- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peak
addikt
Egyébként ha már itt tartunk, pontosan milyen összehasonlításra mondhatnánk azt, hogy na ez elfogulatlan? Milyen réteget kéne megkérdezni? Milyen kérdéseket kellene feltenni, hogy valóban mindenki által elfogadható eredményeket kaphassunk ebben a kérdésben?
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
misx
senior tag
Fujira ráeresztettem a mellékelt színprofilt, nem rossz, de még szokni kell. Bár az már nem fair, hogy teljes fényerőn az igazi, az meg az aksis üzemidőt csökkent(het)i. De azért köszi annak aki csinálta.
Aki nem tudja, hogyan kell Win7-re ráapplikálni, hogy minden indításkor betöltődjön, annak:
[link]. -
Peak
addikt
válasz Tikakukac #96 üzenetére
Az a helyzet, ha bedobálod a gugliba a keresőszavakat a témában, kismilló egymástól független összehasonlitást fogsz találni, amelyeknek az együttese lefedi a teljes piac legalább 95%-át. Arra pedig már azt lehet mondani, hogy komoly minta az összehasonlításhoz.
És összességében pont kb. ugyan ezt fogja mutatni, mert amint mondottam, nincs új a nap alatt.Persze megértem az elfogultságot, meg a vakhitet, csak hát mégis... az olyan szakmaiatlan és unprofesszionális. Némelyik fórumozó olyen kisfalusi-eldugott-garázs-pécészerviz szintű póverjúzer stílusú véleményt bir bepötyögni, siralom.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Zantax
csendes tag
Érdekes hogy a HP-ból Pont nem tudtak egy értelmeset tesztelni. Igaz MOST változott meg az ára(134.900), mivel én 1 hete rendeltem laptopot innen, illetve ezt:
http://www.laptopszalon.hu/webshop/notebook/HP_630_Intel_Core_i3_370M_4GB_500GB_ATI
_Linux_Szurke_HPQ_A1E78EAAKC_3104.htm#muszaki_adatok
Happy Hours-al 129.000 ért! (+viszik hozzák garancia)Igaz nincs hozzá win7,(ezért is olcsó,de ki ne tudna hozzá szerezni, vagy ráhegeszteni) de a tesztben lévő teljesítmény oldalon a core i3 370M vitte a pálmát, illetve 6480G ami megint csak vitte a prímet és ez csak egy hajszálnyival jobb egy 6370M-nél, amit ez a laptop tartalmaz, persze a procival együtt.
Szóval meglepett, hogy hű de jó laptop megjegyzést sem kapott.
(a megbízhatóság garancia márka terén viszont nem szólok bele, mert nincs tapasztalatom)[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ez jó meg minden. Csak sajnos én továbbra sem tudok globális, nem elfogult és meghekkelt, valamint nem egy bizonyos rétegre épített felmérésről. Ez mutat egy olvasóközönség által kapott adathalmazt, amiben azért rengeteg buktató is van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
opeter87
senior tag
Nagyon jó teszt lett, gratula
A Samsung tényleg jó gép. Én a Samsung és az Acer között gondolkodnék.
-
Peak
addikt
Na egy kis összehasonlitás a sok okoskának!
-
Kryczek
aktív tag
a samsung remek kis darab, de acert, meg packard bell-t nem vennék, mert eddig akinek csak volt az mind hulladék volt, többet volt szervizben mint egy francia kocsi, pedig azt nehéz túlszárnyalni...
[ Szerkesztve ]
Mert a stílus ízlés dolga. Nem pénzkérdés.
-
fondorlatos
aktív tag
Köszi a cikket! Mindig jó képben lenni.
Rudi #26: Jó lenne egy teszt a 17" es DTR laptopoktól a következőkben.
-
Peak
addikt
válasz Tikakukac #79 üzenetére
pontosan erről beszélek mindig. s visszaolvasol volt egy másik posztom ugyan erről.
csak a fülem kettéáll a sok okoskától, aki mindig megmondja a tutit, és borzasztóan nagyon szakért, csak közben igazából fogalma sincs a dolgokról.
/respectRyzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
dropopi
aktív tag
Az azért hozzátartozik, hogy az ősz óta általánosan emelkedtek az árak ahogy én látom, még az áfanövekedést figyelmen kívül hagyva is. Legjobb vételek ősz elején, illetve nyár végén voltak.
-
huskydog17
addikt
Én azért egy notebook tesztben mindenképp megemlíteném, hogy a Sony, Toshiba és Panasonic termékeknél a driveres support kérdéses.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Tikakukac
titán
Tudnék mesélni laptop tisztán és karbantartásról...
Sajnos nagyon nehéz az emberekbe belesulykolni, hogy nem márkafüggőek a minőségi faktorok. Szériákat már jobban lehet ajánlani, ott a gyárak azért igyekeznek nem megszórni a minőséget. Fenntartásaim azért nekem is vannak márkákkal kapcsolatban, de igyekszem redukálni
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
hunmyke
aktív tag
Teljes mértékben egyet is értek veled, csak vannak olyan ismerőseim, akik megragadtak az asztali DVD lejátszónál. És nem akarnak számítógéppel ügyködni. Nem mintha bonyolult lenne, de kb úgy értelmezik a DVD-t, mint a VHS kazettát, betesz és PLAY, csak most már nem kell visszatekerni.
Bár most már mondogatom (kb. 2-3 éve) nekik vegyenek már DIVX-eset és kicsit egyszerűbb lenne nekik is.
Magam részéről 720p a minimum..."A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll..." // Hofi
-
Mercutio_
félisten
válasz AxBattler #28 üzenetére
Sajnos már kifutott nálunk, pedig karácsony előtt még 129k-ért lehetett "hülyeazértnemvagyok"-ban kapni 4GB memóval, Win7 Home Pro-val, 1,4kg-os súllyal, matt kijelzővel, annyiért jó vétel volt
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
rudi
nagyúr
"egykutya mind" - ez egy óriási alaptétel, kár olyannak is felfogható, mint a fizika alaptörvényei. Óriási önámítás azt hinni, hogy azonos pénzért az egyik gyártó fixen és stabilan mindig lényegesen jobbat tud kínálni a konkurenseknél. Minden márkánál vannak gyengébben és jobban sikerült modellek (sőt akár példányok) és ugyanígy van horror és tündéri szerviztapasztalat is. A többi meg már hit kérdése, egyelemű mintából levont kamuáltalánosítás.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Tikakukac #79 üzenetére
Meg leginkább azzal van gond, hogy az átlag felhasználó azt gondolja, hogy hűhh hát ez egy laptop, és ez kimegy a világból mint a Mercedes 190D, és még csak hozzá se kell nyúlni...
Aztán jön a megvilágosodás, hogy ez bizony egy consumer laptop, és nem fenékig tejföl az egész...
Egy laptopot bármilyen körülmények között is használják 1-2 havonta érdemes kifújatni sűrített levegővel. Én pl nem használom ágyban, csak hozom viszem, és 1 hónap után annyi por jött ki, hogy nem is értettem. Statikusság, ahol elektromosság van, oda be is vonzza a kis porszemeket
Illetve a minőség. Ezek mind egy darab műanyag, csavarozva meg minden. Hiányoltam is a tesztből, hogy nem tértek ki részletesebben a laptopok ilyen szintű tesztelésére.
Képernyőnek pl holtjátéka? oké új, de mennyire tűnik pl masszívnak.csavaró erőkre hogy reagál a képernyő, a laptop alsó fele, recseg-e ,ropog-e, ilyesmik...Szerk: hopp egykét dolgot megtaláltam, sorry
[ Szerkesztve ]
2024: https://cdn.rios.hu/dl/cnt/2015-12/124496/torvalds.jpg
-
Tikakukac
titán
Most akkor mondjam, hogy apámék félévente vertek kukára egy Acert és fújmocskos soha többet? És itt nem zörgésre, hanem beálló ventikre és hulló billentyűkre gondoltam. Nekem meg HP van és évek óta megy reggeltől estig, videót konvertál, filmet néz, letölt. Ettől még ugyanúgy megvettem tesómnak az Acert, csak megnéztem, hogy mi mennyire ropog és van-e alatta valami váz. Meg hányta össze magát 2 haverom 100k-s HP-ja is, naivak voltak mikor azt hitték, hogy ezek világvége+1 nap lesz.
Nagyon erősen korlátolt az az ember aki egy komplett márkát leír, mert volt pár gépe. Ugyanennyit ér a meghibásodási statisztika is, ami mindig mutat valamit ugyebár.
Szervizes tapasztalatokkal meg irány minden márka saját topikja. Lehet ott olvasni bőségesen 3 hetekről is, meg önolvasztós funkciós csodagépekről egyaránt.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Graphics
Jómunkásember
És amúgy lehet találni minőségi laptopot hasonló hardverekkel amiket ezekben lehet találni, de nem minden esetben kerülnek idehaza forgalomba
-
Graphics
Jómunkásember
A HP-nél ügyesen hasznosítanak újra.. ez a HP 630-as a levetett G62-es házát kapta meg egy az egyben, de még lehet spóroltak is rajta kicsit, kár a fényes borításért, legszívesebben "rápattintanám" a G62-esek Biscotti Prism-es fedlapját
-
Mercutio_
félisten
Egészen más garanciális feltételeket szokás a - komolyabb - céges* szerződésekben vállalni, és ez márkáktól független.
* nem józsika ÁFA-trükkközős garázscége, hanem min. 50-100-as nagyságrendű HW-beszerzésről beszélünk persze.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Peak
addikt
Én ugyan így vagyok a HP-val ( 4 db ) és a Fujitsu-val (2 db) tapasztalataim alapján. Az összesnek volt valami hibája a cégnél, környezetemben egy éven belül. Soha nem vennék belőlük mégegyet és mindenkit lebeszélek róluk.
A Samsung igéretesen fejlődő cég a szegmensben, ha nem szúrnak el semmit a jövőben, akár még bekerülhetnek az első 5 legnagyobb notebookgyártó közé.
A Lenovo nem tud fogyasztói/konzumer gépet késziteni. Ez egy fostalicska!
Maradjanak az üzleti kategóriában.Acerből 6 notebookot használtam az elmúlt 5 évben hiba nélkül, mai napig múködnek (as4535, tm2410, tm800, tm8000 - nézd meg mikori modellek, 6-7-8 évesek és a mai napig múködnek!!!)
Mindenkinek csak ajánlani tudom. Ismerős Acer gépét küldte el brnoba, mert piszkálta az optikai meghajtóban a lézerfokuszáló lencsét és összekarcolta. 3 nap alatt fordult meg a szervizből, és egy büdös vasat nem kértek tőle az amúgy jogosan nem garanciális ODD cseréért!Packard Bell és Dell számomra semleges.
[ Szerkesztve ]
-
Én speciel Packard Bell-t és Acer-t soha nem vennék, a Samsung kellemes csalódás, de mégis inkább a két Lenovo-t választanám.
-
csaabz
őstag
Koszi a tesztet!
Kar, hogy a 30 fps-t nem igazan sikerult elerni 1 jatekban sem. Persze tudom, ezek nem jatekra vannak.https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
Peak
addikt
pontosan így történnek a dolgok pl. acernél üzleti körökben.
a külföldi statisztikák szerint meg hosszú évek óta a középmezőnyben vannak a meghibásodás területén karöltve a HPval, toshibával, Dellel egyetemben.
csak érdekes módon valamiért a hp meg a dell istenitve van, az acer meg nem.
ezért mondom, hogy hit kérdése meg térítési hajlamé, hogy ki épp mit istenit fórumokon.
holott aki igazán szakmabeli, hangsúlyozom IGAZÁN, és látta őket működni belülről, ismeri a részleteket, az tökéletesen tisztában van vele, hogy egykutya mind! hisz nincs új a nap alatt.[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Valszeg van ilyen - plusz pénzért, így pedig - tekintettel arra, hogy garancia-kiterjesztést is kell hozzájuk venni, mert alapból 1 év garival adják őket - már nem biztos hogy megéri megvenni (főleg, hogy elég sok panasz volt a márkára a különböző topicokban - bár az utóbbi időben mintha kevesebb gond lenne velük).
De ez tényleg nagyon off itt, szóval részemről a témát lezárnám."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Vladi
nagyúr
zsír! Átrágom nemsokára.
il sole non sorge più ad Est!
-
Egon
nagyúr
azt sem értem, hogy minek ebből helyrajzi kérdést csinálni, hogy épp hol cserélik ki a badsectoros vinyót. hát ez olyan rohadtul fontos? LOL
Mint írtam (ha úgy tetszik, a gynegébbek kedvéért), azért nem mindegy, mert utána két hétig nem volt gépe... Kapishe? Nem gondolom, hogy ez egy normális garanciális feltételeket biztosító márka, hazai szervizében ennyi ideig tartott volna (bár nyilván lehet találni elszomorító példákat, attól még nem az az általános).
Szerintem is hagyjuk inkább..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Peak
addikt
Igen, van és volt is. Szerződéses partnereknek ECCO Kft.
Továbbá kormányzatba szállitott gépekre 4órás javítás is akár dealertől.
van fogalmad egyáltalán a többi gyártóról? vagy csak mantrázod a HÁPÉ-DELL vallási vezetők faszságait?
az acer mindig is jellemzően konzumert gyártó volt, mint a hápé meg a dell inkább üzletinek mondható. ez jól le is jön a cikkből.
pl HP consumer gépek mennek hollandiába is javításra, flextronicshoz.
azt sem értem, hogy minek ebből helyrajzi kérdést csinálni, hogy épp hol cserélik ki a badsectoros vinyót. hát ez olyan rohadtul fontos? LOL
áh hagyjuk is[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Céges gépnek Acert? LOL. Van már hazai szerviz egyáltalán?
Sógoromnak volt Acer notija: amikor behalt benne a winyó, kb. két hétig nem volt gépe, mivel kiküldték Brno-ba (vagy hova), és ott cserélték ki az elromlott alkatrészt. Amelyik cég ezt megengedheti magának, annak nem is kellenek notik...
Azért a komolyabb márkák (HP, Dell), üzleti szériás notijainak nem véletlenül vannak sokkalta jobb garanciális javítási vállalásai."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Peak
addikt
úúh hatalmas negativum. van garkit, ha kell! tudod! a VÁLASZTÁS SZABADSÁGA!
azonos hardver kiépítések esetén még a plusz garanciával is olcsóbb, mint más, legalábbis sógoromék cége azért vett acereket, mert nagyságrendekkel jobban jöttek ki mind technikai, mind anyagi, mind garanciális tekintetben.[ Szerkesztve ]
-
Unbaised-Ben
senior tag
Nagyon jó a teszt, én nekem volt egy Toshiba C660-as notebookom, hát nem szerettem, nagyon gagyi benyomása volt, tapintásilag főleg, mintha visszacsöppentünk volna 2007-be. Hát olyan is.
Helyette lett egy Asus X54L, alap dolgokra nagyon jól használható, játékra már nem nagyon kell
Korrekt teszt! Köszönjük szépen. -
Findzs
addikt
az acer -ek nagy negatívuma az 1 év gar
az összes többire 2 (dellekre 3) év gar van"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Tikakukac
titán
Mondok jobbat. A Kovács család soha az életben nem fogja ezt olvasni és ugyanúgy megveszi a Lidl meg Tesco gépet, csak legyen rajta sok matrica meg akció szó. A garancia kiterjesztés is fura szó, elég kevesen ismerik, még kevesebben használják
-
Egon
nagyúr
Érdekes konklúzió, tekintettel arra, hogy a Samsung elérhető GeForce 520MX-szel is 130K-ért, ami kb. egy kategória (notebookcheck szerint egy picit még erősebb is), mint az Acer-ben levő vga - minden másban sokkal jobb a Samu...
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Peak
addikt
klasz kis cikk lett!
a konklúzió, hogy az acer 5560asa még a plusz garkittel 140kHUFos árral is nullába tette a többieket a mindenben, használhatóságban.
gyengébb cpu ide vagy oda, a "kovács család" nem fog stopperrel RAR-t meg MKV-t tömöríteni, ellenben apa fog fifázni a gyerekkel esténként... és ez a nem mindegy!Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
csucsbicep
nagyúr
válasz freestailo #55 üzenetére
Mert valóban nem a legjobb a billentyűzete a többihez képest és elég olcsónak is néz ki, persze attól még használható(most is arról is írok ).
-
freestailo
őstag
nálam is a samu a nyerő, egyébként csak nekem tűntek kicsinek a billentyűi?
A 630 is tetszik, nem értem miért barmolták el a billentyűzetét, most egy 530-at nyúzok, ennek pl álom a billentyűzete.
-
ddekany
veterán
"A szűkös keret miatt minden gyártónak alaposan meg kellett szorítania a nadrágszíjat, kinél ez, kinél az maradt ki. Jó lenne a Samsung matt kijelzője"
A matt kijelző tényleg többe kerül a notebook gyártónak? Ha igen, csak azért mert abból keveset gyártanak (=> ördögi kör), vagy eredendően nem-elhanyagolhatóan drágább legyártani? Vagy esetleg ez csak efféle zsarolás, hogy "Ha nem fizetsz öcsi, fényes kijelzőt kapsz!"?
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Scoobyka
addikt
ide is irok hatha valaki tud segiteni a lenovo g550a tipusu notebookhoz keresnek szinprofilt aki tud segitsen...vagy itt vagy pm-ben.
alapbeallitason kicsit kekes...
kösöznöm a segitseget elore is.
-
B-L-A-C-K
titán
-
Mat86
tag
A cikkben szereplő színprofilokról mit lehet tudni? Hogy kell őket használni? Mire jók?
-
vanye
senior tag
Lehet, hogy velem van a baj, de én mindig meglepődöm, amikor azt olvasom: valaki még a mai napig masszívan konvertál. Amikor a net még nem volt a nép játékszere, akkor mindennek még meg is volt a maga létjogosultsága. Manapság azonban már kismillió helyről minden film sokkal egyszerűbben és gyorsabban beszerezhető, igen kiváló minőségben. (Egy 720p-s mp4 1.x-2.x GB-on pl. merő gyönyör.)
Persze ha a családi videóiddal molyolsz, akkor mea culpa...Stern des Südens!
-
AMDfantomi
csendes tag
Jó teszt.
Amikor én vettem a Samsung Series 3 300E -met, akkor én is nagyjából hasonlóan úgy értékeltem, hogy ez a legjobb választás, mert nincs gyengéje...[ Szerkesztve ]
-
hunmyke
aktív tag
Gondolom a nagy példányszámú gyártás miatt megy ez a felbontás, így azért jócskán olcsóbban kihozzák a gépet, és a legtöbb felhasználót nem hiszem, hogy zavarja. Nekem 17,3"-on van 1600x900 HD6650-nel. Nem vágyom nagyobb felbontásra, játékok is élvezhetőek (MW2, MW3). Külső Full HD-s LCD-n már nem az igazi.
"A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll..." // Hofi
-
B-L-A-C-K
titán
Grat, jó kis teszt lett..
Bár én belevettem még volna a Toshiba Satellite L750D-169-et is, lehet kapni 130 ezer alatt is, és ilyen árban elég jó gép.
[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
Nekem egy HP630-am van 1,5 hónapja. Igaz, kicsit más komponensekkel. A billentyűzet tényleg nem a legjobb, de a többi része korrekt, pontosan ahogy a teszteben le van írva.
-
lujó55
addikt
Samu a matt kijelzővel nyert.
-
callmeakos
veterán
A Series3, a LifeBook, és a 630 nekem kifejezetten tetszenek. Csak kár hogy a 630nak olyan ótvar kinézetű billentyűzete van......
All→M8
-
mariomahmoud
tag
Nagyon jó, érdemes volt elolvasni.
Üdv. Mario
-
Apika
addikt
Nagyon hasznos volt ez a teszt! Sokat segített az eligazodásban...
-
misx
senior tag
Nekem az A530 bal gombját mostanra sikerült egésszé bejáratnom, már nem kattog olyan hangosan. Egyébként az, hogy jellegtelen a gép kinézete, nem feltétlen hátrány, a tolvajok úgyis azt viszik el, amelyik ránézésre többet ér.
Nagybátyámék karácsonyra vettek notebook-ot, én egy C660-at néztem ki nekik a helyi Euronics-ban, akkor volt akciósan 100k és ilyen hardverrel: B950/4GB RAM/500GB HDD. Annyiért simán megérte, nem csoda, hogy már csak 1 db volt belőle a mintapéldányon kívül.[ Szerkesztve ]
-
-
Egon
nagyúr
Ehhh, kihagytam egy fontos szempontot. Igazán elfelejthetnék már azt a negatív gyakorlatot is a gyártók, miszerint jóformán csak a viszonylag drága notikban van 1366*786-asnál nagyobb felbontású kijelző...
-
tome.jr
addikt
Jó lett a cikk időzítése, pont most állok notebook vásárlás előtt.
-
an0ny
tag
köszi a cikket! még ilyet!
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Talán a játékra is alkalmas notik jöhetnének, 200K-ig (vagy inkább 210K-ig, hogy több versenyző legyen) bezárólag... Vagy ilyen már volt a közelmúltban?
(#32) hunmyke: billentyűzetekkel mi a gondod? Te sem komálod a szigetes kialakítást, vagy valami más probléma van velük általánosságban?
Amúgy a matt kijelző szerencsére pár érdemi versenyzőben fellelhető (Fuji, meg az ajánlott Samu is idetartozik). Nekem inkább az fáj, hogy a játékra is alkalmas notik alsó szegmensében (értsd: GeForce 525M-től felfelé), szinte kizárólag fényes kijelző található (illetve csak tetemes mennyiségű plusz pénzért van matt megjelenítő).[ Szerkesztve ]
-
hunmyke
aktív tag
Igen, és még van ficsör amit jó lenne behozni ebbe a kategóriába is, SSD, visszaállni matt kijelzőre. (utóbbiért legtöbben ölni tudnának) És a normális billentyűzet, mostaniaktól falnak megyek.
Remélhetőleg ezeket figyelembe veszik a jövőben."A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll..." // Hofi
-
törölt tag
Szép leírás!
Egyébként a matt burkolat mint "PRO" lett felsorolva... és ha valakinek ez jön be?! -
rudi
nagyúr
válasz blueMerle #27 üzenetére
Igen, körül-belül ez a két gép maradt, de anno volt 13-as pavilion, U-s Asus, Toshibák, Acerek, de most mind kifutó (ahogyan elvileg a HP 4330 is), a Samsungnak csak 12,5-öse van, Fujitsunak nincs megfizethető ekkora gépe, 13-as Inspiron is eltűnt, bár ott vannak Vostrok, szóval egy 10 körüli mezőnyt összeszedni most elég összetett. Talán az új platformokkal változik majd a dolog, de mire azok befutnak a piacra, eltelik még vagy fél év.
-
Egon
nagyúr
Persze, alap tevékenységekre teljesen jók ezek a masinák...
Azért megdöbbentő, mekkorát fejlődtek 4-5 év alatt a notik: egy sor olyan fícsör manapság már teljesen alap, illetve sokban megtalálható az alsókategóriában is, ami régebben csak álom volt: létező leggyorsabb vezetékes és wireless hálózati komponensek, webkamera, kártyaolvasó, HDMI stb.
Ugyanakkor az anyaghasználat, a horpadó fedlapok és billentyűzetek (no meg a fényes kijelző) már nem annyira pozitív (mintha régebben nem lett volna ennyi gond ezzel).(#25) rudi: jogos, arra a tesztre már nem emlékeztem. Személy szerint én jobban kedvelem a hagyományos billentyűzetet a szigetesnél, és amit írtatok az A531-ről, az némileg meglepett: a legtöbben kifejezetten dicsérik a billentyűzetét (ugyanakkor a Samsungot sokan kritizálják ezen a téren...). Tanulság: mindenképpen meg kell tapogatnom élőben ezeket a notikat, mielőtt döntésre jutnánk...
-
félisten
válasz matteo_szg #20 üzenetére
Ja, hogy az! Köszi!
Szerintem egy kicsit túlárazott darab, és már szinte sehol nem kapható. Ennyiért már inkább egy HP 4330s...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
rudi
nagyúr
Melyik kategória legyen a következő? 13"-os gépeken gondolkodtam valami nem túl durva áron (max 180k-ig), de egyszerűen eltűntek az utóbbi fél-egy évben, pedig korábban voltak.
-
hunmyke
aktív tag
Én az Acer Aspira 5560-asra céloztam ezzel, amiben AMD A4-3300M van. i3 és i5-ös procik persze másképp muzsikálnak.
Nekem most i5-2410M van a laptopomban és észrevehető a teljesítménykülönbség a korábbi asztali gépemben c2d E8200-asomhoz képest. Legtöbbször divx-et konvertálok DVD formátumra, mostanság 10-12 perc között lemegy, korábban ugyanez E8200-al 16-17 perc volt. AMD 4200+ x2-vel kb. 45 perc volt.23# Egon: Hát igen, ellenben film nézésre, némi játékra, netezésre teljesen korrekt.
[ Szerkesztve ]
-
buffon007
tag
Nekem is ilyen Packard Bellem van.Újjonan vettem,és én 122ért hozzájutottam.
-
<Mateus>
tag
Jó kis irás, köszi
egyébként én most vettem kb fél hónapja egy Asus X54HY-s verziót, i3-as procival, és 6470m 1gb-os vga-val, és nagyon megvagyok vele elégedve, illetve, én itt vettem PH-n 130k-ért, még játékok is mennek rajta.... csak azt bánom benne, hogy nem tudom aktiválni az IGP-s vga-t (állítólag gyárilag levan tiltva h ati mellé ne mehessen:S érdekes) -
Egon
nagyúr
Valóban nem erős a CPU benne, konvertálásra, videoszerkesztésre biztos nem használnám
Érdekes kérdés ez. Professzionális jelleggel biztos nem, de házi videofelvételekhez...
Anno az első otthoni felvételeket, egy Pentium 4 3 GHz-es CPU-val (és ha jól emlékszem, 2 GB RAM-mal )rendelkező géppel konvertáltam (MiniDV-ről DVD formátumra). Pinnacle Studio 9 programmal, XP alatt, mintegy három és fél óráig tartott egy cirka egy órás felvétel átkonvertálása (DVD írással együtt). A következő gépemen (E8400, 4 giga RAM), ugyanolyan szoftverkörnyezetben, ez az idő lerövidült kb. másfél órára. A jelenlegi konfigon (i5 2500K, 8 GB memória), de már 64 bites Win7 alatt, Studio 15 programmal, ugyanez a művelet alig több mint 15 perc (sic!).
Szerintem egy ilyen butított i3-as procival sem lehet több mondjuk 45 percnél, egy egyórás felvétel konvertálása, ami - figyelembe véve a tevékenység többi részének időigényességét (ti. miniDV-ről áttölteni csak "egyszeres" sebességgel lehet; illetőleg a vágással - igényességtől függően - akár napokat is el lehet pöcsölni) - szerintem teljesen tolerálható időtartam (főleg a P4-hez képest...)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
TomiLi
addikt
Még nem olvastam el, de délután lesz rá időm, pótolom. Nagyon örülök ennek a cikknek, mert nem vagyok képben a notebook-okat illetően, és aktuális ebben az árfekvésben egy vásárlás!
Bogyorisz
-
musculus
tag
Ez igen!
Gratula a cikkhez!Homo sapiens non urinat in ventum - "And so it goes..."
-
aktív tag
Igazán jó cikk.............
Samu kifejezetten tetsziktökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
-
hunmyke
aktív tag
Volt nálam Acer 5560-as telepítésre, belsőleg teljesen korrekt, talán csak az USB3-at hiányoltam. Valóban nem erős a CPU benne, konvertálásra, videoszerkesztésre biztos nem használnám, viszont a mindennapokra teljesen elegendő.
Külsőleg viszont kicsit világosabb, mint a képeken, nem megy át egészen rózsaszínbe, de valahogy nem tetszett a színe. Szerencsére egy csajnak megvéve és telepítve a lapi, akinek kimondottan tetszett.
-
Tikakukac
titán
Köszönjük szépen. Végre tudok majd linket dobálni, ha valaki gépet keres
-
Hego
tag
ezek tényleg ilyen keveset esznek?
10 watt.. vicc.. egy villanykörte 60 watt..i5 3450, 2x8GB @1600mhz, 1050 Ti
-
félisten
válasz matteo_szg #10 üzenetére
Az a 13'-os Samsung érdekelne, tudsz típust mondani?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
kutga
nagyúr
Ez az én bajom is, jellemzően a 13-as, 14-es méretben keresgélek mert a 15-öst és azon felül túl nagynak találom, és sajnos ezekben a méretekben elég borsos laposok vannak, de azért ki lehet fogni ha keres az ember.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
raper
senior tag
A SAMSUNG 300-ára beneveznék. Az nagyon tetszik. Mostanában tetszetős darabokat dobnak piacra.
-
Egon
nagyúr
Amúgy számomra (illetve az asszonynak: neki szeretnénk cserélni a notiját a közeljövőben) az ideális notebook a cikkben ajánlott Samsung és az A531-es "összegyúrásából" jöhetne létre: utóbbiból a proci, a billentyűzet (és az általános anyagminőség), valamint a garanciális feltételek jöhetnének, minden másban teljesen jó a Samsung...
-
lorcsi
veterán
bazi nagyok ezek az új laposak
olyan széles a bill..és a kijelzőjük is
az lehet hogy egy picit kényelmesebb rajtuk gépelni mint a régi 4:3 típusokon, de ezek akkora böszmék cserébe...
van a 15,6 és a minike netbook...
semmi köztes
vagy ha köztes és vatta újat akar az ember akkor nyúljon mélyre..olyan 300igeladó: vadi új soundcore motion+
-
félisten
+1
Szerintem is inkább egyénfüggő a dolog - nekem pl. a Toshiba notik billentyűzete nagyon bejön.Egyébként a kategória legjobb választása most szerintem a Lenovo Thinkpad Edge E525, ami egyesíti a kis Llano előnyeit a márkára jellemző minőséggel. Kár, hogy az kimaradt a tesztből.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Ezzel a Packard Bellel találkoztam már, ismerősnek volt ilyen gépe, eddig két év alatt egyszer volt szervízben, amire kell, arra jó (net+böngészés+office+multimédia).
Mindenesetre én elvből nem vennék 15-ös gépet, csak kisebbet, kár hogy a méret csökkenésével ugyanolyan teljesítmény mellett nő az ár.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Egon
nagyúr
Kár, hogy nem szerepelt a mezőnyben a Fujitsu A531. Tán egy ezressel lóg csak ki a keretből, viszont pont a kistesónál kifogásolt tényezőkben javult, miközben a pozitívumok is megmaradtak.
-
Graphics
Jómunkásember
Első oldalon kis elírás: "HP 560"
HP 630-as szerepel a tesztben
-
mghltm
addikt
lesz mit olvasni ebedig
ezt a tesztet biztosan sokan vartak, nagy koszonet erte!
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
blueMerle
veterán
Nagyon jó lett
Ami a billentyűzetet illeti, én most egy X54H notebookon dolgozok, és sokkkkkkal kényelmesebb rajta a gépelés mint bármely más ezelőtti notebookomon amin szigetes bill. volt (4515s, dv6, tp edge 525 -ez utóbbi katasztrofális volt). Mindenkinek más jön be, szerintem ez nem egy mérhető dolog, hogy ez vagy az jobb,.
A 6480G teljesítménye viszont nagyon meglepett, notebookokban egyértelműen ez a jövő szerintem, nem a különálló VGA.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Vivobook Pro 14 M3401QC-KM022
- ASUS ROG STRIX GL553V
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - Space edition - 145"2.8K 90Hz OLED érintő - i9-12900H - 32GB - 1TB -
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest