Hirdetés
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- RAM topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ati77
tag
Nekem van egy 160 GB-os Samsung PATA HDD-m, ez nem hangos.Nem hiszem, hogy két méterről zavaró lenne filmnézés közben, illetve, hogy a beépített kis venti ne nyomná el a hangját. A másik itthoni gépben egy haldokló 40 GB-os Fireball van + egy Maxtor 120 GB-os, azok már durva hangot produkálnak.
Az Xbox 60 mm-es ventijének is ''szép'' hangja van. -
PEPE85
senior tag
-
gorlin
őstag
Igazad van,csak az a baj hogy a samsungot tényleg nagyon nehéz ''megfogni''.
Még a pehelysúlyú stackerem sem képes rá teljes mértékben.Nem hogy egy ahhoz képest joval kisebb (és általában nem erre a problémára kihegyezett)doboz.
Ezért a végeredmény ez lesz (egy lélegzetelállító jelenet közben ahol a csend dominál(na) )
: Brmmm....Brmmmm......Brmmmm.Pedig tényleg nem lennének rosszak mert nem melegszenek annyira.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Önmagában a rezonanciát viszonylag egyszerűen lehet csökkenteni, ha más zavaró hangokat nem hallat az adott vinyó (a Samsung szerintem nem). Más kérdés, hogy ezekben a felvevőkben ritkán tesznek hathatós lépéseket ez irányban, általában a felfüggesztést veszik rugalmasra, és így a seek zaj csökkentésére gyúrnak. WD és Seagate lemezeknél ez általában elég is, Samsungnál viszont kevésbé szükséges, anaál inkább a rezonancia csökkentése.
-
gorlin
őstag
Ez most mit jelent hogy az itteni közönségnek nem probléma
Szerintem idegesítő lehet a film alatt hallgatni a Brrmm,....,Brmmm,.....,Brmmmm-ögést.
Ha egy cooler master stacker nem tudja ''megfogni'' a samsung rezonanciáját,akkor egy kis ''doboz'' nem sokat fog érni.
De ezt a közönség dolgot nem értem.
Attól még hogy olcsó valami nem feltétlenül kell leszólni,főleg hogy ilyen alapanyagokból van.
A félreértések elkerülése végett nem ráérzésre mondok ilyet a samsungról.
Egy passzív táp mellett a következőket teszteltem(házventillátor nélkül a processzor hűtőt teljesen leszabályozva)
-Samsung SATA 160:Brummog,kerreg,és furcsa magas hangot ad ki(a PH-es tesztben is volt szó a magas hangról)
-Samsung ATA 80Giga,ebből 3 darabot is próbáltamgyan nem visít nincs magas frekvenciás hangja de nagyon rezonál,és hangos,és erősen kerreg.
-Hitachi 160Giga Sata:Kellemes,de azért érezhető hang ,annyira nem rezonál ,
-Western Digital 200 SE:Éppenhogy hallható,minimális rezonancia,nem kerreg olyan hangosan.
-Seagate 4Giga:Ez sem rezonál és nagyon halk.
Tehát egyszerűen csak leírtam azt amit én halottam.Amúgy 2.5ös Toshibát használok még valami elfogult wd-s nek tümmék)
Üdv
[Szerkesztve] -
Tangerine
senior tag
Faja, de csak a szolgáltatások terén. Az is csak a New Age féle tuningos FW felrakása után. A képminősége meg olyan amilyen. Hálószobába kistévéhez elég, meg 13k-t biztosan megér, én is akarok előbb-utóbb egy 6800-ast venni.
Na de 90-ért Yamada felvevőért biztosan nem adnék. Akkor inkább +20-30k és egy márkásat kisebb vincsivel. A 80-as vincsire is ráfér 18 óra XP-ben. Na meg nincs az a nagy vincsi amit ne lehetne megtölteni, vagy elég lenne.
Akinek 80-as van az úgyis 160-as vincsit akar, akinek meg 160-as, az 250-est ...stb. -
gorlin
őstag
válasz
TudorVigyor #28 üzenetére
Megpróbálhatod kicserélni a hdd-t de nem fog menni.Mivel magán a hdd-ről is tölt ,illetve olvas ki információkat(legalább is a gépek tulnyomó többsége).
Tehát annyit tehetsz mondjuk hogy kicseréled a 80-as winchestert egy másik 80-asra .És ezt is úgy hogy ha előtte egy lemezkép mentő programmal lemented a régi hdd-ről az újra az adatokat.(valamilyen forumban olvastam erről hogy valakinek sikerült éppen egy ilyen ''egyszerűbb'' tipussal megcsinálnia)
De így meg ugrik a garancia ,és nem biztos hogy aki egy csomo pénzt kiad ezzel akar szenvedni.
Ezért örülök hogy van lyen hdd-s felvevő western digital winchesterrel. -
gorlin
őstag
Én megint csak azt kérdezem hogy halottál te már élőben egy ilyen kis térbe bezárt szuper 80-as samsungot?A leges leges legutálatosabb jószág főleg a rezonanciája miatt.
Úgyhogy ez a készülék attól fényévékre van ebben igazad van
Félrértés ne essék ,nem emellett a készülék mellett kampányolok,csak nagyon örülök hogy végre valaki rájött arra hogy egy dvd felvevőbe érdemes nem rezonáló nem brummogó,nem kerregő merevlemezt tenni. -
X@b3e
addikt
Egyszerűen
Semmi értelme.
Azért ne csapjuk egy kalap alá a Yamada ''olvasókkal'', mert azok nagyon faja készülékek (DVX 6700, 6800)
-
TudorVigyor
aktív tag
Világosítsatok fel, hogy ki ennek a vásárlóközönsége. Mert nem sokkal többért márkásat lehet kapni, na jó, kicsit kisebb vinyóval (legfeljebb megpróbálod kicserélni, lol), aminek legalábbis a tunerje és a távirányítója sokkal jobb, de gyanítom hogy másban is meggyőzőbb lenne. Aki kompromisszumkész, az feltételezhetően nem az igénytelenség, hanem a pénztárca szűkössége miatt az. Szóval? Ki kér Chilit 90k-ért?
-
Cyberslider
őstag
Persze értelek!
Jó tudom,hogy húzos az ára,ez igaz,de többet is lehet vele nézni,mint egy sima beltérivel,ugye ott vannak az emuk ;)
A dvd író meg minek bele,ha lementem LAN-on a cuccot? Legalább gépen megszerkesztem. Iszonyat jó minőségben lehet vele felvenni. Főleg persze a francia,meg spanyol mozicsatornákról ;) -
gorlin
őstag
válasz
Cyberslider #24 üzenetére
Ez is igaz.De a Dreambox hdd nélkül ha jól tudom 90 körül van,és nincs benne Dvd író
Amúgy nagyon jó kis szerkezet!!,ha nem lenne enyire húzós az ára be is ruháznék rá
Amúgy ,én csak egy példát mondtam arra hogy nem mindíg kell a tuner része a dvd felvevőnek. -
-
gorlin
őstag
Látom kétkedést vált ki a hdd.De mondjatok egy ennél halkabb,megbízhatóbb merevlemezt.
Ez a wd nagyon halk jószág!.Nem biztos hogy érdekelne akár egy 160.000 forintos maxtor csodával szerel szemét.
Egyszóval elég alap készülék de viszonylag jó alap alkatrészekből,ami ebben a kategóriában ritka mint a fehér holló.
Amúgy ha valaki UPC directet használ annak értelemszerűen kiesik a tuner probléma ,mivel a műholdvevő kezeli a csatornákat. -
Ha valakit érdekel a véleményem, én nem veszek chilit többet, mert szar. Szó szerint.
Amíg yamada néven futottak a cuccok, még egész jó termékek voltak, azóta elmentek az olcsó=gagyi irányban.
Utoljára tőlük vett lejátszót 5 perc múlva vittem vissza, akkora csalódás volt. Gynege anyagok, gynege kivitelezés, gynege lemezolvasás. Ami a legjobb volt, hogy távirányítón át nem volt power off, és a fő kapcsolót kellett kapcsolgatni. Ha nem tette meg az ember, nem üzemkész állapotban volt, hanem folyamatosan működött. De azt is zajosan. (7200CXU volt)
[Szerkesztve] -
Akheron
senior tag
Hiba az első oldalon: ... egy részét pedig érdemes érdemes lehet rögzíteni ...
-
Cyberslider
őstag
Nos én ismerem kb. a Chilit,és egy dologról győzött meg: hogy soha nem veszek ilyet
Persze visz majd' mindent,de olyan játék az egész. NEM MINŐSÉGI. Gagyi külső-belső anyagok. Gyenge minőségű áramkörök,stb...
Ha pedig egy felvevő készüléket akarok venni,akkor olyat fogok,amiben olyan elektronikai cuccok vannak,amik garantálják a jó minőségű tunert,tehát a jó képminőséget,és megbízható használatot. 90e Ft? Á.... -
erdoke
titán
A negatívumok többségét már leírtátok előttem. Még hozzácsapnám a hangos HDD alkalmazását, illetve a két menetes tömörítés hiányát. Ezt persze csak sejtem, hiszen a cikk nem tér ki rá, ahogy a TV-ből felvett filmek közepéből kivágott reklámok sorsára sem (felszabadul a hely a HDD-n vagy sem).
Nézzük az állítólag mesésen alacsony árat. Nos, 99e Ft-ért jelenleg a nagy elektronikai hálózatoknál lehet kapni 160 GB-os merevlemezzel pl. LG és Philips felvevőket, amik ugye kisebb HDD-t ajánlanak (ami persze még mindig bőven elég lehet), de cserébe talán megbízhtóbb minőséget, többféle kompatibilis médiumot és egyebeket kínálnak.
A használt autó áron kínált felvevőket nem érdemes megvenni, 130-170e Ft-ért nagyon komoly és nagy tudású 160-250 GB-os felvevőket lehet kapni (pl. JVC DR-MH300, Panasonic DMR-EH65, stb). Ezekben már HDMI kimenet, HD felskálázás is van a kétmenetes tömörítés mellett, nem melleseleg halkabb HDD-t alkalmaznak igényesebb hűtéssel. -
M@trixfan
addikt
Egyszerűen sokallom a 90000 Ft-ot egy márkátlan készülékre...
-
Kriza
őstag
Nekem egy Chili7200XCU lejátszóm van. Ugyan nem író, de van pár tapasztalatom vele kapcsolatban, ami a márka megítélésében segíthet.
Valószínűleg még a kutyaszart is lejátszaná, ha valahogy alkalmas formára tudnám préselni. Ez nagy pozitívum.
Viszont:
-a távirányító szinte csak szemből működik (kb. +-5 fok eltéréssel)
-tervezési hiányosságok miatt sugárirányban karcolta a lemezeket. Elég rendesen szét kellett szednem, hogy gatyába rázzam. Szóval ha valaki nem szakértő, ne vegyen ilyent.
A fentiek alapján ha valaki 90eHUF-ot szám egy felvevőre, akkor inkább tegyen még rá 10-20%-ot és vegyen egy márkásat, mert ez az erőspaprika becsapós lehet. Az meg hogy nem kezeli a mínuszos lemezt, az átlagos home-usert marhára meg tudja szopatni - szerintem. A legtöbb ember úgyis azt a lemezt veszi, ami a legnagyobb kupacban hever a Tescóban, úgyis az a legolcsóbb. -
rumos14
nagyúr
mondjuk az ékezetes feliratok nemkezelése ugy kompletten alkalmatlanná teszi a divx/xvid nézésre.
-
opr
nagyúr
Ez az egész cucc elég gáz... nem elég, h nem tudja a minuszos lemezeket, gagyi a tuner, stb stb szal tele van hiányosságokkal, de ráadásul olyan ronda, h kb. egy jó vastag függöny mögött tudnám elképzelni (akkor is szigorúan áramtalanítva
).
szerintem még egy laikus se fogja megvenni, ránézésre látszik h gagyi...
akkor már inkább vár még két hónapot és vesz egy normális dvd-felvevőt -
xedos
addikt
De legalább támogatja a timeshiftet...
Sajnos én nem tudtam, hogy van olyan DVD író, ami nem tudja... sikerült mellé nyúlnom... -
PEPE85
senior tag
Ezt a kukát, hogy nem ír és nem is olvas -R/RW lemezeket. Ezek után az, hogy hangos és nincs hűtése a HDD-nek az már semmi. Nem lesz rá nagy a kereslet.
Megveszi a laikus és otthon jól megszívja, hogy -R/RW-vel nem megy.
[Szerkesztve] -
Agyasima
őstag
Talán nem véletlen hiányzik a cikk végéről a szokásosnak mondható ''pecsét''. (Ajánlott, különösen ajánlott, tesztett) Jószívvel senkinek sem ajánlható. Mer bizony ez így félkarú óriás számomra. Amikor a 9.900 Ft-os lejátszókba képesek belerakni a DVD+R/RW, DVD-R/RW, DivX, Xvid, magyar felirat és ékezet normális megjelenítését, és a firmware frissítés lehetőségét,akkor nem értem, hogy ezek ebből miért hiányoznak...
-
g@bo
nagyúr
ugyanaz az a ''remek'' eresztés mint a yamada.
akinek olcsó cucc kell, felvesz vele, nézeget.... annak jó.
de ha már egy márkásabb darabbal összeveti a ember, kiderül, megér némi pluszt a minőség.
ezért vágtam ki a yamada 8400-ast egy panasonic es-10 ért. +15k volt.
yamada
- csikozódott a kép ( mint a tesztben ) bizonyos csatornáknál ( soknál, faja tuner )
- röhej távrecsegő, ami csak szemből megy
- ''szuper'' képminőség hosszabb felvételi módban
- etc
olcsó cucc, célnak megfelel, hiányosságokkal... -
Komplikato
veterán
Hmmm. Nem rossz, nem rossz.
Na most testvéremék vettek valami noname (Silver?) DVD felvevőt 60.000-ért. Van benne 250GB-os HDD (Samsung?), kiírni csak ''pluszos'' lemezre tud az is, de olvassa a ''mínuszos'' lemezeket is csont nélkül. 7 fokozatban állítható a minőség (sajnos Antenna Digitalnál annyira rossz a képminőség, hogy a legroszabbra állítva sem romlik a video minősége), legrosszabb képminőségben 210 órát tud felvenni.
Ha lesz időm, akkor megnézem mit csinál feliratozással és azt, hogy milyen DivX/Xvid videokat bír lejátszani.
A Chilli ezért nálam csak akkor jönne be, ha a Yamada szériához hasonló jó firmware frissítések jönnének ki hozzá.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nemrég újabb egzotikus márkával bővült a hazai műszaki boltok kínálata; a Chilitől elsőként a legnagyobb tudású asztali DVD-felvevővel kötöttünk ismeretséget.
- PlayStation 4 500GB + 10 Lemez
- Eladó Új Steam Deck 512GB, 2 év jótállásal
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ThinkPad T14 Gen2 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest