Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya25
őstag
Végre egy nem túl nagy, minőségi, moduláris táp.
Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
Zolás
addikt
Értem én hogy ajánlott mert szép és halk de ennyiért azért már tápot is lehet venni
Szép és lényegretörő teszt amiért köszönet jár mindenképp.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
venember83
nagyúr
Nagy meglepetés.
-
shteer
titán
Ma még csak 6-8 tűsek a grafikus kártyák tápcsatlakozói, de a jövőben ez a szám akár 10-12-re is nőhet
itt azért meg kellene jegyezni, hogy ez egy csatlakozóra vonatkozó okfejtés - viszont 2 csatlakozóval már van a piacon 7 tűs betápot kívánó vga is
az enermax pedig 1 forráscsatlakozóval oldja meg a 2 végcsatlakozást - jól gondolom?
szerintem jónak tűnik..
-
LackoMester
addikt
jó teszt,grat -jólenne,egy olyan teszt ahol több tápot teszteltek (5-6 tipust)
hát igen az Enermax,már a név is a minöséget tükrözi,kicsit az árral van gond. Hasonló kat.FSP még azért olcsóbbak[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
v.tom
őstag
Hát, kár, hogy ilyen drágák. Akkor még marad a VX450.
-
madgie
titán
28k most több helyen is az 525-ös (!) Pro82+. És halkabb, hatékonyabb, mint a hasonló Corsair-ek...
-
jambiyya
őstag
Köszi a tesztet, pont egy ilyenre fáj a fogam.
-
szki
őstag
Nekem Enermax PRO82+ 625 AWT tápom van. Ez tud akár 2 db HD4890-et kiszolgálni (2 db 6 pin és 2 db 8 pin VGA táp).
Tényleg nagyon halk, és 300 Wattos igénybevételnél 700-al pörög csak a venti (alapban 500-at pörög). -
Chaser
legenda
80+ normál
85+ bronz
88+ ezüst
90+ arany
Én így tudom a besorolást, 82+ besorolásról nem tudok._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Móci
addikt
Jó teszt lett, a tápok is nagyon tetszenek, különösen a moduláris. Csak sajna kicsit drágák.
Bár a sima változat annyira nem vészes árban szerintem."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
vgergo
aktív tag
Szerintem itt csak a reklám miatt írták oda, hogy 82+, amúgy a dobozán a bronz minősítést szerepel.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz LackoMester #5 üzenetére
nincsen az árral gond, minőségnek ára van.
fsp olcsóbb tény. nem is enermax.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
madgie
titán
Ja, csak szerintem a bronz ez esetben azt jelenti, hogy átlag 85%-os hatékonyságot eléri, a 82+ a nevében meg arra utal, hogy semmilyen körülmények között nem zuhan 82% alá (110 volt és szerteszéjjel óverklokkolva sem)
Szerk: ami biza igaz is (mármint a hatékonyság)
[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
par honapja modo 425-ot nyuzok es nagyon bavalt, nem ertem miert kellett ennyit varni egy tesztre.
Minden csendmaniasnak ajanlom, halkabb mint a Corsair.
Szerintem nem draga, ha valaki a kezeve veszi megerti miert....
mar lassan masfel eves szeria
[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
elfelejtette
veterán
Csendmániás haver hangszigetelt gépébe került Pro82+ 425W táp, tényleg hangtalan.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Zsubi
őstag
Én maradok a Corsair-nél akárki akármit mond
Annak sem lehet még a hangját sem hallani, nekem annál halkabb nem kell pedig én is szeretem a csendet
A HX450-et lehet venni 20k-ért és moduláris ennek ellenére a 425W-os Enermax moduláris tápja 27k. Szerintem az a pár százalék a hatásfokban nem ér meg+7k-t a Corsair-hez képest[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Én két hónapja vagyok egy Modu82+ 525W boldog tulajdonosa.
És nem bántam meg a 30.000 Ft -os árát.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Chaser
legenda
Ha bronz, akkor 85+ lenne nem? A "+" jelölés azt jelenti, hogy már 20% terhelésnél is hozza a megadott hatásfokot, középterhelés 1általán nem mérvadó, a legtöbb táp ott hozza a legjobb hatásfokot. Teszem azt lehet egy tápnak középterhelésen 85%-os hatásfoka, de 20-30%-nál lehet a 80-at is alulról nyaldossa, ezért nem is minősíthetik az olyat 85+ tápnak.
#16 madgie: Sztem meg nincs olyan, hogy egy tápnál egy besorolást erre meg arra az esetre értenek. Utánanézek már, de úgy emlékszem a besorolást ahogy fentebb írtam. Ebben az esetben vagy a neve vagy a besorolása nem helytálló.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
madgie
titán
A 80 Plus Typical és Average Efficiency-t mér. Az első az 50% terhelésre , az utóbbi értelemszerűen az összes átlagára vonatkozik.
Ott van például a 650-es Corsair, ami csak nagy terhelésnél "gyengül" 81%-ra, ezért nem lett belőle 80 Plus Bronze.
Mint írtam, a Pro82+ és Modu 82+ azért 82, mert az Enermax azt állítja, hogy semmilyen körülmény mellett nem lesz 82%-nál rosszabb hatékonyságú. Ennek nincs köze a 80 Plus értékekhez, vagy mérésekhez, de ez elsőre valóban megtévesztő adat lehet. -
rudi
nagyúr
Nem így van ez. Ugyanis 20, 50 és 100%-os terhelési követelmény van a 80 Plus tanúsítványban:
sima - 80/80/80%-os hatásfok
bronz - 82/85/82%-os hatásfok
ezüst - 85/88/85%-os hatásfok
arany - 87/90/87%-os hatásfokErgo a bronz nevezhető akár 82+-nak is - persze nem hivatalsosan - de 85+-nak nem nagyon, mert az ikább az ezüstre igaz.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
hankpoke
tag
Nem tudom miért verik a mellüket a 90% hatásfok felé közelítő tápokon, fél éve min 92%-os hatásfokú tápom van, "gyárilag" nincs szükség se ventire, se passzív bordára.
-
Solten
őstag
Enermax
"No, vajon mi a gyenge pontja ezeknek a nagyszerű, magas hatásfokú, halk, bőségesen elegendő teljesítményű Enermax tápoknak? Természetesen az áruk."
A minőséget meg kell fizetni...
Saor Alba
-
Chaser
legenda
Rudinál lesz az igazság, rég foglalkoztam ezzel * Nem az enermax hibázott, a mi tudástárunk volt kicsit hiányos.
rudi: Ez lesz az. Röviden a + jel után szereplő szám van megadva 20%-os terhelésre, és ez az érték 50 ill 100-os terhelésnél sem lehet rosszabb.
hankpoke: Azt elfelejtetted megemlíteni, hogy ez egy DC-DC konverter ami minden tápban van, csak a tiedben az AC-DC egy külön noti adapterről vagy egyéb töltőről megy, míg "normál" tápnál ez be van építve a DC-DC mellé, és így sajnos nem lesz olyan jó a hatásfoka a tápnak mint nélküle.
szerk: * - ez akart lenni
[ Szerkesztve ]
-
Tituka
senior tag
nekem jobban bejön a kis corsair cx400-am....
egyébként az nem gáz ugye ha 12voltos ágon 12,5-ad le?
még bele fér nem?
Skizofrén vagyok, és én is...
-
twollah
nagyúr
Jo a teszt?
Valamire biztos, hogy jo.Nalam egy ideje stol forumtars tesztjei szamitanak az etalonnak.
Ha tapegyseg akkor CORSAIR PSU-450HX olcsobb es 5 azaz ot evet ad ra a gyarto.
Ez mindent elarul a minosegrol. -
madgie
titán
Nem sértődök meg én ezen sem, mindig tanul az ember
twollah: a tucatnyi "cicergéses" problémáról mit is árul el az öt év? (amiről a Corsair topikokban olvasni konkrétan ezzel a típussal kapcsolatban)
Amúgy konkrétan ezzel a HX450-nel és a Pro82+ 525-tel szemezek egy ideje, de még mindig nem döntöttem el, hogy kuss legyen és üres pénztárca, vagy spóroljak egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
Zsubi
őstag
válasz venember83 #32 üzenetére
5év nagyker gari
madgie: Ha cicereg ha nem akkor is Corsair-t vennék, nekem soha nem volt egyikkel sem semmi bajom Hidd el nem laikus szemmel nem fogod észre venni a hangbéli különbségeket Akkor is ha Corsair-t veszel az lesz a leghalkabb alkatrész a gépedben
nyunyu: Akkor miről beszélünk Corsair rulez
[ Szerkesztve ]
-
Kombat
őstag
Én már egy éve használom a PRO82+ 425-ömet probléma nélkül, akkor még 16,5k-ért vettem!
-
nyunyu
félisten
A HX450-et lehet venni 20k-ért és moduláris ennek ellenére a 425W-os Enermax moduláris tápja 27k. Szerintem az a pár százalék a hatásfokban nem ér meg+7k-t a Corsair-hez képest
Plane, hogy a HX450-ben mar 80Plus Bronze minositesu bel van, nem sima 80Plus, mint a tobbi Seasonic belu Corsair-ben.
Szoval az is megvan minimum 82%.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
rudi
nagyúr
Aha, ez lett volna a második kérdésem, hogy ugyebár nem váltóáramból csinálja. Mert így nem egy kategória az ATX-es tápokkal. Ugyanis náluk is az egyenirányítás miatt megy le a hatásfok 90% alá. Gondolom, a te 24V DC átalakítód sem dolgozik 100%-os hatásfokkal.
-
Chaser
legenda
Nincs is okod megsértődni, nem is azért írtam, benéztük mindketten
A corsaires cicergés más téma, "kommunikálni" kezd valószínűleg 2 tekercs a tápban és a lapon, érdekes jelenség, de nem kell hozzá feltétlen coirsar. Anno egy asus a7v8x-x lapom volt valami szutyok táppal, állandóan csiripeltek De másfél évig használtam probléma nélkül a cuccot, akkor se volt baja csak am2-re váltottam.#30 twollah: ez úgy látszik a tévedések napja 2 tápja van a corsairnak amire nem 5 év gart ad, a 400cx és 450hx, előbbi 3, utóbbi 7 év garos, átlagban 5 év azért megmaradt Viszont magyarisztánban még nem láttam 7 évvel a 450hx-et
szerk]hankpoke [/B]: Erre nem lehet mit mondani Mindenesetre fölösleges 230V-os AC-DC cuccokhoz hasonlítani.
szerk2: #42 rudi : Ezt mondom, a 450hx nálunk csak 5 évvel van, a gyártó 7 helyett. Van olyan hely viszont, ahol a gyári 3 év garos 400cx 5 évvel van. Érdekelne ki nyúlja le a + 2 év gart a hx-ről
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Ennek fényében viszont szerintem csúsztatás a legelső hozzászólásod. Igenis, nagy dolog a 90%-ot meg közelítő hatásfok a kalsszikus PC-s tápoknál. Abszolút irreleváns, hogy vannak más eszközök, amik nagyobb hatásfokot produkálnak.
-
madgie
titán
Ami érdekes: három táp van a Corsair kínálatában, amire rá van írva, hogy Professional Series: HX450, HX750 és HX850 (a színük is egyen-kék). Ezek nem "csak" sima 80 Plus-osak, a 450-es Bronze, a másik kettő viszont Silver. Tehát csak jó az a 450-es HX is, meg különbözik ebben-abban a VX450-től a modularitáson kívül is. (?)
-
nyunyu
félisten
Egyebkent meg huszonparezerert lehet kapni Seasonic M12-II-ket is, ha mar mostanaban szeretitek fikazni a Corsair-eket a tul halkra vett hutes okozta csekely elettartam miatt.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Chaser
legenda
Ha már így elkanyarodtunk az eredeti témától, akkor irány a 90%. Van ám ilyen táp, nem is egy. Az FSP-nek van egy 250W 80+ gold tápja, persze nálunk nem lehet kapni, ebayen se nagyon láttam még. Nekem "csak" 250W 80+ standard tápom van, nagyon cool&quiet szó szerint, de egy gold...ááááá csak álom itt Van kapcsolatotok az itteni FSP képviselettel? Már ha van itt olyan 1általán.
szerK #43 madgie : Különbözik igen, az én kíváncsiságomnak és lustaságomnak hála nézett utána egy nálam türelmesebb ember ennek a különbségnek, 450vx M12, 450hx M12-II, és ezért bronz. 7 év garral ezért az árért bestbuy lenne az a táp, 5-tel se rossz, de 7 évvel "vitathatatlan"
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Tényleg, félig OFF, de miért nem lehet a nagy vízen túl HX450-et forgalmazni/kapni?
Talan tul keves kakao van rairva, igy eleve eselytelen a tombolo Watt race-ben?
Ennek persze ellentmond, hogy a M12-II 430-at meg lehet kapni, szoval fogalmam sincs.Engemet az jobban idegesit, hogy itthon egyaltalan nincs olcso OEM Seasonic, pedig komoly alternativaja lenne barmelyik olcso FSP-nek.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
madgie
titán
Enermax-nak is van két Gold tápja (91%!) a "normális" kategóriában (550 illetve 650 wattosak). Pár külföldi forrást találtam csak, mikor utánanéztem, de az látszik a képeken, hogy modulárisak, az meg valószínűsíthető, hogy a vadiúj Enermax Magma ventik pörögnek majd bennük. Ár és elérhetőség még sajnos sehol nincs
-
Fecogame
veterán
Jó tápok, és még csak nem is drágák. Megvenném, ha új gépet építenék
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest