2018. december 10., hétfő

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Tuningra tervezi az egyedi Radeon RX Vega VGA-ját a Sapphire

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: HWBattle

A Nitro sorozatba szánt behemótot három ventilátor hűti, és jó nehéznek is tűnik.

Lassan szállingóznak az egyedi Radeon RX Vega VGA-król a nem éppen hivatalos, de így is sok információval szolgáló fotók. Most a HWBattle oldalán jelent meg számos kép a Sapphire Radeon RX Vega 64 Nitro modellről, ami sok szempontból más a nemrég lefotózott XFX RX Vega VGA-hoz képest.

Sapphire Radeon RX Vega 64 Nitro Sapphire Radeon RX Vega 64 Nitro Sapphire Radeon RX Vega 64 Nitro
Sapphire Radeon RX Vega 64 Nitro (forrás: HWBattle) [+]

A Sapphire termékén a képekből az látszik, hogy nagyon hosszú a nyomtatott áramköri lap, ami nyilván sok fázis használatát teszi lehetővé, továbbá három 8 tűs PCI Express csatlakozó is található a VGA-n, és ez jóval több a referencia, valamint az XFX megoldásának 8+6 tűs konstrukciójánál. Emiatt azt lehet feltételezni, hogy a Nitro sorozatú újdonságot a Sapphire tuningra tervezi.

Sapphire Radeon RX Vega 64 Nitro Sapphire Radeon RX Vega 64 Nitro Sapphire Radeon RX Vega 64 Nitro
Sapphire Radeon RX Vega 64 Nitro (forrás: HWBattle) [+]

Az egy darab 85 és a két darab 95 mm-es ventilátort használó, méretes hűtő is ezt erősíti meg, ráadásul ez vastagnak is tekinthető, vagyis összesen három PCI Express kártyahelyet használ fel az új fejlesztés. A kártya mellé a Sapphire egy külön tartókeretet is mellékel, ami arra enged következtetni, hogy a kártya igen nehéz. Ez igazából nem egy szokatlan megoldás, régebben más gyártó is kínált különböző merevítőket az egyes combosabb VGA-khoz, amelyek segítenek megtartani a súlyt. Ez különösen akkor hasznos, ha valaki sokat szállítja a PC-jét, ugyanis a nehéz kártyáknak ez nem tesz jót.

Sapphire Radeon RX Vega 64 Nitro
Sapphire Radeon RX Vega 64 Nitro (forrás: HWBattle) [+]

A hátlap nem okoz majd meglepetéseket, hacsak az nem számít annak, hogy a két darab DisplayPort 1.4 mellett két darab HDMI 2.0 található, de ilyen konfigurációt régebben már több VGA-n is alkalmaztak a gyártók.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.