Hirdetés

2018. december 11., kedd

Hozzászólások

(#1) Egon


Egon
(PH! nagyúr)

Lehet hogy rosszul látok, de nekem úgy tűnik, hogy már a Zettascaler 2.0-ban is PEZY-SC2-k vannak: [link]

Mellesleg megjegyezném, hogy ezen a toplistán a fenti, PEZY-SC2-t használó konfig a 7. helyen tanyázik. Az első 10 helyből 9 Intel Xeon + nVidia Tesla P100-ból épül fel. Ha már más híreknél divat az összehasonlítgatás... ;]

Master of Magic forever!

(#2) Abu85 válasza Egon (#1) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Ezt így csinálja a Pezy. Az előző generációnál is volt egy bevezetés, amikor a gép csak elkészült, de nem tudta anno verni az akkori csúcsot, viszont egy későbbi listán már igen, amikor hivatalosan is kiadták a gyorsítókat a végső szoftverekkel. Most is kész a gép, de hivatalossá megint a tényleges kiadáskor válik, amikor megkapja a szoftveres frissítéseket, és a Green500 első helyére kerül. Ez nem annyira egyedi egyébként a szuperszámítógépes berkekben. Sok hardvert a hivatalos kiadás előtt elkezdenek szállítani, és ezeket jegyzi a top500/green500 is. Csak ezek a hardverek nincsenek az erejük teljében.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#3) pengwin válasza Egon (#1) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)

Ha jól számolom akkor ez a PEZY-SC2 olyan 350-380W-ot fogyaszthat, a cikkben említett TFLOPS és GFLOPS/W értékek alapján.
Vagyis 5,56TFLOPS számítási teljesítmény szimpla pontosság (ha jól tudom ez 32 bitet jelent) mellett, 350W-ból...
Ezzel szemben a GP100 már alapórajelen is 9,5 TFLOPS-ot tud 32 bites számításokban, mindezt 300W-ból.
A GV100 alapú Teslák meg még ennél is erősebbek...

Ha nem tévedtem most hatalmasat, akkor úgy tűnik, az nVidia nagyon elhúzott ebben a szegmensben (is), bár azt nem tudom, mennyire azonos a célpiaca a két cég termékeinek.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#4) Kristof93


Kristof93
(fanatikus tag)

Ekkora lapkával, alacsony órajelen könnyű jó fogyasztást elérni, csak nem lesz olcsó.

[ Szerkesztve ]

(#5) Abu85 válasza pengwin (#3) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

A gyakorlati és az elméleti hatékonyság között elég nagy különbség van. A Pezy-SC2 hatékonysága gyakorlatból mért érték, amit igazából egyetlen GPU sem tud ma megfogni, még akkor sem, ha az elméleti maximumokból jobban számolunk. Nem véletlen, hogy bejelentették előre, hogy övék a Green500 első helye a következő heti frissítéskor.

Egyébként 100 watt körül fogyaszt a Pezy-SC2.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#6) Petykemano válasza Abu85 (#2) üzenetére


Petykemano
(őstag)

Mekkora a piaca ezeknek a gyorsítóknak?
Az látszik, hogy az nvidiának megéri oda gyártani. Hogy vajon pénzügyileg éri-e meg, vagy csak presztízs végett, vagy igazából mert nem is nagy erőfeszítés a Cuda magos cuccot oda is betolni, mindegy
De hát látjuk, hogy a PEZY csak ide gyárt. Nem?

Azt láttuk a Tianhe2-nél, hogy az intelnek nem sikerült hozni ezt a piacot. Legalábbis egyelőre. Ott a programozhatósággal volt a gond, igaz?
Ide a dupla pontosság kell, az AMD-nek ehhez jelenleg nincs megfelelő hardvere. Lesz? Lehet? Mi kellene, hogy megjelenjen?
Minden a programozhatóság, semmi a hardver?

Nagyobb/könnyebb ez a piac annyival, hogy ebből sosenem lesz GPU?

(#7) Abu85 válasza Petykemano (#6) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Az NV-t anyagilag nem igazán ez érdekli, hanem az a nagyjából ezer szilikonvölgyi AI startup, akik megveszik a Teslákat. Ezt addig kell ütni, amíg a lufi ki nem durran, be nem csődölnek a startupok és fel nem kerülnek a hardverek az eBay-re. Teljesen erre álltak rá a GTC-vel is idén, mert ki tudja, hogy mikor lesz vége. Persze a supercomputing ott lesz, de az adott volt régebben is, viszont a rengeteg mátrixszorzásban erős hardvert akaró startup csak nemrég jött létre, és most aktívak.

Az Intel elég jól hozza a supercomputiongot. Eléggé többségi részesedésük van.
Az AMD a HPC-be valószínűleg az MCM-es Vega+Zen-t szánja.

A Pezy Computing túl kicsi ahhoz, hogy GPU-val foglalkozzanak. Alig van 100 alkalmazottjuk, persze ez is drasztikus bővülés a kezdeti 16-hoz képest.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.