- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
Tippre: A memória kartell beijedt, hogy Kína is tud már DDR4-et gyártani, ezért még gyorsan megpróbálják lehúzni a népet, mielőtt a Kínaiak felfuttatnák a gyártást.
-
rii
nagyúr
lehet rosszul emlékszem, meg nem mérvadó a '97-es tapasztalat, de a számtechiparban nem volt jellemző, hogy felfele menjen az ára akárminek is, és fél év múőlva használtan többet kapj érte, mint amennyiért vetted.
most meg májusban vettem 1050 ti-t 55e-ért, most 89e
250es SSD akkor volt 29e most 36e
memória 89e most 139eúgy, hogy ezeknek már jön ki az utódja és mégis felfele megy az áruk.
persze régről is emlékszem h volt aki "rosszkor" vette meg, ... de csak azért mert utána kezdett el esni az ára, és nem volt türelme kivárni ... de most meg jobb lett volna ha májusban veszek még egy SSD-t ...
-
Tomassy00
senior tag
Drágaszágok
-
DonToni
aktív tag
Nincs ebben semmi meglepő... a világ folyton drágul...
-
total90
veterán
Én azokat nem értem, akik tényleg azt hitték, hogy majd lejebb mennek az árak. Lejebb semminek nem megy az ára, max tartja az adott árat sokáig.
-
kolopele
nagyúr
Remélem a 32GB ramom még egy ideig nem szorul fejlesztésre, ahogy a gyerekek 16GB - ja sem valószínű, kivéve ha megtáltosodna a Minecraft
Aki most tervez egy közép-felső kategóriás gépet összerakni játékra annak meg sok szerencsét hozzá.
-
Dr. Akula
félisten
Akkor most ezért lesz az 1080Ti legközelebb 8 kiló?
-
Sanchez638
addikt
Váltottan volna am4-re vagy 1151-re, de a ddr4-es memória árak miatt elvetettem. Tehát akkor ebbe az évben is régebbi rendszernél maradok..
És a future-k miatt talán ezek a rendszerek már érdekesek lennének.
-
bteebi
veterán
Bitcoinnal egy kis szerencsével akár tizedelhetnéd is az értékét
.
#37: Nem várom, de attól még nem örülök neki; egyszerűen csak az "ez van" kategória... Nekem személy szerint egyébként se fáj túlzottan, nem játszom, és - hál' istennek - már jó ideje nem nagyon költök PC-re, max. HDD-kre
.
-
bpx
őstag
1,5 éve bruttó 160k volt a 128 GB az itthoni "szerverbe". A végén még eladom és bitcoint veszek belőle. Vagy egy autót
-
Vesa
veterán
Urak! Tanuljuk már meg, hogy az árakat a kereslet-kínálat aránypár határozza meg, nem csak a "gonosz" multi direkt kibaszásból. Ha nincs kereslet de van termék, akkor nem fog/tud extra profit miatt emelni senki, mert még az is rajta maradna amit egyébként eladhatna! Ha viszont fordított helyzet áll fent, akkor értelemszerűen az árak is emelkedni fognak...nincs ebben semmi mágikus.
-
bteebi
veterán
válasz
macilaci78 #11 üzenetére
Azért ehhez van némi köze a bányászoknak
. Mint ahogy talán a memóriaárhoz is, de a gond alapvetően ott van, hogy lassan már majd egy kenyérpirítóba is kell vagy 2 giga LPDDR4 RAM, csak tudnám minek...
#31: Na igen. De addig nekik tök mindegy, amíg van, aki megveszi... Hogy az mondjuk Elon Musk, vagy épp Average Joe, az nekik teljesen lényegtelen.
-
carl18
addikt
Ez a pc ipar jelenleg nagyon érdekes írányba tart, szerintem szándékosan nem csökkentenek árat. Tudják viszik ennyiért is, akkor miért adják olcsóbban. VGA árak is egekbe,
Én is gondoltam már platform váltásra, de olyan drágák a ramok hogy inkább elnapolom.Szerintem a DDR4 ramok árak jövőre se fog csökkeni. Idén már nem várható csökkenés, hamarabb jelenik meg a ddr5 mint sem hogy a ddr4 ára lefe zuhanyon. A pc ipar így egyre kevésbe éri meg, lassan ott tartunk hogy egy gyors 16 gigás ddr4 memória kitt 100E forint.
-
Pete55555
addikt
Fél év múlva: Tovább csökken a PC részesedése.
Oh really WHY????
Húzzák bele a f***
-
Mi van nem kell az ingyen pénz senkinek? Be lehet vásárolni most és eladni drágábban nyáron.
-
Malachi
veterán
arra nem vagyok képes, hogy a 4*2 GB-ot lecseréljem egy 2*4-es jobbféle DDR3-as kitre, mert itt az aprón eladhatnám 12-14-ért a sajátomat, (Geil Value, örök gari, CL9, nem gagyi) de boltban egy szintén CL9-es Kingston kit 25 EZER, és itt az aprón sem adják sokkal olcsóbban. hát ebből így soha nem lesz 2*4 GB, nem hogy 4*4 GB, ahogy eredetileg akartam míg meg nem láttam az árakat.
-
Lacok
őstag
"A DigiTimes úgy tudja, hogy az év második felében a DRAM és a NAND flash iparágon belül nőni fog a termelés."
Ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy csökkenni fognak az árak.
-
zdanee
őstag
Mondjuk lehetne kicsit gatyába rázni a Chrome-ot és mindjárt elég lenne fele annyi RAM mindenkinek!
-
koko52
nagyúr
A nagy kartel vizsgálatról is kussolnak.
-
djculture
félisten
Lényeg hogy a ddr3 ne sokat dráguljon, nekem még azt kell venni.
-
nullpoint
őstag
Dárgulás jön a memóriapiacon hiszen kell az extra bevétel addig amíg a kinai memóragyártó le nem viszi az árakat. Reméljük hogy leviszi.
-
Apollyon
Korrektor
LOL
Valószínűleg ez majd erőteljesen hozzásegíti a magyar boltok eladásait. -
S_x96x_S
addikt
-
.mf
veterán
Mobilos hír: kevesebb telefon fogyott, mint előző évben, csökkenő trend rajzolódik ki.
PC-s hír: nő a memóriák ára a telefonok miatt
....Miért nem vizsgálják még a kartellezést?
-
sultansmith
senior tag
Én még drágábban szeretnék ramokhoz jutni, ha lehetséges. 30-40%-ot is ráfizetnék, nincs gond.
Ez mesterséges ....aszakodás a felhasználókkal, hiszen nem belőlünk él, hanem a gyári megrendelésekből.
-
macilaci78
nagyúr
Ja, és még egy gondolat: az ilyen VGA-árak és profitok mellett sem éri meg gyártókapacitást bővíteni. Mi haszon, vagy piac lehet a memóriák mögött, ha megéri beruházni? Ahogy korábban már írták, memória mindenbe kell, egy karórában nagyobb ROM van, mint gyerekkorom számítógépeinek teljes háttértára.
-
Gdi
senior tag
HAHAHA-HAHa-ha haaa...
-
ripla
addikt
Akkor idén sem lesz bővítés, így megy ez.
-
Redneck
nagyúr
"a DDR3-as memóriák ára valószínűleg nem változik."
Na ja, erre azért kíváncsi leszek.
-
Hát ez nem valami jó hír, de gondoltam ha drágulni kell akkor a DDR4-nek kell mert most aki gépet vesz vagy épít csak erre számíthat.
-
-Solt-
veterán
Csak elérik szép lassan azt a pontot amikor érezhetően csökkenni fog a kereslet... akkor meg majd az lesz a mantra, hogy azért emelik, mert kevés fogy!
-
Ideje volt, még nem elég drága!
-
mormota79
tag
Szerintem ennél már nem lesz soha olcsóbb
18-ért vettem anno a 2x8bg ddr4-et
-
Peter13
senior tag
Jaj de jó
Már így is olyan olcsó lenne egy platformváltás, hogy kezdtem magam rosszul érezni szegény gyártók miatt (mármint hogy mennyit nyerészkedek rajtuk).Szarkazmus OFF, viszont akkor ezek szerint idén már nem váltok platformot (reméljük bírja még a Sandy).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest