Hirdetés

Isteni házak

Hirdetés

Triton - külső

A Gigabyte első házas próbálkozása, a 3D Aurora nagyon jól sikerült. A felsőkategóriás alumíniumház vízhűtéses előkészítésével azt sejtette, hogy a gyártó komolyan gondolja a jelenlétet ebben a piaci szegmensben. A „Gigabyte Chassis” emblémát most két új terméken láttuk viszont. A Poseidon és Triton nevet a görög mitológiából vették kölcsön; Poseidon a főistenek egyike, Zeus és Hades testvére, a vizek ura. Fia, Triton kagylókürtjével a hullámokat irányítja. A két ház tetszetős dobozban érkezett hozzánk, ami arra utal, hogy ezeket a termékeket sem az alsókategóriába szánják.

A Triton klasszikus, erős középkategóriás miditorony. Megkapható fekete és ezüstszürke színben is. A homlokzata alumíniumból készült, a többi része 0,7 mm-es acél, így nem túl nehéz, táp nélkül csupán 7,5 kilogramm.

Az előlap megjelenése meglehetősen visszafogott, egyszerű. A 44 centiméteres magasságba öt 5,25 colos, két külső és három belső 3,5 colos meghajtóhely fért. A ház alján, méretes szellőző közepén trónol a Gigabyte címkéje. Az oldalfalra két szellőzőzóna és egy dombornyomott Gigabyte felirat került.

Az előlap formailag leggyengébb pontja a ki-bekapcsoló és a reset gomb. Méretük rendben van, de műanyagjuk és színük nem igazán illik a fekete és az ezüstszürke megjelenésbe. Talán a krómhatású vagy fekete kapcsolók jobbak lettek volna. A front USB, FireWire és audio csatlakozói ma már kötelező gyakorlatnak számítanak, a Gigabyte is megoldotta a dolgot, de véleményünk szerint kissé furcsa lett az összkép. Talán egy sorban, a két gomb között jobban mutattak volna.

Hátulról olyan a Triton, amilyennek egy jól megtervezett miditoronynak lennie kell. A táp a hagyományos helyén, felül van. Az alaplap csatlakozói fölött olyan méhsejtes rácsozású 12 centiméteres ventilátorhely van, melybe 9,2 és 8 centiméteres légkavarót is telepíthetünk. A gyári, 12 centiméteres szellőztetőt nem csavarokkal, hanem egyedi rezgéscsillapítókkal rögzítették.

Tovább haladva lefelé egyikét láthatjuk azoknak a kártyarögzítő megoldásoknak, melyek csavarozás nélkül is hatékonyan és kártyánként külön-külön működnek. A vizes istenektől kölcsönvett név a hátlaphoz, pontosabban a vízhűtés csöveinek két kivezető nyílásához is köthető.

A Triton aljára a megszokottnál igényesebb és valamivel nagyobb lábak kerültek, melyek kevés rezgést engednek át a talajra.

A merevlemezek sínjei, csavarok és ferritgyűrű mellett egy törlőrongyocskát és öntapadó matricás kábelszorítót is kaptunk. A törlő hasznos lehet, mert a könnyűfém előlapot gyorsan ellephetik az ujjlenyomatok.

Főbb paraméterek:

 

Termék megnevezése Gigabyte Triton
Elérhető színek fekete és ezüstszürke
Méret 440 x 200 x 495 mm
Anyag acél, alumínium előlappal
Beszerelhető alaplapok ATX, microATX
5,25"-os helyek száma 5 db
3,5"-os helyek száma 2 db külső, 3 db belső
Bővítőkártyák száma 7 db
Hűtés hátul 120 x 120 x 25 mm-es ventilátor,
elöl 120 x 120 x 25 mm-es ventilátor,
szellőzők az oldallapon
Előlapi csatlakozók 2 db USB 2.0, FireWire, mikrofon, hangszóró
Beszerelhető tápegység ATX
Ház tömege táp nélkül 7,5 kg
Forgalmazó GO-RUN Kft.
Bruttó fogyasztói ár 18 500 Ft

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • DTK házak jó áron

  A DTK hagyományosan jó ár/érték arányt mutató házai közül vizsgáltunk meg kettőt, egy mini és egy midi tornyot.

 • Misztikus alumíniumház

  A Cooler Master új, alumíniumból készült Mystique házsorozatának első tagját, a vízhűtésre is felkészített 631-est teszteltük.

 • Asus házak a mindennapokra

  Nem mindenki költhet tízezreket házra és tápra. Az olcsóbb megoldások között vannak jók és rosszak is. Ma az Asus gazdaságos közepes és mini tornyai méretnek meg.

 • Friss ötletek a New Solution házsorozatban

  Az Antec a minőség és az elegancia mellett az árcédulát is szem előtt tartotta.

Hirdetés