Új hozzászólás Aktív témák
-
viharhozo
addikt
Nem latom a kiindulo allitast.
Megneztem, jelenleg a Binance, aki a BUSD mogott all, savosan fizet kamatot:
0-2000 BUSD: 10%
2-20000 BUSD: 2%
20000- : 1%A hitelezes kamata fix 9,125%. Tehat a kis beteteken valoban bukik, de a a hitelezes fedezete eleg szuk, ha a fedezeted erteke 83%-ra esik, mar likvidaljak a pozit.
Ezen nagy uzlet nem lesz, a nagyok 2%-ert valoszinuleg nem kotik le a penzt, a kicsiknel meg biznak abban, h a sajat platformjukon kezdenek el kereskedni, ezzel jutalekot termelve es/vagy likvidaljak a pozijukat, amibol megint csak bejon annyi, h ne bukjanak az uzleten.
Ebben osszessegeben nem latok olyan nagyon veszelyes tendenciat.
-
-
viharhozo
addikt
Az, hogy közgazdászként nem értem hogyan lehetséges eladni egy 9%-os hitelt, amikor USD-ben kapsz hitelt 5%-on az szomorú.
1. Nem mindenki kap 5%-on hitelt.
2. Felveszed 9%-on es berakod egy olyan stablecoinba, ami ennel tobbet ad. Egyszeru arbitrazsugylet, amig ki nem derul, h a masik oldalon nincs meg a fedezet (ld. Anchor protocol).Biztos vagyok benne, hogy van értelme 75%-os kamatot ajánlani és abban is biztos vagyok, hogy aki ilyet ajánl, az nem játszik tisztességesen.
Az ilyen allitasok elott celszeru vmennyire megismerni a cryptok mukodeset. Ertem en, h minden atveres meg piramisjatek, meg mindneki mindent tud anelkul, h barmirol barmit tudna, de akkor is.
A "kamat" attol fugg a stake-elesnel, h jelenleg hany darab coin van forgalomban es egy adott kovetkezo periodusban mennyit nyomnak ki meg.
Pl. ha a kovetkezo egy evben 2 millio coin jon, most viszont csak 0,5 millio van forgalomban, akkor a jelenlegi tulajdonosok 400%-os inflaciokent elik meg a kovetkezo egy evet. Nekik olyan opciot kell ajanlani a "lekotesre", stake-elesre, h hajlandoak legyenek ezt megtenni.
Tehat onmagaban a "kamat" szintje nem jelent semmit.
-
viharhozo
addikt
tehát a hagyományos bank, amit pszáf meg egy rakás másik cég felügyel, nemzetközi szerződésekben van lefektetve a működési szabályzata, stb. stb. az nem biztonságos.
Pedig a hagyomanyos bank nagyon nem biztonsagos, persze fugg attol is, mi a biztonsagos definicoja.
2007 Fed+ECB+BoJ 3390 milliard dollar
2020 Fed+ECB+BoJ 21700 milliard dollar
2022 Fed+ECB+BoJ 24200 milliard dollarMaximalis felugyelet mellett, teljesen torvenyes modon, nemzetkozi szerzodesekben lefektetett mukodesi szabalyzattal loptak el a penzed nagy reszet. Te meg tapsikolsz nekik, milyen jo fejek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SSD kibeszélő
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Native Instruments Kontrol S49 MK3
- ELADÓ i5 14600KF + RTX5070 + 32Gb DDR4 + 600W Platinum + Wifi + SOK GARI + AKÁR HÁZHOZSZÁLLÍTÁS IS!
- Nintendo Switch Lite CFW 20.4 + 256GB microSD, Dual Boot + Atmosphere 1.9.4 + 3 hó garancia!
- Lenovo Thinkpad T14 -50% 14" Brutál AMD Ryzen 5 PRO 4650U 6Magos 16GB 512GB SSD FULLHD IPS MATT
- Nintendo Switch OLED 20.4.0 + Android 15, 256GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- Iphone 14 Pro Max 128GB AKCIÓ!!!// Akku 100% // Számla + Garancia //
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3511
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5530 165Hz
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest