- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Léghűtés topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Valami baja van a tápomnak
Új hozzászólás Aktív témák
-
madagaszkar
tag
Üdv!
Van valakinek információja arról, hogy a Fehérgyarmati járásban, az érintett települések valamelyikén, elkezdte-e már építeni a Szamosnet Kft. az optikai hálózatot? Valamint azt szeretném még kérdezni tőletek, hogy egy ilyen beruházásnál mikortól lehet számítani konkrét bekötésekre? Először kiépítik a teljes járásban és csak az egész elkészülte és átadása után vagy szakaszosan pl. ha egy település kész akkor már igénybe is lehet venni a szolgáltatást? Kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban? Egyébként az átadást 2018. augusztusra ígérik az eredeti 2018. május helyett. Ismerve a céget, ez mondjuk nem meglepő.
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
btz
addikt
Igazából 2018. végéig van a befejezési cél, de addigra már a 3. ütem fog tartani.
Holmis tart a SZIP? -egy régebbi dokumentum, de látható benne a "menetrend". -
sznorbi2
senior tag
Nincs szabad érpár az utcában, az utca végén be van kötve 4 ház és az elején 6 ház és ennyi, többet nem tudnak bekötni, mert nem tudják honnan. A maradék 16 ház meg le van spriccelve! Marad a mikrohullámú net jó drágán és manapság igen lassú sebességgel.
Talán majd most lesz tavasztól földtúrás, vagy villanyoszlop bizgerálás. -
sznorbi2
senior tag
Sziasztok.
A szélessáv térkép mennyire pontos?
Ugyanis a térkép azt jelöli, hogy 30 Mbit elérhető az utcánkban, de senkinél sem tudom megkérni a 10 Mbitet sem.
A Telekom már 2X utasította el a kérésemet a hálózat műszaki hiányossága miatt( 10 Mbit-ről beszélek).
Persze minden szolgáltatónál tudok max. 10 Mbitet rendelni, csak senki sem tudja behúzni a házba, mert nincs ahonnan behúzza!Akkor ez a GINOP program azt jelenti, hogy legalább 30 Mbites netet és digitális kábeltévét fognak kiépíteni a megnyerő pályázók a megadott településeken?
-
btz
addikt
Nem is kellett tavaszig várni:
Átadták a Szupergyors internet Program első fejlesztését
Óföldeák nevű településen. -
nemlehet
őstag
válasz
Drótmacsek #59 üzenetére
"A lakótelepen most 10-15x gyorsabb net érhető el alig drágábban, mint itt nálunk, a családi házas városszélen."
Akarod mondani sokkal olcsóbban.... Már most is olcsóbb, itt sírnak, hogy jajj 10k lesz a 100 mbit, míg máshol annyiért adnak 10-20-at...
-
Drótmacsek
csendes tag
Nekem a T régebben, amíg volt 15 Mbites csomagja, azt adta. Jött is a 15 M net + két IPTV stream + IP telefon. Majd egyszer csak meggondolták magukat, és csak 10 és 20 Mbites csomag lett. A netes ügyfélszolgálat szerint lehet nálam 20 Megára előfizetni, de a "belső rendszerük" szerint csak 10-re. A T-s szervizes kint volt, telefonálgatott, rámért. Szerinte kb. 18 Mbit körül jön stabilan. Még azt is megmondta, hogy ezernemtomhány méter kábel megy az alközpontig. Mondtam, hogy nem gáz, a garantált minimum fölött is van, és ez mindenképp több, mint a 10. Szeretném a 20 Mbitet. Szeretnék többet fizetni (persze nem, de nekik ezt jelentené). De nem lehet. A különbség pénzben kb. 400 Ft. A 10 Mbit most stabilan jön, nem lassul be, stb., de tulajdonképpen most a net sebességem csak a kétharmada, mint ezelőtt öt évvel. Rozsdásodik a rézkábel? A fene érti. De jóformán minden hónapban megy a hírverés, hogy gyorsabb lesz a net országszerte. De én csak a lakótelepeken látok fejlődést, ahol tömegben vannak emberek. Értem én, hogy x méter kábel/előfizetés, és minél kisebb x, annál jobb nekik. De ez azt eredményezi, hogy előbb-utóbb óriási szakadék lesz a netezők közt. A lakótelepen most 10-15x gyorsabb net érhető el alig drágábban, mint itt nálunk, a családi házas városszélen. És persze legközelebb is csak azokat a területeket fejlesztik, mert az éri meg. A statisztika meg átlagol egy "kielégítő" eredményt.
-
Vekko
aktív tag
Nálam Pest belvárosában (VI. ker, Izabella utca) van max. 20 Mbits ADSL Telekomtól (ami valójában 14 Mbits). Elég erős váltás volt költözéskor 1000 Mbits Digi után..
Itt is fejleszthetnének egész nyugodtan. -
btz
addikt
Másként elég költséges lenne megvalósítani ilyesmit. Ebben a fejlesztési programban is nagyban a már meglévő közüzemre fognak támaszkodni az optikai kiépítés során. Ehhez igazították a közmű irányelvet (2014/61/EU irányelv) is ami kimondja hogy valamennyi közműszolgáltató köteles átengedni a szélessávú hálózat létesítésére alkalmas passzív infrastruktúráját a szélessávú hálózatokat üzemeltető távközlési cégek számára.
-
btz
addikt
válasz
dajkopali #52 üzenetére
Szivesen, bár az álalam összeszedett listán csak 137 járás szerepel, a cikketek 139-et említ, lehet hogy további kettő járás csak az én listám után került bele, ha az illetékesek megküldik az adatokat, akkor majd összehasonlítom, nem tudom, hogy melyik két járás maradhatott le.
-
szkaroly
senior tag
Mindenesetre kiváncsi vagyok hogy nálunk, Békéscsabától 4 km-re, ahol még telefonvonal sincs hogyan fog a 30 mbites net megvalósulni. Erről a MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt.-ről pedig még nem is hallottam.
-
btz
addikt
Ebben a blogbejegyzésemben megtalálható a nyertes pályázók neve, illetve, hogy mennyi pénzt nyertek el az adott járásokban. A blogbejegyzés kommentjeiben megtalálható egy szebb formátum is.
-
Klown
aktív tag
Üdv: Klown
-
Wesder
titán
válasz
szupermacs #18 üzenetére
Ahol én lakom Gigabites net van
Ilyenkor de gonosz vagyok
-
nemlehet
őstag
Jaaaj de aranyosak itt, hogy a 100-as netet sokallják 10k-ért
Szentendre, belváros 25 mbites adsl 8k és nincs jobb. A legolcsóbb csomag is valami 6000 Ft az meg értékelhetetlen, mert nagyon gyenge a feltöltése. És a legbosszantóbb, hogy amúgy 600 méterre van egy kisebb 4 emeletesekből álló lakótelep ott bezzeg van 1000-es digi. De a kedves önkúrmányzat nem engedi a kábelek vezetését a villanyoszlopon, mert "a városképpel nem összeegyeztethető". Beásni meg nyílván nem fogják hatalmas pénzekért pár száz ember miatt. -
Klown
aktív tag
Ehh, látom nyert az én "kis kedvenc" szolgáltatóm is, ami számos reinkarnációval pályázott. Ilyen mesebeli nevekkel, mint Drávanet, LRT-COM, LRT-KTV, HWR-Telecom, ami mind mind az ex TvNetWork-ös csókáé. Ezek a lerágott csontok, amik valamiért nem kellettek a DIGI-nek... (Főleg a vidéki nem LAN-os hálózatok.)
Szóval jön itt majd a tejjel-mézzel folyó kánaán! Csak legyen aki megfizesse! Én ugyan nem indulok olyan durva hendikeppel, mint a 29-es körzetből jövők, de azért lehet itt is csemegézni! A XVI. kerületben a kertes övezetben tényleg kánaán van! (DIGI FTTH, UPC Docsis3, T Docsis3) Viszont a lakótelepeken 0 a verseny! Olyan a kartell, ahogy az a nagykönyvben meg van írva! Jórésze T-s uralom alatt nyög, a többi a HWR-nél. 1-2 kivételtől eltekintve, ahol valamilyen csoda folytán betette a lábát a UPC, de az is elenyésző! DIGI az végképp nyista. Kizárólag kertesházakkal foglalkozik, nem ínyére valók a húsos falat lakótelepek...
Pedig az egész kerületet beoptikázták. Ténylegesen, még az utolsó Szilas patak melleti tanyáig is elmentek.
Én különösen szerencsés vagyok, mert a HWR melett elérhető lett T-s optika, de mégse látom tolongani az embereket a T-Pontban! A kutyának nem kell a drága szolgáltatásuk! Az IPTV-jük szar, a HWR-nél legalább kódolatlan DVB-C-s adás, 90%-ban eggyezik a DIGI-ével, mivel a DIGI kartellcégétől az I-TV-től kapja azt. Azt úgy vannak az emberek vele, ha már a TV onnan jön, akkor jöjjön a net is onnan. Egyszerűbb, nem kell több számla, több vezeték.
Szóval a költői kérdés! Ok, hogy van/lesz >100mbps, de ki fogja megfizetni, ha továbbra is ilyen áron adják?! Nonszensz! Látom, hogy máshol is vannak ilyen "áldott" helyek, ahol ugyan van gyors net, de heroin áron! (Pl. PR-Telecom, Tarr, Vidanet, stb.) Miért nem lehet államilag meghatározni a plafont az árak tekintetében? Szánalom, hogy egyes helyeken 4000-ért gigabitet kapsz, máshol meg 1 megabitet!
A 29-eshez meg no comment! Nagyon találóan írta itt valaki, hogy egy távközlési fekete lyuk!
Arat ott rendesen a UPC, szinte 0 befektetéssel. (Azért az Invitel-es ADSL-el erős a verseny a legszarabb net kategória versenyben!)
-
trassher
addikt
Tripla kedvezménnyel 5900 forintért a T-től, szevasztok. 14 éve is ekkora volt a sebesség, csak épp semmi sem kényszeríti őket a fejlesztésre mivel nincs más szolgáltató. 3 km-rel arrébb meg ugyan csak a T-től elérhető a 120 Mbit/sec is.
-
asdf_
veterán
válasz
#35193216 #22 üzenetére
Amúgy ez a 29-es körzet mitől olyan durva sztori, hogy mindig erről hallani, amikor az internet elérés téma szóba jön?
Sorolom
- 2004. magassagaban 368/64 meg 768/128-as sebessegek voltak jaratosak. Amig az elso 9 ezer korul volt mas adsl teruleten, a Monortelnel 13.5e kornyeke. A 768/128 az 15-16 ezer korul jatszott mashol, a Monortelnel ez akkor 23-24 ezerbe fajt havonta. Es a masholt ugy tessek erteni, hogy Elender, meg Interware, meg tvnet meg Datanet meg ilyesmi arak, amelyek nagykerben vettek a T-tol a cuccot, tehat a T-nek (ize, matav/axelero volt meg az akkor) es az ISP-nek is volt rajta haszna, es ez igy egyutt is olcsobb volt, mint a Monortel a sajat halozatan.
- aztan a Monortelt megvette a UPC valamikor 2007-2008. korul. A nep azt hitte, hogy akkor jon a halozatfejlesztes meg a Docsis kabelmodem, de nem, a UPC majd egy evtized alatt kb. egy arva fuszalat nem tett keresztbe ezen a teruleten internetugyileg (azon kivul, hogy haladva a korral adsl2+ azert lett). Ahol van rendes savszelesseg a teruleten, az annak koszonheto, hogy a Digi vagy a T madzagott huzott. A Monortel/UPC szart/szarik az egeszbe, zero fejlesztes volt/van (jo, iden(!!!) Monoron elkezdtek huzni valami madzagot), reszukrol ADSL lesz meg akkor is amikor mar rankrohad a fold.
- ellentetben az orszag mas teruleteivel, ahol itt-ott volt azert normalis net, es volt egy rakas hely, ahol nem, a 29-es korzet abban ut el ettol, hogy egy szep nagy, egybefuggo, nagy (teljes?) reszben pest megyehez tartozo, egybefuggo teruletrol volt szo, benne valami 40+ falu, kozseg, varos, ez az egesz, egy teljes tavkozlesi korzet volt egy nagy sotet lyuk.
- jelenlegi lakossagi araik 8/1.5 megabit havi 9790 ft, uzleti 8/0.7 megabit 8900 netto, uzleti 12/2 megabit 33 600 netto (fix ip-vel) -
bzolika10
aktív tag
válasz
Armagedown #32 üzenetére
Ezt itthon is megcsinálta a digi.
Lsd.:kelebia(Biztos ott jön be/megy ki a kábel.) -
Armagedown
őstag
Itt Romániában 3000 lakosú községekbe is bekötötte a Digi az optikát a házakba, Magyarországon is bővítenék a hálózatukat, ha hagynák őket boldogulni
-
törölt tag
válasz
PeeterssoN #7 üzenetére
Gyere ide hozzánk, "csudapestre" netet mérni! 3. kerület (Óbuda), Bojtár utca. Ipari terület, főútvonal, 300m -re a mittudoménmelyik TV központjától. Tudod mennyi kábeles net van? Zéró! Az 1/03 Mb/s netem mikrohullámon jön.
-
tomazin
veterán
Ebben amugy az a szep, h kapnak penzt infra fejlesztesre, majd szepen, normal (ertsd legmagasabb) aron fogjak adni, gyak. a cegek szempontjabol talalt elofizetok. Ertem en, az ott elok jol jarnak, csak amikor majd 10k lesz a 100m, akkor jon az, h nem lesz elofizeto. Pedig ugye az elofizetesi dij egy reszet teszi ki a kiepites koltsege, amit onszantabol egyik ceg sem fog "odaadni". Ezert kellene egy hatosagilag meghatarozott ar, mint pl. a nagyker dslnel.
-
F34R
nagyúr
Jo fejleszt, igen az arakat meg tolja az egbe. 120 megas netet madj T pajtas is 12k-ert, videken meg az is alom marad. Inkabb kellene terjeszteni az optikai netet, es 12-13k-ert inkabb Gigabites netet adjanak. (akinek igenye.)
-
bzolika10
aktív tag
Már megin a tarr kft nyert Pv-n. Kösz de nem kell 40 mbit 8000 ft ért.
-
kevinium
aktív tag
válasz
mbalint987 #25 üzenetére
Akit irrtál az excel az nyissa meg libreoffice-szal, vagy openoffice-szal.
-
válasz
mbalint987 #21 üzenetére
Úriember nem oszt meg tartalmat Excel formátumban
-
törölt tag
válasz
errorcode06 #6 üzenetére
Amúgy ez a 29-es körzet mitől olyan durva sztori, hogy mindig erről hallani, amikor az internet elérés téma szóba jön? Mármint értem, hogy ott csak ADSL van, abból is csak lassú, de elég sok ilyen hely van még máshol is, azt nem értem, hogyhogy ennyire kiemelt? Azért, mert Budapest agglomerációja?
-
mbalint987
aktív tag
A nyertesek listája Excel táblázatban: GINOP341_ElnyertTamogatasok.xlsx
-
kevinium
aktív tag
válasz
szupermacs #18 üzenetére
Miért? Vannak ilyen hírek, hogy a Google internetet akar szolgáltatni magyarországon? Ne vicceljünk már! A google adó "bevzetése", megszellőztetése után, idejön a google és internetet kezd szolgáltatni az elmaradottabb vidéki régiókban.
(Mondjuk egyből google fibert
)
Szerintem annyira nem lehet rossz a helyzet, hogy a google-t kell megvárnunk, amíg bejön az országba "internetet építeni"
-
szupermacs
veterán
Azért Budapesten is vannak területek, ahol a 10 megás net már nagy szó. Kíváncsi vagyok, hogy a Gugli, vagy az internetszolgáltatók fognak hamarabb internetet adni a vidékieknek.
-
Kékes525
félisten
Sokkal gyorsabban kellene az internet fejlesztéseket végrehajtani, de manapság ennek is örülni kell.
-
draco31
veterán
válasz
enginev3.0 #12 üzenetére
-
dajkopali
addikt
válasz
enginev3.0 #12 üzenetére
na, erre én is kíváncsi lennék, mert kértem tőlük a pályázat végeredményét - mert a weboldalon nem találtam -, de egyelőre még nem válaszoltak
-
draco31
veterán
1 órája felhívtam az itt nyertes pályázó céget, a telefonos azt sem tudta miről beszélek. Kíváncsi vagyok mit alkotnak majd a kapott 850 millából...
-
totron
addikt
Tehát a WLAN-t, mint olyat, teljesen felváltja már a többféle mobil G? Árakról sehol nem írnak... Alulfrekventált helyre eddig is el lehetett juttatni netet, jó áron. User oldali jóár is társul a terjeszkedéshez? (Nagy)városi fizetéshez mért elfogadható ár nem feltétlenül egyezik a szip által megcélzott területeken élők anyagi lehetőségeivel.
-
törölt tag
válasz
errorcode06 #6 üzenetére
Nem akartam senkit megbántani
Egyébként az idei nyarat egy olyan helyen húztam le, ahol az egyetlen internet lehetőség T mobilnet volt, a legnagyobb sebesség amit tiszta időben mértem rajta, az 12kbit/s volt... (igen, 12 kilobit) -
enginev3.0
félisten
Nem ennek koszonhetoen vált szamunkra elérhetetlenné tkomnal a 120mbites csomag? Eddig rendelhető volt a cimemen, most pedig csak az 50mbit elérhető, amit 3eve fizetek, gondolom az egyik nagy fejlesztés az lesz hogy "újra elérhető" lesz a 120mbites csomag
Így mondjuk könnyű fejlődést mutatni
-
PeeterssoN
őstag
válasz
errorcode06 #6 üzenetére
Bizony!
Például itt nálunk Budakeszin Budapesttől 'igenigen messze' is borzalom ami van!
Dehát ugye van a csudapest meg a kekszkapáló vidék! Jo a nyuggernet is. -
törölt tag
Na meg is van a napi topik, ahol lehet mészároslőrincezni meg huszonkilenceskörzetezni
-
Ideje lenne, hogy Tökömmögöttpusztán és hasonló településeken is normális áron legyen normális internet. Szerintem már 50mbit is csoda lenne, nemhogy 100. Apóséknál somogyi "városnak" titulált helyen szánalom, ami jelenleg van. A mobilnet pedig nem igazi alternatíva.
@fahrii: Azért az durva. És mit eszik?
-
Ideje, Miskolc egy eldugott részén fél MBites netem van 5000 ftért ami szégyen, egyszerűen nincs alternatíva.
-
aprokaroka87
nagyúr
Nagy Péter...
az valami hozzaértő? -
bambano
titán
"Nagy Péter, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület operatív igazgatója szerint érdekes kérdés azonban, hogy felhasználói szempontból valójában mekkora igény van erre.": vajon szédül, amikor lejön az aszfaltról? látta-e már a gugli mapset, hogy a Budapest vége tábla után is van még élet és nem csak a Balaton meg Bécs felé?
nyugodjon meg, van rá igény. pláne annak figyelembevételével, hogy a szolgáltatás biztonsága igen gyakran együttjár a sebességgel. a gyorsabb gyakran stabilabb. lehet, hogy nem kell mindenhova 100 mega, de szakadásmentes net igenis kell. Vidéken is élnek emberek, nekik is kell bankolni, adót bevallani, akarnak boltba menni, ahol online pénztárgép van, stb. ehhez mind kell net, és nem mobilnet, mert az pont ugyanolyan gagyi a rosszul ellátott területeken, mint a vezetékes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 7
- iPhone topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honor 400 Pro - gép a képben
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Apple Watch
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest