- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
válasz
cousin333 #47 üzenetére
Jo, hat az fpgak eseteben ketlem, hogy ennek gyakorlati haszna van. A reszecske fizikus kodja szerintem cpun vagy gpun gyorsabban fog futni, mint fpgan, aki ki tudja hozna az fpga-bol a megfelelo teljesitmenyt, annak meg mindegy lesz, hogy melyik nyelven kell irnia. De ez csak egy velemeny, legfejlebb tevedek.
-
lenox
veterán
Oke, de szerintem van egy olyan resze, hogy a nyelv az csak egy syntax, a tudas nem ebben rejlik, hanem amit csinalni akarsz. Nekem pl. mindegy, hogy opencl-ben vagy cuda-ban irom a kodot a gpu-ra, mert az a lenyeg, hogy ertsem az absztrakciot. Ugyanigy aki fpga-t fog programozni opencl-ben ha nem csak hello world-ot fog irni, akkor nagyon kell ertse az fpga-t is, nem eleg, hogy az opencl-t erti. Tehat szerintem egy 'mezei' opencl fejleszto nem fog boldogulni vele, plane nem fog jo kodot irni.
-
lenox
veterán
Szerintem legrosszabb esetben sajat opencl extension-on keresztul biztos tudnak olyat csinalni, amitol nem lesz annyira bekorlatozva, hogy ertelmetlen legyen. Azt a reszet nem latom, hogy miert lesz igy jobb, ha opencl-lel lehet programozni. Mert elso korben azert lehetne jo, mert akkor fut esetleg celhardver nelkul cpu-n, de ahhoz a cpu drivernek is kell majd supportalni a spec extension-oket.
-
lenox
veterán
Lehet, de pl. en azt tippelnem, hogy a gpuk az utobbi 5 evben jobban fejlodtek, mint az fpgak, es 5-10 eve is voltak cegek, akik fpga-t probaltak eladni, pl. az sgi-nak es volt fpga-s node-ja, de megsem terjedt el mint altalanos celu eszkoz. Most az uj dolog az opencl. Ennek egy baja van, hogy szerintem aki veszi a faradtsagot, hogy egy ilyen fejlesztest megcsinaljon annak opencl ide vagy oda akkor is nagy kockazatot kell vallalnia, amit valoszinuleg opencl nelkul is vallalt volna. Ezek a cegek szerintem mar most is aruljak az fpga-s megoldasaikat, szoval az opencl szerintem nem fog sokat segiteni.
-
lenox
veterán
Idorol idore elokerulnek az fpgak. Amugy mennyi egy ilyen? Amiket en tudok, hogy fpgas megoldasok, azokat kb. 5000 dollar per kartya aron adjak. Ehhez kepest egy 500 dolarros gpu a kulonbozetet 15 ev alatt fogyasztja el, ha a 300 dollar per eves kulonbseget nezzuk, szoval nem eri meg az fpga.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Külpolitika
- Autós topik
- One mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest