- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
Új hozzászólás Aktív témák
-
krea-tv
csendes tag
sziasztok!
én is p5ld2vel kezdtem, de 2 nap után feladtam , cseréltem benne 3 pár memót, proci hűtőt, videókarit, de fagyott a cucc már 2,6on is, ha olyanja volt. néha 5 perc néha 1,5 óra render után. instabil volt. a memo kezelés meg parasztvakítás, mert ezek csak az 533ast kezelik rendesen, ennyit tud a chipset. persze a gigabyte ga8on is, mert szinte tök ugyan az a kártya, csak 10 fokkal kevesebbet mér a proci hőmérsékletnél, és nem fagy, bár az everest szerint 3,6 fölött már van cpu throttle-ing, de a memo ami az asusban 667en se ment, az itt 720on megy. a hűtésem 1 zalman 9500-ös 1400e hajtva, 32 fok alapjáraton, és másfél óra stabilitási teszt után max. 56 fok. ezt már szeretem. egy kicsit off-csak a gyári hűtés kapcsán, ami jól hűt, csak vagy 40dbelt hallat-, de a 7600gtmen leszedtem a hűtés burkolatát és kiszedtem a ventit (szintén hangos, mint állat), ráraktam egy 8cm-es silent bladet, és láss csodát 56fok felett még ez se volt, és hangja 20db alatt. Ezt megúsztam 1400 Ft.-ból meg 4 befőttesgumiból(ezzel rögzítettem a ventit), így sajnos a boltban maradt 1 zalman cu700,szóval így jártunk.
Egyébként a 805-ös 1,25V-on 3,3mal teljesen stabil(167FSB, 668RAM), utána már emelni kell a feszt., meg a memo-nál is. -
Ocean
tag
válasz
GeneraL_XTX #1491 üzenetére
Üdv!
Sajnos ugyanaz a cipő nálam is. Hardware-szekértő ismerősömmel sokat konzultáltam, mielőtt 150 ezer forintot elköltsek gépre, és ő ajánlotta az Asus P5LD2-t a 805-öshöz. Persze szorgalmazta volna a 955-ös chipsetes lapokat, de hát azok jóval drágábbak, és már így is túlköltekeztem magam. A tesztben olvasottak szerint nem sajnáltam RAM-ra sem a pénzt, és 2 db 667 MHz-est vásároltam.
Nagy lelkesen raktam össze a gépet, felraktam a winfost, ment egész éjszaka, örültem. Másnap akkor mondom csapjunk a lovak közé, megpróbáltam 3,5 GHz-re húzni. 1-2 órát terhelés nélkül ment magában, na mondom megy ez. Megnéztem egy filmet, majd utána épp elkezdtem játszani (focimanager program, tehát nem terhelte épp halálra) mikor egyszerűen lakapcsolt. Nézem utána a BIOS-t, majd hátast dobtam, még akkor is 65 fok volt a proci. Nem is megy azóta 3 GHz-nél magasabban, igaz egyszer már ezzel i lefagyott.
És a tapasztalataitokból ítélve felesleges még 10k-t valami über hűtőre költeni.
Szóval csalódott vagyok, nem tudom szintén rossz sorozat vagy mi lehet ennek az oka -
AtG
aktív tag
Hát, 805-ös proci esetében akkor van csak értelme 800-as RAM-ot használni, ha meg tudod tekerni 3,8-4GHz környékére a procit. Be lehet állítani, hogy szinkron, vagy aszinkron használja a memó órajelét a proci FSB-jéhez képest. Sok különbséget nem fogsz mindenesetre észrevenni, mert az alacsony proci FSB lekorlátozza nagyon a memória sávszélességét.
-
zorp
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX #1493 üzenetére
Igen a legfrissebb biost feltoltam már rá kínomban.
Ez normális hogy a 800 as ramokat nem 1:1 be hajta?
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=104941
Asrock alaplap: csak a melegedés miatt próbálom meg + azért mert ez van.
/Nekem a procim maximum 3400 on megy de ott már embertelenül melegszik. Nálad mi a vége?/
[Szerkesztve] -
zorp
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX #1491 üzenetére
Neked legalább a procidat lehet huzni..
Mostmár nagyon furdal a kiváncsiság, holnap kipróbálom egy asrock alaplapban. -
GeneraL_XTX
veterán
na látod én is ebben a helyzetben vagyok
az alapalpom nekem is p5ld2
a procim 3.5Ghz-re van húzva és most vettem rá egy jobb hűtőt(thermaltake blue orb--elvileg jobb mint a 7700cu) ugyanúgy jól szellőzik a ház
a hőmérsékleti értékek nekem is hasonlóak
alapon 51-54fok terhelve 75fok (mind a két mag max prime terhelés alatt)
játékok esetén ez 60fok kb
de az az érthetettlen hogy gyári hűtővel is pontosan ugyanezeket az értékeket produkálta
ami szinte képteleneség mert ez a hűtő kb 10 fokkkal jobban kéne hűtenie mint a gyárinak
azt eddig tudtam hoyg ez a lap kb 10 fokkal felülméri a hűmérsékletet de attól még ahűtőcsere után látszódnia kéne a különbségnek de semmi
szerintem a lap hőmérője úgy sz@r ahogy van és ez nagyon idegesítő
[Szerkesztve]
mod:sok helyesírási hiba
[Szerkesztve] -
zorp
csendes tag
Sziasztok!
Én is vettem egy 805 öst, de sajna nem vagyok valami szerencsés, a proci nagyon melegszik és nem is nagyon lehet húzni.
Jelenleg 3,0GHz-n megy de teljes prociterhelésnél 77C a hőmérséklet, alapban 58 körül.
A feszültséget nem emeltem.
A biosban az FSB-n kivűl mindent auton hagytam, valamiért csak igy lehet feljebb huzni a gyári órajelről.
Az alaplap: Asus P5LD2, 2 db 512/800 Goodram, a procihűtő Zalman CNPS7700-CU, a ház jól szellőzik, a VGA egy 6600 GT szintén zalmannal.
Ha van valami ötletetek a procicserén kivűl, kérlek segitsetek.
Előre is köszi. -
Csorbi
addikt
Na megvan a kicsike, itten zúgolódik a gyári hűtője, ez tuti cserélve lészen holnap, meg a piroska is. Viszont kérnék szépen tanácsot P5ND2-SLI tulajoktól hogy érdemes nekiállni a tuningnak. A memória az 2x1 GB 667-es Samsung. Egyelőre gyári a hűtő, holnaptól Thermalright SI-120-as lesz (ha felmegy rá). A legutolsó 0601-es BIOS van az alaplapon, a ház egy Gigabyte Aurora 3D, szóval jól szellőzik
Előző konfigom egy AMD Athlon XP-s cucc volt (3200+ Barton), és látom vannak új fogalmak...kérhetnék egy kis segítséget? -
Ribi
nagyúr
Nemakarlak remisztgetni de eleg pirinyo az a huto!
1 Hocsoves cucc mar szentem nem valami jo. Mostanaban az alap is 3 csoves, a durvabbak 6 csovesek. 3200+ procit csak 6x fokra birta lehuteni hat akkor az ****-t sem fog erni.
De lehet jol teljesit, e csak az en velemenyem, -
Csorbi
addikt
Ma megrendeltem a P5ND2-SLI-t, hát most várom hogy hozzák, és kíváncsi vagyok milyen lesz...a forrófejűségére meg megoldásképp megpróbálkozom egy Thermalright HR-05-össel...megvan a proci is, meglátjuk mi SÜL KI belőle
-
FireKeeper
nagyúr
én ezt ajánlom [link]
egyrészt, mert nekem ilyen van és sztem stabil, jó teljesítményű a lap, másrészt meg személyen hülyeségem hogy nem nagyon csípem az asust...steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Csorbi
addikt
Urak, megvan a processzorom
Mostmár csak a helyes deszkát kellene kiválasztanom hozzá, ehhez mit szóltok: ASUS P5ND2-SLI
Légyszi írjatok róla jót,rosszat, mindent, mert nem szeretném az alapoknál elszúrni a rendszert
Tudom, jobb lenne 955x chipsetes deszkát venni talán, de nincs annyi pénzem rááá -
shteer
titán
akkor miklandnál hülyék vannak és passzolom a kérdést
szerintem jónak tűnik..
-
shteer
titán
nézd meg mert ezt találtam a mikland honlapján:
Az Intel Pentium D805-ös processzorral szerelt konfigurácinál fontos megjegyeznünk, hogy igazi előnyét, olyan programoknál tudja kihasználni, amelyik támogatja a Dual processzorokat. Mindenképpen javasoljuk, hogy Microsoft Windows XP Professional vagy Linux operációs rendszert használjon (a Win XP Home NEM támogatja!)
nem tudom mennyi valóságtartalma van, mert mindig is Prof-om voltszerintem jónak tűnik..
-
Gab85
csendes tag
válasz
TriackFeri #1468 üzenetére
nálad is csak egy procit mutat a feladatkezelőben? Remélem hamar találunk megoldást! Sok sikert!
[Szerkesztve] -
-
Gab85
csendes tag
Láttatok már olyan problémát, hogy a cpu-z-be ahol a két procit külön-külön meg lehet nézni ott csak az egyiket lehet megnézni a másik, mintha nem is lenne! [link] Erről a pontról lenne szó,
A benchmarkokba is fele értéket produkál. -
Sdi
addikt
Valóban nem a legerősebb hűtő, de nálam terhelt állapotban bő 10 fok minuszba a különbség a gyárihoz képest, a hangról meg ne is beszéljünk. A Freezer 7 PRO-ról van szó nem a sima 7-ről.
[Szerkesztve]"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
DarthMaul
csendes tag
válasz
TriackFeri #1443 üzenetére
ac freezer7pro
[Szerkesztve] -
TriackFeri
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #1442 üzenetére
Milyen hűtőt érdemes hozzá venni ami még emberi árban van és csendes is?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
TriackFeri #1441 üzenetére
hát ebbena melegben ne várj sokat a gyári coolertől
de télen/tavsszal még egész jól hűtött
[Szerkesztve] -
TriackFeri
aktív tag
A gyári hűtő van még a D-805-ösön, 3300RPM-el pörög és 42 fokos a CPU.Nincs húzva. Ennyire gyenge a gyári hűtő? Vagy valami más a gond? Így elég hangos.
[Szerkesztve] -
donzoli
aktív tag
válasz
TriackFeri #1430 üzenetére
tuningolni csak win alól fox tudni a ''Corecenter'' progival, bioszból 142Mhz FSB-nél nálam vége volt (Nálad is vége lesz..) win alól elérheted a 165-170Mzh-t is..
ez a lap nem tuningbarát, én is eladtam egy hete.. -
Stephano_
csendes tag
az intel alaplapok soha nem arról voltak híresek, hogy lehet állítgatni a proci dolgain, úgyhogy nem tudnám a feszt lejjebb venni. Ellenben elég megbízhatóak.
Ha a sebesség öl, a Windows felhasználók örökké fognak élni.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Stephano_ #1436 üzenetére
Hat az intel d8xx sorozat egy kazan. Aki teheti lecserelni a gyarit rogton(nalam meg alap allapotban figyel a dobozban). itt [link] megnezheted hgy kinek mennyire megy fel gyari hutovel es alap feszkon bizony a 66 fok is meglehet(ahol velesebb van ott valszeg csak 1 magot terheltek). 2.66Ghz-n meg 1.25V-n is elmegy(1.35V alap) es akkor joval alacsonyabb a homerseklete.
-
Stephano_
csendes tag
sziasztok,
Intel D945GNT alaplapom van, és a 805-höz adott alap hűtő simán felmegy 4500 rpm-re, ha terhelve van. Ez természetes?Ha a sebesség öl, a Windows felhasználók örökké fognak élni.
-
gTWELVE
tag
ok, sry.. 32megassat majd hajnalba... gyari huto nem birja a most 34fokos szobaban..3,8on hovedelem bekapcsol.. most probaltam everestbe is kb 30%al rosszabb a teljesitmeny mint 3,3on. proci izzik.. kene ra valami rendes hutes.. otlet esetleg? [link] ez 4m-as, de hagytam is.. 7zip is 2szalasba 2megat se utotte meg..
-
Sdi
addikt
válasz
TriackFeri #1430 üzenetére
Nekem volt ilyen alaplapom a 805-el, igaz használtan vettem. Nálam működött szépen, csak a tuning közelített a 0 felé / max 8 % volt amit stabilan ki tudtam hozni belőle /, ezért tovább is adtam. Nem tudom nálad mi lehet a hiba.
[Szerkesztve]"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
_seth_
veterán
válasz
gTWELVE #1431 üzenetére
Vagy 205 vagy 820 az fsb de közteseket ne írjunk
3,8-on érdemes lenne egy 32M-et lefuttatniIntel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
gTWELVE
tag
most 1,45v a fesz, biosb meg 1,5 lehet ezert nem ment 1,4-en mert 1,35 keves volt..talan,,
-
gTWELVE
tag
nekem is 05A - B0 steppinges proci.. alapfeszen 3,8on is bootol, meg teljesen jo, de nagyobb terhelesnel kifagy. 4,1gz-n is 410es FSBvel
eleg LOL, csak ugye ami gaz, hogy mar 3,34en(167*20_667es memoriakkal) 8M-s superPI mar hibazott, most nekem kapasbol 0,1v radobtam, 1,5v es teljesen stabil meg 3,8on is, bar 32M-t meg nem probaltam.NI 8 SLI lapban,
gyarilag az alaplap 667es de 820on ugy ment meg mint a szel..csak a proci gyari hutessel olyan hangos,, es nem is huti le elegge. meg szobamba 30fok alaphelyzetben..
-
TriackFeri
aktív tag
Van valakinek tapasztalata msi 945p neo alaplappal és d-805-ös processzorral?
Sűrgős lenne.
Esetleg az előfordulhat hogy a gyári bios-al abszolút nem indul el a gép?
Nincs se kép se hang...
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
Ha vársz egy hónapot már nem p5wd2-őt fogsz venni
(legalábbis ha gondolsz a jövőre)
Mivel Azért egy p5wd2 áráért már egy elég jól felszerelt lapot fogsz kapni ami támogatja a következő generációt is ,és azért az sem jöhet majd rosszul ha 1.5 év múlva nem kell újra lapot cserélned!(de majd meglátjuk milyenek lesznek azok a lapok),
De biztosan lejjebb nyomják majd a p5wd2 árát -
rii
nagyúr
várok egy hónapot én .. kényeszerből .. akkorra lesz meg a pénzem rá ...
mindenképp a P5WD2-t veszek, nekem má rvan egy D805-öm, és így nincs értelme nekem a 975-re várnom ....
remélem egy hónap múlva, ha addigra tényleg kijönnek a 975-ös alaplapok, lejebb nyomják a P5WD2-t is ... :-/
[Szerkesztve]piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
gorlin
őstag
Én sem erőltetném a p5ld2-őt-Ha már lapot veszel akkor érdemesebb a p5wd2-öt venni.Akkor is ha nem a premiumot veszed.
De ha ap5ld2öt veszed akkor csak a deluxod vedd ,a másikkal sokat lehet szívni és nem annyira tuningbarát.
Amúgy nem akarlak lebeszélni de miért nem vársz egy hónapot?
Gondolom addigra kijönnek ola 975ös lapok is amik komaptibilisek lesznek a következő generációval... -
Slygrinder
csendes tag
szia!
Itt steppinget nem különböztetünk meg csak egy bizonyos különbség van aprocik között hogy ''A''-s vagy ''B''-s de ez egyáltalán nem számít mind a két sorozatban vannak nagyon jól és kevésbé húzható példányok
általában mindegyik proci felhúzható alapfeszen 3.5-3.6 gigára ez szinte mindenkinél megy tovább már csak
alaplap tekintetében én is erre a lapra tettem le e voksom de szépen lebeszéltek róla páran így én inkább intel chipsetes asus-t vettem biztos ami biztos de ezzel a lappal sincs a tapasztalatok szerint semmiprobléma
a hűtőt meg sajna nem ismerem arről nem tudok mit mondani de ha jobb mint a gyári akkor fasza mert a gyári is elég jól lehűti tuning mellett is -
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Amíg még lehet, rátenném a mancsom egy ilyen procira. Mire figyeljek vásárlásnál, milyen sorozatú, steppingű az ami húzható (3.6-tal bőőőőven megelégednék)?? Vagy ez teljesen véletlenszerű?
Az alaplap egy Asus P5ND2-SLI lenne, a hűtő pedig egy Thermalright SI-120-as. Szerintetek jó választás? (Ne írjátok hogy olvassak vissza, már 1420 hozzászólásnál járunk)
-
balkó
aktív tag
Sziasztok, mi most az ''irányelv'': 64, vagy 32 bites XP ehhez a procihoz? Csak régebbi véleményeket láttam, hátha változott valami azóta.
-
rii
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #1416 üzenetére
még mindig jobb ha egy sima POST megye el PÜ-ben, mint fordítva ....
nekem a múltkor majdnem iylen volt ....
nnna, akkor lehet maradok a P5LD2-nél ... végül is ki tudnám szülni azt a +20-at, de amikor a első teleszkópom is rosszalkodik, akkor lehet máshová feketném be a fölös 15-20ezeret ... ;-)
Fori23: akivel korábban beszéltem, neki nem P5LD2-je van, hanem csak inkább azt ajánlotta ... (-: nade megyek a P5WD2 topikba ;-)
------------------------------------------------------------- ----------------- ------ -- -
köszönet a HELPért ....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
-
rii
nagyúr
30 ezer forintos cépéúhoz 50-60ezres lapot venni .... jajj .... :-(
most tudatosult bennem, ahogy kezdem összeszámolni a tételeket ...
már rágóta szemezgettem én is a P5WD2-vel, de eddig inkább lebeszéltek róla a P5LD2 javára ... :-( most meg vehetek P5WD2 ....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
TriackFeri
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #1411 üzenetére
majd legközelebb jobban figyelek
-
slett27
addikt
válasz
GeneraL_XTX #1411 üzenetére
Helyt adok !
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
válasz
TriackFeri #1410 üzenetére
Alapfeszen (ha tudja) a 3,6GHz-el is elkell mennie, de nézd meg ezt is : [link]
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
TriackFeri #1410 üzenetére
olvass vissza és megtudod párszor le van már írva
-
TriackFeri
aktív tag
a d-805 öst alapfeszen gyári hűtővel meddig lehet feltekerni?
-
slett27
addikt
#1404 ???? Pls vki
-
jam123
csendes tag
Köszi a választ!
kicsit állítottam feljebb a ventin 1700 -ra így 42 fokos alapon,
és a hangja se vészes.J@M
-
jam123
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
Az a gondom ,hogy összeraktam a gépem /abit NI8-sli gr ,805 d ,inno7600gst .../
és a bios szerint alapon is 45-48 fokos a procim.
Nektek hány fokos alapon?
-Szarul raktam fel a hűtőt, vagy kevés a paszta?
Előre is köszi a választJ@M
-
slett27
addikt
Kérdésem az lenne, ha szerintetek veszek egy Gigabyte 3D Galaxy vízhűtést, akkor az mennyivel befolyásolhatja, hogy a jelenlegi 3,7GHz-es órajelet (amin dual Prime stabil a rendszer) 1.425V-on, feljebb tudom tornászni, úgy, hogy szintén stbilan de mondjuk 3,9-4GHz-en tudjam stabilizálni a gépet (nem csak egy SuperPI erejéig, mert az most is lefut 3,9GHz-en).
Jelenleg Gigabyte G-Power Pro léghűtésem van a D805-ön, igazából ha megnézitek az egyik legjobb ár teljesítmény arányú hőcsöves hűtő : [link]"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
válasz
GeneraL_XTX #1401 üzenetére
Hát nem Tagan minőség de nem is Codegen, vhogy a kettő között. (Q-Tec)
-
Guerilla
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX #1401 üzenetére
ok köszi
csak ideiglenes megoldás lenne kb 1-2 honapig amig veszek bele vmi jobbat
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kedvező áron kapható az Intel legkisebb kétmagos processzora, mely a túlhajtás terén is szolgál kellemes meglepetésekkel.
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Trollok komolyan
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Hibátlan - INTEL Core i3-8350K 4mag max. 4GHz LGA1151v2 CPU processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD FX-8150 8 magos AM3+ processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 8-Cores (96M Cache, up to 5.0GHz) Box Processzor! BeszámítOK
- i5 9600KF Beszámitok!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest