Új hozzászólás Aktív témák
-
JColee
őstag
Szerintem a másodikra gyúrnak. Az elsőnek nem lenne értelme, mert ennyi erővel normálisan le is lehetne gyártani azt a "kvázi virtuális gépet".
Utóbbi esetben mire kellhet külön odafigyelnie az OpenCL programozónak?
Ez akkor kiderül, ha kész lesz a környezet. Lehet majd menni drágáért alterás tanfolyamra, ahol elmondják, hogy a szintézer milyen struktúrákat ismer fel, miket lehet használni, miket kerüljön az ember, stb. -
JColee
őstag
válasz
cousin333 #53 üzenetére
Nem tudom, te mire gondolsz kézi kód alatt. De valóban nagy projektnél, több fejlesztővel nem lesz tökéletesen lefaragva a dolog.
Amúgy jártam már úgy, igaz az nem fpga-ra ment, hanem asicre, hogy olyat is egyszerűsített, amit nem kellett volna. Biztos meg lehetett volna adni, hogy ne tegye, de máshogy oldottam meg.
"Sok apró digitális áramkör" igaz akármelyik processzorra. Abban is van sok apró digitális áramkör. -
JColee
őstag
válasz
cousin333 #47 üzenetére
Szerintem pont a komplexitás növekedésével lesz egyre pazarlóbb a szintetizált hardver. HDL szinten eléggé hardverközeli módon írjuk le a dolgokat, és még így is csinál néha felesleges dolgokat, amit ki lehetne gyomlálni. Magasabb szinten leírt programban még nehézkesebb lesz adott szerkezeteket felismernie a szintézernek a nagyobb szabadsági fok miatt.
Amúgy igazad van, hogy hiába pazarlóbb a magasabb nyelven leírt kód, ha sokkal gyorsabban kész van a feladat. Aztán úgyis jön az újabb vas, amibe még több okosság fér.#46 Azért lássuk be, ez eléggé ködös bullshit: Ezt úgy érdemes elképzelni, hogy az FPGA, azaz a Field Programmable Gate Arrays egy olyan lapka, mely rengeteg apró digitális áramkört tartalmaz.
-
JColee
őstag
válasz
VaniliásRönk #21 üzenetére
-
JColee
őstag
válasz
VaniliásRönk #17 üzenetére
Ilyen az FPGA. Nézd meg az architecture részt. Olyanból van benne jó sok.
-
JColee
őstag
Senkit nem fog érdekelni, hogy egyikben olyan hülyeségeknek is kell áram, hogy decode dispatch stb., a másiknak meg nem, csak kompletten működik a rendszer, mindent bele kell számolni.
Ebben igazad van,de a cikk így azt sugalja, hogy hip-hop meg lehet valósítani fpga-ra az opencl kódot, de a szintézer kissé tovább fog futni, mint a fordító. Az is kérdéses, hogy mekkora projekt fér bele az fpga-ba?
Minél magasabb szintű leírást adnak a szintézernek annál kevésbé lesz optimális a hardver.
A vérpistike majd nem érti, hogy miért nem fpga van a gépében, ha az 10 wattot fogyaszt a 130 helyett.
Szóval a cikk jobban körüljárhatta volna az egész témakört, leírhatta volna az fpga-k lelki világát.VaniliásRönk Akkor módosítod a programot, aztán vársz jó sokat, mire újra kész a szintézer.
-
JColee
őstag
Szerintem nem szabadna idekeverni az energiahatékonyságot, mivel az fpga pont hogy többet zabál ugyanazzal a hdl kóddal, mint egy asic.
Nyilván azért fogyaszt kevesebbet, mert az opencl kódot varálzsolják rá az fpga-ra, és nem egy valamilyen processzort írnak hdlben, ami majd futtatja az opencl programot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Kuponkunyeráló
- World of Tanks - MMO
- A GlobalFoundries kezébe került a MIPS
- Suzuki topik
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- További aktív témák...
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest