Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Autós kamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Dell notebook topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
totomusic
tag
Bátorkodtam frissíteni az FW-t 20250311-re. Hozott meglepetést. Nem működik rosszabbul a nyomtató. Legalábbis eddig. Nyilván az előző, februári FW kimaradt.
-
nexplo
őstag
Valahogy a HP és a nyomtatóik nincsenek a szívemben.... nem is tudom iért...
-
totomusic
tag
Most újra visszavonták, újra a régi FW van.
Tehát "átmenetileg" volt újra jelent az új hibás FW. -
totomusic
tag
Most újra megjelent, ugyanaz a dátumú FW, ugyanazzal a kiadási dátummal. Tehát a régit MOST visszavonták megint. Nekem ez így nagyon nem tetszik, rendesen bizalomgerjesztő. Tehát kiadták a hibás FW-t, visszavonták, majd újra kiadták MA ugyanazt.
Tegyük fel, hogy szándékos volt. Ezzel mit akarnak elérni? -
-
totomusic
tag
Azért sok mindent elmond a HP-ról, hogy azóta sem adott ki visszaállító eszközt az elromlott nyomtatókhoz. Ügyfélszolgálatatnál cserélnek, gondolom, ha még garanciális, az is a jobbik eset. Nagyon-nagyon NEM, inkább maradjon a meghibásodott nyomtatókon a hibás FW, amíg ki nem adják az újat. Majdnem egy hét után annyi történt, hogy hibás FW-t visszavonták, tehát aki addig nem frissített, az tudja lényegében használni a nyomtatóját.
-
Ugyanez van az élet többi terén is. Hűtőgépben, mosógépben a márkaszerelő is csak (az új készülék árának felébe kerülő) panel cserére képes, még ha csak egy filléres varisztort kellene is kicserélni. Mondjuk jó eséllyel a szerelő azt sem tudja, mi az. A cégnek olcsóbb panelcserére alkalmas betanított munkásokat fizetnie, mint multimétert és forrasztópákát használó műszerészt.
A szoftveres korlátozásokról pedig ... Épp ma reggel került szóba a Millás reggeliben, hogy az Ukrajnába küldött amerikai F16-osokon lekapcsoltak egy csomó feature-t. És emiatt a portugálok erősen fontolják az F35-rendelésük lemondását - hiszen milyen ciki, ha a szövetséges (?) USA úgy dönt egy konfliktusnál, hogy lekapcsolja alóluk a repülőket.
-
HantekDSO
tag
Sajnos 1000 %-ig igazad van! Van egy mérnök, aki tervez és van egy "manáger", ami írni-olvasni sem tud, de tövig nyalni igencsak. Csak meg kell nézni, milyen szakok vannak egyes úgynevezett "egyetemeken"... És ezeknek papírjuk lesz arról, hogy ők nem síkhülyék - pedig de!
-
bteebi
veterán
"de sajnos ez a tudás valahogy elveszett a HP-nál"
Ezeket sohasem elvesztik, hanem direkt el/lehagyják. És ez nyilván sehol sem mérnöki döntés. Minimum spúrkodás, de már ez is sokkal inkább az, hogy te csak ne akarjál évtizedekig (muhaha) egy eszközt használni, ha ugyanannál elérhető, hogy már akár 1-3 év után csak gazdaságtalanul lehessen javítani.
"Aztán elkezdték kivezetni a kis apróságokat és csak nagyobb egységeket lehetett már rendelni. Így drágább lett a javítás. Ráadásul azok is elkezdtek a puhább műanyag irányába tolódni, ergó hamarabb elkoptak. Szóval szép lassan leszoktatták az embereket a javításról."
Ezek mind fícsörök, és nem bugok. Így gondolkoznak a felelősségteljes menedzserek.
A következő szint lehetne az, hogy konkrétan abszolút nem lehet kinyitni egy nyomtatót, tehát ha pl. papírelakadás van, vagy kifogy a toner, hát semmi gond, vehetsz újat!
-
Krix
őstag
Van itthon egy Laserjet 4100n Jetdirect kártyával. 24 éves, kb. 10 évesen hoztam haza céges selejtezésből. Van hozzá toner, fuser, görgők, ha cserélni kellene. Most 255.500-on áll a számláló, de ebből láttam párat bőven 1 millió oldal feletti nyomtatással, szóval gyakorlatilag elpusztíthatatlan.
A 4200-4300-asok is tudtak 1M feletti nyomtatást, de sajnos ez a tudás valahogy elveszett a HP-nál. Nagyon kár érte. Sok HP-t szervizeltem régen és mind javíthatóra volt tervezve. Valahol 2010 környékén kezdtek el változni a modellek. Régen, ha egy kis rugó eltört, akkor rendeltem egy másikat kicseréltem és minden ment tovább. Aztán elkezdték kivezetni a kis apróságokat és csak nagyobb egységeket lehetett már rendelni. Így drágább lett a javítás. Ráadásul azok is elkezdtek a puhább műanyag irányába tolódni, ergó hamarabb elkoptak. Szóval szép lassan leszoktatták az embereket a javításról. -
bteebi
veterán
Részben igaz. Lehet pénzt keresni akkor is, ha rendes vagy - nem is feltétlenül keveset. De tény, hogy igazán nagy lóvét csak akkor lehet keresni, ha nem vagy rendes. De nem rendes és nem rendes között is van különbség. A HP pl. egyértelműen a (leg)kevésbé nem rendesek közé tartozik. Az ilyeneket pedig alapvetően meg kell próbálni nem etetni. Úgy, hogy nem vásárolod meg a termékeiket/szolgáltatásaikat.
-
faölelgető
csendes újonc
A cím magyarul: "Használhatatlanná tesz egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware"
-
-
Astroboy
őstag
Megtanulhatnák már az emberek, hogy a Földön egyetlen jó és használható HP létezik: amelyiket gyümölcsből főzik.
-
T J
tag
válasz
Necroman_Mk2 #9 üzenetére
Mienk is működött, míg a hp le nem szedte a drivert az oldaláról, mert szerintük már nem kellett támogatni. Máshonnan se tudtam letölteni, mert minden link az oldalukra mutatott.
-
-
HantekDSO
tag
Pontosan! A 90-es évek elején még olyan nyomtatókat gyártottak, hogy a mai napig csak miatta (HP-IIIP) tartok fent egy ISA paralel portos gépet! Aztán jött a HP-4, ami már a papírbegyűrésen kívül mást nem tudott - majd jöttek a multifunkciós sz@rok... (Mindenre jó, de semmire nem lehet használni) és конец фильма, bye,bye HP! )
-
plömplöm
őstag
ha az egyes HP LaserJet nyomtatókat teszi használhatatlanná, akkor használja mindenki minimum a kettes HP LaserJet nyomtatókat és kész, meg van oldva
-
ilor14
tag
Amióta lecseréltük a HP nyomtatót egy lézeres Brother-re, azóta nincs bajom velük
-
bteebi
veterán
Ki más, ha nem a HP??
Egykori legjobból a legalja. Fel kellene szántani nem csak a CEO, hanem az egész HQ helyét.
#3:
-
totomusic
tag
HP nyomtatót kikapcsolva hagytam, így a hibás FW-t nem kapta meg. Mármint EZT a hibás FW-t. Mert valójában az összesben van hiba. Főleg akkor, ha már van kint új FW, és nincs beállítva automatikusra a frissítés.
Majdnem Brother lett több, mint egy évvel ezelőtt, viszont nem tetszett az a konstrukció, remélem, legalább ilyen téren tud majd HP-t nyújtani. Arra viszont nem voltam felkészülve, hogy régebbi FW-nél hiba jelentkezik, főleg akkor, ha van új FW, hogy frissítsd. És nincs visszaállítás, nem lehet, még egyszer, már nem lehet régebbi FW-t rá visszatelepíteni. -
icon
senior tag
26 év alatt 3 nyomtatóm volt odahaza, 2 HP, az utolsó Canon. ezutóbbinak pár éve elszállt a tápja, mert fiacskám viccesnek találta, ki-bekapcsolás után hogy milyen hangokat ad ki.
Aztán egyszer csak meg sem nyikkant, én meg ebay-ról szereztem Spanyoloszágból másik tápegységet, azóta nem elosztóról megy, nincs is vele semmi gond. Szerencsére lányom a japán nyelvkönyveinek a fejezeteit 2-3 havonta nyomtatja, szóval beszáradást is elkerültük eddig. Olyan 3/4 évente van patroncsere, így ki lehet bírni a gyárira a beruházást... egy biztos, HP:soha többet... -
PTM
aktív tag
Örülök neki azért, hogy nagyon régóta nincs már szükségem otthoni nyomtatókra. Ezekkel több gondom volt, mint a többi hardverrel összesen.
-
Ami kell, azt kinyomtatom a cégnél. Problem solved
-
HantekDSO
tag
Még szerencse, hogy az én HP-IIIP nyomtatóm nem érintett!
-
nubreed
veterán
Ez igazából nem bug hanem feature a HP-nál. Érzékenyítik a népet, lassan már a sima szöveg nyomtatás is havidíjas lesz minden nyomtatójukon.
-
Egyszerűen próbálták az új chipes foruse tonereket kiszűrni és hiba csúszott a receptbe. Ahelyett hogy a régit kitették volna, inkább megváratják az userekkel míg a fejlesztő megírja az új kódot.
-
T J
tag
Új év, újabb tervezett elavulás botrány a hp-nál. Semmi látnivaló.
-
Kicsit túltolták a kapzsiság-szenzor érzékenységét.
Bár mondhatnám, hogy aki az elmúlt 20 évben HP cuccot vett, az csak magát okolhatja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A HP szerint már készül a javítás, de addig is segíthet az online ügyfélszolgálat.
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gumi és felni topik
- Óra topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Lightyear - befektetési app
- Formula-1
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest