Új hozzászólás Aktív témák
-
TheTruth
tag
"Néhány héten belül megállítja a Netflix azokat a proxy szervereket..."
Rly? Es hogyan teszi ezt csokolom? Aztan melyiket? Az osszes ExpressVPN (vagy akarmelyik mas) server ipjet felveszik egy nagy txtbe?
-
Syl
nagyúr
válasz
szabogabor10 #48 üzenetére
Ezt a kínálatot olyan 300 Ft/hó-ért kellene adniuk.
Ettől még a 990 forintos Telekom mozicsomag is komolyabb. -
-
vicze
félisten
válasz
greenlizard #46 üzenetére
Na az azért érdekelne, hogy melyik streaming szolgáltatóhoz képest adja 50-100x-os áron?
-
greenlizard
csendes tag
"Szerintem sokan megertik, hogy nehez szegeny Netflixnek, mert a sajat sorozatat se tudja leadni, csak sokakat (koztuk engem se) rohadtul nem erdekel."
Engem csak az erdekel, amit latok. Ha pedig azt latom, hogy a netflix 50-100x aron adja a szolgaltatasat (10% film es kozepeuropai fizetes...), akkor nem igazan izgat. Persze ezzel ok is igy vannak. -
emelhu
aktív tag
válasz
greenlizard #30 üzenetére
"nehez szegeny Netflixnek, mert a sajat sorozatat se tudja leadni"
Jaj, ne sajnáljam már.
Ki adta el? Ki nem gondolt a jövőre?
Ki nem irt a szerződésbe kitételt, hogy fenntartja a netes terjesztés jogát, legfeljebb megosztja a bevételt, ha már megbizott valakit, hogy az adott országban vigye az ügyeket (ugye az jogos, ha a hazai terjesztő bereklámoz egy filmet, invesztál a terjesztésbe, akkor kizárólagos jogot kér, de ha nem megy bele a közös terjesztésbe, tisztes osztozkodással, akkor nem kapja meg a jogokat... csak az a fránya pénzéhség, a tisztes jövedelem már smafu, mindenki a nagy zsét akarja, duplán lehúzni a vevőt, aztán nyafog mert rájött és nem tetszik neki). -
Teréz Atya
senior tag
Hmm, szlovakiai magyarkent kivancsi leszek az aktualis kinalatra. Szlovak TV-t nem nezek, a szlovak szinkronos filmeket, sorozatokat meg ugy kerulom, mint ordog a tomjent, mivel a szlovak szinkron meg a magyarnal is gagyibb, plane komediaknal.
Tehat a kerdesem: lesz-e film / sorozat eredeti szinkronnal vagy magyarul szlovakiaban? -
vicze
félisten
válasz
shortcutme #42 üzenetére
Ez nem értem, hogy jön ide? Én UK kártyával fizetem a havidíjat, soha semmilyen egyéb adatot nem kellett megadni a kártyaszámot kivéve(nyilván ez ez alapján van az ellenőrzés). A számlázás minden estben GBP-ben történik.
Ez semmilyen összefüggéseben nincs azzal, hogy ahol használom a szolgáltatást annak a régiónak a korlátja érvényes. Amíg te magyar kártyával fizeted az előfizetést, de US-ban vagy, az US tartalmat kapod, ez elég egyszerű. -
shortcutme
tag
Ez elvileg 2015. január 1. óta nem felel meg az EU-s szabályozásoknak. Ha egy országba fizetős szolgáltatást nyújtasz, akkor a felhasználó tényleges fizikai elhelyezkedése alapján érvényes adózási szabályok szerint kell számláznia.
(így bármilyen netes szolgáltatás megrendelésekor 7%-ot megtakaríthatsz, ha pl. románnak állítod be magad)
Mondjuk hogy ezt bemondás/IPcím/bankkártya adatok/közüzemi számla bemutatása alapján ellenőrzi már más kérdés.
-
sztanozs
veterán
válasz
shortcutme #37 üzenetére
most, hogy az ipv4 címek gyakorlatolag elfogytak és az ipv6 nem igazán akar terjedni az egy ip-re való max kapcsolatok számának korlátozása nem annyira jó ötlet.
-
Ha tényleg elkezdenek subnet-ekre szűrni, nagyon sok előfizetőt el fognak veszteni, az biztos. Mondhatni öngyilkosság. És ezt ők is nagyon jól tudják. Mint ahogy azt is, hogy hacsak nem változik meg hirtelen gyökeresen a kiadók / jogtulajok hozzáállása (nem fog), soha nem lesz egyéges a kínálat.
-
vicze
félisten
válasz
shortcutme #37 üzenetére
Az account maga nincs régióhoz kötve, kizárólag a tartalom. Tehát a bankkártya dolgot nem értem.
Ugyan azt az előfizetést tök mindegy milyen országban csináltam, bárhol használhatom korlátozás nélkül. Épp Mo-n nézem a UK accounttal, de nyilván csak a HU tartalmat érem el. Ezért is működik a VPN/proxy-zás. A késeltetés meg tök mindegy ez teljesen adaptív stream, max. leesik a felbontás és kész.Maga a tiltás csak PR a jogtulajdonosok felé, valóságban vajmi keveset tudnak ellene tenni.
-
shortcutme
tag
- Az IP feketelista nem annyira macska-egér harc: minden subnetnek megvan a tulajdonosa, az USA enduser ISP-k által használtakat whitelistre teszik, a többit meg blokkolják
- Korlátozzák az 1 IPről bejelentkező userek számát.
- EU-ból minden kapcsolatot USA VPN-en keresztül proxizni fájdalmas lehet (+300ms roundtrip)
- Gyakori dolog szokott még lenni az USA bankkártya adatok bekérése (és ellenőrzése pl. 1USD-s terheléssel)Szóval szerintem elég jelentősen visszaszorítható a dolog, csak attól függ, hogy mennyire erősködnek a nem USAbeli forgalmazók.
-
azbest
félisten
-
Hiftu
senior tag
válasz
Ha már szóba hoztad az európaiak szívatását.
Amerikában az átlag net sokkal szarabb, mint Európában.
A Comcast, Verizon, AT&T szépen felosztotta a piacot és nem hajlandó fejleszteni, csak a pénzt szedik be.
(Elég drágán.)
A Comcast lebutitotta a Netflix tartalmakat (nem adott alá sávszélességet), amig a Netflix nem kezdett neki tejelni.
A népek alig várják, hogy a Google elvigye az adott városba a netjét.Szóval szép, hogy amerika az internet hazája, de ott sem jobb.
-
vicze
félisten
válasz
Igazából tök mindegy, hogy Netflix, TV GO, myTV vagy akármi, mindegyik ugyanabba a falba ütközik, és a végén TE szívod meg ennek a szerzőjogi mocsárnak a végét, és nem fogsz tudni tartalmat olcsón megkapni.
Leginkább ezért nem tud itthon egyetlen streaming szolgálató se értelmesen lábat vetni sajnos, illetve megfelelő kínálatot felmutatni.Ez nem a letojásról szól, basszus 130(!!!!) országban lett elérhető a Netflix, ez több ezer jogtulajdonos. Ráadásként ha egyszerűen más birtokolja a jogot akkor, meg ha sünt szarnak se tudják adni, nincs annyi pénz a világon. Netflix célja a userszám folyamatos és rohamos növelése, hogy befektetőket szerezzenek. Elemi érdekük a felhasználószám növelés, de mi annyira elenyésző piac vagyunk, hogy lokalizált tartalomban eléggé hátul vagyunk a sorban, és ez bizony eléggé érthető.
"Csak fura, hogy pl Spotifynal nincs ilyen fajdalmam"
Mert ott sokkal kevesebb a jogtulajdonos, mivel ott nagy kiadók tartanak mindent, eléggé centralizáltan.(Streaming szempontjából jó, szerencsétlen szerzőknek, meg eléggé rémálom.) Na meg felirat meg szinkron se kell, gondolj bele, hogy Netflix minden egyes feliratért és szinkronért jogdíjat kell kialkudjon, attól függően hányfelé van szétszóródva a jog. A film jogot birtokló nem birtokolja a szinkron jogát sok estben.
Mellesleg nekem van fájdalmam és zenei szinten is sok olyan előadó hiányzik azokról a szolgáltatásokról, amit én hallgatok. Adele 25 van? Ja nincs... És sorolhatnám. Pusztán arról van szó, hogy a te igényedet kielégíti, ami egy adott réteg, és nem is tudod valóságban, hogy mi hiányzik.
Spotify veszteséges, -200milla évente, Netflix nyertséges +400milla, kritizálhatod, de amíg Spotify számukra igen előnytelen szerződésekbe is belemegy, addig Netflix értelmesen csinálja, és fenntartható gazdasági modellel működik, míg Spotify ki tudja meddig finanszírozza veszteségeket.
Még UK-ben is úgy tudjuk az igényeinket leginkább lefedni, hogy Netflix-re és Amazonra is előfizetünk, mert ugyan úgy rettentő hiányos US-en kívül a kínálat egyik vagy másik oldalon.Ár:
Itt az ár ÁFÁ-s, US-ben ÁFA nélküli, csak a végfelhasználói ár drágább, amit ők keresnek vele az kevesebb. És ráadásnak a többletköltség US-hez képest hatványozottan magasabb a jogi problémák miatt, tehát igen még a kevesebb is többe kerül mint US-ben. -
mrhitoshi
veterán
Helyben vagyunk. Megint a qva bürokrácia. Komolyan, valaki ezt élvezi csinálni? Idióták.
-
joey04
titán
Ha az összes tartalmunk globálisan elérhető volna, nem lenne szükség átjátszóállomások és egyéb trükkök használatára [...] Célunk, hogy az összes ügyfelünk elérje a tartalmainkat, mindenféle proxy nélkül.
Na ha majd ezt a nemes célt elérték, utána lehet fellépni a trükközés ellen. Bár nem hiszem, hogy néhány hét alatt minden tartalom elérhető lesz mindenhol...
-
greenlizard
csendes tag
Szerintem sokan megertik, hogy nehez szegeny Netflixnek, mert a sajat sorozatat se tudja leadni, csak sokakat (koztuk engem se) rohadtul nem erdekel. En csak azt latom, hogy (mar megint) a 'csoro' europai emberek le vannak tojva, bezzeg amerikaban olcsobban 10x annyit kapnak. Tudom, ne fizessek elo, nem is fogok. Csak fura, hogy pl Spotifynal nincs ilyen fajdalmam. Arrol nem is beszelve, hogy az arat viszont a Netflix talalja ki (ha jo tudom, akkor Spotifynal meg olcsobb is itthon a havidij... Nem hiszem hogy a kevesebb film jogdijaert ugyan annyit kell leharcolni, de ki tudja...)
-
vicze
félisten
válasz
petipetya #27 üzenetére
Akkor lett volna 3db film a kínálatban, tudom hogy nagyon elvont és nehéz megérteni, hogy a jogtulajdonosok annyira szétszórtak országonként, hogy hihetetlen. Ha meg szinkronról van szó, az hatványozza a dolgot. Legjobb példa, hogy Netflix saját sorozatának magyar joga nem náluk van jelenleg, így nem szerepelhet a tartalomban.
Jó lenne ezt egy cikkben is ecsetelni, hogy nagyobb közönség megértse, hogy itt a tartalom szolgáltató dolga iszonyat nehéz. -
petipetya
nagyúr
Eleve globálisan egységes tartalommal kellett volna kezdeniük. Mivel nem így tettek, február elején törlöm az accountomat, és - hacsak nem lesz újra ingyenes kipróbálási lehetőség - nem fogom újra igénybevenni.
-
-Skylake-
addikt
Semmi baj , csak talan akkor a 11% sorozatert talan nem kene ~10% TOBBET kerni , mint amennyiert amcsiba toljak ezt a szart. Elofizettem a legnagyobb csomagra , nezem nem HD semmi (azt haggyuk hogy 4kt nem valaszthatok gepen ) erre nezem hogy hd az , csak nezzem IE-bol. Hat takarodj , kb a Neptunhoz tudnam hasonlitani ezt a rendszert.
-
zseko
veterán
Hát akkor majd akkor látnak pénzt, ha ugyanazt a a tartalmat elérem mint az usa. Mert a tizedéért nem vagyok hajlandó ugyanannyit fizetni mint akik elérnek mindent. Már a próbahónap alatt is kiderült hogy használhatatlan így számomra, 28 sorozatból 5 van fent, és a filmeknél is hasonló az arány (a fullhd-s trükközésről már nem is szólva).
Ha ezt tényleg meglépik akkor érdekelne majd egy statisztika, mennyivel zuhant az előfizetői bázisukmivel ahogy olvasom sokan csak azért használják, mert proxin elérhetnek mindent. Ha ez megszűnik, nem sok indokuk lesz megtartani az előfizetést.
-
Dezsike
tag
Nem tudom technikailag hogy fogják megoldani a dolgot, de mindegyiket könnyű kijátszani:
1. IP feketelista: Az erre szakosodott VPN szolgáltatók gyorsan tudnak IPt cserélni, macska-egér harc lesz belőle.
2. Ha nem abból az országból nézed ahol regisztráltál tiltanak: Meg kell adni egy kamu címet a célországban (Google Maps segít ebben). Ezzel az utazókat szivatnák amúgy.
3. Ha túl gyorsan váltogatsz IPt, esélytelen, hogy kiutazz olyan gyorsan: Mindig a hamis IP mögül kell nézni.
4. Ha a böngésző területi beállításait, a rendszerórát nézi: Át kell állítani.A mások által is használt (pl. Hulu), plugin alapú proxy ellenőrzőt is könnyű átverni (a flash, java, egyéb pluginek nem veszik figyelembe a proxy beállításokat): VPN-t kell használni proxy helyett, vagy olyan szoftvert ami mindenféle kapcsolatot be tud tolni a proxy mögé (ez nyílt proxyknál macerás, erre szakosodottaknál érdemes próbálkozni).
-
ldave
félisten
Ha szűkebb a kínálat, akkor jó lenne, ha az a szolgáltatás árában is megmutatkozna. Kevésbé lenne zavaró, ha csak az amcsi tartalom töredkékét érjük el, ha nem teljes áron kellene nekünk is előfizetni.
-
atike
nagyúr
Jujj de jó, akkor még használhatatlanabb lesz nekünk...
Hát. Valahol értem, hogy ne legyen trükközés meg minden... De azért... Na mindegy, ezen már volt egy pár vita a korábbi Netflix cikkek idején...
-
szilasz007
aktív tag
Oszinten eg bennem a gondolat, hogy kuldjek neki egy uzenetet.
1. Blabla dolgozunk azon, hogy mindenhol teljes legyen a tartalom... akkor az eddigi evekben mivel foglalkoztak?
2. Akkor meg inkabb tegyek a dolgukat es nyissanak meg mindent, szuntessek meg a problema forrasat.Jo lenne ha mar kinonenk ebbol a kreten regiosdibol....
Amig ez van, addig mindenki fog valami okbol DNS/proxyzni, vagy VPN-ezni..
Amugy meg igen, valahol en is vartam egy ilyen uzenetet, mert az tenyleg eleg vicces, hogy milyen konnyen ki lehet nyitni a katalogust... Ez nyilvan sokaknak nem tetszik. Kell nekik a gyogypirula.
-
nonsen5e
veterán
Továbbra is ezen dolgozunk....
Akkor majd tiltsák le a proxykat, ha valami érdemi lépést tettek ennek ügyében, amit az átlagfelhasználó meglát. Nem az árral van a gond, (sosem) az árral van a gond.
Megint az az effektus áll fent, hogy az aki becsületesen fizet (az most lényegtelen, hogy eddig proxyzott-e vagy sem, ő fizetett a szolgáltatásért), az szívja meg a legjobban, és az kapja a leggyengébb szolgáltatást.
-
sztanozs
veterán
„Ha az összes tartalmunk globálisan elérhető volna, nem lenne szükség átjátszóállomások és egyéb trükkök használatára [...] Célunk, hogy az összes ügyfelünk elérje a tartalmainkat, mindenféle proxy nélkül. Továbbra is ezen dolgozunk”
Ez mekkora marketing bullshit. Ez a lépés egyszerűen csak a forgalmazói jogvédelemről szól - gondolom valami pereskedés hatására kell bekeményíteniük. -
-
-=MrLF=-
senior tag
"megállítja a Netflix azokat a proxy szervereket" egyet letiltanak lesz helyette három másik, csak a jogtulajdonosok lenyugtatására jó.
-
vicze
félisten
"Azt hogyan tudom legálisan megtenni?"
Kérdés mi a legális, azaz lényegében van-e jogtulajdonosa Magyarországon. Ha nincs legálisan eltöltheted és nézheted, mivel nincs jogtulajdonos, így semmilyen jogsérelmet nem követsz el.
Amennyiben van itthon jogtulajdonos és nem adta el a jogait egy stream szolgáltatónak se, akkor nincs lehetőséged legálisan stream-en nézni. -
Armahun
addikt
Állandóan sírnak a jogvédők az illegális letöltések miatt, amikor meg az ember fizetni szeretne a tartalomért akkor azt mondják, hogy a te pénzed nem kell, ezt te nem veheted meg.
Noormális? -
jbauer05
tag
Még régebben ők nyilatkozták, hogy nem zavarják őket az ilyen vpn/proxy huszárok. Én is több mint egy éve vagyok előfizetve rá, és ez az egész tényleg csak akkor éri meg, ha az összes országot lehet nézni. És ezt ők is tudják, hogy sokat veszítenének ha ezt meglépnék, ezért szerintem ez csak terelés, hogy lenyugodjanak a stúdiók. Persze ha tényleg meglépik akkor volt egy előfizetőjük.
-
ngabor2
nagyúr
Tehát akkor kiszedi azt, ami miatt érdemes lett volna nézni. Ha valaki nem az egy kaptafára készült kórházi és bűnügyi sorozatokra kíváncsi, hanem "rétegműsorokra", amik jó eséllyel nem lesznek itthon elérhetőek, akkor nem érdemes előfizetni.
Mi van akkor, ha én olyan tartalmat akarok megnézni, ami csak az USA-ban érhető el? Azt hogyan tudom legálisan megtenni?
-
3psilon
aktív tag
válasz
twollah1976 #3 üzenetére
Igen. Mindig meg kell egyezni a jogtulajdonossal, hogy hol, hogyan, mennyiért streamelik a filmet. Ez valószínűleg macerás, hiszen máskülönben rögtön elérhető lett volna mindenhol. Nyilván a Netflix, mint szolgáltató érdeke egyértelműen az, hogy minél többen nézzék, és nem az, hogy kitoljon az ügyfelekkel...
-
Воланд
titán
válasz
twollah1976 #3 üzenetére
az orszagonkent eltero jogtulajdonosokkal.
-
greenlizard
csendes tag
Full jogos. Csak jo helyre kell foldrajzilag szuletni...
-
pschio
őstag
Hát igen. Amíg nem egységes a kínálat globális szinten, addig én biztosan nem fizetek elő!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- BMW topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Autós topik
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Update 05.23 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest