- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 3D nyomtatás
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Nos, most pont szépen elmondtad, hogy kell küzdeni: oda kell figyelni a CPU-hűtésre, a házhűtésre, a HDD-kre, a VGA-ra, a rezonanciára... ez szerintem éppen elég sok marhaság ahhoz, hogy valaki beleunjon.
Most azt hagyjuk, hogy normális házat, ami ki is néz valahogy, és nem szégyellném berakni az ingatlanba elég nehéz találni, és nem is olcsó.Egy szó, mint száz, ha valaki beleunt a dzsunkaPC szerelésbe, nem feltétlenül kell azt hinni, hogy "rosszul csinál" valamit. Egyszerűen csak kiiktat az életéből valamit, ami kényelmetlenség, nyűg. Más kérdés, hogy valakinek ez hobbi.
-
.mf
veterán
"Miért jó az irány? Sebességben szinte semmi difi, de magas órajelen a magas feszültség elég ritkán eredményez alacsony fogyasztást, ami egy laptopnál általában fontosabb, mint a + 1,5 % kakaó."
Egyrészt ennek pont, hogy szabványos, 1.5V a feszültsége; másrészt egy mondattal előtte mintha én is erről beszéltem volna, azt miért nem idézted?
"jó látni végre haladást, hogy már 1.5V-on is tudnak ilyen sebességet, miközben asztali vonalon még 1600@1.65V modulokat is képesek kiadni... ""Alig várom, hogy megszabaduljak a nagy batár háztól, aminek mindig küzdeni kellett a hangjával és a rezonanciájával."
Azt kell, hogy mondjam, hogy valamit rosszul csinálsz, nálam se hanggal, se rezonanciával nem kell küzdeni
Szerencsére ma már a cpu és gpu hűtést is meg lehet oldani úgy, hogy az egyszerre halk és nagy teljesítményű; halk tápok is vannak, és merevlemezből is vannak halkabbak, amik egy jó házban nem szeizmikus hullámgenerátorként funkcionálnak (gumibakos felfogatás és egyebek).
-
Boxi88
őstag
Nagyon szép darab! Bár egy tesztet megnéznék mennyivel jobb mint egy 1066-os és 1333-as...
-
erdoke
titán
Otthonra konzol + egy egyszerű, de jó minőségű laptop asztali helyettesítőnek. Alig várom, hogy megszabaduljak a nagy batár háztól, aminek mindig küzdeni kellett a hangjával és a rezonanciájával. Egy ~250 ezres laptop (mondjuk egy 330M-es NVIDIA vagy egy 5670-es Mobility Radeon GPU-val) a webes és az egyszerűbb PC-s játékokat simán viszi full HD-ben, a többire meg ott a konzol. Az már opcionális, hogy van-e külön 32-es Full HD TV-d monitornak, vagy mindent a 40+-os TV-n intézel.
egalább egy kis lépcső jó irányban
Miért jó az irány? Sebességben szinte semmi difi, de magas órajelen a magas feszültség elég ritkán eredményez alacsony fogyasztást, ami egy laptopnál általában fontosabb, mint a + 1,5 % kakaó. -
.mf
veterán
Sztem már előre megválaszoltam a megjegyzésed, csak el kéne olvasnod
"Útra egy kicsi, könnyű, és minimális játékos tudással rendelkező (alsó-középkategóriás diszkrét gpu) gép, otthonra rendes gép -- olcsóbban kijössz és jobban is teljesítenek saját területükön."
Nem kell mindent folyamatosan max. graf. beállításokon futtatni, s egy erős alsó-középkategóriás gpu is meglepően jól fog teljesíteni. Egy erősebb gpu pedig meg fog sülni a levében. Az a "mobil 5870 es végval 330 ért" gép (végval?) hűtésére azért kíváncsi lennék. S nem tud annyit, mint egy asztali 5770, mert azt még tuningolni is lehet, anélkül, hogy lyukat égetne a lábadon
A processzora, merevlemeze, monitorja, billentyűzete hol van egy asztalihoz képest? Egy ilyen gép hány évet fog kibírni ilyen extrém terhelés mellett?
-
.mf
veterán
Elképzelhető, hogy van ilyen, de én még tömörítő-programokon kívül nem láttam olyan programot (és most nem csak játékról beszélek, sőt, a hsz-em ezzel foglalkozó részébe nem játékokról beszéltem, hanem általánosságban), ami szépen skálázódna, vagy legalább valamennyire meghatná a gyorsabb RAM. Még nem az a szűk keresztmetszet, hanem a processzor. A mobil procik pedig még lassabbak (fogyasztás miatt visszafogott órajel), mint asztali társaik.
-
Paul119
addikt
És aki sokat utazik de még is szeret játszani az mit csináljon tegye a táskába a hiperszuper csúcs i7es gépét?
az áráról eg annyit hogy itt phn kapni mobil 5870 es végval 330 ért nem rossz játékos notit és az a gpu tud annyit mint egy asztali 5770 es ami mindenre tökéletesen elég
-
Morden24
nagyúr
Szerintem a gyorsabb memória pont nem játékok terén jön ki. Mennyivel fog több FPS-t kapni a Pistike a +500Mhz ramsebességtől? Na, pont annyit.
Ellenben (gondolom) bizonyos professzionális, extrém teljesítményigényű felhasználás esetén lehet szűk keresztmetszet a ramsebesség, ahol a növekedése gyorsabbá teszi a munkát, rövidebbé a szükséges időt - és persze nem mint kizárólagos fejlesztés, hanem egy komponens a sok alegység között, amelyek egymásra vannak utalva.
Szóval igazából nem muszáj mindent úgy nézni, hogy gyorsabb lesz-e a Krájzisz tőle.
Gémer kategória meg hát olyan amilyen, de azért a "gémer" nem feltétlenül jelenti azt, hogy a legújabb fps nyomatása max. grafon. Ellenben egy erős notebook évekig kitart, és kompromisszumok nélkül használhatod minden másra, valamint kibírja akár a szoftvergenerációs ugrásokat is.
Nyilván kérdés, hogy kinek mire van szüksége. Én a 15,6-os Dellemen nem vettem észre, hogy sokkal nehezebben tudnám hordozni, mint a párom 14-es Asus-át, vagy anyám 12-es Acerjét. Berakom a táskába, és kiveszem amikor kell. A buszon egyiket sem kapkodom a kezembe, arra handheld kategória való.
Na meg valakinek szimplán nincsen szüksége asztali gépre. -
.mf
veterán
"És az tudjátok, hogy a feszültség emelésével négyzetesen emelkedik a fogyasztás, míg az órajellel lineárisan? Ez visszafelé annyit jelent, hogy ha csökkented a feszültséget egyre kevésbé csökken a fogyasztása, vagyis bizonyos feszültség alá szinte értelmetlen menni... [...]
Jó lenne néha láti a fától az erdőt."
Végülis igaz, 0V alá menni tényleg értelmetlen
Miből gondolod, hogy pont ez a 1.5V az a pont, ami alatt a feszültség-fogyasztás függvény meredeksége alacsonyabb, mint az órajel-fogyasztás függvényé? Ki tudja, lehet akár 0.8V is, és akkor még bőven van értelme csökkenteni a feszültséget. -
.mf
veterán
mi van itt, ifj. Weér Istvánék beszabadultak a phba?
Sokszázezres háj-end gémer notik, azt mondjátok? Semmi értelme: teljesítményéhez képest aránytalanul drága, de teljesítményében még így is erős kompromisszumokat kell kötni, s messze elmarad egy asztalitól; megsül benne a hw és gyorsan tönkremegy; magas ára ellenére gyorsan avul és alig fejleszthető; nagy és nehéz; se billentyűzete, de főleg monitora nem a legjobb játékra.
Útra egy kicsi, könnyű, és minimális játékos tudással rendelkező (alsó-középkategóriás diszkrét gpu) gép, otthonra rendes gép -- olcsóbban kijössz és jobban is teljesítenek saját területükön.Na akkor a cikk tárgyához visszakanyarodva: jó látni végre haladást, hogy már 1.5V-on is tudnak ilyen sebességet, miközben asztali vonalon még 1600@1.65V modulokat is képesek kiadni... Az egyetlen szépséghibája ennek, hogy még egy jó ideig semmi nem tudja kihasználni, és még ha lesz is olyan, érezhető változást nem hoz. De legalább egy kis lépcső jó irányban.
-
-
GerykO
aktív tag
Ez kicsit vicces! Tudjátok mennyit fogyaszt a memória? És az tudjátok, hogy a feszültség emelésével négyzetesen emelkedik a fogyasztás, míg az órajellel lineárisan? Ez visszafelé annyit jelent, hogy ha csökkented a feszültséget egyre kevésbé csökken a fogyasztása, vagyis bizonyos feszültség alá szinte értelmetlen menni... Az órajelet meg te állítod be, és ha később kel a nagyobb tmpó, akkor nm kell kukába dobni a ramot, nem csináltál e-szemetet.
Jó lenne néha láti a fától az erdőt. -
Forest
tag
válasz
Paul Striker #8 üzenetére
A Zacate lehet csak 1333Mhz ig támogat, de tuningnál jól jöhet az extra memória sebesség
. Annak is örülnék ha 1333Mhz-en tudnának CL5 időzítést!
-
szaszabee
aktív tag
De egyébként biztos vagyok benne hogy az emberek 90 % mobilitás miatt vesz lapost nem játékra
-
Paul Striker
csendes tag
Ez igen, szükségem is van ilyen ramokra mert tavasszal veszek egy AMD fusion számítógépet. Ott különösen fontos a gyors memória ugyanis a CPU magok és GPU sharderek egy memóriasávszélen osztoznak.
-
erdoke
titán
Vajon mekkora különbséget érez a tulajdonos az 1333 MHz-es RAM-hoz képest?
Szerintem értelme semmi, inkább SSD-t érdemes venni, ha érezhető gyorsulást akarunk. Ez meg fusson el 1333-on 1,2 V-on, és akkor örülünk az alacsonyabb fogyasztásnak.
-
Paul119
addikt
-
szaszabee
aktív tag
Sosem értettem minek 500-600 ezer ft laptot Mikor fele anyiból kihozok egy sokkal jobb asztalit. mellé veszek egy olcsó laptopot és még lóvé is marad
-
szaszabee
aktív tag
Nem rossz Csak egyenlöre igen kis réteget fog érinteni
-
Paul119
addikt
Gondolom ezeknek a laptopoknak majd bőven 500 ezer magyar forint felett lesz az ára
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 4 GB-os DDR3-as modul majdnem 2 GHz-en üzemel.
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest