Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Akkor már lehetne "hodu utu rea", mert úgy igazán magyaros.
Én az epub-ot hiányolom belőle, és máshol se lehet olyan ebook readert kapni ami kezelné a .azw3-at ÉS a .epub-ot is. Meg a mérete is kics, 6", hagyjuk már, ez kb. telefonméret, az S7 Edge 5.5", és azért könyvolvasásra az is max külön nagyítóval alkalmas.
-
Friczy
senior tag
Az átlagos könyvlapméret elég nehezen megfogható
Nagyon sokféle könyvformátum létezik. Annak idején rendszeresen olvastam a Kozmosz fantasztikus könyvek sorozatot, ott az oldalméret szerintem kisebb volt. Sok könyv kb. 7" körüli lapátlóval jön ki (jelenlegi fantasy sorozatok, de ha a margókat leveszed belőle és csak a 'hasznos szövegméretet' nézed, sok esetben már el is érted a 6" méretet. És persze van egy rakás klasszikus, ahol ilyen kis méret szóba sem jöhet. Igaz, ezeket a könyveket nem arra szánták, hogy hurcolászd magaddal.
Mivel a jelenlegi ebook-olvasók szinte kivétel nélkül 6" képátlójúak, pedig régebben léteztek nagyobbak is, ebből arra következtetek, hogy a gyártók a legnépszerűbb méretet gyártják elsősorban. Persze ettől még mindig lesz, akinek nagyobbra (vagy akár még kisebbre) van igénye, nekik jelenleg nem jó.
-
Degeczi
nagyúr
Épp csak egy picit nagyobb, nem sokkal. Mondjuk ezért is érthetetlen, miért csak "nagy", "óriási" és "kib.szott nagy" margók között lehet választani, mert így tovább csökken a hasznos felület.
(JB-el persze megoldható, de az az Oasisra aligha lesz jódarabig, könyvenként negatív margókat beállítani pedig kényelmetlen. Még a tavaly nyári 5.6.5-re is csak idén februárban lett publikus megoldás, az 5.7.x-re viszont állítólag nem nagyon várható) -
mike1334
veterán
Ízlések és pofonok, de azt nem értem miért számít, hogy mekkora, ha állítható a betűméret. Ha az zavar, hogy kevés szöveg van egy lapon, akkor kicsinyítheted, ha meg az zavar, hogy nem látod elolvasni, akkor meg nagyítod és max gyakrabban lapozol. Súlyra meg méretre meg kényelmesebb a kompakt méret, akár a metrón fogni, akár otthon órákig tartani. Legalábbis szerintem, de nem akarok senkit se győzködni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A csúcskategóriás újdonság nem lesz olcsó, de legalább sokat kínál.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest