- Kompakt vízhűtés
- ZIDOO médialejátszók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwl
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne hozzátok, segítsetek léci!
Van egy Gigabyte X38 DQ6 alaplapom és szeretnék venni bele
egy Intel Core 2 Extreme QX6600 procit.
Az a kérdésem, hogy az alapalap tudja e majd kezelni ezt a procit?Gigabyte X38 DQ6 os alaplap kompatibilitási listájában csak a
Core™ 2 Extreme QX6700 szerepel
itt a link ahol van ez a lista:
http://www.giga-byte.hu/products/mb/cpulist/ga-x38-dq6.html
Emiatt kérdezem hogy jó e lesz az alaplapba a prociKöszönöm a válaszokat!
üdv -
törölt tag
Bocsánat nem köszöntem. Sziasztok!
-
törölt tag
Nemrég leptem meg magam 6750esell, és bár gyorsabb lett a gép, azért ilyen szép everest értékeket nem sikerült elérnem. Bár az alaplapom támogatja mégis, az memolvasás 6500, írás 5500. Lehet, hogy azért mert csak 945ös chipsetem van, és csk ddr2 667es rammok?
-
P34k
tag
Sziasztok!
Pontosan milyen Volt paramétereket kell emelgetni a tuninghoz?
CPU kapott BIOSból 1.4et az eredeti 1.3 helyett... minden más feszkó maradt defaulton.
E6550 @ 7x490MHz jelen pillanatban egy Freezer 7-tel... de csak ki lehet belőle még paszirozni valamit...
Alaplap Abit IP35-E.
Köszi előre is. -
aveboyx3
csendes tag
a tömörítési részeknél jól elpáholták szegény AMD-t
Azért egy picit piszokság, h senki sem foglalkozik azzal, h ezek a tesztek főleg (vagy esetleg kizárólagosan) betömörítések voltak.
És kitömörítéseknél 7ZIP, ARJ, etc.. lazán veri az AMD a core2 magokat..
És talán azon is el lehet gondolkozni, ma perpill melyik irányt használja a pórnép -
Kain
senior tag
Nincs benne fps limit,én legalábbis kevés egységgel kis pályán,ahol szakit,simán több volt 30 nál,de mondjuk a 60-at nem érte el,szal lehet ott van limit.Az én konfigom kb 1500-1800 összes pályán lévő egységnél kezd halódni,szal azt irt konfig 4 maggal olyan 3Kig kéne folyamatosnak lennie,de sajna ez tesztből nem bizonyosodtunk meg.
-
Cefet
aktív tag
Nem semmi erdmények. Csak valóban érdekes, hogy nincsenek fesz értékek, vagy ha vannak, akkor valszeg hibásak. Nekem bios-ban beállított 1.55V alatt még a bios sem jön be 4GHz környékén. Amúgy meg mi az 650MHz FSB???
Azt milyen alaplapban csinálták???
Milyen memóriával???
ÚÚÚÚÚHHH!!! -
Speed®
titán
Akartam említeni, épp megelőztél
Valóban keményen eszi a procit.
Csak sajna elég nehéz lemérni hogy a stratégiában hol kezdődik a procifüggőség és hol ér véget a VGA/RAM szükséglet...milyen mértékű csatát kell ehhez lehetőleg egyformán futtatni a mérés ideje alatt. Kérdés továbbá hogy van-e FPSlimit a játékban (aka C&C3 30FPS)? -
Kain
senior tag
Majdnem tökéletes a teszt.Csak azt nem értem h a supreme commandert ami amelett h kihasználja a akár a 4 magon is,de inkább igényli,simán ki tudtátok hagyni a tesztből.Az egyetlenből ahol kb kéne.....
-
Savage5
senior tag
válasz
masterful87 #94 üzenetére
A beteg én vagyok, a lap meg még nF2-es. Nem vág teljesen témába, de ha már előjött... Gondoltam.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
masterful87 #94 üzenetére
K7-eket sütögetnek akkora fesszel, nála meg éppen Epox 8RDA3+ van, gondolom vmod-dal megtoldva
-
-
REDeath
őstag
sebaj, jövőre majd jönnek a k10-ek akkor potom összegért hozzájutok majd egy 6000+-ért amivel 2 évig eljátszok majd
vagy lehet lesz 30k körl olyan k10-es ami másfélszer lenyomja a 6000+ osat
ui: ó lenne egy gyors kérdésem, mer mostanában annyira nem követem az x2 tuningot. egy2,8 Ghz-es X2-őt meddig leeht húzni? 3,4-ig lehet? szóval így általánosságban hogy viszonyulnak tuning terén a c2d-khez?
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
Hehe
az én gépem memória tesztekben (olvasás/írás/késleltetés) veri az összes c2d-t
pedig csak egy s939 3000+ venice alapfeszültésgen(!!) tuningolva
-
Savage5
senior tag
Hmm, ez a vdrop mod elég ígéretesnek látszik, ahogy nézegetem a külföldi bátrakat. Akár orovsság lehetne az én lapomnak is? Mert hiába állítok be pl. 1.8V-ot a processzornak, amikor elkezdek Prime-mal, SuperPI-vel szórakozni, CPU-Z és Everest szerint is a feszültség visszaesik a BIOS-ban beállítható előző értékre, ha kilépek, néhány másodpercig a betonstabilnak tűnő 1.775V is elkezd 1.825-ig ugrándozni.
-
klambi
addikt
én meg azthittem hogy jó kis proci a 4200+-os
ÉN kérek elnézést!! -
Rolcsi20
senior tag
én már az elején meguntam olvasni, ahogy elérkeztem az árakhoz, mi az hogy az 5200+ az 30-35között van? ki az a barom aki annyiért látta mert én mindenhol 25 alatt látom....intelekhez nem értek de az itteni tesztekbe állandóan elvannak árazva az AMD-k
...
-
Ribi
nagyúr
Hat neharagujd de elegge ossze vissza magyarazol. Az ellenallason eso feszkonak semmi koze a vdropphoz. A dropp alatt azt ertik hogy beallitanak x feszt es a proci x-0.06-ot kap. Nyilvan van abban a szerencsetlen lapban van egy visszacsatolas ami ellenorzi a feszkot es probalja stabilizalni. Csak ha a csatolasban kiszamolt ertekektol eltero ellenallasok vagy alkatresz vannak akkor a visszacsatolas nem tudja ellattni feladatat. Es ennek a kovetkezmenye az is, hogy terhelesnel megtobb feszko esik. Ha adsz neki tobb feszt, terhelesnel akkor is tovabb esik, mert szar a visszacsatolas, es csak akkor tudod kikuszobolni ha megjavitod pencillel.
-
Achill3uS
nagyúr
hát ez hosszura sikeredett de sebaj
az elektronikai részébe nem tudok és nem is akarok belekötni, mivel nem vagyok villamosmérnök, biztos igazad van
viszont hidd el a droop fizikai kiküszöbölése minden usernek fontos (lenne) aki egy kicsit is tuningol, ugyanis addig nincs gond ahogy te mondod, egyszerüen többet állítasz bios-bol, hogy megkapd a kívánt értéket, csakhogy a legnagyobb gond ott van hogy még azt az értéket se tudja megtartani terhelés alatt.. ergo bios-bol belősz 1.40-t, mondjuk ez ad 1.35-öt, ráküldesz egy orthos-t, és leesik 1.32-re. sztem nem kell ecsetelnem a negativumaités egy jól bekötött beállított droop mod ezt küszöböli ki. és ezaz amit a mérnökök is be tudnának tenni a lapokba mert van 1-2 lap ami 0 vagy max 0.01v-t droopol, tehát nem lehetetlen. az hogy a vezetékekben mennyi fesz veszik ect nemtudom, de azért sztem ott már csak ezredekről van szó.
hát igen, ezek apró alkatrészek, a forrasztásuk se tul könnyű, vigyázni kell, ha rosszul csinálja az ember a garit is bukhatod mert nyoma marad.
miért lenne harag?csak véleményt cserélünk
-
Cefet
aktív tag
válasz
Achill3uS #76 üzenetére
Na igen a feszmérőt becsapom dolgot jól benéztem, ezt elismerem. De azt továbbra is fenntartom, hogy drop mindenképpen van, csak ha megbuherálod a MOBO-t, vagy egyebet, akkor eleve annyival többet küld a(z alaplapi) táp, hogy a procihoz eljut a beállított érték. A táptól a procihoz futó vezetékek felfoghatók kis értékű ellenállásokként. Ezeken mindig esik valamekkora feszültség. Nem állandó, mert az átfolyó áramtól függ. Kétszer akkora áramnál kétszer akkora a drop (tuning). Tehát ha a dropot ki akarod küszöbölni, akkor egy inteligens szabályzó kellene, ami mindig figyeli a prociba befolyó áramot. Vagy egyszerűbb, ha a mérendő feszültséget (ami a tápot vezérli) közvetlenül a prociból vezetik vissza. Valószinüleg ezt csinálják, mégsem tökéletes. Talán azért mert nagyon pontosan, század, sőt ezred volt pontosan kellene szabályozni. Meg azért is, mert az alkatrészek méretéhez, a vezetékek keresztmetszetéhez képest óriási áramok folynak. Ezt persze ne szó szerint értsd, meg van ott méretezve minden rendesen, de egy kis fesz csökkenést nem tudnak elkerülni. A gyártó mérnökei úgy lehetnek vele, hogy ha kevés a fesz a drop miatt, akkor adj többet neki és kész. Ezzel egyet is értek, ésszerű határok között mindenki etesse úgy a prociját, ahogy akarja. A dropmodnak akkor van értelme szerintem, ha az alaplap tartalékai elfogytak. Ha már a maximum is kevés. Vagy ha nem tudod állítani a tápfeszt (VGA). Akkor jöhet a mod. Az XS-en tuti nem kezdők vannak, nem átlag userek. Ők néhány(100) +MHz-ért elég vad dolgokat is csinálnak. Nem kérdőjelezem meg a hozzáértésüket, de valszeg nekik is hosszú lenne a tönkrement alkatrészek listája...
Szóval óvatosan a moddal. Még ha tudod is, hogy mit csinálsz, nagyon picikék az alkatrészek manapság.
Mindenki védi az igazát, amíg be nem bizonyítják neki hogy tévedett. Akkor van gáz, ha még utána is védi...
Természetesen nincs harag. Ha tudunk értelmesen beszélgetni sokat tanulhatunk egymástól.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Arról van szó, hogy az egyszeri tuningos azt szeretné, hogy pontosan akkora feszültséget kapjon stabilan a CPU-ja, amekkorát a BIOS-ban beállított.
Hiába van technikailag feszültségesés, hiába a különböző veszteségek, ettől még simán lehetne olyan lapot gyártani, amely a fenti elvárásnak megfelel.
Ezt több példa is alátámasztja:
- nem Intel chipsetes lapok esetén ritka a vdrop (legalábbis alig hallani róla)
- Bad Axe 2 esetén alig jelentkezik vdrop (érdekes...)
- mod segítségével kiküszöbölhető a jelenség -
Calibos
addikt
Processszorok az alsóházból, Processszorok a felsőházból annyi fajta létezik már hogy nem látom át az egészet
[Szerkesztve] -
dragonfx
veterán
jó teszt, az intel gyakorlatilag halálra ítéli az alsóbb procikat (pl:6320, 6420, 450...és társaik)...mivel aránytalanul drágák, érsd 30-35e..míg a 6850et már 60e-ért meg lehet kapni, ami azért elég szép ár, hiszen nézzük csak meg feél éve emnnyi volt a top.....hát nem 60 hanem inkább 160. Ezek szerint ennyire megy az intelneka core 2, ami nem is csoda, meg gondolom, arra is figyelnek mosmá hogy ne alacsny órajel legyen a konkurenssel szemben.Alapnak még mindig ott lesz a 4300-2160....aki meg bika gépet akar...nahát mosmár annak sem kell millákat kidobnia, hisz pl:egy p5k se kerül annyira sokba.
De mint leírtátok max.a ponthajhászoknak és a maximalistáknak érdemes megvenni ezeket az 50-60e-s procikat....mert már kideürl itt is ph!n hogy a 20e-s proci is közel erre képes....+/-5%....nem beszéálve arról ilyen core2höz azért érdemesebb ütős körítés is...pl:8800gts......mert alatta minek ilyen erőset. -
Achill3uS
nagyúr
aha, és akkor miért tőled olvasunk ilyesmit kb először hogy lehet vdrop modot csinálni csak nincs értelme.. érdekes mód xs-en is van pár hozzá értő ember és senki nem mondott ilyesmit, hogy ez csak látszat, és csak ''becsapom a feszmérőt''.. de ez mellékes, amikor saját magam tapasztalom h mod után (legyen az pencil vagy egy beforrasztott poti) sokkal jobban megy a proci mert egyszerüen nem esik vissza a vcore terheléskor nekem ne mondja senki hogy nem számit semmit.. nem kéne ilyne elánnal védeni az igazad, még akkor se ha akár jobban értesz az elektronikához mint Soak vagy én, de tapasztalatod nincs benne.. és ezt énse bántásból mondom.
-
Cefet
aktív tag
A művészetekhez én sem igazán...
A feszültség értékét csak megmérni tudod, kiolvasni nem. Az igaz viszont, hogy a bios megmondja a tápvezérlő IC-nek, hogy mennyi legyen az annyi.
Igazad lehet Jánoskával. Nem a feszmérőt csapják be, hanem a tápvezérlő IC-re visszavezetett referencia feszültséget módosítják. Így az több feszt ad ki. Ha 1.4-ről dropol
1.35-re, akkor legalább 1.45-öt kell, hogy kiadjon, hogy a drop után meglegyen az 1.4.
És hidd el nekem, hogy a drop ilyen nagy áramnál mindig ott lesz az áramforrás és a fogyasztó között. Igen, sajna én sem értek sokmindenhez.Ez van.
Méregesd... Nem mondhatom meg, hogy mit csinálj és mit ne... -
Soak
veterán
Nem nagyon akarok veled vitázni, mert van amihez a Te tudásod kevés és van amihez az enyém... Ne haragudj nem megbántani akarlak.
Nem értek a művészetekhez pl ...
Ezzel végülis becsapod a feszmérőt.
Milyen feszmérőt? nem sensort olvasol ki hanem a cpu felé továbbitott fesz értékét egy megadott ponton. És de, stabilabb feszt ad. Azt mivel magyarázod mondjuk ,hogy Jánoska beállit a biosban 1,4V-t és nem megy neki a 3000mhz mer dropol 1,35-re , megcsinálja a modot és a multimétere is 1,4V-t jelez ki terhelés és nyugalmi állapotban és megy neki a 3000mhz mert a cpu valósan megkapja az 1,4V-t? És elismerem ,hogy sokmindenhez nem értek, de ezeket a drop modokat olyan emberk találják/ajánlják akik nem kicsit értenek ezekehez az izékhez
Multiméterrel méred ki a feszt. És? Értelme van-e? Mit csinálsz, felírod valahová?
Igen, van értelme ,mert tudom ,hogy a processzorom mennyi feszt kap ás ezáltal okosabb vagyok mert tudok neki annyi feszt adni amennyit én szeretnék és nem amennyit a lap szeretne -
Cefet
aktív tag
Nem nagyon akarok veled vitázni, mert van amihez a Te tudásod kevés és van amihez az enyém... Ne haragudj nem megbántani akarlak.
Igen, van pencil drop mod. De ettől nem ad stabilabb feszt a lapod. Csak annyit csinálsz vele, hogy a feszültség mérő szenzor referencia ellenállásának az értékét egy kicsit csökkented. Ezzel végülis becsapod a feszmérőt. Kérdés, hogy van-e értelme? Mert a nagy áram miatti a feszültségesés megmarad, csak nem látod. Persze értik a dolgukat azok a mérnökök, szerinted ők nem tudnák eleve összefirkálni azokat az ellenállásokat?
Multiméterrel méred ki a feszt. És? Értelme van-e? Mit csinálsz, felírod valahová?
Valóban nem olvastam utána, igazad van. Talán lesz még rá szükségem, ha nagyon elvadultan akarok tuningolni, és az alaplap által felkínált lehetőségek kevésnek bizonyulnak. Egyenlőre tartózkodom ezektől. -
szab.tam
nagyúr
nem tom, mit nem értesz.
ezt írtad: ''Én eddig csak egy C2D-s ASUS alaplapnál tapasztaltam a fölé feszelést. A többi mind dropol szorgalmasan''
én meg erre leírtam, hogy nekem am2-es asrockom van, és nálam is negyobb a valós mért fesz a biosban beállítottnál, tehát nemcsak a c2d-s asusoknál van ilyen....
vagy én értettem félre valamit?
[Szerkesztve] -
-
Soak
veterán
Amúgy a droppal nem nagyon lehet mit kezdeni. (gyártói szinten)
Hát persze... azért van egy csomo laphoz pencil drop mod ami annyit tesz ,hogy két pontot össze firkálsz és máris betonstabil feszt ad a lapod. Ezt nem lehet gyártói szinten megoldani?MIt gondolsz ,hogy kis iskolások ülnek az alaplap gyártók mérnöki táborában?
Amit a MOBO mér, az közel sem pontos
Minden lapomon multiméterrel mérem ki a feszt
Digitális multiméterrel lehetne pontosan kimérni, de ezzel sem mindegy, hogy hol méred.
kicsit olvass már utánna mielött ilyen hsz-t irsz. Majdnem minden lapnak (biztos ,hogy van olyan amelyiknek nem) megtalálható a neten számos forrásból, hogy hol kell kimérni az adott feszeket (nb, cpu, dimm stb.. )
[Szerkesztve] -
Cefet
aktív tag
Az enyém is keményen droppol. A beállított fesz több mint 1,55V volt. Ennek ellenére lehet, hogy erdokenek igaza van.
Amúgy a droppal nem nagyon lehet mit kezdeni. (gyártói szinten)
Ha az egyszerűség kedvéért csak 60W TDP-vel és 1,5V core fesszel számolok, akkor is legalább 40A áramot kell a procihoz vezetni. Ugyan nem egy dróton megy a kakaó, de figyelembe véve a vezetékek keresztmetszetét is, elkerülhetetlen, hogy ne legyen veszteség a prociig.
Amit a MOBO mér, az közel sem pontos. Mert nem tudjuk, hogy hol mér. Ahol a fesz ''keletkezik'' (a core táp egyenirányítóján), vagy a proci lábaihoz közel. Maga a szenzor sem pontos szerintem. Digitális multiméterrel lehetne pontosan kimérni, de ezzel sem mindegy, hogy hol méred. Amíg nem volt kikapcsolva a speedstep, addig nagyon jól követhető volt az áramfelvétel változása. Amikor ''rákapcsolt'' a proci, akkor több mint egy tized voltot is visszaesett a corefesz.
[Szerkesztve] -
Cefet
aktív tag
Először is grat a teszthez, jól sikerült.
Látom többen is érdeklődnek az E6750 után...
Sajna nem derül ki a tesztből egyértelműen, hogy mennyire is jó ez a proci.
Segítek egy kicsit: [link]
Figyeljétek a hőfokot. Egy P5K-ban, közepes hőcsöves (lég)hűtővel...
Tényleg jó lett a G0 stepping. Ha minden alapon van, akkor teljesen hideg a borda alul.
Gratula az Intel-nek is.
Jut eszembe: egyből biost kellett frissíteni, mert uCode load error-t írt ki a lap.
[Szerkesztve] -
joki19
tag
Már az előző tesztekben is láttam, hogy leginkább közepes teljesitményű videókártyával tesztelnek. Ezt megértem, nincsen mindenkinek pénze high end vga-ra. Az érdekelne, hogy egy erősebb kártyával milyen lenne az Fps ugrás? Például a mostani teszt egy 8800 Gts 320Mb -al.
Olyan 5 - 10% ra tippelek -
xT4ken
tag
válasz
norbertember #46 üzenetére
Szerintem akkor az Asus hibázott a Bios készítésekor. Csak találgatok, de lehet, hogy a régi biost módosították (1066FSB-s procikhoz valót) a magasabb FSB miatt és elszámoltak valamit, ami miatt sületlenségeket jelez a szenzor.
Meg kell várni a legújjabb biost (ha a lapon tényleg a legújjabb van). Addig viszont nem nagyon tuningolnám a csúcsra. A reklamációt ilyen esetekben nemtudom hogy kezelik.... -
hunnylander
őstag
válasz
masterful87 #52 üzenetére
Bezony, Intel bácsi odatett rendesen a G0-ás stepping-gel.
-
aginor
veterán
Jö lett a cikk.
Bár én hiányolom a részletes, sok típusra kiterjedő tunningot, p965, nf650 és p35 deszkákban is.
Tudom, telhetetlen vagyok.. -
erdoke
titán
válasz
ImpersonatoR #47 üzenetére
Sokkal ütősebb nem jön 2 hónapon belül. A nem extrém 45 nm-es Intel desktop processzorok és a K10 architektúrára épülő desktop CPU-k egyaránt 2008 elejére várhatók, de azok se lesznek sokkal gyorsabbak azonos órajelen.
Penryn alapú Xeon nyilvánosságra került bemutatójának dátuma november 11. -
Zotya84
őstag
Hm... lehet hogy a végefelé levő mondattal teljesen egyetértek? Ha valaki olcsón akar jó gépet, akkor X2, viszont ha a teljesítmény a fontos akkor C2D...
Főleg, hogy mint írtátok a P965 hivatalosan nem támogatja a 1333as FSB-t de az egyik kedvenc C2D ''alaplapomon'' Az abit AB9 és Pro deszkák a 19es (06.27) biostól már viszik őket...
[link] -
Drizzt
nagyúr
válasz
norbertember #46 üzenetére
Szerintem ezeknek a hőmérsékletét kb. semmi nem írja ki jól. Terheletlenül 2.4Ghz-re vesz most vissza nálam, s 29 fokot ír ki, megterhelve játékkal, meg ilyesmivel 37 fokot 3.2G-n.
-
masterful87
senior tag
válasz
ImpersonatoR #47 üzenetére
Azután meg várhatsz még fél évet, hogy mérséklődjenek az árak.
Aszem X38 október, Penryn meg talán már szeptemberben bemutatkozik?! -
Drizzt
nagyúr
Hello. A tuningot stock hűtővel néztétek? Egyelőre nálam 3.2Ghz a max. stabil alapfeszen, 3.3 már nem volt stabil, bár lehet a Kingmax ramok miatt. Azoknak mennyi fesz kell az 1066-hoz vajon? Mert 2.1V-n nem jó már az Orthos, ha 4:5-ben van a ram, s 1000Mhz-en kéne így mennie. Nem tudom, hogy a ramom miatt, vagy a proci maitt nem tudok alapfeszen 3.2 felé többel menni.
-
Mikorra várhatóak új chipkészeletek/procik a jövőben? Nem akarok venni p35 + e6850 t úgy h 2 hónap múlva jön valami sokkal ütősebb.. Akkor inkább várok ^^
-
dregpeter
tag
Sziasztok, összeraktam egy gépet, alaplap Gigabyte GA-P35-DS3 proci E6550 , chieftec 450 W os táp, feltettem a proci gyári hütőjét bekapcsolom a gépet, de nem akar elindulni a hütője, megmozdul de nem indul, MI LEHET AZ OKA?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
norbertember #40 üzenetére
lattam en mar bios-bol -99 fokot is léghütéssel
amin látszik, hogy ennyire szélsőséges érték, mint a 14 fok is, értelem szerüen nem valós..
jo a teszt, tetszett, hogy bevettétek a nagyágyu quad-okat is..
[Szerkesztve] -
xT4ken
tag
válasz
norbertember #40 üzenetére
Szibériába biztos normális.
Amugy meg elég egyértelmű, hogy a processorok szobahőmérséklet felett vannak pár másodperc alatt. Bios update a tippem.
-
waverider
senior tag
úgy-úgy. Intel inside (in mind)
mindenkinek vannak hibái.
nekem az Oblivion az.
nagyon szeretem ezt a játékot, szinte megunhatatlan a kiegészítőkkel.éppen ezért ismételt köszönet, hogy minden ilyen tesztben viszontlátni
jó ezeket a számokat ennek a játéknak a fényében látni.
nálam biztos fontos tényező lesz a vásárlásnál... -
norbertember
csendes tag
Hi
Unokatesóm vett egy E6750-et és hozzá Asus Silent Square processzor hűtőt.
Szerintetek az lehetséges, hogy a BIOS jól írja ki hogy hány fokos a hőmérsékelete? Ugyanis csak 14 fokot ír. -
tupacamaru
veterán
Gratulálok én is a teszthez, most nagyon jókor jött. Ha minden igaz ősszel gépújítás lesz és segíteni fog a döntésben. THX.
-
AMD Power
titán
Nagyon jó kis teszt volt ez. Kár , hogy az FX nem voltak jelen.
-
dregpeter
tag
Sziasztok, vettem egy intel cd2 procit E6550 est( dobozos verzo), az problémám, hogy a hütön rajta van a paszta összekéne tenni az alaplappal, de a hütön szabályos 3 csikban van a paszta, melyek közt 2-3 miliméter hely van. Ez igy normális? mert Én ugy tudom hgy a pasztának egyenletesen kéne rajta lennie, mert külömben rossz lesz a hőátads és kiég minden. Kérdésem a következő, hogyan folytasam?
-
mandark94
csendes tag
Asus p5b deluxe hivatalos oldalon támogatja az 1333-as fsb-t. De akkor biztosan belemenne egy e6750?
Ezeket néztem ki mostanság.
-
masterful87
senior tag
Nagyon szép teszt!
Mostmár én is befogom a számat, mint E6750-re kíváncsi olvasó.
Gyönyörű E6750 tuning!
TDU rulez!
Felvetettétek a gondolatot, hogy tuninggal az E6320/E6420 jobb választás lehet mint az E6x50 sorozat... ezt mindig olyan nehezen nyelem le: én azt látom, hogy csak pár ezerrel kerül többe, egy új steppinges javított architektúrájú proci, lásd E6320 vs E6550/E6750. És ezért fáj a szívem többet kiadni rá, de megteszem!
Ezért is fogok az E6750 mellett dönteni... új stepping=kevesebb fogyasztás=kevesebb hő, javított architektúra, jobb tuningolhatóság, és már alapon is elég erős.
P35-ös alaplapba lesz.... 1066-os A-Data EE-nel... sztem a tuning se kizárt alacsony szorzó ide vagy oda. Számomra, aki nem vette meg a gépét még a P965-ös időkben, ez egy tökéletes választás, türelem...
[Szerkesztve] -
edgR
őstag
ez velos volt, le a kalappal
-
Oliverda
titán
válasz
horvathkrisz #29 üzenetére
Még legalább 1 év.
-
szab.tam
nagyúr
a teszt alaposságát, és korrektségét az is jellemzi, hogy az állandó tesztfikázók, kötekedők is valamiért kussolnak.... vagy csak kint vannak még a strandon?
-
Oliverda
titán
válasz
Mr Bond 007 #25 üzenetére
Odébb van az még...
-
Vistaboy
veterán
Helyes, jövőre beújítok egy Q6600-at...
Amúgy király teszt lett, gratula. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #25 üzenetére
igen, ezzel pótolni fogják ezt a hiányosságukat!
[Szerkesztve] -
just
aktív tag
válasz
horvathkrisz #19 üzenetére
F10-es bios-al már tudja az 1333mhz-es fsb-t.
-
szab.tam
nagyúr
szép, alapos teszt.
szegény amd már csak 1 helyen verhetetlen, az pedig a memóriakezelés, de ott nagyon.
''– az AMD most nem tud mit lépni, a Phenom megjelenéséig kénytelen elviselni ezt a helyzetet''
én attól tartok, hogy majd utána is... -
fasyrt
őstag
válasz
horvathkrisz #19 üzenetére
Szerintem ha megnézed a Giga honlapját, akkor rá fogsz jönni.
-
horvathkrisz
addikt
Jelenleg 9*333MHz-re(3GHz) van tuningolva az E4300-asom Gigabyte 965PDS3 lapban.
A lapom elméletileg nem tudja az 1333MHz FSB-t (rev 2.0-ás)
Mi történik akkor szerintetek, ha egy ilyen 333MHz FSB-s procit rakok bele? -
Oliverda
titán
Egész jól állja a sarat a 6000+ a vele egy árkategóriában lévő C2D procikkal.
Azt viszont továbbra sem értem hogy miért nem valami AMD chipsetes lapban tesztelik az AMD procikat.
Szvsz a fogyasztásos teszt akkor lenne fair, ha a C2D is egy nForce-os lapban csücsülne. -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Johnny Cage #14 üzenetére
Jók az új Intel E6x50-es procik, de annyira azért nem, hogy a procicsere mellé még egy alaplapcserét is bevállaljon az, akinek régebbi Core2-je van.
Persze elvakult fanatikusok mindig voltak/vannak/lesznek.
[Szerkesztve] -
Michell
tag
Üdv !
Két megjegyzés szerveralkalmazásokhoz - én olyasmivel foglalkozom :
1. Számomra nem meglepő az AMD processzorok szereplése - amit én láttam ezügyben, ott majdhogynem a magszám és MHz alapján el lehetett helyezni a K8 és C2D processzorok teljesítményét.
2. Az FSB eltérés viszont nem volt elhanyagolható (Xeon 51xx -ek egymás közt).
Mindez adatbázis kezelésben. -
Johnny Cage
addikt
Az E6300-ban tudtommal csak 2mb L2 cache van.
-
just
aktív tag
grat. végre egy teszt amiben a két gyártó ''csúcsprocesszorai'' lettek összehasonlítva, nem pedig az h mi mennyibe kerül.
-
craine12
tag
Na, végeztem vele. Tényleg alapos, jó teszt lett, mint várható is volt. Két megjegyzés:
elvégre ez az első 3 GHz-es, Core architektúrára épülő processzor, mindez ráadásul négy maggal - az elején az volt, a négymagos később jött ki, mint az E6850-es, tehát az az első, vagy pedig a szórendet át kellene variálni az első négymagos 3GHz-es processzorra
Az egyetlen játék a Quake 4 volt eddig, amelyről tudtuk, hogy támogatja a többprocesszoros működést, ám mint most kiderült, a Test Drive Unlimitednek is tetszik ez a felállás... - emlékeim szerint a Lost Planet is ilyen, kiváncsi lennék az gyorsul-e a plusz két magtól (mondjuk ha 8800GTX/Ultra SLI lenne mellé) valamennyit.
-
Prof01
veterán
Grat!
-
R.P.
aktív tag
Nagyon jó a teszt de azért megnézhették volna az árakat. A 6000+ pl. már 37000-ért kapható kiskerben, én is annyiért vettem.
-
Fáraó
őstag
Grat a jó teszthez!
Teljesen megerősítette döntésemet:érdemes volt múlt héten megvennem az E6850-t az elkövetkezendő évekre. -
craine12
tag
Titokban számítottam rá, amekkor elégedetlenség volt az ''alsóház'' tesztjéből kimaradó processzorokkal kapcsolatban... Úgyhogy most karácsonyig mindenkinek betömték a száját
Megyek is olvasni, bár nekem sajna csak a mainstream kategória jut(ott). -
Kriza
őstag
Az E6750 miért nem lett ajánlott, vagy legalább tetszett minősítésű? Igen jó árban van, és rendesen odab@sz a teljesítménye.
mod.: ja, látom az x-et a típusszámban.OK
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
A konklúzió 2-ik bekezdését szerintem bármelyik tesztbe bele lehetne írni, egy kicsit ráadásul rövidebben is: átlagfelhasználóknak nem érdemes csúcskategóriás processzort venni. Bár igaz hogy így a cikk is kurtább lenne
-
Kriza
őstag
1. oldal: ''a jelenlegi (2006. augusztus 14.) árlistákon''
Háát, most már 2007 van.Kérem javítani.
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
Nagyot ütnek a Core2-k.
így hogy már lehet Q6600-at kapni 60K alatt, eléggé Best Buy szaga van a konvertálós,kódoslós stb stb nagy prociteljesítményt igénylő alkalmazást futtató userek között. -
Hebry
senior tag
Jó teszt, bár ezt már megszoktuk...
De tényleg jól átláthtóvá vált a rendszer, és segít dönteni. Köszönöm. -
keIdor
titán
Na már vártam eme tesztet! Köszönjük, olvasom is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Jogász topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- EA Sports WRC '23
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- Fűnyíró topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kompakt vízhűtés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest