Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
JColee
őstag
válasz
cousin333 #53 üzenetére
Nem tudom, te mire gondolsz kézi kód alatt. De valóban nagy projektnél, több fejlesztővel nem lesz tökéletesen lefaragva a dolog.
Amúgy jártam már úgy, igaz az nem fpga-ra ment, hanem asicre, hogy olyat is egyszerűsített, amit nem kellett volna. Biztos meg lehetett volna adni, hogy ne tegye, de máshogy oldottam meg.
"Sok apró digitális áramkör" igaz akármelyik processzorra. Abban is van sok apró digitális áramkör. -
JColee
őstag
válasz
cousin333 #47 üzenetére
Szerintem pont a komplexitás növekedésével lesz egyre pazarlóbb a szintetizált hardver. HDL szinten eléggé hardverközeli módon írjuk le a dolgokat, és még így is csinál néha felesleges dolgokat, amit ki lehetne gyomlálni. Magasabb szinten leírt programban még nehézkesebb lesz adott szerkezeteket felismernie a szintézernek a nagyobb szabadsági fok miatt.
Amúgy igazad van, hogy hiába pazarlóbb a magasabb nyelven leírt kód, ha sokkal gyorsabban kész van a feladat. Aztán úgyis jön az újabb vas, amibe még több okosság fér.#46 Azért lássuk be, ez eléggé ködös bullshit: Ezt úgy érdemes elképzelni, hogy az FPGA, azaz a Field Programmable Gate Arrays egy olyan lapka, mely rengeteg apró digitális áramkört tartalmaz.
-
lenox
veterán
válasz
cousin333 #47 üzenetére
Jo, hat az fpgak eseteben ketlem, hogy ennek gyakorlati haszna van. A reszecske fizikus kodja szerintem cpun vagy gpun gyorsabban fog futni, mint fpgan, aki ki tudja hozna az fpga-bol a megfelelo teljesitmenyt, annak meg mindegy lesz, hogy melyik nyelven kell irnia. De ez csak egy velemeny, legfejlebb tevedek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3264, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T14 G1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest