- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
deathtania
senior tag
elég régi a topic, csak ha valaki esetleg rábukkanna, és elkezdené olvasgatni, egy dolgot szeretnék hozzátenni, mint boldog ga-p35-dq6 használó:
1. DDR2es memóriák esetében az 1066Mhz-eseket is tudja kezelni. ha nem hiszed el, nézd meg a gyártó oldalát. nálam 1066-os DDR2es CSXek vannak berakva, és simán kezeli őket.
amúgy tényleg nagyon jó kis lapocska. szépen tuningolhatóak benne a dolgok, most egy egy c2d e6400 (2,13Ghz az alap) megy 2,566Ghz-n alapfeszen benne, és nem akar meghalni.2. Lap nálam jelenleg 42 fokos, és a Silent Pipe hűtőrendszer szerintem nem rossz. ha van egy légkeverőd valahol a gép belsejében, szépen tud azért hűteni.
-
fLeSs
nagyúr
válasz masterful87 #129 üzenetére
igen.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
masterful87
senior tag
Bocsánat a nem pont idevágó kérdésért...
Ezt most hogy kell értelmezni?
Ezek az adatok a konnektor és a gép között mért értékek? És akkor erre jön rá a tápegység hatásfoka?
Pl. 85% -> nF680i SLI 325W -> 325x0,85=276W -> ergo az én FSP tápegységem elbírná, aminek a 12V-os terhelése 330W?
Előre is nagyon köszönöm -
Dracula
őstag
''Tekintve, hogy a DDR3 memóriák eleinte nem lesznek olcsók, jelen pillanatban nem igazán tartunk ésszerű befektetésnek egy DDR3-as rendszert.''
LOL a számítástechnikában amatőr szinten mikor volt jó befektetés bármi is?
Üdv! -
killahdrums
senior tag
válasz masterful87 #122 üzenetére
Játszani? Sajnos dolgoznom kell a melóhelyemen, nincs időm játszani.
There is no God, just Technology...
-
rétisün
veterán
válasz masterful87 #124 üzenetére
attól függ, hogy állitod be a memóriaosztást (cpu/ram arány) de valószínűleg menni fog benne. Vigneau-nak a z AB9 QuadGT-ben megy az1066-os ram, akkor ebben mér ne menne?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
masterful87
senior tag
válasz norbiphu #123 üzenetére
Ez engem is érdekelne, konkrétan egy DDR támogatású alaplapnál... ez csak 333MHz-ig bírja a leírás szerint, na de van valami mód arra hogy akár 400-asokat hajtsak benne?
Egyáltalában miben mutatkozik meg a sebességek támogatása, mi a helyzet ha nem pont olyan sebességű kerül bele?
Én úgy sejtem, hogy pusztán a szabványokat követik, tehát hiába a max DDR2-800MHz támogatás, ezt támogatja natív, de belelehet rakni a DDR2-1066-ot is. Vagy rosszul gondolom?
Bocs az offért. -
norbiphu
őstag
P35 kompatibilis DDR2 533-mal is? Tehát van lefelé kompatibilitás?
(konkrétan gigabyte p35 ds3-ra vonatkozóan érdekelne)
[Szerkesztve]"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
masterful87
senior tag
válasz killahdrums #120 üzenetére
És mivel játszassz rajta?
-
masterful87
senior tag
Ez valóban gáz!
De az méginkább, hogyha a régi gépedet toldozod-foltozod, tehát szintentartod, az sokkalta drágább, mintha új platformot bővítesz...
Persze az új platformra váltás egy összegben sokkalta több... valóban rákényszerítik az embert, hogy újítson egy összegen vagy fizessen többet darabokban. Megy a bőrlehúzás
/Amire utaltam, hogy egy AGP-s kártya drágább, mint a PCI-E, a DDR1 megint drágább, mint a DDR2, talán még a régebbi foglalatos proci is drágább, mint a ''modernebb''./
Szopacs -
killahdrums
senior tag
Ha valakit érdekelne a melóhelyi gépem: P5K alaplap, 6420-as proci, megvettük, összeraktam, beállítottam (8*400, ramok 1:1), voilá! Windows-zal együtt kb. bruttó 200K volt. Csináltam egy gyors riportot: [link]
There is no God, just Technology...
-
Tibiajax
nagyúr
válasz masterful87 #104 üzenetére
Igen.
Egyébként, 2 hete van már megrendelve nála a lapom, de még mindig nem jön. Készlethiány van, még min. 1-1.5hét, mire bejut az országba az ip35-pro.
Hidd el, talán, én várom a legjobban. -
fanti
addikt
Hát, erre mondhatom, hogy ''nagy áttörés a számítástecnikában''.
Eltelt jópár év és a jó öreg DDR400 sebességét (mármint az egész rendszer tényleges sebességét) csak alíg tudták túlszárnyalni.
De legalább cserébe jó sok bört lenyúznak rólunk, hülyékröl, akik megpróbáljuk szintentartani a gépünket.
DX10, Vista, S-ATA, DDR3, stb.... -
Vistaboy
veterán
válasz Zé_Mester #112 üzenetére
A Rev. 3.3-as verzió az F8-as BIOS-tól már támogatja, így (Elméletileg) kell benne mennie a Penryn-nek is. Mondjuk Nekem 1.0-ás van, úgyhogy valszeg Én kiesek ebből a körből.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Zé_Mester
őstag
először is grat a cikkhez, nagyon jó lett.
másodszor : találtam vevőt a mindmáig használatlan 965-DQ6 lapomra úgyhogy asszem mostmár bevállalok egy ilyen P35-DQ6 -ot, hiszen mindjárt itt a Júli 22. és akkorra terveztem a proci vásárlást. kíváncsi leszek hogy fog menni, mert E6850-et tervezek vásárolni
kérdésem annyi lenne hogy : a 965P-DQ6 is támogatja az 1333FSB-t, akkor abba elvileg a Penry-nek is menni kellene nemde??? -
AMD Power
titán
Intel P35 elég jó lett. Bár a DDR3 még messze van.....
-
Vistaboy
veterán
Mivel a poénodat nem értettem, leköteleznél, ha kifejtenéd bővebben is. Tudod, ilyenkor hét közepén már a munkahelyi kórság teljes befolyása alatt állok, és eléggé le vagyok strapálva idegileg.
Amúgy írtam is, hogy nem az internet miatt kell majd (Hangsúlyozom MINDENKINEK: MAJD, HA KELL!) a négymagos proci. Ha csak a fórumot tolnám egész nap, akkor valószínűleg még P4-es Celeron-om lenne.
Ui.: Nem szeretném, ha félreértenél. De EQMontoya megjegyzéséből arra következtettem (Lehet, hibásan), hogy úgymond ''beszóltál''. Mivel Nekünk már korábban volt egy kisebb vitánk, ezért nem szeretném újrakezdeni. Csak áruld el, pontosan hogyan gondoltad.
[Szerkesztve]"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Vistaboy
veterán
válasz Johnny Cage #91 üzenetére
Értelek Én, és igazat is adok Neked abban, hogy jelenleg tényleg nincs égető szükség a négymagos procira (Sőt lehet hogy jövőre sem). De jövő év végére már szerintem kevés lesz az E6600 a legújabb játékokhoz (De ez megint csak az Én véleményem, nem a vita miatt írtam). Amúgy pedig ne hidd, hogy teljesen hülye vagyok és feleslegesen szórom a pénzt. Csak akkor veszek meg valamit, ha szükségem van rá. Mondjuk, Én lennék a legboldogabb, ha az E6600 elég lenne az új VGA mellé. Akkor nem is fogom lecserélni. Majd meglátjuk. Egy év nagy idő, most felesleges azt boncolgatni, hogy elég lesz-e a proci vagy sem? Amúgy is nem az a lényeg, hogy a procit lecserélem-e. Az alaplapot biztosan nem akarom, legalábbis a következő három évben nem.
EQMontoya: Hogyhogy leoltott? Nem értem... (Lehet hogy nem fog az agyam így, munka előtt?)
[Szerkesztve]"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Hack3er
őstag
''a P35 a videokártya számára fenntartott 16 sávot kétszer 8 sávra is fel tudja osztani, de erre csak egy speciális PCIe konnektorral és BIOS-támogatással képes.''
Akkór ezek szerint van már szoftver is az SLi-hez?
Milyen az a PCIe konnektor? -
adalbert1
veterán
A gigabyte jelenlegi lapjaival én is meg vagyok elégedve, meg úgy az egész fórumon pozitív visszajelzések vannak a 965-ös lapjaikról...
Előtte pl. csak abit lapjaim voltak, de mikor az egyik gyári chipsethűtőjétől bekrepált a jó öreg Ti4200-am és a lap Agp foglalata is, eldöntöttem, hogy többet olyat nem veszek (jó, szemellenzős gondolkodás, lehet hogy totál egyedi hiba, de akkor is zavaró)... -
adalbert1
veterán
Hát ez a PCI express 2.0 se túlzottan fog érdekelni, lévén az elmúlt 8 évben ez a 3. vidkarim, és jó darabig nem is akarom ezt a gépet fejleszteni... A CF támogatás meg tényleg nagyon fontos, a userek kb. ha 2 %-a kihasználja...
Félreértés ne essék, semmi bajom a fejlődéssel, sőt örülök is neki, csak néha az az érzésem, hogy a hogyan húzzunk le több rókabört minimális fejlesztésekkel esete áll fent. -
Gorneck
legenda
válasz Probiotikus #97 üzenetére
A K10zel nem fogják? Hol van az még és milyen áron? Ugyan menj má...
Gorneck#1239
-
masterful87
senior tag
válasz Probiotikus #97 üzenetére
Miért is lenne hülye az, aki most vesz új gépet?
Mert előrébbmutató, mint a p965, igaz attól többet nem igen mutat? -
Tibiajax
nagyúr
válasz masterful87 #96 üzenetére
Én nem.
(Abit. ) -
Probiotikus
csendes tag
ez ilyen gyors hulyeseg k10ig, lehuzzak a burzsuj gyerekeket akiknek nem lessz gond amugysem az atallas, mas aki meg ilyet vesz hulye
-
Tibiajax
nagyúr
válasz masterful87 #34 üzenetére
Tessék [link]
-
dr faustus
senior tag
A szerveroldali webes alkalmazások alapvetően többszálúak (maga a webszerver) és/vagy több processzből állnak, szeretik a több processzormagot, de én is csodálkoznék, ha a PH!-nak nem lenne elég egy C2D. Webszervereknél sokszor nem a processzor a szűk keresztmetszet, hanem a ram vagy a HDD.
[Szerkesztve]Warning: Explicit Content
-
Chieftec
őstag
A chipek fogyasztasat kellene inkabb csokkenteni nem a bordak meretet novelni.. Lassan eljutunk oda, hogy az alaplap tobbet kajal mint a proci. Heatpipe is nagyon meno manapsag de minek ilyen csorendszer egy alaplapra..
-
Johnny Cage
addikt
válasz Johnny Cage #90 üzenetére
Persze hozzáteszem, kinek ez a hobbija és megdolgozik magának érte, szíve-joga, mindenki azt csinál, amit akar. Ez pusztán az én véleményem.
-
Johnny Cage
addikt
''Biztos vagyok benne, hogy ki fogom tudni használni.''
Mondanál konkrét példát, hogy mivel? Nehézkes a fantáziám. Én alig tudnék néhány professzionális alkalmazáson kívül mondani olyasmit, amivel egy desktop júzer quadcore procija csontig kihajtható. Játékot meg egyáltalán nem. Márpedig ugyebár a bitang VGA nem professzionális alkalmazásokhoz kell. (Arra akarok kilyukadni, hogy véleményem szerint a vágy a naprakészségre egy soha véget nem érő szélmalomharc, egy költséges mánia, ami egyben felesleges és ésszerűtlen is.) -
Vistaboy
veterán
Hát, az már nem fejlesztés lenne, hanem visszafejlődés... Ha már a fórumozáshoz is négy mag kellene...
Ui.: Amúgy jól lekritizáltad a PH!-t. Szerintem azért fejlesztik, optimalizálják. (Vagy nem?)
-
vittuka
aktív tag
Fórumozni szerintem elég egyenlôre a 2 mag is, nem hiszem hogy annyira fejlesztenék a ph-t, hogy 4 mag kelljen neki egy darabig...
[Szerkesztve]http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vittuka | Ha lehet privit vagy emailt írjatok, a hirdetés hozzászólásokat ritkábban nézem!
-
Vistaboy
veterán
válasz Johnny Cage #82 üzenetére
Nem mondtam hogy öreg, csak azt mondtam, hogy egy éves. Amúgy meg jövő Év végére biztos lesz progi, amelyik kihajtja. Most a VGA a gyenge láncszem a gépemben, de azzal megvárom a köv. gen.-t. A Procit is csak akkor fogom majd cserélni. Ez attól függ, hogy mennyire fogja tudni kihajtani az új VGA-t a procim. Félre ne értsd, nem fogok foggal-körömmel ragaszkodni a cseréhez. Csak bízok annyira az NV-ben, hogy az új VGA-juk minimum 2x gyorsabb lesz, akkor viszont kell erősebb proci is. De ha nem, vagy csak egy ráncfelvarrott 8800-at adnak ki 8900 néven, akkor elég lesz az E6600 is.
A lényeg az, hogy kiegyensúlyozott CPU-VGA kombót akarok összehozni, amivel kibírom a következő nagy cseréig. Ennek meg legalább két-három évig ki kell tartania.
Mod: Biztos vagyok benne, hogy ki fogom tudni használni. Ha csak Tetris-eznék meg Interneteznék, nem kellene sem a DX10-es VGA, sem a Core 2 Quad.
-
Lamair
aktív tag
én boldog tulajdonosa vagyok egy GA-P35C-DS3R alaplapnak és szerintem elégfrankón muzsikál, nem hagyhattam ki a combót, mert 30e pénzér dobták hozzám
''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''
-
BusyChild
tag
vegre mosma nekem is letisztult mitol is lassabb a ddr3 a ddr2nel
nagyjabol atfutottam koszi a tesztet! -
Vistaboy
veterán
válasz Johnny Cage #79 üzenetére
Egyenlőre elég, de jövő év végéig le akarom cserélni. Szeretnék egy új VGA-t majd a következő generációból, és kell majd mellé egy erősebb CPU is. (Amúgyis, már majdnem egy éves a procim.) De komplett gépet nem akarok cserélni. Előbb VGA, majd év végén proci. Addigra bőven lesznek olyan progik, amik kihasználják. Ha megvagyok, újabb két évig biztosan nem cserélek procit.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Vistaboy
veterán
Elég Nekem bőven a Core 2 Quad is, de ha jó lesz bele a penryn, akkor szerintem egy magasabb órajelű 2-magos változattal jobban járnék, mint a Core 2 Quad-al, ami a játékokat illeti. Másrészről Nálam pont az a lényeg, hogy nem akarok alaplapot cserélni. Márpedig ha a Penryn 1333-as busszal fog működni, akkor valszeg nem lesz jó a P965-ösömbe. Ez esetben más választásom nem lesz, csak a Quad. Abban viszont kétségtelenül egyetértünk, hogy ezzel már el lehet lenni egy pár évig. De utána valszeg megint új gépet kell majd kompletten cserélni (MB+CPU+VGA+RAM). Egyenlőre elég a procicsere.
-
Hun'reeth
őstag
A cikk teljesen jó persze amint lesz több lap is nyilván lesznek öszehasonlító tesztek de maga a chip finoman szólva is nem nyűgözött le. Jószerivel a ddr3 támogatáson kívül semmi újat nem nyújt meg az fsb-n kívül (amit - mint már linkelték - más lapok is tudnak) szóval erre még biztos nem éri meg váltani.
Na meg ez az 50k-s ár egy lapért nekem sok.''Öregember nem gyorsvonat!''
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Az ASUS is kihozta a Republic of Gamers-es P35-ös gyilkosát a Blitz Extreme néven [link]
A Giga hűtéstől nem voltam elájulva, mert szerintem az ASUS még mindig tartja, a ''ki a jobb az agymenésben'' hűtőrendszer kinézetet [link] A memó is integrálva van a lapra Egyébként még mindig nem tudott senki sem meggyőzni, hogy nekem feltétlen szűkségem lenne lecserélni a jó kis Nf 590-es lapomat.Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)
-
Vistaboy
veterán
Hát az utolsó mondat pontosan Rám vonatkozik:
''Egy új rendszer összeállítása esetén mi valószínűleg erősen meggondolnánk, hogy a P965-ös lap helyett már P35-öst vegyünk, DDR2-es memóriával.''
Én is pontosan így vagyok vele: HA új rendszert építenék most, akkor már inkább a P35-ös chipset-et választanám. De mivel már jelenleg egy GA-965P-DQ6-os alaplap boldog tulajdonosa vagyok, így jelenleg biztosan nem fogom lecserélni. (Nem Gigabyte-reklám, de tényleg nagyon tetszik, eddig ASUS-os voltam, de amióta megvan a DQ6, egyre inkább az az érzésem, hogy legközelebb is Giga-lapom lesz ).
Ami miatt egyedül kellene a P35 jelenleg, az a Penryn támogatása. De mivel eddig minden procicserénél alaplapot is kellett cserélnem, szeretnék végre egy kivételt is. Ha nem fogja az alaplapom támogatni a Penryn-t, akkor majd egy négymagos Core 2 Quad-ot teszek bele jövőre. Azzal pedig kihúzom a következő generációig. Remélhetőleg addigra a DDR3-as RAM-ok is kiforrják magukat. Mire eljön a váltás ideje, úgyis egyszerre kell majd lecserélni mindent megint..."A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Probiotikus
csendes tag
biztos, hogy van mar olyan 5let ami vagy 3x gyorsabb lenne mint ez a ddr3 es mar gyartani is tudna,k csak meg eloszor ezzel is lekell huzni a nepet.
-
rétisün
veterán
válasz Blackhole13 #68 üzenetére
(egyelőre) nem, főleg ha ár/érték szempontból nézed.....semmivel sem gyorsabb, mintegy ddr2-es konfig, de lagalább drágább . persze ez változni fog, addig viszont nem érdemes annyival többet rákölteni (sztem)
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Blackhole13
senior tag
Én pont most állok alaplap vásárlás elött, a kérdés érdemes-e a ddr3-at támogató deszka, sztetek?
-
TeeJay
félisten
vazze mekkora heatpipe dzsungel van azon a lapon
ennyire forró ez az új chipset vagy mi a fene?
ez már szerintem veri az Asus megoldásait is mert azok ettől kisebbekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
szab.tam
nagyúr
A memória olvasás, írás, stb. adatok elég lehangolóak elsőre.... Nálam ezek a számok mind 9000 felett vannak. Vagy itt, a teszt alatt nem a bruttó számokat kell nézni, hanem csak egymáshoz kell őket hasonlítani?
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
fLeSs
nagyúr
válasz adalbert1 #57 üzenetére
Az X38 annyiban fog különbözni a P35-től, hogy elvileg már PCI Express 2.0-s lesz (sehol nem fogod észrevenni) és javított memóriakezelőt kap, a 865<->875, 915<->925, 945<->955, 965<->975 esetében már láttunk erre pár példát. Az X38 lesz a csúcs chipkészlet, de csak ezek miatt + rendes CF támogatása lesz.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
adalbert1
veterán
Hát majd meglátjuk mi lesz, mondjuk így látatlanban én se nevezek túl nagy bizalmat az x38-nak... Jelenleg még a 965 által nyújtott szolgáltatások teljesen elegendőek számomra (ez legalább kezeli a maradék ide eszközeimet is)... Ha meg esetleg megnőnének a teljesítményre vonatkozó igényeim, akkor beszerzek majd egy q6600-at, egy marék jobb ddr2 memória társaságában, az x38 tájékán már úgyis a béka segge alatt lesz az áruk... Valahogy már nagyon eröltetettnek érzem a fejlődés mértékét.
EQMontoya: Viszont pont a fejlődés miatt lehet egyre újabb és jobb cuccokat beszrezni, csak meg kell találni az ésszerű kompromisszumot a teljesítmény és ár között, ill. mérlegelni kell a váltás szükségességét illetően is. -
Loretto
veterán
Jó kis áttekintés, de a giga lapok nem változtak semmit nekem.
Csúnya, vga pöcök amint néztem a régi még... Tudom az én gondom.Soirée...
-
adalbert1
veterán
Hát ha a ds4 is ennyi pluszt tud a 965-ös társához képest, akkor valószínűleg totál felesleges lenne arra váltani... Mondjuk leghamarabb majd x38-nál akarok váltani, de ha lehet majd még később.
-
Lipton
őstag
Érdekesség, hogy a P965 chipsetes alaplapokkal ellentétben a P35-ös lapok már akkor is eljátsszák a leáll/újraindul ciklust, amikor a memóriaidőzítéseket átállítjuk (ez a P965-ös lapoknál csak FSB-állításnál jön elő).
Nálam meg leginkább memória szorzó váltásnál jön elő ez az újraindulós dolog, fsb-re nem csinálja. (P965) -
Nite
őstag
jól értem, hogy ha SLI-t akarok lemondhatok az Intel chipsetről
Paid my dues!
-
fLeSs
nagyúr
Hamarosan frissítem fogyasztásmérésekkel a cikket.
Azt mértük ki, hogy a P35 kb. annyit fogyaszt, mint P965, de látva az anandtech és a techreport eredményeit kicsit elbizonytalanodtunk, úgyhogy újra lemértük az alaplapokat, másodszorra már hálózati zajszűrővel. Nem változott az eredmény."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
törölt tag
válasz dr faustus #24 üzenetére
Jól emlékszel. A DDR2 is 100MHz-es cellaórajellel indult.
-
EQMontoya
veterán
válasz masterful87 #34 üzenetére
ha beszerzed, letesztelik sztem sőt, még én is, ha egyet megtarthatok belőle.
[Szerkesztve]Same rules apply!
-
masterful87
senior tag
Számomra nagy csalódás volt a cikk... mivel arra számítottam, hogy teljes alaplap körkép lesz: ''Bemutatkozik az Intel P35 chipset'', erre meg csak Giga, de abból is csak a csúcslapok...
Különben ha nem olvasom a címet, akkor okés a cikk... de ha meg látom, hogy Giga P35-DQ6, akkor meg eleve el se olvasom
Kell a ráknak egy 30K-s p965-ös alaplap szintje 50K-ért...
Én ASUS P5K, P5K Deluxe, P5K-E, ABIT IP35 Pro, GIGA P35-S3, P35-DS3, P35-DS3P, P35-DS3R, P35-DS4, MSI P35 Platinum tesztet akarok már látni -
Ste
addikt
ez a giga hűtés egyre inkább a vicc és kabaré határát súrolja
a ddr3 tuning, meg ''csak'' 1400mhz-ig jutott -
Muton
addikt
lehet tudni valami pontosat az ALC889A-ról?
mert még a realtec honlapján sincs kint
ha támogatja a DDL-t, akkor az is egy komoly pozitívum a lap mellettMuton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Johnny Cage
addikt
válasz Komplikato #27 üzenetére
Például DS3 rev3.3
-
Komplikato
veterán
Hmmm, mennyire kéne ténynek venni ezt az 1333FSB támogatást, ez nem a VRM-től függ? Csak mert van forgalomban nem egy 965 lap, ami tudja.
[Szerkesztve]"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
azbest
félisten
nem is értem hogy miért a nagy késleltetés... vagy a bufferbe egymás után egyenként pakolja be a biteket? Bár a dupla késleltetés logikus a fele akkora órajelű ram cellék miatt, de akkor meg szinte semmit sem fejlesztettek... Áhh marketingesek iránytják az it ipart
-
T-bag
tag
Ha lesz p35 shootout akkor az Abit ip35 pro remélem benne lesz. Nagyon jó áron jött ki ez a lap 35k körül már meg lehet szerezni. Asus hasonló tudású deszkái 50-55k.
-
dr faustus
senior tag
Ha jól emlékszem, a DDR -> DDR2 váltás is kb. akkor jött el, amikor elérték a belső celláknál a 200MHz-es működési órajelet, efölött már csak szabványon kívüli modulok voltak. Ez a 200MHz, ez valami technológiai határ, ami fölött már csak párhuzamosítani lehet a cellák működését/kommunikációját? Netán a DDR3-1600-nál lehet számítani valamiféle DDR4 megjelenésére? (16 bit egy órajel alatt, a busz tovább gyorsul, + magasabbak a késleltetések )
[Szerkesztve]Warning: Explicit Content
-
SzlobiG
félisten
Grat a teszthez! Idén még nem lesz térhódítása a DDR3-nak.
-
Sepiroth
csendes tag
ok úgy látom semmi technikai változás, csak jobban megnyitották a csapot
a kedvenc toplistám http://toplista.megaoldal.hu
-
keIdor
titán
Elolvastan a tesztet. Nagyon tetszett! Grat.
Egy kérdés: a DQ6 lapokon hátúl ottvan a CrazyCool? Sajnos amiatt a legtöbb hűtés kiesik... Várom már az X38-at, kiváncsi vagyok a ram kezelésére... meg sokkal szimpatikusabbak (számomra) a HP hűtések is Giga X38-on! [link] Ezek a város méretű HP hűtések nem jönnek be. Sok hűtőt ki is lőnek...
[Szerkesztve]¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
robekri
addikt
Grat a teszthez.
Máskülönben ddr3 = lópikula! Mint anno a ddr2-800 volt egyenlő ddr400al! És ne is beszéljünk a ddr600 stb modulokról!
Üdv.: Robe-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
-
t72killer
titán
Elég nehéz objektíve összehasonlítani a 3 RAM generációt, mert mind3hoz más-más memvezérlő, és 1-2 hibrid kivételével más csipszet is tartozik. (hirtelen ddr1+ddr2-est egyszerre támogató csipszetet nem is tudok. Ráadásul a modern ddr2 memvezérlők kb 1-2 év előnyben vannak a kifutott ddr-esekkel szenben)
Ha a memóriák nem is fejlődnek látványosan (hm, azért van előnye a ddr3-nak sztem, már most pörög némelyikük CL8/2GHz körül) - de ha a platformot nézzük (magas FSB-t kívánó procik, fejlődő chipszetek) azért előre mutat a haladás iránya
!! Ha már az ötödik oldal neve ''Ethernet, audiominőség, TUNING'', akkor illenék oda egy max FSB diagram is nem (no offense)
[Szerkesztve]30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
fleSs, vazze, ez mics? ''...hálózati közeghozzáférés-vezérlő...'' Nincs erre vmi érthetőbb magyar kifejezés?
https://www.coreinfinity.tech
-
keIdor
titán
Na már vártam ezt a tesztet! Végre egy kis olvasnivaló!
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Vamp
senior tag
Sírva nevetek a memóriaiparon, olyan teszt miért nincs, ami a jleggyorsabb ramokat hasonlítja össze? Azaz a legjobb DDR1-est a legjobb 2-essel, a 3assal?
-
azbest
félisten
Hát ez tényleg bőrlehúzás.... hiszen 200mhz-es chipet eddig is tudtak készíteni... a 8x -os belső párhuzamosítással azért tényleg látványos gyorsulást hozott volna a ddr3 200-as belső órajellel.
Hmm nagyon látszik hogy az egész ipar ezt csinálja... hiszen ahogy a prociknál úgy a memóriáknál is lehetne valami fesz megadási mód, a ram belső működése meg nem kell hogy érdekes legyen az alaplap számára... főleg ha csak belső párhuzamosításban változott a dolog
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
hát ezekalapján asszem kimarad a p35 az életemből...
965-ös lapot nincs értelme lecserélni rá -
Geli
senior tag
''a DDR3 memóriacelláinak sebességét a felére csökkentették, vagyis míg a DDR2-800-as memória valójában 200 MHz-es, addig a DDR3-800-as csak 100 MHz-en jár''
plusz még a késleltetés is kétszerakkora lesz.
ennek a ddr3nak még kevesebb értelme van, mint anno a ddr2nek
a memóriapiac bemutatta hogy lehet lehuzni az emberekrol 3szorannyi pénzt, méghozzá ezt ugy hogy egyre szarabb cuccokat dobnak ki....ez a nemsemmi
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
Ez egy felettébb korrekt teszt, jó konklúzióval a végén.
Külön elismerést érdemel a DDR (1-2-3) szabványok áttekintése.
Kíváncsi vagyok jövőre milyen szoros időzítésekkel lesznek ezek a DDR3 memók.extra - SEXRay
-
feka007
veterán
A P35-DS4-et majd kivesézem én
[Szerkesztve] -
T-bag
tag
Lehet hogy csak én nem vettem észre de egy fogyasztás mérés belefért volna . Állítólag a p35 többet fogyaszt mint a 965 ami furcsa mivel ez 90nm-el készül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- HyperX Fury RGB 3600 MHz CL17 2x8 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest