- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- 10 Gbps-os, övre akasztható SSD-vel adott magáról hírt a Patriot
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
DRB
senior tag
Az nV volt, hogy ugyan azt a videokártyát 3x is átnevezte, ettől még nem lett újabb generációs GPU rajta. AMD dettó, pl. a 290/X 390/X egy generáció, tökmindegy minek híííja a gyártó. Lehet úgy is fogalmazni, hogy egy sorozat, pl a 2xx több generációból áll, vagy egy generáció több sorozatban is van, ezen lehet vitatkozni, csak épp felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
FLATRONW
őstag
válasz MasterMark #46 üzenetére
Természetesen az egy generáció, ahogy írod. Csak arra akartam utalni, hogy elégé fontos termék volt az AMD számára a Polaris (nem pedig egy köztes valami), mert két generációnyi számozást is megkapott.
Nem azt mondom, hogy vegyen mindenki Nvidiát, nem értem hogy miért kevered ezt ide.
Én nem szidom az AMD-t, csak negatív kritikát fogalmazok meg velük szemben olyan dolgok miatt, mint amit leírtam. -
FLATRONW
őstag
Tekintheted a paletta alapján egynek, de attól két különböző generációról van szó.
Főleg annak tükrében, hogy mekkora felhajtás volt a Polaris és a Vega megjelenése körül.
Pl. hogy a Polaris architektúra szempontjából mekkora előrelépés a Furyhoz képest, vagy akár az, hogy a Vega milyen előrelépés a Polarishoz képest. Nem beszélve arról, hogy az AMD nem volt rest kiadni egy 2. generációs Polarist is. -
Z10N
veterán
Aki tuningolni akar az varja meg a Limited Edition-t.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
BReal
addikt
-
FLATRONW
őstag
válasz MasterMark #34 üzenetére
A Polaris (GC4) és a Vega (GCN5) nem egy generáció. Ezen nem változtat az sem, hogy a Polarisból csak középkategória volt kiadva. Jelenleg az AMD generációs előnyben van, de ez nem látszik meg a teljesítményen. Az NV-t pedig pont ez a teljesítmény szint nem sarkalja arra, hogy kiadja a Pascal utódját, ami majd a valós ellenfele lenne a Vega-nak.
Ilyen szégyen még nem esett meg az AMD-vel soha, ez még felülmúlja a későn érkezett HD2000-es sorozat bukását is.
Ez kb. az a szint, mintha pl. a HD7970 nem tudta volna megverni a GTX580-at.[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Ehhez képest külföldön amikor szépen leviszik a Vega56 árát, egálban van a 1070 árával.
És lehet senkinek sem jó és gyalázat, amit művelnek (téged idéztelek és valamilyen szempontból egyet is értek veled, pl. marketing vagy a csúcskategória hiánya), de azért ha 1070 árban kapható, akkor érdekes módon vezeti az eladási listát.
[ Szerkesztve ]
-
reds.hu
csendes tag
Mai napig Fury-t használok, hidd el, nem lett az annyira szar. WQHD-t is tud mutatni simán a jelenlegi játékokban kis kompromisszummal helyenként. Egyébként külsőre eléggé hasonlít erre a kártyára.
Nekem freesync monitorom van, így én biztosan vegara fogom cserélni, de az nem biztos hogy erre a sapphire customra.
Az 56 jó kis kártya lett, remélem kapunk belőle egyedi verziókat is karácsony előtt.A sikernek nincs titka. Ára van.
-
BReal
addikt
Nem, javítottam is. Standard BIOS Powersave. Ahogy írtam, az 4%-kal lassabb. Nem 9%-kal. A 1080-at FHD kártyának nevezni vicc kategória. A 1070/Vega56 is inkább 1440P kártya, mint FHD.
Az RX480 a decemberi driverekkel már egálban volt a 1060-nal... Az RX480 az RX580 miatt írtam, hisz a kettő ugyanaz. Jelenleg pedig az az AMD középkategóriás kártyája.
Arra meg megkérnélek, hogy linkeld be a Computer Imperiumon a 216e Ft-os 1080Ti-t, nagyon kíváncsivá tettél, hogy lehet 40e Ft-tal olcsóbb, mint bárhol máshol.
[ Szerkesztve ]
-
rovtiv3
aktív tag
216k egy 1080Ti? Computer Imperium? Rákattintottál? Vásárolnál tőlük?
A vizes boltban minden 1080Ti 250k fölött van jelenleg. Ugyanott a Vegák 204k-ról indulnak, igaz custom még nincs a kínálatban.
"Ráadásul vegánál nuku oc." Igen?
Még jó, hogy akiknek Vegájuk van és megosszák a tapasztalataikat a vonatkozó fórumokban, erről mit sem tudnak.
"Én nem tudom hogy mit művelnek,de ez senkinek sem jó." Lásd a felső sort.
" A 1080-assal a Vega 56 van egy árban ami szintén többet kajál,cserébe jóval lassabb." Ööö. Ha így lenne, rögtön 1080-ast vennék.[ Szerkesztve ]
Már bocsánat...
-
BReal
addikt
válasz MasterMark #30 üzenetére
Igen, ez is érdekes ferdítése a dolgoknak. Mert én is úgy tudom, hogy jelenleg még csak Pascalt lehet kapni. Konkrét megjelenési információk az új szériáról?
-
BReal
addikt
Mi az irreális? Miről beszélsz? Megnéztem a két legolcsóbb, Magyarországon raktáron lévő Vega64-et és 1080 Ti-t. Előbbi közel 190e, utóbbi több, mint 240e. Mesélj már, hol látsz 210e-ért 1080Ti-t?
Szerinted ez és ez nem azt mutatja, hogy egálban van a két kártya?
"Ezt lehet szépítgetni,de amit jelenleg az AMD vga fronton művel az gyalázat"
Ebben a szériában az RX480 1060 6GB teljesítményt hozott olcsóbban. Ugyanez igaz az RX470 - 1060 3GB összehasonlításra. 570/580-ra még inkább igaz volt ez. Feljebb a Vega 56 egy jó kártya lett, ami simán veri a 1070-et, mellé Freesync opciót kínál. Sokat késett? Igen. Többet fogyaszt? Igen. Veri a 1070-et? Igen.
Szóval jó lenne nem általánosítani, mert az tény, hogy finoman szólva is felemás a mostani generáció, de az RX 470-580-nak, Vega 56-nak teljesítmény szempontból nem kell szégyenkeznie.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz ->Raizen<- #25 üzenetére
Nem a Vega kártyák mellett foglalok állást (nem tudom hányszor írtam már le, hogy a Vega64-1080 párosból a 1080-ast választanám, ez kiállás a Vega mellett?), hanem azok ellen szólalok, akik rögtön azzal kezdenek, hogy leszarozzák a Vegát. Óriási különbség. Minden kártyáról nézek közel egy tucatnyi tesztet, olvasom a véleményeket. Ebből csak megengeded, hogy kialakítsak egy álláspontot.
Azt mondjuk nem tudom, hogy neked GTX 970 tulajdonosként mivel van bármivel is több jogod erről véleményt formálni.
[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
Gyönyörűség egy igazi szörnyeteg! Eszembe juttattja az előző karimat (390 nitro).
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
BReal
addikt
A Vega64 nem lassabb, egálban van a 1080-nal. Igen, a PowerSave móddal veszít 3-4% teljesítményt. Nálunk 190e a Vega64 és 240-250e a 1080Ti, nem tudom honnan vetted a 210e Ft-os árat. De az 50-60e Ft-os különbség nálam szintén nem egy ár. Persze az nem közel 70000 Ft, mint az angol oldalon.
(#23) ->Raizen<-: Ja értem, mert ilyen témához csak az szólhat, aki csúcs VGA-t vesz. Most már ezt is tudom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Biztosan lesz aki nem akar TDP limittel járó akadozást látni, és még nem tudni mennyire lehet majd kihasználni a GPU-t, úgyhogy nem az OC ami elsőre eszembe jut ... amúgy St.shit
-
BReal
addikt
"De a legnagyobb hibájuk az, hogy az 1080Ti árával megegyezőek."
Úgy látszik, lekéstem matek óráról. Mert nálam az 500 font (Vega 64) nem egyenlő 680 fonttal (legolcsóbb GTX 1080 Ti). Nálad? Szomorú, hogy az embereket szándékos hazugságokkal próbálják egyesek félrevezetni.
Amúgy ez megvan?
Én itt 50W különbséget látok 2nd BIOS PowerSave módban. Akkor kb 3-4%-kal lesz lassabb a kártya.
(#1) tibaimp: Akkor vegyél 2 db 8 tűset. Miért gond, hogy adnak ki ilyen változatot?
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz Walter_White #2 üzenetére
Ez így van, de sajnos kb. ez volt az utolsó, mert a Fury is egy kuka lett/volt.
roedie: ja szerinted az a fos egy 1080Ti-vel van pariban....gratula, olvass utána!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
törölt tag
Külön tápegységet nem mellékelnek hozzá ?
-
->Raizen<-
veterán
Brutál az a sok csatlakozó biztos felvenne 500w felett szanaszét oc-zva a karcsi.
-
Lacok
őstag
Ehhez lehet, hogy a folyékony nitrogén lenne a legjobb hűtési megoldás.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
-Alvin-
tag
Ha akkora tuning akkor miért nem vizes blokkot raktak rá nem értem....
A felárat meg nemhiszem h meg fogja érni a "tuning" ami jelent vagy 50-100 mhzet mellé +300 wattos fogyasztást.
-
arn
félisten
tuning itt mit jelent? birja a referencia orajeleket?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Astroboy
őstag
A bevezető mondatot elírtad Abu
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem ismerem a jelenlegi árakat, de jellemzően az árnak tükrözni kell a teljesítményt és illeszkednie kell a konkurens termék árazásához, ha nem akarják hogy rajtuk maradjon a termékek nagy része. Ráadásul itt ugye itt a videokártya gyártók áraznak, mert ők veszítenek az üzleten. Az valószínűtlen, hogy egyszerre több gyártó is elfelejtett árazni.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Gomezz
senior tag
Érthetetlen, hogy ennyi idő után is csak az előző generációval azaz az 1080-assal tudják felvenni a versenyt, de csak ha azt nem nézzük, hogy legalább 100W-al többet fogyaszt! De a legnagyobb hibájuk az, hogy az 1080Ti árával megegyezőek.
-
Törzsúr
senior tag
-
Televan74
nagyúr
Csodaszép! Jó lenne ha Vega56 -ra is ilyen kerülne.
Mindenbe beleugatok!!!
-
tibaimp
nagyúr
3db 8 tűs csati kell hozzá
Egyre jobban meggyőz engem ez az egész bohóckodás, amit az amd művel vga területen, hogy miután három generációt kihúztam amd vga-val, ismét nv-t veszek, ez már 110%....
Vicc...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Futás, futópályák
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- Formula-1
- Nothing: március 4
- Kuponkunyeráló
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Politika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest