Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy Triton 180-as fekete házam van és eddig nagyon jól szuperál.
Házibarkács módon lett rajta egy kis porszűrő upgrade, akit érdekel itt [link] megnézheti.
Amúgy a ház a beépített 2db ventijével nekem nem tűnik hangosnak, az első elé tett HDD-t frankón hűvösen tartja.
A szép alumínium borításnak köszönhetően viszont minden "nyom" meglátszik rajta (de adtak hozzá kendőt)...
Már csak hab lenne a tortán ha megoldották volna azt is, hogy a ház oldallapján ne csak a kör hanem a négyzetes lyukacsos nyílásnál is lennének felfogatóhelyek egy külön ventinek...
Ettől függetlenül szerintem egy nagyon jó ház (bár nem olcsó, de mi az).
- Alex -
-
Finwe
őstag
Végül megvettem
Viszont nem vagyok kibékülve a vinyó helyekkel, 2-t raktam be a 3-as helyre, középen van kihagyva 1 hely és így üresjáratban 50 °c-osak pedig megy a venti is előttük. Persze WD-k és lehet ezek a melegedősek + természetesen a másik házban nem néztem meg, h melegedtek-e
A többi nagyon zsír , néhány kép róla: [link]
jer1cho: Ha a nyák 27-8 cm-nél rövidebb akkor belefér.
Finwe-{PoH}- Patriots of Hungary
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok! Egy Poseidonba belefér egy 8800 GTS? Köszi.
-
1010
őstag
msot látom mien avtárok vannak it igazábol
[Szerkesztve]
-
Finwe
őstag
Úgy látom nagyon leült a topik, pedig lennének kérdéseim.
Most választottam ki ezt a Poseidon házat a TT Swing-el szemben. Remélhetőleg lassan meg is veszem... Érdekelne, h bekapcsolásnál hallat-e vmilyen hangot. A mostani házam minden bekapcsolásnál csipog 1 sort mintha kiakarna purcanni és már nagyon idegesít. Igaz a ventiszabályzója nagyon tetszik, ezért nem vágtam még ki. Ez a ház, ahogy olvastam, fix fesz-t ad a ventiknek. Esetleg lehet tudni, h az 12V-t vagy kevesebb? Asszem sejtem a választ, de mind1 is. Nem számít
Finwe-{PoH}- Patriots of Hungary
-
coolhand
csendes tag
Sziasztok
Van valaki másnak is problémája a Poseidon
előlapi audio csatlakozásával?
Nekünk 2 házzal is ilyen gondunk volt. (kettőből)
Abit K8N-SLI alaplappal.We can be heroes just for one day
-
rudi
nagyúr
Omega81 fórumtárs [link] megtalálta a Poseidon vetítőjének fényforrását.
A fozózáshoz, meg a teszteléshez szétszedtem a mi Poseidonunkat (igaz, csak a feketét, ami tán kiállítási darab volt), de vagy vak vagyok, vagy nem volt ott, de nem találtam a kérdéses panelt. Ennek megfelelően módosítottam a cikk szövegét is.
Köszi Omega!Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Thommyboj
aktív tag
én is elvileg egy coolermaster centurion vettem volna ami 19 lett volna, aztán megláttam az aurorát és beleszerettem és megérte a plusz 7 ezret nekem sikerült 26 ért hozzájutnom egy jó boltban, és aztán valami vett egy úgyanolyan centuriont és mondta hogy voltak gondok vele, bár lehet az is csak gyártási hiba volt.
De én imádom az aurorát. -
Face8814
őstag
A Gigabyte mint márka nagyon szimpatikus nekem, viszont a házaikkal nem nagyon tudok megbarátkozni. Az Auroraval is voltak korábban fenntartásaim, és ezek sem jönnek be. ( Bár az új Aurora már kezd tetszeni! Sőt..! ) Persze mindezt a designe tükrében mondom.
Én inkább a kissé ''csicsásabb'' házakat részesítem előnyben. Na persze nem a túlcsicsázott Alienware utánzatokra gondolok, hanem a kissé visszafogottabb, de mégis feltűnőbb házakatkedvelem. ( Stacker 830, Kandalf, Armor, ... stb )
És hogy miért is írtam ezt a postot?
Azért mert az utóbbi időben egyre többen hurrogják le a kissé feltűnőbb megjelenését, így hát gondoltam képviselem itt az ellenpólust!
[Szerkesztve]Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
polip
addikt
remek kis kuckónak tűnik, bár nekem a venti rögzítő műanyag rudacskákkal vannak fenntartásaim...
nem adja ár nagyon a rezgést?ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
rudi
nagyúr
A reset és a bekapcsoló gomb vezetékén valamilyen mágneses tér (pl. mobiltelefon) jelet gerjeszthet, ami annyit jelent, hogy magától resetelhet vagy kikapcsolhat a gép. Ez általában a hosszabb vezetékekre jellemző, de akármilyen környezeti hatás összejöhet. A ferritgyűrűvel ezt meg éehet előzni.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
válasz CriticalHit #38 üzenetére
Lényegében semmi, csak közben megjelent az FSP Zen
-
Male
nagyúr
Az a ferritgyűrű mire kell???
Más házakhoz is adják (még a legolcsóbb, csak bekapcsoló gomb + reset + visszajelző LED-eket tartalmazó házakhoz is), de sose tudtam, hogy minek... -
addikt
Hát nemtom, csak azért mert Gigabyte én nem adnék érte 18,5 k-t, majd ha, és akkor még vehetek hozzá tápot még vagy 10 ropiért oszt jóidő.Egyébként tényleg szép darabok.Na majd ha lemegy az ára veszek egyet
-
Calibos
addikt
szép, mutatós, modern házak, olyan mint sok másik ami kapható
nem is olcsó -
venember83
nagyúr
Tudom, en is mostanaban vettem 1 GT SilentBlade-t, nekem is feltunt kep alapjan, h nagyon hasonlitanak az Everflow lapatai a Halk Pengeere. Csak furcsallottam, h minek 2000rpm, ezek a ventilapatok nem arra vannak tervezve. 1.2es diesel Lupo-vel se sebessegi vilagrekordokat dontogetnek
-
rudi
nagyúr
Legtöbb oldszkúl júzer előbb-utóbb a Chieftecnél köt ki, vagy valami hasonló, régi vonalas Casetek cuccnál. Én egy rakásszor akartam már kiköltözni a régi kis Casetek CK-1016-ból, de soha nem találtam olyan alanyt, ami megérte volna az árát és a kínlódást, pedig hónapokig itt állt az Arctic Cooling T1-es, akartam CM Cavaliert, Antec P180-at, P150-et és még most is szemezek az Antec Soloval.
-
Akheron
senior tag
Annyit még hozzátennék, hogy én a házak tekintetében biztosan nem vagyok egy könnyű eset - egy Chieftecről BX-ről nagy reményekkel Thermaltake Tsunamira akartam váltani, de a Tsunami annyira nem tetszett, hogy három nap után eladtam - ezt követően váltottam erre a Coolermaster Centurionra, amivel szintén tucatnyi bajom volt és van is.
Hamarosan Chieftec LBX-re cserélem a jelenlegit; ezzel remélhetőleg véget is ér az eddigi odüsszeiám."It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
Akheron
senior tag
Nekem tulajdonképpen annyi bajom van, hogy a gyártók látszólag mindenért emelik az árat, amiért csak lehet, de a költségcsökkentő tényezőket - így például a vékonyabb lemezvastagságot - mintha valamiért észre sem vennék.
Megértem, hogy drágább az ilyen előlap megtervezése és legyártása, de hogy annyival drágább legyen, hogy az én anno 13-14 ezer forintért vásárolt házammal majdnem megegyező belsővel 19-23 forintot kelljen elkérni érte... nem tűnik reálisnak az én szempontrendszerem alapján."It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
rudi
nagyúr
válasz venember83 #24 üzenetére
Ha hiszed, ha nem, ezek a GB-os Everflow ventik pontosan ugyanúgy néznek ki mint a Glacialtech Silentblade-jei (ezt írtam a cikkben is). Az Everflow tech spec. alapján ez a kódú venti, am a GB házakban van 2000 rmp-es. Fogd fel úgy, hogy visszalassítva 800 rpm környékére (ennél nagyobb huzat fölösleges egy házba) közel olyan kalkak mint a SilentBlade-k.
-
Akheron
senior tag
Én a hasonló kialakítású házamban kivágtam az előlap mögötti ventirácsot, hogy halkabb legyen, de nem sokat segített - sajnos túlzottan közel van a porszűrő és maga az előlap a ventihez (bár ez nem biztos, hogy a tiédre is vonatkozik).
Végül kiszereltem onnan ventilátort, és két műanyag gyorsrögzítővel bekötöttem a vincsi alá srégen; így teljes fordulatszámon is hangtalanul jár"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
rudi
nagyúr
Ne feledd, hogy itt az alu (betétes) előlap megdobja az árat. Valójában a házas biznisz is OEM alapokon megy, ezért olyan kísérteties a hasnolóság a Cooler Master és GB házai között. Lefogadom, hogy egy gyártótól jönnek, csak az előlap egyedi rajtuk (ezért egyedi az ár is).
-
Akheron
senior tag
válasz Thommyboj #23 üzenetére
Közben megnéztem az Auroráról szóló PH-cikket - az tényleg korrekt háznak tűnik. Viszont ezek az újak nem nyerték el a tetszésem. Egy négyéves belső kialakításra felpakoltak egy új előlapot, és aztán (szvsz) túlárazva értékesítik, ahogy a többi gyártó is szokta manapság...
Az Aurora szerintem sokkal inkább megéri az árát, hiába drágább (a PH-tesztben szereplő 28 ezer forintos vételár alapján írom ezt)."It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
éN79
addikt
Nálam egy Triton teljesít immáron két hete jó szolgálatot, a Casetek házamnál ezt azért lakályosabbnak tartom, viszont a ventik nem a leghalkabbak, vagy csak nekem van ilyen alacsonyan az ingerküszöböm.
+ egy előny számomra, hogy semmiféle csilli-villi ajtócska nem takarja az optikai meghajtókat/gombokat, mert némelyik (ennél akár jóval drágább) ház szemet gyönyörködtető megoldása szerintem mindennapi használatra finoman szolva se biztos, hogy a legtökéletesebb. -
venember83
nagyúr
SilentBlade venti 2000es fordulaton Isten ments!
-
Thommyboj
aktív tag
én csak berakom az fogató-sínbe és azon gördítve be is lehet egy kézzel csukni a házat utána, és a zár is tökéletesen zár, tökéletesen fogja a ház oldalát így most nincs szükség csavarokra.
Aha szóval akkor más oldallapról írtál, lehet azok nem annyira okésak, de az aurorájé oké, bár elvileg a többinek sem kellene így viselkednie, bár azért 100% osan minden legyártott termék nem lehet tökéletes, minden gyárnak becsúszhat valamennyi hibásabb terméke, de ez már más tészta. -
Akheron
senior tag
De ezek táp nélkül kerülnek ennyibe, ahogy látom
(Míg egy fórumtársunk nemrég vásárolt például Chieftec LBX-et 17,5 ezer forintért, ami ugye drága, 1 mm-es lemezből van. Igaz, ahhoz nem jár ventilátor, amennyire tudom.)"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
Csapi007
veterán
Hello
Tök ugyanígy néz ki a DTK házam, csak abba nincs kifordítva a winyófiók."Csak úgy mondom"
-
nemtommi
senior tag
Nekem is egy ilyen Triton figyel itthon a lábam mellett. Hangjával, szellőzésével teljesen elégedett vagyok, de két parám is volt vele:
1. Festését nagyon könnyű megkarcolni, szereléskor rátettem egy műanyaglábú lámpát, amit bár nem mozgattam rajta, rendesen összekarcolta.
2. 5,25''-os helyre betettem egy Schyte Kama Bay-t, hogy mögé tegyem Nexus DiskTwines merevlemezeimet. A gyorszárak mindkettő beszerelését ellehetetlenítették, a Kama Bayt nem tudtam az előlappal egy síkba hozni, a DiskTwint pedig lehetetlen így rögzíteni (vettem 8db rotring radírt, most ezek működnek távtartóként). -
Kasza08
őstag
hy, valaki megtudná mondani h az AerCool AeroEngine Sr.-Bs. gépház ajtaja zárható? köszi
-
Akheron
senior tag
Akkor te szerencsésebb lehetsz nálam; én esténként van hogy öt percet szenvedek, mire be tudom akasztani egyszerre az oldallap összes rögzítési pontját a házba, mert ha az egyik helyen megnyomom, a másik helyen kiugrik. Nagyon visszasírom a Chieftec masszivitását és tágasabb belsőjét más szempontból is, így valószínűleg ismét Chieftecre váltok.
(Amúgy én kifejezetten a képeken látható oldallapról írtam, amt írtam - az Aurorát még sosem néztem.)
[Szerkesztve]"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
bagyulajuve
addikt
nekem nem tetszenek, de a funkciójukat jól elvégzik és elég nagyok is
Resistencia eterna
-
rudi
nagyúr
válasz Johnny Cage #7 üzenetére
Nem áll hadseregnyi ház a rendelkezésünkre, helyben és időben sem nagyon tudnánk velük mit kezdeni. Éppen ezért minden házat a Casetek CK-1020-hoz mértünk, ennek alapján nagyjából el tudod helyezni például a P180-at is a most tesztelt házakhoz képest. CK-1020 vs P180 [link].
-
Loretto
veterán
-
Johnny Cage
addikt
Kérdés: miért csak CM és Casetek házakkal csináljátok az összehasonlitásokat? Az Antec P180-a pl. miért nem szerepel a tesztekben? Hűtésben azt is nyugodtan vehetjük etalonnak.
-
REDeath
őstag
Jó kis házak, és anyira nem drágák. de szebbet simán lehet kapni náluk
MODERÁTOR: ''Hátul semmi sem változott. Ebből a nézőpontból a Poseidon és a Titan teljesen egyforma.''
[link]Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
Akheron
senior tag
A belsejük ugyanolyan, mint a Coolermaster Centurion 532-nek... Az én régebbi Centurionom is majdnem ugyanilyen; csak az elfogarott vincsitartó a különbség, ha jól látom.
[link]
(Ahogy a képeken látom, ezeknek is alufólia vastagságú oldallapja van, ami összevissza nyeklik... pont mint az enyém. A régi Chieftec házam volt az egyetlen, aminél ezt nem tapasztaltam.)
[Szerkesztve]"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
Yutani
nagyúr
Nekem meg egyből a Casetek házam belseje ugrott be. Ugyanez a merevlemez rögzítési megoldás, ahol célszerű ''L'' alakú SATA kábelt használni, mert nagyon meg kell hajtani a sima kábelt, kevés a hely az oldallemez és a vinyó vége között. Ugyanúgy 3 HDD fér el egymás alatt, felettük 1 rejtett és 1 külső 3.5'' hely van.
#tarcsad
-
quby
őstag
Hááát nekem a belsejéről inkább aurora jut eszembi mint cooler master! Bár az az igazság hogy az utolsó szegecsig megegyeznek! Én Aurorát használok már 1 éve, überzsirf@sza! 1 ezressel került többe de nagyobb is!
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
CriticalHit
őstag
Jó kis teszt, jó kis házak. Hol maradt az új Aurora?
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Loretto
veterán
Jujj azért reméltem hogy az Aurora árával nem vetekszenek.
Triton nem tetszik.Soirée...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gitáros topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Opel topik
- Láncfűrész topik
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...