Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TheJoker4s #23 üzenetére
Egy laikus vásárlónál félrevezető lehet a sávszélesség is ugyanúgy, mint a memória mennyisége is (mint látni a jelen esetet is). Ugyanis egy VGA teljesítményének legalapabb része a GPU. Nem a sávszélesség, nem a memória mérete/sebessége, és nem a GPU sebessége (hogy hány megahertz-et tud), hanem maga a GPU. Vagyis nem azért jobb a 3080 a 6800-nál, mert nagyobb a sávszélessége a VGA-n, hanem mert jobb a GPU-ja.
-
A CUDA magok számának akkor van jelentősége, ha ugyanolyan, vagy közel ugyanolyan GPU-t vizsgálunk. És most ez az eset él. A 'régi' 2060 GPU-ja, az 'új' 2060 GPU-ja és a 2060 Super GPU-ja ilyen téren bőven összehasonlítható, és relevánsan mutathatja meg a kártyák közti különbséget is.
-
nexwo
őstag
válasz
Komplikato #39 üzenetére
CUDA magok száma az kb olyan mint a processzorok GHz értéke, a 2080 TI -nek kevesebb van mint a 3070-nek de mégis van hogy a 2080 ti jobb.
-
Komplikato
veterán
Egy 256 bitesre tervezett GPU-t ültetnek egy 192 bites nyákra, hogy ki jöjjön a 12GB és NE lehessen konkurenciája az RTX 2060 Supernek. Magyarán a fene nem tudja mennyi ROP lesz aktív, hiába a több CUDA mag, simán lehet akár lassabb is mint a sima 2060-as.
-
nexwo
őstag
Érdekesség: én egy gépből két virtuális gamer képet csináltam és mikor a 3070-et és 3060 ti-t undervolt-oltam csak hogy a kettő együtt ne főzze meg egymást meg méregettem a superposition-t, akkor azt vettem észre hogy a 4k optimised -nél nagyon sok 1080 ti versenyző van (nyilván a full HD-nál a 2080 super vagy 3070 FE körüli értékek voltak a többségben) röviden ha az 1080 TI vagy 2080 ti átalakított változatokat hoznák vissza mert nem tudnak mást gyártani akkor meglenne az erős felső és közép kategória (ott legalább van NVlink)
-
válasz
GoldhandRent #32 üzenetére
Nem erősebb egyik sem.
Az eredeti 1070 Ti is és a 2060 super is picit gyengébb, mint az 1080 és 2070 vagy nagyjából azt hozzák, ez játékfüggő inkább. Olyan 5 -8 % difi van az eredeti SKU javára a legtöbb tesztben, de némelyikben valóban elérheti.
Amúgy a 2060 -70-80 super bevezetésével a régi SKU-k megszűntek, egyedül a sima 2060 maradt gyártásban a Turingból.A mostani 2060super nagyobb TDP-t kap ami valószínűleg a kihozatalt javítja, de többek szerint valamennyi plusz kakaót is ad. Tippre 5 -8 esetleg 10 % körül, ami azt jelenti hogy most lesz kb picit a 2070 ( non super erősségű.)felett.
Mindez csak pletyka egyelőre. -
GoldhandRent
őstag
válasz
Busterftw #33 üzenetére
nem elérhető árút írtam, általában elérhetőt.
bemész a boltba, és legyen amit akarsz.most bemegyek egy 3080ti-ért a boltba, akkor vagy nincs, vagy 1.2milla - a 380k-s MSRP helyett.
miért ilyen magas az ára? mert hiányvan.
elérhető árúnak a 3060-nak kéne lennie, de hiány van belőle, ezért ami van az drága. -
Busterftw
nagyúr
válasz
GoldhandRent #30 üzenetére
De nincsenek realis arazasok, most ezzel mit akarsz mondani?
A 2000 szeria gyartasa ugyan leallt ahogy kijott az uj szeria, de aztan az Nvidia mondta az OEM-nek szallitani fognak a chip hiany miatt.Tehat eddig is gyartasban volt, most csak kap egy 12Gb verziot.
A 970 egy elavult szeria, viszont az atlag user siman elvan egy 2060-el, van RT, van DLSS, van NVlink."PS3-at, XBOX360-at nem adnak ki HDD helyett SSD-vel jövőre"
Mert nem futnanak rajta a PS5 jatekok. Mig egy 2060 Super 12GB vramos kartyaval meg 3 evig jatszol mindent 1080p-n ami kijon PC-re."hogy a 3xxx széria kihozatalán meg jobb elérhetőségén rugóznának"
Elerhetobb 12nm-en hozzanak ki rtx 3000 szeriat?
Akinek elerhetobb aru vga kell jelenleg, tokmindegy hogy azt 100FPS-t egy 1080 vagy egy 2060 Super hozza.
Csak cserebe ezen lesz tobb vram, van RT, DLSS es miegymas. -
GoldhandRent
őstag
köszönöm, végre!
még egy utolsó zsörtölődés:
már azt se értettem, hogy hogy jöhet ki 1070ti, ami a 1080-nál erősebb, aztán 2060 super, ami a 2070-nél erősebb... és így tovább
számozásokat felrúgták, és csavartak rajta hármat, igazán tarthatnák magukat a régi jólbeválthoz, hogy aki épp nincs benne napi szinten a VGA kínálatban, az ne 2070-et vegyen, mer' az úgyis erősebb mint a 2060 super.2060 super-nek 2070 v2-nek, vagy inkább 2071-nek kéne lennie. ennyi a problémám ezzel a 2060 12gb verzióval is, így dióhéjban.
annyiért mondjuk én is beneveznék rá ... igazából bármire, csak legyen.
3080ti-t néztem magamnak megjelenéskor...MSRP áron...milyen bohóc voltam -
válasz
GoldhandRent #30 üzenetére
Valószínűleg az a probléma, hogy a 3050 és 3050 Ti a laptopokba van szánva elsősorban és Nvidia nem tudja vagy alig tudja teljesíteni az oda tett vállalásokat,olyankor kötbér-t is kell fizetni az AIB partnerek fele. Szóval a 2060 értelmes döntés főleg 12 GB (nem X )GDDR6 rammal. Gondolom 2 GB verziós modulokat dobnak rá.
Amúgy ez nem az alap 2060, hanem a 2060 super és még azon belül is némi tuningot kap, tehát az alap 2070 kártyánál erősebb lesz elméleti 300 dolláros áron.( 299$ ról pletykálnak és nem MSRP, hanem bolti árról.)
Az lenne a legjobb ha az egész Turing szériát vissza hoznák amúgy, a 2080 super és a 2080 Ti re én simán sorba állnék. -
GoldhandRent
őstag
válasz
Busterftw #27 üzenetére
azért népkártya, mert ezeket még lehetett kapni, mikor megjelent.
ha lenne 3060 reális áron, valszeg nem a 2060 lenne a népkártya.
mivel normál esetben a 2060 helyére jött volna árban a 3060 csak nagyobb teljesítménnyelennyi erővel 970-et is adhatnának ki teljes értékű 4 gigás VRAMmal a bugos 3.5 + 0.5 GB helyett. vagy akkor már 6-8-12 gigásat is.
vagy ezt majd 2023-ban lövik el ? 2022-ben meg a 10xx széria jön ki újra ?nem azzal van bajom, hogy kiadnak egy népkártyát (ami mellesleg erősebb, mint az én 1070-esem
) hanem hogy egy lastgen középkategóriás kártyát pimpelnek fel... és még a nevén se változtatnak. Legyen 2065, legyen 3045(mondjuk a 3xxx generációba a turing nem fér be)
PS3-at, XBOX360-at nem adnak ki HDD helyett SSD-vel jövőre.
kb tavalyi autómodell szalonból újonnan nagyobb üzemanyagtartállyal. :facepalm:
tavalyi snap 855-ös telefon 6 helyett 12 giga rammal
mit írjak még ?hagyjuk.. maradt még 2060-nak való turing, és így adják el. ahelyett, hogy a 3xxx széria kihozatalán meg jobb elérhetőségén rugóznának.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Komplikato #28 üzenetére
Ahogy írja a hír, kint voltak a hivatalos specifikációk, csak már nem elérhetők.
Szóval most várják a hetedikét, de pár órával korábban nem várták.
-
Komplikato
veterán
Közben, hogy ne legyen igaz a cikk címe, az NVidia hivatalosan bejelentette a 12GB-os RTX 2060 kártyát, legalább is Techpowerup cikk alapján. Kint is vannak a hivatalos specifikációk is. Nem várták meg hetedikét.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
GoldhandRent #26 üzenetére
Nem helyette jon, hanem mellette.
Kesobb lesz 3050(Ti) is, de a 2060 nepkartya a mai napig es mivel 12nm-en jon ezert jobb lehet az ellatottsag.Ki fog 2060 venni? Akinek kell az a teljesitmeny. Steamen top listas kartya, meg amugy nepkartya kategoria, ha olcsobban hozza lehet jutni mint a mostani felhozatal, rengeteg embernek jo lesz, foleg 12GB VRAM-al.
Azt nem ertem ha neked nem ez a kartya/teljesitmeny kell, miert cseszi a szemedet.1080p high/ultra uj cimekben 60-100FPS, esport lovoldek meg 100+ boven.
12GB vrammal ez jobb lesz. -
GoldhandRent
őstag
válasz
Busterftw #24 üzenetére
jó, de miért 2060 ?
miért nem 3050 a neve ? (gondolom a 3060-nál gyengébb)
meg ki a facom fog újonnan 20xx akármit venni ?
maradt még pár lapka, és így próbálják eladni, vagy mi a rák ez most ?
komolyan csak az én szemem piszkálja ez ?
2019 január az első 2060-as
2021 február a 3060. -
Busterftw
nagyúr
válasz
GoldhandRent #22 üzenetére
A hirek szerint az egesz palettat erinti.
3080 10GB helyere 12-16GB 3080 johet. -
TheJoker4s
csendes tag
Nekem 10 GB-os RTX 3080-am van, ami összességében jobb mint a RX 6800 16 GB-ja, köszönhetően a 320 bites sávszélességének a 256 bittel szemben. Nem igazán vannak lemaradva, de egy laikus vásárlónál, már félrevezetőek lehetnek a számok ha figyelmen kívül hadja a sávszélességet.
-
GoldhandRent
őstag
2060-ak jönnek 12GB VRAMmal a 30xx 8-10 GB-sek helyére?
a szemem káprázik csak ugye ? -
Zsiráfnyál
aktív tag
Van arra esély, hogy a 12Gb-s 2060 itthon 200.000 Ft alatt kerül forgalomba, vagy inkább ne is izgassam fel magam ilyen hamis reményekkel ?
Egyes cikkek szerint bányászatra csak mérsékelten lesz alkalmas, a "sima" 2060-ak pedig ha jól értem, főleg a készlethiány miatt kerülnek jelenleg 300.000 Ft-ba.
Van értelme bizakodni, vagy ez csak még egy 300.000+ Ft-os kártya lesz a többi mellé ?
-
ughhh
senior tag
Na ezzel is fagyott a doom ethernal. Kikapcsoltam a BAR-t stb... semmi javulás
Kiderült az NV settingset toltam túl (fórum bejegyzés alapján), vissza tettem eredetire, annyit változtattam, hogy vsync off, max képkocka 144 minden fasza -
FattyDove
őstag
"Doom 3 BFG Edition"
Épp időben. Végülis csak 2012-es játék.
-
nexwo
őstag
Vicces hogy még a 2060 is több vram-ot kap mint most a 3070... Hirtelen mégsem elég a 8 GB? [link] (hivatalos válasz miért csak 10 GB a 3080.
-
biscuit
aktív tag
"Titkolt VGA-t támogat az új GeForce driver"
TItkolt?!?!?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A WHQL minősítésű, 497.09-es csomag pár játékra is felkészült, illetve hibajavításra is futotta.
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- 3 Év Gari - Asus RTX 3060 12GB Dual V2 OC 192bit
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Nvidia Geforce RTX 3090 Founders Edition
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest