- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bolondkutyas
újonc
Így, nyolc évvel később, a Samsung masinájáról csak jót tudok mondani. Bár a burkolatot itt-ott elemésztette az idő, de a legstrapásabb haverom volt. Nagyon bírta a kiképzést, hat intenzív évet húzott le velem. Szerettem nagyon.
-
musculus
tag
Olyannyira jó a cikk, hogy még fél év után is innen szerzem az ötleteket ócsó géphez
Homo sapiens non urinat in ventum - "And so it goes..."
-
Sanyi2007
aktív tag
Életem egyik legjobb laptop tesztje, maximálisan kielégítette a kíváncsiságomat, képekkel is szépen illusztrált!
Gratulálok érte, le a kalappal! -
pappkarcsi
senior tag
válasz eladohardver #182 üzenetére
acer, asus, packard bell, lenovo
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
eladohardver
őstag
Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy ezek közül melyekhez jár háztól -házig garancia?
Danke!
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
banán007
tag
+1
Nagyon jó, részletes írás.(Nekem ezek tetszenek: Lenovo G575, Acer Aspire 5560)
[ Szerkesztve ]
-
nobika1
tag
Nagyon hasznos teszt, köszönjük!
06-70-419-1638
-
merkerik
csendes tag
sziasztok
Én még az oktoberben vettem egy Aspire 5560G-4332G50Mnbb laptopot 2 év garival (hard-500gb, 2gb ram+videokartya) 105000ért
Nagyon megvagyok vele elégedve, a procija lehet gyengébb mint az inteles társai de elég szépen lehet vele játszani (pláne ha megpiszkálja az ember a proci sebességét).[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Integrált HD2000 van ezekben, de nem feltétlen a kijelzőpanel egyezése, szóval nem biztos, hogy jól jársz a profillal. Mindig a saját gépen kalibrálás a legjobb út, mert akár egy típuson belül is használhatnak a gyártók különböző paneltípust, ami befolyásolja a színek helyességét, sőt az azonos panelek között is van némi eltérés.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
SkyLine3000
addikt
Van egy Lenovo is a családban, ami szintén nagyon stabil és annak is nagyon jó a billentyűzete. Akinek fontos, az tényleg megfontolhatja.
-
SkyLine3000
addikt
Nekem már évek óta egy 7720g Aspire notim van, feltuningolva. Hibátlan minden szempontból. Sosem volt vele semmi gondom és ez az 5560-as Aspire is szimpi. Valszeg a 10 közül ezt választanám. Minden szempontból elég lenne. ...ha váltanék, de nem teszem.
-
pappkarcsi
senior tag
A packard bell is egyel árulja a gépet, de mégis két évig javítják őket. Egyik ügyfelünk múlt hét pénteken adta le a készülékét, miszerint a merevlemez kondicioja 56%, pénteken teloztam az acert, hétfőn jött a futár, tegnap kaptam az smst+emailt, hogy a készüléket átadták a futárnak, hétfőn hozza vissza. : )))
Ki az aki ennyi idő alatt javít "itthon"? Senki. Senki... És ez nem az első eset. Kolléga 3820as alaplapját szintén egy hét alatt cserélték+hozták.
Gar bővítéssel olyanra tehetünk szert, mint prioritásos javítás, és ez 3 évig.
Érdekes, hogy itthon csak 100 ember tudja, nem tudom miért nem hirdetik, de így van, két évig jönnek érte, javítják, hozzák vissza, gyorsan, precízen.[ Szerkesztve ]
-
mdraco
őstag
Jó cikk!
Nekem Lenovo G575 van E350 és 2gb változattal, még a nyár vége fele egy áruházból kb átszámolva 68000 ft volt. Nagyon megérte az árát még táskát is adtak hozzá -
didros
senior tag
Sziasztok! Lenovo G570-em van nekem is. B950-es processzorral, nem az itt tesztelttel. A közzétett színprofilt érdemes lenne használnom nekem is? Szintén HD3000-es integrált videokártya van az én gépemben is. Köszi!
-
stifi
senior tag
ha nem lenne aláírva Pikószky kolléga által, nem hinném el amit olvasok..
a kérdésem már csak az, miért nem reklámozzák ezt? bár biztos kimatekozta valaki, hogy igazából ez nem éri meg nekik, ezért nem tapétázzák ki vele az acer.hu-t, de jelenleg akkor is kb az Acer konszern az egyetlen itthon, aki 1 év garral árul gépet, és ez egyáltalán nem válik előnyükre...
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
Peak
addikt
válasz AxBattler #166 üzenetére
az nem igy működik, nem adódik össze egyik sem a másikkal.
a garkit. olyan más egyéb elönyökkel ruház fel ( tupustól függően ) amelyre nem lenne lehetőséged csak simán EU jogból.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
félisten
Ja, de az egyik alkatrész méltóztatik besz@rni, akkor csak a javítást vállalják, az hardvert meg fizethetem én. Kenhetem a hajamra...
Vagy valamit félreértettem?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
rudi
nagyúr
válasz pappkarcsi #154 üzenetére
Hivatalos Acer válasz:
Nem teljesen igy van.
A Brno Service Center ugyebár ellátja az europai cuccokat is.
Ezért az EUs törvényeket betartva érvényesitheti a végfelhasználó a +1 SZERVIZgarancia évet abban az esetben,
ha hivatalos végfelhasználói nyilatkozatot tesz, hogy a készülék NINCS üzletszerűen használva.Az EU +1 ( második ) éve u.n. limitál garancia, amely CSAK javításról szól, tehát nem érvényes rá az első évben is működő készülék kicserélés és egyéb törvényből eredő jogok.
Üdvözlettel/Best Regards/Ciao/Mit freundlichen Grüssen,
András Pikószky
Service and Technical ManagerResistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Peak
addikt
válasz AxBattler #159 üzenetére
igen, magyarországon igy van.
de mivel a cseh szervizre az EUs cuccok is vonatkoznak, ezért nyugodtan érdemes próbálkozni a javítással, mert az ugye az EUs szabályok értelmében 1+1 év.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
amúgy meg szerintem a cseh szerviz az EUs jogszabályokra építenek, ahol a végfelhasználó ( end-user ) jogosult JAVITÁSRA, és CSAK javításra! cserére vagy egyéb trükközésre nem!
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz AxBattler #156 üzenetére
ez azért nem teljesen így van
a garancia a jog szerint 1+1 év magánszemélynek.
1. év a klasszikus garancia avagy jótállás.
a 2. év a SZAVATOSSÁG.a szavatossági igényt úgy lehet érvényesíteni, hogy ha a felhasználó/tulajdonos BIZONYITJA, hogy a 2. évben bekövetkezett meghibásodás már a vásárlás pillanatában fenn álló HIBA miatt van, vagy annak az eredménye. erről a magyar jogrend nyilatkozik nagyon szépen.
a "kézzel írt levél" az arra jó, hogy esetleg méltányosságot gyakoroljon a szerviz egy filléres tétel esetén.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
félisten
válasz pappkarcsi #154 üzenetére
Ez komoly? És konrétan hol van leírva?
Mert csupán bemondásra (még ha egy support-os mondja is) azért nem hagyatkoznék. Nem bántásból mondom, csak ez egy ilyen világ - ami nincs írásban rögzítve, az nem sokat ér (gyakran még az sem)."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
pappkarcsi
senior tag
Az acer-re és a packard bell-re is két év garancia van, ha magánszemély veszi és nem egy!
El kell küldeni egy kézzel írt levelet az acer-nek ha megy szervizbe a gép, hogy magánszemély vette és már javítják is kettő évig!
Fel lehet hívni az acer és a packardbell szervizt is, meg fogják erősíteni! : ))))
Nagyon kevesen tudják de ez bizony így működik!!!!egy eladó
-
Mercutio_
félisten
válasz AxBattler #150 üzenetére
Eddig amit láttam notebook garipapírt mindegyiken fel van tüntetve, hogy a tulajdonos feladata a vinyón tárolt adatai lementése, mert a garanciális javítás részeként a HDD formázásra/oprendszer újbóli telepítésre kerül, vagy még olyan tartalmú megfogalmazás szokott szerepelni, hogy "a rendszer a vásárláskori állapotra lesz visszaállítva".
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
stifi
senior tag
válasz AxBattler #150 üzenetére
másik külső HDD-re, értelemszerűen. ez a része feltétel nélkül a user feladata, minden apró betűs IT-s papíron és szolgáltatáson le van írva, hogy nulla felelősséget vállalnak a tárolt adatokért.
ha helyszíni a garancia, megmondod a szervizesnek, hogy vigyázzon, ha futáros a garancia, akkor eleve úgy jelented le a gépet a diszpécsernek, hogy megbeszélitek a HDD kivételt. el fogja tudni dönteni, hogy ez akadályozza őket a munkavégzésben vagy sem, de a teszteléshez és a javításhoz nekik nem kell a HDD, megoldják helyileg. (kivéve persze ha a HDD hibás)
legrosszabb esetben ha a gép teljesen agyhalott, kiveszed a vinyót (megteheted büntetlenül), kábellel lemented a fontos adatokat és visszarakod, így biztonságban maradnak a féltett adataid.a Te adataid csak neked fontosak, így neked kell rá vigyázni!
-
félisten
Egy 500GB-os merevlemezről hogyan csináljak biztonsági mentést? 15 Blu-Ray Disc-en?
Honnan tudjam, hogy a diagnosztikához kell-e a HDD? Raknak bele egyet, ha én előzőleg eltávolítottam?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
stifi
senior tag
válasz AxBattler #148 üzenetére
soha, egyik végfelhasználói szerviz sem vállal garanciát a tárolt adatokra, sőt, sok helyen ha a diagnosztika megkívánja egy szép formázással kezdik a hibafeltárást, és gyári állapotban kapod vissza a gépet, újrahúzva.
ha az adataid félted, készíts biztonsági mentést rendszeres időközönként, ha pedig a diagnosztikához nem szükséges a HDD, vedd ki mielőtt szervizbe viszed.
-
Andresito
csendes tag
Ejnye-bejnye: kevsébé, Fogyasttás
(És a legdurvább az, hogy "elvileg" már legalább 146-an elolvasták a cikket, hiszen ennyi komment született eddig.)
-
stifi
senior tag
az inspironokra is helyszíni a garancia (5110, 7110)
azért ez jóval több, mint amit bárki nyújt jelenleg.viszont amióta megy az elégedetlenség a különböző fórumokon, azóta hangoztatom: sokkal jobb egy régiót kiszolgáló szlovák szerviz alkatrészraktárral, javítósorral (például Acer) mint egy hangyányi, a láncban utolsónak priorizált magyar szerviz (például MSI - Albacomp), ahol akár hónapokat is lehet várni az alkatrészre, hogy utána egy rutintalan szervizes keze közé kerüljön..
de mindig az elégedetlenek a leghangosabbak, és itthon a legtöbb embernek ijesztő, ha a gépet elviszik a szervizbe, és nem ők vihetik oda leadni.. pedig a költségcsökkentés mellett az ügyfélelégedettség növelése is cél.
-
The Bachelor
tag
Hasznos írás, köszönjük!
There Are Only 10 Types of People in the World: Those Who Understand Binary, and Those Who Don't.
-
Peak
addikt
válasz ExtremeClock #139 üzenetére
futár vitte el a gépet? háztól házig vitték? mennyi idő volt kb.? köszönöm előre is a választ.
-
- = Zk = -
félisten
válasz ExtremeClock #141 üzenetére
nekem van egy sejtésem, hova küldte tovább. ha továbbküldte. lehet ők bent tesztelték, és ennyi.
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
ExtremeClock
aktív tag
válasz - = Zk = - #140 üzenetére
Nem. De 1hét alatt megvolt a szervíz. Az mellékes, hogy nem csináltak semmit
Proci 90-100c-t verte és égetett a gép.Azt még hozzátenném, hogy ez 3éve volt.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz ExtremeClock #139 üzenetére
és az albacomp hova küldte tovább, azt tudod?
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Egon
nagyúr
A Call Center (tudod, akivel telefonon beszélsz) földrajzi helyzete mindegy. Hogy hol szervizelik a notit, az más tészta: futárszolgálat hozza viszi, az akár plusz 3-4 nap is lehet. Az nem mindegy.
Ennyire nehéz felfogni, vagy direkt terelsz?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Az itteni infók szerint erre az egyébként nem túl jól sikerült, olcsó gépre is 3 év helyszíni garancia van, ami tudtommal úgy néz ki, hogy a helyszínen javítják (akár alaplapcsere is).
A többiben nyilván igazad van."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
rudi
nagyúr
Nem tudom, a konzumer Dellekre lehet-e helyszíni garit kérni (és mennyibe kerül), de a vállalati gépeknél tuti jól megy, viszont azoknál a Lenovo, HP, sőt nagy szerződések esetén akár az Acer is nyújt hasonlót. Szerintem erre a szervizes dologra is igaz, hogy egyik gyártó sem tud nagyon jobbat nyújtani a másiknál. A magyar pici piac, nem feltétlenül biztos, hogy a hazai szereltetéssel, egy esetlegesen gyengébben ellátott raktárkészlet mellett jobban jár az ember. Ma már olyan világ van, hogy amit tegnap feladtak Budapesten, azt én ma kézhez kapom itt, Szlovákiában.
-
Peak
addikt
ja most már nem érdekes a helyrajzi kérdés csak nem hápés vagy
jólvan, bátor voltál, jól beszóltál, most már keress más játszópajtást a mókádhoz.
viszlát![ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
LOL, vakítani max. te vakítod a népet (csak nem Acer-alkalmazott vagy?!?).
Picit nézz utána a helyszíni garancia fogalmának (mondjuk a Dell-nél) - bár szerintem tisztában vagy ezzel, csak terelsz ezerrel.
Az, hogy hol van a Call Center, kb. a kutyát nem érdekli (mindaddig, amíg hazai számot kell hívni, és magyarul beszélnek)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Peak
addikt
csak rájönnek végre hogy a költségcsökkentés egyik módja ez
ha jól tudom a HP hollandiába küldi a cuccokat, az Asus csehországba, Dell-nek görögországban van a Call Centere, a Toshibának lengyelországban van Call Centere... itt a fórumon meg megy a vakítás meg a szakértésRyzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Krike
aktív tag
No, aki az Acer Brno-i szervizelését kritizálta, annak itt a válasz a Lenovo irányából [link]
A lélek Isten üzlete, enyém az Ember
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ExtremeClock #126 üzenetére
Hát nem tudom, nekem volt a kezeim között legutóbb egy Samsung consumer laptop. Talán pont ez, amit teszteltek is, vékony káva a kijelzőnél, és mint egy vékony lapot hajtogatnék, szóval nem jött be
-
ExtremeClock
aktív tag
Samsung 3-as széria erősen bestbuy szagú. Nálunk is a cégnél van pár embernek saját használatra a T410-k melett.
-
Vegtor
csendes tag
Jók ezek a cuccok.
Bármelyiket elfogadnám (ide velük mind)
De komolyra váltva a szót.
Egyre jobbak és egyre gyorsabbak ezek a cuccok.
Bár az aksi ráfogott időtartalma soha nem annyi mint amit írnak de talán egyszer eljutunk oda is.Az árak is jók.
[ Szerkesztve ]
-
hmiron
tag
+1 a részemről is a samu-nak nagyon jó kis gép, bár én egy kicsit izmosabb darabját nyestülöm, de bírja rendesen, jó kis teszt !!!
-
hemaka
nagyúr
Inkább spórolnék még hozzá valamennyit...
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Tikakukac
titán
Maxtor sztorijaim nekem is vannak, átlagon felül melegedtek meg imádtak kerregni egy idő után. De a fos tápok miatt általában úgyis hamarabb meghaltak a vinyók, nem ez volt a fő gondom.
No, de sok lett az off, maradjunk annyiban, hogy nézze meg mindenki mit vesz, és első körben ne a márkát nézze, hanem amit kapA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Peak
addikt
Én csak abból tudok kiindulni, hogy van kötésem a földművelésügyi minisztérium informatikájához és a főv.önk. inf. csapatához. Két komoly kormányzati csapat.
Ők becsületesen csinálják azt a karbantartást, amit írtam. Pl. központi szintű hardvermonitoring, hőmérsékletfigyelés.
Ha Gizikének a géphőmérséklete adott határértéket túllép, akkor beütemezik a gép takarítását, SMART adatok figyelése és hibamegelőzés, meg ilyenek, számtalan dolog van még.A magánemberer valóban sajátpénzen vigyáz rá. Fizikailag.
De a problémák túlnyomó részét a hozzánemértés generálja, amint emlitettem OS letörlése, USB csatlakozó beletörés, stb. Tehát nem kifejezetten a szándékosság, mind inkább a technikai tudás hiánya okoz komoly szervizforgalmat.Segítség képpen adok egy havi szervizadatot márka megjelölése nélkül.
Havi valódi hibás hardveres javítás 609 db.
U.n. felhasználói hiba 2105 db. ( szoftver letörlé, elállitás, hibás 3rdparty hardver/szoftver, stb.)Ebből mindenki levonhatja a következtetést.
-
Egon
nagyúr
S hogy mi a különbség?
Az, hogy amig egy vállalatnál, kormányzati szférában napi szintű karbantartás van, helyi informatika, előszűrés és támogatás, ezáltal KEVESEBB eszköz megy vissza a gyártó ( jelen esetben a HP ) szervizébe,
addig a konzumer gépeket a baltásgyilkos szakbarbár véristvánok trancsírozzák szét.
Olyan elképesztő dolgokat művelnek velük, hogy egy jóérzésű informatikus azonnal a szívéhez kap.
Ergo egy konzumer gyártónál normális az a jelenség, hogy több a tudatlan felhasználó, a panaszos, aki letörli a windóz könyvtárat és azonnal küldi a szervizbe.Állami cégnél (ha úgy tetszik: kormányzati szférában) dolgozom. Napi szintű karbantartás? Hol? Évente 1-2 alkalommal van karbantartás (port kifújják a gépekből stb.), az asztali gépek vonatkozásában. Céges notikat jellemzően akkor tartják karban, ha másik delikvens kapja meg őket (mert mondjuk az előző tulaj kilép a cégtől). Ha nem történik ilyen esemény, akár évekig is elvannak annál, akinek ki van adva, nuku karbantartás. Az viszont helytálló, hogy van előszűrés: ha valami gondja van a júzernek, előbb ránéz az informatika a notebook-ra; így a problémás esetek egy része nyilván helyben kerül "javításra" (vírus, letörölt Win stb., a szoftveres eredetű problémák).
Az otthoni gépére a tulajok jelentős része valamilyen szinten vigyáz. Mert ő fizette ki az árát, és mert drága. Ettől még persze előfordulnak barbár vérpistikék. A céges gépeket viszont szinte senki sem sajnálja (lásd céges kocsik); mivel nem az övé, akár még szöget is beverne vele ha nincs kéznél kalapács.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
F.B.I.
veterán
Jó teszt, köszönöm!
Annyit hozzátennék szervizes részről, hogy az emberi igénytelenség, bármi tönkre tud tenni.
Aki tehát tud vigyázni a gépére és nem azon éli gasztronómiai életét, elég ha csal az erő hardweres részre figyel vásárlásnál. Ez csak saját vélemény és tapasztalat.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Peak
addikt
válasz Tikakukac #116 üzenetére
mi a helyzet a gartner, idc és hasonló komoly fizetős szolgáltatásával?
ők ugye a gyártóktól kapják az adatokat, kontroll ellenőrzés mellett, és a szolgáltatás ( a statisztikák kiadása ) is fizetős. nem csak a piac, de a háttér is mérve van.egyéb iránt ismerem a specifikus forum topicokat, arányaiban nincs több anyázás, mint más márkára, kb. egyformák.
nem tudom mennyire vagy ismerős informatikában 6-8 évvel ezelőtt, mikor még élt a MAXTOR márkanév, akkor volt ilyen hisztéria, hogy milyen sok a hibás. akkor egy kiskerben dolgoztam és én is láttam, hogy tényleg 2x annyi MAXTOR vinyó jött vissza, mint más márka.
Aztán megnéztem az eladási adatokat ami alsó hangon 3x volt több darabszámra, mint a többi márkáé.Ezzel arra akarok utalni, hogy persze, hogy sok a hiszti egy-egy márka topikjában.
Csak azt felejti el a nem szakavatott vagy tapasztalt olvasó, hogy megnézze, hogy az adott márkából mennyi fogy.
A HP - Lenovo - Acer - Dell évek óta versenyez az első 3-4 helyen.
Az Acer jellemzően 1. és 2. helyen szokott tanyázni igen szoros versenyben a HPval.Ezek után megnézve a termékpalettáját azt vehetjük észre, hogy az Acer fogyasztói piacra késziti a gépeket, mig a HP inkább üzleti, kormányzati oldalra.
S hogy mi a különbség?
Az, hogy amig egy vállalatnál, kormányzati szférában napi szintű karbantartás van, helyi informatika, előszűrés és támogatás, ezáltal KEVESEBB eszköz megy vissza a gyártó ( jelen esetben a HP ) szervizébe,
addig a konzumer gépeket a baltásgyilkos szakbarbár véristvánok trancsírozzák szét.
Olyan elképesztő dolgokat művelnek velük, hogy egy jóérzésű informatikus azonnal a szívéhez kap.
Ergo egy konzumer gyártónál normális az a jelenség, hogy több a tudatlan felhasználó, a panaszos, aki letörli a windóz könyvtárat és azonnal küldi a szervizbe.Remélem ebből a kis írásból már jobban előtűnik az oka annak, hogy pl. itt a PH! fórumán miért vannak tele hisztivel a topikok.
btw /respect ... veled legalább értelmesen elbeszélgetünk
-
Tikakukac
titán
AutoBild megvan? Egy tekintélyes szaklap, akik idő előtt tesztelgetnek csúcs autókat és miegyebeket. Tudod mi történt mikor le kellett tesztelni a legújabb merci ráfutásgátlóját, amit harangoztak, mint a bolondok? Összetört a nagyon sok milkós autó, és véletlenül bekapcsolva maradt a kamera. Aztán lassan kiderült, hogy eléggé meg volt rendezve minden és volt is utána kamuzás meg izibizé, alig bírták elkenni a sztorit. Meg lehetne sorolni napestig hány infós oldal is ferdít kicsit (sokat) a dolgokon, hogy bármilyen előnyt szerezzen a többiekkel szemben. Ennyi. Pénz beszél, mindenki más meg ugat ahogy akar. A kivételeknek pedig a szokásos tisztelet
Kérd meg a gyártók elég mélyen eltitkolt szerviz statisztikáit és abból csinálj egy oszlopdiagramot. Jah, hogy az jobban el van dugva mint a Coca-Cola recept...
Én elhiszem, hogy szeretnél bízni ezekben az adatokban, de első körben lépj már be az Acer és Msi topikba. Szerintem olyan 100-200 gépre már kicsit bukna a linkelt statisztika.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Peak
addikt
válasz Tikakukac #104 üzenetére
Akkor esetleg úgy kérdezem, hogy ha a PCMAG által készitett összehasonlítás nem elég hiteles az itt fórumozó kollegáknak, amely újság nem mellesleg a világ legnagyobb informatikai újságjai közé tartozik, akkor milyen újságok, szakfolyóiratok, siteok, portálok által készített összehasonlítást hinné el? Mire mondaná azt, hogy oké, ezt elfogadom?
Mi lenne az, amire azt mondaná a sok hittérítő, hogy "bocs, tévedtem" vagy "elnézést, hogy hülyeségeket beszéltem" egy-egy márkával kapcsolatban, ha már a világ tekintélyes szakújságítói is mást mondanak?Van egy sejtésem, hogy egyik se mondana ilyet, még ha amúgy nyilvánvaló is lenne.
-
stifi
senior tag
ez aztán a wall of text
meg foglak tisztelni vele, hogy elolvasom, de ennek neki kéne ülni és arra most nincs időm sajnos, meg ez a kategória max azért motivál, hogy tudjam mit érdemes ajánlani a vevőknek, én messziről kerülöm őketNincs időm kedvesnek lenni!
-
szaszayanou
aktív tag
Jó teszt lett. Szükség van az ilyen átfogó, összehasonlító írásokra.
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
HeavyToys
senior tag
Nekem van egy ilyen Acer Aspire 5560G-m, csak a 4 magos A6-3400m-es procival és mellé egy 6470m dedikált kártyával, 4 giga rammal és 750-es winyóval, novemberben vettem akkor 122k-ért. Én nagyon elégedett vagyok vele, halk, hűvös, alulfeszelve méginkább. Egyedüli hibája, hogy 3 hónap után az akku vesztett a kapacitásából, bejelentettem az Acer-nél, jött a futár, 3 nap múlva hozta vissza a gépet az új(?, a teljesítménye, mindenesetre hibátlan) akksival.
Játékok között én a Dirt3-at, Darkness 2-őt, F1-2011-et és a Witcher 2-őt is ezen játszottam végig, igaz ott azért vissza kellett venni a részletességet.
Nyilván vannak hibái, de szerintem ezért az árért nagyon jó vétel!
-
aram01
nagyúr
szívem szerint a Samsung Series 3 300E-t választanám
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Egon
nagyúr
válasz Lajtorja #109 üzenetére
Lényegében egy huszasért veszel +1 2,5 sata slotot, egy értelmes vga-t és nagyobb monitort.
Jah, meg tükröződő képernyőt... Meg mintha az Asus K szériája az erősen nem ajánlott kategória lenne - vagy az csak a K5x-ekre vonatkozik?
Jó lenne, ha 80K-ért lennének B940-es notik, de sajnos nem ez a helyzet. Viszont sokan vannak, akiknek abszolút nem kell dedikált vga, mert nincs rá szükségük; viszont asztali gép nem fér el oda, ahova szánták.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Lajtorja
aktív tag
válasz Graphics #108 üzenetére
Azért nincs értelme a fullhdnek 17,3-ban (szerintem) mert
-drágább
-túl sok ppi, átlag usernek csak nyűg állítgani betűméretet stb
-540m még pont meghajtja 1600*900 legtöbb helyen, fullHD-t már nemNem mondtam, hogy könnyű cipelni. De jogos amúgy. Lényegében egy huszasért veszel +1 2,5 sata slotot, egy értelmes vga-t és nagyobb monitort.
B940 notinak 80k felett nem látom értelmét. Még ha anti-glare IPS paneles csoda lenne, vagy valami fémház... esetleg kirívóan jó méret/súly, akkor talán. De ez mind netezős műanyag tucatgép
--- ---
-
Lajtorja
aktív tag
Ez a kategória valahogy sosem fogott meg. 130-ért netezni szerintem baromi nagy luxus. Desktopot nem vált ki, cipelni nehéz, játszani kevés.
Legyen inkább 150k-ból egy Asus K73SV-TY324D.
--- ---
-
rybank
senior tag
"...olcsó notebookok kategóriája a kompromisszumokról szó..."
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
OFF: Valaki nem tudja, hol lehet akár külföldi, akár magyaron oldalon színprofilokat találni laptopokhoz?
-
Tikakukac
titán
A tesztek milyen idős gépekre vonatkoztak? Hány ember lógott bele a másik által megkérdezettekbe? Milyen volt a használati körülmény? Milyen jellegű hibához mekkora pontszámot kell hozzárendelni? Milyen összetételben voltak a táborokban felső kategóriás és alsó kategóriás gépek? Ki döntötte el, hogy mi-hova tartozik?
Nagyjából érted, miért is hülyeség majdnem az összes ilyen összehasonlítósdi, pláne ha manipulálva is vannak valamelyik gyártó által a háttérből.
Aki esetleg "sufniban javít" vagy márkafüggetlen szervizes esetleg elolvas 40k hsz-t topikonként és átlagolja a hibákat típusokra, nah az nagyon lassan közelít a realitáshoz, de még így is távol van tőle. Én látom az infókarunk egy részének kínját baját, meg otthon "sufnizok" és jó pár barátom ezen a területen dolgozik. Ebből szedem össze az infóimat, de a gugli erősen wikipédia szintű, tehát érdemes óvatosan kezelni.
95% amúgy rengeteg, ennek törtrészéről kapnak még a gyártók is infót, nemhogy mi.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
Peak
addikt
Egyébként ha már itt tartunk, pontosan milyen összehasonlításra mondhatnánk azt, hogy na ez elfogulatlan? Milyen réteget kéne megkérdezni? Milyen kérdéseket kellene feltenni, hogy valóban mindenki által elfogadható eredményeket kaphassunk ebben a kérdésben?
-
misx
senior tag
Fujira ráeresztettem a mellékelt színprofilt, nem rossz, de még szokni kell. Bár az már nem fair, hogy teljes fényerőn az igazi, az meg az aksis üzemidőt csökkent(het)i. De azért köszi annak aki csinálta.
Aki nem tudja, hogyan kell Win7-re ráapplikálni, hogy minden indításkor betöltődjön, annak:
[link]. -
Peak
addikt
válasz Tikakukac #96 üzenetére
Az a helyzet, ha bedobálod a gugliba a keresőszavakat a témában, kismilló egymástól független összehasonlitást fogsz találni, amelyeknek az együttese lefedi a teljes piac legalább 95%-át. Arra pedig már azt lehet mondani, hogy komoly minta az összehasonlításhoz.
És összességében pont kb. ugyan ezt fogja mutatni, mert amint mondottam, nincs új a nap alatt.Persze megértem az elfogultságot, meg a vakhitet, csak hát mégis... az olyan szakmaiatlan és unprofesszionális. Némelyik fórumozó olyen kisfalusi-eldugott-garázs-pécészerviz szintű póverjúzer stílusú véleményt bir bepötyögni, siralom.
-
Zantax
csendes tag
Érdekes hogy a HP-ból Pont nem tudtak egy értelmeset tesztelni. Igaz MOST változott meg az ára(134.900), mivel én 1 hete rendeltem laptopot innen, illetve ezt:
http://www.laptopszalon.hu/webshop/notebook/HP_630_Intel_Core_i3_370M_4GB_500GB_ATI
_Linux_Szurke_HPQ_A1E78EAAKC_3104.htm#muszaki_adatok
Happy Hours-al 129.000 ért! (+viszik hozzák garancia)Igaz nincs hozzá win7,(ezért is olcsó,de ki ne tudna hozzá szerezni, vagy ráhegeszteni) de a tesztben lévő teljesítmény oldalon a core i3 370M vitte a pálmát, illetve 6480G ami megint csak vitte a prímet és ez csak egy hajszálnyival jobb egy 6370M-nél, amit ez a laptop tartalmaz, persze a procival együtt.
Szóval meglepett, hogy hű de jó laptop megjegyzést sem kapott.
(a megbízhatóság garancia márka terén viszont nem szólok bele, mert nincs tapasztalatom)[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ez jó meg minden. Csak sajnos én továbbra sem tudok globális, nem elfogult és meghekkelt, valamint nem egy bizonyos rétegre épített felmérésről. Ez mutat egy olvasóközönség által kapott adathalmazt, amiben azért rengeteg buktató is van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
opeter87
senior tag
Nagyon jó teszt lett, gratula
A Samsung tényleg jó gép. Én a Samsung és az Acer között gondolkodnék.
-
Peak
addikt
Na egy kis összehasonlitás a sok okoskának!
-
Kryczek
aktív tag
a samsung remek kis darab, de acert, meg packard bell-t nem vennék, mert eddig akinek csak volt az mind hulladék volt, többet volt szervizben mint egy francia kocsi, pedig azt nehéz túlszárnyalni...
[ Szerkesztve ]
Mert a stílus ízlés dolga. Nem pénzkérdés.
-
fondorlatos
aktív tag
Köszi a cikket! Mindig jó képben lenni.
Rudi #26: Jó lenne egy teszt a 17" es DTR laptopoktól a következőkben.
-
Peak
addikt
válasz Tikakukac #79 üzenetére
pontosan erről beszélek mindig. s visszaolvasol volt egy másik posztom ugyan erről.
csak a fülem kettéáll a sok okoskától, aki mindig megmondja a tutit, és borzasztóan nagyon szakért, csak közben igazából fogalma sincs a dolgokról.
/respectRyzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
dropopi
aktív tag
Az azért hozzátartozik, hogy az ősz óta általánosan emelkedtek az árak ahogy én látom, még az áfanövekedést figyelmen kívül hagyva is. Legjobb vételek ősz elején, illetve nyár végén voltak.
-
huskydog17
addikt
Én azért egy notebook tesztben mindenképp megemlíteném, hogy a Sony, Toshiba és Panasonic termékeknél a driveres support kérdéses.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Tikakukac
titán
Tudnék mesélni laptop tisztán és karbantartásról...
Sajnos nagyon nehéz az emberekbe belesulykolni, hogy nem márkafüggőek a minőségi faktorok. Szériákat már jobban lehet ajánlani, ott a gyárak azért igyekeznek nem megszórni a minőséget. Fenntartásaim azért nekem is vannak márkákkal kapcsolatban, de igyekszem redukálni
-
hunmyke
aktív tag
Teljes mértékben egyet is értek veled, csak vannak olyan ismerőseim, akik megragadtak az asztali DVD lejátszónál. És nem akarnak számítógéppel ügyködni. Nem mintha bonyolult lenne, de kb úgy értelmezik a DVD-t, mint a VHS kazettát, betesz és PLAY, csak most már nem kell visszatekerni.
Bár most már mondogatom (kb. 2-3 éve) nekik vegyenek már DIVX-eset és kicsit egyszerűbb lenne nekik is.
Magam részéről 720p a minimum..."A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll..." // Hofi
-
Mercutio_
félisten
válasz AxBattler #28 üzenetére
Sajnos már kifutott nálunk, pedig karácsony előtt még 129k-ért lehetett "hülyeazértnemvagyok"-ban kapni 4GB memóval, Win7 Home Pro-val, 1,4kg-os súllyal, matt kijelzővel, annyiért jó vétel volt
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
rudi
nagyúr
"egykutya mind" - ez egy óriási alaptétel, kár olyannak is felfogható, mint a fizika alaptörvényei. Óriási önámítás azt hinni, hogy azonos pénzért az egyik gyártó fixen és stabilan mindig lényegesen jobbat tud kínálni a konkurenseknél. Minden márkánál vannak gyengébben és jobban sikerült modellek (sőt akár példányok) és ugyanígy van horror és tündéri szerviztapasztalat is. A többi meg már hit kérdése, egyelemű mintából levont kamuáltalánosítás.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Tikakukac #79 üzenetére
Meg leginkább azzal van gond, hogy az átlag felhasználó azt gondolja, hogy hűhh hát ez egy laptop, és ez kimegy a világból mint a Mercedes 190D, és még csak hozzá se kell nyúlni...
Aztán jön a megvilágosodás, hogy ez bizony egy consumer laptop, és nem fenékig tejföl az egész...
Egy laptopot bármilyen körülmények között is használják 1-2 havonta érdemes kifújatni sűrített levegővel. Én pl nem használom ágyban, csak hozom viszem, és 1 hónap után annyi por jött ki, hogy nem is értettem. Statikusság, ahol elektromosság van, oda be is vonzza a kis porszemeket
Illetve a minőség. Ezek mind egy darab műanyag, csavarozva meg minden. Hiányoltam is a tesztből, hogy nem tértek ki részletesebben a laptopok ilyen szintű tesztelésére.
Képernyőnek pl holtjátéka? oké új, de mennyire tűnik pl masszívnak.csavaró erőkre hogy reagál a képernyő, a laptop alsó fele, recseg-e ,ropog-e, ilyesmik...Szerk: hopp egykét dolgot megtaláltam, sorry
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Most akkor mondjam, hogy apámék félévente vertek kukára egy Acert és fújmocskos soha többet? És itt nem zörgésre, hanem beálló ventikre és hulló billentyűkre gondoltam. Nekem meg HP van és évek óta megy reggeltől estig, videót konvertál, filmet néz, letölt. Ettől még ugyanúgy megvettem tesómnak az Acert, csak megnéztem, hogy mi mennyire ropog és van-e alatta valami váz. Meg hányta össze magát 2 haverom 100k-s HP-ja is, naivak voltak mikor azt hitték, hogy ezek világvége+1 nap lesz.
Nagyon erősen korlátolt az az ember aki egy komplett márkát leír, mert volt pár gépe. Ugyanennyit ér a meghibásodási statisztika is, ami mindig mutat valamit ugyebár.
Szervizes tapasztalatokkal meg irány minden márka saját topikja. Lehet ott olvasni bőségesen 3 hetekről is, meg önolvasztós funkciós csodagépekről egyaránt.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Graphics
Jómunkásember
És amúgy lehet találni minőségi laptopot hasonló hardverekkel amiket ezekben lehet találni, de nem minden esetben kerülnek idehaza forgalomba
-
Graphics
Jómunkásember
A HP-nél ügyesen hasznosítanak újra.. ez a HP 630-as a levetett G62-es házát kapta meg egy az egyben, de még lehet spóroltak is rajta kicsit, kár a fényes borításért, legszívesebben "rápattintanám" a G62-esek Biscotti Prism-es fedlapját
-
Mercutio_
félisten
Egészen más garanciális feltételeket szokás a - komolyabb - céges* szerződésekben vállalni, és ez márkáktól független.
* nem józsika ÁFA-trükkközős garázscége, hanem min. 50-100-as nagyságrendű HW-beszerzésről beszélünk persze.
-
Peak
addikt
Én ugyan így vagyok a HP-val ( 4 db ) és a Fujitsu-val (2 db) tapasztalataim alapján. Az összesnek volt valami hibája a cégnél, környezetemben egy éven belül. Soha nem vennék belőlük mégegyet és mindenkit lebeszélek róluk.
A Samsung igéretesen fejlődő cég a szegmensben, ha nem szúrnak el semmit a jövőben, akár még bekerülhetnek az első 5 legnagyobb notebookgyártó közé.
A Lenovo nem tud fogyasztói/konzumer gépet késziteni. Ez egy fostalicska!
Maradjanak az üzleti kategóriában.Acerből 6 notebookot használtam az elmúlt 5 évben hiba nélkül, mai napig múködnek (as4535, tm2410, tm800, tm8000 - nézd meg mikori modellek, 6-7-8 évesek és a mai napig múködnek!!!)
Mindenkinek csak ajánlani tudom. Ismerős Acer gépét küldte el brnoba, mert piszkálta az optikai meghajtóban a lézerfokuszáló lencsét és összekarcolta. 3 nap alatt fordult meg a szervizből, és egy büdös vasat nem kértek tőle az amúgy jogosan nem garanciális ODD cseréért!Packard Bell és Dell számomra semleges.
[ Szerkesztve ]
-
Én speciel Packard Bell-t és Acer-t soha nem vennék, a Samsung kellemes csalódás, de mégis inkább a két Lenovo-t választanám.
-
csaabz
őstag
Koszi a tesztet!
Kar, hogy a 30 fps-t nem igazan sikerult elerni 1 jatekban sem. Persze tudom, ezek nem jatekra vannak.https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
Peak
addikt
pontosan így történnek a dolgok pl. acernél üzleti körökben.
a külföldi statisztikák szerint meg hosszú évek óta a középmezőnyben vannak a meghibásodás területén karöltve a HPval, toshibával, Dellel egyetemben.
csak érdekes módon valamiért a hp meg a dell istenitve van, az acer meg nem.
ezért mondom, hogy hit kérdése meg térítési hajlamé, hogy ki épp mit istenit fórumokon.
holott aki igazán szakmabeli, hangsúlyozom IGAZÁN, és látta őket működni belülről, ismeri a részleteket, az tökéletesen tisztában van vele, hogy egykutya mind! hisz nincs új a nap alatt.[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Valszeg van ilyen - plusz pénzért, így pedig - tekintettel arra, hogy garancia-kiterjesztést is kell hozzájuk venni, mert alapból 1 év garival adják őket - már nem biztos hogy megéri megvenni (főleg, hogy elég sok panasz volt a márkára a különböző topicokban - bár az utóbbi időben mintha kevesebb gond lenne velük).
De ez tényleg nagyon off itt, szóval részemről a témát lezárnám."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Vladi
nagyúr
zsír! Átrágom nemsokára.
il sole non sorge più ad Est!
-
Egon
nagyúr
azt sem értem, hogy minek ebből helyrajzi kérdést csinálni, hogy épp hol cserélik ki a badsectoros vinyót. hát ez olyan rohadtul fontos? LOL
Mint írtam (ha úgy tetszik, a gynegébbek kedvéért), azért nem mindegy, mert utána két hétig nem volt gépe... Kapishe? Nem gondolom, hogy ez egy normális garanciális feltételeket biztosító márka, hazai szervizében ennyi ideig tartott volna (bár nyilván lehet találni elszomorító példákat, attól még nem az az általános).
Szerintem is hagyjuk inkább..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Peak
addikt
Igen, van és volt is. Szerződéses partnereknek ECCO Kft.
Továbbá kormányzatba szállitott gépekre 4órás javítás is akár dealertől.
van fogalmad egyáltalán a többi gyártóról? vagy csak mantrázod a HÁPÉ-DELL vallási vezetők faszságait?
az acer mindig is jellemzően konzumert gyártó volt, mint a hápé meg a dell inkább üzletinek mondható. ez jól le is jön a cikkből.
pl HP consumer gépek mennek hollandiába is javításra, flextronicshoz.
azt sem értem, hogy minek ebből helyrajzi kérdést csinálni, hogy épp hol cserélik ki a badsectoros vinyót. hát ez olyan rohadtul fontos? LOL
áh hagyjuk is[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Céges gépnek Acert? LOL. Van már hazai szerviz egyáltalán?
Sógoromnak volt Acer notija: amikor behalt benne a winyó, kb. két hétig nem volt gépe, mivel kiküldték Brno-ba (vagy hova), és ott cserélték ki az elromlott alkatrészt. Amelyik cég ezt megengedheti magának, annak nem is kellenek notik...
Azért a komolyabb márkák (HP, Dell), üzleti szériás notijainak nem véletlenül vannak sokkalta jobb garanciális javítási vállalásai."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Peak
addikt
úúh hatalmas negativum. van garkit, ha kell! tudod! a VÁLASZTÁS SZABADSÁGA!
azonos hardver kiépítések esetén még a plusz garanciával is olcsóbb, mint más, legalábbis sógoromék cége azért vett acereket, mert nagyságrendekkel jobban jöttek ki mind technikai, mind anyagi, mind garanciális tekintetben.[ Szerkesztve ]
-
Unbaised-Ben
senior tag
Nagyon jó a teszt, én nekem volt egy Toshiba C660-as notebookom, hát nem szerettem, nagyon gagyi benyomása volt, tapintásilag főleg, mintha visszacsöppentünk volna 2007-be. Hát olyan is.
Helyette lett egy Asus X54L, alap dolgokra nagyon jól használható, játékra már nem nagyon kell
Korrekt teszt! Köszönjük szépen. -
Findzs
addikt
az acer -ek nagy negatívuma az 1 év gar
az összes többire 2 (dellekre 3) év gar van"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Tikakukac
titán
Mondok jobbat. A Kovács család soha az életben nem fogja ezt olvasni és ugyanúgy megveszi a Lidl meg Tesco gépet, csak legyen rajta sok matrica meg akció szó. A garancia kiterjesztés is fura szó, elég kevesen ismerik, még kevesebben használják
-
Egon
nagyúr
Érdekes konklúzió, tekintettel arra, hogy a Samsung elérhető GeForce 520MX-szel is 130K-ért, ami kb. egy kategória (notebookcheck szerint egy picit még erősebb is), mint az Acer-ben levő vga - minden másban sokkal jobb a Samu...
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
klasz kis cikk lett!
a konklúzió, hogy az acer 5560asa még a plusz garkittel 140kHUFos árral is nullába tette a többieket a mindenben, használhatóságban.
gyengébb cpu ide vagy oda, a "kovács család" nem fog stopperrel RAR-t meg MKV-t tömöríteni, ellenben apa fog fifázni a gyerekkel esténként... és ez a nem mindegy!Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
csucsbicep
nagyúr
válasz freestailo #55 üzenetére
Mert valóban nem a legjobb a billentyűzete a többihez képest és elég olcsónak is néz ki, persze attól még használható(most is arról is írok ).
-
freestailo
őstag
nálam is a samu a nyerő, egyébként csak nekem tűntek kicsinek a billentyűi?
A 630 is tetszik, nem értem miért barmolták el a billentyűzetét, most egy 530-at nyúzok, ennek pl álom a billentyűzete.
-
ddekany
veterán
"A szűkös keret miatt minden gyártónak alaposan meg kellett szorítania a nadrágszíjat, kinél ez, kinél az maradt ki. Jó lenne a Samsung matt kijelzője"
A matt kijelző tényleg többe kerül a notebook gyártónak? Ha igen, csak azért mert abból keveset gyártanak (=> ördögi kör), vagy eredendően nem-elhanyagolhatóan drágább legyártani? Vagy esetleg ez csak efféle zsarolás, hogy "Ha nem fizetsz öcsi, fényes kijelzőt kapsz!"?
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
-
Scoobyka
addikt
ide is irok hatha valaki tud segiteni a lenovo g550a tipusu notebookhoz keresnek szinprofilt aki tud segitsen...vagy itt vagy pm-ben.
alapbeallitason kicsit kekes...
kösöznöm a segitseget elore is.
-
B-L-A-C-K
titán
-
Mat86
tag
A cikkben szereplő színprofilokról mit lehet tudni? Hogy kell őket használni? Mire jók?
-
vanye
senior tag
Lehet, hogy velem van a baj, de én mindig meglepődöm, amikor azt olvasom: valaki még a mai napig masszívan konvertál. Amikor a net még nem volt a nép játékszere, akkor mindennek még meg is volt a maga létjogosultsága. Manapság azonban már kismillió helyről minden film sokkal egyszerűbben és gyorsabban beszerezhető, igen kiváló minőségben. (Egy 720p-s mp4 1.x-2.x GB-on pl. merő gyönyör.)
Persze ha a családi videóiddal molyolsz, akkor mea culpa...Stern des Südens!
-
AMDfantomi
csendes tag
Jó teszt.
Amikor én vettem a Samsung Series 3 300E -met, akkor én is nagyjából hasonlóan úgy értékeltem, hogy ez a legjobb választás, mert nincs gyengéje...[ Szerkesztve ]
-
hunmyke
aktív tag
Gondolom a nagy példányszámú gyártás miatt megy ez a felbontás, így azért jócskán olcsóbban kihozzák a gépet, és a legtöbb felhasználót nem hiszem, hogy zavarja. Nekem 17,3"-on van 1600x900 HD6650-nel. Nem vágyom nagyobb felbontásra, játékok is élvezhetőek (MW2, MW3). Külső Full HD-s LCD-n már nem az igazi.
"A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll..." // Hofi
-
B-L-A-C-K
titán
Grat, jó kis teszt lett..
Bár én belevettem még volna a Toshiba Satellite L750D-169-et is, lehet kapni 130 ezer alatt is, és ilyen árban elég jó gép.
[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
Nekem egy HP630-am van 1,5 hónapja. Igaz, kicsit más komponensekkel. A billentyűzet tényleg nem a legjobb, de a többi része korrekt, pontosan ahogy a teszteben le van írva.
-
lujó55
addikt
Samu a matt kijelzővel nyert.
-
callmeakos
veterán
A Series3, a LifeBook, és a 630 nekem kifejezetten tetszenek. Csak kár hogy a 630nak olyan ótvar kinézetű billentyűzete van......
All→M8
-
mariomahmoud
tag
Nagyon jó, érdemes volt elolvasni.
Üdv. Mario
-
Apika
addikt
Nagyon hasznos volt ez a teszt! Sokat segített az eligazodásban...
-
misx
senior tag
Nekem az A530 bal gombját mostanra sikerült egésszé bejáratnom, már nem kattog olyan hangosan. Egyébként az, hogy jellegtelen a gép kinézete, nem feltétlen hátrány, a tolvajok úgyis azt viszik el, amelyik ránézésre többet ér.
Nagybátyámék karácsonyra vettek notebook-ot, én egy C660-at néztem ki nekik a helyi Euronics-ban, akkor volt akciósan 100k és ilyen hardverrel: B950/4GB RAM/500GB HDD. Annyiért simán megérte, nem csoda, hogy már csak 1 db volt belőle a mintapéldányon kívül.[ Szerkesztve ]
-
-
Egon
nagyúr
Ehhh, kihagytam egy fontos szempontot. Igazán elfelejthetnék már azt a negatív gyakorlatot is a gyártók, miszerint jóformán csak a viszonylag drága notikban van 1366*786-asnál nagyobb felbontású kijelző...
-
tome.jr
addikt
Jó lett a cikk időzítése, pont most állok notebook vásárlás előtt.
-
an0ny
tag
köszi a cikket! még ilyet!
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Talán a játékra is alkalmas notik jöhetnének, 200K-ig (vagy inkább 210K-ig, hogy több versenyző legyen) bezárólag... Vagy ilyen már volt a közelmúltban?
(#32) hunmyke: billentyűzetekkel mi a gondod? Te sem komálod a szigetes kialakítást, vagy valami más probléma van velük általánosságban?
Amúgy a matt kijelző szerencsére pár érdemi versenyzőben fellelhető (Fuji, meg az ajánlott Samu is idetartozik). Nekem inkább az fáj, hogy a játékra is alkalmas notik alsó szegmensében (értsd: GeForce 525M-től felfelé), szinte kizárólag fényes kijelző található (illetve csak tetemes mennyiségű plusz pénzért van matt megjelenítő).[ Szerkesztve ]
-
hunmyke
aktív tag
Igen, és még van ficsör amit jó lenne behozni ebbe a kategóriába is, SSD, visszaállni matt kijelzőre. (utóbbiért legtöbben ölni tudnának) És a normális billentyűzet, mostaniaktól falnak megyek.
Remélhetőleg ezeket figyelembe veszik a jövőben."A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll..." // Hofi
-
törölt tag
Szép leírás!
Egyébként a matt burkolat mint "PRO" lett felsorolva... és ha valakinek ez jön be?! -
rudi
nagyúr
válasz blueMerle #27 üzenetére
Igen, körül-belül ez a két gép maradt, de anno volt 13-as pavilion, U-s Asus, Toshibák, Acerek, de most mind kifutó (ahogyan elvileg a HP 4330 is), a Samsungnak csak 12,5-öse van, Fujitsunak nincs megfizethető ekkora gépe, 13-as Inspiron is eltűnt, bár ott vannak Vostrok, szóval egy 10 körüli mezőnyt összeszedni most elég összetett. Talán az új platformokkal változik majd a dolog, de mire azok befutnak a piacra, eltelik még vagy fél év.
-
Egon
nagyúr
Persze, alap tevékenységekre teljesen jók ezek a masinák...
Azért megdöbbentő, mekkorát fejlődtek 4-5 év alatt a notik: egy sor olyan fícsör manapság már teljesen alap, illetve sokban megtalálható az alsókategóriában is, ami régebben csak álom volt: létező leggyorsabb vezetékes és wireless hálózati komponensek, webkamera, kártyaolvasó, HDMI stb.
Ugyanakkor az anyaghasználat, a horpadó fedlapok és billentyűzetek (no meg a fényes kijelző) már nem annyira pozitív (mintha régebben nem lett volna ennyi gond ezzel).(#25) rudi: jogos, arra a tesztre már nem emlékeztem. Személy szerint én jobban kedvelem a hagyományos billentyűzetet a szigetesnél, és amit írtatok az A531-ről, az némileg meglepett: a legtöbben kifejezetten dicsérik a billentyűzetét (ugyanakkor a Samsungot sokan kritizálják ezen a téren...). Tanulság: mindenképpen meg kell tapogatnom élőben ezeket a notikat, mielőtt döntésre jutnánk...
-
félisten
válasz matteo_szg #20 üzenetére
Ja, hogy az! Köszi!
Szerintem egy kicsit túlárazott darab, és már szinte sehol nem kapható. Ennyiért már inkább egy HP 4330s...[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Melyik kategória legyen a következő? 13"-os gépeken gondolkodtam valami nem túl durva áron (max 180k-ig), de egyszerűen eltűntek az utóbbi fél-egy évben, pedig korábban voltak.
-
hunmyke
aktív tag
Én az Acer Aspira 5560-asra céloztam ezzel, amiben AMD A4-3300M van. i3 és i5-ös procik persze másképp muzsikálnak.
Nekem most i5-2410M van a laptopomban és észrevehető a teljesítménykülönbség a korábbi asztali gépemben c2d E8200-asomhoz képest. Legtöbbször divx-et konvertálok DVD formátumra, mostanság 10-12 perc között lemegy, korábban ugyanez E8200-al 16-17 perc volt. AMD 4200+ x2-vel kb. 45 perc volt.23# Egon: Hát igen, ellenben film nézésre, némi játékra, netezésre teljesen korrekt.
[ Szerkesztve ]
-
buffon007
tag
Nekem is ilyen Packard Bellem van.Újjonan vettem,és én 122ért hozzájutottam.
-
<Mateus>
tag
Jó kis irás, köszi
egyébként én most vettem kb fél hónapja egy Asus X54HY-s verziót, i3-as procival, és 6470m 1gb-os vga-val, és nagyon megvagyok vele elégedve, illetve, én itt vettem PH-n 130k-ért, még játékok is mennek rajta.... csak azt bánom benne, hogy nem tudom aktiválni az IGP-s vga-t (állítólag gyárilag levan tiltva h ati mellé ne mehessen:S érdekes) -
Egon
nagyúr
Valóban nem erős a CPU benne, konvertálásra, videoszerkesztésre biztos nem használnám
Érdekes kérdés ez. Professzionális jelleggel biztos nem, de házi videofelvételekhez...
Anno az első otthoni felvételeket, egy Pentium 4 3 GHz-es CPU-val (és ha jól emlékszem, 2 GB RAM-mal )rendelkező géppel konvertáltam (MiniDV-ről DVD formátumra). Pinnacle Studio 9 programmal, XP alatt, mintegy három és fél óráig tartott egy cirka egy órás felvétel átkonvertálása (DVD írással együtt). A következő gépemen (E8400, 4 giga RAM), ugyanolyan szoftverkörnyezetben, ez az idő lerövidült kb. másfél órára. A jelenlegi konfigon (i5 2500K, 8 GB memória), de már 64 bites Win7 alatt, Studio 15 programmal, ugyanez a művelet alig több mint 15 perc (sic!).
Szerintem egy ilyen butított i3-as procival sem lehet több mondjuk 45 percnél, egy egyórás felvétel konvertálása, ami - figyelembe véve a tevékenység többi részének időigényességét (ti. miniDV-ről áttölteni csak "egyszeres" sebességgel lehet; illetőleg a vágással - igényességtől függően - akár napokat is el lehet pöcsölni) - szerintem teljesen tolerálható időtartam (főleg a P4-hez képest...)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
TomiLi
addikt
Még nem olvastam el, de délután lesz rá időm, pótolom. Nagyon örülök ennek a cikknek, mert nem vagyok képben a notebook-okat illetően, és aktuális ebben az árfekvésben egy vásárlás!
Bogyorisz
-
musculus
tag
Ez igen!
Gratula a cikkhez!Homo sapiens non urinat in ventum - "And so it goes..."
-
aktív tag
Igazán jó cikk.............
Samu kifejezetten tetsziktökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
-
hunmyke
aktív tag
Volt nálam Acer 5560-as telepítésre, belsőleg teljesen korrekt, talán csak az USB3-at hiányoltam. Valóban nem erős a CPU benne, konvertálásra, videoszerkesztésre biztos nem használnám, viszont a mindennapokra teljesen elegendő.
Külsőleg viszont kicsit világosabb, mint a képeken, nem megy át egészen rózsaszínbe, de valahogy nem tetszett a színe. Szerencsére egy csajnak megvéve és telepítve a lapi, akinek kimondottan tetszett.
-
Tikakukac
titán
Köszönjük szépen. Végre tudok majd linket dobálni, ha valaki gépet keres
-
Hego
tag
ezek tényleg ilyen keveset esznek?
10 watt.. vicc.. egy villanykörte 60 watt..i5 3450, 2x8GB @1600mhz, 1050 Ti
-
félisten
válasz matteo_szg #10 üzenetére
Az a 13'-os Samsung érdekelne, tudsz típust mondani?
-
kutga
nagyúr
Ez az én bajom is, jellemzően a 13-as, 14-es méretben keresgélek mert a 15-öst és azon felül túl nagynak találom, és sajnos ezekben a méretekben elég borsos laposok vannak, de azért ki lehet fogni ha keres az ember.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
raper
senior tag
A SAMSUNG 300-ára beneveznék. Az nagyon tetszik. Mostanában tetszetős darabokat dobnak piacra.
-
Egon
nagyúr
Amúgy számomra (illetve az asszonynak: neki szeretnénk cserélni a notiját a közeljövőben) az ideális notebook a cikkben ajánlott Samsung és az A531-es "összegyúrásából" jöhetne létre: utóbbiból a proci, a billentyűzet (és az általános anyagminőség), valamint a garanciális feltételek jöhetnének, minden másban teljesen jó a Samsung...
-
lorcsi
veterán
bazi nagyok ezek az új laposak
olyan széles a bill..és a kijelzőjük is
az lehet hogy egy picit kényelmesebb rajtuk gépelni mint a régi 4:3 típusokon, de ezek akkora böszmék cserébe...
van a 15,6 és a minike netbook...
semmi köztes
vagy ha köztes és vatta újat akar az ember akkor nyúljon mélyre..olyan 300igeladó: vadi új soundcore motion+
-
félisten
+1
Szerintem is inkább egyénfüggő a dolog - nekem pl. a Toshiba notik billentyűzete nagyon bejön.Egyébként a kategória legjobb választása most szerintem a Lenovo Thinkpad Edge E525, ami egyesíti a kis Llano előnyeit a márkára jellemző minőséggel. Kár, hogy az kimaradt a tesztből.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Ezzel a Packard Bellel találkoztam már, ismerősnek volt ilyen gépe, eddig két év alatt egyszer volt szervízben, amire kell, arra jó (net+böngészés+office+multimédia).
Mindenesetre én elvből nem vennék 15-ös gépet, csak kisebbet, kár hogy a méret csökkenésével ugyanolyan teljesítmény mellett nő az ár.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Egon
nagyúr
Kár, hogy nem szerepelt a mezőnyben a Fujitsu A531. Tán egy ezressel lóg csak ki a keretből, viszont pont a kistesónál kifogásolt tényezőkben javult, miközben a pozitívumok is megmaradtak.
-
Graphics
Jómunkásember
Első oldalon kis elírás: "HP 560"
HP 630-as szerepel a tesztben
-
mghltm
addikt
lesz mit olvasni ebedig
ezt a tesztet biztosan sokan vartak, nagy koszonet erte!
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
blueMerle
veterán
Nagyon jó lett
Ami a billentyűzetet illeti, én most egy X54H notebookon dolgozok, és sokkkkkkal kényelmesebb rajta a gépelés mint bármely más ezelőtti notebookomon amin szigetes bill. volt (4515s, dv6, tp edge 525 -ez utóbbi katasztrofális volt). Mindenkinek más jön be, szerintem ez nem egy mérhető dolog, hogy ez vagy az jobb,.
A 6480G teljesítménye viszont nagyon meglepett, notebookokban egyértelműen ez a jövő szerintem, nem a különálló VGA.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Call of Duty: WWII
- 3D nyomtatás
- Építő/felújító topik
- Akvarisztika
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okos Otthon / Smart Home
- Elektromos autók - motorok
- Óra topik
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest