Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gEnyÓbÁcsI

csendes tag

Hát, emberek, ez egy rakás szar! Nem nagyon erőltették meg magukat. Külsőleg hasonlít - de csak HASONLÍT - az eredetire, de itt véget is ért a pozitívumok "sora". Én így képzelem el a C64 "feltámasztását":

- Az eredetiével megegyező billentyűzet, nem ez a "multimédiás" rettenet. USB-re meg majd dug az ember másikat, ha PC-skedni akar.
    - Legyenek meg a hátlapi csatlakozók, ahogy az a C64-en is volt, hogy hozzá lehessen dugdosni azokat a külső kütyüket, amik anno teljessé tették ezt a gépet. Ehhez persze nem elég belebiggyeszteni egy miniITX alaplapot, hardvert kellett volna fejleszteni, amin ott vannak ezek a csatlakozók. A PC-s csatlakozók elférnek a baloldalon, ott amúgy se volt semmi.
    - Az optikai meghajtó legyen külső, az meg megkaphatja pl. a 1541-es floppy meghajtó külsejét vagy inkább az 1541-II-ét, mert annak barátságosabb mérete volt.
    - Kaphatna egy korabeli Commodore monitoréhoz hasonlatos elejű TFT-t is, hogy teljesebb legyen a konfiguráció.
    - A Linux jó dolog, de ha bekapcsolás után nem a szokásos kék képernyőt kapom, akkor nincs az az érzésem, hogy a gép, amit használok egy C64-es. Ez egy akármilyen mai emulátorral is csak félig-meddig megoldható, a tökéletes érzéshez további szoftveres munka kell. Hogy az a Commodore OS 1.0 mi a szösz lesz, azt nem tudom, de a hardveres oldal hiányosságai miatt nem lehet elég jó.

Na, erről ennyi. Kicsit felületesen ugyan, de nagyjából összeírtam, amit akartam. Így szerintem már közelítene az igazihoz. Amit valóban kaptunk, az viszont nem más, mint egy mai szemmel furcsa házba pakolt, netbook teljesítményű, de butácska és mindezek mellett túlárazott PC.

Akik igazán szerették, szeretik a C64-et, azok ezt a szart nem veszik meg. Aki pusztán a haszonszerzés miatt megvette a névhasználat jogát, az nem tartozik ezek közé.

Új hozzászólás Aktív témák