- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Huawei MatePad 11.5”S PaperMatte - papír, írószer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED monitor topik
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
Látom nagyban megy itt a beszélgetés a Nex-ről.
Nálam most van egy Nex-3 + 16mm pár napig tesztre. Az első benyomásom ugyanakkor nagyon pozitív, bár egyértelműen a kompaktról váltókat célozza a rendszer, és nem az amatőr fotós társadalmat.
Miért nincs fényerős 30mm obi a géphez? ezzel a 16mm-rel csak bohóckodni és művészkedni lehet, de normálisan fotózni nem.. -
Mandarinn
senior tag
Mit szóltok a Canon APS-H mirrorless pletykához? Engem egy kicsit megmozgatott pedig nagy Sony-s vagyok. Vagy ha nagyobb a szenzor akkor még rosszabb lesz a "rolling shutter"? Bár sok előnye is van..... Szerintetek?
-
válasz
Mandarinn #418 üzenetére
ne értsetek félre: továbbra is tetszik a rendszer. nagyon is. ha lehetne értelmesen kezelni a nex-5-öst, és lenne mondjuk zajszűrés nélküli raw, már ott állnék a sorban. így megvárom az őszt, annyi durván jó cucc jön, h fejkapkodás lesz.
megkövetem magam: 40e ft-ot röhögve megér ez a pancake, és ha magamat nézem, inkább megvenném ezt 40-ért, mint az olympust 150e ft-ért (hiába tetszik ez utóbbi lényegesen jobban minden szempontból).
-
FEDman
addikt
A 16/2,8 szerintem is teljesen rendben van az áráért. Az is biztos, hogy EVIL-re nagylátó palacsintát tervezni nem egyszerű feladat.
Pont ezért nagyon kíváncsi leszek a hamarosan érkező Pana 14/2,5-re! Lehet az se lesz ennél jobb, meglátjuk.. -
Mandarinn
senior tag
-
rumos14
nagyúr
de azzal egyetértek, hogy elsőként nem feltétlenül egy 16/2.8-at kellett volna kihozni, hanem sokkal inkább egy 30/1.8-at.
-
rumos14
nagyúr
nyitva még drámaibb a különbség a két obi között, főleg hogy a Sony egy stoppal többet tud.
de azért jól lepontozta a dpreview. tényleg kár volt elkúrni azt a kezelőfelületet. egy sima Fn gomb, ami előhozza a legfontosabb beállításokat, ahogy az A5x0-nél van, tök ász lett volna.Edigital beárazta:[link]
nézzük a NEX-5 18-200-as kitet: 300k vs. 1100 euró, a 290-es árfolyammal (köszönjük mindnekinek, aki ehhez hozzájárult...) tiszta jó.
vagy a legolcsóbb NEX-3 a 16-ossal: 140k vs. 500 euró.
mindenki rohanjon NEX-et venni! -
-
Mandarinn
senior tag
40.000Ft Vs. 182.000Ft
-
Ijk
nagyúr
Hidd el, nagyon is tisztában vagyok az optikai kereső hátrányaival. Volt szerencsém kipróbálni a pana EVF keresőjét, tényleg brutális, de valamiért mégsem adnám érte az optikai keresőt.
Egyébként ritkán szoktam mellélőni, ha nem is sikerül jól eltalálni az expot, akkor rawból még mindig jó esetben értékes végeredmény kinyerhető. -
rumos14
nagyúr
meg lehet fogni a dolgok jó oldalát és rossz oldalát is. a rossz oldalát felsoroltad, a jó oldalát is fel tudnád
a kitobi tényleg bumszli, de gondolom az aps-c, a felhasznált anyagok, az OS és egyebek nem tették lehetővé hogy kisebb legyen. tudom, a 18-200-zal már extrém aránytalan a cucc, de egy fasza videókamerát kap az ember, nagy érzékelővel, jó átfogással, AF-fel, full HD-ban, relatíve kis méretben, 1100 dodóért. végre van alternatívája a GH1-nek. -
20 ezer forintért vesz az ember egy régi 55/2,8-as makrót, ráteszi és kész. nem lesz af, de makrónál ez talán nem a világ vége, és képminőségben feltétlen rosszabb sem lesz. stabi van a vázban. én csak annyit mondtam, hogy "épeszű" ember biztos nem veszi meg azt a lajkát.
-
rumos14
nagyúr
kár volt a Canon-nak FF vázat kihozni, ha a 24/35/50-es f1.4/f1.2 fixek (darabja 3-400k) nyitott rekesznél csak taknyolnak a képszéleken, meg vinyettálnak, mint állat
mi mást hozott volna ki a Sony, mint aps-c-t? egy Sony mikor fog csatlakozni egy m4/3-hoz? nyilván soha. aps-c-ben pedig van tapasztalatuk rendesen. a kifejlesztett szenzort fel tudják használni az Alpha-kban. a marketingjük a background defocus-ra épül (támadható, tudom.) sztem elég racionális a magyarázat.
szóval ne az első és legolcsóbb obi alapján ítéljünk meg/el egy rendszert... -
nord_
veterán
Közelítsd meg onnan a dolgot, hogy már a fotózás közben a végeredményt láthatod - míg a tükrös vázadnál max. a képzeletedre tudsz hagyatkozni, ha egy képet pl. fekete-fehérben szeretnél meglőni.
Távmérő: no, itt kerülnél a legtávolabbra a mostani ttl-es fílingtől!
Először próbálj ki egy ötezer forintos Yashica-t, mielőtt ráírod a malacperselyre a lajka feliratot.
-
Ijk
nagyúr
Nade, ez egy sima toplista, hol vannak számszerűsítve?
Persze az én forrásom nem reprezentatív, de feltételezem, hogy a dpr fórum amikor dugigvan a kitekkel lőtt képekkel és alig-alig találok 7-14-el lőtteket, akkor lehet hogy nem lapul otthon a nagy tömegeknél.
Persze ezen most nem fogok vitatkozni, mennyit adtak el, de akármilyen olcsó vázat is kiadnak, az üvegeket mindig meg kell fizetni. Kivéve a nikon 35 f1.8-at, mert az felháborítóan olcsó. Ha a 18-55-el egyetemben profi kezekbe kerül és publikálja a képeket a fórumokon, akkor a leicások elsírják magukat, ha megtudják mennyit ér az a szett.
-
FEDman
addikt
Japán Oly/Pana obi eladási lista.
Ami engem igazán meglepett az a 45/2,8 amiből többet adnak el, mint a ZD 70-300-ból! -
Ijk
nagyúr
Lesznek ezek a kütyük még olcsóbbak. Én egy GF-1-et szerettem volna sokáig, de egyszerűen nem bírok megbarátkozni az lcd-vel, de még az evf-el sem. Tudom, méret, sötétben jobb, élő hisztogram, de mégis képtelen vagyok feladni az optikai keresőt. Biztos régimódi vagyok, de olyan pluszt ad, amit egyik elektronikus megoldás sem képes pótolni. Egy távmérős az álmom, már gyűjtök is az M9-re, a perselyben már van kb 3k
FEDman: Megint feltételeztem a dpreview fórum alapján. -
Ijk
nagyúr
Én már a váznál megmondtam, hogy ezt kár volt egy APSC szenzor köré építeni. Nyilván nem fognak egy 100k-s váz mellé 300k-s fixet adni, mert 160k-t még csak kifizet a laikus a keskeny DOF-ért, de 400k-ért inkább továbbmegy és vesz egy ötdékettőt, mer az fullfrém, nagy és faszájúl csattog benne a tükör. A m43 mellé sem kapkodják a 7-14-et, viszik a kiteket, mert az még megfizethető.
Igazából, ha pengén rajzolna, rohannék megvenni 160-ért, ugyanis csak az üveg a dupláját érné, mint az R1 esetében.
-
rumos14
nagyúr
az nagyon ciki, ha számomra az F4-es képek a nagyon csücsköket leszámítva teljesen rendben vannak? vagy csak a Sony szemüvegem miatt látom így?
tökre egyetértek Ijk-kal. ennyi pénzért ez teljesen jó. a wide angle-t meg majd használják az ingatlanos nőcik.szerk: sőt, az F2.8-at sem tartom használhatatlannak.
-
Ijk
nagyúr
Csak annyit akartam mondani, hogy nem véletlen nem jelentek meg még tömegével palacsinták EVIL-re. Talán mégsem olyan egyszerű, kicsi, fényerős, jó rajzú és olcsó fixeket készíteni, mint ahogy mi azt szeretnénk. Mert a pana pöpec kis 120k-s alapobija egy dolog, de egy ekv. 24mm-es f2.8-as pengeéles obit 40-80k-ból már nagyobb mutatvány kihozni.
-
-
végleges nex 16/2,8 tesztfotók!
hátttööö... a sarkok. ouch. -
Mandarinn
senior tag
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mandarinn #380 üzenetére
A fagyást a frissítetlen gyári firm okozhatta, megjelenés után nemsokkal kijött a javítás, de MM-ben és hasonló helyeken nem jellemző, hogy frissítik.
Új modelleknél nem ritka az ilyesmi, még Canon 1D Mark IV-hez is kellett kiadni javított firmet, ami "pontosabbá" tette a fókuszt
K-x egyetlen dologra háklis, csak eneloop és hasonló kis önkisülésű aksik valók bele. -
Mandarinn
senior tag
Ma próbálgattam egy K-x-et. Nagyon megtetszett. Majdnem elcsábultam.
Aztán lefagyott..... ciki Pedig nem adtam nagy feladatot neki csak átkapcsoltam Live View módba.
Az egyik Saturnban voltam és pont ott az akksi fedélen van a csipogó szóval nem tudtam kivenni belőle. Úgyhogy elódalogtamMég egyik "vásári" "ócska" "szar" Sony gépem sem fagyott le.
Van egy 7 éves Sony V1-em még. Már a szüleim használják de semmi baja.
Az első gépem egy Sony P30 volt. Több mint 9 éves, az egyik haverom használja. Semmi baja....Kár érte. Pedig tényleg első ránézésre jó kis gépnek tűnt a K-x
-
FEDman
addikt
De ha már szóba került a Sony marketing itt egy NEX reklám.
Meg kell hagyni, mint reklám baromi jó! Az már más kérdés, hogy rég láttam ekkora parasztvakítást!
0:14-nél máris profi portré obikat megszégyenítő bokeh-t rittyent a kit obival!
0:42-nél elkapott pillanat a hintázó kislányról, akinek a szemében megcsillan a kétoldalról spontán érkező profi világosítás.
Végül 1:15 a kedvencem, a low light képességek bemutatása. Éjszaka, az alagútban egy laza kép a barátnőről, a kép tökéletes! Igaz az is tisztán látszik, hogy profi műfény világítást kapott jobb fentről.
No de hát ilyen ez a laza NEX stílus! -
Ijk
nagyúr
Azért egy vakuval és egy jobb min. 60x60-as softboxxal, vagy ernyővel már egész szép dolgokat lehet csinálni, főleg közeli portrékat tekintve.
A mérettel nem vitatkozom, ahogy mondtam jó, hogy ki lehet váltani végre a tükrösöket egy jóval kisebb rendszerrel, ugyanakkor vannak fizikai határok, nem érdemes szuttyom kis vázat a kezelhetőség rovására építeni, ha még egy palacsintával sem fogod tudni zsebrerakni. -
madgie
titán
Soha nem vakuzom a G1-gyel, égettem már magam eleget különböző fényformálókkal anno tükrösön, külső szemmel kábé olyan nézni egy bouncer-szörnnyel bohóckodó fotóst, mint a piros kínai elektromos biciklist a négyes főúton
Vagy több indirekt vaku, okosan megoldva, vagy a környező fények... szerintem. Egy darab, direkt vaku általában csak ront a helyzeten.
Amúgy meg nem, nem fért bele egyik DSLR cuccom sem a szimatszatyorba, az EVIL belefér. Jó, esetleg egy Pentax K-x belefért volna két-három palacsintával, de valahogy nem vonzott az az alternatíva.
-
Ijk
nagyúr
Mert most éppen ez az igényed. Aztán rájössz, hogy erős fényben csak jó lenne az a kereső. Aztán egy idő után egyre kényelmetlenebbé válik a fogása (megfoghatatlansága) és hogy gombokon kell zongoráznod a beállításokhoz. És a vakura is bármikor kedvet kaphatsz, mármint normális fényformálóval (ernyő, box) ellátott külsőre, egy kis portrézáshoz, vagy családi emlékképekhez.
És ezek már nem az 50k-s kompakt kategória, hogy ilyen hiányosságok ne váltsanak ki bosszúságot hosszútávon.
Egyébként sem értem mi ez a miniatürizálási láz, mert a dslr-nél volt értelme jóval kisebbet építeni. Viszont egy cserélhető obis vázat soha az életben nem fogsz zsebrevágni, a retikülbe pedig akkor is belefér ha egy centivel nagyobb. Akkor meg ott a canon s90, napsütéses körülmények között úgysem látod a különbséget. -
nem értelek én titeket... vaku? minek? miért akar mindenki egy adott vázzal minden potenciális fényképet elkészíteni? miért gond az például, ha egy kompakt csak nappali fényben csinál normális képeket? persze, egy limit, de a nappali jó fotóknak is végtelen számú variációja létezik.
őszintén szólva nekem egyetlen (hármatlan) dolog kellene egy evil váztól:
- live histogram, és elöl egy tárcsa, amit tekerve tolja az expót
- legyen pici
- legyen jó képminősége, jpg is (ehhez ugye jó obik is kellenek)
a jó af nem hátrány, ahogy a stabi sem. (dühítő, hogy a kettő kizárja egymást az mft-nél jelenleg) -
madgie
titán
Tudod, tele van a dpreview fóruma olyan "póverjúzerekkel", akik megveszik az 1D mark akármennyit és azt sem tudják, mi az az ISO, vagy a rekeszértékek, majd visszaviszik a boltba.
Mi, koc(k)afotósok szeretjük tudni, mi miért és hogyan történik, "arrafelé" (főleg a nagy vizen túl) az a fontos, hogy mossa a hátteret a gép ha kell (témamódokban ugye, mert az rekeszprioritás mód már magas), meg mindent magától állítson be a gép. Tehát nekik jó auto ISO, megbízható programautomata és minél vakítósabb témamódok kellenek, meg HDR, DRO, mittomén, persze mind beépítve. És nem érdekli az EVF sem, mert nem akar belenagyítani a keresőképbe, jó AF-et akar és kész.Mandarinn: de nem azért, mert nem jött ki jobb Sony gép, hanem mert felismerted, hogy általában nem a hardver a szűk keresztmetszet a jó fotókhoz.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Mandarinn #359 üzenetére
Pedig de, szépen rájönnek a kezdeti miniatürizálási láz után, hogy hiányoznak ott dolgok. Kezelhetőség, vaku, és a nyári napsütésben mókás dolog szokott lenni, amikor csak az lcd-d van komponáláshoz. Ráadásul kijön egy újabb kütyü, egy divatosabb külsővel, jobb iso 12800-al, és majd akkor arra harap rá a jónép.
-
Mandarinn
senior tag
Hasonlóan savazták az A100-at amikor kijött. 4 éve használom teljes megelégedettséggel.
-
FEDman
addikt
Félreértesz, én se vennék magamnak a NEX5-öst, mert nem felel meg az igényeimnek.
Egyértelmű, hogy a NEX5-nél a kis méretnek megvan az ára, de rengeteg ember van a világon akit mindez nem érdekel és boldogan fogja használni."Fényképező választásnál a legfontosabb tényezők: az ergonómia, a hordozhatóság, kezelhetőség, érzékelő képminősége, objektívek minősége és ára, és persze a felhasználási élmény."
Ezek konkrétan a Te álláspontod, amivel amúgy én is nagyjából egyetértek, de ettől még nem kell mindjárt általánosítani. A nagymamámnak például már teljesen más a prioritása mint neked, vagy nekem!
-
Ijk
nagyúr
Hát azt hittem az EVIL filozófiája a tükör elhagyása a kis méret miatt, megtartva a nagy érzékelőt.
Az NX-nek kényelmes a fogása, van rajta EVF, beállító gombok.
Ezzel szemben a NEX-en nincs evf, nincs vakupapucs, nincsenek kezelőgombok, mindenért a menüben kell kutatni. Viszont picire csinálták és divatosra a vázat, ami manapság 75%-ban képes eladni egy eszközt. Aztán rájössz 2 hét alatt, hogy tulajdonképpen a NEX-hez is ugyanakkora táska kell, a külsejében gyönyörködést megunod, ellenben marad a nyűg a pici méret és rossz fogás, a beállítások kutatgatása, az lcd napsütésben való használhatatlansága, valamint ha egyszer külső villanót akarsz a vakupapucs hiánya miatt (hogy még egy nyamvadék rádiós kioldót se tudsz rácuppantani).
Fényképező választásnál a legfontosabb tényezők: az ergonómia, a hordozhatóság, kezelhetőség, érzékelő képminősége, objektívek minősége és ára, és persze a felhasználási élmény.Az a helyzet hogy te is megeszed, amit a marketingesek megsütnek. Ugyanis semmi előnyét nem látom a sonynak a samsunggal és a m43-al szemben a divatos külsőt leszámítva. Az szerintem nem innovatív, ha egy apsc szenzort beleraknak egy vezérlők nélküli szappantartóba.
-
FEDman
addikt
A NEX legnagyobb értéke, hogy az eddigi EVIL vázakhoz képest egy teljesen más filozófia mentén lett megtervezve. A Samu NX ezzel szemben viszont nem csinált mást mint lemásolta a Pana G szériát. Ráadásul tette ezt úgy, hogy mindenben alulmarad. Az NX számomra egy hatalmas csalódás.
A NEX-ben viszont látok fantáziát! A NEX5 egy igazán karakteres kis váz lett.
Az megint más kérdés, hogy az én igényeimmel nem találkozik, de ettől még szerintem sokaknak fog tetszeni. -
-
FEDman
addikt
Nekem úgy tűnik a Pana most a G1 GH1 G2 G10 sorral kicsit ellaposodott. Ezek a modellek egyszerűen nem elég karakteresek egymáshoz képest. Jó gép mind, de kicsit elkényelmesedett a Pana.
A GH1 utóddal már mindenképp domborítania kell valami komolyabb előrelépést. Én nem látom reménytelennek az L1 féle mFT vázat se, a nemzetközi fórumokon is szinte könyörögnek egy ilyenért. Ha van egy kis esze a Panának megcsinálja.Amúgy a G széria nekem így is nagyon tetszik ahogy most van. A markolaton számomra meglepően kellemes a fogás, a kezelőfelülete is nagyon átgondolt és felhasználóbarát, egyszerűen jó használni. Egyedül annyi, hogy maga a dizájn egy kicsit túl konzervatív és feleslegesen akar DSLR-e hasonlítani.
A GF1-et viszont már imádom! És hiába olyan az Oly E-P1 mint egy kis ékszer, a GF1 letisztult minimál dizájnja mégis sokkal közelebb áll a szívemhez. Lehet mert eleve nem vagyok az az ékszert hordó típus.
-
a panából nem nézek ki egy l1 folytatást a gh1 szériánál. leginkább semmit sem nézek ki a panából, ami a formaterveket illeti, de ha valami, inkább a gf1 utódjai közül lehet egy ilyen retró. de akkor sem mernék meglépni, hogy csak egy ilyen legyen, ott lenne mellette a suta kinézetű gf1 utód is.
(le sem merem írni, hogy a tükörnélküli világ legötlettelenebb kialakítása az egész g széria, és nekem pusztán ezért is erős ellenérzéseim vannak vele szemben. legyen evf, legyen grip, de egy picit erőltessék már meg magukat. az oly-nak sikerült az első pen vázzal, a sony-nak is a nex-5-tel)
-
Mandarinn
senior tag
-
FEDman
addikt
válasz
Mandarinn #338 üzenetére
Ja, nem ennyire konkrétra gondoltam, a 717-es dönthetősége itt túl sokba kerülne, nagyon megdobná a váz méretét. De pl az R1 se volt már dönthető, de pl a tetejére tett kijelző szintén ügyes.
A NEX7-nél is valami hasonló ötletes megoldást várok. Esetleg egy trükkösen elhelyezett dönthető beépített EVF...Majd meglátjuk!
-
FEDman
addikt
válasz
Mandarinn #336 üzenetére
Ami engem illet én abban reménykedem, hogy a NEX7-es csak tudásában lesz hasonló a GH1-re, de kialakításában sokkal innovatívabb és merészebb, mondhatni Sony-s formavilágot kap majd, a 707 - R1 vonal méltó folytatásaként.
Mint ahogy remélem a Pana is a visszanyúl majd az L1 formavilágához a GH1 utódjánál.
-
FEDman
addikt
-
válasz
Mandarinn #332 üzenetére
ó, ez teljesen nyilvánvaló. aki nem profi fotós, és nem konkrét okok miatt cserél vázat, az csak a száját jártatja a fórumokban. aki a 6 mp-es dslr-ek óta bármelyik géppel képtelen egy tetszőleges képet megcsinálni, nos, az ne a felszerelésben keresse a hibát.
más kérdés, hogy sokaknak hobbija is a technofília egyben (nekem is, no meg a Prohardver is erről szól részben), érthető, ha hajtják az újabb cuccokat. de szükség nincs rá. semmilyen formában. tényleg nincs. lehet, hogy picit nehezebb valamit megoldani egy régebbi vázzal, de meg lehet. és ezek ugye csak eszközök. épp ezért egyáltalán nem hülyeség, hogy sok jó képet egy kompakttal is meg lehet csinálni. a kép a lényeg, a többi csak vagy lehetővé teszi, hogy létrehozd, vagy nem. a 6 mp-es dslr-ek óta minden váz lehetővé teszi.
-
Mandarinn
senior tag
válasz
Mercutio_ #331 üzenetére
Még mindig fenntartom, hogy egy jó fotósnak nem kell megvennie az éppen kapható csúcstechnológiát minden évben ahhoz, hogy bomba képeket szüljön.
Pl egy A700 érzékelője és feldolgozása úgy gondolom bőven elég a kiváló képekhez. A Nex kb ott van. Egyesek szerint jobb mások szerint gyengébb. Tehát maradjunk abban, hogy ugyanott van. Erre bárki vehet manuális obikat ami kicsi és ütős.Amúgy ha vissza olvasol láthatod, hogy elfogadom, hogy egyes gépek alacsony ISO-nál részletgazdagabb képeket csinálnak. Ugyanakkor a NEX magasabb ISO-nál jobb (kenés ide vagy oda. használhatóbb szerintem. És nem csak szerintem) Pl ma csináltam az A100-al iso400-as képeket amik elviselhetetlenül zajosak voltak. És ha tényleg végig olvasnád amiket írtam, láthatnád, hogy sok mindenben elfogadtam mások véleményét. De nem mindenben. Ez szerintem nem baj.
De igazából szerintem lényegtelen ezen vitázni. Aki akarja megveszi aki akarja nem. És szerintem a többség élvezni fogja. És nem a Ti hozzászólásotok fog ezen változtatni. És nem is az enyém.
Nem értem, hogy miért céloztál a korodra.... A kölcsönös tisztelet nem kor függvénye.
Amilyen az Adjon Isten, olyan a Fogadj Isten -
Mercutio_
félisten
válasz
Mandarinn #326 üzenetére
Khm, hogy is mondjam...a 20 éves fiam korosztályának stílusában való kommunikálást megkérném, hogy mellőzd velem kapcsolatban
Én - vagy épp madgie, vagy die_roboter - tényeket írtunk le, tehát a randomfika gomb emlegetése teljesen értelmetlen. Nem baj az, ha érzelmi okokból rajongol valamiért, de tanuld meg elfogadni mások szempontjait, és a tényeket, különben oda jutsz, hogy már csak önmagaddal beszélgetsz....
A (haladó) fotósok egyik célja minél részletgazdagabb képek készítése.
Az pedig egy eszköz használhatóságának vagy épp képminőségének megítélése szempontjából lényegtelen, hogy jó képet nála butább, vagy gyengébb géppel is lehet-e készíteni.
Nyilván, - stílustól, tartalomtól témától függően - lehet, akár még kompakttal is, de itt nem erről beszélgetünk. -
Mandarinn
senior tag
válasz
Mercutio_ #323 üzenetére
......
Random fika gomb helyett olvass és gondolkozz is.
Azt mondtam a szenzor és feldolgozás. Egy jó obival szerintem semmi baj nincs ezzel.
Haladó fotóst mondtam nem profit. Sőt szerintem a haladóbb fotósok már nem 200%-os ránagyítással nézik a pixeleket. De te tudod.Egy jó fotós ennél gyengébb géppel 100x jobb képet csinál szerintem mint itt legtöbbünk. Amíg mi itt a pixeleket bányásszuk.
-
rumos14
nagyúr
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mandarinn #300 üzenetére
Kategóriaverő az ami egyértelműen jobb mint a versenytársai.
Az általad linkelt tesztben pedig kb. egálban van a GF1-el, ami nagggyon messze van a kategóriaveréstőlIdegesítőnek inkább az elvakult fanatikusokat szokás nevezni
Ha szerinted a haladó fotósnak elég az a képminőség amit madgie linkelt, akkor nagyon nem érzed a különbséget a kezdő és a haladó fotós között
-
haarmaan
tag
Nekem egyre jobban tetszik ez a gép már csak a Magyarországi ára lesszek kiváncsi.
A gép menüje:
http://www.youtube.com/watch?v=4d56Kj1m5s0Panoráma funkcio:
http://www.youtube.com/watch?v=OLLZLaBywS07FPS sorozat:
http://www.youtube.com/watch?v=-zwR2hwDhoQItt a srác elég sok videot feltöltöt szinte mindent kipróbált a gépen:autofocus,beltéri videofelvétel, mikrofon,külsö mikrofon,stb.
http://www.youtube.com/user/usporedi -
Mandarinn
senior tag
Hát igen.....
De ez a kontraszt hiány mennyire vészes? Flickr képeken nem nagyon észleltem, bár gondolom utómunkás mind.
Neked a preset van? -
madgie
titán
válasz
Mandarinn #312 üzenetére
Nekem van olyanom, a blendeszerkezete bámulatos (tíz feletti lamellaszám, szép kerek f11-ig), de maga a rajz amolyan old school nuku kontrasztos. Ha ezt a vintage látványvilágot szereted, akkor jól elleszel ezzel is. Amúgy önvédelmi eszköznek sem semmi, anno az Oly E-1 prizmaházát is meghúzta a táskában
-
FEDman
addikt
válasz
Mandarinn #309 üzenetére
Gondolom arra vagy kíváncsi, hogy az m42-esek hogy teljesítenek digi vázon.
Ami az azóta eltelt idő alatt a legtöbbet fejlődött az a tükröződésgátló bevonat, ami miatt sokszor kontrasztban még a jobb m42-es obik se érik el a mai kit obik szintjét. Ettől függetlenül van közöttük pár szerethető darab. -
FEDman
addikt
válasz
Mandarinn #308 üzenetére
Na, most megleptél, belinkelted ugyanazt amire én is hivatkoztam.
Na de ha már megint előkerült beszéljünk róla.
Ez a tipikus érzésre rángatós összehasonlító módszer, amit mindennek neveznék, csak precíznek nem. Ettől függetlenül nagyjából az látszik, hogy az NX10-nél egyértelműen jobb, az GF1-el pedig közel egy szinten van, hogy melyik a jobb azt ebből szerintem nehéz megítélni.
De tételezzük fel, lemértük pontos módszerrel és az NEX5 egy hajszállal jobb a GF1-nél, még akkor is ott a kérdés, hogy hol a többi APS-C váz, hol a Canon, Nikon, meg a többiek?? -
-
FEDman
addikt
válasz
Mandarinn #300 üzenetére
Hogy számít e?
Várjál, had gondolkozzak! Ha most két gép közül kéne választanom az egyik gép fos képeteket gyárt iso12800-on, a másik meg még rosszabbat, akkor ezek alapján melyiket választanám?? Nehéz kérdés, hisz rengeteget számít számomra az, hogy ezen a bizonyos általam majd soha nem használt érzékenységen melyik jobb a másiknál!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Futás, futópályák
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Banggood
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest