Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikiller
aktív tag
válasz
Achill3uS #69 üzenetére
Most láttam meg, hogy válaszoltál, de újabb kérdések merültek fel bennem. Azt írtad, hogy "max órajel elérésekor kikapcsolok minden magot" Igen ám, de honnan tudod, hogy melyik a jó mag tuningra. Verseny előtt egyenként végigpróbálod mindet? Egyáltalán, hogy tudod azt meghagyni amelyik a legjobb? Ezeken az új alaplapokon külön letilthatóak a magok egyesével?
-
Achill3uS
nagyúr
egy kis update született a mai napon
Global 6X CPU - Intel XTU tesztprogram 5. hely
Global 6X CPU - Cinebench R15 tesztprogram 4. hely
Global 6X CPU - Cinebench R15 tesztprogram 24. hely / 5820K-val 4. hely
Újfent köszönöm a GIGABYTE-nak és az Oaziscomputer.hu-nak a támogatását az eredmények létrejöttében!
subaruwrc barátomnak pedig a hőmérséklet kontrollálást
-
Achill3uS
nagyúr
SaGaIn - 4.5GHz-hez cinebench R15 teszt lefutásához léghűtővel 1.17vcore-ra van szüksége a cpunak, ami több mint kiemelkedő, vízhűtéssel szerintem a 4.7+ benne lehetne mindennapra, attól függ mennyi feszt mersz neki adni.
.mf - Feri időnként tartok raktársöprést az apróban
Mikiller - a max órajel elérésekor kikapcsolok minden magot és HT-t, hogy ne fogják vissza a lassabb sebességre képes magok. ez is egy trükk
természetesen a benchmarkok 6c/12t-ben futnak.
-
Olajka02
aktív tag
válasz
Bugfix1984 #60 üzenetére
-
Mikiller
aktív tag
Gratula!
Cpu-Z azért mutat egy magot,mert le van tiltva a többi, vagy ilyenkor megbolondul? -
.mf
veterán
Az a szekrény is megérne egy misét -- azaz egy Logout bejegyzést, ahogy Bacsis, Frescho és mások is szoktak néha. De ezt csak úgy megemlítettem, kósza gondolatként. Semmi kötelezés, vagy ilyesmi, no pressure
Viccen kívül, ha tényleg van egy gyűjteményes szekrény, érdekes sztorik és képek lehetnének belőle -
Mokó
aktív tag
Gratula az eredményhez
-
-
Brekk
addikt
Először is Köszönöm az Oázis Computer nevében az elismerő szavakat azoktól akik megdicsértek minket a szponzoráció miatt.
Szeretném mindenképpen megemlíteni, hogy örüljünk neki, hogy Achill3uS évek óta önerőből a nemzetközi extrém tuningvilág élvonalában van, így elismerést hozva hazánknak is. Nagyon reméljük, hogy továbbra is remek eredményeket ér majd el, és a mi segítségünk is hozzájárulhat majd ezekhez az eredményekhez.
Aki pedig azt hiszi, hogy bármilyen tuningolt alkatrész feltűnihet a boltban, az nagyon téved, természetesen erről szó sincs, kicsit elszomorít, hogy ez egyáltalán felmerült emberekben. -
Matexx99
tag
Hatalmas gratula, csak így tovább!
-
.mf
veterán
1.) Talán ismered a mondást, "Amilyen az Adjon Isten, olyan a Fogadj Isten"? Az alaphangot magad adtad meg.
2.) Minden egyes ilyen hírnél van legalább egy értetlenkedő. Unalmas, fárasztó, idegesítő. Csodálom Rudi türelmét.
3.) Ez egy hw-es oldal, és nem ritkán van tuninggal kapcsolatos cikk. Ha nem érdekel és nem érted, miről szól és mi van mögötte, akkor ne kezdj kommentben provokálni, mert abból jó nem sül ki. Ha viszont érdekel, akkor annak megvan a fóruma, ahol nem-provokatívan is fel lehet kérdést tenni. -
mizu
aktív tag
Átlép7nének már 10k ghz fölé.
-
paperboy
senior tag
válasz
Rypejakten #20 üzenetére
Most akkor a cigi meg az alkohol is hobbi, vagy az extrém tuning káros szenvedély?
-
grunge
addikt
Graula ismet az eredmenyhez!
-
Achill3uS
nagyúr
köszönöm a PH!-nak és rudi-nak a cikket nektek pedig a sok gratulációt
Ez egy hobbi, technikai sport, feedback a gyártóknak, kiváncsiság mit bírnak az aktuális hardware-ek, kicsit mindegyik. akinek nem inge
viszont hozzátenném, akit érdekel a téma és tenni is hajlandó érte, nem csak a billentyűzetet koptatni, rudi linkjeit áttanulmányozva indulhat rengeteg lég és vízhűtéses versenyen értékes nyereményekért. nekem sem mondja el senki egy új platformnál mit hogyan kell állítani a bios-ban, sok sok óra olvasás utánajárás és tapasztalás, próbálgatás, tesztelés van mögötte. más kérdés, hogy ez engem érdekel, egy átlag felhasználó meg lehet, hogy fél óra után ráun. én ezt élvezem benne, mindenkinek más szórakoztató.A másik dolog, ugye senki nem gondolja komolyan, hogy az Oázisnál az általam "bontogatott nitrogénezett gyilkolászott stb" processzorokat fogja vásárolni?
a válogatott processzor jelen esetben azt jelenti, hogy FPO/Batch szám alapján lett kiválasztva egy nagy dobozból. nekünk tuningosoknak már ez is nagyon sokat számít, hogy nem kell egyesével megvenni, kipróbálni és eladogatni minden szembe jövő procit, hanem célirányosan tudok rányúlni egy darabra. Ugyanis vannak fórumok, ahol a tuningosok megosztják cserélik egymással ezeket a sorozatszámokat és mindenki tud olyan szériát keresni amiben jó potenciál sejthető. Hozzáteszem az előző világrekorder 5820K-m teljesen random bolti példány volt.
A lényeg, jó partneri viszonyt sikerült kialakítanom az Oázis-sal ami minden komoly tuningernek elengedhetetlen segítség. der8auer például a Casekingnél dolgozik, 8 Pack az Overclockers.uk-nél, akkor onnan se vásároljon senki, mert esetleg zombi-sított Titan X-et fog találni a dobozban? -
Olajka02
aktív tag
válasz
Overlocker #48 üzenetére
Na ennek így már látom az értelmét és a reklámértékét is.
-
Olajka02
aktív tag
Köszönöm, szétnézek a linkelt oldalakon, mert egyébként érdekelne a normál körülmények közötti tuning és azok eredményei (azt közelebb érzem magamhoz).
Kedves .mf a HP főoldaláról a hírektől keveredtem ide, nem a guglin néztem ki hogy hova szólhatok be, meg hol tudok kelletlenkedni.
Mivel más egyéb témában érdekelnek a hardverek, mert azokkal nap mint nap dolgozom, csak ebbe a hírbe is bele olvastam és próbálom megérteni és keresni az értelmét a dolognak, mert én ilyen vagyok.Rudinak sikerült megfelelő hangnemben kezelni a dolgot és olyan oldalakra irányítani, ami közelebb hozhat engem is a témához.
Szerintem tedd Te is inkább ezt...
-
.mf
veterán
válasz
Rypejakten #38 üzenetére
Nem, annak a fajtának, aki ebédszünet végén belenéz a cikkekbe és kommentekbe, elkezd írni, erre bejön két sürgős email, és csak egy fél óra múlva fejezi be és küldi el, mikorra már jött x új hsz, az összes poén elcsattant, a vita kitárgyalva... Amikor elkezdtem írni, még csak 1-2 hsz volt utána. :-/
-
tnt512
csendes tag
Grat!
Egyébként azt lehet tudni, hogy kb hányan próbálkoztak már ilyen procival és folyékony nitrogénnel?
Csak hogy mégis mekkora a mezőny.(#47) subaruwrc: Köszi.
Akkor azért van ellenfél, így még szebb eredmény.
-
rudi
nagyúr
válasz
Overlocker #43 üzenetére
Anno a széria Audi TT kabrióknál valami fura oknál fogva rendszeresen elállítódott szállítás közben a tetőnyitó mechanika. Aztán kiderült, hogy nem éppen finom módszerrel teszik őket fel-le a vonatra (konkrétan leugrattak velük a rámpáról)
-
Azért ehhez pénz is kell,gondolom a 20 liter nitrogén se olcsó.
-
rudi
nagyúr
Folyamatosan rendezik a versenyeket azoknak is, akik csak léggel esetleg vízzel tudnak hűteni. Itt nézz szét egy kicsit, a Rookie, Novice és Enthusiast ligákban. Ismeretszerzésre meg itt a PH fórum OC-s része vagy a HWbot fóruma.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Rypejakten #38 üzenetére
hát ez jó eséllyel az év kommentje
-
.mf
veterán
Na megvan a mai értetlenkedő is.
Öcsisajt, segítek. A "Processzorok, tuning" fórumban vagy. Nem ennek nincs keresnivalója itt, hanem neked. Meg menj oda bármilyen autóversenyen, hogy "ez de fasság, csinálják utcai autókkal, abból én is tanulhatok valamit", de vedd is videóra, hogy láthassuk, ahogy körberöhögnek.----
Grat Bala!
GPU-val is lesz vele bench?
-
subaruwrc
félisten
irónikus volt a kommentem arra vonatkoztatva hogy minden egyes extrém cikknél megjelenik egy ilyen figura mint te,és elmondja hogy ennek mennyire semmi értelme.
ezekszerint az ilyen cikkek nem neked szólnak,de én se megyek oda a moddingos vagy a bélyeggyűjtős cikkekhez,hogy gyerekek amúgy vágjátok hogy ennek mennyire semmi értelme ? -
Apika
addikt
Gratulálok az eredményhez, és az együttműködéshez!
-
KAMELOT
titán
válasz
Rypejakten #32 üzenetére
Pontosan!
-
Olajka02
aktív tag
-
Rypejakten
addikt
ezek sztereotípiák. inni és masszív alkoholistának lenni nem ugyanaz a dolog, mint ahogy a cigi sem tesz mindenkit kétlábonjáró biológiai fegyverré.
az extrém tuninggal én leginkább a pénztárcám károsítanám, de itt már mindenki maga dönti el, mire költi amiért megdolgozott.
-
KAMELOT
titán
válasz
Rypejakten #20 üzenetére
Ja csak ezzel nem károsítod másokat meg magadat. Alkoltól nem lesz senkid, cigitől meg büdös leszel!
-
SaGaIn
senior tag
De nem azért csinálják hogy haszna legyen hanem mert ez hobbija meg verseny.
Gyakorlati haszna akkor lenne, ha ezek a tesztek labor körülmények között mindent pontosan mérve dokumentálva lenne. Majd visszaküldve a gyártóhoz további elemzésre. Akkor lenne értelme, nem csak egy szórakozás lenne...
-
jerry311
nagyúr
Ez egy hobbi, mint a bélyeg- vagy szalvétagyűjtés, vagy motorozás, autózás.
Ha neki erre porcosodik, akkor hajrá. Én meg autóra költök sok pénzt, mert nekem arra porcosodik, ha szép és jól is megy.
Még mindig jobb, mintha elinná. Habáááár...Én azt értem, de azt nem adják közre a Ph-n, vagy a HVG-ben hogy Gipsz Géza rápippantott immár másodszor az ebédszünetben.
Nyilván mert ez egy IT weblap, nem dohányos, autóversenyzős, sakkozós... -
Olajka02
aktív tag
válasz
Rypejakten #20 üzenetére
Én azt értem, de azt nem adják közre a Ph-n, vagy a HVG-ben hogy Gipsz Géza rápippantott immár másodszor az ebédszünetben.
-
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
Most azon gondolkodom, hogy veszek egy jó vödör folyékony nitrogént és beleöntöm e gépembe (mert csak 20 lityó kellett hozzá)!!!
Tudom, hogy most mindenki köpködni fog ezért, de én ennek nem látom sok értelmét.
Számomra akkor lenne érdekes a dolog, ha normál (asztali konfig, közemberek számára elérhető hűtőkkel (persze a felső házból), és hűtési megoldásokkal, legyen szó prociról, vga-ról, ramról) körülmények között rendeznének ilyen jellegű tuning versenyeket, amiből esetleg én magam is profitálok és tanulhatok, vagy a versenyen megosztott tapasztalatok alapján bizonyos dolgokat jobban átlátnék, megértenék.Gyakorlati haszna számomra nincsen annak, hogy valami extrém körülmények között 6,2 Ghz-en ketyeg, vagy mondjuk 8-on 20 perc erejéig.
Üdv: Olaj
-
Angel1981
veterán
Gratulálok!
-
MongolZ
addikt
válasz
Overlocker #12 üzenetére
Gondolom te se vennél újonnan egy olyan autót, amit mondjuk a hungaroringen meghajtottak 10 kör erejéig... ugye?
-
Overlocker
veterán
Nem hinném. Másfelől ha meggyötrődne is, ami profi kezek között, ritkán történik meg, mondjuk -50Mhz-el menne gyengébben procid, mint előtte, na bumm, jól földhöz vág egy daily user-t... Másfelől minden a használt feszültség és hőfokon múlik. Ha biztonságos zónában maradsz, nem fog degradálódni a proci vagy maximum 1 %-ot.
Amúgy nagy gratula, látom a tajvani barátok mutattak ezt azt!
-
KAMELOT
titán
Nagy face ért a gyerek a cuccoshoz!
-
Cadal
őstag
Gratula az eredményekhez!
#6) Baskiria: Most ugye csak viccelsz??
-
rambazár
csendes tag
grat
-
.LnB
titán
Csak kíváncsiságból kérdezem, de mennyibe kerül 1L folyékony nitrogén?! Vagy milyen kiszerelésben lehet azt kapni?
-
User64476
őstag
A valogatott azt jelenti, hogy ha veszek az Oazistol egy ilyen procit ujonan akkor van ra eselyem, hogy egy mar hasznalt kicsit meggyotort nitrogennel nyakon ontott peldanyt kapok?
-
jones965
Modder
Szép munka Achill3us, gratula!
(#2) SaGaIn: vízhűtéssel (sőt még chillerrel sem) nem lehet ezeket a chippeket tartósan 5Ghz-en járatni. A reális órajel 24/7-re a 4.5-4.6Ghz, a jobb példányok mehetnek 4.8 Ghz értéken.
-
subaruwrc
félisten
állítsa meg valaki
-
Szabtom
senior tag
Grat! És jó látni, hogy van helyi, magyar szponzor!
-
SaGaIn
senior tag
Gratula az eredményhez...
Kiváncsi lennék mennyit tudna egy ilyen válogatott példány mondjuk vízzel 24/7-re, vajon az 5Ghz meglenne?
durva egy gépet lehetne így kihozni
-
afterburner_
őstag
impressive
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy válogatott hatmagossal és az Oázis Computer támogatásával születtek a legújabb legjobb eredmények.
- Óra topik
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- sziku69: Szólánc.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Intel Core ultra 7 265K CPU leárazás!!!
- 8.-9. generációs processzorok különböző árak Beszámitok!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 5950X 16-Core 3.4GHz AM4 (64 M Cache, Up to 4.9GHz) Processzor! BeszámítOK
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest