- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jönnek a 144 Hz-es LG OLED tévék
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoosty
őstag
Értékesítési szakmában szerintem az az elsődleges szempont, hogy ki a fő értékesítési célcsoport. Ahol nőknek akarnak értékesíteni, ott nők az eladók, ahol férfiaknak ott többségében férfi eladó van.
Ékszer üzletágban főként azért láttam több férfi eladót, mert sok kis ékszerboltban ahol jártam, maga az ékszerkészítő az eladó is.Az, hogy melyik szakmához mit követelnek meg, az főként attól függ, hogy mennyien jelentkeznek egy adott munkára. Én már láttam olyan takarítói hirdetést, hogy érettségit és középfokú német nyelvvizsgát kértek.
Ha nem tudják erősen alátámasztani, hogy miért kell az adott nemű munkavállaló (pl reprezentációs cél, fehérnemű eladó) akkor törvénysértést követnek el és perelhetőek. Az más kérdés, hogy nehéz bizonyítani.
Amiért igazából senki nem harcol az egyenjogúságért ezekben az állásokban, az az, hogy se nem fizet jól, se nincs presztízse az adott állásnak. Míg egy informatikai állás az egész jól fizet innen nyugatabbra meg főleg.
-
Ghoosty
őstag
Tudom, hogy szarkazmusnak szántad, de öltönyboltokban férfi eladók vannak többségben, ékszerészből is sokkal több férfit láttam, mint nőt. Nálunk a cégnél keresnek férfi takarítót, de legalább fél éve senki se jelentkezett. Bébiszitter és ovóbácsi témakörben meg olvasd el ezt (#269).
Az, hogy ezt többen viccesnek vagy furcsának találnak, attól még biztos, hogy több férfi választaná ezeket a szakmákat, ha nem vélekednének sokan úgy, mint janos1988. -
Ghoosty
őstag
Mikor tegnap linkeltem kutatásokat, amelyek bizonyítják, hogy logikai/matematikai képességeiben nincs biológiai különbség a két nem között, még nem sejtettem, hogy ez lesz a vége.
Korábban túlzásnak tartottam, a nemi egyenjogúságról szóló híreket, de amit itt a fórumban olvastam, pontosan azt tükrözi, amit a feministák hangoztatnak. Az egyenjogúság csak törvényi szinten született meg, a társadalom még nem állt rá.Anekdotázni én is tudnék, ezért csak egy dolgot említek meg. Gazdasági végzettséget szereztem és tanulótársaim nagyrészének nemtől függetlenül minimális műszaki érzékük volt. Olyan szinten, hogy az egyik srác szerelőt akart hívni a csengőhöz, de pedig csak vissza kellett dugni egy drótot és meghúzni a rögzítő csavart.
(#223) fordfairlane
"ideológiák letagadják, hogy létezik olyan, hogy nemi jelleg, akár a gondolkodási minták szintjén, "
Ez nem igaz, vannak nemi jellegek, de nem olyan meghatározóak, mint amennyire a sztereotípiákban élnek. Csak a társadalomban meglévő sztereotípiák, erősítik fel ezeket annyira, hogy elvétve vannak lányok műszaki pályán.
(#225) attila9988
Ilyen összeesküvést-elméletet sem olvastam még.
"ugyanannyi pénz is elég két ember dolgoztatásához, mint korábban egyéhez,"
Nem a bér csökkent, hanem az igények lettek sokkal nagyobbak. Próbáld ki azt az életszínvonalat amit 1 fizuból tartottak fenn és meglátod a különbséget. Csak pár évtizeddel korábban alig voltak autók, előtte saját etetésű ló volt a jármű. A kisebbik gyerek nyugodtan hordta a nagyobb gyerek cuccait, a ruhákat megvarták/foltozták. Kevesebb kaja is elég volt, nem létezett klíma és télen nem volt ritka a 10-15 fokos szoba.
-
Ghoosty
őstag
válasz
fordfairlane #23 üzenetére
Wisconsini egyetem megfelel?
Ti mindannyian felnőtt nőkből indultok ki, főleg azokból, akik valami alap dolgot nem tudtak a számítógéppel kapcsolatban.
Ha egy kislány egész életében csak azt azt hallja, hogy anya nem ért a dolgokhoz, csak apa. A lányok rosszak matekból és nem olyan jó a logikájuk, akkor szerinted mi lesz az eredménye?(#32) Tigerclaw
Olvass egy kicsit vissza és meglátod, hogy van negatív diszkrimináció, ami társadalmi nyomásból jön.
-
Ghoosty
őstag
" Ide általában jó logikai készség kell az meg (valljuk be) nem a nők erőssége."
Tudom, hogy index nem a legjobb, de ennek társadalmi okai vannak, nem genetikai:
(#17) fordfairlane
Ez komoly érv, akkor vissza is vonom.
Ha visszaolvasol, pont, hogy alátámasztja. Mindenki fikázza őket, hogy nem értenek hozzá, nem lányoknak való stb. A negatív hozzáállás pedig minden területen rontja a teljesítményt. -
Ghoosty
őstag
A kérdés inkább az, hogy miért nem érdekli őket. Ha tudja mi az és nincs rajta családi/társadalmi nyomás, akkor valóban nem kell/nem is igazán lehet beleszólni.
De ha azért választ mást, mert nem is tudja igazából mi az, akkor meg kell nekik mutatni, hátha tetszik neki. Ha családi/társadalmi nyomás miatt, akkor biztatni kell őket.(#6) attila9988
A munkatársaim 90%-a lány és fingom sincs mikor jön meg nekik. Az áskálódás az menszesz független, egyszerűen nem konfrontálódnak. Az, hogy a férfiak úgy vélekednek, ahogy te, az pont egy erős társadalmi nyomás. Ahogy sokan furcsán néznek arra, ha egy korházi ápoló férfi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali játékos kérdések órája
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Foxpost
- Formula-1 humoros
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest