Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
"Nem tudom, te mire gondolsz kézi kód alatt."
Nagyjából azt, amikor HDL kóddal úgy körülírod a HW-t, hogy "eszébe se jusson" mást fordítani, mint amit te eredetileg elterveztél, ahelyett, hogy magát a problémát írnád le, aztán majd hardveresen lesz belőle, amit jónak lát.
"olyat is egyszerűsített, amit nem kellett volna."
Ezzel bizony vigyázni kell. De nem csak itt.
-
cousin333
addikt
"Szerintem pont a komplexitás növekedésével lesz egyre pazarlóbb a szintetizált hardver."
Mihez képest? A kisebb komplexitáshoz képest biztosan. A kézi kódhoz képest már nem annyira. Itt arra gondolok, hogy esetleg olyan összefüggéseket, egyszerűsítéseket "lát meg", amit te már nem látnál át a kód mérete miatt. A fejlesztés sebessége meg határozottan gyorsabb lesz. Nem beszélve a kipróbált kitesztelt modulok alkalmazásáról, szemben a fifikás egyedi optimalizációval, amiről csak később derül ki (sok-sok munka árán), hogy bugos vagy nehezen bővíthető, hordozható.
"Azért lássuk be, ez eléggé ködös bullshit"
Nem bullshit, de igaz, nem is fejti ki az igazság minden részletét...
-
Reggie0
félisten
Arra, hogy OpenCL-el jatszanak rajta es meg valamennyire fel szeretnek venni a versenyt a GPU-k araval.
Ha szeretnel csinalni egy clustert szamitasi feladatokra, akkor jobban megeri tobbet venni a cyclonbol, mint stratix-ot venni.A prototyping mas kerdes, nyilvan oda a legnagyobbak kellenek.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nyilván én is itt próbáltam körülnézni először, de sokkal okosabb nem lettem tőle, részletekbe nem megy bele.
#19 Bada Bing: Nem inkább a különböző műveletvégző egységeket lehet tetszőlegesen szervezni? Tehát ha készül egy design OpenCL-hez, akkor annak tartalmaznia kell az OpenCL-ben kiadható parancsokat elvégző logikai blokkokat. Jól gondolom?
-
LordX
veterán
Ugyanazzal a HDL kóddal igen, de nem grafikuskártyát fognak beleprogramozni, hogy utána azon fusson egy OpenCL program, hanem direkten az OpenCL programot fogják beleprogramozni. És innentől a kérdés az, hogy az én kis 250 soros kódommal mennyi adatot lehet lezúzni 200W-al. Senkit nem fog érdekelni, hogy egyikben olyan hülyeségeknek is kell áram, hogy decode dispatch stb., a másiknak meg nem, csak kompletten működik a rendszer, mindent bele kell számolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest