- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
komi77
senior tag
válasz Cobra652 #108 üzenetére
Érdekesek ezek az árak. Ahogy nézem a Vega 56 és 64 között nincs sok különbség. Ettől olcsóbb az 1070 és van olcsóbb meg drágább 1080 is. Kicsit furi a Vega árazása Igazából azt nem tudom, hogy mire képes. Ahány tesztvideót nézek, tesztet olvasok annyiféle következtetést vonnak le. Van aki szerint a Vega beérte az 1080-at és néhol meg is előzi, viszont jelentősen többet fogyaszt. Máshol azt látom, hogy az 1080 ad jobb értékeket de még az 1070 is ott nyomul a Vegák közelében - főleg oc-val. Akkora itt a katyvasz, hogy átlag júzer nehezen tud dönteni. Ráadásul ilyen értékű kártyákat - legyen az bármelyik is - ritkán cserélget az ember. No mindegy csak kiderül még karácsony előtt mi az előnyösebb.
Szegény ember kézzel nőz.
-
komi77
senior tag
Kedves Szakik! Végigolvastam a kicsit harcos hsz-okat. Én nem vagyok szakértő csupán felhasználó. Nem is tudnék pálcát törni sem Nv sem Amd mellett. Sajnos a cikkből és a hsz-ekből sem derült ki számomra, hogy a Vega rosszabb fogyasztási értéke mellett mi is a pontos helyzet. Rengeteg tesztet néztem és nem igazán világos, hogy pontosan hová is lett pozicionálva a Vega. Ha jól értelmezem a Vega 56 inkább az Nv 1070, míg a Vega 64 inkább az Nv 1080 - és nem Ti - ellenfele, hasonló áron, nagyobb fogyasztás mellett.
A teljesítmény teszteket nézve közel hasonló teljesítményt hoznak - hol az egyik jobb, hol a másik, mint általában. Tehát leginkább a fogyasztás illetve az egyéni elköteleződés dönti el, hogy melyiket válasszam.
Nem tudom jól gondolom-e amit leírtam. Ha tévedések vannak benne javítsatok ki, fontos lenne a végleges döntés meghozatalában.Szegény ember kézzel nőz.
-
DonToni
aktív tag
Kösz! Őszintén szóval régebben még csak álmodni sem mertem ilyen vagy ehhez hasonló prociról az ára miatt. Ez a 300-nak most kb. a fele amennyiért hozzá jutottam. Így azért már elég jó vétel volt szerintem. Hogy megéri -e? Nekem abszolút, mivel amire használom (videó vágás, render, stb.) megvan az előnye az AMD-vel szemben és akkor még nem húztam rá 1MHz-et sem és gyorsabb ramokkal is használom.
Játékok alatt meg úgy általában jobbak az Intelek, szóval mindent összevetve nekem ez volt a követendő irány.-Anti-
-
Kansas
addikt
válasz Cobra652 #100 üzenetére
Azt valóban benéztem, hogy az AMD prociknál is OC-nak számít a 2666 MHz feletti RAM-ok használata, így nem fair alapórajeles tesztekben.
Szvsz az OC nem játszik, mint érvényes alap két termék összehasonlításához, mert 1. lutri 2. agyonb*ssza a fogyasztást és ezzel együtt a hűtést.
Felesleges beletenni, tetűlassú lesz... B+ játsszál Celeronnal vinyóról hogy valami fogalmad is legyen a tetűlassúról.
A magam részéről a veled való társalgást befejeztem. A valósághoz fűződő viszonyunk nem kompatibilis.
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Tanisz
senior tag
Na az szép egy "jószág" lehet Grat hozzá
Viszont a felár, amennyivel többe került a i7-5960X megéri a 1800x ellenébe?
Igaz én mostani árakat látok, lehet korábban olcsóbb volt, nem tudom, bár gondolom 300 alatt korábban sem volt. Csak mert én a 1800x árát is sokallom, de kénytelen leszek meglépni (hasonló áron nem látok Intelt), kezd kevés lenni az öreg bulldózer Játékok alatt teljesen gyenge már, de munkára is lassan kevés leszKomolyan kérdezem, nem kötekedésből.
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
DonToni
aktív tag
Igen, tulajdonképen egyetértünk mi is. Én is azért vettem most az i7-5960X -et, mert kihasználom (pl. videó vágásnál) a sok mag/szál nyújtotta előnyöket. És igen, játszok is, ezért is kellett ez a megoldás.
Viszont itt jegyezném meg, hogy ezelőtt volt (és van is) Xeon procim amit ugye nem kell magyarázni miért jó... Ezt jóval olcsóbban vettem, mint a mostani i7-est vagy amennyibe az R7 kerülne. (nyilván nem ugyan az a teljesítmény, de ugye kompromisszumok.)
Én is gondolok az anyagiakra, mert nem születtem "burzsóának" és az átlag fizetésből élek, de most egy egyszeri komolyabb beruházás hosszútáva kifizetőbben tűnik... de ezt majd az eltelt idő igazolja... vagy nem...
-Anti-
-
Tanisz
senior tag
Játékos szemmel nézve tényleg nincs szükség 8C/16T -re, még.
Viszont szerintem PC-t nem csak a játék miatt vesz az ember.
Legalábbis én nem csak arra, de vagyunk páran akik munkára is használják.Anno FX-8350-et is azért vettem, mert 8 magja van, hiába nagy a fogyasztás + játékokban nem túl acélos. Szükségem van a 8 magra (VM-ek miatt főleg).
Intelnél ugyanez horror áron lett volna. Ilyenkor az ember kénytelen kompromisszumot kötni, szerintem.Ha lenne Intelnek hasonló teljesítmény/érték/ár procija mint a az R7-ek akkor alternatíva lehetne, de így szinte az AMD választható csak, talán most már árban is kezd jó lenni az intel 8as szériája, ahogy néztem. Ami jó hír nagyon.
Persze pénztárca kérdése minden, de gondolom az nem hülyeség, ha az ember gondol az anyagiakra is
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Kansas
addikt
Légy szíves ne adj a számba olyat amit nem mondtam. Nyugodtan vessük össze őket.
A VGA vonal az ontopic, a CPU csak mellékes egyébként.
De ha már, csak pár észrevétel:
- az 1800X-nek úgy van ~20% előnye, hogy van kb. 10% IPC hátránya és még 12-13% órajel-hátránya a 7700K-hoz képest
- az Intel 8C/16T procijai órajelben elmaradnak az 1800X-től, a legtöbb az 1700X-től is
- az Intel procijai kevesebb maggal fogyasztanak ugyanannyit, azonos magszámmal sokkal többet(és ugye alacsonyabb órajelen)
- az Intel procik azért nem kaptak gyorsabb RAM-okat, mert nem támogatják őket, a 7700K konkrétan max DDR4-2400-at támogat, de a 8700K is csak DDR4-2666-ot. Az Intelnek egyébként kevesebbet számít teljesítményben a RAM órajel mint az AMD-nek.
- az AMD-vel ellentétben az Intelnek nincs elérhető midrange és budget alaplapja az új procikhozEgyébként 6C/12T-ig bezárólag a Coffee Lake behozta a hátrányt(igaz, azt meg nem nagyon látni boltban), már csak a sokmagosoknál van az AMD-nek teljesítmény-előnye.
"most nagyot dobott az AMD proci fronton, de kb. ugyan ennyit bukott a vga fronton is!" - ebben akkor kb egyetértünk.
(#97) Cobra652: ne is linkelgesd, inkább olvasd, TPU-nál is ugyanaz a sorrend, csak kisebbek a különbségek.
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
MeszesKPT
őstag
Ez rosszabbnak tűnik mint a Strix, ami önmagában véve is komoly teljesítmény.
-
DonToni
aktív tag
Természetesen én sem tartom relevánsnak, de ha már itt fórumozunk, akkor "saját" méréseket dobok be.
Az AMD régebben is csinálta hogy pl. az X3-ast simán lehetett 4 magosítani, stb.. az Intel meg bedobta a "K" szériát.. itt nem kell "bíbelődni" kb. fél perc alatt jön 15-20% teljesítmény.
De mindegy... annyiszor megfogadtam már hogy nem írok a fórumokba, mert totál értelmetlen... én vagyok a barom, hogy megint hozzászóltam!
-Anti-
-
DonToni
aktív tag
Szerintem ezt a vga vonalat ne folytassuk...
A proci szálhoz meg csak annyit, hogy egy i7-7700K -t vess össze az R7-1800X -el (első táblázat).
Van az AMD-nek ~20% előnye, kb. azonos fogyasztáson, úgy hogy 2x annyi maggal, szállal rendelkezik és úgy, hogy kb. 1GHz-el magasabb memóriákat kapott a teszt alatt....!
Tudom-tudom... "nem egy kategória, nem kell őket össze vetni" ... persze, mert akkor máris nem annyira fényes ez az előny. Félre értés ne essék, én elismerem hogy most nagyot dobott az AMD proci fronton, de kb. ugyan ennyit bukott a vga fronton is!Részemről ennyi.
-Anti-
-
füles_
őstag
no és ki-kik fogják kihasználni a sok szálat a mindennapokban...?
Ezt a videót érdemes lenne megnézned: [link]Bocs, de én ezt a prohardveres mérést nem tartom relevánsnak, ugyanis a 4. generációs i5 előzi a 7. generációs i7-et, meg még hasonló furcsaságok vannak benne.
Tuningolható? Hol? Mennyire? és milyen többletet hoz?
Lehet, hogy az 1800X esetében nem hoz sokat a tuning, mert alapból elég magas órajelen jár, de még így is tudsz rajta húzni egy jó 400MHz-et. A tuning inkább az X nélküli prociknál számít, ahol relatíve alacsony az alapórajel. Például az R7 1700-ból egy kis bíbelődéssel gond nélkül tudsz csinálni egy R7 1800X-et, és megspórolsz 130-150 dollárt. Na ez az amit az Intel soha nem fog megcsinálni.[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Kb azonos áron(+-5%) kb azonos teljesítmény(+-5%) az nekem azonos ár/teljesítmény arány.
A fogyasztás az valóban gáz, viszont az AMD oldalán meg ott van a FreeSync árelőnye a Gsync-hez képest.A procitesztek közül pedig választhattál volna frissebbet is, ahol nem csak az 1800X van, pl ezt: Igaz, innen meg pár releváns Intel proci hiányzik, leginkább azok, amik 2x annyiért ugyanazt tudják mint a Ryzen 7-ek...
A bányászok szerintem is elmehetnének a sunyiba...
[ Szerkesztve ]
-
DonToni
aktív tag
Ühüm.. no és ki-kik fogják kihasználni a sok szálat a mindennapokban...? Persze, ez tény, de ettől ez még az elmúlt évekre vissza vezetve nem hogy elkenés... ez inkább beérés...
és hogy honnan veszem a 10-15%-ot? Hát innen:Tuningolható? Hol? Mennyire? és milyen többletet hoz?
Mutatom:Az meg hogy egy platform mennyire időtálló, csak az idő múlása fogja megmutatni... kár feleslegesen előre spekulálni.
Szóval figyelembe véve az elkenést... pf... csak mosolyogni tudok
#Kansas
A 1080Ti -t nem az nV gyártja?! Amúgy egy mondaton belül agyoncsaptad magad.... se azonos ár/teljesítmény és fogyasztásról nem beszélhetünk. Ezt figyelembe véve áll az AMD faragása!
A bányászok meg tehetnek egy szívességet...!-Anti-
-
Kansas
addikt
Miért, mi van AMD/NV viszonylatban? Ugyanez, csak fordítva: azonos ár/teljesítmény arány mellett a 1070/Vega56 és 1080/Vega64 párok alakultak ki, az AMD hátránya a fogyasztás csak. A 1080Ti-nek valkóban nincs igazi ellenfele, így járás. És ez a magyarországi árviszonyok mellett igaz, a bányászpockok áldásos tevékenységével terhelve.
Mi erre a NV fanklub reakciója? Idézem: "amit jelenleg az AMD vga fronton művel az gyalázat", "ez még felülmúlja a későn érkezett HD2000-es sorozat bukását is"Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
füles_
őstag
Nem tudom, szerintem ugyanabban az árban 2x-3x annyi végrehajtószál nem éppen 10-15% előny, ráadásul azonos, vagy kevesebb fogyasztás mellett. És az olyan extrákat már meg sem említem, hogy az összes Ryzen CPU tuningolható, az AM4 platform várható életciklusa, forrasztott kupak még a legkisebb CPU-n is...
Szóval figyelembe véve azt is, hogy az AMD többszörösen kisebb az Intelnél, eléggé elkente az előbbi vállalat az utóbbi száját. -
DonToni
aktív tag
Ja, hát ez nagyszerű... feltudnak mutatni kb. 10-15% előnyt a konkurenciával szemben olcsóbban, kevesebb fogyasztással néhány alkalmazás (játék?!) kivételével. (mondjuk ezeket a differenciákat az Intel valahol tudja kompenzálni az oc.-val, ami ugye az AMD-ről már annyira nem mondható el)
Ez valóban dicséretes, de az hogy most "elkente a száját" elég erős túlzásnak érzem... már az elmúlt 5-8 év tárlatában is...! Hova tovább már-már röhej ez a kijelenés... erre próbáltam rávilágítani.
-Anti-
-
<Lacy85>
addikt
"Mi az irreális? Miről beszélsz? Megnéztem a két legolcsóbb, Magyarországon raktáron lévő Vega64-et és 1080 Ti-t. Előbbi közel 190e, utóbbi több, mint 240e. Mesélj már, hol látsz 210e-ért 1080Ti-t?
Szerinted ez és ez nem azt mutatja, hogy egálban van a két kártya?"
Na várjunk. Nálam sz@r van a palacsintában, de nagyon. Csak gyors átfutottam a hozzászólásokat, de ezen megakadt a szemem.
Tehát adott a Vega 64 200 körül. Ez teljesítményben hozza a sima 1080 szintjét. Drágábban, magasabb fogyasztással.
Amit te linkeltél, ott simán látszik, hogy a 1080Ti bő 30%-ot ver a Vegára. persze, hogy drágább.
Szóval akkor ez a kártya most kinek éri meg?Mert ha ugyan azt a teljesítményt jóval drágábban kapod meg, jóval nagyobb fogyasztás mellett, akkor nekem nem tűnik olyan jó vételnek...
-
Kansas
addikt
Mit meséljek, elmesélték már elegen - az AMD kihozott egy proci szériát, ami kevés szálas alkalmazások(g.k. játék) kivételével ugyanolyan vagy valamivel jobb teljesítményt hoz mint az Intel, olcsóbban, kisebb fogyasztással.
KB ezt kérik itt számon páran a videokártyák kapcsán.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
Nem erről van szó.
Arról van szó, hogy láthatólag keltik a hangulatot minden egyes alkalommal, olyan lécet felállítva az AMD termékeknek, amiről tudható előre hogy nem fogja megugrani, és akkor lehet fanboykodni hogy bezzeg an NV/Intel.Persze az AMD kommunikációja is idióta néha és adja alájuk a lovat.
Azt meg be kell látni, hogy egy veszteséges, a túlélésért küzdő cég ott szerez pénzt ahol tud, a gamer, főleg a high-end gamer, réteg aki még hajlandó is AMD.t venni túl szűk ahhoz hogy az igényei domináljanak az AMD számára, legalább is eddig(remélem.)De örülj aminek akarsz, attól még nem változik az a tény, hogy az AMD-Intel de még az AMD-NVidia harc is Dávid/Góliát viszonylatban zajlik, ahol ráadásul valami okból épp Góliát csal időről időre, pedig nem szorulna rá.
És itt nem segítenek az ordas, már rég nem igaz közhelyek se(pl. "az AMD szar drivert ír")Nem jó minden így, de az irány szvsz igen, és ha így mennek tovább, talán belátható időn belül kilépnek a pofozógép szerepből. Ehhez szerintem két dolog kell az R/D mellett: ne menjenek bele még egy Bulldozer-hez hasonló zsákutcába és realisztikus elvárások.
(#73) FLATRONW: számomra nem derül ki, hogy miért gondolod hogy az AMD-nek agyba-főbe kéne vernie a 1080TI-t. Illetve hogy realisztikusan miért, mert persze ha a cél az hogy 75-25%-os piaci részarányról 50-50 körülre kerüljenek, akkor valóban szükség volna egy presztízs-termékre ami "elkeni az NV száját", de adjuk meg az illő tiszteletet az NV-nek is, a 10xx-es generációval akkorát villantottak, hogy ez messze nem volt elvárható, csak remélhető.
Valóban végfelhasználóként nem vagy köteles törődni a cégek gazdasági helyzetével, de attól az még igenis befolyásolja az üzleti döntéseiket, pl hogy épp egy ideig nem a gamerekre fókuszáltak, illetve bepróbálkoztak egy all in one megoldással.
Szerintem továbbra is vedd a jobb terméket és ne dőlj be a marketingnek meg a fanboyoknak, és akkor lesz megint jó AMD meg verseny. Nekem se viccből van Inteles gépem, mikor utoljára újítottam(2013-ban)vettem az AMD nem tudott versenyképes alternatívát kínálni... idén újra időszerű a csere, most alighanem AMD lesz a nyertes.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
jacint78
addikt
Mi az a 3 csatlakozó? Aggregátort nem adnak hozzá? Ennek már semmi értelme, ha nagyobb teljesítmény kell, akkor ott van a Ti vagy a titán...
type your text here..
-
Tigerclaw
nagyúr
Mindenki a pénztárcájával szavaz a boltokban, amiből szoktak érteni a cégek. Ha nem fogynának a Vega-k, akkor máshogy árazna az AMD is.
Amúgy kíváncsi lennék, hogy a játékosok hány százalékának valódi dilemma, hogy melyik 150-200 ezer Ft-os kártyát vegye.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
leviske
veterán
Félreérted. Nem azzal van a bajom, hogy az aktuális termékpaletta együttes részeként kezelitek a Vega-t és a Polarist. Az a bajom, hogy belekötöttetek egy olyan kijelentésbe, ami maximálisan megállja a helyét. Miszerint, hogy a Vega dolga nem csak a Pascal legyőzése lett volna. Lehet próbálkozni a szépítéssel, de az AMD hivatalos ütemterve szerint nincs igazán érdekes megjelenés a Volta érkeztéig.
Szóval külön generációként kezelni a Voltával tömény bullshit. Vagy rendbe hozzák szoftveres támogatást, vagy marad az underdog pozíció.
(#79) zseko: Mondjuk kellemes lehet egy olyan autós játékkal játszani, amiben 130+ értékről időnként lehullik 70-re a fps. Ha már minőségi lowlvAPI-t használó játékról akarunk beszélni, akkor arra a Doom a megfelelő példa, bőven 20%-on belüli droppokkal. Nem attól lesz valami normálisan megírt DX12/Vulkan cím, hogy hülyére veri a konkurenciát az AMD.
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
Azért ezt nézve én kíváncsian várom a talán egyszer majd már végre normálisan megírt DX12 játékokat:
3840-ben már/még elverte a Vegát az 1080Ti, és egy új driverrel a kisebb felbontásokban is javított valamelyest az 1080, de még így is elverte a Vega 56 is.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
X Factor
addikt
Bocs, direkt visszapörgetttem, de nem láttam a linken a gigát, ráekerestem árgépen én is, nekem több találatra is 255-260k volt a legkisebb ár, annyiért az a Ti ebben a kategóriában best buy.
Most erre mit mondjak, az emlitett boltok nem éppen a kéz alol vett kategoria, bármelyik tobb eladást bonyolit le, mint az összes kiskereskedo itthon ugy mondjuk summázva
Nem mese, nem hinni kell, time spy--ban nálam 7200-et tol, firestrike 23k.
Egy sima 1070 5.7k, az 1080 7.1k a Gaming X 7.4K
Mielőtt az lesz a legelső válasz, h. de nem benchekkel játszunk, lehet játékot is mérni, csak ezeket az eredményeket egyszerübb összevadászni. Illetve uw miatt, állitgatnom kell ahozz h. fhd-ben mérjek.
Játékokban azért magán az sw-n is múlik, mert mÍg az új wolfensteinben szárnyalnak a vega-k, addig egy gta5-ben rommá verik őket, de máshol is emlitettem a legtöbb mainstream cucc megvan steamen, nyugodtan mérhetünk és csekkoljuk.
UI.: Amikor azt irom h. pariban van, azt úgy értem h. a legtöbb cÍmben max ha kiiratjuk az épp aktuális fps számot veszünk észure különbséget. Ez azért fontos mert már nem először van olyan érzésem h. ezt leirom és a túl oldalon úgy dekódolják, mintha arra utaltam volna h. rommá veri vagy tudom is én.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
TTomax
félisten
"A Sapphire termékén a képekből az látszik, hogy nagyon hosszú a nyomtatott áramköri lap, ami nyilván sok fázis használatát teszi lehetővé"
Ezt nem igazán hinném,mert igencsak törekednek arra hogy a gpuhoz közel legyen a vrm,amivel nincs is gond.A hátalap kivágásait,illetve oldalnézetböl nekem ugy tünik itt sem lesz ez másként.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
Egyébként az a tartókeret egy nagy vicc,egyenesbe sem tudja tartani a vgat nem hogy szállitáskor majd segit,egy haszontalan semmirevaló cucc.Ha szállitani kell egy ilyen gépet akkor az a minimum hogy kiveszed a vgat.Nem is tudom melyik Ti mellé is adtak egy ilyet meg is van az MSI volt,érdemes megnézni mennyit is érnek ezek valójában... [link]
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
Ja nem persze,ne is várjunk el az AMDtöl semmit.Minden jó ahogy van,csak igy tovább.Ne is merjük kritikát megfogalmazni,örüljünk annak hogy a téli álmát alvó intel megverte egy fél évre.A veganak ott kellene lennie a Ti nyakán,csak hát nem mert minden és mindenki fontosabb volt mint gamer piac.Ezért aztán rohanni kellett beépiteni a HBMet már a furyba,a HBCCt meg a Vegaba,mert ez olyan nagyon kell...de nem baj majd a customerek kifizetik a számlát,mert árverseny az nem lesz ismét.... gondolkozz már egy kicsit,szerinted miért huzza mindenki a száját mindenki vérbeli nV fan ugye?
-
FLATRONW
őstag
Nem kell senkinek sem belerúgni az AMD-be, megteszik ezt saját magukkal.
Nincs itt szó semmiféle fankodásról, kérlek olvasd el még egyszer azt a hozzászólást, abban is és a korábbiakban is leírtam, hogy miért gondolom azt amit.Intel témához: Szerintem is egy nagyon jól sikerült termék lett a Ryzen.
Azonban mint egyszerű felhasználót nem érdekel, hogy nem bírnak 2 fronton is harcolni, ahogy az sem, hogy mekkora a különbség a cégek értéke között. Egyszerűen megnézem, hogy melyik termék mit tud és eldöntöm, hogy az megfelel e nekem vagy sem. -
tag
Ettől a videókaritól a villanyóra tekeri meg az áramot... :d
-
Kansas
addikt
"A Veganak alaposan vernie kéne az 1080Ti-t."
Pontosan miért is?
Ez szvsz megint az NV fanok felfújt lufija, hogy legyen miért belerúgni egy tizedakkora cégbe aki mellesleg épp az Intel száját kente el... toronyóra lánccal nem kéne?
Persze én is örülnék, ha a Vega féláron kettőt verne a 1080-asokra Ti-stül, de realisztikusan nézve szvsz az se rossz teljesítmény hogy a kettőből legalább az egyik olyan céget megfricskázta akinek egy nagyságrenddel nagyobb az éves nyeresége nála.
Kettőből kettőt egyazon évben... vegyük már ki a kezünk a biliből!Talán jövőre a Navi elveri... de ha mégsem, csak behozza, én már örülni fogok, sőt tán le is cserélem az RX 480-am.
Attól tartok addig nem fog menni a dolog, míg az AMD rá nem jön hogy nem lehet mindent igényt egy termékkel lefedni(közös lónak...), és - ahogy már többen mondták itt is - szét nem választja a productivity és gamer termékvonalat, megszabadulva a fölös fogyasztóktól.[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
Azért az mókás, hogy az 1080ti-ból a hardveraprós árakat veszed alapul, mÍg vega-ból a boltit.
Boltban, 181k a vega64 és 261k az 1080ti.
Mert, akkor 139k egy vega56, ami meg már elég jó deal.
(#67) s.bala31
Megmondom neked, semennyire. A vega tulajok 130k-ért vesznek vega56-ot overclockers-től, meg scan.co.uk-től. Utána fogják, megkapja a 64-es Biost, HBM egyből megy 1000mhz fölé, ami még a ref 64-nél is több.
Majd jön az alulfesz. Így kevesebbet is fog fogyasztani, ami miatt csökken a hőtermelés, és végül ezen 2 dolog eredőjeként a p6 p7 state órajeke is stabilizálódnak és nincs több throtling.
Így lesz 130k-ért egy ref vega64 fölött teljesÍtő, custom 1080akkal pariban lévő kártyád, amihez kb 100k-val olcsóbban vehetszt freesync monitort, mintha gsynceset vennél. Mert összeségében nincs túl sok értelme, ebben a kategóriában a 100+fps-eknek a konzumer 60hz-es kijelzőkön.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
FLATRONW
őstag
Ez már az AMD balfas.kodása, hogy egy termékpalettát 2 generációval akar lefedni.
Az pedig már csak hab a tortán, hogy így sem képesek megverni a Pascalt.
Nem vagyunk szakemberek, de szerintem egy szakmai fórumon nagy hiba nem figyelembe venni ezt az "aprócska" dolgot.
Amikor a Vega eget rengető újításairól van szó, vagy az hogy az egyik játékban már majdnem lehagyja az 1080Ti-t, akkor tényleg figyelembe kellene venni ezt.
A Veganak alaposan vernie kéne az 1080Ti-t.
Erre nem mentség, hogy sok az újítás és idő kell neki.
Csak ismételni tudom magamat, annak idején a TeraScale-ról GCN1-re váltás nagyobb volt, mint a mostani.
Rengeteg baj volt vele, kb. egy év után lett minden ok, de még úgy is alapból elkente a GTX580 száját. -
s.bala31
őstag
-
BReal
addikt
Nyilván ha a Vega alsóbb teljesítmény szintekre is érkezik (amiről már voltak hírek), akkor majd a Polarist el lehet felejteni, de addig egy teljes termékpalettát együtt fednek le. Ahhoz, hogy a Volta zászlóshajójával kezdjen valamit (még akkor is, ha a Volta nem hoz akkora gyorsulást, mint most a Pascal), brutális gyorsulásra lenne szüksége, ami szerintem kizárt. Ez a Poor Voltás idióta marketing húzás volt a legszarabb, amit csak csinálhattak.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Ha szigorúan azt nézem, hogy honnan indult a beszélgetés (Gomezz), akkor azért itt még bőven lehetne vitatkozni a helyzet állásáról.
A Vega a Pascal életciklusának nagyon nagy részét (1,5 év) kihagyta, ráadásul nyáron még fog kapni egy frissítést. A Navi meg annak függvényében kapcsolódik be a buliba még 2018 során, hogy a 7nm-es gyártástechnológia fejlesztése és az MCM design szoftveres támogatása is megfelelően megoldott lesz.
Amennyiben élek azzal a feltételezéssel, hogy a GTX1070Ti megjelenése elsősorban a GP104 kiszórására irányult, akkor úgy gondolom reális a Volta megjelenését 2018 elejére várni a GDC vagy CES környékére. Nem igazán hiszem, hogy megadnák a konkurenciának azt a luxust, hogy a GeForce-os állóvíz mellett elkezdjen értékelhető alternatívává cseperedni a Vega. Ennek teljesülése esetén pedig a Vega ugyanannyit lesz a Volta ellenfele, mint a Pascal-é. És ez még a kifejezetten optimista verzió, amiben feltételezem, hogy Q3-ban tényleg befuthat gond nélkül a Navi.
Szóval messze nem sorolnám azonos generációba a Pascal-lal és teljesen logikus elvárás az, hogy a Volta következő otthoni zászlóshajójával is tudnia kell kezdeni valamit. Bár ennek kapcsán azért van egy olyan érzésem, hogy az nVidia nem fog ilyen egyoldalú harcot vívni, mint eddig. Oka van annak, hogy 800+ mm^2 chipet hajlandóak voltak kiadni. Az azért a professzionális piacon sem ideális méret.
-
BReal
addikt
A lényeg az lett volna, hogy eddig van egy 8+6-os, 2 8-as és 3 8 csatis Vega64 custom, amiről tudunk. Miért kell a 3 8-as miatt sírni és egyúttal emiatt temetni a sorozatot, ha van más kialakítású is? Az is tény, hogy a 1080Ti-hez is van 3x8-as változat, hiába gyorsabb 30%-kal, attól még annál is van ilyen kialakítású.
Amúgy az gondolom nem feltűnő, hogy az általad linkelt 1080Ti mindenhol 250-260e Ft, nyilván van egyetlen olyan hely, ahol 35000 Ft-tal olcsóbb. Amúgy kértem, linkeld már be a bolt honlapjáról az árát, mert bárhol keresem, nem találom, az Excel-es árlistájukon pedig egy 227000 Ft-os Giga 1080 Gaming van.
(#63) ggbuffon1897: Nem. Ezek a tények, amik bizonyítják, hogy 400$-os áron bizony van kereslet a Vega56-ra. De amúgy szívesen leírom még egyszer. Azokat a jó képességűeket teszem helyre, akik jellemzően (és mindig) megjelennek az AMD híreknél és leírják, hogy így szar, úgy szar. Nem minden áron az AMD-t védem (amennyire tudom, a CPU-m nem AMD, pl.), csak az olyan nevetséges, érv nélküli kijelentéseket utálom. És tök mindegy, hogy VGA-ról, CPU-ról van szó, mindig megjelennek ugyanazok.
Hát akkor nem veszel, ennyire egyszerű.A személyeskedést meg tartsd meg otthonra.
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
te valami önjelölt árgép generátor vagy, vagy mi a jóIsten?
zengenek a baromságaidtól a fórumok (nem csak a ph), ahhoz képest mennyire nem vagy AMD fan, ahol Vega-s, AMD-s hír van, te ott vagy megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, mindezt gyakorlati tapasztalat nélkül.
Itt van pl. most ez a Vega..közel 100W plusszal majdnem elérik egy 1 éves kártya szintjét (vagy nem), mindezt drágábban mint a konkurens kártyája, ráadásul custom még a fasorban sincs (ref-et meg vegyen akinek két anyja van, legalábbis én így vagyok vele sikerüljön az akármilyen jól is) még félévvel start után sem (az h miért engem mint vevőt speciel rohadtul nem érdekel)
ami miatt érdekelne az talán a Freesync,de más skillje nincs jelenleg
-
BReal
addikt
Mivel RX400-asokat már nem is lehet kapni, természetesen az 500-as Polarisokról és a Vegákról.
(#17) tibaimp: Bocsi, de annak tényleg mi értelme volt, hogy negatívumként említed a 3 8 pines csatikat, miközben az ASUS-on 2 8-as van, az XFX-en 8+6-os? 1080Ti-ből is van olyan, amin 2x8-as van, és van olyan extrém modell, amin 3x8.
[ Szerkesztve ]
-
DRB
senior tag
A Polaris meg a Vega nem egy sorozat/széria, a Polrais az RX 400-as illetve 500-as sorozatban, míg a Vega az RX Vega sorozatban van.
(#56) FLATRONW: Háromra szétdobni tényleg felesleges volt, de kettő talán indokolt. De a sima átnevezés régóta megy, mondhatnám szokásnak is, úgyhogy ha így nézzük, nem tértek el a bevett szokástól.
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
A lényeg, hogy jól hesseljen
szerintem jónak tűnik..
-
sir0cco
tag
Gyönyörű szép, ízléses.
-
DRB
senior tag
Az nV volt, hogy ugyan azt a videokártyát 3x is átnevezte, ettől még nem lett újabb generációs GPU rajta. AMD dettó, pl. a 290/X 390/X egy generáció, tökmindegy minek híííja a gyártó. Lehet úgy is fogalmazni, hogy egy sorozat, pl a 2xx több generációból áll, vagy egy generáció több sorozatban is van, ezen lehet vitatkozni, csak épp felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
FLATRONW
őstag
válasz MasterMark #46 üzenetére
Természetesen az egy generáció, ahogy írod. Csak arra akartam utalni, hogy elégé fontos termék volt az AMD számára a Polaris (nem pedig egy köztes valami), mert két generációnyi számozást is megkapott.
Nem azt mondom, hogy vegyen mindenki Nvidiát, nem értem hogy miért kevered ezt ide.
Én nem szidom az AMD-t, csak negatív kritikát fogalmazok meg velük szemben olyan dolgok miatt, mint amit leírtam. -
FLATRONW
őstag
Tekintheted a paletta alapján egynek, de attól két különböző generációról van szó.
Főleg annak tükrében, hogy mekkora felhajtás volt a Polaris és a Vega megjelenése körül.
Pl. hogy a Polaris architektúra szempontjából mekkora előrelépés a Furyhoz képest, vagy akár az, hogy a Vega milyen előrelépés a Polarishoz képest. Nem beszélve arról, hogy az AMD nem volt rest kiadni egy 2. generációs Polarist is. -
Z10N
veterán
Aki tuningolni akar az varja meg a Limited Edition-t.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
BReal
addikt
-
FLATRONW
őstag
válasz MasterMark #34 üzenetére
A Polaris (GC4) és a Vega (GCN5) nem egy generáció. Ezen nem változtat az sem, hogy a Polarisból csak középkategória volt kiadva. Jelenleg az AMD generációs előnyben van, de ez nem látszik meg a teljesítményen. Az NV-t pedig pont ez a teljesítmény szint nem sarkalja arra, hogy kiadja a Pascal utódját, ami majd a valós ellenfele lenne a Vega-nak.
Ilyen szégyen még nem esett meg az AMD-vel soha, ez még felülmúlja a későn érkezett HD2000-es sorozat bukását is.
Ez kb. az a szint, mintha pl. a HD7970 nem tudta volna megverni a GTX580-at.[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Ehhez képest külföldön amikor szépen leviszik a Vega56 árát, egálban van a 1070 árával.
És lehet senkinek sem jó és gyalázat, amit művelnek (téged idéztelek és valamilyen szempontból egyet is értek veled, pl. marketing vagy a csúcskategória hiánya), de azért ha 1070 árban kapható, akkor érdekes módon vezeti az eladási listát.
[ Szerkesztve ]
-
reds.hu
csendes tag
Mai napig Fury-t használok, hidd el, nem lett az annyira szar. WQHD-t is tud mutatni simán a jelenlegi játékokban kis kompromisszummal helyenként. Egyébként külsőre eléggé hasonlít erre a kártyára.
Nekem freesync monitorom van, így én biztosan vegara fogom cserélni, de az nem biztos hogy erre a sapphire customra.
Az 56 jó kis kártya lett, remélem kapunk belőle egyedi verziókat is karácsony előtt.A sikernek nincs titka. Ára van.
-
BReal
addikt
Nem, javítottam is. Standard BIOS Powersave. Ahogy írtam, az 4%-kal lassabb. Nem 9%-kal. A 1080-at FHD kártyának nevezni vicc kategória. A 1070/Vega56 is inkább 1440P kártya, mint FHD.
Az RX480 a decemberi driverekkel már egálban volt a 1060-nal... Az RX480 az RX580 miatt írtam, hisz a kettő ugyanaz. Jelenleg pedig az az AMD középkategóriás kártyája.
Arra meg megkérnélek, hogy linkeld be a Computer Imperiumon a 216e Ft-os 1080Ti-t, nagyon kíváncsivá tettél, hogy lehet 40e Ft-tal olcsóbb, mint bárhol máshol.
[ Szerkesztve ]
-
rovtiv3
aktív tag
216k egy 1080Ti? Computer Imperium? Rákattintottál? Vásárolnál tőlük?
A vizes boltban minden 1080Ti 250k fölött van jelenleg. Ugyanott a Vegák 204k-ról indulnak, igaz custom még nincs a kínálatban.
"Ráadásul vegánál nuku oc." Igen?
Még jó, hogy akiknek Vegájuk van és megosszák a tapasztalataikat a vonatkozó fórumokban, erről mit sem tudnak.
"Én nem tudom hogy mit művelnek,de ez senkinek sem jó." Lásd a felső sort.
" A 1080-assal a Vega 56 van egy árban ami szintén többet kajál,cserébe jóval lassabb." Ööö. Ha így lenne, rögtön 1080-ast vennék.[ Szerkesztve ]
Már bocsánat...
-
BReal
addikt
válasz MasterMark #30 üzenetére
Igen, ez is érdekes ferdítése a dolgoknak. Mert én is úgy tudom, hogy jelenleg még csak Pascalt lehet kapni. Konkrét megjelenési információk az új szériáról?
-
BReal
addikt
Mi az irreális? Miről beszélsz? Megnéztem a két legolcsóbb, Magyarországon raktáron lévő Vega64-et és 1080 Ti-t. Előbbi közel 190e, utóbbi több, mint 240e. Mesélj már, hol látsz 210e-ért 1080Ti-t?
Szerinted ez és ez nem azt mutatja, hogy egálban van a két kártya?
"Ezt lehet szépítgetni,de amit jelenleg az AMD vga fronton művel az gyalázat"
Ebben a szériában az RX480 1060 6GB teljesítményt hozott olcsóbban. Ugyanez igaz az RX470 - 1060 3GB összehasonlításra. 570/580-ra még inkább igaz volt ez. Feljebb a Vega 56 egy jó kártya lett, ami simán veri a 1070-et, mellé Freesync opciót kínál. Sokat késett? Igen. Többet fogyaszt? Igen. Veri a 1070-et? Igen.
Szóval jó lenne nem általánosítani, mert az tény, hogy finoman szólva is felemás a mostani generáció, de az RX 470-580-nak, Vega 56-nak teljesítmény szempontból nem kell szégyenkeznie.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz ->Raizen<- #25 üzenetére
Nem a Vega kártyák mellett foglalok állást (nem tudom hányszor írtam már le, hogy a Vega64-1080 párosból a 1080-ast választanám, ez kiállás a Vega mellett?), hanem azok ellen szólalok, akik rögtön azzal kezdenek, hogy leszarozzák a Vegát. Óriási különbség. Minden kártyáról nézek közel egy tucatnyi tesztet, olvasom a véleményeket. Ebből csak megengeded, hogy kialakítsak egy álláspontot.
Azt mondjuk nem tudom, hogy neked GTX 970 tulajdonosként mivel van bármivel is több jogod erről véleményt formálni.
[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
Gyönyörűség egy igazi szörnyeteg! Eszembe juttattja az előző karimat (390 nitro).
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
BReal
addikt
A Vega64 nem lassabb, egálban van a 1080-nal. Igen, a PowerSave móddal veszít 3-4% teljesítményt. Nálunk 190e a Vega64 és 240-250e a 1080Ti, nem tudom honnan vetted a 210e Ft-os árat. De az 50-60e Ft-os különbség nálam szintén nem egy ár. Persze az nem közel 70000 Ft, mint az angol oldalon.
(#23) ->Raizen<-: Ja értem, mert ilyen témához csak az szólhat, aki csúcs VGA-t vesz. Most már ezt is tudom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Biztosan lesz aki nem akar TDP limittel járó akadozást látni, és még nem tudni mennyire lehet majd kihasználni a GPU-t, úgyhogy nem az OC ami elsőre eszembe jut ... amúgy St.shit
-
BReal
addikt
"De a legnagyobb hibájuk az, hogy az 1080Ti árával megegyezőek."
Úgy látszik, lekéstem matek óráról. Mert nálam az 500 font (Vega 64) nem egyenlő 680 fonttal (legolcsóbb GTX 1080 Ti). Nálad? Szomorú, hogy az embereket szándékos hazugságokkal próbálják egyesek félrevezetni.
Amúgy ez megvan?
Én itt 50W különbséget látok 2nd BIOS PowerSave módban. Akkor kb 3-4%-kal lesz lassabb a kártya.
(#1) tibaimp: Akkor vegyél 2 db 8 tűset. Miért gond, hogy adnak ki ilyen változatot?
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz Walter_White #2 üzenetére
Ez így van, de sajnos kb. ez volt az utolsó, mert a Fury is egy kuka lett/volt.
roedie: ja szerinted az a fos egy 1080Ti-vel van pariban....gratula, olvass utána!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
törölt tag
Külön tápegységet nem mellékelnek hozzá ?
-
->Raizen<-
veterán
Brutál az a sok csatlakozó biztos felvenne 500w felett szanaszét oc-zva a karcsi.
-
Lacok
őstag
Ehhez lehet, hogy a folyékony nitrogén lenne a legjobb hűtési megoldás.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
-Alvin-
tag
Ha akkora tuning akkor miért nem vizes blokkot raktak rá nem értem....
A felárat meg nemhiszem h meg fogja érni a "tuning" ami jelent vagy 50-100 mhzet mellé +300 wattos fogyasztást.
-
arn
félisten
tuning itt mit jelent? birja a referencia orajeleket?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Astroboy
őstag
A bevezető mondatot elírtad Abu
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem ismerem a jelenlegi árakat, de jellemzően az árnak tükrözni kell a teljesítményt és illeszkednie kell a konkurens termék árazásához, ha nem akarják hogy rajtuk maradjon a termékek nagy része. Ráadásul itt ugye itt a videokártya gyártók áraznak, mert ők veszítenek az üzleten. Az valószínűtlen, hogy egyszerre több gyártó is elfelejtett árazni.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Gomezz
senior tag
Érthetetlen, hogy ennyi idő után is csak az előző generációval azaz az 1080-assal tudják felvenni a versenyt, de csak ha azt nem nézzük, hogy legalább 100W-al többet fogyaszt! De a legnagyobb hibájuk az, hogy az 1080Ti árával megegyezőek.
-
Törzsúr
senior tag
-
Televan74
nagyúr
Csodaszép! Jó lenne ha Vega56 -ra is ilyen kerülne.
Mindenbe beleugatok!!!
-
tibaimp
nagyúr
3db 8 tűs csati kell hozzá
Egyre jobban meggyőz engem ez az egész bohóckodás, amit az amd művel vga területen, hogy miután három generációt kihúztam amd vga-val, ismét nv-t veszek, ez már 110%....
Vicc...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest