Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gdi
senior tag
Azt a végét korrigálják most ezzel az eseménnyel.
Majd április végén megnézem mit változott az első negyedévben a memó ár.[sarcasm]Hamarosan a kiskerekben a memória árgrafikon lesz olyan, mint december első felében a bitcoin (BTC-USD) price chart
A memóriapiac egy lufi.[/sarcasm] -
ddekany
veterán
OK, akkor megvolt az "árvíz" is...
Egy ilyen eseménytől felfelé vagy lefelé megy a részvényeik ára?
Ja, és a ne feledd a cikk végét sem idézni: "The NAND flash market has seen a slight oversupply in the first quarter of 2018 dragging down the memory contract prices, according to DRAMeXchange."
-
Gdi
senior tag
Na akkor még fejeljük meg ezzel ráadásként;
Áramkimaradás Samsung koreai gyárában: ~60k elbaszódott wafer, 11% kapacitás (3.5% globális NAND piaci) bukta
Mindez fél órás áramszünet miatt.
Ami persze meg fog látszódni az árakon, a többi sz*rságon felül.
GG WP -
Dr. Akula
félisten
Az ő bajuk, de ilyen helyzetben mint a mostani, amikor 400k egy jobb viderokártya, és sokak fejében megfordul a konzolra váltás, akkor nyilván azt fogják választani amelyik nem ilyen durci "majd megszokod", hanem kinyalja a seggüket bill+egérrel. Ha az Xbox ezt tényleg meglépi, akkor a Sony elindul a Sega-Niontendo úton a lecsúszásba.
-
ddekany
veterán
Ez egy ördögi kör is, hogy mivel nincs egér+billentyűzetre tervezett játék PS4-re, senkinek nincsenek ott azok a perifériák, és ezért viszont nem érdemes arra építő játékot kiadni... Mondjuk nem tudom, a felhasználók hány százalékánál valós igény a "fotelből játszás", mert akkor ők ebből mindenféleképp kimaradnának. Vagy őrlődnének, hogy most miről mondjanak le, és akkor oda a választási lehetőség hiányából adódó felhőtlen boldogság.
Na de mindegy, szemmel láthatóan a Sony nem akar ilyen irányba terjeszkedni, ami számomra furcsa, de biztos kiszámolták.
Amúgy a drágább DDR4-et valahol konzolon is kifizetik a felhasználók. Vagy olyan brutális bevétel van a játék eladásokból, hogy simán lenyelik, de ez is azt jelenti, hogy a felhasználó nem jött ki olcsóbban.
-
kenwood
veterán
igen,lehet ra kotni,de nem arra optimalizaljak a jatekokat. RTS szinte nincs is konzolra pont ezert.
Az fpsnel meg ilyen bena autoaimng van,mert segitseg nelkul kontrollerrel meg egy anyahajot sem talalsz el 20 centirol.Azt most hagyjuk,hogy egy ps4 prohoz 5 szamjegyu osszegbe kerul az atalakito, es meg csak nem is egyessel kezdodik.
-
Malachi
addikt
ha CSAK játszani, netezni és filmezni/zenét hallgatni kellene valami, arra a PS4 tökéletes alap volna megfelelő perifériákkal. ha még egy nyomtatót is rá lehetne kötni és megnyitná a .pdf-et meg a .doc-ot akkor nem is lenne már miről beszélni. mióta megvan, kizárólag munkára használom a PC-t, minden másra ott PS4.
-
ddekany
veterán
Persze valójában PS4-re is lehet egeret és billentyűzetet csatolni, csak annyira úgy él a köztudatban, hogy konzolon fotelből kell játszani, hogy fel se merül, hogy valaki asztali gépként használja... Holott gondolom böngésző van benne, innentől meg van egy elég nagy tömeg, akinek nem hiányoznak a Windows-on megszokott alkalmazások.
-
kenwood
veterán
válasz
UnknownNoob #141 üzenetére
par huzocim kijon konzolra is,de azert nomalis,osszetett jatek,ami keyboardra/egerre van optimalizalva,az tovabbra is pc.
Most kepzelj egy wowot,CS-t, lolt, vagy barmilyen rts-t controllerrel jatszvaaz autos, meg a platform jatekokkal elbohockodsz "karral" is, de ha komolyan erdekel a dolog ,akkor a konzol nem alternativa.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
UnknownNoob #141 üzenetére
Mondjuk úgy hogy a kommersz vackokat már rég nem optimalizálják. Fejleszteni fejlesztenek, AOE: Definitive, pl.
-
UnknownNoob
tag
válasz
#54625216 #78 üzenetére
PC-re már rég nem fejlesztenek. Alap Xbox / PS4-en fusson el azt kész. Render beállításokat (felbontás, render distance stb.) meg tudod változtatni PC-n, de asseteket egyik cég sem fog külön PC-re csinálni. Legjobb esetben kapsz egy HD texture packot, azt is azért mert már megvolt nekik, csak lekicsinyítették, hogy fusson az alap konzolokon.
-
Dr. Akula
félisten
Tudom hogy irreálisan drága, 400k egy videokártyáért ami 240-ért is drága volt, az az. De nem tudom olyannal helyettesíteni, amin csak a desktopot bámulnám, mert számomra értelmezhető játékokat nem (nagyon) tartalmaz. Ebből kivárás lesz. A Samsung már nyafizik hogy feleannyi S9 frogy mint elképzelték. Naj ja, ezt
ingyen is megmondtam volna nekik előre, hogy 0 fejlesztéssel, sokkal drágább áron (240 helyett 300k) nem lesz sikertörténet. Sajnos amíg a minerek mindent felvásárolnak, akármilyen áron, addig jobb nem lesz. Remélem minél előbb széthekkelik a bitcoint, és mindenki csődbe megy aki eddig azt túrta. Akkor kénytelenek lesznek a gyártók újra normális áron adni a szajréjukat. -
MSI.Navi
tag
Nem is tudtam mi hiányzott.
-
kromatika
veterán
Csodálatos.Hová emelkednék még a memória árak?Lassan már nem éri meg PC -t építeni.
-
bteebi
veterán
válasz
djculture #126 üzenetére
Na igen. Két probléma van ezzel. Miért öt év múlva, és miért van az, hogy az end user egy büdös fillért nem lát a kiszabott n milliárd dolláros büntiből, pedig őt nyúlták le?
Ráadásul valószínűleg a kiszabott büntetések kisebbek, mint a valós okozott kár, vagy maximum annyi. Én bevezetnék egyy szorzófaktort, ami lehetne mondjuk 1,5-2, vagyis a bizonyított kár 1,5-2-szeresét kellene ehhez hasonló esetekben kifizetni. Az ilyen esetleges büntetéseknek semmilyen elrettentő ereje nincs, és ez érthető is. Lenyúlom az embereket, de legrosszabb esetben - már ha lesz bármi az egészből, és nem csak néhány döntéshozónak kell a pénz töredékét visszaosztani - majdnem ugyanannyi pénzt kell visszafizetnem, mint amennyivel megloptam őket, na bumm
.
-
ddekany
veterán
Sokan emlegették it ta DDR5-öt... Mit tesznek az államok (vagy akárkik) az ellen, hogy ugyan ez folytatódjon a DDR5-el? Elvégre elég világos, hogy ez ami történt nem baleset, hanem szándékos, tervezett. Gáz, hogy ez a három cég (ebből kettő dél-koreai) így lehúzhatja pénzzel a világot.
([link]: "DRAMeXchange points out that all three suppliers tend to be conservative with regard to next year’s capital outlays. They have opted to slow down their capacity expansions and technology migrations so that they can keep next year’s prices at the same high level as during this year’s second half. Doing so will also help them to sustain a strong profit margin.")
-
rii
nagyúr
nem növekedik a mobilos piac
márminthogy kevesebben vettek új telefont?
de akik vettek, azokna már volt okostelefonjuk, csak lecserélték, ... és hogy ezek száma csökken?..... előbb-utóbb csak beleunnak az emberek az újabb-és-újabb telefonok vásárlásába ....
2000 óta, 18 éve megy ez a "kijött egy új mobil" ....
eddig mindig tudtak valamit belepakolni (4 színtől indulva, polofónikus hangokon, fényképezőn át az ujjlenyomatfelismerésig), ... ügyesek voltak h ilyen szépen elhúzták, és 2008-tól köszönjék meg Steve Jobs-nak, hogy behozta az iphone-t, onnantól kezdve a második reneszánszát élheti a telefon ....
persze jönnek majd a MI-al, meg még több lósz.r a telefonba ..... 4K videó ...
-
Dr. Akula
félisten
3 kiló az őj S9, ami a hangzatos jelszavakon kívül kb. semmiben nem jobb mint a tavalyi S8 (most a csak műszerel kimutatható kötelező minimálgyorsulást leszámítva), ami feleannyiból megvan. Már 2 kiló is sok volt egy csúcstelóért. Az alkalmazások meg nem igénylik, tökugyanúgy fut S9-en is mint S6-on. Egyszerűen nem éri meg, nincs ok váltani.
-
Gdi
senior tag
Itt egyébként azt írják, hogy nem növekedik a mobilos piac, és az elmúlt években is elég sovány volt.
Akkor most mi van? -
djculture
félisten
válasz
Televan74 #115 üzenetére
Most inkább nőnek az eladások mert egyre többen bányásznak 8-10 géppel azokhoz kapcsolva gépenként 8-10 vga rig meg hozzá memória. 1 évente vagy még hamarabb kirakják piacra a gépet meg a videókártyákat is jön komplett új. Ezért nincs rohadt videokártya se a boltokban, múltkor már 1050ti se volt mert arra álltak át. Most épp van csak embertelenül drágán.
-
ates85
tag
A jelenlegi ram és vga árak mellett abszolúte nem éri meg gamer PC-t építeni új alkatrészekkel.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Cingáriusz #111 üzenetére
En is 20k korul vettem a 16GB-os kit-et, laptopba.
Igaz 6 eve. -
Mekkora mázlim volt, hogy akkor vettem 16GB DDR4-et, amikor mélyponton voltak az árak. 18-19ezer Ft volt a 16gigás KIT
Most ugyan ez 50-60
-
Televan74
nagyúr
Már meg sem lepődőm, és nem is érdekel. Ha tudok veszek.De vissza is lehet menni egy 4c/8t i7 -s procival is el lehet még lenni 16GB DDR3 -as memóriával. Igaz én még 42.000Ft -ért vettem a 16GB DDR4 3200c16 kitet,nekem nincs okom panaszra,de mai megvenném 70.000-80.000 Ft -ért,mert nekem fontos a PC -m.
-
4264adam
veterán
Magyarország nem felvevő piac, a cégeknél pedig ugyan össze hasonlítják a tavalyi beruházások díjait a mostanival, de attól még történik vásárlás. Esetleg 1-2 email váltással több keletkezik az 1-10% kedvezmény igénylés miatt nagy tételnél. Ott nem probláma az 50-80$ drágulás. Csak a mi kis szegénykés Huf valutánknak
-
defi
tag
"DRAM és a NAND flash iparágon belül nőni fog a termelés" majd ott is kitalálják ideje az SSD-t is drágítani, ha a ramnál már bejött.
-
kenwood
veterán
egy 2x4es kitnel ez kb. 5-10 dollart jelent a kiskerben. egy normalis orszagban egy orat sem kell dolgozni erte.
-
Bird
addikt
Haldoklik a pc, haldoklik a pc... Szarnyal a mobil, a tablet. Nagyobb a kereslet, mint a kínánlat. Ja nem.DE minden alkalom jó alkalom!!!!!!négy
-
fornettisuti
veterán
Fasza!
-
sad_Vamp
őstag
k....a any....at ...már nem tudják mit "találjanak" ki!
-
khron78
őstag
Fújják a lufit.
-
LionW
tag
Bárminek fel lehetne vinni az árát mesterségesen a duplájára... Háborús övezetekben az élelmiszer 10-20x annyiba kerül mint itthon, mivel nagy rá a kereslet, kicsi a kínálat, ettől még ez nem egy normális dolog.
Technél az a szívás hogy minden le van védetve szabadalmakkal, így ha tudnál se gyárthatnál ramot. Remélem a kínaiak azért találnak rá valami megoldást. -
aelod
veterán
Ebből semmi nem derül ki. De ne akarj már egy cortex magokra épülő arm megoldást összevetni egy asztali processzorral
(#88) cheatergs
Én sem értettem az összefüggést, hogy miért akkora "megváltás" ez, hogy nő a kapacitás. A drágát nagyobb számban tudják konstans drágán adni
-
cheatergs
senior tag
Nézzük, azt mondja, az év második felében 5-10%-os kapacitásnövekedést prognosztizálnak... akk második félévben is további 5-10%-kal nőni fognak az árak, hisz vmiből finanszírozniuk kell a bővítést.
-
koko52
nagyúr
Csak azért linkeltem, mert korábbi hsz-ben volt téma h egy okosfonos állítása szerint erősebb egy teló mint egy modern pc mert a 8magos telója nagyobb teljesítményű mint egy 4 magos i5. Persze h nem lehet hasonlítani ezért írtam be poénként a sztorit. (no komment akart lenni)
-
apatyas
Korrektor
Mi az összevetésben a co comment? Egy fikarcnyi teljesítménybeli összehasonlítást nem látok benne, az összevetések leginkább azt mutatják meg, hogy almát körtével raktak össze és a hasonlóság addig terjed, hogy villannyal megy.
Mellesleg, hogy mennyire is pontos az összevetés:
13. Has out-of-order execution
Out-of-order execution is used in CPUs to make use of instruction cycles that would normally be wasted due to delays.
No Intel Core i5-3570K
Yes Samsung Exynos 3470(ARM Cortex-A7)
Yes Samsung Exynos 7870(ARM Cortex-A53)Kizártnak tartom, hogy ne lenne OoO képes az első.
-
törölt tag
Mondjuk nem értem, 5 évvel ezelőtt még látványosan elavult volt egy 3-4 éves konfig.
Most mire nem elég egy átlagfelhasználónak egy 4 éves i5 vagy i7?
Ha drága a ddr4, akkor nem sírni kell, hanem maradni a korábbi platformon. -
Sírnak , hogy a Pc hanyatlik , ahogy látom ezért a gyártók mindent meg is tesznek. A vga ára az egebe szinte megfizethetetlen a DDR4 ramok ára szintén durván magas de azért emeljünk még hátha még kevesebben vesznek vagy építenek gépez. Aki ma akar gépet építeni vesz 16Gb ramot és egy közepes Vga kártyát az már el is költött 300 ezer forintot. És akkor még hol a többi?
-
-
Lokii
aktív tag
Hát oké srácok, én hülye vettem 1 8 GB-os stickket, 2400 Mhzs CL15-ös Kingmax, annak reményében hogy faszábbak lesznek az árak valamennyivel és veszek 1 16 GB-os 3200 Mhzs CL15-ös sticket.
Szerintetek vegyek ehhez egy 1 8GB os Kingmaxot szintén, vagy inkább 1x16 GB 3200 Mhz CL15+ később hozzá még egy ugyanilyen? Nem fogok Ryzen APU-t használni, csak Ryzen+-ot plusz valami fasza használtat simán/undervoltolva, így a lassú RAM nem probléma.
-
zzola
titán
Faxa.
-
törölt tag
Ha így emelik a hardver árakat, akkor a PC upgradek visszaesnek és talán idővel a szoftverfejlesztők is megtanulnak optimalizálni. Ha a steam statisztikákban több éven át nem lesz elmozdulás az átlag pc-k teljesítményében, akkor a nagyobb hardverigény piacvesztést fog okozni a játékfejlesztőknek.
Így viszont eljuthatunk oda, hogy a következő generációs konzolok beérik teljesítményben a pc-ket és akkor már senki sem fog erősebb hardverre fejleszteni, akkor sem ha később helyreáll a pc piac. -
-
pengwin
addikt
aminek következtében a DRAM iparág globális termelési értéke 2018-ban 30%-kal is nőhet.
A vicc az, hogy a befektetők elkezdtek pánikolni, mert előzetesen 60%-os növekedést jósoltak az "elemzők", emiatt pedig elkezdtek esni a memóriagyártók részvényei...
Beteg ez a világ, 30%-os éves növekedéssel számolva 3 év alatt több, mint duplájára nő a piac... és ez már nem elég jó a befektetőknek.
(#51) bazsi83vp
Azért azt se felejtsd el, hogy azóta a számítástechnika tömegtermékké vált, míg '98-ban azért nem volt az globálisan. És ez a hatalmas piac igencsak lenyomta a fajlagos költségeket, gyanítom ma olcsóbb 4GB DDR4 előállítása, mint 4MB RAM-é '98-ban. Lényegesen kevesebb a gyártó is, nagyobb a felvevőpiac, sokkal jobban eloszlanak a fejlesztési és egyéb költségek a sok fogyasztóra. -
Lacc
aktív tag
Ez nem tavalyi hir? Nekem ez annyira ismeros, akkor is szerver farmok (adatkozpontok, gepitanulas) es okostelefonok voltak az indokok, meg ujra szerzodes OEM partnerekkel.
(Bar az is igaz, hogy minden evben kiderul, hogy kartelleznek, mar vagy tobb eves hagyomany)Megvan, itt is egy hir.
-
aelod
veterán
Igen ezek a felhasználói folyamatok jellemzik az átlag júzert.
Értsd jól amit írtam.(#67) Zoltn
Aki kicsit már több mindenre használ egy telefont manapság akkor jól jön a sok ram főleg androidon ahol kell a többlet. A több mindig jobb. 8 giga ramokat meg csak a flagshipekbe tesznek. Nem kötelező azt sem megvenni főleg nem a mostani árakért. Nem sok mindenki érti és tudja a hardwer jellemzőit a telefonjában csak a marketing dumát látja és tetszik neki bekajálja és megveszi.
Ez pont olyan, hogy minek tesznek egy csúcs BMW-be V8-as biturbós motort amikor egy literes turbos motorral is eljutsz A-ból B-be.
-
D.Va
őstag
Nem vagyok szakértő, de szerintem pont nem a gyártók emelik az árat hanem a kereskedők (főleg a nagykerek, raktárak). Legalábbis pl a videókártyáknál köztudottan ez a helyzet, ott sem az AMD, NVIDIA, ASUS, MSI, stb. emelte meg az árakat hanem a piac (nagyker, néhol a kisker is)
-
Zoltn
senior tag
De egy 5"os telót mire használsz alapfeladatokon kívül? Mert pl hogy a munkahelyi gepemben 128giga RAM van az nem tulzas. De 8giga egy telefonban? És mondjuk egy kollégám azért vett Oneplus 5t-t mert abban 8 gigaram van. De azt nem tudta megmondani mire kell neki a sok ram.
-
koko52
nagyúr
Ezt írtam valahol, hogy szoftveresen kényszerítenek a nagyobb hardverre, teljesen alaptalanul. Nekem még S3 telóm van 1gb rammal ami fénykorában 50%-ban volt kihasználva. Most fullon van úgy, hogy semmi extra app nincs rajta csak a gyáriak amik persze naponta frissülnek és foglalnak egyre több helyet. Ha gyári beállítást megcsinálom természetesen használhatatlan míg nem frissíti magát addig h szinte használhatatlan lassú legyen a telefon. Ha akármelyik gyári appot kikapcsolom vagy letiltom a frissítést már nem is működik a teló és értesít h frissítsél már te paraszt...vagy inkább vegyél új telefont mert nekünk ez nem biznisz, mi az h évekig szeretnél használni egy több százezres telefont. Undorító ez az egész!
-
aelod
veterán
Hát igen de ne felejtsd el, hogy az árakat mesterségesen is lehet manipulálni.
(#53) Zoltn
Kicsit más tészta egy telefon memóriája és egy pc memóriája. Az meg megint más, hogy a win és az adroid, hogy gazdálkodik a memóriával. Ennyi erővel minek egy gépbe 32gb Ram amikor 4 minden alap feladatra elég.
-
carl18
addikt
Ez már én is megkaptam hogy a 8 magos telefon jobb mint a pc.
Hát na, valamelyiktől biztosan.
Amúgy ez a 8 mag is ilyen kamuzás, mert van benne 4 gyengébb és 4 erősebb mag. És a kettőt egyszerre sose használja, szóval egyszerre már csak 4-et használ.Androidon volt valami hardver monitorozom, android port GTA san andreas 1 magot használt. Na ezért megéri a 8 magos telefonokat kiadni, de a játékok nagy része el van maximum 2 maggal.
Hiába erős és sok magos ha optimalizálni baxnak rá. Sokkal de sokkal jobb címeket, és jobb portokat írnak androidra. De hát abba munka van meg stb.A másik meg ez a szándékos avulás,mikor a régebbi telefonokat egy új frissítéssel kinyírják. Haverom megvette S6 Edge megjelenéskor, jött de király gyors mint a villám. Jön az új frissités, asszem 7.0 jött rá. Felrakja és ö már sír, ááhhh nem jó sokkal lassabb lett néha beszaggat.
Az okostelefon biznisz és azért pörög ennyire mert rengeteg pénz van benne. -
-
Riddick77
tag
Sokan vesznek majd nextgen konzolt....
-
Tazsam01
tag
A Marshal kereszt csak ideális versenyhelyzetben alkalmazható. Itt arról beszélnek, hogy jelenleg kartelezés folyik, nem ideális versenyhelyzet.
Az a gond, hogy a magas árak elvileg kedveznének annak, hogy új piaci résztvevők jelenjenek meg de annyira magas a befektetési összeg és a kutatási költség erre a területre, hogy a bent maradt pár darab gyártó nyugodtan dagonyázhat még ilyen magas árakkal is. Ha összebeszélnek akkor még dupla ilyen magas árak mellett is. Arról nem beszélve, hogy olyan pénztartalékot halmozhatnak fel, hogy ha jön egy új versenyző vagy felvásárolják vagy kivéreztetik egy árversenyben. Gyakorlatilag kialakult a piacon rendkívül egészségtelen monopólium. Nyilván ez nem a gyártóknak egészségtelen.
Ezt fejlett országokban nem véletlenül üldözik tüzes vasakkal.
Hosszú távon magára az emberi fajra is kellemetlen következményei is lehetnek a gazdaságot meg már rövid távon kibillenti az egyensúlyból. -
koko52
nagyúr
Jól hangzik mint a 8 mag meg a 4k kijelző. Így lehet eladni a parasztnak. Ha csak a fícsőr változna nem fogyna úgy a teló.
Egy kolegám mondta kb 3 éve, hogy erősebb a telója mint az én pc-m mert 4 magos a cpu-ja, mire megkérdeztem h ezt az óriási teljesítményt mi hajtja a 2200 mAh akksi? Nagy volt a csend. -
Zoltn
senior tag
Én azt nem értem, hogy minek kell egy telefonba 8giga ram.
-
GreatL
őstag
Lassan olyan mint a magyar kórházak... kötelező havi 2 jó hír.
-
bazsi83vp
senior tag
Na ja, mellé azt is elfelejtik, hogy ha nincs épp olyan ugrás ami jelentősen csökkenti az árakat (mondjuk síkszélesség csökkenés), akkor az infláció is érezteti a hatását és lassul az árcsökkenés. Valamint jelenleg az is lassítja, hogy a távol-keleten is emelkednek erősen a bérek.
Megy a hiszti ezerrel, miközben kéthavi fizetésből még mindig egy elég combos gépdobozt lehet összerakni, miközben '98 körül fél évet dolgozott, hogy meglegyen a Pentium MMX alapgépe. Extraprofit... ez valami kommunista propagandaszövegből van. -
L3zl13
nagyúr
Tippre: A memória kartell beijedt, hogy Kína is tud már DDR4-et gyártani, ezért még gyorsan megpróbálják lehúzni a népet, mielőtt a Kínaiak felfuttatnák a gyártást.
-
rii
nagyúr
lehet rosszul emlékszem, meg nem mérvadó a '97-es tapasztalat, de a számtechiparban nem volt jellemző, hogy felfele menjen az ára akárminek is, és fél év múőlva használtan többet kapj érte, mint amennyiért vetted.
most meg májusban vettem 1050 ti-t 55e-ért, most 89e
250es SSD akkor volt 29e most 36e
memória 89e most 139eúgy, hogy ezeknek már jön ki az utódja és mégis felfele megy az áruk.
persze régről is emlékszem h volt aki "rosszkor" vette meg, ... de csak azért mert utána kezdett el esni az ára, és nem volt türelme kivárni ... de most meg jobb lett volna ha májusban veszek még egy SSD-t ...
-
Tomassy00
senior tag
Drágaszágok
-
DonToni
aktív tag
Nincs ebben semmi meglepő... a világ folyton drágul...
-
total90
veterán
Én azokat nem értem, akik tényleg azt hitték, hogy majd lejebb mennek az árak. Lejebb semminek nem megy az ára, max tartja az adott árat sokáig.
-
kolopele
nagyúr
Remélem a 32GB ramom még egy ideig nem szorul fejlesztésre, ahogy a gyerekek 16GB - ja sem valószínű, kivéve ha megtáltosodna a Minecraft
Aki most tervez egy közép-felső kategóriás gépet összerakni játékra annak meg sok szerencsét hozzá.
-
Dr. Akula
félisten
Akkor most ezért lesz az 1080Ti legközelebb 8 kiló?
-
Sanchez638
addikt
Váltottan volna am4-re vagy 1151-re, de a ddr4-es memória árak miatt elvetettem. Tehát akkor ebbe az évben is régebbi rendszernél maradok..
És a future-k miatt talán ezek a rendszerek már érdekesek lennének.
-
bteebi
veterán
Bitcoinnal egy kis szerencsével akár tizedelhetnéd is az értékét
.
#37: Nem várom, de attól még nem örülök neki; egyszerűen csak az "ez van" kategória... Nekem személy szerint egyébként se fáj túlzottan, nem játszom, és - hál' istennek - már jó ideje nem nagyon költök PC-re, max. HDD-kre
.
-
bpx
őstag
1,5 éve bruttó 160k volt a 128 GB az itthoni "szerverbe". A végén még eladom és bitcoint veszek belőle. Vagy egy autót
-
Vesa
veterán
Urak! Tanuljuk már meg, hogy az árakat a kereslet-kínálat aránypár határozza meg, nem csak a "gonosz" multi direkt kibaszásból. Ha nincs kereslet de van termék, akkor nem fog/tud extra profit miatt emelni senki, mert még az is rajta maradna amit egyébként eladhatna! Ha viszont fordított helyzet áll fent, akkor értelemszerűen az árak is emelkedni fognak...nincs ebben semmi mágikus.
-
bteebi
veterán
válasz
macilaci78 #11 üzenetére
Azért ehhez van némi köze a bányászoknak
. Mint ahogy talán a memóriaárhoz is, de a gond alapvetően ott van, hogy lassan már majd egy kenyérpirítóba is kell vagy 2 giga LPDDR4 RAM, csak tudnám minek...
#31: Na igen. De addig nekik tök mindegy, amíg van, aki megveszi... Hogy az mondjuk Elon Musk, vagy épp Average Joe, az nekik teljesen lényegtelen.
-
carl18
addikt
Ez a pc ipar jelenleg nagyon érdekes írányba tart, szerintem szándékosan nem csökkentenek árat. Tudják viszik ennyiért is, akkor miért adják olcsóbban. VGA árak is egekbe,
Én is gondoltam már platform váltásra, de olyan drágák a ramok hogy inkább elnapolom.Szerintem a DDR4 ramok árak jövőre se fog csökkeni. Idén már nem várható csökkenés, hamarabb jelenik meg a ddr5 mint sem hogy a ddr4 ára lefe zuhanyon. A pc ipar így egyre kevésbe éri meg, lassan ott tartunk hogy egy gyors 16 gigás ddr4 memória kitt 100E forint.
-
Pete55555
addikt
Fél év múlva: Tovább csökken a PC részesedése.
Oh really WHY????
Húzzák bele a f***
-
Mi van nem kell az ingyen pénz senkinek? Be lehet vásárolni most és eladni drágábban nyáron.
-
Malachi
addikt
arra nem vagyok képes, hogy a 4*2 GB-ot lecseréljem egy 2*4-es jobbféle DDR3-as kitre, mert itt az aprón eladhatnám 12-14-ért a sajátomat, (Geil Value, örök gari, CL9, nem gagyi) de boltban egy szintén CL9-es Kingston kit 25 EZER, és itt az aprón sem adják sokkal olcsóbban. hát ebből így soha nem lesz 2*4 GB, nem hogy 4*4 GB, ahogy eredetileg akartam míg meg nem láttam az árakat.
-
Lacok
őstag
"A DigiTimes úgy tudja, hogy az év második felében a DRAM és a NAND flash iparágon belül nőni fog a termelés."
Ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy csökkenni fognak az árak.
-
zdanee
őstag
Mondjuk lehetne kicsit gatyába rázni a Chrome-ot és mindjárt elég lenne fele annyi RAM mindenkinek!
-
koko52
nagyúr
A nagy kartel vizsgálatról is kussolnak.
-
djculture
félisten
Lényeg hogy a ddr3 ne sokat dráguljon, nekem még azt kell venni.
-
nullpoint
őstag
Dárgulás jön a memóriapiacon hiszen kell az extra bevétel addig amíg a kinai memóragyártó le nem viszi az árakat. Reméljük hogy leviszi.
-
Apollyon
Korrektor
LOL
Valószínűleg ez majd erőteljesen hozzásegíti a magyar boltok eladásait. -
S_x96x_S
addikt
-
.mf
veterán
Mobilos hír: kevesebb telefon fogyott, mint előző évben, csökkenő trend rajzolódik ki.
PC-s hír: nő a memóriák ára a telefonok miatt
....Miért nem vizsgálják még a kartellezést?
-
sultansmith
senior tag
Én még drágábban szeretnék ramokhoz jutni, ha lehetséges. 30-40%-ot is ráfizetnék, nincs gond.
Ez mesterséges ....aszakodás a felhasználókkal, hiszen nem belőlünk él, hanem a gyári megrendelésekből.
-
macilaci78
nagyúr
Ja, és még egy gondolat: az ilyen VGA-árak és profitok mellett sem éri meg gyártókapacitást bővíteni. Mi haszon, vagy piac lehet a memóriák mögött, ha megéri beruházni? Ahogy korábban már írták, memória mindenbe kell, egy karórában nagyobb ROM van, mint gyerekkorom számítógépeinek teljes háttértára.
-
Gdi
senior tag
HAHAHA-HAHa-ha haaa...
-
ripla
addikt
Akkor idén sem lesz bővítés, így megy ez.
-
Redneck
nagyúr
"a DDR3-as memóriák ára valószínűleg nem változik."
Na ja, erre azért kíváncsi leszek.
-
Hát ez nem valami jó hír, de gondoltam ha drágulni kell akkor a DDR4-nek kell mert most aki gépet vesz vagy épít csak erre számíthat.
-
-Solt-
veterán
Csak elérik szép lassan azt a pontot amikor érezhetően csökkenni fog a kereslet... akkor meg majd az lesz a mantra, hogy azért emelik, mert kevés fogy!
-
Ideje volt, még nem elég drága!
-
mormota79
tag
Szerintem ennél már nem lesz soha olcsóbb
18-ért vettem anno a 2x8bg ddr4-et
-
Peter13
senior tag
Jaj de jó
Már így is olyan olcsó lenne egy platformváltás, hogy kezdtem magam rosszul érezni szegény gyártók miatt (mármint hogy mennyit nyerészkedek rajtuk).Szarkazmus OFF, viszont akkor ezek szerint idén már nem váltok platformot (reméljük bírja még a Sandy).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ennek mértéke 5-10% között lehet, de szerencsére az év második felében nő a gyártókapacitás.
- Samsung LCD és LED TV-k
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- Modding és elektronikai kérdések
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest