Teljessé teszi az Amazon e-könyv-olvasó kínálatát a Kindle Oasis

Az Amazon az előzetes híreknek megfelelően bejelentette az új csúcskategóriás e-könyv-olvasóját, amely a Kindle Oasis nevet kapta, és felülről egészíti ki az aktuális Kindle, Kindle Paperwhite és Kindle Voyage megoldásokból álló termékskálát.


[+]

Az alapként szolgáló 6 hüvelykes, érintésre érzékeny, 300 ppi-s E-Ink kijelző megmaradt, így ebből a szempontból a Kindle Paperwhite és Kindle Voyage köszön vissza, de változott a háttérvilágítást. Az Oasis már 10 LED-et kap a kisebb modellek 4 (Paperwhite), illetve 6 (Voyage) LED-je helyett, ami jobb fényerőt tesz lehetővé. Az érintőkijelző mellé a fizikai lapozógombok is elérhetők, amelyek kényelmesebbé tehetik a lapozást.


[+]

A kialakítást tekintve a Kindle Oasis aszimmetrikus, ami a vastagságát befolyásolja, mivel a legvékonyabb ponton 3,4, míg a legvastagabbon 8,5 mm-rel kell számolni. Az alapterület 143 x 122 mm lesz, míg a tömeg 131 gramm a szimpla Wi-Fis, és 133 gramm a 3G-t is támogató verzió esetében. A belső memória marad 4 GB, tehát annyi könyv fér rá, amennyi a többi Kindle modellre.


[+]

A Kindle Oasis különlegessége, hogy a csomag része egy  tok is, amely 107 grammos extra tömeget jelent, de extra üzemidőt is kínál a beépített akkumulátornak hála. Ilyen formában az Amazon újdonságának legnagyobb előnye a felkínált üzemidő lesz, mivel a Voyage-hoz képest ezt hetekkel is kitolhatja az Oasis. A tokban lévő akkumulátor egyébként az e-könyv-olvasó akkumulátorát tölti majd.

A Kindle Oasis hátránya, hogy nem éppen olcsó. Az alapváltozatért 290 dollárt kér az Amazon, ami 90 dolláros felár a Voyage-hoz képest. Persze a jobb fényerő, az extra üzemidő, illetve a fizikai lapozógombok bizonyos vásárlóknak megérhetnek ennyit. Az Amazon az előrendeléseket leghamarabb április 27-én teljesíti.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés