Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz easy...rider #218 üzenetére
Kéretik az új HA-val kapcsolatos eletleges kérdésekkel és észrevételekkel a linket topikba fáradni.
Köszönöm.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Lajkó
őstag
válasz easy...rider #218 üzenetére
Itt hamarabb lelsz válaszra! Most már...
-
szab.tam
nagyúr
örömmel látom, (jól látom egyáltalán?), hogy a sokat kritizált ph új főoldal újból megváltozott. újból áttekinhető lett, a méretek is mintha megnövekedtek volna.
meg talán az agyondarabolás és a rendszertelen, minden egybehányás is megszűnt volna.sokkal áttekinthetőbb lett a főoldal, megnyugtatóbb a szemnek is.
jól látom?
és egyáltalán mikor változott meg? érdekes, ha valami rosszabb lesz, azt rögtön kiszúrja az ember, de ha jobb, azt fel sem tűnik sokszor...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
ch003067
addikt
Amúgy ha megújul az oldal, akkor az eddig privát üzenetek megmaradnak? az eddig kapott értékelések hol lesznek megtekinthetők ?
Előre is köszönöm a választ -
DuplaZso
aktív tag
válasz simlisgumis #210 üzenetére
Simán csengetnék mondjuk évente egy ezrest, hogy az accom használatával tudjam a jelenlegi (sőt, mást mondok: 1-2 évvel ezelőtti) rendszert (ph+apró) használni. Gusztustalan számomra a jelenlegi ph kinézet, a sablonosodás.
Gyanítom, nem vagyok vele egyedül... -
simlisgumis
tag
Jobb ötletnek tartanám ha ingyenes maradna az apró,és inkább az egész lenne fizetős,havidíjas. Az újságot is megveszed ha el akarod olvasni,ne csak azok fizessenek akik üzletelnek. Valami pici havidíjból több bevétel generálódna, az egészre nézve mint ha csak az aprón kellene fizetni. Szerintem...
-
addikt
Parci: Gondolkodtál,már olyanon,hogy egyszerűen támogatni lehessen a PH-t pl. paypal-el?
Hosszútávon nem megoldás,de talán segíthet valamennyit a mostani anyagias beruházások idején
[ Szerkesztve ]
-
SimonYana
addikt
cserébe tiszta lappal kell indulni. még így is megéri, nem?
Hát ne is haragudj , de nagyon sokat kínlódtam azért a 8. helyezésért és ez több , mint 4 évembe került! Egyszer gáz sprayvel is lefújtak!
Nos nem vagyok annyira biztos abban , hogy ezt még egyszer elölről kezdem és még fizetek is érte!
Most még nem mondok semmit , de azt is fájlalom nagyon , hogy rangokat egyesek úgy értek el , hogy egyfolytában szinte chateltek a fórumokon!
Én meg még egy saját avatárig is csak addig jutottam , hogy engedélyt kaptam , elkészítették , és mai napig nem cserélték.
Meg látjuk ....
Most még nem mondok semmit , de Vaterázni nem fogok itt az biztos , mert azt utálom!
Köszönöm megértésed![ Szerkesztve ]
® SimonYana ®
-
pechman8
tag
Ja. Végülis ha az árak nem lesznek "elszállva" akkor rendben lesz.
Saját korlátaimból nem léphetek ki, mások adottságaiba nem léphetek be.
-
Welion
csendes tag
Én eddig az összes telefonomat a mobilarena segítségével vettem!
Tetszik az oldalban nekem is hogy egyszerű és az árak is visszafogottak!
Csak így tovább! -
ch003067
addikt
Háth, remélem így lesznek majd a dolgok, mint amiket leírtál, mert nagyon nagy mértékben vissza lehetne szorítani a csalások arányát. Amúgy, azt lehet tudni, hogy ez meg-e fog valósulni ? Illetve ha igen, akkor mikor ?
Mennyi pénzbe fognak kerülni a szolgáltatások ?
Illetve milyen ranghoz lesznek kötve a feltehető hirdetések száma, UP-olása ? -
Porcupain
aktív tag
Minden kezdet nehéz, és nem lehet egy rendszert elsőre tökéletesen megcsinálni. Ez pedig gondolom nem kis munka lesz!
Kicsit bízni kellene ph!-sok munkájában -tudom ez a magyarok közt nem sikk- de ha valami nagy hülyeséget csinálnak, akkor biztos tanulni fognak a hibájukból is javítják.
Én meg értem, hogy csak a pénzt viszi a jelenlegi rendszer, ezért nem is értem egyesek felháborodását, ugyanakkor már most is léteznek, olyan ingyenes és nem ingyenes rendszerek, amikből tanulva meg lehet talál az arany középútat.
velem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9
-
WonderCSabo
félisten
Az ITCaféról mondasz adatokat?
-
HÁZIGAZDA
lehet ám, hogy elrontjuk majd az egészet, vagy súlyos hibát vétünk. mindig benne van a pakliban. én csak annyit akartam mondani, hogy legjobb tudásunk szerint csináljuk majd, és reménykedünk, hogy jó lesz. nekünk is, és a fizetős rendszer ellenére nektek is, mert megéri majd az árát az egész.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Lajkó
őstag
válasz Oliverda #198 üzenetére
Szándékosan elolvasol a mondandóm mellett, és részelteket emelsz ki egy adott szövegkörnyezetből! Így persze hogy úgy forgatod ki a szavaimat, ahogy kedved tartja...
Nem kezeltem, és nem is állítottam semmit tény ként!!! Mindenhol ott volt a feltételes mód jelzője!
A mondandómmal csak érzékeltetni szeretném a fontosságát az eddig megszerzett értékeléseknek... Ez olyan nagy baj?
Egyébként meg ránéztem az adatlapodra, és az értékelésed számaira is mielőtt levontam az általam már idézett mondatból (eme kijelentés még mindig érthetetlen számomra. ) a következtetést!
Maradjunk annyiban, hogy majd meg látjuk, mit is hoznak azok a várva várt szelek!Parci:
Úgy legyen![ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Nem volt ebben sok irónia, csak nem igazán értem még most sem, hogy miért lehet és kell a megfelelő háttérinfók hiányában ilyen konkrétan, szinte tényként leírni bizonyos dolgokat.
"Téged egyáltalán nem izgat az aprós rész!"
Ez jó poén, főleg annak fényében, hogy elvileg elolvastad az egész topikot. Amennyiben nem érdekelne akkor valószínűleg nem pocsékoltam volna arra az időmet, hogy a témával kapcsolatban többször is írjak ide (is). Illetve ha már ilyen kedvesen megelőlegezted nekem azt, hogy magasról kezelem a dolgokat akkor javaslom, hogy tekintsd meg az adatalapomon a piacos értékeket.
"Ami nem is lenne gond, csak azt nem értem, hogy miért a magasabb rang jár nagyobb előnyökkel? Miért nem az aprós aktivitás? Gondolok itt a pozitív értékelések, vagy a hirdetések számára!"
Szvsz nem hiszem, hogy éppen jutalmazni kellene azokat akiknek egy időben az volt a szórakozásuk, hogy minden nap törölték majd újra felrakták a hirdetésüket, csak azért, hogy az időrendi rendezés szerint minél előrébb legyenek. Arról pedig szerintem megint nincs semmi konkrétum, hogy a pozitív értékelések nem fognak számítani. Ismét egy kitaláció amit már szinte tényként tálaltál.
Másrészt (és itt ismételten visszakanyarodnék arra, hogy elvileg olvastad itt az összes hozzászólást) jelen állás szerint az elején mindenki nulláról fog kezdeni, ergo nehéz lenne ez alapján bárkit is előnyben részesíteni.
"mint sokan mások, akik talán nem is fognak értesülni a változásról"
Ja, mert gondolod, hogy erről nem lesz sehol semmi közlemény, csak egyik napról a másikra kicserélik a rendszert és kész. Ugyanmár...
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
HÁZIGAZDA
egy (remélhetőleg) nagyon átgondolt, ügyes értékelési rendszer jön helyette. megpróbáljuk megoldani a régi értékelések "átvételét" valahogy, de azért ez akkor is csak pozitívum, hogy eddig nem volt semmi, most meg lesz. ráadásul ugyanúgy odalinkelheti valaki az eddigi értékeléseit, mint eddig, ha akarja, tehát csak bővül a repertoár igazából.
-
Lajkó
őstag
A "klikkolások" számára azért utaltam, mert akkor nyilván értékesebb a felület, amin ugyebár ezáltal értékes hirdetőfelülettnek lehet helyet adni... Elméletben ebből jönne az üzemeltetéshez elegendő (vagy nem elegendő, vagy éppen többlet) bevétel.... Bár gondolom ez lejött elsőre is! Nem is értem, hogy miért nincsenek hirdetések a lapok felső részén...
Mindazonáltal megkövetlek, és igazat adok! Én is ITT fogom továbbra is lapozgatni a teszteket, és híreket! Mivel érdekes, tetszetős megközelítéssel, és elegendő tartalommal bír minden esetben! Mindezt az Aprós részleg jövőjétől függetlenül!!!Bár meg kell jegyezzem ismételten, hogy- A változások legfájóbb pontja lehet az eddig elért értékelések esetleges elvesztése! Ezeknek az átvitele komoly pozitívum (visszatartó erő) lehet sokak számára!
-
HÁZIGAZDA
válasz #65675776 #187 üzenetére
a dolog egyébként ennél összetettebb (látogatottság), hiszen van keresztolvasottság is, azaz nem lehet simán összeadni az egyes oldalak látogatottságait. ha be is csukna a hardverapró, biztosan jópár olyan user lenne, aki ugyanúgy maradna olvasó, mert eddig is látogatott a hardveraprón kívül más ph-s oldalakat is.
-
HÁZIGAZDA
kicsit (nagyon) naiv az az elképzelés, hogy ha valahol vannak userek és klikkolnak, akkor dől a lé. pénz az, amit valaki valamiért elutal a számlára. egy látogatás, oldalletöltés, linkre kattintás önmagában nem ilyen.
a hardverapró egyelőre katasztrofális, ha anyagi oldalról nézem. effektíve nem hoz bevételt (a "fizetős" boltok fizetési morálja és precizitása is katasztrofális, kihasználva azt, hogy nincs erőforrásunk a jelenlegi rendszerben igazán ellenőrizni őket), ugyanakkor milliók mentek már bele a fejlesztésébe és fenntartásába, ha mindent összeadok.
ha nem fogja tudni eltartani magát az oldal, bezárjuk, a látogató önmagában nem elegendő, több bevételt kell csinálnunk egy hónapban, mint amennyi költségünk van, ennyire egyszerű. most ráköltünk több millió forintot a fejlesztésre, aminek azért nem csak az lesz a hozadéka, hogy bizonyos dolgokért fizetni kell, hanem az is, hogy érdemben fejlődik is. ha ráadásul bevételt is termel, akkor a jövőben is fejlődni fog, hiszen lesz értelme, lesz rá kapacitás.
"Ha nem lenne apró, akkor sosem növi ki magát ez a lapcsalád azzá ami! Azért ezt illene nem elfelejteni..."
egyrészt, sokáig nem volt apró, a fórum szolgált ennek terepéül, és ott is pörgött. másrészt, az "illene nem elfelejtenünk ezt-azt" részt köszönettel visszautasítjuk, eddig is legjobb tudásunk szerint működtettük az oldalakat, eztán is ezt fogjuk tenni. lehet, hogy lesz, akiknek mindez nem jön be, biztos az elmúlt 10 évben is volt. de emberek vagyunk, nem tudunk többet tenni, mint hogy megyünk előre a saját képességeink mentén.
még egy dolog: nagyon hosszútávon nézve én úgy látom, hogy egy-egy média akkor fog tudni megélni online, ha a közössége "eltartja". ezt nem úgy értem, hogy lépten-nyomon lehúzza a usereit, vagy hogy fizetni kellene a tartalomért vagy ilyesmi. de mondjuk, ha számos olvasónk amúgy is rendelne pizzát, pólót, notebookot, mittoménmit online, akkor azt lehetőleg rajtunk keresztül tegye, biztosítsunk ennek (az alternatív megoldásoknál nem gyengébb minőségben) lehetőséget. hirdetésekből ugyanis nem lehet megélni, az elkövetkező 10 évben legalábbis "biztos" nem.
-
nagyúr
A 3-as számot, ha jól emlékszem, csak én említettem, és csupán annak kapcsán, hogy a mi apróhirdetőnkben mi az a hirdetésszám, ameddig nem tekintjük üzletszerűnek.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
törölt tag
Nyilván a PH! szakmailag olyan alacsony színvonalat képvisel, hogy az egyetlen felhasználót sem csalogatott ide... Valószínűleg azért regisztráltak >1,5x annyi látogatót PH!-n, mint Hardveraprón. A teljes látogatottság <30%-a a Hardveraprós.
Nem azt mondom, hogy az apró alacsony látogatottságú, de nem is mindenek feletti jelentőségű, mint ahogy azt Te leírod. Helyén kellene kezelni a dolgokat.
-
Lajkó
őstag
válasz Oliverda #185 üzenetére
Tudom, hogy borúsan látom a helyzetet, de az eddig olvasottak kellőképp adnak rá okot!
Abban teljesen igazad adok, hogy nem kellenek az információ nélküli hirdetések, mert lehúzzák az oldalt! Igen, ez valóban szemét!"Nekem nincsenek adataim ahhoz, hogy ezt ilyen biztosan és határozottan ki merjem jelenteni. Jó neked hogy te ezzel nem így vagy. "
Viszont az ehhez hasonló ironikus hangvételű vélemények miatt aggódom a legjobban a Hardverapró sorsát illetőleg! Nem mondom biztosra, hogy ez így van, és hogy ennyire leegyszerűsíthető, de Te sem mondhatod, hogy nincs benne logikai összefüggés! És hogy ily magasról kezeled le a dolgot ez szerintem magáért beszél.... Téged egyáltalán nem izgat az aprós rész! Ami nem is lenne gond, csak azt nem értem, hogy miért a magasabb rang jár nagyobb előnyökkel? Miért nem az aprós aktivitás? Gondolok itt a pozitív értékelések, vagy a hirdetések számára! Ha már az apró sorsáról van szó, akkor igen is legyen az a mérce! Ez igen is így lenne tisztességes!
Én is évek alatt kapartam össze az értékeléseimet, mint sokan mások, akik talán nem is fognak értesülni a változásról (mert nem posztolgatnak állandóan a fórumon), csak akkor amikor már az bekövetkezett! Szerinted Ők (velem együtt) mit éreznének, ha egyszer csak észreveszik, hogy oda a "gerincük"? Valószínűleg első körben haragot, és csak jóval később jönne a csalódottság. -
Oliverda
félisten
"Viszont felmerült az a kérdés (mivel a bűvös 3-as számot emlegettek), hogy mi lesz az olyan hirdetésekkel, ahol pl. több terméket árulnak? Akkor csak 1 termék maradhat a hirdetésben?"
Ezt én nem tudhatom, de mivel még erről semmi infó nincs, ezért talán kissé elhamarkodott úgy kezelni mintha már negatív irányban eldöntött lenne a kérdés.
"Illetve az sincs tisztázva (nem úgy mint eddig), hogy mi/mennyi számít majd üzletszerűnek!"
Gondolom a 3 hirdetés feletti x időintervallumon belül.
Szemét alatt az igénytelen módon összetákolt non-informatív hirdetésekre gondolok, és nem egy 486-os alaplapra vagy egy 1000 forintos rack-re. Úgy látom eléggé szélsőségesen pesszimistán látod ezt az egészet.
"Deficites a dolog? Ha nem lenne apró, akkor sosem növi ki magát ez a lapcsalád azzá ami! Azért ezt illene nem elfelejteni..."
Az egyik viszi a másikat! Azaz kár nélkül nincs haszon!!!
Kevesebb aprózás = kevesebb linkelés, és keresgélés = kevesebb kattintás a tesztek, boltok linkjeire = kisebb nézettség = Kevesebb bevétel!!!Nekem nincsenek adataim ahhoz, hogy ezt ilyen biztosan és határozottan ki merjem jelenteni. Jó neked hogy te ezzel nem így vagy.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Lajkó
őstag
válasz Oliverda #183 üzenetére
Olvastam igen! Mindent magamba szippantottam a témával kapcsolatban, amit érdemesnek ítéltem...
Viszont felmerült az a kérdés (mivel a bűvös 3-as számot emlegettek), hogy mi lesz az olyan hirdetésekkel, ahol pl. több terméket árulnak? Akkor csak 1 termék maradhat a hirdetésben?
Illetve az sincs tisztázva (nem úgy mint eddig), hogy mi/mennyi számít majd üzletszerűnek!Szemét alatt mire gondolsz? :S Ami egyiknek lom, a másiknak érték... Ez akár pénztárca függő is lehet, nem?
Meg ha már a kategóriákról van szó, akkor megint tárgytalan amit mondasz!Deficites a dolog? Ha nem lenne apró, akkor sosem növi ki magát ez a lapcsalád azzá ami! Azért ezt illene nem elfelejteni...
Az egyik viszi a másikat! Azaz kár nélkül nincs haszon!!!
Kevesebb aprózás = kevesebb linkelés, és keresgélés = kevesebb kattintás a tesztek, boltok linkjeire = kisebb nézettség = Kevesebb bevétel!!!
Hogy fogja e az apró által generált többletbevétel fedezni az ez által generált kieséseket, az meg a jövő zenéje. -
Oliverda
félisten
Nem tudom, hogy mennyire alaposan olvastad végig, de lehet, hogy átszaladtál pár hozzászóláson. Párszor le lett írva, hogy továbbra is ingyenes lesz azoknak akik nem üzletszerűen kereskednek. Mellesleg a múltban és jelenleg is kiemelt státuszban álló hirdetők ezért már fizetnek elég régóta. Nem tudom, hogy ezt például tudtad-e.
Én speciel örülök, hogy nem lehet majd ingyen sok hirdetése valakinek, mert minél több ilyen van annál hátrébb kerül minden UP-nál a saját hirdetésem/eim. Nem mellesleg ezzel átláthatóbbá is válhatna az egész, mert ahogy az a regisztrált tagok számának emelkedésével szokott lenni, már itt is egyre több a "szemét".
Abba sem ártana belegondolni, hogy egy ilyen oldal fenntartása nem ingyenes. Parci párszor leírta itt, hogy jelenlegi formájában deficites a cucc. A legjobb tudomásom szerint pedig a Prohardver Kft. és a Máltai Szeretetszolgálat között semmilyen párhuzam nincs. Így nem várható el, hogy ilyen formában tovább működjön a rendszer.
-
Lajkó
őstag
Végignyálaztam a hozzászólásokat, és nem tudom, hogy mit mondjak... Eléggé kétségbeejtő a helyzet az egészett illetőleg!
Egy oka volt, hogy (kizárólag) itt hirdettem! Mégpedig az, hogy ingyenes!
Ezáltal nem csak a járulékos költségektől szabadultam meg, hanem olcsóbban tudtam beszerezni hardvereket, mint a "fizetős" oldalakon! Hozzátenném még azt, hogy (akármilyen jól is sikerül eltalálni azt a bizonyos határt, a ki fizessen, és ki nem témában) némileg emelkedni fognak mind az új, mind pedig a használt termékek árai! Hiszen ezeket a terheket úgy is a vevőre fogják ráterhelni az eladók! Az új (vagy újnak mondható) termékek árai úgy is kihatással lesznek a használt termékek áraira is... Ha az eddigi értékelések elvesznek, akkor pedig a Hardverapró jövője csak is, és kizárólag azon múlik majd, hogy mennyire sikerül jól az oldal, és lesznek-e összegszerű különbségek a user javára! Ha nem sikerül legalább jónak mondhatóra belőni a fent említett határt, akkor (és ez csak jóslat szinten jegyezném meg) nem csak az aprót tallózók, hanem bemutatókat, teszteket, stb. (szóval az egész lapcsaládot) látogatók száma is megcsappanhat! Nyilván nem egyenesen arányosan, de...Eddig szerte azt hangoztattam, hogy: -Ez a lapcsalád az egyetlen, ami nem pénzhajhászásból (a userek lenyúlásából) akar meggazdagodni, mint az adok-veszek oldalak! Inkább tudást, és rengeteg energiát fektetnek abba, hogy népszerűsítsék az Lapcsaládot! Ezáltal más jövedelemforrások is nyitva állnak előttük!
Eddig picit úgy érezhettük, hogy Ti vagytok értünk, viszont amint ezek az változások érvénybe lépnek (és nem sikerül eleget tenni, akkor sokan (köztük jómagam) azt fogjuk érezni, hogy mi vagyunk értetek!
Elhiszem, hogy: -Pénz beszél, pitbull ugat, de legyetek szívesek figyelembe venni a másik oldalát is, ami így szól: -Aki nagyot markol, keveset fog!Áhh, mindegy! Inkább nem is folytatom, mert úgy is lesz ami lesz! Ebbe nekünk usereknek beleszólásunk nem nagyon van...
Rengeteg kérdésem, ellenvetésem, és javaslatom lenne a témával kapcsolatban, de inkább nem szól szám, nem fáj fejem! Kivárom a változásokat (és itt nem a designe részre gondolok), aztán döntök! -
HÁZIGAZDA
csomagok lesznek itt is, meg kiemelés, bazárnak levés stb. az elérhetőségek elrejtése pont azért kell, hogy valami kommunikáció legyen azért rajtunk keresztül. ha egy random ember felhívja a kiírt telószám alapján a másikat, se értékelés, se logolt beszélgetés nem lesz köztük, csalóknak ez nagy segítség sajnos.
-
baluka26
nagyúr
Szerintem az aprós részt meg lehetne csinálni olyasmire, mint az aukciós oldalak. Az nagyon klassz lenne
Biztonságos, kötelező lenne véleményt hagyni. Mondjuk a rendszer kiépítése gondolom nem egy-két forintos, meg nem egy-két óra ^^They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
nagyúr
Az Apró fizetőssé tétele logikus, mi is megléptük az idei év elején a legnagyobb hazai bringás apróhirdetőn (bikemag.hu). Nálunk egy regisztrált tag 3 db apróhirdetést adhat fel ingyen, efölött vásárolhat különböző nagyságú (5-10-15-50, stb.) hirdetési csomagokat. Ezt itt is el tudnám képzelni. Annak nem sok értelmét látom, hogy minden hirdetésért fizetni kelljen, mert most vettem pl. egy S3Trio64-et 500Ft-ért, nem hinném, hogy az eladó meghirdette volna, ha akár csak 100Ft-ot fizetett volna egy havi hirdetési lehetőségért (nyilván egy CPU, félkonfig vagy monitor eladása esetén elhanyagolható az a 100Ft.)
Az apróhirdető névtelenné tétele kicsit homályosnak tűnik egyelőre, de nem hangzik túl jól. Ahogy már többen írták előttem is, ha nem is kizárólag a pozitív visszajelzések, de a nick nevek (postok, regisztráció dátuma, topicokban olvasahtó aktivitás, stb.) alapján - kevés kivételtől eltekintve - jól be tudta lőni eddig a júzer, hogy mennyire bízhat az illetőben (egy 3 éve regelt Őstag pl. nem kockáztatja valószínűleg 5-10k-ért az itteni hírnevét, ismertségét).
Amint látom persze még ti is ötleteltek ezzel kapcsolatban - legalábbis úgy tűnik, mintha még nem lenne teljesen letisztulva a koncepció - szóval kíváncsian várom a fejleményeket, és a bővebb infókat, amint lesznek!
További sok sikert!
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
rudymester
senior tag
A tudástár nagy ötlet. Itt és a Mobilarénán is elférne, mert már annyi rövidítés van, hogy nehéz képben lenni naprakészen. Köszönöm az eddigi munkátokat és továbbra is hű olvasótok maradok.
Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - youtube.com/retrofaktor
-
senior tag
Igaz, hogy csak 4 kategória van, de nem a kategóriák száma miatt kellene szétszedni az Apple mobilokat, hanem a sok hirdetés miatt. Most pl: 513 db Apple mobil van a piacon ha ezt kb 4felé szednénk akkor 128 db hirdetés lenne az egyes kategóriába (egyenletes eloszlás esetén), ami a nokiás alkategóriák 20-30 db hirdetését jóval felülmúlják.
[ Szerkesztve ]
essexboy
-
Oliverda
félisten
A legtöbb ilyen felesleges topik, úgy születik, hogy jön xy akinek valami baja van. Gyorsan beregisztrál (vagy jobb esetben az apróról jön át mert már korábban eladott valamit), és már reflexből nyitja az új topikot a problémájának. Persze kivételek itt is vannak csak viszonylag ritkán.
Nem rossz az ötlet csak elsőre ugyanúgy nem fogják ezt sem megtalálni mint a sok azonnali kérdéses topikot, vagy ha feldobja nekik mint lehetőséget akkor sokan reflexből a "lesz@rom" gombra kattintanak majd, amikor felajánlja nekik mint javaslatot. Bár én nem bánnám ha nem így lenne.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Oliverda #173 üzenetére
Oksi.
Kulfoldi forumokat nem olvasgatok, ilyen iranyu tapasztalatom nincs ebben. Kerdes pl., hogy hol huzod meg azt a hatart, ami el is eri a celjat es nem tulzottan szigoru.
Nekem lenne egy humanusabb otletem. Lehetne nyitni egy olyan topikot, mint pl az Arcképhez való jogosultság - Első post! , mondjuk Uj topikot szeretnek nyitni szakmai temaban, vagy valami hasonlo cimmel, ahol az user ra tudna kerdezni letezik-e mar esetleg ilyen es ha nem, akkor nyitna egyet, ha meg igen, akkor eleve oda lenne iranyitva. Vagy esetleg a meglevo Keresek egy topicot, de nem találom! topikot felhasznalni a celra. Hogy oda is talaljon az user, lehetne egy olyan kiegeszites a forumba, hogy mikor rakattint az uj topik nyitasa opciora, a motor alapbol feldobna neki ezt a topikot, hogy elobb ott kerdezzen es csak azutan nyisson uj topikot.
Ehhez mit szolsz?
-
-
Oliverda
félisten
Azt hittem, hogy az egyértelmű lesz.
Nekem feljebb konkrétan ez volt a javaslatom:
"30 napja regelt és van legalább 100 szakmai hozzászólása"
Jó pár külföldi fórumon van hasonló szabály (néhol még szigorúbbak is), és látszólag működik a dolog. Ugyanis amire eléri ezt a szintet addigra megismeri legalább annyira a fórumot és már nem akar minden áron mindennek új topikokat nyitogatni.
Szerinted miért nem jó megoldás?
-
titán
-
Oliverda
félisten
Én annak örülnék ha nem lenne mit jeleznem. Azért jelzem mert zavaró, hogy teljesen rossz helyre teljesen rossz topikokat nyitnak meg totál újoncok. Nyilván a két dolog szorosan összefügg. A moderátoroknak is kevesebb gondjuk lenne ilyen mindennapos sablon ügyekkel. Szvsz mindenki jobban járna. Jelenleg a Processzorok, tuning szekció alatt több mint 2000 zárt topik van. Azaz kb. a fele zárt az ott található topikok közül. Na most minél több a (zárt)topik annál lassabb a kereső. Még egy ilyen gyakorlati haszna is lehetne a dolognak.
-
Gyula84
veterán
Kíváncsian várom, hogy milyen lesz Hajrá.
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
titán
válasz Oliverda #168 üzenetére
Te is ugyanugy jelzed ezeket a modkerben, szoval ezt most nem igazan tudom mire velni, de nem baj. Ugy erzem hasznos a forum szamara, ha az ilyeneket jelzi az ember a megfelelo helyen, hisz nem lehetnek ott mindenhol a moderatorok/hazigazdak.
arra hivatkoznak az ilyenek, hogy úgy átláthatóbbak a válaszok.
Szerintem teljesen mindegy ki mire hivatkozik. Ha az ellentetes az alapelvekkel, akkor ne csinalja. En sem azt mondom, hogy neha neha nem nyul melle az ember, de az olyan amit linkeltem is, mar tul megy minden hataron.
szerk: ahogy nezem valaki szanalta a hsz-eit.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Ja, beugrott, hogy téged miért nem zavar annyira. Te szoktad jelentgetni ezeket a modkerbe, és így odalenne az egyik unaloműző hsz. gyűjtögető folyamat.
Amúgy meg Lauda for moderátor, és akkor felesleges lenne ilyeneket kitalálni, mert te hamarabb zárnád az ilyeneket mint ahogy egyáltalán megnyitnák.
daa-raa:
"Egyébként nála sokkal régebben PH!-n levő fórumtársai is szoktak így fórumozni. Nem is egy. Még Jómunkásember is. Annyira lényegtelen."
Ez sajnos valóban így van és elég szomorú. Az a legnagyobb vicc az egészben, hogy arra hivatkoznak az ilyenek, hogy úgy átláthatóbbak a válaszok. Mondjuk egy jól megcsinált "multi quote" rendszer talán segítene ezen. Kérdés, hogy lesz-e ilyen itt még ebben az évtizedben vagy sem.
-
titán
válasz #65675776 #165 üzenetére
Rendben, engem sem zavar, ezert nem is jeleztem a modkerben, csak mint + info linkeltem be dízelracer hsz-ere reagalva.
Egyébként nála sokkal régebben PH!-n levő fórumtársai is szoktak így fórumozni. Nem is egy. Még Jómunkásember is. Annyira lényegtelen.
Hogy lehet ez lenyegtelen, amikor az alapelvek tiltjak az ilyesmit?
szerk: Itt nem ujoncrol volt szo es a regi tagoknak sem szabadna. A szabalyok mindenkire egyforman vonatkoznak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az Ő esetében nem igazán befolyásol semmit. Eleve törölve lett már 40 hsz-a, a kumulatív hsz száma pedig 800,65. Semmivel sincs előrébb mint amit az itt töltött ideje alapján elérhetett volna, épp ellenkezőleg. Most lett senior tag, miközben már az ideje alapján őstag lehetne. Eleve láthatóan nem a szakmai rész a fő ténykedési területe, nem onnan van a legtöbb hsz-a.
Egyébként nála sokkal régebben PH!-n levő fórumtársai is szoktak így fórumozni. Nem is egy. Még Jómunkásember is. Annyira lényegtelen.
-
titán
válasz #65675776 #163 üzenetére
Neztem az adatlapjat es ertem is mire gondolsz, de nem ez a lenyeg, hanem hogy mit muvel, raadasul szakmai topikban. Mindesz hsz-re kulon ir, akar 3-4-re is 5 percen belul es rendszeresen valaszol 2-szer ugyanarra a hsz-re, de van hogy 3-szor is.
szerk: talaltam olyat, amire 4-szer valaszolt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz dízelracer #159 üzenetére
-
titán
válasz Oliverda #160 üzenetére
Igen, Racecam nem is egyszer irt errol, hogy ranglepesnel hosszabb regido kellene.
Elofordul. En inkabb onnan kozelitem a dolgot, hogy ha megnezed a feleslegesen nyitott topikokat, legalabb olyan aranyban nyitogatnak az altalad behatarolt idon es/vagy hsz szamon kivuliek, mint a total ujoncok. Persze ha ilyet bevezetnenek, biztos csokkenne ezek szama is, de nekem valahogy megsem tetszik a megoldas es azert nem olyan nagy problema ez, a modiknak is talan ez jelenti a legkevesebb feladatot. Bezarja, elsullyed es kesz, nem zavar senkit, nem rombolja a forumot.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Szerintem már amikor a jelenlegi formájába került a rangrendszer már akkor is kevés volt a szükséges napok száma. Valakinek ez már egyből fel is tűnt.
"A topiknyitast en viszont nem bantanam. Annyira nem veszelyes az ujoncok topiknyitasi kenyszere es ha esetleg olyan temaval jonne, aminek nincs topikja (ritka, de elofordulhat), akkor meg van kotve a keze."
Biztos? Keress nekem egy viszonylag nem túl régi topikot aminek van értelme (nem csak nyitva maradt), és olyan nyitotta akire nem illik rá a fenti leírásom, ergo még újonc vagy lelkes újonc az illető.
-
dízelracer
őstag
válasz Oliverda #156 üzenetére
Egyetértek. Én is ha úgy vesszük nemrég jöttem vissza (288napja) mégis senior tag vagyok pedig nem a magasabb rangra megyek mert halál nem érdekel mi van a nevem alatt. De van akit igen. Csak név nélkül. XY user kifosott magából közel 6300 szakmai hsz-t alig egy év alatt így lett egycsapásra PH! addikt. És ennek legalább a fele mindenféle szakmaiságot nélkülöző beszélgetés a többi fórumozóval szakmai topikokban. Szóval valóban újra kéne gondolni ezt a rang kérdést. Én magamra nézve szívesen vállalnám a lefokozást.
-
senior tag
A kategóriában egyetlen valami böki a szemem, hogy az Apple telefonoknak a különböző generációi mind ömlesztve vannak az Apple mobilok fül alatt. Nem lehetne az itt leírtak szerint szétszedni egy kicsit? Szerintem sok embernek segítene..
[ Szerkesztve ]
essexboy
-
titán
válasz Oliverda #156 üzenetére
Ez mindenkinel elofordul, de pl. nalad egyaltalan nem gyakori, ha a tema/kerdes annyit kivan meg, en sem eroltetem a szofosast, annal rosszabb szerintem.
A rangrendszerben teljesen egyetertek. A hsz-ek szama okes, a regisztralt nap viszont nagyon keves, siman lehetne 2-3-szorozni.
A topiknyitast en viszont nem bantanam. Annyira nem veszelyes az ujoncok topiknyitasi kenyszere es ha esetleg olyan temaval jonne, aminek nincs topikja (ritka, de elofordulhat), akkor meg van kotve a keze. Persze megkerdezheti masik topikban, de az sem biztos, hogy jobb, ha telespammeli a meglevoket.
-
Oliverda
félisten
Sajnos néha lustaságból én is szoktam egyszavas válaszokat adni, de az ilyeneknek szerintem inkább a cseten lenne a helye nem egy fórumban. Nyilván sosem lesz olyan a rendszer, hogy logikailag elemezni tudja a válaszokat.
Mondjuk szvsz ezen felül is lennének még dolgok amiket nem ártana már kicsit átalakítani. A regisztrált tagok számának ugrásszerű növekedésével a rangrendszerre is ráférne már egy újabb reformáció. Én pl. kapásból megdupláznám az adott ranghoz szükséges regisztráció óta eltelt napok számát, de lenne még 1-2 ötletem ezzel kapcsolatban.
Ja, és csak az nyithatna új szakmai topikot aki már legalább 30 napja regelt és van legalább 100 szakmai hozzászólása és még nem volt banolva. Aki ezt nem éri el annak az Új fórumtéma nyitása gombra kattintva az jönne 48as betűmérettel, hogy használd a keresőt így meg így, vagy nézz körül itt meg itt előtte. Kevesebb lenne az értelmetlen topiknyitogatás is...
-
titán
válasz Oliverda #154 üzenetére
Engem sem zavarna ez a resze, viszont ha a rendszer nem arra epulne, hogy nezi a kerdes/valasz kombinaciot (ilyen biztos nem lesz), akkor igazsagtalan lenne a hossza alapjan ertekelni a hsz-eket. Szakmaiban is sokszor van olyan, hogy a kerdesre egy igen/nem/nekem is stb. a megfelelo valasz, amit ilyen esetben nem szamolna a rendszer, egy 3 mondatos total uresseget tartalmazo omlengest meg igen.
-
Oliverda
félisten
Jah, arra meg ott van a számológép de akár fejben is ki lehet számolni 10 mp alatt.
Lauda: Engem nem zavarna egyáltalán ha az én néhány karakteres, egy szmájlis vagy akar egyetlen linket tartalmazó hsz-eimet nem számolná a rendszer. Akinek ez annyira fontos az veheti a fáradtságot, hogy egy mondatot kreáljon az ilyenek köré. Szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Oliverda #149 üzenetére
Mondjuk az egy szmájlis vagy 4-5 karakteres hozzászólásokat én sem számolnám be sehova.
Ezzel nem ertek egyet. Egy hsz nem attol lesz ertekes, hogy hosszu. Egy igen/nem, vagy akar egy link is ugyan olyan fontos valasz egy adott kerdesre, mint maskor egy feloldalas hsz. Masreszt Neked is vannak nehany karakteres, egy szmajlis vagy akar egyetlen linket tartalmazo hsz-eid, amik abban az adott kornyezetben/arra a kerdesre ugyanolyan erteku valaszok, mint mashol 30 sor pl.
[ Szerkesztve ]
-
netseft
aktív tag
válasz Oliverda #147 üzenetére
"- "értékes" hozzászólások számának kiírása, amitől a rang függ"
Értékes, vagy ahogy a fórumban hívják kombinált, én erre a számításra céloztam: [link].
Tehát: "kombinált = (1 * szakmai) + (0.25 * közösségi) + (0.1 * piac)".
Annyira gondoltam, hogy ez is jelenjen meg az adatlapon a többi mellett, hogy ne kelljen számolgatni.
Az a hozzászólás-értékelősdi amit említettetek, (általában) tényleg nem egy életképes dolog.Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
-
Giot
addikt
Grat! Ez így korrekt ahogy ti csináljátok! Ami a legfontosabb számomra hogy ne legyen szponzorszájíze a teszteknek, egy hardverről korrekt képet kapjunk. Hiszen a legtöbben ezért járunk ide. A korrekt tájékoztatás miatt.
A fejlesztéseket üdvözlöm, bár számomra is kicsit nehéz átlátni a Hardveraprós upgrade-eket. De majd működés közben kiderül mennyire olajozott a szerkezet.
További sikereket!
-
Oliverda
félisten
Ezt csak úgy lehetne megcsinálni mint a fészbukkon. Ergo csak pozitív vagy semmi.
Mondjuk az egy szmájlis vagy 4-5 karakteres hozzászólásokat én sem számolnám be sehova.
[ Szerkesztve ]
-
PH-User
addikt
Én személy szerint nem igazán örülnék ennek a hozzászólás értékelésnek...
Embere válogatja, hogy kinek mi a hasznos és hogyan értékeli.
Van sok olyan oldal, ahol pl. egy általam hasznosnak értékelt hozzászólást mások leértékelnek, csak azért, hogy kiéljék beteges vágyaikat.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Oliverda
félisten
Mi számítana értékes hozzászólásnak? Karakter számtól függene vagy mitől? Esetleg mások által hasznosnak minősített hozzászólásokra gondolsz? Bizonyos gyártói fórumokon van olyan, hogy "kudo"-t adhatsz ha hasznosnak találod a hsz-t, vagy abban van a megoldás egy problémára. Erre gondoltál?
A városok finomítása és a posta opció hiánya már régi probléma. Szvsz 2 város azért még beleférhetne, mert sokan laknak és tanulnak/dolgoznak két külön városban, ahol nap mint nap vagy hétről hétre fixen megfordulnak. A posta plusz opció mehetne erre pluszban, esetleg azzal megspékelve, hogyha kiválasztod akkor kötelezően előre be kelljen írni a postaköltséget (ha van) amit tartanod kell.
Ami nekem még probléma, hogy valaki anélkül is láthatja az adatalapom összes információját, hogy egyáltalán be lenne lépve vagy regisztrálva az oldalra. Az elmúlt években kaptam némi spam-et a PH!-ra dedikált email címemre.
[ Szerkesztve ]
-
netseft
aktív tag
Tennék néhány javaslatot, amiket a mostani motorból én hiányoltam.
Adatlap:
- megbízhatóság / pontok száma - ez lesz
- hirdetések kilistázása a user adatlapján
- "értékes" hozzászólások számának kiírása, amitől a rang függKép: [link]
Kereső:
- komplexebb keresési lehetőség több feltétel megadásával - gondolom ez szintén lesz
- városok megadását finomítani valahogy, mert idegbajt kapok, ha valaki bepipál minden várost, ahova a posta/futár elviszi, engem nem ez érdekel, hanem az, hogy hol tudom átvenni (lehessen megadni 1 várost mondjuk, ahol lakik, a többit pedig ha van megjegyzésbe tenni, vagy hasonló megoldás)Kép: [link] (ez pl. egy Miskolcra keresés, ami átlátszó az jó eséllyel bepipált minden várost)
Privátok:
- user adatlapjának gyors elérése a listából (ne csak privát megnyitása után legyen link)
- olvasottság jelzésKép: [link]
Oldalmenü (ha lesz):
- rövidítés (...) és / vagy névadási lehetőség (de lehet csak engem zavart a zsúfoltság)Kép: [link]
Persze ezek részben a mostani felülethez kapcsolódnak, de van ami az újban hasznos feature lenne, pl. az üzenet-olvasottság jelzés.
[ Szerkesztve ]
Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
-
PH-User
addikt
Is-is. Csak jó lenne, ha tényleg a fórumon kapott pirosaknak valahogy nyoma lenne.
Így meg tudná különböztetni a vásárló, hogy egy régi, tapasztalt kollégával van dolga vagy esetleg egy olyan újonccal, akiben nem bízik teljesen.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
zotyi85
tag
válasz CsendesMark #24 üzenetére
Ötletes
ASUS TUF GAMING B760M PLUS D4, INTEL i5 12400F, BE QUIET PURE ROCK, SAMSUNG 970 EVO PLUS 500GB M.2, 2x16GB KINGSTON 3200, XFX RX 6700XT 12GB, LIAN LI O11 AIR, ASUS ROG STRIX 650G, REDRAGON KUMARA, A4TECH BLOODY, Acer Nitro XV322QUP 31,5" IPS 165Hz 1440p
-
PH-User
addikt
Van ami "szimpi", van ami nem "szimpi".
Főleg az értékelés rendszer...''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
aram01
nagyúr
Én olyat is eltudnék képzelni(mivel szinte minden településen van tag) hogy az országban lennének "dedikált" emberek,akiken keresztül mennének az üzletek,vagy marhaság?
Persze nem ingyen,vagy nem tudom ez egy hirtelen jött ötlet voltIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
HÁZIGAZDA
válasz essexboy #138 üzenetére
át lesznek emelve a meglévő hirdetések, persze. avatarok is maradnak. kategóriákat nem fogjuk variálni (pontosabban ha igen, az ettől a váltástól független dolog, most is nagy ritkán belenyúlok).
bankszámlás ellenőrzés: lehet, hogy idővel megcsináljuk, de mondjuk a csalásoknál ez nem túl releváns dolog, lévén, hogy eleve bankszámlával szoktak csalni (utalj előre, aztán nem küldök semmit).
-
Kassadin
addikt
Lehet majd küldeni a tudástárba olyan rövidítést, ami nincsen benne?
-
senior tag
Köszönjük a fejlesztéseket, szeretek itt olvasgatni!
A tervezett hardverapróhoz néhány kérdés, ötlet:
- A nick elrejtése annyiban fog kimerülni hogy például esetemben: e***y lesz látható, illetve ha rákattintanak a nevemre akkor nem fog megjelenítődni az adataim?
-Nem lehet bekérni a számlaszám adatait, és levenni róla 100Ft-ot egy közleménnyel tarkítva amit itt beír szépen a fórumban? (számlaszám megerősítés a rendes neve)
-A jelenlegi hirdetések átkerülnek az új rendszerbe, vagy teljesen üres lesz?
-Az avatarok ugyanazok lesznek? Mert ebben az esetben az egyéni avatarral rendelkezőket meg lehet találni. (Nem azt mondom hogy hátrány...)
-Mennyire fog a / Hardver / Mobil / Fotó, videó / Szoftver, játék, konzol / TV, Házimozi, HiFi / Egyéb kategória módosulni? (ne foszforeszkáló tangabugyi, világító rágó, karóra 26 színben, legyen a kínálat)
-Rangok megítélése szempontjából ment egy PÜ!További sok sikert a működéshez, így tovább!
üdv:
essexboy[ Szerkesztve ]
essexboy
-
Gyuri27
félisten
válasz Oliverda #134 üzenetére
Az jó lenne. Nem sokat biznyákolok. De aki tőlem vett eddig valamit az mind maximálisan meg volt elégedve. Mert a cuccaim szinte gyári állapotúak (pl nem veszek rossz hűtésű vga-t hogy utánna lehessen tákolni. Ramot, cpu-t csak alapfeszen tuningolok). Szóval akik tőlem vesznek használt cuccot azok mind tudják mit vesznek. Hasonló képpen nekem is van egy-két megbizható eladóm. Akiket adott esetben keresnék.
Amd - Radeon - Ryzen
-
HÁZIGAZDA
válasz phanzetomox #133 üzenetére
átolvastam újra a teljes hozzászólásom, de nem tudom, mire célzol, amikor azt írod, hogy "a magyarázkodás és az ingerült hangnem már nem érdekel". hozzáteszem, ez a kiszólás már inkább olyasmi, aminek kapcsán (joggal) felmehetne az emberben a pumpa. de nyugalom van bennem, végtelen.
-
Oliverda
félisten
Szerintem ezt már nem lesz nehéz megcsinálni. Konkrétan azt, hogy már ismert és megbízható eladókat bejelölhetsz kedvencként, és azoknak mondjuk más lesz a színe vagy lesz mellettük egy csillag (vagy egy rózsaszín szívecske ), vagy akármi amiből tudod, hogy minden rendben vele.
-
phanzetomox
őstag
Köszönöm a választ.
Nem neked róttam fel a chat bezárását.Tőletek teljesen független, tudom.( és ez is csak pénz kérdése )
De értem már miről van szó.Sajnos nincs elég kapacitásotok, igazából csak ennyire voltam kiváncsi a magyarázkodás és az ingerült hangnem már annyira nem érdekel.
És bocsáss meg ha úgy érezted titeket róttalak volna fel bármiért is, nem állt szándékomban. -
Gyuri27
félisten
válasz Oliverda #131 üzenetére
Jah. Mert kint a jogrendszer is más. Itt meg azon felül, hogy átvertek, még rosszabb esetben járkálhatsz az ország másik végébe és tárgyalásra.
Azon túl, meg egy ár mindig képlékeny. Mert ha látom, hogy kiaz adok kedvezményt.
Vagy van 2 egyforma termék és az egyiket az ismerősöm árulja akkor azt venném meg.
Szóval nem értem miért ne maradhatna a nick.Amd - Radeon - Ryzen
-
Oliverda
félisten
válasz dízelracer #130 üzenetére
Azt fogod látni, hogy milyen értékelése van aztán abból majd eldöntöd, hogy szimpatikus vagy sem. Amennyiben pedig véletlenül bepaliznia akkor a PH!-nál minden adata meglesz és könnyen gyorsan nyakon lehet csípni. Az eBay-en így működik már évek óta a rendszer, és elég hatékony azt kell mondjam.
Amúgy a PayPal-os fizetés lehetősége nagyon jó ötlet.
-
dízelracer
őstag
Ez így elsőre elég fura lesz. Én pl nem szívesen vásárolnák egy frissen regisztrált halál ismeretlen újonctól. Az adás-vétel pillanatáig nem is tudom majd, hogy éppen kivel készülök üzletet kötni? Nem teljesen értem a dolgot.
Az megoldható lenne, hogy az egy bizonyos ideig nem up-olt hirdetések automatikusan törlődjenek a rendszerből? Szerintem több ezer hirdetés van fent most is amit feladott a user oda írt valami elérhetőséget (tel., msn) és be sem jelentkezett többet. Ezeket jó lenne valahogy kiszűrni.
Most megyek és elölről végigolvasom az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gyuri27
félisten
Hát nem tudom jó ötlet e a ph-s nickeket elrejteni. Mert van akitől szivesen veszek bármit is. Mert tudom amit mond az úgy van.
Arc nélkül meg sok lesz a garázsban tartott, megkimélt, nemdohányzó.
Például vga-l érdekes tud lenni a moddolt bios, tuning. Tehát ha látom x árul egy vga-t és szétnézek a vga totyikjába. Ha látom, hogy tákolt stb-stb nem fogom megvenni. Mert azt nem hiszem, hogy az eladók zöme beleírja a hirdetésbe, hogy szétgyilkolta. Ezért jó most, hogy látjuk ki mit árult és annak utánna tudunk nézni.
A levelezés, meg az üzlet mehet úgy hogy mindkét fél és a ph is hozzáférjen ha szükséges.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Lenry
félisten
vágom. szóval akkor a hirdetés alatt nem lesz név, hanem csak egy névtelen kontakt gomb?
akkor viszont nem értem, hogy mi értelme lenne az értékelő rendszernek, hisz úgyse tudod, kivel üzletelsz...
vagy az azért ott lesz, hogy "ezt a hirdetést egy 5 csillagos user adta föl"?[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
föccer
nagyúr
Mármint 1 sms árába kerülne a regisztrálás, hiszen visszaküldenie nem kell
Következő kérdés, hogy tételes számlázást szeretnétek végezni, vagy valamilyen "összesítő" számázást. Teszem azt heti, vagy 2 heti tételeket egyszerre, egyösszegben megy a számla. Vagy esetleg prepay lesz?
Üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
MAx kötelezővé kellene tenni a lakcím/telefonszám megadását is. Bár fake adatokkal még mindig ki lehet tölteni. Esetleg egy telefonszám ellenőrzési rendszert be lehetne építeni, hogy a megadott tel számot érvényesíteni kell. sms.ben kapunk egy kódot, amit be kell írni a confirm mezőbe. A kód kiküldési sms díjját fizetné a regisztáló fél (neki így 2 sms árába kerülni a regisztrálás.
Mindez természetesen csak azoknak lenne kötelező, aki a hardverapró rész használni kívánja. Amíg nincs meg a telefonszámos regisztráció, addig nem tud hirdetést feladni. Ennyi +költség bele kell hogy férjen a fizetős koncepcióba.
Egyébként milyen fizetési módokat terveztek bevezetni?
üdv, föccer
-
Inv1sus
addikt
A teszt és bemutató ötlet tetszik. Én nem szeretem a bemutatókat elolvasni.
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
apóka
aktív tag
Azt értem és vágom is, hogy nem nálatok van. De a fórum /ami alapján kigyűjtik a pontokat/ viszont itt van. Ha az új hirdetési redszerbe nem rejtenétek egy ideig a PH-s "nevet", akkor az elegendő lenne.
Esetleg az új felületen is létre kell hozni egy a hirdetéseknél megjelenő nevet?
Azt természetesnek tartanám, hogy regisztrálni kell a hivatalos adataimmal. Így lesz?
Bocsi ha sokat kérdezek, de ez van, ha elkezdtek szivárogni[ Szerkesztve ]
Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004
-
HÁZIGAZDA
de mégegyszer: a pirospontokat (amelyek a ph-tól független rendszeren gyűltek össze) nem fogja senki törölni, továbbra is ellenőrizhetőek lesznek. abban igazad van, hogy ha a neveket elrejtjük, akkor persze nem lehet megtalálni, ezen gondolkodunk még (egy megoldás, ha pár hónapig rajt után még nem rejtjük el a nickeket).
-
HÁZIGAZDA
válasz phanzetomox #108 üzenetére
nem hinném, hogy tojnánk a felhasználókra. ha valakire, akkor a ph lapcsaládra ez igazán nem jellemző, de tényleg. ugyanakkor valóban nincs kapacitásunk mindenre. sokszor előfordul, hogy kapok egy emailt (rosszabb esetben telefont), hogy ő most ilyen és olyan gépet akar venni, és mondjam meg, hogy mit csináljon. vagy felhív valaki kvázi ordítva, hogy milyen dolog az, hogy ő itt látja, hogy eladó a nokia vertu, de nem tudja megvenni, és hol kell kattintani.
nos, az ilyesmire valóban nincs időm. többnyire elirányítom a népet a fórumba stb., de van, hogy ennyi erőm sincs, és egyszerűen nem válaszolok.
phchat: ha jól értem, nekünk rovod fel, hogy bezár. de mire gondolsz, mit kellett volna csinálnunk? átvenni a kódot a rios-ba? ez fejlesztés, ami pénzbe kerül. vagy finanszírozni. ugyanúgy pénzbe kerül. pontosan ez a bajunk ám például a hardverapróval is. pénzbe kerül, márpedig hosszútávon senkinek sem terem, valahonnan elő kell kaparni azt.
amúgy senki sem írt nekem, hogy itt a phchat, ezért-azért nem bírjuk már, ezt és ezt tudta/tudja, de most be kell zárnunk, és nem látsz-e valami megoldást, hogy tovább éljen. nagyon könnyen lehet, sőt, valószínű, hogy nem találtunk volna ilyen utat, de egy kérdést akkor is megér, illetve biztosan nem minket kéne felelőssé tenni úgy, hogy meg sem lettünk kérdezve.
-
apóka
aktív tag
A névtelenség hátrány lesz (főleg az elején) a vidékieknek. Biztosan nem veszek postával semmit attól, akit nem tudok valamilyen módon leellenőrizni.
Sajnos az én feljelentésem nyomán is kénytelen volt már Parci keresgélni. És a rendőrségnek kiadott adatok alapján meg is lett az emberem, jogerősen elitélték....természetesen azóta sem fizetet, pedig a kamatokkal együtt már komoly összegről van szó.....de ez inkább a jogrendszert minősíti
Az aprózásnál az évek alatt összegyűjtött "piros pontok" (és a hozzáfűzött kommentek) a megbízhatóságomat bizonyították annak, aki még nem találkozott velem. Ezeket sajnálni fogom.
Az aprós fizetésnél a mértéket kell jól eltalálni....ha kevés, akkor nem fedezi a költséget, ha drága, akkor meg riasztólag hat.Tudom, hogy velem van a gond: alapvetően nem szeretem, hogy ha valami ilyen mértékben változik
De gratulálok a fejlesztéshez és az eredményeknek őszintén örülök
[ Szerkesztve ]
Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004
-
hfrankee
senior tag
A hosszú évek alatt 3 komplett gépet vettem,részegységenként,a HA-n.Most is tervezek egy újabb lapot.
Bízom benne,hogy pozitív irányba változik az oldal,mert semmi bajom nem volt eddig vele.
Gratulálok a szép látogattotságnak,pár év a PH! kinövi magát valami globális "elnyomó" net hatalommá -
Lenry
félisten
szívesen. tényleg
(#106) paix nekem mindig le volt tiltva.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
phanzetomox
őstag
Grat. Kár hogy a vezetőség egy ici-picit jobban tojik a felhasználókra a kelleténél. Ha nem lenne ekkora közösség kiépítve akkor már kisebb lenne a tartó erő.
A phchat is bezár. Kiváncsi vagyok abból a sok emberből hányan tudtak róla hogy van ilyen.
csoda hogy ennyi ideig nyitva tartotta Bm, csak mert jó páran vagyunk akik szeretünk oda járni, és ott megbeszélni olyan témákat amivel nem a prohardver lapcsalád fórumait koptatjuk, otthagyva egy csomó szemetet. De ezzel se foglalkoztatok. Pedig kis segítséggel eléggé fontos részévé vált volna a ph-nak.Más :Sok ph-s ismerősömnek volt az a problémája hogy írt egy házigazdának /modinak, és nem kapott választ. Ilyenkor legalább annyit írjatok hogy bocs, erre nincs időnk.
Szerintem épp annyi dologba vágjatok bele amit képesek vagytok tartani.
Remélem ilyen nyílt véleményért nem jár ban
Üdvözlettel: Phanze -
JetiRulez
őstag
A tudástár és a jövő évi meglepetést kíváncsian várom.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
paix
tag
NAGYONOFF: Letiltotam az adblockplus-t a proharderen. Tegyetek Ti is így! Megérdemlik a srácok..
-
netseft
aktív tag
Örvendetes hír az újítás, kitartást hozzá.
Legalább nem kell többet foglalkoznom a GM scriptemmel, ha ennyire pöpec lesz.Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
-
Gyuri27
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest