- 3D nyomtatás
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
"Celeron 300A@450, 566@1140, 900@1200, Athlon XP 1700+ és 2100+ TBred-B"
A Celeron 566-ot csak 850-nek ismertem ellenben a 900-as Tua ment 1400-on is akár.
Athlon XP 1700+ -ból meg volt egy ami ment 2669MHz-en is nekem :De a cikkhez szólva, volt pár Pentium D805-ösöm is, mind ment 4GHZ-en, sőt, sok feljebb is
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
válasz
PeeterssoN #1942 üzenetére
Hogy érezd a gondoskodást.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
válasz
DIESELPOWER #1937 üzenetére
100 Ft.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
PeeterssoN
őstag
válasz
DIESELPOWER #1937 üzenetére
Hát ez jó kérdés!
Kérj beárazást itt a Prohardveren!
Jééé te vagy az!
[ Szerkesztve ]
-
DIESELPOWER
aktív tag
Amúgy milyen árban lehet eladni egy ilyen procit manapság ?
-
DIESELPOWER
aktív tag
Nekem az a bajom vele, hogy eléggé melegszik.
65-70 C
[ Szerkesztve ]
-
PeeterssoN
őstag
Sziasztok!
Nekem ilyen procim van! Mégsem tudom tuningolni!
Biosból 3000MHz sikerült azután már nem indult a vinfos 7. (64bit)Egy asrock xfire sata2 alaplapon van.
2*1 G 667 es ram (kit)
2*1 G 800 as ram van hozzá (kit)A hűtés szvsz nem gyári : Golden Orb II (1800 rmp vel max??)
vidikari hd 5450 1 giga (de szvsz ki se tudja használni)
Van itt a fórumon akinek ilyen volt vagy van és fel tudta húzni?
Mindenhol csak azt olvasom hogy 3.6 ghz stabil alap hűtéssel és fesszel.Gyengén vagyok idegbeteg, hogy ezt nem bírom megoldani!
HELP PLS!!!
az alaplap igy néz ki: http://www.asrock.com/mb/photo/ConRoeXFire-eSATA2(m).jpg
[ Szerkesztve ]
-
daweskie
csendes tag
Üdv! Szeretném feléleszteni a témát, ugyanis nemrég halt ki ezen processzorom alól az alaplap és amíg a teljes konfig le nem lesz cserélve, szeretnék egy megbízható, olcsó lapot alá, amiben esetleg meg is lehet húzni valamennyire a procit...(vmi jóféle ASUS pl..).
Várom az ötleteket.
Előre is köszönöm:daweskie -
deniel1984
csendes tag
Vagy jobb lenne ha váltanék e4500 vagy e4600 ra?
-
Telefunen
őstag
válasz
deniel1984 #1929 üzenetére
Alapon is olyan 50%-al (de akár még többel) erősebb -de egy kis tuningra akár az-az ASRock mobó is képes lehet (mondjuk 10x266-ra, ahhoz feszt sem kell emelni, meg a lap is tudhatja)
Szvsz. az E4xxx-ek nem valami nagy számok, jó lesz az E2180, ha többre vágysz vegyél alá lapot.
[ Szerkesztve ]
-
deniel1984
csendes tag
válasz
Telefunen #1928 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Még jó hogy nem ugrottam bele ebbe.
Akkor másik kérdés: akkor a procit ha lecserélem akkor intel e2180-as processzor mennyire "szárnyalja túl" a jelenlegi D805-ös processzort. (Nem húzva)Asrock conroe1333-ddr667-es alaplapom van, és tuningot nem nagyon támogat.
-
Telefunen
őstag
Igaz-igaz.. a P35-ös lapokba NEM megy bele a D805.. Mivel legalább 800-as FSB-s procikat fogad csak.. el is felejtettem, szal bármelyik Pentium D belemegy, de a 805 NEM! (nV chipkészletes lapot akkor sem vennék.. talán valamelyik 965-öset, ha már muszáj ennél a procinál maradni)
-
Telefunen
őstag
válasz
deniel1984 #1923 üzenetére
Ha már P35-ös Gigabyte (ami mellesleg nagyon jó döntés, bármely jelenlegi Intel processzor alá) akkor talán éppen az S3G-t kellene kerülni.. Legyen inkább egy P35-DS3L (ez is simán 500+ FSB-re képes egy kétmagos procival -persze ez csak akkor érdekes ha később procit is cserélnél)
havenday: Lehet hogy a P5N32-SLI Deluxe egykor prémium lap volt, mára azonban jócskán elavult a rajta csücsülő NF4IE chipkészlet.. (persze egy D805 alá elég)
[ Szerkesztve ]
-
havenday
tag
válasz
deniel1984 #1923 üzenetére
nekem egy P5N32-SLI Deluxe lapban megy hibátlanul és extrém módon kofigurálható a tuning.
[link][ Szerkesztve ]
-
deniel1984
csendes tag
Sziasztok!
D805-ös tulaj vagyok és szeretném tudni melyik alaplapban lehet jól tuningolni ezt a processzort? Kb 15-20 ezer van rá, és a későbbiekben nem akarom lecserélni a lapot.
A Gigabyte P35-S3G néztem, szerintetek azzal megy?
-
Déta
tag
Jelentem: ASUS P5W DH Deluxe (különösen ajánlott)+D805
Na, Én senkinek sem ajánlom... 166-os FSB fölött már összekakilja magát és a sebesség növekedés is enyhe 25%
Mit mondjak? Többet vártam...Írtam egy alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
-
fiftyke
tag
-
Api(cs:s)
tag
Sziasztok
Felhúztam a procit (d805) 3,5-re, cpu fesz: 1,315
Egyenlőre úgy néz ki hogy nincs is nagyobb gond, viszont az everest stabilitás tesztben a cpu throttling 60-80% között változik, így terhelve 66fokon van a proci.Ez a throttling azt hiszem hogy valamiféle túlmelegedést mutat ugye? ez gond, lehet ellene tenni? vagy nem kell vele foglalkozni?
Előre is köszönöm a válaszokat
-
KrAt
veterán
[ego on]Ejj azok a régi szép idők, mikor még a D805-ről mindenkinek én jutottam az eszébe...
[ego off]
-
fiftyke
tag
Nekem 90% tuningig ment az E2140, vagyis az a stabil ment feljebb is, de néha fagytam after effectsben:S
[ Szerkesztve ]
http://own-age.com/vids/14082
-
fiftyke
tag
Nekem nem ment bele, ezért egy E2140-et vettem. Van különbség a D805 és a E2140 között
[ Szerkesztve ]
-
fiftyke
tag
válasz
Armando_19 #1905 üzenetére
Gigabyte P35-DS3L
Kipróbálom először D805-el, aztán jöhet az E2140.Támogatja D805-t ?
-
DrDody
csendes tag
Sziasztok!
Most amd athlon 64 am2 3800+-os x2-es procim van.
Most akarok intelre váltani, és találtam egy alaplapot ami jó is lennne csak nem támogatja a core 2 duo-t, nekem meg az lett volna a cél.
Szerintetek megéri d 805-ösre váltani, mert húznom kéne úgy 3ghz fölé, vagy inkább core 2-re kéne váltanom?
Boldog karácsonyt! -
glutamin
őstag
válasz
Potter77 #1907 üzenetére
Ha nem tuningolsz akkor a 3G-s Pentiummal jobban mennek a játékok, ahol nem számít a 2 mag. Bár egyre több játék használja. Ha játék közben fut valami a háttérben (pl. letöltés, akármi, akkor már a 2 magos a nyerő). Igazából sztem nem sokan fogják neked a kettő közül az egymagost ajánlani.
A 400-as táp bőven megfelelő bármelyik proci esetnén is. Nekem hasonló konfighoz megfelelő.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Potter77
csendes tag
Szevasztok nekem lenne egy kérdésem.
Most van egy Asrock 775dual-880pro alaplapom és abban egy Intel Celeron D 326 2,5Ghz.
Most akarok procit venni és nem tudom eldönteni , hogy egy Intel Pentium 3,0 GHz eset vagy egy Intel Pentium D 2,66 Ghz eset vegyek. Főleg játékra használom a gépet és nem tudom , hogy jobban kijönne-e a 2 mag előnye ? Ebben kellene egy kis segítség .Létszives írjátok le hogy szerintetek melyiket tudnám jobban játékokhoz használni.Ja és mellette van a gépben egy dvd író, egy Inno 3D Geforce 7600 GS 256mb-os,1 Gb ram egy 80 Gb os 7200rpm es vinyó.Az lenne még a kérdésem hogy szerintetek ehez elég lesz -e egy 400 W-os táp?
-
glutamin
őstag
válasz
Armando_19 #1905 üzenetére
Egy kis beszámoló jöhet majd, hogy a D805 hogy ment. Gondolom nem sok különbség van ebben a lapban sem.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
shteer
titán
-
lorcsi
veterán
asszem nem lesz csere, ennek már úgysem megy lentebb az ára. a c2d- meg még esni fognak -ha csak azt nézem hogy a 6300 22k-ért már meg lehet kapni, biztos megy ez lentebb is. nekem meg nem létszükséglet
(az mondjuk elég fura, hogy a 4400 is 22-25k)
eladó: vadi új soundcore motion+
-
péter007
senior tag
hy mindenkinek
kérdésem lenne hogy mennyiért lehet mostanság túladni egy ilyen procin?
sajna eljárt felette az idő és már nekem kevés lesz ha veszek egy rendes vga-t a gépbe -
Armando_19
őstag
válasz
Satan_Claus #1896 üzenetére
Úgynézki jövő hét elején nekem is megjön a csoda vas!
majd írok pár eredményt a külömségekkel!
-
Satan_Claus
őstag
-
Armando_19
őstag
válasz
Satan_Claus #1894 üzenetére
tessék.[link]
A pirossal jelölteket kéretik figyelni!
Azonos órajelen járó dualcore, és core2 proci között a külömbség! -
Satan_Claus
őstag
Az igen, köszi a válaszokatVédd az állatokat! Egyél embert.
-
Armando_19
őstag
válasz
Satan_Claus #1890 üzenetére
Az én procim 3800on kb annyit megy, mint egy E6300 alapon... Ebből lehet következtetni. 3800Vs 1860mhz.
-
Satan_Claus
őstag
Üdv!
Meg tudná valaki saccolni nekem, hogy azonos freki mellett a C2D mennyivel gyorsabb, mint a d8xx-9xx-ek? Pl. AMD X2-nél 15-20%-kal. Valami ilyesmi viszonyítás kéne.
THXVédd az állatokat! Egyél embert.
-
shteer
titán
válasz
Armando_19 #1885 üzenetére
jah, kb. fektess inkább sörbe
de akkor már inkább a giga, nem?szerintem jónak tűnik..
-
shteer
titán
válasz
Armando_19 #1882 üzenetére
most inkább nem írom le mit gondoltam először az árat látva, mert éves ban járna érte
a 20 sok? mennyiért vetted az abitot?szerintem jónak tűnik..
-
kiralytom
aktív tag
válasz
Armando_19 #1877 üzenetére
ahoz hogy ezt adott esetben felhúzzam milyen összetevők szükségesek. ezalatt most a minimumot értem. tehát milyen lap és tudtommal a ram s beleszólhat ebbe a húzásba.
-
lorcsi
veterán
érdemes váltani egy 2140/2160-ra ?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Armando_19
őstag
válasz
KisCobiii #1871 üzenetére
5ghz-ig biztos nem fog sikerülni meghúzni, 4000mhz is csak nagyon nagyon szerencsés esetben fog menni. Feszültségek tekintetében 1.575 felett már nagyon nincs értelme adni, mivel nem fog annyit gyorsulmi már fölötte.Sőt 5X jobban fog melegedni. Nekem a vizem tartja 45 fokon terhelve a D805@4GHZ 1.625 fesszel, akkor gondolj bele hogy egy léghűtéssel mi lenne a helyzet...
-
radírfej
senior tag
válasz
kiralytom #1874 üzenetére
az a példány éppen addig volt húzható, ami a cikkben szerepelt. tapasztalatok szerint egy átlagpéldány 3.6 körül áll meg gyári hűtéssel alapfeszültségen. persze léteznek ennél jobb példányok is, 3.8, sőt, nem ritkán 4.0 környékén. azonban van olyan is, ami 3.3-3.4 körül nem megy feljebb, akármit csinálsz (jó extrém feszültségadagot és hűtséi megoldásokat leszámítva.) . a tuning már csak ilyen.
Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
-
kiralytom
aktív tag
[link]
a 805ös eszerint a cikk szerint gyári hűtéssel biztonságosan húzható 3,8ghz-ig -
KisCobiii
aktív tag
Mester Isten
Rendicsekli, mint ahogy írtam már egy Asus Silent Square Pro-val tolom a kicsikét... most ilyen tikaszto 45-6 fokban olyan 49fok körül tartja , terhelés alatt meg max 53... Majd akkor eldöl h mi lesz a sorsa ,rövid- vagy hosszu élet
"nincs olyan hogy lehetetlen, csak tehetetlen.."
-
radírfej
senior tag
válasz
KisCobiii #1871 üzenetére
ha rendes hűtés van rajta, és nem küldöd meg 1.8V-al
, akkor nincs mitől tartani. ebben a tikkasztó időjárásban meg különösen fontos a jó hűtés, ha léggel csinálod, akkor a házba is alakíts ki huzatot, legjobb az elöl be, hátul ki elv...
csökkenhet a proci élettartalma, főleg ha + feszültséggel küldöd meg, de hamarabb felejtetd el, hogy volt D805-öd, minthogy tönkremenjen a cucc nálad a tuning hatására.
amire még oda kell figyelned, az a jó minőségű táp! legyen benne tartalék, olyan 400-450-es már gyakorlatilag bármit elvisz, persze az ajánlott kategória az FSP, és barátai.
különben meg tuningnál nincs semmire garancia, biztonságra meg pláne, de azért ésszel haladva elég jól be lehet lőni a rendszert, és akkor stabilitás kipipa.
4giga nem lehetetlen, de azért 3.8 felett már bőven elkél a plusz feszültség.Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
-
KisCobiii
aktív tag
Hi
Nekem is van egy d805 ,vettem neki egy asus silent square pro hűtést... és szerintetek meddig lehet fölfelé tépni. Olvastam olyat aki 5Ghz-ig megtépte... Az már egy kicsit durva, nekem egy ilyen 4Ghz elég lenne ,csak szerintetek biztonságos?thx
"nincs olyan hogy lehetetlen, csak tehetetlen.."
-
Armando_19
őstag
válasz
kiralytom #1869 üzenetére
A 820ast kb ugyanolyan szintig. A 930 az már kicsit mász tészta, bár az is elég rendesen melegszik. Talán 3.8 kisajtolható belőle alacsonyabb fogyasztás miatt.
De ezt processzora válogatja, hogy mennyi feszt kell neki adni hogy stabilan menjen. Bár én gyári coolerrel nem nagyon próbálkoznék tuningolgatni.
Havernak a 940-e nem tudott alapfeszen se menni 3800 fölött, mert állandóan túlmelgedett.
Érdemes egy cooler master hyper TX-be benevezni esetleg.
5K a hűtő, és veszettül jó!
[link]
[link]
Itt vannak a hűtőtesztek! -
kiralytom
aktív tag
sziasztok
olvastam a 805 tuningtestet és érdekelne hogy gyárí hűtővel a 820 vagy a 930 mondjuk medidg lehetne húzható biztonságosan? a 805 ugye 3,6ghzig volt az
[Szerkesztve] -
Cyber'T
csendes tag
válasz
Armando_19 #1867 üzenetére
A dvd iró az a pioneer 212d lett volna, de az egy c2d e6320ba ment volna egy ati x1950pro társaságában, de ez az egész banda nem jött le pestről ics media mert a dvd írót nem tudták beszerezni...
A d805öt azt 12e ért tudtam volna itt helyileg megrendelni (miskolc), de a tag aki vinné a cpu-t még nem tudta 100%ra mondani h. mikor tud érte jönni aztán inkább megvárom h. biztosat tudjon mondani, mert a leg kevésbé sincs kedvem ahoz h. a 630 a nyakamon maradjon.
a kis c2d-t menyi ért tudod hozni?
(mondjuk ha már c2d-t vennék akkor lehet h. megvárom h. 22után hogy mozdulnak az árak)
ezt a core témát azért nem eröltetem mert a 6600gt-t a mostani cpu is ki tudja hajtani és azt meg max karácsony körül akarom cserélni, mert előtte még lenne ősszel egy Samsung 206BW. aztán mire lesz rendes vga addigra normális ára lesz a 4magosak nak is szerintem -
Cyber'T
csendes tag
válasz
Armando_19 #1864 üzenetére
Azt mondták, h. ha szerda délig megrendelem, akkor leghamarabb csütörtökön itt lesz..
De mittudom én, mostanában ezekkel a rendelősdikkel folyamatosan szenvedek, van egy bolt ami pl 3 hete hozza a cumómat lassan, de csak most szólt tegnap h. a dvd írót nem tudták beszerezni, emiatt nem küldték eddig.... -
Cyber'T
csendes tag
köszi a segítséget! akkor rápróbálok a d805re én is, mert a lapban van hozzá bőven tartalék.
remélem a bolt ahol kinéztem tényleg tud hozni. -
Cyber'T
csendes tag
válasz
Armando_19 #1858 üzenetére
Hy!
Nekem is bármilyen jó.
+ Ha tudnál egy everest tesztet csinálni és megosztanál belőle egy pár eredményt, azt megköszönném.
Nem emlékszel h. menyire melegedett léggel? vagy rögtön vizeskedtél vele? -
Eagle16
addikt
-
Eagle16
addikt
válasz
Armando_19 #1856 üzenetére
Hát engem érdekel a Halo 2, Rainbow Six Vegas, Ghost Recon AW, Company of Heroes meg ilyen újabbak
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Eagle16
addikt
válasz
Armando_19 #1854 üzenetére
Én úgy tudom hogy a Fraps is tud átlagos FPS értékeket mérni, el is tudja menti egy log fájlba.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Eagle16
addikt
válasz
Armando_19 #1852 üzenetére
Csinálj tesztet, engem is érdekelne
(főként játékok alatt)
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Armando_19
őstag
-
Cyber'T
csendes tag
Hy!
A következő kérdésem lenne
Van egy P4 630 procim, egy Abit Ab9es lappal, és egy 6600Gt vel
Eltudnám adni a cpu-t mos kb 13e Ft ért, és a 805 is kb enyi most újjonnan.
Mekkora teljesítménytöblettel járna nekem a váltás?
Nem akarok 1000Ftnál többet költeni most rá. tudom h. e2140 meg e2160 is ott van 20e Ft környékén meg h. az jobb meg gyorsabb meg nem melegszik.Egy SCYTHE Ninja van a procin szóval a melegedés nem gond.
Előre is THX a válaszokért. -
shteer
titán
válasz
Armando_19 #1849 üzenetére
hazai kábeltszolgáltató
mivel felszabadult a routerem, ezért itthon mi is csinálunk vmi lanos lövöldözést megautózástcsak most még besegítek melóban
szerintem jónak tűnik..
-
Armando_19
őstag
Panteltől vagy kitől?
Én holnap megyek iszonyat lanpartyra...Annyira várom már hogy hihetetlen...3 nap zúzás.Utána héten meló, péntek go Balcsi. Mi cégünk csinálja a balaton átúszást, aztán nem is jövök haza, mert megyek microsoft táborba vasárnaptól vasárnapig!
Nagyon zsír lesz -
shteer
titán
válasz
Armando_19 #1847 üzenetére
jaja
bár most aug-ig itthon vok, és csak laptoppal tolom - de a quake3+ST+SuperBikeRC nagyon rulz rajta
+ köttettem 1hó ingyen 6Mbit netetszerintem jónak tűnik..
-
shteer
titán
válasz
Armando_19 #1845 üzenetére
nem kicsit
az fajaén csak akkor váltom le az E-t, ha a 8800 nagyon igényli majd
szerintem jónak tűnik..
-
robyeger
addikt
válasz
Raymond #1841 üzenetére
alapon is érezhető lesz a különbség főként e két dolog miatt:
-Wide Dynamic Execution
-Advanced Smart Cache technology (Unified cache)
amivel jobb a Core2, a használt processzorok ára és fejlődése annyira halad, hogy nagyon nehéz lesz a későbbiekben megszabadulnia a D805-től, tehát minél előbb adja el annál jobban jár(annál kisebb lesz a vesztesége), persze ha még legalább 3évig ugyanezt a konfigot akarja használni akkor tökmind1.Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Csurika
csendes tag
Köszönöm a segítségeteket
-
Raymond
félisten
válasz
robyeger #1838 üzenetére
''...a lényeg pedig, hogy újonnan már biztos nem éri meg PentiumD procit venni.''
Errol nem is volt szo. Eredeti kerdes az volt erdemes e egy Asrock+D805-rol valtani 2140-re. A valsz erre pedig az hogy nem, a teljesitmeny kulonbseg nem lenne akkora hogy egy D805@2.92-hoz kepest komolyabban elojonne (foleg ugy hogy nem tudjuk milyen a vidkartya a gepben de feltetelezem nem egy highend). De most a vegen eljutottunk oda, hogy uj (tuningolhato) alaplap es 2160 lenne amire a valasz hogy akkor mar megeri mert erezheto lesz a kulonbseg minden szempontbol.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Csurika
csendes tag
elírtam még az elején E2160-on gondolkodok
-
robyeger
addikt
válasz
Raymond #1837 üzenetére
a D805 és a D915 között is van távolság, hát akkor az E2140 és a D805 között(leszámítva pár alkalmazást, ahol elenyésző a különbség), mindent egybe véve hőfejlődés, stb... E2140 magasan jobb, a lényeg pedig, hogy újonnan már biztos nem éri meg PentiumD procit venni.
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Raymond
félisten
válasz
robyeger #1836 üzenetére
''...alapórajelen is sokkal gyorsabb, mint a D805-s.''
Azert a sokkal gyorsabb kicsit tulzas. Ha megnezed az eredmenyeket par esetben (Fritz, Valve Particle bench, Sonar, CS3, Excel 2007) lasabb a linkelt tesztben szereplo D925 es D935-nel de hogy van e ertelme ennyi miatt valtani ha 2.92-on megy most a D805...
Illusztraciokepp - gond nelkul futtatok 3-4 VMware gepet (mondjuk 1x W2K3 es 3x XP) egy D930 alatt es nem erzem hogy a proci visszafogna. Szoval napi hasznalat mellett lehet nem jonne elo annyi kulonbseg ha nem lehet tuningolni az 1.6-os 2140-et.
[Szerkesztve]Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
robyeger
addikt
válasz
Csurika #1834 üzenetére
előbb javaslom próbáld ki a jelenlegi deszkádban a E2140-t, (nem árt már most BIOSt frissíteni), mert még alapórajelen is sokkal gyorsabb, mint a D805-s. Ha pedig jobban akarod majd húzni, később is cserélhetsz deszkát
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Raymond
félisten
válasz
Csurika #1834 üzenetére
Ahh azt hittem procit akarsz csak valtani es amostani alaplapod elviszit a 2140-et. Ha lapot is valtasz akkor perszehogy megeri
Marmint a megeri azt jelenti gyorsabb lesz, hogy kell e a sebesseg azon az aron amibe a valtas kerul azt te dontod el
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Csurika
csendes tag
egy Abit ni8 sli-gr -re gondoltam
-
Csurika
csendes tag
Szóval, akkor így hülyeség lenne leváltani a procimat, vagy elég lenne egy 945-ös lapkakészletű alaplap is nem ?
-
Raymond
félisten
válasz
Csurika #1830 üzenetére
De akkor az ujat sem fogod tudni tuningolni ugy nem nem sok ertelme van. A D805 a legegyszerubben tuningolhato Pentium D az alacsony gyari FSB miatt. Ha mar az nem megy (133->166 vagy 200) akkor hogy akarod az E2140-et 266-ra tenni az alap 200-rol?
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Csurika
csendes tag
thx a testet, sztem váltok, mivel Asrock alaplapom van és nem tudom benne tuningolni a D805-t max 2.92 ghz-ig
-
Raymond
félisten
válasz
Csurika #1828 üzenetére
Ha nem eleg a teljesitmeny amit a D805 ad akkor igen. Itt egy teszt, nezd meg hogy viszonyul a 3.2Ghz-s D935-hoz es vedd szamitasba hogy a minimum tuning ami barmilyen 1066Mhz-s FSB-t lapon nulla rizikoval megy az 33% (200-266 FSB).
[link]Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Csurika
csendes tag
D805-t megérné lecserélni egy Intel Pentium E2140 -re ?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
shteer
titán
-
Hack3er
őstag
Nekem is ilyen procim van, alapból 40fok, ha elindítom az orthost akkór megyeget fől a hőmérséklet, eddig ok, de 43fok után már 54fokot ír ki egyból.
Mitól lehet ez?
Az aláírásomba szereplő hűtésem van. -
glutamin
őstag
válasz
Tokihun #1821 üzenetére
Nálam alapfeszen megy 3.6-on, amióta megvettem (kb egy éve) gyári hűtővel. 3.8-on még stabil a proci, de oda már kevés a hűtés neki. Ha jól szellőzik a házad, akkor valami hasonló értékekre számíts.
De a tuning azért minden esetben procifüggő is. Szóval kisebb nagyobb eltérések lehetnek aszerint, mennyire jó példányt fogtál ki.
[Szerkesztve]„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Tokihun
csendes tag
Most szereztem be egy ilyen proct, mivel nagyon jól tuningolható, és olcsó is
Kérdésem pedig az, hogy meddig húzható biztonságosan, gyári hűtővel? 3.6?
Köszike -
glutamin
őstag
Van is erre egy elég jó kis program. nLite a neve. Annak idején én így készítettem SP2-es winXP telepítőt.
Itt egy cikk róla: [link]
[Szerkesztve]„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
-
shteer
titán
-
glutamin
őstag
Nálam az 1.44-es Sony floppy drive az őskövület még '93 karácsonyáról, bár már nagyon ritkán használom csak
-
ócskás
aktív tag
válasz
glutamin #1806 üzenetére
a d805 valóban időtállónak tűnt! Szvsz mind a mai napig derekasan megállja helyét rengeteg alkalmazásban,esetleg játékban is. Nekem videovágáshoz,konvertáláshoz kellett,itt viszont magasan jobban teljesít a c2d. Ha ez nem lenne fontos,eszembe se jutott volna a csere!
http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/
-
glutamin
őstag
válasz
Viewsonic #1802 üzenetére
A d805 is aránylag időtállónak tűnt egy éve ilyenkor. Meg hogy a Core Duo nem lesz egyhamar olyan olcsó, hogy érdemes legyen csereberélni. Sztem az h mi időtálló... hét jó kérdés. Nekem még úgy érzem elég lesz 2 évig a d805 mert elégedett vok vele. De ha jobban játszanék, akkor bizony jöhetne minimum egy e4300 mert már elég olcsó. Nagyon a felhasználástól függ kinek mire kell.
-
ócskás
aktív tag
válasz
Armando_19 #1801 üzenetére
2x Core 2 Duo E6700 3200 MHz Asus P5WDG2 WS Pro i975X Dual DDR2-800 5-4-4-15 6481 CPUQUEEN
2x Core 2 Duo E6700 3200 MHz Asus P5WDG2 WS Pro i975X Dual DDR2-800 5-4-4-15 27431 PHOTOWORXX
2x Core 2 Duo E6700 3200 MHz Asus P5WDG2 WS Pro i975X Dual DDR2-800 5-4-4-15 42462 KB/m CPUZLIB
2x Core 2 Duo E6700 3200 MHz Asus P5WDG2 WS Pro i975X Dual DDR2-800 5-4-4-15 12209 FPUJULIA
2x Core 2 Duo E6700 3200 MHz Asus P5WDG2 WS Pro i975X Dual DDR2-800 5-4-4-15 5906 FPUMANDEL
2x Core 2 Duo E6700 3200 MHz Asus P5WDG2 WS Pro i975X Dual DDR2-800 5-4-4-15 8893 FPUSINJULIA
Remélem jó igy neked , mert nemmükszik a tárhelyemhttp://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/
-
Viewsonic
aktív tag
Hi
nekem volt mind2
aztkell,hogy mondjam ég és föld a 2..
nekem is 4gigán ment a d805
Conroe meg tök mind1 mennyin 3gigán is brutális pl: Fear timedemo ba vagy csomo game be nemtudta kihajtani anno a 7900-et..
jó a d805 10k ért jó vétel de a Conroe sokkal idötállóbb és gyorsabb nameg drágábbAprilia Mille R Factory rox! :D
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kedvező áron kapható az Intel legkisebb kétmagos processzora, mely a túlhajtás terén is szolgál kellemes meglepetésekkel.
- Ryzen 7 7800 x3d , Eladva ! Értékelésre vár .
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10700KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD FX-8150 8 magos AM3+ processzor
- AMD Ryzen 5 5600 sAM4 OEM processzor Cikkszám: 100-000000927
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest