- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
west
őstag
válasz
jerry311 #165 üzenetére
Még új videókártyás laptop is!
Egyszer úgy 25 éve egy haver beletett egy Dacia- ba egy Mazda motort. Akkoriban a leg jobb verda kb a Volga volt. Na ez a gyerek azt élvezte hogy mindenkit lenyom a Dácsiájával.
De ez a gép a főcímben, ami itt netbook belsőt kapott , ez pont ilyen csak semmit nem nyom le és nincs benne poén csak az ára. -
jerry311
nagyúr
Hahaha! 125k HUF: 2 GB RAM, 160 GB HDD, ház, táp, C64-hez hasonló billentyűzettel.
Csak én érzem ezt túlárazottnak? Ennyit nem ér a Commodore márkanév, ez már bizonyosságot nyert az elmúlt 20 évben.
Ennyiért már kaphat az ember egy fasza netbookot vagy akár szerényebb notebookot is, amiben van kijelző is, meg akku is, sőt akár optikai meghajtó is. -
_Scythe_
aktív tag
"Remek" cikk. Egy képet sem sikerült betenni róla, pedig gondolom, a klikkelők 90%-a arra lett volna kíváncsi. Csak azt nem értem, ha a link-nek be lehetett rakni egy thumbnail-t, a cikkben mért nem sikerült?
-
Ratman
tag
válasz
Komplikato #160 üzenetére
"Arról a képről nekem NEM egy C64 retro gép ugrott be, hanem egy Sneider PC külalakja. DOS előtti(!) időkből meg Sneider CPC64-128 gépé."
Érdekes, nekem meg leginkább a Texas Instruments TI-99/4A
Talán az ezüst/fekete ház miatt.
-
Komplikato
veterán
Nézegettem egy ideje a retro mini PC-ket, japcsiknál nagy divat NES, 3DO, Sega Saturn, Dreamcast, GamCube, stb alakú kis HTPC-k építése. De ha én barkácsolni akarnék valamit, akkor saját egyedi ötletbe vágnék szerintem és nem szentségteleníteném meg a jó öreg Commodore gépek dobozait
-
7
addikt
válasz
Komplikato #160 üzenetére
Az egy dolog, hogy a C64 még az előző évezredben mennyibe került. Ahhoz azt is vedd hozzá, hogy akkoriban az volt a csúcsgép. A cikkben emlegetett C64x viszont mindössze egy házmoddolt, Atom-alapú, Linuxos gép, amin van C64-emulátor.
Egy ezzel egyenértékű gépet mai körülmények között az ár töredékéből össze tudsz hozni minden különösebb nehézség nélkül. -
Komplikato
veterán
Arról a képről nekem NEM egy C64 retro gép ugrott be, hanem egy Sneider PC külalakja. DOS előtti(!) időkből meg Sneider CPC64-128 gépé. Az még CP/M-el jött ki ...
Szerk.: Ti most itt sokalljátok az árát?
Akkor abba gondoljatok bele, hogy amikor a C64 itthon megjelent, akkor magnó és floppy nélkül(!) került ilyen 180.000 forintba. Akkoriban még ilyen 2-3000 forintos fizetések voltak ám.
Persze évek alatt esett sokat, de mire itthon meg tudták venni, kint már az Amiga vonal is (sajnos) levonulóban volt már.Egyébként új belsős spéci Amiga modelleket is lehet kapni ám, amiken hasít az OS 3.x, csak mondjuk ilyen 800-2000 dollár közötti áron már elég jó x86 gépeket lehet összerakni.
-
PredatorNo1
aktív tag
Ennyi pénzért sokallom kicsit :S
-
sti10p
senior tag
Az első C64 amivel dolgom volt az pont ilyen külselyű volt, de a saját amit vettünk már az új, modernebb külselyű volt, így inkább az nőtt a szívemhez, ha ez a kaszni is arra hasonlítana tán megengedőbben álnék hozzá. De retro ide vagy oda, ez az ár akkor is túllő a célon, a főoladalon látható látványterv sokkal bejövősebb, abban is van retro azért és ízig-vérig Commodore (mondjuk inkább már Amigás, de a C64/II is az volt). Nem hinném hogy el van fuserálva, csak ennyi pénzért valami plusszt is hozzá kellett volna rakniuk, mert azt a feltámasztás ötlete is megkívánná. Sajnos úgy tűnik, hogy az árán kívül nem igazán méltó a legendához, és a régi külső miatt én még akkor is meggondolnám a vételt, ha dollár milliomos lennék. Persze én ürülök, hogy végre megcsinálták, csak ennél többet is be lehetett volna dobni. Én legalábbis nem haraptam rá a csalira, bármennyire is beletartozom a célfogyasztók közé (a fizumat leszámítva
), szal ez most nem jött be nekik
...
HummerC:
Volt a 2001 felé egy EA-s újragondolása a Street Rod-nak, amit a Need For Speed-es fejlesztők csináltak, Motor City Online volt a neve és gyak ua. a tunigolós/retro verdás Street racing játék volt, csak a kornak megfelelő grafikával persze, sajnos csak Online lehetett játszani és fizetős volt és 2003-ban már be is zárták, de képeket láttam róla és elég meggyőző, szal még lehet belölle valami... -
rudymester
senior tag
C64 egyszerhasználatos retro-feelingnek jobb a joyba épített C64-et megvenni, MO-n is lehetett kapni 5000Ft-ért.
Ilyen jó áruk van? Most akarok megszabadulni egytől, ha esetleg valakit érdekel írjon privit...
A hírhez hozzászólva: kicsit rablás kategória. Ha tényleg retrózni akarok, akkor veszek egy eredeti vasat, az ennek a töredéke. Emulátorozni meg már a Pentium 1 korszakban is tudtam, szépen futottak a demoscene cuccok.
-
MMSZoli
tag
Egy ilyen Mini-ITX kivitelezés évekkel ezelőtt már volt, a teljes projekt végigkövethető ITT:
[C64 miniITX 2003]Ami a lényeges különbség (no és persze ami miatt az egész cucc ilyen drága), hogy nem a fellelhető régi C64-eket bombázzák széjjel, hogy PC-ket építsenek belőle, hanem a teljes tervezést és a gépház fröccsöntéséhez szükséges terveket megcsinálták és a toolokat legyártották. Aki ehhez egy kicsit is ért, az tudja, hogy ezen szerszámok legyártása RETTENTŐ drága. Szerintem ők is kevés darabal számolnak, emiatt fog a készülékház rendelésekor olyan vastagon a ceruzájuk. Mondjuk állítólag már >5000 előrendelésük van, persze lehet hogy csak duma...
Ami miatt nem tetszik: egyrész nekem a buci C64 nem annyira tetszik, inkább a C64C és az 1541/II, sokkal modernebb kinézete volt (persze egy C128 + 1571 vagy 1581 elvitte ezek elől a pálmát, az Amiga1200 pedig a nonpluszultra egybedizájn :-) )
Másrészt a C64 éppenhogy a játékról szólt! Namármost a C64 játékok ugyan elmennek rajta, de ha jól olvastam, akkor vagy ION2 vagy Intel GMA3150 lesz benne. No ez semmilyen játékra nem jó, súlyosbítva egy Atommal... Vagyis épp az eredeti gép céljainak nem felel meg az utód...Én tudnám, hogy pontosan hogyan lehetne ennek az ellentmondásnak kihúzni méregfogát, de mivel egy hasonló gépen én is dolgozok, amint bejegyeztettem a szabadalmam ezzel kapcsolatban, visszajövök :-D
-
Nowhereman
őstag
Hát azért a billentyűzettel modernizálhattak volna, mert helyből hiányzik róla egy sor billentyű, ami azért kellene egy mai felhasználáshoz. Kár volt a retro érzéshez beáldozni a használhatóságot. Pedig egy normálisan univerzálisan használható kompakt gépnek is lenne piaca, ha már a népek össze vissza vásárolgatnak mindenféle alig használható marhaságot.
Különben meg az ionizált duálatom még elég is lenne - azzal az ubi már majd úgy repeszt, mint a win7 valami méregdrága csúcskonfiggal. -
_Atesz
addikt
Nekem tetszik ez az egész és ha pénzem is lenne, akkor lehet vennék egyet. Sztem nagy ötlet, de persze nem ez lesz az évszázad üzlete.
-
kem
addikt
Én TVC párti vagyok
-
hunmyke
aktív tag
válasz
mephi666 #143 üzenetére
Szerencsére nálunk ilyen problémák nincsneke a DFX-9000-essel, max 2 példányost nyomtatnak. 2 éve vették kb 1 misiért, de nem volt különösebb szervizelése.
Street Rod-ot, mintha anno PC-re is kiadták volna még a 386-486-os korszakban, volt 2 része is:[link] De ezt már csak PC-n játszottam, igen szerettem én is. A Commando is nagyon nagy játék volt. Meg volt a G.I. Joe is nekünk, azt hiszem az már két oldalas lemezt elfoglalt. De volt egyfajta progi is, kb a win-hez tudnám hasonlítani; Geos volt a neve. Lehetett benne rajzolni, szöveget írni, nyomtatni, meg mit tudom én. -
MZperX75
addikt
Primo-val keztem(2kbytes),ZXspektummal(48Kbytes) folytattam(de csak kölcsön volt fél évig)utána,mivel a barátaim nak C+4-se volt ,az meg 64Kbytes) V.3.5Basic volt, így én is azt vettem 2évi szülinapi lóvéból.C+4-esem lett, utána meg Amiga600HD-m.
Bakker mennyit tóltuk,napokon keresztűl,csere bere játékokkal,magnoszallaggal,turbó program kis csvarhúzó(fej állítgatása) Syntax error! Load!Press play record on tape!Run!
Mercenary1-2!Sabotuer!Elite!Barbarians! hú sorolhatnám volt kb 400-500db progim C+4-hez,ACE2-osztott képernyőn egymás ellen!
Amiga az meg már más horizont volt! az 500-as 512/8Mhz,a 600HD-s meg,16Mhz-es processzor,'1MRAM,TV-out+20Mvinyó,Az Amiga 1000-desktop 500-as,Az Amiga1200-es meg desktop 600-volt ....(jobban bővithető)
kislemez 512M,azom már 3D-be rendereltem Imagine3D!Didizni,Midizni....
UFO-t is tóltam rajta,3D-s Zelezna(Doom elödje),YO-JOE 2személyes games.
Kedvencem a Cannon Fudder(Red alert elődje)
1985-1993!ig utána jött a PC-s korszak......
1990-ben keztem a műszaki középiskolát,C-64-es gépek voltak 92-ben cserálték 286AT-re
Basic V3.2-n programozás hú-hú mekkora pillanatok voltak,mikor megláttuk az első CD-ROM-ot,horror volt 386SX-'1M 33Mhz 20Mvinyó+CD+5.25floppy
A cikkhez visszatérve,nagyon jó ötlet!(drága ,de az ötletet meg kell fizetni)
1975-ben születtem ,ezen szocializálódtam,nem baj,hogy a mostani fiatal generáció ezt nem érti,csak fikázza..........Szarni rá...
Aztán késöbb c-64 emulátoron nosztalgiáztunk.
OFF -
tomic
addikt
Mennyit játszottam anno rajta.
-
válasz
mephi666 #143 üzenetére
Ejj, egy mai Street Rod-ért mit meg nem adnék. De nem valami elfuserált Street Racing Legal rettenet próbálkozásért, hanem az eredeti Street Rod mai grafikás változatáért, de ugyanazzal a játékkal.
Manapság már azt sem tudják a fiatalok, hogy anno mit szerettünk benne.
És lehet, hogy épp ezért nem készülnek minőségi játék felújítások. Mert akik készítik esetleg fiatalabbak mint a játék eredetije, amit csinálnak.
-
Dyingsoul
veterán
Olvasva a sok flémet, én is nyilatkozni szeretnék:
Ez a hír nem magyar embernek, nem Magyarországnak szól. Ez a hír elsősorban azoknak szól, akik abban az időben nőttek fel. Esetleg akiknek van is egy vagy több Commodore-uk. Azoknak, akik rendelkeznek saját fizetéssel, akik még emlékeznek azokra az időkre amikor egy játék nem a realizmus hajhászásáról szólt, hanem a szórakozásról. Szóval a Crysis Pistikék kilőve, abból pedig nagyon sok van itt, ph-n. Mephi jól fejezte ki magát, ha olyanok lennének itthon a fizetések, akárki megengedhetne magának egy ilyet. Tudjátok nem mindenki úgy gondolkozik, hogy meg tudom-e venni a 24 colos monitort, hány hónapig kell spórolnom egy komoly, minőségi hangrendszerre, hány évig lesz elég a hardverkonfigurációm az újabb játékok futtatásához, hanem úgy, hogy elfér-e a nappaliban vagy hogy illik-e egy adott HHTPC vagy akármilyen informatikai cucc a lakásom-házam-szobám berendezéseibe, izléses-e.
Mindemellett én sem fogok rá beruházni, az tuti. De nem állok hozzá lehúzóan, ha lenne munkám és keresnék annyit amennyit egy átlagember nyugaton, akkor tényleg fontolóra venném egy ilyen kütyü beszerzését. Szerintem mindenkinek meg kellene tanulnia gondolkozni, mielőtt vérszemet kapva billentyűzetet kapna és fejét falbaverő szmájlikat tüzdel egy olyan hír mellé, ami egyáltalán nem neki szól.
Nem akarok ebből az egészből egy hosszú flame vitát kirobbantani, de úgy tesztek, mintha egy másik neves gyártó nem megengedné magának, hogy ugyan jó hardverrel, de mégis feláron számolja termékeit, csak azért mert rajta van egy gyümölcs (ami ráadásul kukacos is
)...
A Commodore jó ideje szunnyadt, én mindenképpen bizakodóan nézek a kezdeményezésre, a lesz belőle elég bevételük, kitudja, lehet, hogy elindul valami és esz később még más is, ami a vásárlópiacnak jót is tenne. Nah de nem akarom a falra festeni az ördögöt, inkább bizakodóan tekintek a jövőbe!
-
eszgé100
őstag
jól van legyen igazad
de azért rákereshetsz a hsz-eimre, és megnézheted mennyire szoktam elolvasni híreket, és mennyire vágnak az adott témába...
sőt ha ilyen nagy szakértője vagy a fórumosoknak, azért te is megnézhetnéd milyen hsz-re válaszoltál először.
de amúgy befejeztem -
mephi666
nagyúr
esküszöm: 2007-ben kezdtem a cégnél és az első hónapokban még 3db epson fx880-as mátrix volt körülöttem, amikre nyomtattunk ezerrel (3-4példányos "önmásolós" leporello-ra)
ezek is nyekeregtek ám rendesen... (az csak mellékes, hogy kb. hetente szervizeltették ezeket borsos áron, mert folyamatosan begyűrték a 4példányos leporellót... én pakoltam át a kocsit a szerkezetekben, hogy ne visszafordítsák a papírt, hanem keresztbe áthúzzák, mert több példányos lapnál a visszafordítás nehézkes és eközben szokta általában gyűrni... a "komoly" szervizben ezt valahogy nem tették meg)
c64-es korszakból 2 játékra vágyok igazán, hogy pc-re felújítsák: a street rod és a commando
van csomó autós játék, amiben lehet tuningolni, átalakítani, de nincs mégegy, ami megközelítené a street rod-ot
volt ám hangulata, hogy csavaronként lehet szerelni a gépet... a commando meg tipikus játéktermi játék volt... van pár hasonló arcade játék, de egyik sem tetszett igazán
-
brd
nagyúr
Majdnem sikerült, csak két helyen (ami valójában 3) ??szták el:
1. billentyűzet (internet, e-mail?
);
2. atom. ("A Computer for Work" mi? Barmok...);
3. hátoldal.Gratulálok.
-
siti
őstag
ezt egy házi barkácsolással is össze lehet hozni. de akinek volt c64, az ilyet nem követ el.
-
gEnyÓbÁcsI
csendes tag
Hát, emberek, ez egy rakás szar! Nem nagyon erőltették meg magukat. Külsőleg hasonlít - de csak HASONLÍT - az eredetire, de itt véget is ért a pozitívumok "sora". Én így képzelem el a C64 "feltámasztását":
- Az eredetiével megegyező billentyűzet, nem ez a "multimédiás" rettenet. USB-re meg majd dug az ember másikat, ha PC-skedni akar.
- Legyenek meg a hátlapi csatlakozók, ahogy az a C64-en is volt, hogy hozzá lehessen dugdosni azokat a külső kütyüket, amik anno teljessé tették ezt a gépet. Ehhez persze nem elég belebiggyeszteni egy miniITX alaplapot, hardvert kellett volna fejleszteni, amin ott vannak ezek a csatlakozók. A PC-s csatlakozók elférnek a baloldalon, ott amúgy se volt semmi.
- Az optikai meghajtó legyen külső, az meg megkaphatja pl. a 1541-es floppy meghajtó külsejét vagy inkább az 1541-II-ét, mert annak barátságosabb mérete volt.
- Kaphatna egy korabeli Commodore monitoréhoz hasonlatos elejű TFT-t is, hogy teljesebb legyen a konfiguráció.
- A Linux jó dolog, de ha bekapcsolás után nem a szokásos kék képernyőt kapom, akkor nincs az az érzésem, hogy a gép, amit használok egy C64-es. Ez egy akármilyen mai emulátorral is csak félig-meddig megoldható, a tökéletes érzéshez további szoftveres munka kell. Hogy az a Commodore OS 1.0 mi a szösz lesz, azt nem tudom, de a hardveres oldal hiányosságai miatt nem lehet elég jó.Na, erről ennyi. Kicsit felületesen ugyan, de nagyjából összeírtam, amit akartam. Így szerintem már közelítene az igazihoz. Amit valóban kaptunk, az viszont nem más, mint egy mai szemmel furcsa házba pakolt, netbook teljesítményű, de butácska és mindezek mellett túlárazott PC.
Akik igazán szerették, szeretik a C64-et, azok ezt a szart nem veszik meg. Aki pusztán a haszonszerzés miatt megvette a névhasználat jogát, az nem tartozik ezek közé.
-
markymango
tag
Nekem már nem volt dolgom a Commodore-ral, de úgy látom a hozzászólásokból, hogy senki nem veszi komolyan ezt az izét
-
west
őstag
Hm, érdekes
-
Taky
senior tag
Na én biztos nem cserélném el a c64-emet egy ilyenre...
(senior tag lettem..
)
-
Lacika112
aktív tag
Wikipédia
"Commodore 64 néven és 599,95 dolláros áron került a nyilvánosság elé 1982-ben."erre mondom hogy semmi se változik
eltelt majd 30 év és az ár változaltan maradt na ez az eggyetlen amibe a régire hasonlít
ha már másba nem is -
hunmyke
aktív tag
válasz
mephi666 #120 üzenetére
Igen, a matricázásra még emlékszem, volt egy rövid idő, amikor két C64-es is nálam volt, de már odaadtuk rokonoknak. Az még rémlik, hogy egy-egy progi másolása elég macerás volt, legalábbis egy floppy meghajtóval állandóan cserélgetni kellett a lemezeket a kevés memória miatt. Ja meg volt egy jó öreg eredeti Commodore nyomtatónk is hozzá, jó kis mátrixos. Egy-egy nyomtatást a szomszédban is lehetett hallani...
Munkahelyemen van egy mátrixos Epson DFX-9000-es, de még az is halkabb szerkezet. -
modern
aktív tag
hehe, jó pofa
Itthon még van műkdő kazettás comodor dobozában -
7
addikt
A legdrágább majd' 900 dollár, míg a legkisebb Apple iMac, ami azért jóval combosabb és még jófajta monitort is tudhat magának, 1200. Eszméletlen, hogy jobban elszálltak árazás terén, mint az almák.
-
polip
addikt
csak remélik, hogy eladja a neve és a nosztalgia iránti vágy, de a kutya nem fogja venni!
semmi varázsa nincs ennek így
-
dabadab
titán
válasz
Napfénysüti #126 üzenetére
Ismeros vagyok a c64-es kemeny magban, de olyat meg nem hallottam, hogy valaki erre a gepre vagyott volna.
-
cudar07
senior tag
win7 telepítés aztén kész!
driver minden van ezekhez a NETBOOK alkatrészekhez :d
hú akkor viszont vettem egy jó dobozt! -
Hát nem tudom,hogy ki fog ennyi pénzt kiadni egy elég gyengus hardverért.Gondolom ha elér ez a cucc hozzánk akkor a legegyszerübb 600 dolláros gép lesz vagy 160 ezer forint a csúcsgép pedig lehet vagy 250 ezer ez pédátlanul drága egy Atomos gépért,mégha commodore a kinézete,akkor is
-
Gomezz
senior tag
-
dabadab
titán
válasz
Napfénysüti #121 üzenetére
FYI, a C64 fanok nem ilyen marhasagokat vesznek, hanem SuperCPU-t, IDE64-et, 1541 Ultimate-et meg hasonlo modern kiegeszitoket az igazi 64-esukhoz, vagy ha mar mindenkeppen PC-s vonal, akkor meg HardSIDet.
-
eca
tag
válasz
Napfénysüti #121 üzenetére
Hát ha nem fejlesztenek rá szoftvert lehet, hogy ők se ,nálam is azért van a szekrény tetején mert már a kutyus se fejlesztett rá semmit az AMIGA is így tűnt el.
-
Gonzo.
tag
válasz
Dark Archon #118 üzenetére
Már utalom is neked a 600$-t
-
Napfénysüti
nagyúr
Ezt csak nagyon nagy C64 fanok fogják venni szerintem.
-
mephi666
nagyúr
nekem c+4-em volt és volt floppy meghajtóm is a kazetta mellé
ha jól rémlik csak az egy oldalas (ss) és szimpla (sd)/dupla adatsűrűségű (dd) 5.25-ös lemezeket kezelte... csak dupla oldalas lemezt kaptam hozzá, amikből szikével szépen kivágtam egy négyzetet (amivel az írásvédettséget manuálisan, matrica segítségével lehetett "kapcsolni"), hogy megforgatva mindkét oldalára lehessen írni
...nem ma volt már, de pár hete még szüleimnél összejött a család és előkerestem: gyorsan csavarhúzót ragadtam és szétkaptam, aztán (elektrotechnikában jártas) sógorommal átnéztük, hogy mai szemmel nézve milyen egyszerű a szerkezet
...egyébként mai napig működik
-
kem
addikt
Hol a kép a címlapról?
Igazán beletehették volna a cikkbe. -
válasz
TESCO-Zsömle #60 üzenetére
600 dollárért, hogyne :-D
-
eca
tag
Majd leveszem a szekrény tetejéről az eredeti C64-et
Majdnem úgy néz ki mit az új és még sznob sem leszek
-
hunmyke
aktív tag
Nekem még ez a változat volt: [link]
Floppy-val, meg valami zöld képernyős Philips monitor. Akkoriban nyomkodtuk éjjel-nappal.
Ez a 64x változat is jópofa, netezős gépnek teljesen jó, de illett volna valami jó retró-s monitort és egeret is kiadni, hasonló műanyag dizájnnal. -
Vincent_
aktív tag
Jól látszik a kommenteken, hogy ki a "fiatalabb" generáció tagja, akik számára ez csak egy "becsomagolt PC", és ki az, akinek ez a gép jelentette az első lépcsőt az akkor még ritkaságszámba menő számítástechnika felé.
Az ötletet (retro-kiadás, "mai" belsővel) támogatom, akiben kelt némi nosztalgiát, az majd megveszi, de nyilván nem "power-machine"-nek, úgyhogy ide nem is kellenek a lóerők. Nettopként viszont jópofa (és arra a célra szerintem használható is), és azért azok sem sokkal olcsóbbak ám újonnan...
-
BalaNce87
addikt
Magnószalag rulez
-
Ratman
tag
válasz
eszgé100 #105 üzenetére
Kár itt öcskösöznöd, és akárhogy toppantasz mérgedben, látszik, hogy halvány lila fogalmad nincs magáról a lényegről. Mégis milyen házban hoznának ki egy szándékoltan retro cuccot, mint nem az eredeti hasonmásában?
De látom te is olyan fórumos vagy, hogy csak írsz, de nem olvasol.
-
Retroboy88
csendes tag
az igen..
kíváncsi vagyok hány darab fog elkelni
-
RootRulez
félisten
Jó'vanaz, had csinálják...
-
VIC20
őstag
Lóf..t jelenik meg újra! Ez nem az. Ez egy gyöngécske PC és slussz. (Kínálhatnák Amigaként is ugyanezzel a belsővel...)
"Persze azért elgondolkozik az ember a retro házat nézve, hogy nem egy mai dizájn, de minden bizonnyal a márka rajongóira gondolva, és talán a nagy öreg előtti tisztelgésként tartották meg az eredeti formatervet."
Ja, talán... Esetleg...
Na, ebből lerítt, hogy a cikkírónak sose volt Commodore-ja, nyilván már ez után a korszak után kezdett ismerkedni a számítástechnikával, és ezért halvány fogalma sincs arról, mit ír, meg mi is ez az egész...(Na, és persze kiegészíthető azzal, hogy az egyik eredeti formatervet - lévén, hogy létezett egy C64C is.)
-
TOM-202
senior tag
Sajnos ez a világ nekem még teljesen kimaradt. Csak elmondásokból tudom hogy milyen lehetett anno az eredetiekkel nyomulni PC helyett. De ez a kíváncsiság sem hozza meg a kedvet ehhez a cucchoz. Drága és ráadásul elég gyenge a hardvere.
Tényleg, miért is nem a jobban kinéző C64II dobozát klónozták már inkább? -
Biztosan igazad van a régiókkal, nem jártam be személyesen az usa-t. De azért a megbízható hírek szerint csak azok keresnek kevesebbet, akiket már írtam, vagy a diákmunkások (képzetlenek) a mekiben. Ha bármilyen szakképzettséged van, legális papírjaid vannak és beszélsz angolul, akkor azért nem kunszt a minimum 20 dolláros órabér, amivel simán havi 4000$ fölött vagy. Ha többet dolgozol az átlagnál, akkor sokkal többet is kereshetsz. Ja kérem, dolgozni kell, de meg is fizetik. De ez itt már nagyon off.
Egyébként átgondoltam és igazuk van, akik azt mondják, hogy a hardver nem adja el a terméket. Hasonlóan a konzolokhoz ezt is az os és a szoftvertámogatás viheti sikerre.
-
valaki654
tag
Érdekes elképzelés, csak az ára húzós, de akinek kell azt úgysem érdekli majd
-
Ratman
tag
(#93) eszgé100
Gondolom te úgy írtál ide, hogy fogalmad nincs a C64-ről.
Ez a ratyi ház maga a C64, de nyilván hiába írom neked, nem érted, miről van szó. -
zolyee
tag
Kinézete tényleg olyan mint a jó öreg c64-nek csak a belső azóta kicsit megváltozott.
Mai napig megvan elfekvőben egy c16 társaságában pihen 1 dobozban.
Gyerek koromban haverokkal hatalmasakat játszottunk rajta. -
zoo8800
veterán
kicsit lehetne vékonyabb is...
-
gaborbol
őstag
Azert a brutto meg a netto fizetest nem keverjuk ossze ugye, mert a boltban vasarolni csak az egyikbol lehet.
Eves $46K-s fizetesbol kb $2500 dollart kapsz kezhez havonta, ami a legalis minimalber majd haromszorosa
Ez a cucc pedig eleg draga,ha azt nezem, hogy egy jobb laptopot 4 gb rammal, 500-as vinyoval, megvehetsz 700-800 dodoert.
-
eszgé100
őstag
ezt nem mondjátok komolyan, hogy ilyen ratyi házba csomagolták, én először nem is néztem meg a képeket, nem is értettem miről beszéltek (a főoldalon egy viszonylag dizájnos kép volt,
azért nem is figyeltem ezeket) -
MongolZ
addikt
Elmegyek valami bontóba, veszek egy rossz C64-et, aztán beleteszek egy Brazos belsőt... nem is oylan rossz ötlet. Sajnálom a működő C64-emet
Bár, ha jól emlékszem, leégett a trafója...
-
skydragon
tag
kezdek gyűjtőgetni hát feelingje van főleg aki használt régen ilyen csodát az ára húzós de aki megteheti sztem megveszi már csak a retro kedvéért....
-
sti10p
senior tag
A főoldalon szereplő kép az miaz? Egyébként kinézetre az első verziós C64 sose tetszett, inkább ez:[link]
C64/II, ebben a hangchip-et is továbbfejlesztették anno.Ehez ilyen áron már tényleg überfanatic-nak kell lenni amúgy, bár én is ezzel marhultam el 10-es éveim 70%-át, de ennyit nem adnék érte.
Kérdés: vajon mennyibe kerül majd hozzá egy retro játék?
-
GerykO
aktív tag
Hát még ha fejlesztői környezetet is adnának hozzá, hogy mihamarabb ki tudják használni a fusion felépítésében rejlő lehetőségeket, illetve talán a linuxos támogatottság is az egekbe szökne. Nekem is az tetszett meg a C64-ben hogy ha kedvem szottyant gyárthattam programokat hozzá...
-
alamuszi
senior tag
Ez rettenetes, az amcsik lejáratják a legendás nevet. Régen én is C64-el kezdtem. Amúgy a legszomorúbb, hogy jelenleg ennek a kategóriának nem is igazán van képviselője. De igazán a Commodore egyedi volt, és annak idején nem volt olcsó, de arra pont jó volt, hogy elinduljon az ember.
Ez viszont egy rettenetesen gyenge hardver, nagyon gyenge teljesítménnyel. Igazából ennél sokkal jobb lett volna a Brazos belső, minden szempontból. Esetleg ha már ennyibe kerül, akkor egy gyengébb Mac Mini-hez hasonló belső. De így, ez nagyon sokba kerül, és elég gyenge, itt is azt érzem hogy a nevet akarják felhasználni a sikerhez, ez nagyon sok helyen megbukott. -
manoarc
senior tag
ez sztem is bukta gyanús project
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Antarctica #2 üzenetére
Egyedüli? Nekem volt C16, C+4, ZX Spectrum és Primo alternatívám is.
-
Tomcat
őstag
Annak idején a 80-as években nekem is a C64 jelentette a számítástechnikát. A ismeretségi körömben nekem volt legelőször ilyen. Eleinte magnóval majd floppy-val is nyomtuk a játékokat ezerrel, majd elkezdtem rá programozni is. Sok szép emlékem fűződik ehhez a masinához. Talán valahol még meg is van a padláson az AMIGA-kal együtt, mert azokat sem dobtam ám ki!
A hír bennem vegyes érzéseket kelt. Jó is hogy gondolnak a rengeteg nosztalgiázó emberre -mert sokunknak jelentette a C64 az álomgépet akkoriban-, de ilyen hardverrel én is inkább azok közé tartozom akik azt mondják hogy ezt inkább nem kellett volna. Talán ha 2011-es színvonalú AMD alapokra építik meg akkor akár még az 1000$-t sem sajnálnám kiadni érte -már csak a feeling miatt is-, de ez így számomra sajnos nem több mint egy szemfényvesztés. -
syberia
veterán
Nekünk volt régen C64 erdeti monitorral, azt beizzítani mekkora élmény volt...
5.25 floppy, "magnó", joystick...imádtam!
Most ránézek erre és olvasom mit pakoltak bele: intel+nvidia
ezen az áron egy komoly játékos konfig építhető, ez bukta lesz nekik -
mephi666
nagyúr
-
Alchemist
addikt
Már csak 4 év és Marty McFly megveheti a régiségboltban!
-
citkar
addikt
hát nem olcsó, de gondolom inkább rajongóknak készült
viszont mekkora poén lenne egy konferenciára ezzel beállítani (nem holmi laptoppal, mini géppel, vagy táblagéppel) és erről tartani egy előadást
-
Akybron
aktív tag
Nekem még meg van az eredeti újabbik házas C64-em, floppy+nyamtató is van. Volt monitor is, de azt el lehetett adni (video-monitornak használható).
Ez az új változat olyan kettős érzés. Drága, csúnyácska, gyengécske. A lépcsőshátú házban kicsit szebb lenne, meg közelebb álna a mai billentyűzetmagassághoz.
C64 egyszerhasználatos retro-feelingnek jobb a joyba épített C64-et megvenni, MO-n is lehetett kapni 5000Ft-ért.
-
taaz
tag
Hát ez marhajo.
Egy gondolat. "Jo sok kaszni megmaradt, h már igy probálnak tovább adni rajtuk. Végülis ha a müanyag alkatrészeket raktározzák, örzik stb. ugy lassan 25 évig , akkor érthetö ez a magas ár"Amiga 500-as-bol faragtak volna gépet, az jobban tetszet külsőre.
-
M@trixfan
addikt
A C=64 és a 386sx biztos nem megy sehova ,de a PIII már nem vált ki semmilyen érzelmet. Meg is kérdezem infós barátomat, hogy kell-e neki valaminek
-
WOW !!
Nagyoon vagány, de biztos nem venném meg... -
Joachim21
őstag
Olyan legalja érzést keltett bennem a kinézete, és miután kiderült h atom került bele, kiderült h nem is tévedtem nagyot.
-
Srodney
senior tag
válasz
Silentfrog #8 üzenetére
jah totál igazad van,legalább vmi ütős cucc lenne benne de mindegy,lényeg a retro...
-
GIJoe
addikt
ATOM? Csirkék Fusiont kellett volna...
-
gézu
őstag
ZX Spectrum nem jön?
-
Boxi88
őstag
Dedúrva!
-
törölt tag
Amiga az utánna volt... az volt az új commodore....
c=64, C=16, C+4, C=128, amiga500, amiga 1200, amiga600, ezekre emléxem, de megnézve a wikipediat éni s csak sasoltam mennyi commodore voltEzt az úgynevezett retró cuccot tán még a nagy fanatikusok sem veszik meg, hisz nekik kötelező az igazi....
-
zetecR
addikt
A hátulja rémisztő...
-
Milka 78
nagyúr
Oké,hogy retro érzés és nekem is ez volt az első gépem,de ennyiért,már elég korrekt kis gépet lehet összerakni.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Dark Archon #33 üzenetére
DOUBLE
SCORE
DUNGEON -
szki
őstag
'80-as években nagy sláger volt a C64. Ausztriából hozta a jónép a Gorenje hűtőláda mellett
Szomszéd srácnak is volt, és rengeteget játszottunk. Emlékezetes volt a kazettás magnóról betölteni (load) a játékot. Aztán jött az 5,25-ös floppy, meg hardveres rom megoldás, ami könnyített a betöltésen.
Olyan jól megismerkedtünk a PC-s dolgokkal a C64 által, hogy info, és villmérnök pályára mentünk
'90-es évek elején még nyomtuk a fősulin a flippert kis Yunoszty tv-n C64-el. Bár akkor már volt IBM 386-os AT PC (kb 100 emberre jutott 1 db)Szóval engem elkap a retro érzés, mert a C64 volt az első PC, amit kezeltem (bár lehet egy Spectrum v. Amigavolt még előtte
) De nem vennék ilyen gépbelsővel C64 dobozt, mert gyenge a hardver
-
-igu-
veterán
gyász
-
kenwood3
addikt
Hát nem tudom ki fog ilyet venni de ez valami borzalmas
-
Peter89x
csendes tag
A narancskörös tech-oldalon úgy írták; "speciális Linux disztribúció" lesz rajta. Az Ubuntu ennyire specijális lenne? És biztos 10.04 lesz rajta? Még pár nap és kijön a 11.04, igaz, ez nem LTS lesz.
-
RpPRO
őstag
Kar, h nem az eredeti 1MHz-es CPU-val dobjak ismet piacra.
Nekem abbol meg mindig van egy peldanyom.
-
Ne hidd. Hugom 10 éve él és dolgozik LA-ben legálisan.
Ez alatt csak az keres, aki illegális munkavállaló, valamint szaktudás és nyelvismeret nélkül próbál kint boldogulni. Mennyi ilyen álmodozó van...
KKaresz45: Lehet hogy igazad lesz a nyitóárral, de akkor majd én is lövök egy ilyen előkészített dobozt, beépített kártyaolvasóval olcsón az ebay-ről...
Egyébként nem értem, hogy miért beszél mindenki emulátorról? Még 1 normálisat nem láttam, nemhogy "minden platformra" még telefonra is...
-
fondorlatos
aktív tag
Ha limitálják a legyártott gépek számát talán van esélye sikeres forgalmazásnak.
Amúgy meg az lehet büszke szerintem, akinek még van egy eredeti működő darab a gépből és nem pedig egy laptop c64 bőrbe bújtatva. -
hemaka
nagyúr
Ha utánam hajítanák, vissza dobnám
-
PHM
addikt
Azért arra kíváncsi leszek, hogy mennyit adnak el majd belőle.
Lehet, hogy idővel értékes lesz egyébként.
No nem a tudása, hanem a ritkasága okán... -
Djuree
félisten
jó ára van. a nagy fanok biztos megveszik mondjuk így is. olyan mint az apple, fele annyiért vannak ugyanolyan cuccok, de ígyis fogy mint a cukor....a sok hülye veszi, más meg meggazdagszik rajtuk
nekem még van az eredeti plus4-esből
-
KKaresz45
senior tag
Szerintem ez nem nyitóár. Ez a nyitóáras dolog eleve csak tömegtermékeknél van, amiből sokat gyártanak és sokat adnak el. Ebből csak keveset fognak gyártani, és azt várják, hogy a retróbuzik megadják érte ezt az árat bármikor.
Ezt tényleg csak elborult fanatikusok fogják megvenni. Ha ilyen erősségű gép kell, akkor vesz az ember egy nettopot, ugyanilyen specifikációkkal. Sokkal olcsóbb, és praktikusabb, kevesebb helyet foglal, stb. Ha C64-es progikat akarok futtatni, akkor bármikor, bármilyen gépen emulátorral megoldható.
A géppel egybeépített billentyűzet egyáltalán nem praktikus, és rendkívül kényelmetlen, nem véletlenül van külön a mai számítógépeken. A retróhangulat kb. 2 napig poén (max. addig, amíg minden haver megnézte és rácsodálkozott), aztán pedig egy újabb porfogóval gazadagodik az ember.
-
Oliverda
félisten
Szentségtörés!!
-
"Ha sikerül eltalálniuk a C64 OS szoftver részt és megoldják a joy kérdést, még siker is lehet belőle."
Aha, persze. Elképzelem, ahogy a mai fiatalok a pixeleket vadásszák a PacMan-nel... ugyan már. Erre már ott van szinte bármelyik telefon, nagyWC-n újság helyett. Aki nosztalgiázni akar, ott van a C64-e vagy az emulátor, amivel bármilyen joy/gamepad kísérteties szimulációt varázsol a képernyőre. Jóhogy nem még USB-s magnót akarsz mellé
-
RepeatSector
senior tag
Nekem bejön, de az ára már nem nagyon, ennyiért már inkább mac mini
Ha a ház olcsóbb lenne pl 150 dolcsi akkor azt tuti vennék -
Ennyiért? Nem tudom.
De mint minden újdonságnak, ennek is magas a nyitó ára. Ha lejjebb megy, még nálam is esélyes 2 okból: mert tetszik a külalak és mert emellett még használható a mindennapi életben is.
Volt nekem is c64-em régen is, meg pár éve is. Csak magáért a gépért nem tartanék újra egyet. Nincs ennyi fölös helyem, ahogy konzolnak sincs. Több szintes, 200nm alapterületű házban, 100nm-es szórakoztató nappaliban persze simán találnék neki elegáns helyet.
-
ABee
tag
Ejj... 250 dolcsiért csak a borítás meg a kártyaolvasó? Inkább veszek régi c64-et lepucolom és beleszerelek valami mini itx csodát magam.
-
kjani18
őstag
válasz
macilaci78 #36 üzenetére
Azért, ha tényleg kapható lesz, meg fogják venni sokan.
-
Egy dolgot nem láttam csak leírásban, hogy hogy lehet rá joy-t kötni. Régen az volt talán a leginkább más a mai játékokhoz képest. Kicsit hasonlított az utcai játékgépekre a használata, valamint ugye az 1 gépes többjátékos mód osztott, vagy azonos képernyőn.
Ha sikerül eltalálniuk a C64 OS szoftver részt és megoldják a joy kérdést, még siker is lehet belőle.
Tényleg, USB-s 5,25 meghajtót nem adnak hozzá nosztalgiából, ami olvassa az eredeti lemezeket?
-
Ezek mit szívtak?
Lehet inkább azt kéne árulniuk... -
-
sasa134
addikt
Hmmm...Tisztelet a Commodore-nak a múltért, de azért kicsit erős, hogy netbook teljesítményt csomagolnak egy (mai szemmel rusnya) C64 köntösbe. Jó is lenne, mondjuk 200 dolcsiért, vagy max 300-ért. De így azért nem vicces...
-
mghltm
addikt
parasztvakitas
a profit mindenek felett
-
De jó, hogy megtartottam a C64-emet, mert ez felértékeli majd - remélem
Féláron, 300$-ért viheti bárki :-)
-
Zodicus
senior tag
Szánalmas.
-
A 600 dodós verzió használhatatlan. Minimum a 700-ast kell venni belőle.
Az igaz, hogy arrafelé sokkal jobban keresnek, de a mindennapi élet is jóval drágább. Nem hiszem, hogy a pórnép csak úgy szórja a 700 dollárokat az ilyen gyenge ár/teljesítménnyel rendelkező cuccokra. -
ViZion
félisten
válasz
yakuza.tora #23 üzenetére
Bizony, az ősi kínai mondás szerint: "Amíg lócitrom van, addíg veréb is."
De azért ez nem tart el egy céget. Billentyűzetbe (már vmi normálisba) integrált kártyaolvasó, USB port, esetleg audio és mic csatli vagy slim DVD nem rossz ötlet, de eben a formában gáz. Ez már akkor is gáz volt (pedig én 14 évesen C64-ért dolgoztam egy nyarat). Azért kellett a mikrokapcsolós "dzsojsztikk".
-
HellGreg
őstag
Nekem is megvan még otthon. De azt nem találom sehol, hogy milyen vga-t tesznek bele. gondolom valami szemetet. Pedig annak régen a játék volt a lényege...
-
ftc
nagyúr
Aki c64 megszállott volt az vett anno magának... s még máig is használja mivel működnek amit erről az újról nem mondható el.
-
Nekem van két működő C64-em meg kazetta olvasóm meg midnen
-
törölt tag
Ez a gephaz nem tetszik, nekem mar ilyen volt: [link]
Ha ebben is kiadnak lehet megvennem egyszer magamnak -
Probber
őstag
Itt a 64x már a CPU bitet jelöli.
-
múlt hétvégén tarottunk haverral C64 napot. Toltuk a Wizard of Wort ezerrel. Csak úgy kattogtak a joyok.
-
mephi666
nagyúr
nem tudom, de én látok benne fantáziát...
rétegcucc lesz, ez 100%, de szerintem csomó ember, aki mondjuk szeretne filmeket nézni, netezni a fullhd plazmatv-jén és a c64-es korszakban nőtt fel, az szívesen beszerezne egy ilyet... nem hc-gémerekre kell gondolni, hanem azokra, akik beérik egy jóval szerényebb konfiggal...
...ez az én meglátásom, de az is biztos, hogy el van szállva az ára az itthoni viszonyokhoz mérve
(usankában azért 600dollár nem olyan földhözvágó... havi 4000$-ból 6-7 ilyet kifutna... olyan, mintha itthon 150ezres fizetés mellett 25ezerbe kerülne)
-
rover45
őstag
lehet én vagyok a perverz, de pl simán használnám otthoni "asztali" gépnek.
8 hónapja használok egy D525+ION2-t és nekem ez nagyon bejön.
persze az, h 600 dollártól indul ... -
KKaresz45
senior tag
Hulladék.
-
Jó ötlet részükről a retro hullám meglovagolása, de az árazás nagyon pofátlanra sikeredett. Egy pillanatra elgondolkoztam rajta, mivel az első gépem nekem is C64 volt, de ennyiért nem kell.
-
vinibali
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #4 üzenetére
osztom a véleményt...
-
shteer
titán
korábban voltak design-ra is tervek:
nem ilyen lesz véletlenül?és rossz a link a korábbi cikkre mutatva:
http://prohardver.hu/hir/a_commodore_nev_ujra_szep_lesz.html -
XuChi
addikt
Rohadt drágán adják. Csak a sima ház 250 dodo???? Rengeteg. Pofátlan pénzéhes pénzrablás az egész.
A elite gépért max adnék 40k-t. Többet nem ér.
-
H.O.D.
senior tag
válasz
Silentfrog #8 üzenetére
Hasonló ez pl. a Mini Morris újragondolásához. Az sem Mini, csak épít a múltbéli előd sikerére. A hasonlóság annyi, hogy mindkettő gurul.
Itt a két gép között is kb. ennyi a hasonlóság: computer-computer.
-
Silentfrog
veterán
Milyen jo ez.
Vesznek egy lassu hardvert belerakják egy ronda "házba" és kikiáltják,hogy retro.
Remek... -
H.O.D.
senior tag
Ez gyakorlatilag egy netbook, amit belemoddolnak egy C64 házba. De szerintem ettől még nyoma sem lesz a régi Commodore feelingnek, mert ez egy Limux+x86 platform. Nem lehet rajta sem SIDet. sem VICet hekkelni
Hegyekben lehet kapni az origi C64-et, na az feelinges.
-
flexxx2
őstag
Engem már zavarna a "kövérsége", az hogy magasabb jóval mint egy bill. Inkább vennék egy eredetit újra, de ott van az emulátor.
-
Day 'n' Nite
tag
Szerintem lesz néhány megszállott aki megveszi... De ha legalább kissé kraftosabb belseje lenne, úgy több értelme lenne egy ilyennek.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Sztem a kutyának nem kell majd
-
Quasi_modo
nagyúr
Kevesen fogják vinni. Minden kütyümön van C64 emulátor, akkor ez meg minek ?
-
Antarctica
tag
Első számítógépem is Commodore 64 volt, és akkoriban egyedüli alternatíva volt az embereknek. Szerintem sokan nosztalgiából is meg fogják venni
-
pschio
őstag
És ezt valaki meg is veszi majd? Milyen űrt akarnak ezzel betölteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- E-roller topik
- Bestbuy játékok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Home server / házi szerver építése
- Debian GNU/Linux
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Több típusú 1155 foglalatú alaplap, processzorral kedvező áron!
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Asus Rog Strix GA15DH
- Mini PC - Lenovo ThinkCentre M700 Tiny / i5-6500T / DDR4 / M.2 / USB 3.0 / WIFI / RS232 / számla
- Eladó Konfig Pentium G4400 16GB DDR4 120GB SSD GTX1050Ti 4GB!
- LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest