- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Az, hogy a gyártónak csak pár dollárral drágább, az nem azt jelenti, hogy neked is . Hardver szinten nincs túl nagy (ár)különbség egy középszerű és egy prémium telefonban, árban viszont akár 100-150k eltérés is lehet... Még a legjobb SoC-k is talán csak 1x dollárba kerülnek, egy jó panel se túl drága, de ha az összes különbséget összeadod, akkor azért már árnyaltabb a kép. Nem szerencsés, de ez van . Így persze sokkal könnyebb fenntartani a mesterséges avulást, és az újra való igényt is.
Ráadásul a gyártónak minden egyes megspórolt dollár konkrétan (dollár)milliókat jelent, mivel jobb esetben milliós darabszámokról beszélünk. Persze ezek többnyire nem egy-egy telefonból jönnek össze, de elég sok készülékben megtalálható ugyanaz a panel/SoC/RAM/stb. Ha egy telefonon megspóroltál 15 dollárt, és eladsz ilyen különbséggel 5 milliót, az már 75 millió dodó, forintban meg több, mint 20 milliárd... Nagyon nem mindegy .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
azbest
félisten
mondod ezt úgy, hogy 160x80-as és 320x240-es projektorokat is árulnak, éppen a 25 dolcsis szinten.
Persze fullhd-t befogad, de kiadni csak annyit tudVárhatsz arra a licitálásra. A telefonok kijelzői tényleg milyenek már, de a laptopoknál reneszánszát éli az 1366x768-as ótvar panel. Pedig már azt hittük elfelejthetjük őket. Ha egy centet lehet spórolni, akkor megspórolják.
És igen, pár dollár itt pár dollár ott és akkor már ott vagyunk egy nevesebb gyártó normális felépítésű és működésű projektoránál
[ Szerkesztve ]
-
fpeter84
senior tag
De lévén hogy ebben lényegében véve egy kibelezett telefon kijelző van, abból meg alig pár $-al drágább csak a FHD, az elektronika oldalról meg valószínűleg helyből tudja a chipset vagy max az is dollárokban mérhető felár hogy tudja, így csak idő kérdése hogy a kínai gyártók egymásra licitálva elkezdjenek felfelé lépkedni a számokkal. Talán akkor ha megjelenik az olcsó 4/8K kijelző és arra alapozva jönnek a drága kínai projektorok, akkor az alsóház is lép 1-2 lépcsőt felfelé...
-
bteebi
veterán
25k-ért max. akkor lesz újonnan kapható natív FHD felbontású projektor, ha már a 16-32K lesz a standard felbontás... Azért a WVGA nagyon messze van még a FHD-tól, kevesebb, mint ötödannyi pixel - szóval nagyobb a különbség, mint a FHD és a szinte még csak papíron létező 8K között.
-
fpeter84
senior tag
Tele hassal 1-2 óra szieszta minden délután befigyelt a légkondi alatt - persze nem szabad bepunnyadni mert akkor elmegy a nap - 1 film aztán irány a part
A LED azthiszem 25W körül lehet benne. Egy alap szobasötétítés kell neki ahhoz hogy a 2-3m-es kép élvezhető legyen, az éjszakai sötétet nyilván meghálálja akkor jobbak a színei... A "szépsége" az ennek az LCD-t kivetítős technológiának, hogy tulképp csak a gyártókon múlik hogy mikor lépnek az olcsó gépekkel is 1-1 szintet és akkor rövidesen lehet 20-25e-ért már valós 1080p-t is adnak. Mindenesetre ezen a 800x480-as felbontáson akár feliratozott filmet is lehet nézni, csak akkor a VLC-ben egyel nagyobbra kell venni a betűméretet és teljesen jó lesz...
A trapézkorrekciót jobb elfelejteni, én fixre ragasztottam a billentő mechanikát. Úgy kell elhelyezni, hogy pont merőlegesen álljon a falra a vetítés szöge. Ha tekergeted ugyan korrigál, viszont akkor beállíthatatlan az amúgy sem túl acélos fókusz (ugye olcsó vetítőlencse), valahol mindig rossz lesz a kép... Készítettem egy falapot amin 2 hosszú zsugorcsövezett csavar benyúlik a projektor két hátsó csavarfészkébe, így nem tud róla leesni. Ezt a lapot pedig fel lehet erősíteni egy fényképezőgép állványra > kész is az úti apparát, már csak egy fehér fal vagy lepedő kell...
-
bteebi
veterán
Pedig ha este nem mész sehová, vagy épp szar az idő (biza' előfordul az is), akkor jóaz . Persze nyilván nem bariközt maratont kell nézni rajta nappal, jó időben . Mondjuk minőség alapján többre nem való, de nappal eleve nem lehetne használni a rendkívül kicsi fényereje miatt .
-
arty
veterán
érthetetlen, ebből hogyan lett hír.... :/
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
kromatika
veterán
Ennek a felbontása minek ma már.
-
kátú
őstag
Szerintem szobába, hogy "csak legyen" tökéletesen megfelel
It still works!
-
azbest
félisten
válasz bluefox009 #3 üzenetére
a webshopon lévő kép biztosan kamu, a vetített már hihető és egyben a fényerőt is jól mutatja. Az az 1500 lumen jó lesz 150-nek is.
A "600" lumenes, valójában 200 körüli lg dlp+led vetítőm világosabb képet ad akkora méretben besösétített szobában. Az enyém 65w-os tápegységről megy. Az lcd technológia jobban viszafogja a fényerőt.
-
törölt tag
(((25e + fuvar) * vam) * 1.27) + 2e.
-
paperboy
senior tag
válasz Flashback #19 üzenetére
Gondolom arra gondol, hogy kisebb vetített képpel kell ilyenkor projektoronként számolni adott átlóhoz, így nagyobb fényerő érhető el, mint egy projektorral ugyanazon képátlón. Az más kérdés nem számolgatom, hogy ilyenkor duplázódna 2 projektornál, vagy triplázódna 3 esetében, valószínűleg azért nem.
Nem mellesleg 3 ilyen projektor azért kemény zajt produkálna sztem...
-
kreestuff
csendes tag
Én meg azon gondolkodtam, hogy ebből kettő kellene legalább.
És akkor meg lehetne osztani a képet pc-n: 1600*600 vagy elforgatva 1200*800-as felbontás elérhető lenne velük. Ilyenkor nyilván a fényerő is a duplája lesz.
Három esetén pedig 1800*800-as felbontás, háromszor nagyobb fényerő. Ez már egész biztos elég lenne otthonra. Gondolom, hogy egy 3-4 méteres átmérőt megfelelő minőségben lehetne csinálni vele.Ricsi
Quake 3 forever!
-
BandiHUN
veterán
Jó,hogy haladnak az ilyesmik is,én már vártam...végülis kezd olyan kategória lenni,hogy az utazgató-nyaraló ember nem feltétlen kell TV-zzen jobb esetben,lehet kedvenc sorozatot nézni,és nem kell egérmozizni.Végülis akinek kell a hordozható BT hangszóró,miért ne léphetne tovább?
Feleennyiért pl.én is simán vennék már,pl. ha csak nyaraláson,szalonnasütésen tud az ember sorozatot,koncertfilmet nézni,már jó dolog.Persze akksival kellene...vagy ha nem is benne,hanem pl.powerbankról etethetően.
Azért sokszor akadály,felesleges kockázat vagy kényelmetlenség laptopozni,egy BT hangszóró meg kevés pl.hálóban,idegen helyen,fapados céges üdülőben,ahol csak közös helység van TV-vel.Telóval zenélni/sörösüvegnek támasztani videóhoz gáz dolog[ Szerkesztve ]
Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
MZperX75
addikt
Tényleg 800x480 16:9 és nem 640x480 képpont.
A fényáram viszont kamu,7-8 éves a Hitachi projektorom
2200lumen/eco 1600-at nyom de így ennyi év után is eco- módban ennél 5xnagyobb a fényereje,pedig lassan 5000óránál járok vele.250-500 lumen a képek alapján,de lehet annyi sincs.
25000Ft jó lehet.....kételkedek 1szezont nem bír ki,hiába a led. -
fpeter84
senior tag
Nekem egy unic uc40+ van hasonló, 800x480-as natív felbontással. Megfelelő sötétítéssel 2.5-3m-es átmérővel is vállalható a képe, TV/SD filmhez teljesen jó, sőt még split screen xbox autóversenyt is szoktunk tolni rajta bár ott már tényleg érződik a határa. Mindenesetre eu raktárból szállítva kemény 19e buznyákba került, és ennyit totál megért. Nem féltem, megjárta velünk a görög és a horvát tengerpartot is. Délután a sötétített szobában, este meg az apartman külső fehér falán mentek a filmek
-
Chrys_
addikt
Egyáltalán miért hír ez? Volt már jónéhány hasonló projektor itt is bemutatva. Tele vannak a netes boltok ilyen cuccokkal. Meg kell lenni a napi cikkszámnak?
-
turbulencia8
őstag
Hasonlo, GM-60-as projektort vettem januarban. Szerintem nem mini ez a cucc. Hangos, bar par honap alatt szerencsesen bekoptak a csapagyak es kicsit csokkent a zajszint. Az optikaja tragedia, a melysegelesseget nem ismeri, ha kozepen eles a kep, akkor szelen homalyos. Trapezkorrekcio tukros, +/- 5 fokot korrigal max. Nagyitasa csak digitalis, es hdmi-vel nem erdemes hasznalni, csak VGA-val, 1024x600-as "egyedi" felbontasban. Ha pl. galerian hasznalod feher falra vetitett divx lejatszashoz, akkor nagyon jo ar/ertekben, egyebkent nem ajanlom az ilyen olcso projektorokat. Amugy a kep jobb also sarka egyre piszkosabb, mas baja nincs.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Hááát... ennek így ebben a formában valószínűleg nincs túl sok értelme. Persze nem kizárt, hogy optimális körülmények között használható képminőséget produkál, de ezt nehéz elképzelni. Azért kipróbálnám. Az ára mondjuk rendben van.
-
El lett írva a cikkben.
800x480 a felbontása 16:9 képaránnyalhttps://www.donya.jp/item/74438.html
alul a specifikációkSzvsz nagyon jó ajánlat. Az az egy baja van, hogy nem DLP-s
-
kriszpontaz
veterán
Doom 2-höz pont jó lesz.
-
kinetone
tag
válasz Adam_Shepard #7 üzenetére
Iggen-iggen a minirojektor az komol hibba Oldalszéli hírként hiányzik a p....
-
rammstein99
csendes tag
Zsebhokizsák mellé tökéletes.
We're just enthusiastic about what we do. //revolut,paypal,btc,transferwise//
-
Adam_Shepard
addikt
minirojektor
.
-
7s26c
őstag
válasz bluefox009 #3 üzenetére
Arra megfelelő
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
MZsoltee
veterán
Itt van egy alternatíva wlan 800*600 kicsit drágábban. Én ezen gondolkodom nagyon.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
MZperX75
addikt
Szerintem egész vállalhatónak tűnik,mikor elutazunk SD filmekre, 1500lumen amúgy sem tűnik kevésnek,bár én ebben kételkedem 500-at elhiszek.képarány VGA kicsit gáz, de Columbo-t ,vagy a Csengetett mylord-ra kiváló
25.000Ft Határeset. (kérdés mekkora felbontással boldogul el 1024x768-a.1280x1024 maxl stb) HDMI csatlakozóval? Akkor simán jó lehet IGP-vel maxon ultrán tudom tolni BF1-et
[ Szerkesztve ]
-
Messen
csendes tag
Nekem erről a gyerekkorom diavetítője jutott eszembe.
"A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte." - Asimov
-
oriic
HÁZIGAZDA
640x480?
Live-Die-Respawn
Új hozzászólás Aktív témák
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek