Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Nem volt ebben sok irónia, csak nem igazán értem még most sem, hogy miért lehet és kell a megfelelő háttérinfók hiányában ilyen konkrétan, szinte tényként leírni bizonyos dolgokat.
"Téged egyáltalán nem izgat az aprós rész!"
Ez jó poén, főleg annak fényében, hogy elvileg elolvastad az egész topikot. Amennyiben nem érdekelne akkor valószínűleg nem pocsékoltam volna arra az időmet, hogy a témával kapcsolatban többször is írjak ide (is). Illetve ha már ilyen kedvesen megelőlegezted nekem azt, hogy magasról kezelem a dolgokat akkor javaslom, hogy tekintsd meg az adatalapomon a piacos értékeket.
"Ami nem is lenne gond, csak azt nem értem, hogy miért a magasabb rang jár nagyobb előnyökkel? Miért nem az aprós aktivitás? Gondolok itt a pozitív értékelések, vagy a hirdetések számára!"
Szvsz nem hiszem, hogy éppen jutalmazni kellene azokat akiknek egy időben az volt a szórakozásuk, hogy minden nap törölték majd újra felrakták a hirdetésüket, csak azért, hogy az időrendi rendezés szerint minél előrébb legyenek. Arról pedig szerintem megint nincs semmi konkrétum, hogy a pozitív értékelések nem fognak számítani. Ismét egy kitaláció amit már szinte tényként tálaltál.
Másrészt (és itt ismételten visszakanyarodnék arra, hogy elvileg olvastad itt az összes hozzászólást) jelen állás szerint az elején mindenki nulláról fog kezdeni, ergo nehéz lenne ez alapján bárkit is előnyben részesíteni.
"mint sokan mások, akik talán nem is fognak értesülni a változásról"
Ja, mert gondolod, hogy erről nem lesz sehol semmi közlemény, csak egyik napról a másikra kicserélik a rendszert és kész. Ugyanmár...
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
"Viszont felmerült az a kérdés (mivel a bűvös 3-as számot emlegettek), hogy mi lesz az olyan hirdetésekkel, ahol pl. több terméket árulnak? Akkor csak 1 termék maradhat a hirdetésben?"
Ezt én nem tudhatom, de mivel még erről semmi infó nincs, ezért talán kissé elhamarkodott úgy kezelni mintha már negatív irányban eldöntött lenne a kérdés.
"Illetve az sincs tisztázva (nem úgy mint eddig), hogy mi/mennyi számít majd üzletszerűnek!"
Gondolom a 3 hirdetés feletti x időintervallumon belül.
Szemét alatt az igénytelen módon összetákolt non-informatív hirdetésekre gondolok, és nem egy 486-os alaplapra vagy egy 1000 forintos rack-re. Úgy látom eléggé szélsőségesen pesszimistán látod ezt az egészet.
"Deficites a dolog? Ha nem lenne apró, akkor sosem növi ki magát ez a lapcsalád azzá ami! Azért ezt illene nem elfelejteni..."
Az egyik viszi a másikat! Azaz kár nélkül nincs haszon!!!
Kevesebb aprózás = kevesebb linkelés, és keresgélés = kevesebb kattintás a tesztek, boltok linkjeire = kisebb nézettség = Kevesebb bevétel!!!Nekem nincsenek adataim ahhoz, hogy ezt ilyen biztosan és határozottan ki merjem jelenteni. Jó neked hogy te ezzel nem így vagy.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Nem tudom, hogy mennyire alaposan olvastad végig, de lehet, hogy átszaladtál pár hozzászóláson. Párszor le lett írva, hogy továbbra is ingyenes lesz azoknak akik nem üzletszerűen kereskednek. Mellesleg a múltban és jelenleg is kiemelt státuszban álló hirdetők ezért már fizetnek elég régóta. Nem tudom, hogy ezt például tudtad-e.
Én speciel örülök, hogy nem lehet majd ingyen sok hirdetése valakinek, mert minél több ilyen van annál hátrébb kerül minden UP-nál a saját hirdetésem/eim. Nem mellesleg ezzel átláthatóbbá is válhatna az egész, mert ahogy az a regisztrált tagok számának emelkedésével szokott lenni, már itt is egyre több a "szemét".
Abba sem ártana belegondolni, hogy egy ilyen oldal fenntartása nem ingyenes. Parci párszor leírta itt, hogy jelenlegi formájában deficites a cucc. A legjobb tudomásom szerint pedig a Prohardver Kft. és a Máltai Szeretetszolgálat között semmilyen párhuzam nincs. Így nem várható el, hogy ilyen formában tovább működjön a rendszer.
-
Oliverda
félisten
A legtöbb ilyen felesleges topik, úgy születik, hogy jön xy akinek valami baja van. Gyorsan beregisztrál (vagy jobb esetben az apróról jön át mert már korábban eladott valamit), és már reflexből nyitja az új topikot a problémájának. Persze kivételek itt is vannak csak viszonylag ritkán.
Nem rossz az ötlet csak elsőre ugyanúgy nem fogják ezt sem megtalálni mint a sok azonnali kérdéses topikot, vagy ha feldobja nekik mint lehetőséget akkor sokan reflexből a "lesz@rom" gombra kattintanak majd, amikor felajánlja nekik mint javaslatot. Bár én nem bánnám ha nem így lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Azt hittem, hogy az egyértelmű lesz.
Nekem feljebb konkrétan ez volt a javaslatom:
"30 napja regelt és van legalább 100 szakmai hozzászólása"
Jó pár külföldi fórumon van hasonló szabály (néhol még szigorúbbak is), és látszólag működik a dolog. Ugyanis amire eléri ezt a szintet addigra megismeri legalább annyira a fórumot és már nem akar minden áron mindennek új topikokat nyitogatni.
Szerinted miért nem jó megoldás?
-
Oliverda
félisten
Én annak örülnék ha nem lenne mit jeleznem. Azért jelzem mert zavaró, hogy teljesen rossz helyre teljesen rossz topikokat nyitnak meg totál újoncok. Nyilván a két dolog szorosan összefügg. A moderátoroknak is kevesebb gondjuk lenne ilyen mindennapos sablon ügyekkel. Szvsz mindenki jobban járna. Jelenleg a Processzorok, tuning szekció alatt több mint 2000 zárt topik van. Azaz kb. a fele zárt az ott található topikok közül. Na most minél több a (zárt)topik annál lassabb a kereső. Még egy ilyen gyakorlati haszna is lehetne a dolognak.
-
Oliverda
félisten
Ja, beugrott, hogy téged miért nem zavar annyira. Te szoktad jelentgetni ezeket a modkerbe, és így odalenne az egyik unaloműző hsz. gyűjtögető folyamat.
Amúgy meg Lauda for moderátor, és akkor felesleges lenne ilyeneket kitalálni, mert te hamarabb zárnád az ilyeneket mint ahogy egyáltalán megnyitnák.
daa-raa:
"Egyébként nála sokkal régebben PH!-n levő fórumtársai is szoktak így fórumozni. Nem is egy. Még Jómunkásember is. Annyira lényegtelen."
Ez sajnos valóban így van és elég szomorú. Az a legnagyobb vicc az egészben, hogy arra hivatkoznak az ilyenek, hogy úgy átláthatóbbak a válaszok. Mondjuk egy jól megcsinált "multi quote" rendszer talán segítene ezen. Kérdés, hogy lesz-e ilyen itt még ebben az évtizedben vagy sem.
-
Oliverda
félisten
Szerintem már amikor a jelenlegi formájába került a rangrendszer már akkor is kevés volt a szükséges napok száma. Valakinek ez már egyből fel is tűnt.
"A topiknyitast en viszont nem bantanam. Annyira nem veszelyes az ujoncok topiknyitasi kenyszere es ha esetleg olyan temaval jonne, aminek nincs topikja (ritka, de elofordulhat), akkor meg van kotve a keze."
Biztos? Keress nekem egy viszonylag nem túl régi topikot aminek van értelme (nem csak nyitva maradt), és olyan nyitotta akire nem illik rá a fenti leírásom, ergo még újonc vagy lelkes újonc az illető.
-
Oliverda
félisten
Sajnos néha lustaságból én is szoktam egyszavas válaszokat adni, de az ilyeneknek szerintem inkább a cseten lenne a helye nem egy fórumban. Nyilván sosem lesz olyan a rendszer, hogy logikailag elemezni tudja a válaszokat.
Mondjuk szvsz ezen felül is lennének még dolgok amiket nem ártana már kicsit átalakítani. A regisztrált tagok számának ugrásszerű növekedésével a rangrendszerre is ráférne már egy újabb reformáció. Én pl. kapásból megdupláznám az adott ranghoz szükséges regisztráció óta eltelt napok számát, de lenne még 1-2 ötletem ezzel kapcsolatban.
Ja, és csak az nyithatna új szakmai topikot aki már legalább 30 napja regelt és van legalább 100 szakmai hozzászólása és még nem volt banolva. Aki ezt nem éri el annak az Új fórumtéma nyitása gombra kattintva az jönne 48as betűmérettel, hogy használd a keresőt így meg így, vagy nézz körül itt meg itt előtte. Kevesebb lenne az értelmetlen topiknyitogatás is...
-
Oliverda
félisten
Jah, arra meg ott van a számológép de akár fejben is ki lehet számolni 10 mp alatt.
Lauda: Engem nem zavarna egyáltalán ha az én néhány karakteres, egy szmájlis vagy akar egyetlen linket tartalmazó hsz-eimet nem számolná a rendszer. Akinek ez annyira fontos az veheti a fáradtságot, hogy egy mondatot kreáljon az ilyenek köré. Szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Ezt csak úgy lehetne megcsinálni mint a fészbukkon. Ergo csak pozitív vagy semmi.
Mondjuk az egy szmájlis vagy 4-5 karakteres hozzászólásokat én sem számolnám be sehova.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Mi számítana értékes hozzászólásnak? Karakter számtól függene vagy mitől? Esetleg mások által hasznosnak minősített hozzászólásokra gondolsz? Bizonyos gyártói fórumokon van olyan, hogy "kudo"-t adhatsz ha hasznosnak találod a hsz-t, vagy abban van a megoldás egy problémára. Erre gondoltál?
A városok finomítása és a posta opció hiánya már régi probléma. Szvsz 2 város azért még beleférhetne, mert sokan laknak és tanulnak/dolgoznak két külön városban, ahol nap mint nap vagy hétről hétre fixen megfordulnak. A posta plusz opció mehetne erre pluszban, esetleg azzal megspékelve, hogyha kiválasztod akkor kötelezően előre be kelljen írni a postaköltséget (ha van) amit tartanod kell.
Ami nekem még probléma, hogy valaki anélkül is láthatja az adatalapom összes információját, hogy egyáltalán be lenne lépve vagy regisztrálva az oldalra. Az elmúlt években kaptam némi spam-et a PH!-ra dedikált email címemre.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Szerintem ezt már nem lesz nehéz megcsinálni. Konkrétan azt, hogy már ismert és megbízható eladókat bejelölhetsz kedvencként, és azoknak mondjuk más lesz a színe vagy lesz mellettük egy csillag (vagy egy rózsaszín szívecske ), vagy akármi amiből tudod, hogy minden rendben vele.
-
Oliverda
félisten
válasz dízelracer #130 üzenetére
Azt fogod látni, hogy milyen értékelése van aztán abból majd eldöntöd, hogy szimpatikus vagy sem. Amennyiben pedig véletlenül bepaliznia akkor a PH!-nál minden adata meglesz és könnyen gyorsan nyakon lehet csípni. Az eBay-en így működik már évek óta a rendszer, és elég hatékony azt kell mondjam.
Amúgy a PayPal-os fizetés lehetősége nagyon jó ötlet.
-
Oliverda
félisten
Azért remélem legalább a színvilág hasonló marad.
Mondjuk arra kíváncsi leszek, hogy az anonimitást illetve a PH! tagok és a Hardveraprón látható nevek közti párhuzamot, hogyan fogjátok "kitakarni". Ez kb. azt is magával vonja, hogy attól kezdve PH!-s aláírásban nem lehet propagálni hirdetést vagy még csak utalást tenni sem rá. Ezzel viszonylag könnyű lenne kitalálni, hogy ki áll xy hirdetés mögött.
Nem lesz egyszerű móka megtalálni majd a helyes középutat az biztos. Arról nem is beszélve, hogy majd mennyire fel fog futni a rangvadászat sportja ha még közevetlenül profitálni is lehet majd belőle. Mondjuk ezt még szvsz viszonylag egyszerű lesz kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Nem tudom, hogy egy ilyen jellegű oldalnál mennyire számít az, hogy trendi-e vagy sem.
A keresésen szerintem még tovább kellene kicsit finomítani. Például jelenleg nem lehet beállítani, hogy csak címben vagy magában a hirdetés leírásában is keressen-e. Automatikusan mindkettőben keres. Bár gondolom, hogy ilyen jellegű finomítások is lesznek majd az új oldalon.
-
Oliverda
félisten
Értem. Remélem arra is lesz valami megoldás, hogy ne csinálhasson valaki naponta új hirdetést ugyanannak a cuccnak, csak azért, hogy mindig a lista elején legyen az időrendi rendezésnél...
-
Oliverda
félisten
Ez elég jól hangzik. Egyedül az utolsó pont nem tetszik így első hallásra, de most ez a trendi, ez van, ezt kell szeretni.
Esetleg valami körülbelüli céldátum arra, hogy ez mikor indulhat be?
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Grat!
Esetleg a hardveraprót érintő változásokról és annak tervezett életbelépéséről is meg lehetne tudni valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Villanyszerelés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DIGI internet
- További aktív témák...
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest