- Androidos fejegységek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
- Az értelme: több a hely a készülékbe. Ha egy nagyon kevéssel is, de kevesebb. -> Ez minek? A telefonban nem fér el, de a fülhallgatóban igen, igaz?
- Megoldják. Aki meg audiofil, az úgy sem telefonon akar zenét hallgatni. Nekem is van egy jó fülesem (jackes), de majd áttér mindenki, mert ez az új irányvonal. Ennyi. -> Az értelmét kérdeztem, nem a csordaszellemet.
- Minek kellene forogni? -> Komolytalan kérdés.
- Nekem a telefon alján van a jack, még mindig élek-> Nyilván kényelmes is, és azért van a legtöbb médialejátszó tetején.
- Most komolyan, otthon a telefonon hallgatod a zenét? Rengeteg embert láttam eddig otthon fülessel a fejen rohangaálni a lakásba... ja nem. Biztos van ilyen, de nagyon kevés és ha még is, akkor milyen sokszor kell egyszerre a telefont töltened és a zenét hallgatni? -> Erre sokan feleltek.
- Vezetéknélküliség esetleg? -> Plusz akkumulátor és rádióhullám?
- Előny: út a kábelmentesség felé. -> Meg az elektroszmog felé. Meg az újabb akkumulátorok felé.
- Gondolkodás: miért lenne baj? -> Mert nem gondolkodsz. -
imibogyo
veterán
Most komolyan, mennyiszer és milyen helyzetben nem elég 1 csatlakozó?
Sokszor. De ez persze attól is függ, hogy hogyan is lesz ez kivitelezve dokkolhatóság szempontjából. Ha a hang és töltés is 100%, hogy mehet egyszerre, akkor nem gond. De ha nem, akkor nekem például máris problémás. Mások az igények, ennyi...Én például a telefonomat egyfajta "állandó zenei forrásként" használom. A műhelyben erről megy a mikro-hifi AUX-on keresztül, a munkahelyen szintén (legtöbbször így is telefonálok
), esténként/éjszakánként a gyerekek lefektetése után az ágy mellé készített HD660-ról megy az "altató zene"/YT, szüleimnél jack-el dugom rá a házimozira a telót, amikor a picik videójait mutogatom stb.-stb.... Na most az én esetemben vagy cserélhetem le az összes eszközömet Type-C-sre amikre rá szoktam kötni a mobilt (az én esetemben ez a lehetetlennel azonos), vagy vehetek mindenhova egy-egy átalakítót, mert az 100%, hogy mindig pont akkor nem lesz nálam majd az az egy darabom amit esetleg alapból megvennék, amikor kellene.
Szóval igenis tud ez hátrányként jelentkezni. Másrészről viszont én alapvetően kíváncsi is vagyok, hogy mi lesz ebből... Ha nagyon komolyan elterjed a dolog és mondjuk frankó és relatíve olcsó dokkolók jönnek majd beépített jack kimenettel a jövőben, amik töltésre ÉS hangátvitelre (esetleg kép USB-n keresztül) egyaránt jók lesznek, akkor még akár sokkal előnyösebb is lehet majd ez a megoldás számomra, mivel jelenleg a töltőmből van több darabom, hogy legyen a házban, műhelyben, munkahelyen is (van ahol csak kábel persze, de ez mellékes). Így meg esetleg mindenhova raknék egy előre "bekötött" bölcsőt és kész is valamint még a plusz kábelek bedugásával sem kell bajlódnom.
Viszont a DAC (és annak elhelyezése) kérdéskör is érdekes, amit itt a többiek már feszegettek. A mondjuk dokkolóban elhelyezett átalakító persze megoldhatja a jack dugó kérdését az én esetemben, csak ennek a minősége lenne a kérdés számomra.
Ez mit az alaplapoknál, hogy "csak 6-8" USB port... mikor nem elég az???
Nézzük csak az én esetemet. Vannak ugye az állandóan bedugott eszközeim.
Ezek alapból elfoglalnak 8 USB portot.
- egér
- billentyűzet
- webkamera
- nyomtató
- 2x USB-s mobil-rack (soha nem tudom mikor melyik kell, szóval igen mind a kettőnek be kell lennie dugva)
- szünetmentes tápegység USB monitoring kábele
- mobil DVD-olvasó, mert ezt az egyet használom az összes gépemen, laptopomon a családban, de főként a sajátomra van kötve.Emellett vannak még olyan a 21. században teljesen irreális elvárásaim, hogy egy időben tudjam csatlakoztatni a fényképezőgép (szinkronizálás) és a telefonom kábelét (szinkronizálási és töltési céllal), és a hab a tortára elvárás, hogy mindeközben esetleg még a pendrájvomhoz is hozzáférjek (alkalmasint többhöz is, mert hogy van vagy 8 darabom), mert míg mondjuk a többi eszköz kvázi a háttérben dolgozik, addig én is haladnék a saját munkáimmal.
Az ezen felüli tényleg ördögtől való dolgokról már ne is beszéljünk, mint hogy például pont tegnap egy hasonló felállás közben állított be a sógornőm, hogy az akciókamerájáról másoljam már át a cuccait a saját külső merevlemezére, mert hogy valamiért az ő gépe nem ismerte fel.
Mennyinél is tartunk 13-14-nél? Igen. Lehet, hogy ez számodra túlzás, de akinek sok kütyüje van és úgy általánosságban él a technikai kütyük nyújtotta széles szolgáltatáskínálattal, annak igenis lehet kevés. Persze megoldás egy USB hub, de az egyrészt plusz kiadás, másrészt nekem igen sűrűn vannak ezekkel a kütyükkel rossz tapasztalataim még a márkásabb típusokkal is. Jobb szeretek amit csak lehet "közvetlenül" a gépre (házra) csatlakoztatni.
-
Necroman_Mk2
őstag
Vedd azt is figyelembe, hogy a Jack csatlakozós fejhallgatókat és egyéb kütyüket szinte minden használja: mobil, tablet és asztali gép, laptop is. Ha viszont a mobiloknál elhagyják, akkor az ember vagy vesz egy átalakítót többé-kevéssé, vagy áttér a mini USB-s megoldásokra - de mert ilyen port az asztali gépeken többnyire nincs (csak átalakítóval), így oda is kénytelen lesz külön fülest venni (vagy átalakítót).
Nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek
(#60) hide5 Na ja, csak a wireless cuccokat időnként tölteni is kell, így ott igen fontos lesz az egy töltéssel elérhető időtartam.
-
Nagyon gyorsan elfogy az a 8port alaplapnál is.
Bill-egér alapból, joy/joypad, kormány, scanner, nyomtató, komolyabb helyen az UPS adatkábele is visz egyet. Nálam ehhez jön még jó pár USB rack, és nem említettem a webkamerát ami mondjuk nekem nincs és nem is kell. Nem tudom hogy jó dolog e USB hub-okkal operálni főleg USB2 verziónál, sztem biztos nem olyan jó mint a dedikált kapcsolat.
-
gyulank
addikt
1. eset: ha átalakító kell. Akkor van az 1 csatlakozó, amibe bele megy még egy csatlakozó aminek a végén lévő csatlakozójába belemegy még egy csatlakozó.
2.-5. eset: nem akarom meríteni, miközben használom, vagy használni akarom, miközben töltöm a headset-et, és/vagy külső adatforrást.6-8 USB port: egér; billentyűzet; mobil; pendrive; nyomtató; scanner; webkamera; kártyaolvasó
mindenesetre a 6-8 USB jobb, mint az 1. -
Miért ne rinyálhatna? Te végiggondoltad ennek az értelmét? Mi az értelme?
- Amíg a füled analóg, addig kénytelen leszel a hangot átalakítani. Magyarázd el nekem, miért jobb a fülesben?
- A jack hengeres, elfordul, ha kell. Ez hová fordul?
- A jack a telefon tetején volt, ez az alján.
- Ha otthon fejessel nézel videót, zenét hallgatsz, hogyan töltöd közben?
- Milyen átalakítók lesznek? Mekkorák, milyen minőségűek, milyen áron?Mondj nekem egyetlen előnyt! Pls. Meg azt is, miért baj, ha valaki gondolkodik.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Most már csak idő kérdése, hogy mikor kezdődik és meddig tart a 3,5 milliméteres aljzat leépítése a mobil és ulramobil eszközökben.
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest