- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Valahogy eljutottam ehhez a monitorhoz: HP DreamColor Z27X G2. Épp egy kicsomagoló videót néztem róla, amikoris előtűnt a tetejéről egy beépített kalibráló eszköz, és dolgozni kezdett... Na ilyet sem láttam még.
https://www.youtube.com/watch?v=vfqO10Lmwig
Nyilván nem helyettesíti egy különálló, direkt erre specializált egységet, de azért kíváncsi lennék a véleményetekre, mit gondoltok erről. (Amúgy ezen a monitor sem tűnik rossznak.) -
Taci
addikt
Nem a 40e Ft a lényeg, csak azért kérdeztem rá, mert ha (arra, amire most használnám) ugyanazt tudja, mint a Pro, és a Pro-t idővel úgyis cserélnem "kellene" Plus-ra, akkor a Pro-nak így nincs "értelme". (Jelen pillanatban számomra.)
Közben rákérdeztem az eladónál, kb. 5 éves a Munki. Az nem "túl idős" már?
Az i1 Pro viszont bontatlan, de nyilván így is lehet 3-4 éves is. Így is degradálódhat, bontatlanul, vagy csak használattal?(Már nem zaklatlak ezekkel a kérdésekkel sokáig titeket, ígérem. És köszönöm a válaszokat így is!)
-
Taci
addikt
válasz
turorudi #5326 üzenetére
Igen, a Milyen monitort vegyek? topikot már megkerestem.
Bár nem hiszem, hogy a kalibráló eszköz lesz a szűk keresztmetszet, mert ahol ez valószínűleg számítana, azt az árkategóriájú monitort nem engedhetem meg jelenleg magamnak. Így egy (az átlag monitortól) színhelyes(ebb) monitort fogok venni (erre majd ott kérek tanácsot, javaslatot - de így első ránézésre pl. a Dell U2722DE is lehet az), ezért talán az a plusz, amit a Plus-ra költenék, inkább a monitor árába fog menni. Aztán ha úgy alakul, akkor még mindig bármikor eladhatom, és mehetek feljebb.@Joshi: Viszont ha már ezt így végig vezettem, plusz figyelembe veszem azt is, amit te írtál, akkor nem "jobban járok" (jelen igényeimet figyelembe véve) egy 10e Ft-os ColorMunki-val, mint +40e Ft-ért az i1 Pro-val, ami még mindig csak "hobbi szint"? És turorudi is azt írta, hogy "A ColorMunki és az i1Display lényegében ugyanaz, csak az utóbbi gyorsabban dolgozik".
Nem meggyőzni akarom magam, hogy az olcsóbbat vegyem, csak ha a Pro tényleg csak a közepe, és onnan idővel úgyis a Pro Plus irányába kellene menni, akkor igazából kár a Pro-ra költeni most, mert inkább a monitor árába menjen az a plusz.
Ti hogy látjátok? (Bocsi, hogy ilyen sokáig tökölök, csak szeretném jól körbejárni a témát, és financiálisan is jó döntést hozni.) -
Taci
addikt
válasz
thomasrc #5323 üzenetére
Köszönöm a részletes választ.
@Joshi: Igazad van, nem tudom, szükségem van-e rá. Fotográfus leszek, és a képszerkesztéshez szükségem lesz egy színhelyes monitorra. Az viszont csak akkor lesz valóban színhelyes, ha kalibrálva lesz. Ezért gondoltam, hogy szükségem lesz rá.
De ha más tanácsotok van, szívesen meghallgatom. -
Taci
addikt
A Pro Plus már semmiképp nem fér a keretbe. Igazából használt termékeket nézegetek, ezért is kérdeztem, hogy mi a helyzet a tartósságukkal.
Valahogy így néznek ki a (z általam talált használt) árak:
1) DataColor SpyderX Pro: 30e Ft
2) X-Rite ColorMunki Display: 10e Ft
3) X-Rite i1Display Pro: 50e FtA Pro Plus már 60-80e Ft lenne (használtan), és csak otthoni, 1 személyes felhasználásra lenne rá (majd) szükségem, szóval nekem az overkill. Igazából talán a SpyderX Pro is az lenne, csak olvastam, hogy pl. OLED-kalibrálást nem tud, s bár jelenleg nincs rá szükségem, azért pár évig megtartanám, és ki tudja, mi lesz még akkor.
Szóval ilyen tekintetben az i1 Pro lehetne valóban az "időtállóbb" választás.
Viszont a ColorMunkiról meg azt olvastam, hogy ugyanazt a technológiát használja, csak ugye mivel az alap verzióról van szó (Display), ezért csak alap kalibrációt tud, (bár az is több, mint amennyit most tudok elvégezni.), és 3x lassabb, de az nem hiszem, hogy zavarna. Viszont csak 10e Ft, szemben az 50e-es (és szintén használt) i1 Pro-val.
Ezért is vagyok tanácstalan kicsit, ezért kértem a segítségeteket.
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, kérlek, hogyan viszonyul egymáshoz az alábbi 3 kalibráló eszköz minőségben, mérési/kalibrálási pontosságban, illetve tartósságban?
1) DataColor SpyderX Pro
2) X-Rite ColorMunki Display
3) X-Rite i1Display ProMegérheti még a ColorMunkit venni? Vagy attól jobb bármiben is a SpyderX? Vagy hagyjam mindkettőt, és inkább hosszabb távú befektetésnek jobb az i1 Pro?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 23"-os HP Elite Display E232, FHD/IPS, HDMI-s monitor, garancia!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- 22"-os Lenovo ThinkVision T2254pc, 1680x1050, HDMI-s monitor, garancia!
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest