- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egérpad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
Ahogy jönnek a (pletyka) képek úgy néz ki lesz még egy (külsőleg) Chromium szintű böngésző.
-
ceia
őstag
válasz
sz.balazs.95 #162 üzenetére
A régi képkereső
Aki tud rá jobb megoldást, jöhet.. Google Images
-
vicze
félisten
válasz
#40553216 #157 üzenetére
Miért járna bünti? Saját szolgáltatásaikkal azt csinálnak, amit akarnak. Nyugodj meg az MS is ugyan úgy "diszkriminálja" időnként a többi böngészőt, mivel ActiveX nélkül azért jó pár dolog nem megy/ment, vagy máshogy működik/működött. Ahogy Apple estében is bizonyos dolgok csak Safari bizonyos verziójából elérhetők.
A web egy nagy szemétdomb és egyre nagyobb lesz, a valóságban a szabványosítás helyett egyre szabványtalanabb lesz. A sokat átkozott Flash helyett jött a HTML5+CSS3+JS hármas, aminek az erőforrás igénye(RAM és CPU is) kb. duplája és mindenki tapsol neki... -
sz.balazs.95
veterán
hát csak a felületet cseszték szét az utóbi ~1-2 évben.
régen volt egy tök jó fekete sáv, és minden szépen bele volt rendezve.
Most ilyen menü szerű izé van ami épp csak a fontos dolgokat nem tartalamzza.
vagy pl. a Google képkeresőből sem lehet csak úgy visszalépni a normál keresőbe.Akárhogy is, jelenleg a Bing felülete sokkal inkább használható, mint a tróger kuglié.
-
tlac
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #160 üzenetére
google kereső, az még jó
-
sz.balazs.95
veterán
Miért, van olyan Google szolgáltatás, ami jól működik?
-
-
vicze
félisten
válasz
#40553216 #151 üzenetére
A HTML5-nek jelenleg kb. 0 köze van a Google oldalakkal való kompatibilitáshoz. Egyszerűen Google userAgent alapján diszkriminál mindent ami nem a legújabb Chrome és kész. Ha Chrome-nak álcázod a böngésződ, gyorsabban töltődnek be az oldalak + nem hibásan elbaszva működnek... Érdekes mi?
Persze megvannak a kifogások, hogy miért csinálják, de akkor is kb. kapják be.
Mostanra a Chrome az, ami 5éve az IE6 volt, az internet rákfenéje, amit legszívesebben kiirtanák a francba, se nem szabványkövetők, se nem törekszenek kompatibilitásra mással. -
törölt tag
válasz
CyberPunk666 #149 üzenetére
„A googlet pedig meg kellene büntetni keményen, amiért a többi böngészőben nem olyan jó a felhasználói élmény a szolgáltatásaiban, mint chromeban, és biztosan nem a többi böngésző tehet róla...”
Amennyiben bebizonyosodik, hogy való a Google tehet erről, akkor igen. De ha ennek csak egy fikarcnyi köze is van ahhoz, hogy a webes szabványokat melyik böngésző milyen módon vagy mértékben valósítja meg, akkor nem nagyon lehet. Pl. a html5 megfelelés jelenleg így áll:
Chrome 512
FF 475
IE 376
O/A 504
Safari 429 -
válasz
CyberPunk666 #149 üzenetére
Opera? Maxthon? Meg lehetne még sorolni. Azokat is próbáltad?
-
CyberPunk666
senior tag
Nincs egy normális böngésző sem, amin minden működne.
FF-el szarok a yt videók (mikrolag), és aránytalanul zabálja a gépet. A funkciók sem mind megfelelőek a chrome-hoz képest. Nem mindenhol működik a honlap nyomtatása rendesen.
chrome esetében nem lehet oldalra helyezni a lapokat, vannak oldalak, aminket nem tud megjeleníteni helyesen.
IE-ben tiszta szívás, hogy a jobb gombos menü buta, nem jelenik meg benne minden normálisan. Addonok nélkül meg úgy az egész buta és testreszabhatatlan.
Szóval van mind a 3, hogy minden működjön. De az oldalsó lapokkal az FF nyerte az elsődleges böngésző címet.
A googlet pedig meg kellene büntetni keményen, amiért a többi böngészőben nem olyan jó a felhasználói élmény a szolgáltatásaiban, mint chromeban, és biztosan nem a többi böngésző tehet róla... -
törölt tag
-
DS39
nagyúr
válasz
#40553216 #144 üzenetére
oda nem tudom. (lehet megoldható, nem használom olyan sokat)
de a Firefox címsorába meg lehetne adni egy hotkeyt hozzá. és akkor abban keresne.
az IE címsor megoldását csak példaként hoztam fel, lévén ez a topik az IE-ről szól, de koránt sem tökéletes.
Mozilla viszont megcsinálhatná ezt jobban, pusztán azzal ha ezt a kiegészítőt beépíti (és tökéletesíti) a böngészőjébe. -
törölt tag
No, de. Van pl. ez az oldal (amit az FF kereső sávjában simán egy kattintással adok a többihez):
Ezt hogy rakom bele az IE-be, hogy a címsávban tudjak egyből ebben keresni?
-
Воланд
titán
"A keresősávnak van előnye, ahogy már leírták itt azóta. Rendszeresen használok több keresőt. A beírt szóra egymás után rákereshetek több keresővel is, csak át kell állítani hozzá, két tattintás. Pl. ha egy telóról akarok többet megtudni: Google kép, Google, Youtube. (aztán még Mobilaréna is
) A címsor meg csak azzal keres, ami az alapbeállítás."
ie-ben ezeket tudod hozzaadni es maris egy kattintas a kereso atallitasa.
-
ceia
őstag
Nekem az a képből kilógó aljú gomb akkor sem tetszik. Az új tab gombon meg nincs "+" jel... ennyire minimál?
A keresősávnak van előnye, ahogy már leírták itt azóta. Rendszeresen használok több keresőt. A beírt szóra egymás után rákereshetek több keresővel is, csak át kell állítani hozzá, két tattintás. Pl. ha egy telóról akarok többet megtudni: Google kép, Google, Youtube. (aztán még Mobilaréna is) A címsor meg csak azzal keres, ami az alapbeállítás. Nem tudom, hogy működik ez az első karaktert beírok a keresőhöz és utána a keresendő szót dolog, mert nekem nincs ilyen. Különben leteszteltem, rákerestem egy szóra címsorban és keresősávban is, utóbbiban gyorsabban kijött az eredmény. Gondolom a címsorban előbb még értelmezi hogy mit akarhatok, a keresősávban meg eleve KERES, mert az a dolga. Van a könyvjelzőim között néhány kedvenc weboldal, de 2500+ van összesen, tehát kizárt hogy mind a kedvencem lenne
-
sz.balazs.95
veterán
nem tudtam, hogy van ilyen menü az IE-ben, mivel Firefox-ot használok, csak azt ismerem, hogy a jobb felső sarokban van egy ilyen lenyíló menü, és a fórumtárs hozzászólásából azt szűrtem le, hogy másfajta nincs is.
Ilyen Altra előjövő menü egyébként van a Firefox-ban, illetve a képernyőképet is más miatt szúrtam be, nem emiatt.
-
DS39
nagyúr
válasz
#40553216 #136 üzenetére
a kettő nem üti egymás amit te írsz.
pl. amit én használok a Firefoxhoz, InstantFox addon, azáltal a külön keresősávban lévő összes eddig hozzáadott keresőszolgáltáshoz lehet hotkeyt rendelni, így pl amazon, beírod a címsorba hogy "a" (majd szóközt nyomsz) és a keresett kifejezés. máris nem kell váltogatni, csak abban keresel amiben akarsz. de ez is kivételes, mert legtöbb esetében, a kulcsszavakra megfelelően kijönnek a találatok amiket szeretnél. kivételek persze az olyan oldalak mint az ncore stb.ez gyorsabb mint a külön keresőben egérrel kiválasztás.
de itt nem az volt az eredeti felvetésemben a lényeg hogy gyorsabb legyen, hanem hogy legyen már a Mozillában is ez, ha a többi tudja. lehet hogy nem fogja mindenki használni, de kihagyni egy olyan featuret amit a konkurencia tud, balgaság. -
törölt tag
Mert pl. végtelenszer gyorsabb? Mert előfordulhat, hogy van olyan kereső, amit valaki sokszor használna, de azt sem a Google, sem a Bing nem dobja fel az elsők között, mondjuk az első oldalakon sem. Rengeteg ilyen speciális kereső van. Az FF,hez most 3368 add-on. Pl. Amazon, ebay, vagy akár az Országos Széchényi Könyvtár. Rengeteg olyan van, ahol nem kell külön telepíteni add-on-t. Csak egyszer betöltöd az oldalt, és az add-on hozzáadásának lehetősége máris adott.
-
Khan13
senior tag
válasz
#40553216 #125 üzenetére
Ahogy írták, ehhez nem kell külön kereső, több böngésző is tudja, hogy beírsz egy betűt vagy szót, és akkor azzal keres. Mellesleg az IE címsorához választhatsz vagy 60 keresőszolgáltatás közül. Telepíted az IE galeryből, aztán nyomod a címsoron a lenyilat és az ikonokból arra böksz, amivel akarsz keresni. De úgy emlékszem van add-on a betűs módszerre is. Szóval nem kell ehhez külön keresődoboz.
Nem, nincs irónia. Én tudok használni több felülette alkalmazás. Én nem akarok egy alkalmazást megváltoztatni, hogy ugyanolyan legyen, mint a konkurenciája, csak mert nekem csak az a jó. Különbség.(#123) sz.balazs.95:
IE-ben van menüsáv. Nyomsz egy Alt-ot, vagy beállítod. Amit nálad a képen látok, az nem menü sáv, hanem egy full leegyszerűsített, érintésre optimalizált menücske, ami aztán ablakokat nyit mindenhez. Nekem bármelyik jó, csak találjam meg, amit mókolni szeretnék. Hogy ez most ikonos, mint nálad a képen, vagy szöveges nyílik le fogaskerékből, mint az IE-ben, az mindegy. Manapság a mobilozás miatt az ikonozás lett a "menő".Ha nagyon a felületen kéne átszabni valamit, akkor toljuk balrább a jobboldali három piktogrammot, és kerüljön a helyére az ablakkeret három gombja, mert értelmetlen az az üres terület. Igen, szoktam sok tabot is használni, mégis elférek a címsor mellett, de áthelyezhető alá, ami akár fölé is kerülhetne.
-
vicze
félisten
Ez már egyénfüggő kinek mi fontos én nem használom az instant search-öt egyáltalán, nekem kb. haszontalan. Persze legyen meg jó, csak nem hiányolom ha nincs.
@tomtyi: FF-ben is meg talán már minden böngészőben van már az Operából átvett kulcsszavas keresés, ami annyiból áll, hogy egy meghatározott szót(1 betűt) elsőnek írsz és az alapján keres egy adott szolgáltatásban, ez a keresőszolgáltatásoknál tudod állítani, így a több keresős dolgok némi tanulással kiváltható.
-
DS39
nagyúr
válasz
#40553216 #132 üzenetére
de én nem akarok húsz keresőszolgáltatás közül választani, minek? a google megtalálja a wikit, a bing is, stb.
szóval nekem az hasznos most is a külön keresősávban hogy elkezdem gépelni hogy "rántott " és valószínűleg első talált hogy csirke, akkor nem írom végig, csak nyomok egy tab-ot kiegészíti, és enter. ezt tudja a FF külön keresősávja, és tudja az IE címsora (meg szerintem a chrome is, bár azt már rég használtam). alapból ha csak címsort használok a FF-ban akkor végig kell írjam a keresett kifejezést, elgépelésben nem javít azonnal tab nyomásra, és utána jön az enter.
számomra két dologra jó a külön kereső, 16:9-es monitoron helyfoglalónak, illetve ha egy olyan oldalról akarok indítani keresést, ahonnan nem szeretnék ellépni, akkor a külön keresőt használom, ami be van állítva hogy a keresés eredményét külön fülön jelenítse meg. -
törölt tag
Értem. Csak ez nem igaz. Mert ha valamit keresek, akkor ugyanúgy a beállított keresőszolgáltatás alapoldalára az alaptalálatokra megy, mint az IE. Az téveszthet meg, hogy így nem sorolja a keresőlista találatait. Az IE-s megoldásnak annyi az előnye, hogy néhány karakterrel kevesebbet kell beütni. Ha azonban egy másik keresőben akarok keresni, akkor nem az adott keresőt (mondjuk ha beütöm, hogy wikipedia, akkor nem a hu.wikipedia.org-ot) hozza fel, hanem az alapértelmezett kereső találati listáját, ahol még külön kattintok, majd akkor gépelhetem, amit keresek. A FF-ban a külön keresősávba beírt dolgot akármelyik előre felvett keresőben kereshetem egy klikkeléssel. Nem kell még külön a keresőt keresni. Szerintem ez gyorsabb.
Pl. ha azt ütöm be, hogy "amerika kapitány (hu.)wikipedia(.org)", akkor természetesen nem a magyar Wikipédiára dob, csak a Bing találati listájába.
-
DS39
nagyúr
válasz
#40553216 #127 üzenetére
úgy értettem hogy kettő az egyben keressen, mert a Firefox címsor alapból csak a böngésző előzményekben és könyvjelzőkben keres, de a kiválasztott keresőszolgáltatásban nem. azt csak a keresősávban tudja. (instant search)
az IE címsor meg több ennél, dob google vagy bing vagy ami az alapértelmezett keresőd, annak a találati ajánlatait. nekem ez hiányzik már nagyon rég óta a Fox-ból. persze kieg-et telepítve elérhető hasonló.
lehetne opcionális ez a dolog, vagy about:config kapcsoló révén, vagy aki behúzza a keresősávot a testreszabásban, annak ez a funkció aktiválódna a címsorában cserébe. -
vicze
félisten
válasz
sz.balazs.95 #123 üzenetére
Az omnibárnál idegesítőbb dolgok kb. nincs a világon, ha valaki sokat keres. Keresősáv tekintetében számomra az Opera 12 az etalon, a FFxx máshogy működik, O-ban laponként van a keresősáv, míg FF-ben ablakonként.
A lényeg, hogy ha valamire keresni akarsz az adott oldalon, akkor ne kelljen 4-5 betűt kimásolni azért, hogy az adott oldal megmaradjon. Ha meg több dologra akarok keresni, akkor jön X oldalt kell megnyissak és másolgassak. Egy keresőbárhoz képest, ahol az adott oldalt látva beírom amire keresnék, és új lap nyílik az eredménnyel, egyszerűen sokkal gyorsabb és hatékonyabb.
Vagy használod vagy nem, de a keresősáv hatékonyabb minden szempontból, arról nem is beélve, hogy különböző keresőket tudsz így használni. -
törölt tag
„A külön keresőt sosem értettem, miért ragaszkodnak hozzá.”
Pl. emiatt?„Az, hogy te nem tudsz váltani, ragaszkodsz egy megszokott dologhoz, nem jelenti azt, hogy csak az a jó, illetve, hogy másoknak is az a jó.”
Az előzőek után nem érzed ironikusnak ezt a mondatodat? Csak az újdonsága miatt nem lesz jó egy dolog. -
DS39
nagyúr
van rendes menü az IE-ben, pont mint a Firefoxban, ALT gombot megnyomva előjön, de a fejlécen jobb klikk menüben fixálható, hogy mindig legyen jelen.
Legyen keresősáv, a címsor nem az!
de haladni kellene a korral a Mozillának is, mert a címsor legyen multifunkciós, minden böngésző tudja ma már csak a Firefox nem. (csak kiegészítő telepítése után, de az nem az igazi, ebben az IE-s megoldás jobban tetszik)a többi problémád design kérdés, vagy tetszik vagy nem, egy biztos az új IE sem lesz olyan testre szabható mint a Firefox, egyszerűen nem ez a profiljuk, ahogy a Chromenak sem. a kedvencek, könyvjelzők stb megfogalmazás nem mindegy?
én meg ha böngészek nem olvasok könyvet, akkor miért könyvjelző? inkább kedvenc az a weboldal, mint egy képzeletbeli könyv egy lapja. -
sz.balazs.95
veterán
használhatóság és dizájn szempontjából amit írt, a menüsáv egy legördülő menü helyett, az tényleg sokkal használhatóbb és jobb megoldás.
A külön keresősávot én sem igazán értettem.
mondjuk én úgy oldottam meg a Firefox-ban, hogy az úgy menüben a tetejére raktam, bár igazából csak azért mert úgy jól néz ki, meg így ellenőrizni tudom, hogy nem-e állítódott-e el a kereső -
Khan13
senior tag
A vissza gomb pont ugyanabban a magasságban van, csak nagyobb...Jó sokáig írtam ezt a hsz-t, akkor még nem volt ott az előttem lévő
Amúgy a leírásod pont ugyanaz, amikor a Windows Phone-nál leírják az Androidot, hogy ilyennek kéne lennie. Az, hogy te nem tudsz váltani, ragaszkodsz egy megszokott dologhoz, nem jelenti azt, hogy csak az a jó, illetve, hogy másoknak is az a jó.
A külön keresőt sosem értettem, miért ragaszkodnak hozzá. Konkrétan semmivel nem tud többet, csak a helyet foglalja. A többi design problémára nem reagálok külön, de azokkal sem értek egyet, mint alap elvárás. Szerintem nem kell minden egyforma legyen. -
ceia
őstag
Nekem hiányozna az ABP és DTA minimum, és a Firefox Page Info-ja. Fontos, hogy legyen rendes menü, amin egyből egy adott almenübe léphetek be, ne csak egy gomb legyen, amire kattinrva jön aztán elő a menü.. A TAB-ok a főablak tetején legyenek, és legyen rajtuk bezárógomb. A vezérlőgombok lehessenek bal oldalon a címsor előtt, és ne legyenek a címsorban!? és jobb oldalon sem. Kell külön stop és frissítés gomb. Legyen keresősáv, a címsor nem az! A könyvjelzők nekem nem a kedvenceim.
Most hirtelen ennyi, ami kéne ahhoz, hogy IE-t használjak valaha. Biztos van amit tud ebből, de hogy mindet sosem fogja, arra a fejem tenném. De a Firefox tudja
Van amit már csak kiegészítővel, de meg lehet oldani.
Tudja valaki, hogy a "vissza" gomb miért van úgy lecsúsztatva, hogy a körív alja lecsípődik? Pedig simán elférne följebb is. Ez valami "design" lenne à la M$? Úgy néz ki, mint amit hirtelen odahánytak aztán ott maradt. -
BazsiBazsi
aktív tag
Így is elég light a mostani IE. Jó lesz ez, ha lesznek rá rendes addonok áttérek
-
Zola007
veterán
végre
-
Garada
őstag
Eddig csak arról volt szó, hogy teljesen új nevet kap, kíváncsi leszek mi fog kisülni ebből.
-
csixy
addikt
Jó már meggyógyítottam.
Azért nem működött, mert ezt bekapcsoltam.Egyenlőre maradok a lassú, gyenge gépen fel - le ugrándozós képernyőjű firefox mellett. Nekem az a jó.
-
törölt tag
válasz
DrojDtroll #108 üzenetére
Olyan ismerősöm nekem is van. Idősebbek már, aztán az XP-vel is még most ismerkednek, szólt a családfő a fiának, hogy szeretne Internetezni, bekötöttek egy 10-es Netmánia M-et, a fia pedig odaadott egy 2000-ben vásárol talán 500 Mhz-es de Celeron gépet, elsőnek 256 MB RAM-mal, amit tervbe volt véve, hogy 512-re feltornázik, de nem tudom már, hogy ez sikerül e. Az biztos, hogy borzalmasan lassú volt az XP is rajta, mert mondta, pont emiatt említette, hogy kellene bele még 256 MB RAM. Na egy ilyen konfigurációra korszerűbb Windows-t esélytelen, Linuxot meg megint, mert az XP-vel is alig boldogult, felhívott, hogy ezt vagy azt hol találja benne, meg mit hogyan lehet elérni. Az ilyen esetben érthető.
A durva nem is ez, hanem az a felhasználó, aki erősebb konfigon, amin vígan futna a Windows 7, azon is XP-zni fog
(#109) sz.balazs.95: A Firefox nyilatkozatával nem találkoztam, csak a Google által megfogalmazottal.
(#110) DS39: Chrome-nál a posztomban leírt konfignál lényegesen erősebb gépnél is beköszöntött már a záróra. A fia egyik gépe, amit még én adtam el neki, így járt például a Chrome-mal:
ASUS A7V8X-X LAN alaplap, AMD Athlon XP 2200+ Tbred, 1,5 GB RAM.
-
DS39
nagyúr
válasz
#41133696 #107 üzenetére
amúgy azok akik XP-znek, nem fogja igazából érdekelni őket, hogy régi Chrome böngészőjük lesz hozzá.
legalább is gondolom úgy fog ez történni, hogy majd nem jön ki rá több frissítés, azt annyi. attól még használható lesz, max lesz egy figyelmeztető üzenet egyes oldalakon, hogy elavult böngészőt használ stb. -
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #105 üzenetére
A Chrome 2015 áprilisig támogatja az XP-t, ha azóta nem változtatták meg.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
gyurkikrisz #99 üzenetére
Aláírás +1
-
DS39
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #100 üzenetére
szerintem se sok fejlesztőcéget érdekel ma már az IE8-ban és elődeiben való megjelenés. miért? mert aki XP-t használ, az is vagy Firefox-ot vagy Chrome-ot használ böngészésre.
amúgy standard funkcionalitást tekintve szvsz a Maxthon manapság a legjobban használható böngésző. (kiegészítők nélkül ez a legokosabb, nagyon praktikus dolgok vannak benne)
-
anorche1
őstag
válasz
Véletlen elütések, amiket a szöveg rövid átfutása közben nem veszel észre, ellen jól jönne.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Ha nincs az IE-ben, akkor az kizárt, hogy fontos legyen.
-
fordfairlane
veterán
Hát tegyük fel, hogy Win 7 egy idő után tényleg megragad az adott IE verziónál, miközben a 8.1 meg a win 10 frissül. Akkor a Win 7-nél megint ugyanaz lesz, mint az XP esetén. A Microsoft széttárja a kezét, hogy hiába elterjedt, a korporétpoliszi üti ezt. A többiek szopjanak csak, és ők vegyék rá a váltásra azt a sok, neveletlen felhasználót.
Felőlem egyébként csinálják csak, de nehogy már még örülnöm is kelljen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest