettő nem megy.
-
Xaels
félisten
válasz
Blindmouse #19 üzenetére
Tehát kinyírta a telefon piac az MP3 lejátszókét, de most dugjunk megint egy Mp3 lejátszó méretű cuccot a telefonra...
-
Armahun
addikt
Amióta van fm rádió a mobilokban azóta hallhatom napközben rajta.
Végigjártam rengeteg féle csatlakozót és átalakítót.
Igazi felüdülés volt mikor végre szabvány lett a mobilokban a 3.5-ös jack a mindenféle himihumi végű gyári headsetek után amik mindig beakadtak valahova.Erre most visszafejlődést látok.
Érdekes módon pont egy olyan cég erőlteti az elhagyását méretekre hivatkozva akinek a kamerája kilóg a készülékből...
Fogyasztói szinten egy dolgot tehetünk: Nem veszünk ilyen készüléket
-
gyulank
addikt
1. eset: ha átalakító kell. Akkor van az 1 csatlakozó, amibe bele megy még egy csatlakozó aminek a végén lévő csatlakozójába belemegy még egy csatlakozó.
2.-5. eset: nem akarom meríteni, miközben használom, vagy használni akarom, miközben töltöm a headset-et, és/vagy külső adatforrást.6-8 USB port: egér; billentyűzet; mobil; pendrive; nyomtató; scanner; webkamera; kártyaolvasó
mindenesetre a 6-8 USB jobb, mint az 1. -
CorsairS
csendes tag
Nekem a HTC Kaiseremhez volt ilyen adapterem (lévén csak miniusb volt rajta), de soha többet.
Kivéve ha bármelyik boltban lehet kapni majd füleseket. Bár gyanítom az 1000 Ft alatti kategória kiesik így. -
Miért ne rinyálhatna? Te végiggondoltad ennek az értelmét? Mi az értelme?
- Amíg a füled analóg, addig kénytelen leszel a hangot átalakítani. Magyarázd el nekem, miért jobb a fülesben?
- A jack hengeres, elfordul, ha kell. Ez hová fordul?
- A jack a telefon tetején volt, ez az alján.
- Ha otthon fejessel nézel videót, zenét hallgatsz, hogyan töltöd közben?
- Milyen átalakítók lesznek? Mekkorák, milyen minőségűek, milyen áron?Mondj nekem egyetlen előnyt! Pls. Meg azt is, miért baj, ha valaki gondolkodik.
-
Akula
őstag
OFF. Második bek. 3. sor: "(a jack elhagyásával állítólag akár 1 mm is nyerhet)" --> nyerhető
-
total90
veterán
válasz
callmeakos #2 üzenetére
Én kezdek kiakadni az ilyen hozzászólásokok már. Minden második kommentben rinyál valaki a jack miatt.
Most komolyan, mennyiszer és milyen helyzetben nem elég 1 csatlakozó?
Ez mit az alaplapoknál, hogy "csak 6-8" USB port... mikor nem elég az???
-
dabadab
titán
"Valójában a digitális hangtovábbítás és a benne rejlő lehetőségek miatt mutatkozik igény az új megoldásra."
Valójában ezt ezer éve (pontosabban 1998-ban) megoldották, azóta része az USB-nek az Audio Device Class, ezt használja az USB hangkártyák meg DAC-ok 99%-a, szóval aki akart, az eddig is használhatott ilyet, Androidban konkrétan az 5.0-nál jutottak el odáig, hogy ezt rendesen támogassák is (maga a linuxos USB stack nyilván a kezdetektől fogva támogatta, csak az kellett, hogy a teljes Androidos felhasználói felületen végigvigyék a dolgot), iOS-nél egy kicsit előbb.
-
A fül még mindig analóg jel vételére alkalmas csak. Tehát egy hatalmas ön bokán lövés az analóg csatlakozó digitálisra cserélése, ugyanis ezzel a problémát csak tovább exportáluk. Kézben van egy amúgy is nagy méretű, tíz-húszdekás eszköz, amiben gyerekjáték megoldani az analóg konverziót, erre kivisszük a házon kívülre, egy amúgy párgrammos fülesbe. Tiszta agyrém. Csak az vásárlói hiszékenység, és hozzánemértés hajtja ezt az ostobaságot. A nép egyszerűen meg van vadulva a digitális szóért, hát megkapja, amit kér.
-
dabadab
titán
válasz
hibavissza #29 üzenetére
"Valaki szólhatna nekik, hogy van 2,5-ös jack is."
És hozzátehetné, hogy eszükbe se jusson használni.
Még emlékszem, hogy mennyire örültem, amikor a mobilgyártók végre letettek a 2,5"-es jack indokolatlan használatáról és a mindenki által használt 3,5"-re tértek át.
-
Möhe
addikt
Akkor legyen előírás a nagyobb aksi is,mert leginkább töltés melletti használat van kilőve,de ugye ezen inkább mindig faragni szokott a gyártó,csakhogy vékony legyen/maradjon a termék.....
-
Necroman_Mk2
őstag
Az USB-s megoldásnak én csak abban látom előnyét, hogy ezen keresztül a készülék fel is tudja ismerni a rácsatlakoztatott eszközt, és akár megfelelő hangszín beállításokat is autokonfigurálhat vagy letölthet hozzá.
De egyébként én sem örülnék, ha a Jack-dugó eltűnne a mobilokról. Főleg, hogy a fejhallgató mellett kisebb hangszórókat is rá szoktam kötni, ha éppen nem akarom a laptopomat bekapcsolni YT zenehallgatás céljából.
Kíváncsi vagyok, hogy az iPhone 7 emiatt hogy fog az elődeihez képest teljesíteni. Ha jelentősen rosszabbul, akkor van még remény...
(#22) djkakukk Ez is egy magoldás...
-
-AD4M-
tag
Szóval!
Alkalmazzuk a BULLSHIT© Translate szolgáltatását:
"ezzel további néhány analóg audiokomponenst is megspórolhatnak belül"
-->
cserébe rakjuk ki a fejhallgatóba, igaz a mobil ára emiatt nem fog csökkenni, cserébe a füles lesz drágább..."az új technológia lehetőséget kínál egy hatékonyabb energiagazdálkodásra"
-->
eddig a hangkeltésre szánt energiafelhasználás kimerült a hangszórók meghajtásában. Most még PLUSZban bejön a digitális jelátvitelhez szükséges fogyasztás is..."Valójában a digitális hangtovábbítás és a benne rejlő lehetőségek miatt mutatkozik igény az új megoldásra."
-->
WELCOME DRM! -
modeller
aktív tag
"Egyébként a vezeték nélküli töltést is remekül kitalálták, kár, hogy már egy szilikontok (ami manapság kb. közelező kiegészítő) tönkrecsapja az egészet."
Ezt nem mondanám. S7-em van, egy rusnya, vastag, 900 ft-os szilikontokkal rajta és nemhogy a sima wireless töltés, de még a wireless gyorstöltés is tökéletesen működik vele.
Első wireless tölthető telefonom, de soha nem kéne wireless nem tölthető telefon.
-
fordfairlane
veterán
válasz
hibavissza #29 üzenetére
Valaki szólhatna nekik, hogy van 2,5-ös jack is.
Az se jobb. Azt is vagy átalakítóval tudod használni, vagy veszel hozzá külön fülest/headsetet. A 3,5-es jack és a micro USB a két legszabványosabb szabvány, ami valaha létezett, minden más átalakítós/macerás.
-
hibavissza
veterán
Valaki szólhatna nekik, hogy van 2,5-ös jack is.
Várom, mikor lesz kihagyva a fényképező rész helyhiány miatt. Helyette kapunk egy usb csatlakozót és sok-sok szipi-szuper külső átalakítós/madzagos kamerát. Nagyon innovatív lesz! Várom már a rádugható kf gépeket. -
fordfairlane
veterán
Érdekes. Ez véletlen, hogy pont most véglegesítették, vagy direkt időzítették az iPhone 7 megjelenése idejére?
-
törölt tag
válasz
Blindmouse #19 üzenetére
Kérlek sorold fel az összes, vezeték nélküli módon tölthető telefont!
-
nonsen5e
veterán
válasz
Blindmouse #19 üzenetére
"Nem fér be a telefonba."
Ugyanott lennénk ha a telefont csinálnánk nagyobbra, mint ha hatalmas bumszli mobil DAC-okat hordozok a zsebemben. Aki nagyon audiofilnek érzi magát, az eddig is vitte magával a hatalmas kiegészítő eszközöket, nem nyit meg ez semmi új fejezetet.Örülök annak, hogy Te nem használod a jack-et, de emberek százmillió igen. Azok meg vehetnek átalakítókat, ha a jól bevált (esetekben méregdrága) fül vagy fejhallgatókat akarják továbbra is használni.
Az USB-s mobil fülhallgatók száma abszolút elenyésző, a bluetooth-os cuccokat meg hanyagoljuk."Töltsd bezeték nélkül."
Szóval a már meglévő jól bevált nagy teljesítményű powerbankomat is váltsam le minden más mobilos kiegészítővel együtt, vagy vegyek egy hordozható vezeték nélküli töltős átalakítót, amit mindenképpen a mobil mellett kell tárolnom amikor éppen töltöm, és nem tehetem oda ahova akarom, miközben csak egy vékony kábel köti össze a telefont és a powerbankot. Az már csak hab a tortán, hogy van kb. 2 tucat telefon amit lehet vezeték nélkül tölteni.dabadab: Remélem, de amíg a legkapitálisabb hülyeségeknek is vannak elkötelezett támogatóik, addig nem lehet eldönteni, hogy ki mikor viccelődik.
-
törölt tag
Miről van nagyba' szó?
-
paperboy
senior tag
"Mindeközben az analóg rendszerekkel való kompatibilitás sem szűnik meg, ugyanis az USB-ADC 3.0 a digitális mellett az analógot továbbra is támogatja,..."
Tehát akkor ugyan úgy kerül az eszközbe is DAC, mint eddig... Értelmes...
-
Blindmouse
senior tag
Töltsd bezeték nélkül. Nem kell itt sítni, a jack csatlakozó maga a horror, mind a fizikai felépítése, mind a megbízhatósága egy nagy nulla. A telefonomon nem használtam a Jack-et amióta megvettem, és nem is szándékszom. Arról nem is beszélve, hogy a szabványos, USB-DAC okkal a mobil audióhallgatás új fejezete nyílhat meg. Már látom magam előtt a tucatnyi Kickstartert a jobbnál jobb alkatrészekkel, ami lássuk be, nem fér be a telefonba.
-
nonsen5e
veterán
"Annak egyáltalán mi értelme van?"
Ezt most így komolyan meg kell kérdezni, hogy mi értelme van?>Szeretek zenét hallgatni.
>Merül a telefonom. Ezért bedugom tölteni.
Na most ez a két dolog ütni fogja egymást.Hosszabb autó/vonat/repülő utakra mindig viszek magammal töltőt/powerbankot, mert nevetségesen alacsonyak napjaink telefonjainak az üzemidejei amennyiben nem csak készenlétben tartom őket egész nap.
-
dabadab
titán
"Nem értem a sok sírást. Lesz 2 csatlakozó: Probléma megoldva."
Mivel az audio jack kinyírását azzal indokolták, hogy nincs neki hely, meglepne, hogy ha ugyanakkor egy plusz USB-C csatlakozónak meg lenne helye.
"Minden egyes változás áldozatokat követel, a folyamat fájdalmas, de a végén általában megéri."
Jelen esetben milyen pozitív hozadékát látod a váltásnak? Mert jelenleg az látom, hogy egy masszív, bárhogy bedugható(!), nagyon széles körben támogatott, rettenetes nagy install base-zel rendelkező csatlakozót lecserélnék egy törékenyebb, csak kétféleképpen bedugható, teljesen nyilvánvalóan korlátozott élettartamú (mert úgy kb. tíz év múlva valószínűleg a type-c-t le fogja valami más váltani - érdemes megnézni, hogy az iPhone-ok hányadik csatlakozójuknál tartanak, míg a kisjack marat ugyanaz) csatlakozóra.
"A hallgatás közben töltők száma meg elenyésző lehet. Annak egyáltalán mi értelme van?"
Hogy ne merüljön le a telefon, mert intenzív használatnál simán egy nap alatti üzemidőket bírnak produkálni.
-
Trailblazer
veterán
Ami működik és bevált, azon nem kéne változtatni, fejlődés vagy sem.
Vagy ha már mégis, akkor dedikált dugalj legyen ennek. -
MongolZ
addikt
Nem értem a sok sírást. Lesz 2 csatlakozó: Probléma megoldva.
Minden egyes változás áldozatokat követel, a folyamat fájdalmas, de a végén általában megéri. Vagy akkor ne újítsunk soha semmit?
Valamint le merném fogadni, hogy jóval kevesebb telefonon zenét hallgató ember van, mint azt "használó".
A hallgatás közben töltők száma meg elenyésző lehet. Annak egyáltalán mi értelme van? -
DarkByte
addikt
Nekem nem volna bajom a jack eltörlésével, ha cserébe lenne olyan szabványos wireless audio megoldás ami tényleg jó minőséget tud átvinni. Mármint úgy értem, ha már elveszítjük az átalakító nélküli madzagos megoldást, akkor legalább a wireless fejlődjön. Csak mert jelenleg van az apt-X, a Sony féle LDAC... és talán ennyi? Eszköz ezekhez is alig van, vagy ha veszek is, semmi nem garantálja hogy a következő mobilom például tud majd apt-X-et kódolni.
-
Attici
őstag
A praktikumot mindig feláldozzák az profit oltárán.
Kevesebb csatlakozó=kevesebb alkatrész=újítás amit drágábban lehet eladni(parasztvakítás)=nagyobb profit Gratulálok!
Már megint egy újabb használhatatlan szarság ami csak a műszaki analfabétáknak jó, mert nem kell gondolkozniuk, hogy mit és hova dugjanak. -
dabadab
titán
válasz
Cingáriusz #7 üzenetére
"Elkezdenek majd kijönni a TypeC csatis fül és fejhallgatók"
Amik pont ugyanazt fogják tudni, mint a sima vezetékesek, csak kell beléjük plusz elektronika és jóval sérülékenyebb a csatlakozójuk. Ez aztán a fejlődés!
Ja, nem. Ez nem fejlődés, ez szimpla hülyeség.
"Elképesztő, hogy egy jó audio USB kábel milyen dinamikájú jelet képest átvinni."
Ez teljesen lényegtelen, a füllhallgató kábelén nagyrészt továbbra is analóg jel fog menni, annyi a változás, hogy az DAC pár centivel odébb került.
Persze, ha képes vagy olyanokat leírni, hogy "jó audió USB kábél", akkor persze felmerülnek bizonyos kétségek azzal kapcsolatban, hogy valójában mennyire vagy képben itt a digitális technikával kapcsolatban.
-
Várom mint a 2.5mm-es jack aljzatot 10 éve.
És akkor most cseréljem le a LD SYSTEMS HP800PRO nevű készülékemet egy Hyperx által majd(?) előállított kompatibilis Cloud Headset cuccra ugye? Csak mert átalakító kábel telefonhoz, mozgás közben nem oké, laptophoz sem oké, Asztalin meg... az fog utoljára megtörténni, majd az idő eldönti.Az öreg tv-men antennabemenet van, nincs Scart, nincs RGB vagy jobb, de elöl ott virít a 3.5mm jack és még 2 régi dolog, talán valamiféle DIN aljzat.
-
nonsen5e
veterán
Amiket előttem leírtak.
Kisebb lesz a telefon (marginálisan), ha még vékonyítanak rajta, akkor ha jobban rámarkolok, akkor majd az összes behajlik mint az iphoneok...
Cserébe irgalmatlan nagy átalakítókat (a semminél bizonyára nagyobb) hordhatok magammal, aminek bár önmagában a súlya nem sok, de a nagyon vékony fülhallgatómnál nagyobb és több súllyal rendelkezik, és fogja állandóan lefele húzni az egészet.Na meg akkor a menet közbeni pótaksiról / otthoni töltésről lemondhatok ha zenét is akarok hallgatni közbe.
Remélem a büdös életbe nem lesz ez A bevett szabvány a mobiltelefonoknál, ilyet csak olyan idióta találhatott ki, aki nem használ napi szinten mobiltelefont...Bármiben le merem fogadni, hogy sokkal több ember használja a 3.5mm-es csatlakozót, mint azt az n+1 öncélú szenzort, amikkel manapság divat megtölteni minden telefont, amit aztán jó ha használ 5 ember a földön.
-
zoka.
tag
Határozottan megyünk abba az irányba, h minden készüléken mindent ebbe a type-C-be dugaszoljunk, ami belegondolva egy 10éves távlatban, mire minden eszközön (szinte) csak ez lesz egész jól hangzik.
Csak odáig el kell jutni az átalakítók rögös útján... -
Elkezdenek majd kijönni a TypeC csatis fül és fejhallgatók, a vezeték nélküli megoldásokról nem is beszélve. Hiába na, a digitális kor a jövő, előbb-utóbb kikopnak az analóg csatlakozók. Ez a technológiai fejlődés rendje, a változás meg néha fájdalmas. Én is mostanában álltam át kis jack-nagy jack csatlakozásról USB-re laptopról zenekari keverőre. Elképesztő, hogy egy jó audio USB kábel milyen dinamikájú jelet képest átvinni.
-
bear_
aktív tag
Nem látom ebben az innovációt.
-
dabadab
titán
Tehát akkor az az elképzelés, hogy azért cserébe, hogy másfél négyzetmillimétert le lehessen spórolni a telefon területléből, mindenki egy plusz bumszli átalakítóval a zsebében fog rohangálni.
Zseniális!Ja, és lesz olyan plusz funkcionalitás, mint hangerőállítás - váo!
-
Az a gyártó gurítana hatalmasat, amelyik bevállalna két TypeC kimenetet a telefonján, az egyiket video/audio célra.
-
válasz
callmeakos #2 üzenetére
Pedig muszáj lesz idővel.
-
callmeakos
veterán
Ne haragudjon a mélyen tisztelt IT ipar, de nem akarok egy olyan világban élni, ahol az alternatívát az átalakítók jelentik. Olyanban meg pláne nem, ahol egyszerre nem lehet tölteni és zenét hallgatni egyszerre (ugyanis sokszor kerül sor ilyenre az S6om használatának alkalmával).
-
Heavyrain
őstag
Akkor pár év múlva majd nem lehet adapter nélkül zenét hallgatni töltés közben vezetékes fül/fejhallgatóval?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Most már csak idő kérdése, hogy mikor kezdődik és meddig tart a 3,5 milliméteres aljzat leépítése a mobil és ulramobil eszközökben.
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xbox Series X|S
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest