- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Milyen TV-t vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
szia, már korábban is próbáltam az általad is leírt módszerrel frissíteni,
azaz kitömörítettem külön mappába a csomagot, vagy most ahogy te írtad megvártam, hogy magától tömörítse ki a Temp-be, onnan átmásoltam az egész mappát máshova...
majd az Eszközkezelőben - Videokártyák - Intel HD Graphics - Illesztőprogram frissítése - keresés a számítógépen...de azt írja ,hogy naprakész. pedig nagyon nem az -
Pikari
veterán
,,Szintén újítás volt a hardveres T&L kezelése az OpenGL driverben. ''
wait, what? ez így makes no sense, de azért kiváncsi vagyok, hogy vajon mi az, amit átdobtak gpura, ami eddig nem volt ott.
ha már ffp, aminek én örülnék, az a gyorsabb gllight, glcalllist, glcopyteximage, gyorsabb arb shadow cmp
-
Krystal_s
addikt
sziasztok, egyik notimban ( Toshiba T210 ) Intel HD vga van.
egy ideje feltűnt, hogy az 1080p-s youtube videók akadnak. én viszont tudtam, hogy a gépemnek simán akadás mentesen kéne lejátszania ezeket a yt. videókat. a video fps értéke 6 volt. nem akartam elhinni. aztán kikapcsoltam a hardveres gyorsítást éés az 1080p-s youtube videók tökéletesen mennek az fps értéke 30-32 lett.
tudom, hogy a flash player-el is sok a gond, de most úgy néz ki ,hogy driver hiba lehet.
a Toshiba oldalán ez a legújabb, ami nekem is fent van. az Intel oldalán van újabb driver is, de ezt nem tudom telepíteni az alábbi hibaüzenet miatt: kép
most mennek szépen a videók, de így teljesen a procit terheli le, és működni kellene hardveres gyorsítással is. találkozott már vki hasonló esettel ? -
-
-
zoltanz
nagyúr
"Starcraft 2: Wings of Liberty (Devil’s Playground) – akár +37% alacsony szintű grafikai beállítás mellett"
Gonosz mód on: az mit jelent nem 1 elmosódott plecsni úszik majd a vizen, hanem kettő?
-
-
MZperX75
addikt
"ja de százalékban még mindig több mint a 6950-6970 bios "update" eredménye (8-10%)
Más kérdés, hogy fps-ben nem"
Igen de HD6900-es szériának a teljesítménye nagyon baráti(fogyasztásról most nem beszéjünk) húzni sem kell,mert jó fullHD-ig!
És nem egy kategória.
A HD3000-Igp,meg húzva is gyengus!persze szerintem nem az ,az Igp.-között!
Annyira nem értem az embereket ,akik fikázzák Intel féle IGP-t 3000-es széria szerintem kifejezetten jó!
A szolgáltatásra kicsit gyurna még az INTEL tökéletes lenne,amire való arra most príma!
Ahoz képest ,hogy nincs túl nagy mult mögötte videókártyás témában. -
Tamás88
őstag
Sőt, még a 4500M is tudja a DXVA-t (Clear Video-ként van fenntüntetve). Onnan tudom, hogy a laptopomban ez van benne.
Tel Elek:
"Az én notimra (Acer 4750) nem megy fel.
(A gyártó még nem hagyta jóvá...)"Ott trükközni kell egy kicsit, Először elindítod a telepítőt, majd miután kicsomagolta a hozzávalókat, azt meg kell keresned és kimásolnod egy másik helyre (mert a telepítő leállása után kitörli), Majd a Windows-on belül kell frissítened a driver-t, onnan már fogja frissíteni és ezt onnan fogod tudni, hogy villódzani kezd a képernyő, akkor újraindítod a gépet. Ekkor már működőképes, de a biztonság kedvéért indítsd el a telepítőt, és majd ő szépen mindent feltesz (és most már nem fog akadékoskodni).
A gyártó meg egyébként sem fogja jóváhagyni, már nem foglalkozik vele.
-
echterion
nagyúr
Jó reggelt, Vietnam!
Nekem ez jut eszembe erről a hírről. Bár, nem tudom, ki az, aki egy 2500k mellett IGP-vel fog játszani. -
vinibali
őstag
VISUAL ADRENALINE
-
törölt tag
Az én notimra (Acer 4750) nem megy fel.
(A gyártó még nem hagyta jóvá...) -
Prof
addikt
ja de százalékban még mindig több mint a 6950-6970 bios "update" eredménye (8-10%)
Más kérdés, hogy fps-ben nem.Azt azért el kell ismerni Intel IGP-k a totál vicc kategóriából jőve Ivy-val elérik a casual gamernek elmegy low grafika szintet ha minden igaz. Pedig tudnának ők sokkal jobbat is ha akarnának, de addig jó míg nem nyírják ki a konkurrenciát (AMD).
Aki meg azt hiszi full hd-ban high-on megy majd vele az új játék az majd megtanulja, hogy a diszkrét VGA-k nem csak dísznek vannak a boltok polcain.
-
Prof
addikt
köszi közben utánanéztem és 40-60% oc belefér :d
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #73 üzenetére
jaaa, értem. igaz, nem sokat érek vele, de ez van
...
kiöregedett a laposunk. bekell látnunk
-
banhammer
veterán
Van a BIOS-ban egy GPU Boost funkció.
Legalább is az Asus P8H67-es alaplapjaiban van.
Nekem egy Asus P8H67-M PRO alaplapom van, bekapcsoltam a BIOS-ban az említett funkciót, de nem vettem észre hatalmas változást. -
jaja1981
addikt
válasz
Plazmacucci #22 üzenetére
Plazmacucci, blackrulz, leviske:
Én nem a minőséget mondom, és nem is a korrekt üzlet politikát, de ami tény az tény, hogy a legtöbb IGP az Intel. Marha nagy cég, óriási tőkével.
Csak ezt akartam kifejezni. Az AMD is fizeti a kis liszensz díjat minden x86 CPU után.Én sem Intel VGA-t használok.
-
banhammer
veterán
Végre új driver.
Az előző kiadás óta bő 5 hónap telt el, szóval nem kapkodja el az Intel a dolgokat. -
nkpolip
tag
Én nem tudom letölteni. Azt mondja nemes egyszerűséggel, hogy nem találja a filet.
-
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #72 üzenetére
Jajjj, dehogy is, nem úgy értem!
Ez méltatás volt. Úgy értsd, hogy a kis masinád tud annyit, mint amennyivel a NASA az egész Hold programot vezényelte anno.
Nekem sem éppen mai a kis lapi topim, de azért még használható a jó öreg 90 nanos TL-60 benne. Pedig ehhez már semmilyen csoda drivert nem fognak írni.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #71 üzenetére
igen, jövőhéten be is viszem vágódeszkának a melóhelyemre
be is b.szna, ha '69-es technológia döcögne egy CQ61-esben. bár, néha kezdem azt érezni
-
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #70 üzenetére
Na ugye, milyen sokoldalú kis masinád van.
Amikor szomorú vagy emiatt, gondolj az aláírásodra, hogy kb. az egész holdra szállás program számítástechnikai teljesítménye ott van abban a kis műanyag dobozban.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #69 üzenetére
képet a postán is adnak, meg a fényképésznél. nem ez a baj
jah, ha másra nem, világítani tényleg jó lesz. igazad van
-
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #68 üzenetére
Képet azért csak ad, szóval azért valamira mégis jó!
Vakon gépelni legalább nem kell megtanulnod.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #66 üzenetére
áh, értem. köszönöm.
(#66) antikomcsi
áá, b.szhatom. semmire nem jó ez a kis GMA4500M...nekem legalábbis
na mindegy. így jártam. viszont az X6 hasíít -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #66 üzenetére
A Brazos diák a teljesítmény szerint rangsorolják a rendszert az Intel platformjaihoz. Ez a szokásos marketing része a dolognak, amit vagy bekajálsz, vagy megnézed az árakat és a teszteket. Márpedig ár szerint az Atom az ellenfél. Ezt az árlistákon is ellenőrizni tudod.
A másik szempont a platform dizájnja. Ez dönti el, hogy a kiválasztott rendszer egyáltalán befér-e az adott gépbe. Minél kisebb valami (kevesebb tű, kisebb kiterjedés) annál jobb. Kis méretben több hely marad például az aksinak, ami fontos egy mobil terméknél.
Brazos platformdizájn:
Fő lapka (Ontario/Zacate): BGA-413-as tokozás, 19x19 mm-es
Vezérlőhíd (Hudson-1): FC BGA-605-ös tokozás 23x23 mm-es
Pine Trail platfromdizájn:
Fő lapka (Pineview): FC BGA-559-es tokozás, 22x22 mm-es
Vezérlőhíd (NM10): BGA-360-as tokozás 17x17 mm-es
2011-es ULV Pentium/Celeron platfromdizájn:
Fő lapka (Arrandale): PGA-988-as tokozás, 37,5x37,5 mm-es
Vezérlőhíd (HM55): FCBGA-951-es tokozás 27x27 mm-es
Ebből tökéletesen látható, hogy a dizájn szempontjából a legkisebb gépek a Brazosból és a Pine Trail platformból építhetők. Egy ULV dizájnnak minimum 1,5x akkora az alaplapi helyigénye, következésképpen, drágább lesz a NYÁK, ráadásul sokkal bonyolultabb mindkét lapka tokozása, ami drágább routingot, és több nyomtatott áramköri lapot igényel, mint a másik két platform. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
- = Zk = - #64 üzenetére
Nem. Ez csak HD Graphics IGP-kre jó.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #6 üzenetére
meglesem a notimon
amúgy ez a frissítés, és a közeljövőbeni jó lesz vajon az én kis talicska GMA4500M-hez is?
hírben nem láttam, utánna meg még nem néztem egyelőre -
dízelracer
őstag
válasz
djculture #42 üzenetére
Csűrhetjük csavarhatjuk a dolgot de azért mert az egyszeri user a hozzá nem értése miatt nem a célnak megfelelő hardvert viszi haza egy nagyáruházból attól még nem a gép a rossz hanem a user hülye. Aki nem ért a számítógépekhez az vásároljon számítástechnikai szaküzletben, meg eleve ha valaki valamihez nem ért akkor forduljon hozzáértő szakemberhez nem a szomszéd pistikére kell hallgatni. Ha mégis egy nagyáruházban veszi meg az akciós szart akkor így járt. Késő bánat.
-
Prof
addikt
na ez már valami amd hatására pár embernek kiadta Intel papa, hogy reszeljenek már egy kicsit a driveren. Kíváncsi vagyok mennyire lesz ebből tendencia.
Bár lehet csak az Ivy marketingkampányának egy részét képezi ez a fejlesztés.
Van valakinek tapasztalata mennyire húzható mondjuk egy ihd3000?
Én még elvagyok a 4gigás c2d-vel, amd 6970-el, nem lesz sose sb-m sztem.
-
Nálam valamiért ez a driver nem akar felmászni a notimra, pedig pár napos szűz windows.
-
szacsee
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez azért elég nagy baj. Aki eltéved arra az oldalra (mert ismerjük be nagyobb a valószínűsége, hogy az 1.0-s vevő nem abból a többoldalas technikai doksiból tájékozódik), akkor a Clear Video HD hiányát joggal foghatja fel a felsorolt szolgáltatások hiányának. Tekintve, hogy a tájékoztatás ennyire gyér, ennek a jelentősége óriási lehet az eladáskor. Ráadásul engem is félrevezetett.
-
Dani79
tag
Ebben a leírásban be van kapcsolva a Clear Video
-
szacsee
nagyúr
14. oldalon külön említi.
Processor Graphics
• The Processor Graphics contains a refresh of the sixth generation graphics core
enabling substantial gains in performance and lower power consumption.• Next Generation Intel Clear Video Technology HD support is a collection of video
playback and enhancement features that improve the end user’s viewing
experience.
— Encode/transcode HD content
— Playback of high definition content including Blu-ray Disc*
— Superior image quality with sharper, more colorful images
— Playback of Blu-ray disc S3D content using HDMI (V.1.4 with 3D)• DirectX* Video Acceleration (DXVA) support for accelerating video processing
— Full AVC/VC1/MPEG2 HW Decode• Advanced Scheduler 2.0, 1.0, XPDM support
• Windows* 7, XP, Windows Vista*, OSX, Linux OS Support
• DX10.1, DX10, DX9 support
• OGL 3.0 support
• Switchable graphics support on desktop AIO platforms with MxM solutions only -
Abu85
HÁZIGAZDA
Akkor kellene szólni az Intelnek, hogy jelöljék be, mert így eladásokat vesztenek.
Egyébként a Clear Video HD ezen szolgáltatások gyűjtőneve:
- Optimized high-definition playback with support for Blu-ray* with dual video hardware decode to watch favorite content in stunning HD
- Full hardware decode acceleration for AVC, VC1, and MPEG-2 formats eliminates stutter and pauses due to software-based video decoding
- 24-Hz refresh rate support for cinematic playback
- Stunning video quality with sharpness/detail, noise reduction, and Deep Color and xvYCC* create incredible visuals
- High-quality DVD upscaling with Windows Media Player*
- Advanced de-interlacing and film mode detection for crisper imagery
- Seamless digital display support for HDMI* 1.3a along with dual simultaneous HDMI support to watch content on HDTVs and HD monitors
- DisplayPort* 1.1 with audio support and up to 2560x1600 resolution support very high resolution monitors
- Multi-channel premium audio with native support for bit-streaming Dolby TrueHD* and DTS-HD Master Audio* create amazing audio experiences
- Up to 8 full range channels at 24-bit/96 kHzHa nincs Clear Video HD, akkor a fentiek közül nincs semmid. Legalábbis az Intel szerint. Na most, vagy az Intel írja félre az arkban a tájékoztatást, vagy a driver véletlenül aktiválja a szolgáltatást, mert ennek a tiltása tisztán szoftveres. Előbbi esetben az Intelnek jelezni kellene, hogy szar az adatbázisuk, míg utóbbi esetében ne szólj, mert a végén még letiltják.
-
válasz
dízelracer #40 üzenetére
A Brazost igazából az Atom ellen találták ki, ami egy dolgot tud: keveset fogyasztani. Cpu meg vga igénylő processzeket meg felejtsük el, de teljesen... Egy tipikus fotóstúráról hazatérve kb 200 képet szoktam batch-processzelni. Ez egy core t9300-on 4 óra. vajon mennyi lenne uez egy E450-en vagy egy 2magos Atomon??
Szvsz az alacsony teljesítményű pc-ket (netbookokat) hamarosan kiírtják a tabletek és okostelók...
-
moha21
veterán
válasz
djculture #42 üzenetére
És akkor a gyártó a hibás? Ennyi erővel a szuper agyonbutított ddr2-es VRAM-os VGA-k is lehetnek benne. Akkor is user error van.
PC amúgy sem fénykorát éli, irodába meg több, mint tökéletes.
És, ha akar tud bele venni VGA-t, ha meg nem akkor van egy rögtön ami nem fűt annyit, kisebb helyen elfér az egész. Nekem számít, irodába számít, könyvtár etc számít. Aki játszani akar ( az amúgy is döglődő PC játékok közt ) az vesz VGA-t.
(#43) szacsee: Igen ilyesmire gondolok.
-
djculture
félisten
-
dízelracer
őstag
(Troll mode on) A brazos idegesítően gyenge is. Csalódás volt számomra. Multimédiára hiába korrekt ha a harmatgyenge proci miatt egyszerűen nem alternatíva semmivel szemben. Csak tátottam a számat mennyit szöszmötöl egy 70GB-os könyvtár tömörítésén. A 4évvel ezelőtti E2140-em picit gyorsabb volt 533-as ddr2 memóriával + híresen szar nforce4-es lapban. Pedig 1.6GHz dual core ez is az is.
(Troll mode off).
-
coolpet
senior tag
Hozzaszolok en is.
Idezek egy masik topikban a hozzaszolasombol:
"Nemreg vettem asus P8Z68-V lapot es i& 2600K procit.
Mivel vidkariba kesobb, vagy nemigazan szeretnek befektetni, ezert a beepitett HD3000 graf chipet szeretnem kihasznalni jatekra amig lehet.
Namost a mostani jatekok mediumon/maxon mennek vele 1024-ben 25-30 fps-el(Crysis 2, stalkerek, x3tc, resident evil 5 stb...), de van amin meg lehetne egy kicsit javitani."
Es nem loditottam, megy ennyivel fraps-al merve.
Azota vettem egy dedikalt kartyat is ,mert imindig arrol almodtam hogy fullra huzom a grafot es milyen gyonyoru lesz. De a beepitett IGP-vel sem volt sok bajom, csak nem kell tul sokat varni tole.
Egyebkent Stalker-cop 23-27 fps kozott mozgott mediumon 1024ben, resident evil 5 amirol meg tudok nyilatkozni az elegge gazos volt, 18fps korul, crisis 2-t meg azon toltam vegig jol volt optimalizalva, 25-30 fps, valamint a fear3(ami egy szutyok lett) az is tolta a 30 fps +- 5 ertekeket.
Persze HDR meg Bloom meg Real world sunshine ilyeneket el lehet felejteni, mert drasztikusan lerantja, dehat gondolj bele, hogy kapsz 60-ert egy 2600K-t(akkor amikor vettem
) es egy feltenyernyi chipben van egy izmos 8 szalas(4 magos) procid, es egy kevesbe-kozepesen eros IGP-d.Most veszel egy HD6450-et, es nem vagy elobbre csak van egy 2tenyernyi zajos futoelem a gepedben. A Magas grafikai szint az maskerdes, azt meg kell fizetni. Nekem a komplett gepem(alairasomban) max energiagazdalkodassal 35W-ot evett(proci a hozzaadott progi szerint 3,5W-on elketyegett win desktopon), ha jatszottam akkor 90W-ig ment fel a fogyasztas... Belevettem a 6870-et, alapfogyasztas megugrott 65W-ra, es jatek alatt full felbontason meg eszik a komplett gep(moncsi nelkul) 200W-ot lol. Fogyasztasmerovel merve konnektorbol mielott megkerdi valaki honnan tudom.
Szoval a beepitett igp is valo valamire.
Ja eg Guild Wars(mert azt toltam ejjel nappal) 1680*1050 minden graf beallitas fullban az igp 65-90 fps-t tolt, es a jatek gyonyoru volt!!!
Csak meg kellene tanulni a jatekkeszitoknek optimalizalni.
5 ev mulva mar HD6990 erteku igp lesz a prociban. A szarsagokat mint tesszellacio meg 16x AF, meg extreme bump mapping es hasonlok meg elfelejthetnek a programozok, jatekelmenyt akarunk nem 4d videocsodat. A DX9 is max olyan extrem valosaghu grafot tudott eloallitani, hogy az ember egyes jeleneteknel elveszett a gyonyorben, ezek az uj teknologiak meg arra menek ra hogy a fogyasztast noveljek a GPU piacon...Szoval az Intel IGP nem szar, csak arra kell hasznalni, amire valo. Es a Wow-ot nemtudom, de szerintem full grafon zokkenomentesen elviszi
es egy [link] a vegere
-
szacsee
nagyúr
Az új SB cerkában levő HD Graphics is támogatja és 12K-ért elég szép processzorteljesítményt ad. H61+ G530 és a Brazos elsunnyoghat a túlárazott árcédulájával és a ~3,2Gb/sec körüli memória kezelésével DDR3 alatt.
(865P tudta ezt 400-as ddr1-el olvasásban és az 6 éve volt minimum.) Intel PHowa.
-
Draco3D
csendes tag
válasz
djculture #26 üzenetére
http://prohardver.hu/teszt/intel_sandy_bridge_teszt/integralt_gpu.html
És azóta javult is a helyzet gondolom.
Szóval akkor heti 50 gépet visznek vissza ismét hogy elmondják milyen sz*rra beszélted rá őket,az az olcsó ati amit ajánlottál nem hogy 3x gyorsabb,de még lassabb is?Nem egy nagy eresztés,nem is játékra van,ahogy a legolcsóbb ati kártyák sem(5570 alatt nem érdemes diszkrét kártyát venni),erős túlzás amit írsz. -
gigi21hu
csendes tag
HD3000 hardveresen támogatja a dvxa-t. ÉS szerintem ne szutykozzuk az Intelt, nekem egye játékot sem rángat max felbontáson, mint az Nvidia kártyám.
-
válasz
djculture #33 üzenetére
Végülis minimalista beállítások mellett elég sokminden elmegy rajta. A szoftwertámogatáson dolgozzanak még (irtsák ki a képhibákat...)+ a vasat tegyék tényleg DX11kompatibilissé a következő generációban (aktuális dxva és directcompute támogatás miatt).
Hogy a népek miért veszik? olcsó... veszik az atomos netbookokat 1000rel, aztán megy a nyivákolás, hogy még filmezésre is sovány
-
dízelracer
őstag
válasz
#56573440 #23 üzenetére
A szutyok intel igp 100%-ban megfelel irodai célokra de, otthoni gépbe is megteszi ha valaki nem játszik. Netezni, filmet nézni lehet rajta. Amire gyártották arra maradéktalanul megfelel, nem fogyaszt többet mint a konkurens megoldások de olcsóbb azoknál. Ezért terjedt el.
-
djculture
félisten
Nem akar full hd be csak a mai megszokott monitorok natív felbontásán.Azért az szerintem nem alternatíva hogy 20 colos monitorokon majd játszik a nép 800*600 ba mert ott huh de jó az intellel.Egyszer már linkeltem az intel oldalán fentvan hogy mely játékok tökéletesen játszahtó a beépitetett cuccal.Én abból párat megnéztem,nem egy az ott lévőkböl 1024*768 ba minden minimumon képregény volt.
-
djculture
félisten
Oké annyira jó hogy biztos azért hoznak heti 50+ gépet hogy kéne a sb beépitett fsadéka helyett valami normális hogy a gyerek játszhasson.A legkisebb ati ami most kapható diszkrét kártyásba is legalább háromszor erősebb 3d-be plusz nincs benne háromezer garfikai bug,majd a hétvégén meglesem evvel a driverrel mi válttozott.
-
leviske
veterán
Azért ez szerintem nem így megy. Ha lehetne nyomni izomból a GPU piacot, akkor 2010-ben letolták volna a piacról az AMD-t és az nVIDIA-t.
Az IGP piac helyzetére meg én nem verném a mellem, miután nem a technológiai fölényük miatt tartanak ott, ahol.
(#23) blackrulz: Azért én nem félteném az AMD megoldásait. A Sabine ahhoz túl friss, hogy következtetni lehessen a terjedésére, a Brazos meg ahhoz képest, hogy meg kellett törnie az Atom monopol helyzetét, átkozottul jól áll.
-
törölt tag
ezt azért gondold már át légyszíves. ha végre hanyagolná mindenki a szutyok intel igp-ket akkor végre pl az amd apuk is el tudnának terjedni. nem az a baj hogy nincs rájuk igény (és reggeli fogmosás előtt bármikor kétszer verik el az intel igpket csipás szemmel is) hanem minden gyártó az intelt erőlteti, vajon miért? hát nem azért mert olyan durván jó teljesítmény neadjisten fogyasztás mutatókkal rendelkezik... azért egy addikttól többet vártam volna...
-
-
jaja1981
addikt
Ha az Intel beszáll egy piacra, ott élre tör.
Az ATI, NV sehol sincs hozzá képest IGP gyártásban. -
Yany
addikt
"Egyre több számítógép nem tartalmaz dedikált VGA-t..."
Ez kicsit szebb lett volna így:
"Egyre kevesebb számítógép tartalmaz dedikált VGA-t..."
vagy
"Egyre több számítógép nélkülözi a dedikált VGA-kat..."
vagy valami hasonló. Így kicsit magyartalan. -
törölt tag
válasz
zotyesz66 #16 üzenetére
Igen, a gyári driver is jó, csak néhány játék, mint pl. a COD2 csak akkor hajlandó futni, ha van hardveres Transform&Lightning támogatás az IGP-ben. Mivel a GMA950-ben ilyen nincs, ezért készült a modded driver, ami azt hazudja a játékoknak, hogy az IGP rendelkezik ezzel a képességgel, és ekkor elindulnak. Bár nem minden játékot lehet így becsapni, mert az újabbak már a driver megkerülésével, közvetlenül kérdezik le a vezérlő képességeit, és így rájönnek a turpisságra. A COD2 mindenesetre megy a modded driverrel. De nekem a GMA950-esben az tetszett a legjobban, hogy 2D-ben sokkal gyönyörűbb képet adott, mint a két nagy gyártó bármelyik diszkrét VGA-ja. Mivel 3D-ben gyenge, gondolom inkább a 2D-s képminőségre gyúrtak rá.
-
pityeszka
őstag
Tudom, hogy megcsinálja a proci ha kikapcsolom a gyorsítást viszont akkor is látni a képen (lehet, hogy csak az én szemem ilyen), hogy akadozik néha a film.Végül is nem számít mert a GTX460-al már nincs ilyen probléma.
Mindössze kíváncsi voltam, hogy meg tudták-e oldani ezt a problémát. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
pityeszka #11 üzenetére
Annyira meg lehet oldani, hogy megy.
Ami az esetleges képproblémákat illeti (amelyek amúgy meglehetősen ritkán keletkeznek, van erről egy tesztfájl valamelyik PH! fórumban), az nem driveres, hanem egy elég régi hardveres probléma. Nyilván azt nem tudják driverből megoldani. Ha ez a problémád vele, akkor kapcsold ki a gyorsítást és a proci megcsinálja hibátlanul, vagy vegyél mellé Radeont/GeForce-ot. -
törölt tag
-
válasz
pityeszka #11 üzenetére
Elvileg mennie kéne, kérdés milyen a minőség. Otthon kipróbálom, jövő7en kapok némi 3D bluray anyagot, azon prímán lehet tesztelni
Egy kérdés: nvidia Optimus-os notim van. Ha ujratelepítés után nem rakom fel az intel IGP drivert, csak az nvidiát, akkor az intel grafika kikapcsolva (=áramtalanítva) marad, és kevesebbet eszik a proci?
-
Dani79
tag
Lord of the rings online minden mediumon, kivéve textura minősége, mert az high 40-45 fps átlagosan(1600x1050). mindez i5-2400-al csak igp-vel
hajrá intel
-
pityeszka
őstag
No és mi van a DXVA lejátszással?Vagy azt driverrel nem lehet megoldani?
-
-
antikomcsi
veterán
Intel igp+ BC2????
Érdekes recept.
Mindenkinek jó szórakozást, aki így tolja.
-
smkb
őstag
Óha, a számokat elnézve végre megint van egy gyártónak ccsodadrivere!
.... vagy az előző volt az anticsoda...
-
Ha ilyen egyszerű beépíteni a támogatásokat, miért ott tartanak igp ügyben ahol?
-
-
adorjant
őstag
Arról van hír,hogy milyen tempóban fognak frissülni? Korábban azért nem azzal dicsekedtek Intelék
De mindenképpen értékelendő az igyekezet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged