- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BReal
addikt
Nyilván ha a Vega alsóbb teljesítmény szintekre is érkezik (amiről már voltak hírek), akkor majd a Polarist el lehet felejteni, de addig egy teljes termékpalettát együtt fednek le. Ahhoz, hogy a Volta zászlóshajójával kezdjen valamit (még akkor is, ha a Volta nem hoz akkora gyorsulást, mint most a Pascal), brutális gyorsulásra lenne szüksége, ami szerintem kizárt. Ez a Poor Voltás idióta marketing húzás volt a legszarabb, amit csak csinálhattak.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
A lényeg az lett volna, hogy eddig van egy 8+6-os, 2 8-as és 3 8 csatis Vega64 custom, amiről tudunk. Miért kell a 3 8-as miatt sírni és egyúttal emiatt temetni a sorozatot, ha van más kialakítású is? Az is tény, hogy a 1080Ti-hez is van 3x8-as változat, hiába gyorsabb 30%-kal, attól még annál is van ilyen kialakítású.
Amúgy az gondolom nem feltűnő, hogy az általad linkelt 1080Ti mindenhol 250-260e Ft, nyilván van egyetlen olyan hely, ahol 35000 Ft-tal olcsóbb. Amúgy kértem, linkeld már be a bolt honlapjáról az árát, mert bárhol keresem, nem találom, az Excel-es árlistájukon pedig egy 227000 Ft-os Giga 1080 Gaming van.
(#63) ggbuffon1897: Nem. Ezek a tények, amik bizonyítják, hogy 400$-os áron bizony van kereslet a Vega56-ra. De amúgy szívesen leírom még egyszer. Azokat a jó képességűeket teszem helyre, akik jellemzően (és mindig) megjelennek az AMD híreknél és leírják, hogy így szar, úgy szar. Nem minden áron az AMD-t védem (amennyire tudom, a CPU-m nem AMD, pl.), csak az olyan nevetséges, érv nélküli kijelentéseket utálom. És tök mindegy, hogy VGA-ról, CPU-ról van szó, mindig megjelennek ugyanazok.
Hát akkor nem veszel, ennyire egyszerű.A személyeskedést meg tartsd meg otthonra.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Mivel RX400-asokat már nem is lehet kapni, természetesen az 500-as Polarisokról és a Vegákról.
(#17) tibaimp: Bocsi, de annak tényleg mi értelme volt, hogy negatívumként említed a 3 8 pines csatikat, miközben az ASUS-on 2 8-as van, az XFX-en 8+6-os? 1080Ti-ből is van olyan, amin 2x8-as van, és van olyan extrém modell, amin 3x8.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
-
BReal
addikt
Ehhez képest külföldön amikor szépen leviszik a Vega56 árát, egálban van a 1070 árával.
És lehet senkinek sem jó és gyalázat, amit művelnek (téged idéztelek és valamilyen szempontból egyet is értek veled, pl. marketing vagy a csúcskategória hiánya), de azért ha 1070 árban kapható, akkor érdekes módon vezeti az eladási listát.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Nem, javítottam is. Standard BIOS Powersave. Ahogy írtam, az 4%-kal lassabb. Nem 9%-kal. A 1080-at FHD kártyának nevezni vicc kategória. A 1070/Vega56 is inkább 1440P kártya, mint FHD.
Az RX480 a decemberi driverekkel már egálban volt a 1060-nal... Az RX480 az RX580 miatt írtam, hisz a kettő ugyanaz. Jelenleg pedig az az AMD középkategóriás kártyája.
Arra meg megkérnélek, hogy linkeld be a Computer Imperiumon a 216e Ft-os 1080Ti-t, nagyon kíváncsivá tettél, hogy lehet 40e Ft-tal olcsóbb, mint bárhol máshol.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz MasterMark #30 üzenetére
Igen, ez is érdekes ferdítése a dolgoknak. Mert én is úgy tudom, hogy jelenleg még csak Pascalt lehet kapni. Konkrét megjelenési információk az új szériáról?
-
BReal
addikt
Mi az irreális? Miről beszélsz? Megnéztem a két legolcsóbb, Magyarországon raktáron lévő Vega64-et és 1080 Ti-t. Előbbi közel 190e, utóbbi több, mint 240e. Mesélj már, hol látsz 210e-ért 1080Ti-t?
Szerinted ez és ez nem azt mutatja, hogy egálban van a két kártya?
"Ezt lehet szépítgetni,de amit jelenleg az AMD vga fronton művel az gyalázat"
Ebben a szériában az RX480 1060 6GB teljesítményt hozott olcsóbban. Ugyanez igaz az RX470 - 1060 3GB összehasonlításra. 570/580-ra még inkább igaz volt ez. Feljebb a Vega 56 egy jó kártya lett, ami simán veri a 1070-et, mellé Freesync opciót kínál. Sokat késett? Igen. Többet fogyaszt? Igen. Veri a 1070-et? Igen.
Szóval jó lenne nem általánosítani, mert az tény, hogy finoman szólva is felemás a mostani generáció, de az RX 470-580-nak, Vega 56-nak teljesítmény szempontból nem kell szégyenkeznie.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz ->Raizen<- #25 üzenetére
Nem a Vega kártyák mellett foglalok állást (nem tudom hányszor írtam már le, hogy a Vega64-1080 párosból a 1080-ast választanám, ez kiállás a Vega mellett?), hanem azok ellen szólalok, akik rögtön azzal kezdenek, hogy leszarozzák a Vegát. Óriási különbség. Minden kártyáról nézek közel egy tucatnyi tesztet, olvasom a véleményeket. Ebből csak megengeded, hogy kialakítsak egy álláspontot.
Azt mondjuk nem tudom, hogy neked GTX 970 tulajdonosként mivel van bármivel is több jogod erről véleményt formálni.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
A Vega64 nem lassabb, egálban van a 1080-nal. Igen, a PowerSave móddal veszít 3-4% teljesítményt. Nálunk 190e a Vega64 és 240-250e a 1080Ti, nem tudom honnan vetted a 210e Ft-os árat. De az 50-60e Ft-os különbség nálam szintén nem egy ár. Persze az nem közel 70000 Ft, mint az angol oldalon.
(#23) ->Raizen<-: Ja értem, mert ilyen témához csak az szólhat, aki csúcs VGA-t vesz. Most már ezt is tudom.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
"De a legnagyobb hibájuk az, hogy az 1080Ti árával megegyezőek."
Úgy látszik, lekéstem matek óráról. Mert nálam az 500 font (Vega 64) nem egyenlő 680 fonttal (legolcsóbb GTX 1080 Ti). Nálad? Szomorú, hogy az embereket szándékos hazugságokkal próbálják egyesek félrevezetni.
Amúgy ez megvan?
Én itt 50W különbséget látok 2nd BIOS PowerSave módban. Akkor kb 3-4%-kal lesz lassabb a kártya.
(#1) tibaimp: Akkor vegyél 2 db 8 tűset. Miért gond, hogy adnak ki ilyen változatot?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- További aktív témák...
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- rtx 2060/super videókártyát keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest