Új hozzászólás Aktív témák
-
gEnyÓbÁcsI
csendes tag
Hát, emberek, ez egy rakás szar! Nem nagyon erőltették meg magukat. Külsőleg hasonlít - de csak HASONLÍT - az eredetire, de itt véget is ért a pozitívumok "sora". Én így képzelem el a C64 "feltámasztását":
- Az eredetiével megegyező billentyűzet, nem ez a "multimédiás" rettenet. USB-re meg majd dug az ember másikat, ha PC-skedni akar.
- Legyenek meg a hátlapi csatlakozók, ahogy az a C64-en is volt, hogy hozzá lehessen dugdosni azokat a külső kütyüket, amik anno teljessé tették ezt a gépet. Ehhez persze nem elég belebiggyeszteni egy miniITX alaplapot, hardvert kellett volna fejleszteni, amin ott vannak ezek a csatlakozók. A PC-s csatlakozók elférnek a baloldalon, ott amúgy se volt semmi.
- Az optikai meghajtó legyen külső, az meg megkaphatja pl. a 1541-es floppy meghajtó külsejét vagy inkább az 1541-II-ét, mert annak barátságosabb mérete volt.
- Kaphatna egy korabeli Commodore monitoréhoz hasonlatos elejű TFT-t is, hogy teljesebb legyen a konfiguráció.
- A Linux jó dolog, de ha bekapcsolás után nem a szokásos kék képernyőt kapom, akkor nincs az az érzésem, hogy a gép, amit használok egy C64-es. Ez egy akármilyen mai emulátorral is csak félig-meddig megoldható, a tökéletes érzéshez további szoftveres munka kell. Hogy az a Commodore OS 1.0 mi a szösz lesz, azt nem tudom, de a hardveres oldal hiányosságai miatt nem lehet elég jó.Na, erről ennyi. Kicsit felületesen ugyan, de nagyjából összeírtam, amit akartam. Így szerintem már közelítene az igazihoz. Amit valóban kaptunk, az viszont nem más, mint egy mai szemmel furcsa házba pakolt, netbook teljesítményű, de butácska és mindezek mellett túlárazott PC.
Akik igazán szerették, szeretik a C64-et, azok ezt a szart nem veszik meg. Aki pusztán a haszonszerzés miatt megvette a névhasználat jogát, az nem tartozik ezek közé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Macska topik
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- BMW topik
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G2 6.gen. PC, i5-6600 Quad Core CPU, SSD és RAM nélkül
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 GDDR7 +Új 32GB DDR4 +1-2-4TB SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 3080 +Új 32GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest