Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sisakos
csendes tag
válasz
Armando_19 #897 üzenetére
A mai világban szinte minden hol van egykis trüközés...nem véletlen hogy full meggazdagodtak ebböl...mondjuk egy kártya elöállítása közel sem kerül annyiba mint maga a kari....esetleg a gépek, de az hamar megtérül.
-
Armando_19
őstag
Nincs baj a 9600GT-vel. Csak annyi, hogy ATI kártya után életlen a képe szegénykének. Amúgy érdekesen tapasztaltam, hogy source motoros játékok alatt gyorsabb ez a kártya mint a 3850.. régen máshogy volt,ati stuffokon jobban ment. Bár a fog effekt sokkal rosszabb NV-nél...Lehet van ott is valami kis trükközés.
-
sisakos
csendes tag
válasz
Armando_19 #895 üzenetére
hát ja...a teljesen százas vga-ra még várni kö...
-
Armando_19
őstag
Hát képminőségben ATI kártya után hulladék az NV... Ezt meg kell hagyni. Érdekes a színek és az effektek source-ban is pl, de más játékok allatt meg sokkal életlenebb a képe. Erősen el is gondolkodtam most megint, hogy visszarakom a 3850-em, hál istennek még nem dobtam túl rajta
-
DNS_65
senior tag
válasz
Armando_19 #885 üzenetére
Heh, akko' egy fél v. 1 évet kihúzok vele
Aztán megint lehet cserélni
Jah, a sokat vitatott képminőségben láttál valami különbséget a piros ill. zöld között?
(bár ez erősen szubjektív faktor,no mind1) -
sisakos
csendes tag
válasz
Armando_19 #891 üzenetére
az király... és ez már jobb mint a 8800 ultra?mert ha nem akkor fejest ugrok a betonba!
-
Armando_19
őstag
Ez a shaderintenzív alkalmazás alatt nyújtott effektív teljesítmény egy ideje elég jó kifogásokat genenál vga bizniszekben, de szerintem nem fog olyan hú de bődületeset lasssulni
Más kategória/generáció a 2 kártya. 10.000 ft különbség sem piskóta, és nem is kell tőle annyira nagy csodát várni, de úgyérzem már megtette. Egyenlőre ár/érték arányban még mindíg jobban megéri 9600GT-t venni, mint 8800-at.
De majd az idő kitalálja, meg a driverek!Hidd el, tesznek NV-nél arról, hogy ne lassuljon majd annyit. Mindenki ismeri: crysis.exe@123.exe
Sisakos: nekem van itt a polcon
-
rumkola
nagyúr
válasz
Armando_19 #885 üzenetére
szerintem meg ahogy jönnek az egyre shaderesebb progik, egyre jobban be fog lassulni...
64 az 64 -
sisakos
csendes tag
válasz
Armando_19 #887 üzenetére
Ja igazad van...de most a vga piacot a Ati(amd) viszi a Hd3750x2 el...De a nv minyá is kiadja a 9800gt...hát nem tudom...ati nem tom most mit fejleszt, de szerintem nagyon ütös lesz!(talán hd 3800, x2, esetlen x4 ???)
-
Armando_19
őstag
Annyi, hogy frissítettek 1-et a palettán, ráadsául úgy hogy módosítottak is rajta. Radeon is megcsinálta simán, hogy 2-es szériás kártyákat átnevezte 3-asra, és már meg is volt az alsókategóriás frissítés. NV-nél meg gondoltak 1-et, kiadtak iszonyat jó áron egy nagyon jó kártyát.
ha megnézed, 9600GT-t 10.000Ft-al vehetsz olcsóbban mint 8800GT-t.
Itt rendes bolti árakról beszélek, nem a leesett a kamionról és az öcsi hozza 1 nap garival, de 5 perced van tesztelni beszerzésről.
Szóval, volt értelme kiadniMeg ezzel egy kicsit rá akartak döfni a 3850-nek az előretörésére, ugyanis sokkal több fogyott belőle a 9600GT megjelenése előtt, mint 8800GT 256mb-ból!
-
sisakos
csendes tag
Hát nem tudom miért telme volt kiadni egy új karit ami nem is jobb mint a régebbi(8800)...
-
Armando_19
őstag
9600GT OC~=, néhol valamivel jobb a 3870-nél. Nincs számottevő különbség. Én is azt cseréltem most egy inno3d 9600GT-re, amit én manuálisan OC-ztam úgymond, és nem láttam olyan egetverő különbségeket sehol sem. -.- 9600GT kicsit olcsóbb, ezért éri meg jobban azt venni. Meg arra még jönnek újabb és újabb és egyre jobb és szebb driverek, amitől pikk pakk nagyokat fog még gyorsulni
-
DNS_65
senior tag
válasz
grimetime #879 üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok az eredményeidre, én is msi tulaj leszek pár napon belül.
Remélem jól megy
Ja, és ez a piros hűtős vagy a fekete?
Én is a 3870 vs 9600 közt vívódtam, de a 3870 még sajnos mindig nagyon drága.
Nekem a his icq széria jött volna be leginkább, de az meg 50 felett van -
whited
addikt
hello
bocsi az offért de a ramos totyikban nnincs válasz.
mushkin 2x2 em-6400 5-5-5-15 22k-ért
sztetek ez jo ram????
9600gt gainward gs,e6600 alá kellene, ősember ezt ajánlja ti mit gondoltok??? -
grimetime
tag
nah msi OC-sat vettem végülis, 42-ért. most tettem be, teszteljük, hogy mennyivel jobb, vagy nemjobb mint a 3870 [azzal az átlag fpseimet tudom minden gameban]
-
taranis
addikt
Nekem Gainward Golden Sample van, alapon 700/1750/2000, 770/1850/2100-on szépen megy (valszeg a memo/shader húzható még), de kb csak 400 ponttal lett több a 3DMark06, 11k körül hoz alapon. Amúgy csak ajánlani tudom mindenkinek, csendes, és elég jó a hűtése, 42e meg nem vészes ezért.
-
Kénytelen voltam megválni a RivaTunertől, mert a HDR-es cuccok mind fagytak tőle (húzás ide vagy oda), így csak az nTune-nal tudom húzni, ott pedig csak GPU/RAM állítható, de gondolom a shader processzort linkelve húzza a GPU-val. Eljutottam 765/2120-ig, de teljesen felesleges ennyiért húzni, egyelőre minden megy vele 1680x1050-ben, amivel én tökéletesen elégedett vagyok.
(Mod: 1910MHz a shader procik sebessége húzva, utánajártam.)
-
Kroni1
veterán
válasz
Leslie_K. #874 üzenetére
Ja igen atitoolt akartam mondani.. Amugy sztem a 765/2100 sztem nem rossz.. A Shadert egyben húztad a GPU-val vagy külön? Ha beállitod rivatunerben h külön is lehessen álltiani a kettőt akkor a GPU órajeltől függetlenül huzhatod a shadereket, amik lehet h tovább birják mint a GPU, igy megtöbbet tudsz huzni rajta..
Az enyém 700/1750/2000-en van alapból de egyenlőre ezen is használom, mert alig van benne gyorsulás ha húzom, minden elfut igy is szépen, és legalább atomstabil.
-
grimetime
tag
nekem eddig mindig atim volt, de mivel még pécsre nem ért el az ati olcsósodás most ár/érték arányban a 9600gt tűnik jobbnak [3870emet anyagi okokból eladtam már egy ideje, még decemberben rendeltem pixtől]. de tényleg nem tudom melyiket vegyem, bár az MSI féle OCra hajlok.
-
Már szerettem volna megnézni, de a GeForce 4 MX400-as kártyám óta ez az első nVidia és még nem találtam artifact scanner progit, mint az ATi Tray Tools. A RivaTunerrel az órajeleket tudom állítani, de milyen már, hogy tesztelni nem tudja?
A garimatricát nagyon óvatosan egy csipesszel szedegettem fel, de csak annyira, hogy ki tudjam csavarni, a GPU blokkom pedig már nem is abba a lyukba került, úgyhogy mindenki boldog. -
grimetime
tag
MSI 9600 GT T2D512-OC [ez a 700 / 1750 / mem 950 féle 512-es változat] - 42K
vs Xpertvision [elvileg ennek korrektebb a hűtője] - 38K
vs gigabyte 42K
még annyi hogy chieftec 400as van a gépbe 6000+ mellett bírni fogja-e
3870 már volt benne azt bírta simán.
holnap veszem, kérdés, hogy melyik fajta 9600ot. választ kösz előre is.
-
Megéri, nekem is ilyen van. Jó a gyári hűtője hang/teljesítmény szempontjából, én is csak azért cseréltem le vízhűtésre a gyárit, mert mindenemet víz hűti a gépben. Egy minimálisan gyárilag húzva van, remélem van benne tuningpotenciál, egyelőre nem volt alkalmam nekiállni Rivatunerrel, de ami késik, nem múlik...
-
whited
addikt
Hello
Pár nap mulva én is boldog tulaja leszek egy gain 9600gt golden sample-nak.
Vkinek van már vmi tapasztalata a karival???És szteterk megérte megvenni 45é? -
munky
őstag
eltévedtem.
-
gti16v
őstag
hell
Az evereset miért nem látja a gpu órajeleit?
köszi
-
whited
addikt
Hello
A bfg 9600gt oc-nak a hüttése jó???ha alapon használom ahogy adják és ez a kari mennyivel gyengébb egy sima 88gt-nél???fps-ben mérve -
Dubmaster
aktív tag
Épp most tesztelek egyet, háááát, nem rossz, de a radeon 3870-et NEM veri a tesztek ellenére
Alapban jó, de tuningban nem hoz annyit, mint a 3870.
Viszont korrekt, halk a hűtése.40K körüli árat most, hogy mennek lefelé a 3870-nek árai már nem nagyon éri meg, 35K körül kellene lenni az árának!
-
t256
őstag
A Galaxy Extreme Tunerről mik a tapasztalatok. Nagyon jó árban van.
[link] -
Csövy
tag
Hal!
Nem tudnátok vmit mondani nekem az EVGA 9600gt SSC ről?
Nem az ár értk arány érdekelne inkább az h mennyit számít az a plusz 1xx mhz a teljesítményben...kösz
-
volvoguy
addikt
segitsetek! mi a lényegesebb? a galaxy 9600GT Extreme tuner, amelynek órajelei 675/2000Mhz
vagy az MSi 9600GT OC amely órajelei 700/1900. -
Prymus X.
tag
Hi. Tudnátok említeni egy halk hűtéses 9600-at vagy 8800GT-t ? Köszi.
-
volvoguy
addikt
valaki vett msi 9600GT OC-t? azt az átlászó pirosmüanyagos hűtőset? mik a tapasztalatok?
-
-
volvoguy
addikt
-
Kroni1
veterán
válasz
volvoguy #830 üzenetére
és egyébként neked ez nagyon fontos tulajdonság? tudod egyáltalán h mit akarsz rákötni a kártyára, és mire akarod használni? ha leirnád mire akarod használni a gépedet, valami konkrét kérdést tennél fel lehet h könnyebben tudnánk segiteni neked, és nem akadnánk el az ien lényegtelen kérdéseknél, a szabványoknál. pl. monitort kötnél rá dvi-on csak és játékra használod? akkor kell egy dvi az összes többi tul. teljesen lényegtelen neked. lcd tv-t hdmi-n mozizáshoz? akkor hdmi-s kell neked. stb..
a hdtv-t az összes 96 kari tudja, ugyhogy ezen ne akadj fent, lépj tovább rajta. az svideon kiküldött képet már hdtv kimenetnek nevezve próbálják eladni.. ennyi.
-
volvoguy
addikt
de amiket felsoroltam - HDMI, HDCP, HDTV, SVIDEO, S/PDIF, D-SUB, VIDEO-IN, DVI-PORT, DUAL LINK - ezek mind csatlakozók, vagy van amelyik kakutojás, és nem is csatlakozó, hanem valamiylen tulajdonság...amit az én tudatlanságom miatt véltem csatlakozónak. mert ugye a HDCP az nem is csatlakozó..ha jól gondolom, ugye? vannak még kakukktojások a felsorolásaim között?
-
Kroni1
veterán
válasz
volvoguy #823 üzenetére
Megválaszoltad: az egyes gyártók kártyái eltérnek egymástól.
HDMI, S/PDIF, - ez nem mindegyikben van, Gainward-okban biztos.
D-SUB, ez átalakitoval minden DVI-on megy.
VIDEO-IN - ez ritka, iet itthon még nem láttam
HDCP, ez a HD film dekodolás, mind tudja
HDTV, SVIDEO - ez egy kimenet, ugyanaz és ált mindegyikben van.legegyszerübb lenne ha kinéznél egy kártyát és a gyártó honlapján megnéznéd a kimeneteket. oda szokták irni.
-
volvoguy
addikt
üdv. vki letudná nekem irni, hogy mik a 9600 gyári referencia adatai? az órajelekkel tisztában vagyok, engem tulajdonképpen a specifikációk érdekelnek. pontositva, ugye mindegyik karin 3 csatlakozó van..méghozzá 2 dvi dual link és 1 tv-out.....ugye eddig pontos?
namár most ezek a funkciók akkor hogyan érhetők el? kábelátalakitó segitségével? HDMI, HDCP, HDTV, SVIDEO, S/PDIF, D-SUB, VIDEO-IN? vagy az itt felsoroltak gyártótól függő specifikációk, tehát ezek a kártyába vannak beépitve, és igy az egyes gyártók kártyái (msi, asus, gigabyte stb.) eltérnek egymástól? -
Mortel
senior tag
A galaxyt, és egyéb nem ref. nyákos ártyákat nem lehet Rivatunerből állítani.
A régi Inno3D-et simán lehetett, ezt nem.
Van egy Extreme Tuner nevű progi amivel lehet, de nem lehet hozzájutni.
Azért kérdeztem, hogy nincsen-e valakinek ilyen kártyája?
Üdv:
M
-
volvoguy
addikt
Üdv. Ugye vannak az nvidia 9600os kártyái. A referenciától eltérően adnak ki a gyártók kártyákat. Azt szeretném tudni, hogy mik azok a kártya-tulajdonságok, amikben az egyes termékek (msi, galaxy, gigabyte, asus) eltérnek egymástól. Én ugyanis a megjelent 9600osokat egy kis excel táblázatban egymás mellé raktam, és van egy pár olyan adat, amit nem találtam a hivatalos oldalakon. Ilyenekre gondolok: HDMI, HDCP, HDTV, SVIDEO, S/PDIF, D-SUB, DUAL-LINK, DVI PORT, VIDEO-IN stb...
Ezek a specifikációk az összes gyártó kártyáján jelen vannak, vagy ez egyénileg változik, hogy melyik kártátyán mit találunk? -
Mortel
senior tag
Sziasztok!
Véletlenül nincs valakinek Galaxy márkájú?
Azt hiszem ahhoz adnak egy Xtreme Tuner nevű progit.
Nagyon szeretném megszerezni, mivel a 8800GT-hez nem jár, és nem tudom szabályozni a venti fordulatát, avval pedig lehetne...
Se letölteni, se megrendelni a Galaxy-tól nem lehet.
Alapon hangos sajnos.Előre is nagyon köszönök minden segítséget!
Üdv:
M
-
volvoguy
addikt
azt megtudná valaki mondani, hogy az MSI 9600 512 OC-t melyik hűtéssel forgalmazzák magyarországon? mert van az a qurva jól kinéző, átlátszó vörös müanyag, ami nagyon frankón mutat, de a hivatalos oldalon van egy hagyományos referenciahűtéssel szerelt változat is..[link]
mind a 2-t fogják forgalmazni, vagy csak a V801-t? sajna ha jól tudom aholén vemmén a pirosat nem kapni...
-
látom, még benne van a csuklódban a délután megjelent teszt, igazi kis vadnyugati leszámolós feelingje lett
persze, egy ilyen stílusú tesztnél az alapórajel számít, meg az elemzőseknél is abból kell kiindulni. de Nálatok sem ilyen minden cikk (ld. pl. a decemberi 25e FT-os középkategóriás). másrészt ember legyen a talpán, aki az alapórajeles teszt alapján nagy okosságokat kiszámol - nem árt legalább 1-2 OC-s modell teljesíményét látni viszonyításként, pl. ahogy az eredeti 9600GT-s tesztbe bekúszott a Zotac kártya is.
-
Drizzt
nagyúr
Nem értek egyet feltétlenül! Ha 10%-kal lasabb tényleg a 8800GT-nél, akkor ha 1680*1050-et használ, megéri a csere. Ott a kevés ram miatt néha megszenved a GTS320. Én mondjuk 8800GT-re cseréltem, de mindenféleképpen megérte(mondjuk 10K-knál is kevesebbet fizettem rá, de 15-ig simán megérte volna). 20" natív felbontásán pont annyi a különbség, hogy ami eddig be-be szaggatott, meg-meg akadt, az most megy tökéletesen.
Szóval ártól függ, hogy megéri-e, meg felhasználói helyzettől szerintem. -
ProEvoFan
nagyúr
9600GT jobb mint a 8800GTS 320Mbos vga?KB mennyivel?Csak azért kérdem h érdemes e lecserélni
-
Sylar666
csendes tag
Itt a RivaTuner telepítésére a megoldás:
http://www.techpowerup.com/downloads/724/RivaTuner_x64_signed_Drivers.html
-
volvoguy
addikt
tehát azt mondjátok, hogy már ezek a 9600osok is elég erősek, igy nem várható lényeges tuningolás, ugye?
-
szerintem a boltban kapható verziók a relevánsak - és ebből persze nem szabad kihagyni az alapórajelest sem. viszont amíg 3870-ből egy-egy OC-s van, általában elég rendes árprémiummal, 9600GT-ből hemzsegnek a túlhajtott változatok, szerintem ez egy releváns szempont egy ilyen cikknél. de hol a cikk?
-
Yutani
nagyúr
Egy alapon járó 3870 ellen egy alapon járó 9600GT-t kellene tesztelni, én azt gondolom, és remélem, Fless is így gondolja. Azt kell elsősorban látni, hogy a két kártyából a boltban kapható alap verziók hogy állnak egymáshoz képest. Persze mehet a tesztbe tuning is mindkét oldalról, de alapvetően a default órajelek a mérvadók.
-
Kroni1
veterán
Ha a Zotacra gondolsz a frissitett tesztet már néztem, de írtad korábban, hogy több játékban, illetve újabb driverekkel lesz majd a 96 vs 3870 teszt, ezt várom már.. Remélem délutánra kint lesz. Amúgy az új tesztben is a Zotac karit nyúzod majd? (igazából nincs sok jelentőssége, de abban reménykedtem, h most egy másik OC kari lesz benne..)
-
Kroni1
veterán
na arra kiváncsi vagyok mennyit számít ennek a karinak a tuning.
suti_88: Ha megnézed a Galaxytech oldalán egyedi tervezésű a ref.nél kisebb méretű nyákon, 2slotos hűtővel árulják az overclocked verziót.. Elég jónak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Radeon HD 3850 ellenfeléül kikiáltott kártya referenciaváltozata után a gyárilag tuningolt Zotac AMP adataival bővültek a grafikonok.
- Yettel topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Videós, mozgóképes topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elite: Dangerous
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest