- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hobby elektronika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Blu-ray lejátszók
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasrc
tag
Ha ez a hibaüzenet, akkor az arra utal, hogy valami blokkolja a szenzort. Nem a Windows adaptív fényerőszabályzása használja a környezeti fény figyelésére vagy a Calibrite saját szoftvere (emlékeim szerint ha feltelepíted, akkor az is tud hasonlót csinálni)? Esetleg még találtam egy ilyet, itt valakinél a bekapcsolt memóriaintegritás védelem akadályozta a kiolvasást.
-
umfrider
senior tag
Először választottam hasonló szolgáltatást, a jövőben vélhetően nem fogok…
Komolyabb problémám, hogy 1440i-t tud a monitor, erre is van beállítva a felbontás, de valamiert olyan mintha elmosódott lenne a kép. Ha 125%-ra növelem a tartalmat, akkor viszont tű élet. De én szeretném 100%-on tartani. Ennek mi lehet az oka? Nem tudok rájönni…
Fotóztam, de sajnos kamerán keresztül nem szembetűnő. -
Csak annyi értelme van, hogy $$$, semmi más. Ilyen előfizetős modellben is az lenne "tisztességes", ha hibajavításokat kapnál még évekig ingyen, csak az új funkciókhoz nem férnél hozzá. Tehát pl. a 2019-ben vásárolt Home frissülne, és ha azóta javult a kalibrálás minősége, akkor a 2019-est szebben húzná be, csak épp a 2020-as TV-t már egyáltalán nem lenne hajlandó kalibrálni. De nem, ha volt valami geb@sz a szoftverrel, mikor megvetted, és nem méltóztattak 12 hónapon belül ovsolni, akkor is vedd meg újra, ha kell a hibajavítás/minőségjavítás. Ugyan így, ha pl. 3 éven át nem volt képes hozni, amit vártál tőle, de hallod hírből, hogy most már jó, akkor is fizesd csak ki a köztes éveket (bár lehet, hogy adnak ilyenkor valami kedvezményt a köztes évekre, illetve igen, gondolom nagy kegyesen megengedik, hogy megvedd újra, ha a szumma több lenne, mint egy friss alap license, és talán van refund, ha rögtön vásárlás után meg X ideig azt mondod, hogy "bocs, de nem működik minden eszközön úgy, mint vártam, de pl. Studio/Ultimate license-nél simán lehet, hogy a 11. hónapban derül ki, hogy X eszközön nem jó...).
-
Minden CalMAN verzió csak éves előfizetés, az ő megfogalmazásuk szerint az első éves díj ajándék az alap license mellé (ajándék, nem benne van az árban!). Viszont a Home-tól magasabb license-ek esetén már olcsóbb az éves hosszabbíztás, mint az első vásárlás (ugyanakkor meg kell venni a kimaradt éveket is, ha később hosszabítanál).
De amit ír, az alapvetően inkább monitor, mint TV, hiába "smart" és Tizen OS fut rajta Tudtommal nincs CalMAN integráció. Ezt PC monitorként lehet kalibrálni.
-
Joshi
titán
"Megveheted az általános Calman-t is, ami minden gyártó készülékével működik, de az sokkal drágább."
Ez a Calman Ultimate. Gondolom ennyi pénzért mindig frissül és minden tévé gyártót támogat.Ez pedig a megfizethető Calman Home.
-
KTTech
veterán
A MiniLED az gyakorlatilag egy kis méretű normál LED, egy lencsével a tetején, hogy jobban szórja a fényt, a fényalkotási metódusban nincs különbség.
Amennyiben az Apple úgy döntött, hogy kék miniLED-et használ, akkor van egy QD réteg is, és az már bekavarhat a kalibrálásnak. -
Taci
addikt
Nem a 40e Ft a lényeg, csak azért kérdeztem rá, mert ha (arra, amire most használnám) ugyanazt tudja, mint a Pro, és a Pro-t idővel úgyis cserélnem "kellene" Plus-ra, akkor a Pro-nak így nincs "értelme". (Jelen pillanatban számomra.)
Közben rákérdeztem az eladónál, kb. 5 éves a Munki. Az nem "túl idős" már?
Az i1 Pro viszont bontatlan, de nyilván így is lehet 3-4 éves is. Így is degradálódhat, bontatlanul, vagy csak használattal?(Már nem zaklatlak ezekkel a kérdésekkel sokáig titeket, ígérem. És köszönöm a válaszokat így is!)
-
Taci
addikt
A Pro Plus már semmiképp nem fér a keretbe. Igazából használt termékeket nézegetek, ezért is kérdeztem, hogy mi a helyzet a tartósságukkal.
Valahogy így néznek ki a (z általam talált használt) árak:
1) DataColor SpyderX Pro: 30e Ft
2) X-Rite ColorMunki Display: 10e Ft
3) X-Rite i1Display Pro: 50e FtA Pro Plus már 60-80e Ft lenne (használtan), és csak otthoni, 1 személyes felhasználásra lenne rá (majd) szükségem, szóval nekem az overkill. Igazából talán a SpyderX Pro is az lenne, csak olvastam, hogy pl. OLED-kalibrálást nem tud, s bár jelenleg nincs rá szükségem, azért pár évig megtartanám, és ki tudja, mi lesz még akkor.
Szóval ilyen tekintetben az i1 Pro lehetne valóban az "időtállóbb" választás.
Viszont a ColorMunkiról meg azt olvastam, hogy ugyanazt a technológiát használja, csak ugye mivel az alap verzióról van szó (Display), ezért csak alap kalibrációt tud, (bár az is több, mint amennyit most tudok elvégezni.), és 3x lassabb, de az nem hiszem, hogy zavarna. Viszont csak 10e Ft, szemben az 50e-es (és szintén használt) i1 Pro-val.
Ezért is vagyok tanácstalan kicsit, ezért kértem a segítségeteket.
-
Kovbob
senior tag
Persze, csak így szemre nem tudom megmondani melyik lenne a jó kalibráció és hogy volt-e már olyan, hogy hibás volt egy kalibráló eszköz. Így hirtelen szemre pedig furcsa a 7500k-hoz képest a 6500k
Viszont ha belegondolok régen volt olyan, hogy hiába oázis által kalibrálva volt a monitor ha ki lett egy kép nyomtatva, akkor annak egyáltalán nem olyanok voltak a színei mint ahogy a monitoron kinézett. Lehet ez volt az oka, hogy nem is volt jól bekalibrálva az a monitor?
-
Kovbob
senior tag
Persze azt tudom, hogy elmászhatnak, nade ez egy 1 éves monitor. Most le vettem a kékeket a műszer szerint és szerintem új korában se voltak ilyen meleg színek rajta. Létezik, hogy ennyit számít, hogy nem az én videó kártyámmal lett kalibrálva, ha digitális vga kimenet? Vagy ennyire elmentek a színek 1 év alatt csak nem tűnt fel? Vagy csak simán nem is kalibrálnak olyan jól az oázisnál mint azt hittem? Tulajdonképpen akkor melyik az esélyesebb, hogy kaptam egy hibás műszert vagy, hogy az oázisos kalibrálás nem kóser?
-
Kovbob
senior tag
Ott is elvan csúszva színhőmérséklet, de mindjárt lövök képet. A monitor beállításairól lőttem képet, még a legelején, hogy ha esetleg elállítódna, akkor is vissza tudjam állítani, de nem piszkáltam a kalibrálás miatt.
Egyébként, mos hogy nézegettem a lencséjét, egy karc az mintha lenne rajta. Nem tudom mennyire érzékenyek ezek, okozhat ez ilyen problémát? Nem értem hogy lehet ekkora eltérés a színhőmérsékletben, ha 6500-ra kalibrálták. Ami volt korábbi monitorom azt is az oázisnál kalibrálták és annak is ilyenek voltak a színei, így nem gondolnám, hogy félre kalibrálták volna.
-
Joshi
titán
Ha otthon akarjátok megoldani a kalibrálást, akkor itt találjátok a szükséges eszközt. Ha most kellene vennem kalibráló eszközt, akkor biztosan a HDR képes Display Plus-t venném. Esetleg használtan valamit.
Szoftwarenek pedig az ingyenes DisplayCal progi a jó.
-
BigBlackDog
veterán
Lehet, hogy nem írtam egyértelműen. A kalibrálás már megtörtént, nem azzal van gond. Hiába állítom be a Windowsban az ICC profilt, a jelenlegi Intel VGA esetén semmi nem változik a képernyőn, miközben AMD/Nvidia esetén működött. Olyan, mintha az Intel driver felülbírálná és nem tudna érvényre jutni a Windowsos beállítás. Kérdés, hogy ez bug, vagy én csinálok valamit rosszul?
De benézek a Windowsos topikba is.
-
Joshi
titán
""Amennyiben nem OLED-et veszel figyelj a zónákra, hogy minél több legyen."
Szerintem te a FALD LCD tévékre gondoltál.OLED-nél minden pixel külön vezérelhető, magyarul HDR-re a legjobb még ha gyengébb is a csúcsfényerő."
Amennyiben nem OLED. Bocs benéztem.ui.: az előző hsz-t már nem tudtam szerkeszteni.
-
Stauffenberg
nagyúr
Van némi belelátásom a dologba, az X-Rite inkább a print ipari eszközökre akar koncentrálni (meg övék a Pantone is), már nyűg volt nekik a fotó/videó üzletág fejlesztése és mielőtt falhoz csapták volna, még ereje teljében megszabadultak tőle. Nem a gyártásra nem volt kapacitás, hanem a fejlesztésre/marketingre. De ügyesen csinálták, a Calibrite egy teljesen önálló új cég, ami mögött ott van a Lumesca (ők végezték eddig is az X-Rite és Pantone európai disztribúcióját és marketingjét), meg fejlesztőket és managereket is adtak az új céghez. Szóval a szakértelem továbbra is ott van, gyártás továbbra is az X-Rite-nál történik (most már bérgyártóként). Csak az új márkanevet kell megszokni.
Az i1 nevet megtartották, mert az i1 Pro vonalat nem adták át, annak a rendeltetése eredetileg is print ellenőrzés volt, csak mellesleg tudott monitort is kalibrálni (az i1 Display sorozat volt a célszerszám erre).
Megjegyzem: A Calibrite eszközök fillérre pontosan annyiba kerülnek, mint az X-Rite elődök.
Hogy miért lett drágább itthon, annak több köze van ahhoz, hogy rájöttek az árverseny nagy huszárai, hogy jó lenne nem 2 ezer forintot keresni egy 100 ezres műszeren. Így is MSRP listaár alatt mennek itthon az ismertebb helyeken.
-
_q
addikt
Azt is írja, hogy a technológiát licence-eli, ami alatt én a gyártást is értem, nem csak eladást, ahhoz nem licence kell szerintem, de ehhez nem értek. Mindenesetre nem tudom mi értelme volt ennek azon kívül, hogy most drágábban fogják ugyan azt adni, mint eddig. De legalább megoldódott a rejtély.
-
KTTech
veterán
Ahhoz elég egy plazma is, hogy fájjon
kis területen meglepő fényerőre voltak képesek, és mivel főleg sötét helyen használjuk (legalábbis sötétített nappaliban), kellően tudnak még ma is vakítani. Persze egy OLED odacsap nekik szinte minden téren.
A HDR-nek egyébként én sokkal több értelmét látom , mint a felbontás növelésének a megjelenítőknél...
-
Teasüti
nagyúr
Én spectral korrekciót választottam, egyet amiben hivatkoznak a mérőeszközre is, amit használok.
Szerintem átlag halandó ennél többet nem tehet otthoni körülmények közt. Amúgy passz. Gondolom csak bízni lehet benne, hogy megvolt hozzá a szakmai tudása az illetőnek, aki készítette a profilt. Valamint hogy nem túl nagy a gyártási szórás a kalibrátorok között. Erről nincs adatom. -
ribarszki
őstag
Rosszul fogalmaztam, lemaradt egy R betű. SDR
AVSHD 709 tesztábrákat futtattam a B8 saját belső lejátszóján keresztül, HCFR-ben pedig kalibráltam.
Az SDR anyag számomra így tökéletes. Igaz 10x futottam neki, s embertelen, hogy Junior19 fórumtárs mit nem segített benne, de a végeredmény SDR forrás esetén számomra nagyon patent!
Csak a Netflix megszívatott, hogy elkezdte a filmeket, sorozatokat DolbyVision HDR-ben adni, és nem tudsz váltani, hogy SDR-ként szeretnéd nézni. A SDR patentül be van kalibrálva, a DolbyVision pedig nem. Tudom, hogy a B8-on nagy csodát nem tudok tenni a HDR tartalommal, de megpróbálnám a 20pontos WB-t és a színeket ha lehet pici helyrehúzni.
-
Teasüti
nagyúr
Szerintem annál fontosabb az ár/érték mutató. High end-nél eddig se volt akadálya a DisplayHDR1400-nak se. Majd ha 1000 euró alatt is minden gyártó 1000+ nit-et ad, akkor majd elgondolkozom a Pro Plus-on.
Addig még lehet aludni egy párat.
Egyelőre ott tartunk még, h sehol. Monitorban kizárólag a videószerkesztős képernyők tudják ezt (1500 euró felett), tévében meg a high end ha nem tévedek nagyot.
Aztán arról nem beszélve, h hányan vesznek akár csak 1000 euróért monitort hobbira.
A videósok persze most is megveszik, ha kell nekik a HDR grading a foglalkozásukhoz, de hobbira ők sem. -
Teasüti
nagyúr
Jah, csak ki ne derüljön, h a 8x8 csoportonkénti uniformity kompenzáció után beesik a fényerő.
Amúgy dicséretes, h van már ilyen tévében. Még a profi monitoroknál sem láttam ekkora felbontást erre a funkcióra. Asszem NEC is csak vmi két-három számjegyű zónával oldja meg az UC-t.
Más kérdés hogy mérik ezt be.
Mert egyszerű kalibrátorral biztos nem.
Amúgy a többi mozaikszó nekem kínai: mi a tök az az uled és xdr... -
Teasüti
nagyúr
Mennyibe kerülnek azok a tévék? Felteszem aki annyiért tévét vesz, az nem fog sokat vacillálni ezen a kérdésén.
Mi most itt arról beszélgetünk, h egy kocafelhasználó szeretné helyrerakni az irodai monitorát, aminek az értéke vetekszik a kalibrátorral. Persze felőlem vehet Plus-t is, ha úgy érzi később esedékes lesz egy alsó hangon 1500 eurós megjelenítő (jelenleg), de akkor még mindig lecserélhető a Studio is. (Esetleg ha addig fejlődik a panel technológia és jönnek az új generációs mérőeszközök 2000 nit feletti tartománnyal?) -
Teasüti
nagyúr
Elvileg a Rec2020 támogatott.
Ahogy írtam is nappaliba max betűző napfénynél jól jöhet. De este nekem a legfontosabb fícsőr egy tévében a fényérzékelő. Nem hogy HDR-t, hanem automata lesötétítést tudjon inkább!
És ha megoldanák, hogy ilyenkor ne legyen szürke a fehér, annak tudnék csak igazán örülni.
Telefonban van közvetlen tapasztalatom a 6-700 nites képernyőkkel, amik napsütésben is olvashatóak maradnak - nagyjából. Ez szupi, de nekem többnyire az a fontosabb, hogy meddig tud lemenni sötétben.
AMOLED az már nem rossz a feketéjével, de azért jó lenne ha szoftveresen is hajlandó lenne minimumra szabályozni, nem csak manuálisan.
HDR tévé meg csak úgy tehetné be a lábát hozzám, ha fényérzékelővel beszabályozza magát a környezeti fényhez és egységes marad kontrasztdinamika a képernyő és a környezet között. -
_q
addikt
Köszi, csak azért kérdeztem, hogy milyen ellene szóló érv lehet esetleg amit érdemes fontolóra vegyek.
#4974Teasüti
Youtube videóban mondták, akkor téves az infó ezek szerint.Lehet félre értem, de studio, pro és pro plusz hardveresen egyforma csak szoftveresen van eltérés? Ez a szoftver magán az eszközön lévő? Tehát nem a gyári mérő/kalibráló szoftverben? Mert ugye egy 3rd party szoftverrel meg lenne a kiskapu, ami viszont túl könnyű lenne
-
Az az új Home, ami TV markánkként van. Nyilván elég nagy lehúzás, hisz egy átlagos családi házban is lehet akár 2-3 féle TV. De a Spectracal általában ilyen.
#4877Joshi -> Kellemes meglepetés volt számomra, de olyan Sony TV-ken is működik, amik nincsenek a listán. Csak töltsd le a Store-ból és futtasd, aztán kiderül (de az OLED-ednek szerintem rajta kéne lennie).
-
Joshi
titán
Na tehát a Home akar lenni a márkaspecifikus megoldás. Tehát nekem Sony van akkor a CalMan Home Sony-t kellene megvennem.
Viszont a leírásban nekem nem egyértelmű, hogy most konkrétan melyik Sony modell támogatja az AutoCal kalibrálást. Illetve hogy a Pattern Generátor mennyire fontos, mert ugye az megint egy komoly összeg.
-
-
-
-
Lehetséges DisplayCAL-al, de olyan, mint villával enni a levest (már csináltam, egyedi referencia ICM file-t és validation report template-et raktam hozzá össze és mindig végigmértem, állítottam, mértem).
Egyszerűbb pl. HCFR-el (sourceforge-os újabb fork, bár azt hiszem az sem frissül már).
LG OLED-hez pedig kvázi kötelező a CalMAN (esetleg LightSpace). -
Ha 1903-ad van és 445-ös driver-ed, akkor passz.
Az új nevén nem 2004és 2009lesz, hanem 20H1 és 20H2 (és a H2 idén is ugyan olyan kamu frissítés lesz, mint 1903-ról a 1909, tehát igazából akármikor felteheted rá az "engedélyező csomagot", hogy átváltson H1-ről H2-re anélkül, hogy Insider-ré válna).
Ha megnyomod kézileg a keresést, szerintem felajánlja minimum a 1909-et, vagy talán már a 2004-et is. -
Hagyd frissülni a Win10-et, ameddig magától szeretne (kattints rá egyszer manuálisan is, hogy keressen frissítéseket és nyomd meg, hogy szeretnéd feltenni azt is, ami opcionális), aztán tedd fel a legújabb VGA driver-t is a gyártó weboldaláról.
Ha ez már megvolt, és 20H1-en vagy, akkor várd meg a (vélhetően) jövőheti WDDM 2.7-es GameReady driver-t (>450 series).
A 20H1 korai verzióval is volt újra valami gikszer, de nem tudom, hogy melyik oldotta meg: a CU-k, vagy az, hogy idő közben feltettem a stabil helyett a developer preview driver-t (most épp 451.22).Futtattad DisplayCAL-ban a kalibrálás (nem a profil!) validálást, hogy tényleg más?
-
*Ropi*
félisten
Látod, amikor betöltődik. Ha nem, akkor...nincs Win 10 hiba nélkül: a színprofilok betöltése nem működik többeknél hideg indítással, csak újraindítás után (tiszta telepítéssel sem). Elvileg van rá patch, de persze többeknél nem működik mint igen. Érdemes megpróbálni kikapcsolni a Fast Startup-ot: volt, akinél ez hozta helyre. A 1909-ben szerencsére javítva lett ez a probléma, bár nekem ott is volt, hogy percekkel később töltötte be, ha csak kézzel rá nem nyomtam a DisplayCAL loaderjére (anélkül meg végképp nem töltötte be).
-
*Ropi*
félisten
Nem láttam. Még a 0.55-ből is lehet faragni, én 0.21-0.29 maxokat csináltam (az neked spektró nélkül nem fog menni), de 0.4 alá egy i1D3-al, önmagában is levihető.
A fedés és a DeltaE elhúzzák egymást, ezért meg kell húzni DeltaE-ben azt a lélektani határt amit még elviselsz, hogy minél nagyobb fedésed lehessen.
"Ha tudnám hol lehet kiválasztani a 778 patch-t."
Profiling / testchart / large testchart for LUT profiles.
"Az óra melletti ikonra gondolsz? Mert nekem úgy tűnik hogy az szürke."
Már írtam, hogy kalibrálás közben (ha simán fut a DisplayCAL, akkor is) kilövi a profilt, mert bezavarna. Ha kilépsz a DisplayCAL-ból, akkor visszaállítja.
-
*Ropi*
félisten
A calibration speed-et minél lassabbra veszed, annál több iterációval számol patchenként, így pontosabb lesz a kalibrálás. Ha nem pontosabb, az azért van, mert vagy nem választottál több referencia pontos mérést, vagy elérted a panel határát, vagy a műszer határát (ebben az esetben a referenciapontok száma és a panel a sanszosabb, mert AUO).
"Ha kalibráltam majd betöltöm a profilt, akkor arra érdemes újra kalibrálni? Vagy nem ez a pontosabb kalibrálás lényege?"
Rá lehet kalibrálni, de attól magától nem lesz pontosabb, csak ha közben a kapott eredmények alapján módosítasz a beállításokon és aszerint csinálod az új kalibrálást.
"A profilt hogy érdemes használni hogy mindig be is töltődjön? Win 10 Pro 64bitet használok."
A program betölti magának, nem kell foglalkoznod vele. Ha színes az ikonja a tálcán, akkor rendben van, ha viszont szürke, akkor nem töltötte be a profilt, ill. kilőtte, mert kalibrálás folyik.
"És végezetül a legutóbbi eredmény. Ez milyennek számít...?"
Az a DeltaE max. 1.26 elég sok, a felénél kevesebb is lehetne (vagy tényleg ennyire nem szereti egymást a háttérvilágítás és a koloriméter). Nekimehetsz 778 patch-el, több iterációval és a patch sequence "vary RGB difference" vagy "maximize RGB difference" legyen.
-
*Ropi*
félisten
Az, hogy van esély rá, hogy pontosabb lesz, mint nélküle: vannak olyan világítás típus és koloriméter kombinációk, amik alapból annyira nem szeretik egymást, hogy segít rajtuk, de a CMD / i1D3 alapból annyira pontos, hogy egy CM Photo spektrális korrekciója felesleges mellé - ha i1 Pro vagy i1 Pro 2 korrekciós profilt találsz hozzá, azt viszont érdemes használni). Vegasba is azért mennek az emberek szerencsejátékozni, mert hátha nyernek, de sajna többször vesztenek.
Próbáld ki, hogy megcsinálod vele és nélküle is, aztán megérted, hogy miért mondtam.
15 perc? Nem lesz az sok? 4 alatt is meglehet.
A viccet félretéve: egy normális mérés 30-40 perc. Legalább.
-
*Ropi*
félisten
Váltasz a másik ablak bal oldalán felül a listában a gamut view-re (vagy mi a neve, fejből most filmszakadás).
A korrekció akkor pontos, ha az adott monitorhoz és az adott koloriméterhez készült (ezért érdemes spektrofotométerrel hozzáprofilozni a kolorimétert a megjelenítőhöz). Így, hogy másokhoz van, javíthat is vagy akár ronthat is az eredményen (nem fogod megtudni, max. spektrós validálással, vagy ha már szemmel láthatóan is elhúzza).
-
*Ropi*
félisten
"...most csak azt szeretném kérdezni, hogy mi a módja hogy elérjük egy monitor szervizmenüjét garivesztés nélkül."
Mivel ahány monitor, annyiféle menü elérés, így keresel hozzá a Youtube-on howto-t. A legtöbb monitor nem tárol checksum ellenőrzést a szervizmenü gyári beállításaihoz, így garanciavesztés nélkül elérhető. Az más kérdés, hogy saját felelősségre, mert ha valami olyat állítasz el amit nem kellene, akkor akár téglázhatod is a monitort - onnantól viszont tényleg bukod a garanciát, mert a szervizben sem hülyék és a hiba jellegéből látják, hogy nem magától történt (-Vádlott, vallja be, hogy megölte az áldozatot! - Dehogy öltem meg bíró úr, csak véletlenül szaladt bele a késembe! - Véletlenül? Huszonhatszor?).
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, nemrég említettem, hogy telepítettem a monitorhoz hozzáadott gyári Dell színprofilt. A neten találtam egy kalibráltat is, amit szerettem volna megnézni, de hiába állítom be nem látok különbséget egyik között sem.
Win7 Színkezelés - Eszközök - ICC profiloknál hozzáadtam, alapértelmezettnek állítottam.
Ez elvileg elég lenne, vagy még kellene a Speciálisban is beállítanom a megjelölt helyeken?
Több helyen utánaolvastam, de van ahol írták, hogy szükséges bepipálni a Win kijelzőkalibrálás használatát, van ahol nem említik.Ezen a Dellen nagyon érdekes a Kontraszt állítás. Gondom volt a sárgás meleg fehér miatt. Próbáltam hidegre, fehérebbre állítani. Egyedül 77%-on elég szép fehér a fehér, de 78-tól már kezd sárgulni.
ui: Még annyit kérdeznék (ez most tűnt fel), pedig elég sokféle kijelzőt nézek... Itt a Google oldalon a megjelölt helyeken milyen színűnek kellene lennie? Van, ahol világos szürkés, másikon világos kékes...
-
-
*Ropi*
félisten
Tudod használni? Ha igen, akkor használható.
A viccet félretéve: igen.
-
A régi Rev. 1000 cd/m^2-ig jó, az új 2000-ig.
Elsőként OEM kiadásban bukkant fel az új Rev, de valahol olvastam olyat, hogy volt, aki már a régi néven is új Rev-et kapott X-Rite dobozban (mielőtt még kiadták hivatalosan az új modelleket).
Azt nem tudom, hogy az AIO mode (ami ránézésre majdnem az, mint amit az ArgyllCMS csinál a régi Rev-el is: adaptív integration time + refresh rate sync, az X-Rite DLL-el (ArgyllCMS-en kívül lényegében minden más szoftver, ami az X-Rite könyvtárat építi be, nem sajátot használ) melyiken működik: minden Rev B-n, vagy csak az új X-Rite modelleken (praktikusan az most mindegy, hogy ez a hardware-ben lakó firmware kérdése, vagy device ID alapján aktiválja szoftveresen az X-Rite kódja, ha van korlátozás). -
szuszinho
őstag
The Retail version instrument serial number has the following format:
i1-yy.r-02.xxxxxx.mm
(i1 = Retail version, yy = short year manufactured, r-02 = hardware revision (A or B) - firmware version (02), xxxxxx = incremental number, mm = month manufactured)
If your OEM or Retail meter has hardware revision number ''B-02'' and ''yy = 16'' or earlier then its a Rev.B certified up to 1000 nits.
-
-
junior19
senior tag
A tévé saját lejátszója és a laptop összekötése a tévével az két különböző mód, külön kalibrálást igényel.
Amit Ropi írt, azt szerintem nem az az opció. Az hogy a tévé rgb vagy YCbCr jelet fogadjon, azt a Dynamic Range opciónál kell kiválasztani. Hogy mi a magyar elnevezése, azt nem tudom, de két opció lehetséges csak.
A sötét részek beállítása a több opcióval biztosan nem ezt a célt szolgálja.
Állítsd be a helyes fekete szintet az AVS mintával, mert nekem az a 17 -es érték alacsonynak tűnik. Bizonyítja a mérésed is. 10%-nál kevés a piros és a zöld, a kék pedig nagyon sok. Ha 5%-ot is mértél volna, akkor még jobban kitűnik.
Ha be van állítva a fekete szint, akkor kezd el kapcsolgatni azt a Sötét részek opciót. Szerintem csak a 16 alatti részt fogja változtatni, ott kell majd megtalálni a neked megfelelőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Rendhagyó tesztünkben egyik, teszteléshez használt készülékünket és annak kistestvérét mutatjuk be: a GretagMacbeth monitorkalibrálóit.
- SAMSUNG KÜLTÉRI SMART MONITOR ! LH55OMB 140CM 4K SMART AKCIÓ!
- LG (38GL950G-B) 38" 175HZ GAMER QUAD HD LED MONITOR !
- LG (38WQ75C-W.) 38" WQHD144hz PRÉMIUM GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Eladó Dell G3223Q - 4K, 144hz, 32" gaming monitor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest